Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Ezek szerint és az eredményt látva, jobb is hogy nem nézhettem. Inkább egy győztes meccsen voltam Újvárosban, ahol megmutatták a csajok, hogy milyen az a csapat amelyik rosszul játszva is tud nyerni <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem kell Norvégiába mennie a fradinak:
http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20150110-az-ftc-kezicsapata-itthon-jatssza-mindket-kek-nyolcaddontojet.html
Neagu elutasitotta a Bukaresti CSM ajánlatát és hosszabbitott a Bud-dal.
Ma sajnos végignézte (igaz csak félszemmel, mert a neten is voltam közbe). A z első félidő fele és a második teljesen=00
Balogh, Ancsin katasztrófa. Szélsőjáték nincs, erőltetik a beállómegjátszását. Székelynek voltak szép védései és Bodó is kezd belelendülni.
Balog és Varsandán nem a csapatba való.
tud valaki adni 2 ajánlót a cunder.hu ra? köszönöm!

http://vartjatekok.oldalunk.hu/

Csak egy negyedórát néztem belőle az elején, utána kíméltem az idegeimet.-😊)
Isthy
Nem lennék szomorú, ha a siófokiak most is pont nélkül maradnának <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tegnap a spanyolok ellen 45 percig teljesen partiban voltak a fiúk, ők vezettek többször is. Azután jött egy csúnya 7 perc (46-53 között), amelyben elöl folyamatosan elszórtuk a labdákat és a spanyolok egy 6-0-ás rohanással fordítottak (19-21-ről 25-21-re). Itt elment a meccs, innen már tartották az előnyüket a hazaiak. Egyszer még volt esély 1 gólra feljönni (26-24-nél), de akkor ziccert hibáztunk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy látom végül senki sem utazik messzire, csak nekünk kell mennünk, ráadásul pont az orosz télbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mai bajnoki forduló a női bajnokságban:

2015. január 10. szombat
18:00 Ipress Center-Vác - DVSC-TVP-AQUATICUM
18:00 Dunaújváros Kohász KA - Mosonmagyaróvári KC SE
18:00 Érd - Siófok KC-Galerius Fürdő
18:00 FTC-Rail Cargo Hungaria - Szeged KKSE
18:00 Győri Audi ETO KC - MTK Budapest
18:00 Fehérvár KC - Eubility Group Békéscsaba

A SKC érdi meccse látható lesz a csapatoldalukon, míg a Kohász meccsét a cunder.hu közvetíti.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Az lehet, hogy aktualizálta a kérdést, de a megoldás szükséges volt.
A módosítás valószínűleg szükséges volt, a dátumot nem ismerem. A kérdés azért felvetődik bennem, a módosításnak lehetett e köze ahhoz, hogy Mocsainak helyet csináljanak x idő múlva....
kaloz174
Siófoki hivatalos időpontok a nk. kupában.
(Mint biztosan ismert, a Hypo az ellenfél.)

Már előzőleg módosítva volt, hiszen , mint írtam, egy sportjáték, atlétika, küzdősport, stb előadó - de ugyanez a helyzet a művész képzésben is - gyakorlatilag nem lehetett volna docens (legfeljebb cimzetes, mint Mocsai is) - s így tanszékvezető, dékán, rektor, csak PhD-val. Ergo, ezeket a poziciókat csak az elméleti tantárgyak előadói szerezhették volna meg (orvosok, biológusok, filozófusok, pedagógusok, stb). Ami azért sokkal kevésbé normális, mintha a sporrolóként vagy edzőként (művészként) nagyot alkotók eredményét echivalálják a tudományos címmel. Nincs ez másként a szinművészetin, vagy a zene, képzőművészetin is. (egy Kocsis Zoltán vagy Huszti Péter ne lehessen egyetemi tanár mert nincs doktorija? DE ki lehessen akkor? ).
Azért arra kíváncsi lettem volna, akkor is módosítják, ha nem Mocsainak kell a hely...
Azért egy Nokiás doboz nem olyan nehéz, és léteznek már kifinomultabb megoldások is!<#vigyor>
Azért egy dologban hasonlítanak szerintem: elég hosszú a nyelve mind a kettőnek, sőt Mocsainak még növésben is van...
Nos én évekig oktattam testnevelés karon (funkcionális anatómiát, biomechanikát , sportélettant), ergo ismerem egy ilyen kar viszonyait. Abban egyetértek Havassal, hogy a sportág módszertanok nem tartoznak a szorosan v vett tudományok közé, ahogy a sporttudomány történet sem (amiből pl. Schmitt írta a kisdoktoriját), de:
- a nem az eleméleti tantárgyak (pl. az enyémek) a fontosak egy ilyen a karon, hanem pont a sportágak oktatása. S abból viszont nem igen lehet ténylegesen doktorálni, viszont a doktorátus az egyik feltétele az oktatói ranglétrán való előrehaladásnak. S mivel előadni csak adjunktustól felfele lehet....
- láttam, hogy milyen problémát jelentet a kollégáknak ezt a feltételt teljesiteni. Ezért üdvözöltem a kiskaput, hogy a sportteljesitményeket echivalálhatják a doktorátussal (rám nem vonatkozott, megvolt már jóval előtte)..
- ezért tartom műbalhénak a Mocsai cserszegetését ebből az irányból.
Isthy
"A Magyar Kézilabda Szövetség intenzív és eredményes tárgyalásokat folytatott..."

