Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
montenegrói panaszkodás

Még van pofájuk megjegyzéseket tenni <#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na, most azért ezzel nem értek egyet, ami Bulit illeti. A norvégok ellen, bár voltak hibái, 6 gólja, ami a legtöbb volt a csapattagok közül, valamint Tomorit helyettesítő jó játéka nagyon kellett a sikerhez.
Ma pedig kevés lehetőséget kapott. Ezzel együtt is lőtt 3 szép gólt az elején. Az, aki nem egy olyan csapat tagja, amelyik a válogatott gerincét adja, mindig nehezebb helyzetben van. Különösen, ha nem is élvezi egyértelműen a bizalmat, mint Buli támadásban.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Németh Attila szokásos összefoglalója.

kaloz174
Na igen! <#vigyor0>

kaloz174
Lehet, elfogult vagyok, de Buli nagyon jól kezdte a meccset, támadásban. Tomori erőltetése, akitől nyilván várta a teljesítményt a kapitány, nem volt kifizetődő, mert - talán betegsége miatt, legyünk megengedőek és ne fogjuk erőnlétére - nem tudott meghatározó lenni sem védekezésben, sem góllövésben. Ezért én inkább adtam volna továbbra is lehetőséget Bulinak. Nem tett neki jót, hogy leültették, aztán már nem tudott igazán felpörögni. Öröm volt viszont Tris játékát nézni, aki megint felküzdötte magát teljes értékű játékossá. <#eljen>
Tóth Gabinak ma nem ment igazán. (ok, 18 éves) Planétának sem, sajnos. A második félidőben Mayer Szabina megjátszása sem volt már eredményes...
Felüdülés volt viszont nézni Bíró Blankát. <#taps> Zizi is rengeteget dolgozott védekezésben, viszont igazából nem egészen értem, miért nem volt bátrabb támadásban...

kaloz174
Tehát vége...Lehet pihenni. Mert mentálisan is, de fizikailag is nagyon elfáradtak a játékosok.
A magam részéről egyetértek Elek Gáborral. Ez egy reális eredmény. (Bevallom, hogy ezt sem vártam, az előzmények után.)
Hogy megint 1 góllal sikerült kikapni? Nem esik jól, de konkrétan ebben sok dolog közrejátszhatott, adott szituációban. Tomori már eleve nem volt teljesen egészséges (sajnos, nagyon hiányoztak a góljai), Bódi Berni pedig meccs közben lett rosszul. Amint hallom, Kovacsics Anikó is. Ezek mind-mind nem használhattak a koncentrációnak. Tehát a minimális vereségben közrejátszhattak.
Végül is voltak lehetőségeink, amiket nem tudtunk kihasználni. Talán a cserék sem sikerültek a legjobban (kispad szerepe). Már felesleges is ragozni, elemezzék azok, akiknek ez a feladatuk, na és építkezzenek belőle. Mint ahogy az egész EB-n tapasztaltakból. Jó jel, hogy Németh András is egyértelműen kevésnek érzi azt a felkészülést, a felkészülési meccsek színvonalát, amivel a válogatott igyekezett felkészülni. Így nagyon remélem, hogy ennek változása érdekében tud is tenni majd valamit. Az is érdekes kérdés, amit Elek Gábor fejtegetett, hogy a bajnokságot is úgy kellene szervezni, hogy a válogatott is jobban tudjon készülni. (Mélységesen egyetértek vele.)

Volt azért számos pozitívum, amit tapasztalhattunk. Hajdu nem merte behívni, NA megtette, és 6 új játékos került a csapatba. Ez mindenképpen dicsérendő, ráadásul ezek a játékosok nem okoztak csalódás, bár voltak kivételek, Erdősi és Klivinyi. Utóbbiról semmiképpen nem szabadna lemondani, de az biztos, hogy most teljesen maga alatt van. Tóth Gabi behívása viszont nagyon jó ötlet volt, végül. Így visszanézve az eseményeket, talán egy +szélső inkább kellett volna, mint 3 kapus, különösen, hogy az utolsó meccs alapján Herr Orsival gyakorlatilag nem számolt a kapitány...
Utólag persze könnyű okosnak lenni, elismerem.

Érdeklődve várom, hogy ezt a nagyon tanulságos csapatépítő sorozatot mennyiben lesz később hasznosítani a nemzeti csapat és az egész magyar szűken vett kézis világ. (Szövetség, szakmai stáb, kerettagok.)

(A félház pedig szégyen volt. A szövetség kapzsiságának szégyene.)

Isthy
25-26 lett a vége a franciáknak

A szünet után Bíró ott folytatta ahol abbahagyta meg a védekezés is kicsit jobb lett. Elöl Triscsuk szintén folytatta a kiváló játékát így sikerült utolérni a franciákat, sőt át is venni a vezetést. Azután a végjátékban megint sikerült elrontani az esélyt. Két eladott labda elöl és a franciák visszavették a vezetést és meg is nyerték a meccset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
13-16 a félidőben.

A védekezésünk egészen gyalázatos, főleg középen. Nincsenek faultok és a mozgás eléggé össze-vissza megy hátul. Zártabb védekezés kellene, nincs mese,
Elöl nincs olyan teljesítmény mint a norvégok ellen, de ez még elfogadható. Kriszta jól játszik megint, Mayer is hozzáteszi a magáét, a többiektől több kell. Tomori nagyon le van lassulva, rendszeresen megakad rajta a támadás.
Kiss Évának most nem ment, de Bíró szerencsére él a lehetőséggel.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
31-19 lett a vége és Anna a szünet után lőtt 2 átlövésgólt is <#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A meccs végkimenetele a bajnokin is ez legyen <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én meg örülök, hogy Szimi visszatért a csapatba és eredményesen. (Most megy a 3. meccs és 18-12 ide a 33. percben és Ács Anna beállóból lőtt gólt a meccsen <#wink>)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mai tv-s program:

Magyarország - Franciaország
Női EB helyosztó az 5-6. helyért - Budapest
2014.12.19. 15:30 M1

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
kaloz174
Iuventa Michalovce ellen, ma de:
29:19 (16:11)
( A jelek szerint könnyed, átmozgató labdás edzés volt. Kicsit sok volt a labdaeladás, de Detti nagy kedvvel játszott, szerintem, tegnap is, ma is.)

kaloz174
Felkészülési meccs Debrecenben:
DVSC-DKKA: 24:29(12:15)
(A Kohászból hiányzott: Víg Vivi sérülés, Buli és Triscsuk Kriszta válogatott program miatt.)

Isthy
Ja, majd elfelejtettem. Mea culpa és elismerés az "ábrándvilágban lebegőknek" <#worship> Mondjuk erre nem lehetett számítani, hogy a csapat ennyivel jobb lesz elöl. Persze megtanulhattam volna 15 év alatt, hogy a női kézilabdában bármi és annak az ellenkezője is megtörténhet pillanatok alatt <#falbav>
Akkor remélem a másik "ábrándvilágba" tartozónak nevezett dolog is cáfolatot nyer a jövőben. Bár erre azért sokkal kevesebb az esély.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lazovics eltiltása

Pont ugyanolyan nevetséges mint anno Knezevicsé...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
MIndkét értelemben igaz <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A hollandok tekintetében egyetértek a megítéléseddel, nekik pechükre nincs érdemi kapusuk. Ha az is lesz 1-2 éven belül, akkor komoly tényezővé válik a csapatuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Lenne min változtatni a szakmai stábon ez nem kétséges. Meg az MKSZ munkáján is a válogatottat illetően, nem is kicsit. Csak hát...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is mindig elolvasom és ugyanígy vagyok vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ami a legérdekesebb az, hogy a szerintem a legszebb , legérdekesebb (nem csupán bombázókra vagy durva, kökemény védekezésre alapuló) játszó két csapat (Dánia és Hollandia) mögöttünk végzett! Ergo, keverni kell mindkét stilust az ellenféltől és a helyzettől függően..
kaloz174
Igen. Németh András is érzi, hogy ez nem volt egy túl jó felkészülés...Na és hogy már tudni lehet, mit nyújt, mit mutat a csapat igazi terhelés alatt...Szeretném hinni, hogy ezek pozitív jelek a jövőt illetően. (Lehet, hogy nem szükséges újratervezés? 😊 Bár, ha nem is teljes, de részleges igen. Korszerűsíteni, ki kell egészíteni, véleményem szerint, a stábot.)

kaloz174
Németh Attila írásaival cca. 80-90 %-ban egyet szoktam érteni. Ezzel is. <#worship>

kaloz174
Valóban. <#eljen> Szerencse, hogy ez NA számára is kiderült. A végére...Ha komolyabb meccsekkel készülünk fel, akkor talán előbb lett volna tényleg ütőképes csapatunk.
Így azonban az EB csapatépítésre volt jó. (Meghívtuk Európát, legyen az edzőpartnerünk. Én meg itt elégedetlenkedek! <#vigyor2><#nyes>)

(Mellesleg olvastam, hogy Tomori kisebb betegséggel küzdött. Ez valamennyire magyarázza halványabb teljesítményét. Szerencse, hogy a többiek pótolni tudták.)

Breki33
Breki33
Jó összefoglaló a meccsről

http://valogatott.blog.hu/2014/12/17/magyarorszag_norvegia_571
Utoljára szerkesztette: Breki33, 2014.12.18. 08:05:19
Amint látod nagyjából az általam elképzelt keret játszott s a két leendő védő is meg van Bulath és Szucsánszki személyében. Ez már egy energikusabb, mozgékonyabb , sőt vagányabb felállás, bár az utóbbihoz még kell....de van rá remény.
kaloz174
Na jó, én kicsit mást értettem a "mi lányaink alatt". <#vigyor2> De igaz. <#vigyor0> <#eljen>

kaloz174
Jó volt látni, hogy kiemelkedő szerepet játszottak a sikerben. <#eljen>

Isthy
Némi segítséggel, de azért a mi lányaink is kellettek hozzá <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az öröm tripla, mert a románok is ott vannak a dánok mellett <#vigyor2>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#eljen>

kaloz174
Végre nem a görcsösség jellemezte a csapatot. <#eljen>
Ráadásul nagyon jól tudatosult a csapattagokban, hogy mindent meg kell próbálni ahhoz, hogy sikeresek lehessenek, mert erre ez az utolsó esély. Ez jobban dominált a fejekben, mint az eddigiekben a nyomás, hogy mindenáron eredményesnek kell lenni a hazai rendezésű EB-n.
Németh Andrást dicséri, hogy ráérzett, kik lehetnek ma a nyerő emberek. Pl. nem ragaszkodott Planétához, akinek, sajnos, ma sem ment. De Tomorit is merte pihentetni, Szucsánszkit pedig nem tette kezdőbe, hanem hagyta a tényleg hatalmas tehetség Tóth Gabit játszani. (Az elején nagyon kellett a vagánysága!)
Végre Triscsuk Kriszta is teljes értékű támadóként játszhatott, meg is hálálta. <#eljen>

Nem érdekel különösebben, hogy hányadik helyen végzünk. Annak örülök, hogy a csapatépítés viszonylag nyugodt körülmények között zajlik majd, a jövő érdekében. Remélem, átgondoltan és valóban minőségi munkát végezve, nem úgy, mint az EB előtt.

Breki33
Nemsemmi, nem gondoltam volna, hogy ilyen játékkal nyerünk :-)

A Dánok meg mögénk kerültek a csoportban, dupla öröm 😛
A románok meg dühöngnek!
A NS-ban fanyalognak a fogadást vesztettek!
Isthy
Jár a gratuláció a csapatnak, kihasználták a lehetőséget ami adódott <#taps>

Nem tudom mi történt, de valahogy gyorsabbnak tűnt ma a csapat elöl, mint bármikor. Mondjuk azt hiszem, hogy Tóth Gabi középen és Triscsuk végre a helyén játszhatott ez nagyon sokat segített. Mindketten pazar gólpasszokat adtak a góljaik mellett. Mayer is jól teljesített beállóban és Kiss Éva ismét hozta a kiválót a kapuban. Buli is az első félidei gyenge 20 perce után feltámadt.
A norvégok is segítettek, mert Riegeluth is sokat pihent és Mörk sem jött vissza a szünet után. Valamint a szerencse is mellénk pártolt többször is.

A csapat végül egy kis segítséggel és szerencsével elérte azt amit én maximumnak vártam tőlük, az 5-6. helyet.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Akkor a csoda megtörtént! <#eljen><#eljen><#eljen>

A dánokat eheti a penész az újitásukkal!!
A dánokat eheti a penész az újitásukkal!!
Isthy
2005. decemberében az oroszországi vb-n.

DUNAFERR FOREVER!!!

ReszegKoldus
Mikor nyert utoljára a magyar (női) válogatott a norvégok ellen tétmeccsen? Hihetetlen 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Sikerült! Gratula lányok!
Isthy
Benne van a pakliban, ahogy írtam is, hogy a norvégok felpörögnek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
15-11-re vezetünk a félidőben <#wow1>

Tóth Gabi és Triscsuk eredményesek és gólpasszok sokaságát adják elöl. Hátul Kiss Éva most is jól véd, így alakulhatott ez ez eredmény. Valamint az is számít, hogy a norvégoknak nincs balszélsőjük betegség miatt, így az az oldaluk nem az igazi. A szünet után biztosan rákapcsolnak a skandinávok, meglátjuk meddig bírjuk játszani ma ezt a játékot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Vezetünk, de nehogy úgy járjunk, mint a lengyelek!
Isthy
A holland-francia meccsen, a franciáknak győzni kell, ha játszani akarnak az 5. helyért. Minden más esetben a hollandok jönnek Budapestre. Ha netán 10 góllal győznének a hollandok - azért erre nem sok esély van - akkor ők az elődöntősek, nem a svédek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A spanyolok jutottak az elődöntőbe, nagyon simán verve a dánokat. A skandinávok a szünet után nagyon visszaestek, a spanyolok pedig szárnyaltak. Volt 10 gól is az ibériaiak előnye, azután bejöttek a cserék, így kicsit zárkózhattak a dánok. Ezzel azt is megúszták, hogy a románok megelőzzék őket.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jegyakció

"Mindenki hozzon magával még egy embert" <#vigyor> Bocsánat, de ezt nem bírtam kihagyni <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!