Ezt a PR szöveget... Azért remélem nem rokkantak bele az "elkövetők" <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyik szebb "díszpéldány" mint a másik...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azokra felesleges energiát pazarolni. Mondjuk sokszor a cikkekre is...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Képernyőn a férfiválogatott meccsei

A Magyar Kézilabda Szövetség intenzív és eredményes tárgyalásokat folytatott a héten a férfiválogatott hétvégi, spanyolországi mérkőzéseit közvetítő spanyol televíziós társasággal, ennek köszönhetően képernyőre kerül a magyar férfiválogatott három következő találkozója. Nagy Lászlóék január 9-11. között Oviedóban a házigazda Spanyolország, Lengyelország és Norvégia ellen lépnek pályára. A találkozókat a Sport2 élőben közvetíti.

Férfi felkészülési torna, Spanyolország, Oviedo:
Január 9.
20:00 Spanyolország-Magyarország (tv: Sport2)
Január 10.
18:00 Magyarország-Lengyelország (tv: Sport2)
Január 11.
11:00 Norvégia-Magyarország (tv: Sport2)
kaloz174
Mocsai-beszélgetés beharangozó.

kaloz174
Barátságos mérkőzés a Cozma család megsegítésére Veszprémben.

Nézd a focihoz is mindenki ért, meg is látszik a teljesítményen...., valóban volt egy két irritáló nyilatkozata és cselekedete, én is kritizáltam. Átlagos edzőnek tartom, de sok esetben szerintem meg van kötve a keze, abból próbál dolgozni ami van. Más szerintem még ennyit sem érne el, keményen kellene dolgozni minden szinten, de ismét azt mondom a klubok szemszögéből a válogatott sokad rangú.
kaloz174
A hozzászólások, azok igen. 😊 Ennyi okostojást! Nem is értem, hogy ennyi "lángész" ellenére miért tartunk itt? Vagy inkább nagyon is értem...

Isthy
Ennek sok valós értelme, értéke nincs, bár az IHF által bonyolított sem sokkal jobb már...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Messze nem a teljes, csak néhány főbb dolog belőle (persze a cikkben, nem a hozzászólásokban amit linkeltél <#wink>)
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2015.01.07. 18:40:15

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Breki33
Löke az év női kézilabdázója, Görbicz az álomcsapatban

Heidi Lökét, a Győri Audi ETO KC norvég beállósát választotta meg a 2014-es esztendő legjobb női kézilabdázójának a handball-planet szakportál. A honlapról kiderül, hogy az év All Star-csapatába bekerült Görbicz Anita és a norvég Katrine Lunde is, a győriek anyai örömök elé néző két sztárjátékosa. Löke - aki tavaly a Győrrel magyar bajnok és kupa-, valamint Bajnokok Ligája-győztes, a norvég válogatottal pedig Európa-bajnok lett - 2011-ben és 2013-ban is a legjobb volt a szavazáson, míg 2012-ben Tomori Zsuzsanna érdemelte ki az elismerést.
kaloz174
Be kell vallanom, én sem...

Isthy
Igen, ez volt az egyik "érdekes" megnyilvánulása azok közül amire gondoltam. A "Korsós ügy" és a balszél kérdése. Ha akarta volna irányítóban játszatni Kovacsicsot, akkor becserélhetett volna a 28-as keretből másik balszélsőt is. Melinda nem volt a 28-as keretben, így nem hívhatta volna be. Esetleg még októberben, de neki más gondolatai voltak.
Várni én is várnék, de egyelőre még nem vagyok nagyon optimista ezzel kapcsolatban.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2015.01.07. 14:16:55

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A kapitány, egyébként, több esetben, az EB alapján túlzottan optimistának látszik. Jó lenne, ha neki lenne igaza.

kaloz174
Hirtelen annyit: lehet, hogy Korsós nem állt rendelkezésre, de az ugyanazt tudó (csak "kicsit" jobban) Vincze Melinda behívható lett volna....
Mindenképpen korszerűbb, rugalmasabb gondolkodást várnék a továbbiakban a kapitánytól.

Isthy
ETO sajtótájékoztató

Martinnal nagyot nyertek és látszik, hogy meg is akarják tartani ameddig csak lehet. Ezt mutatja a 3 éves szerződés is, én azt gondoltam 2 éves lesz a hosszabbítás. Ahogy várható volt a cseh szélső fél évre kerül a csapathoz Orbán felgyógyulásáig. Viszont a fiatal brazil 3,5 éves szerződése azt mutatja, hogy távlati terveik vannak vele, minden bizonnyal a támadó játékban is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én számítottam rá és nem vagyok szomorú miatta <#wink>
Pont jókor jött figyelemkeltő nekünk is az 1 hét múlva sorra kerülő meccsre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Németh András a Digisporton

Megint mondott pár "érdekes" dolgot amivel csak alátámasztotta a véleményemet.
Azt mondja hasznosítani kell az EB-n tapasztaltakat, remélem az illetékesek meg is teszik, nemcsak a szájuk jár. Szombathy rendszeresen sok összetartásról beszélt, na ezt is kíváncsian várom. Sajnos most sem kerültek elő lényegre törő és karakán kérdések...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mai bajnoki:
Loki-Fehérvár: 26-21 (11-10)

Kicsit meglepetés, azt hiszem.
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2015.01.06. 20:11:49

kaloz174
Konkoly Temes Berni és Balogh Baba edzője lesz. Metzingenbe szerződik...

kaloz174
Bízni én sem bízom túlzottan, de lehet úgy mondani, hogy reménykedem abban, hogy Zácsik Szandra, a szülést követően, közben regenerálódva, visszatérhet. Még nagyon fiatal ahhoz, hogy megelégedjen a civil élettel. (Szerintem. <#vigyor0> )
Persze, az sem lenne hátrány, ha nem jelentenénk ki előre eleve valakiről, hogy "Védekező" ember, miközben akár eredményes támadó is lehet, mint pl. ezen az EB-n Tris és Buli...(Utóbbit, meglátásom szerint, kifejezetten zavarta ez a kategorizálás.)

kaloz174
Nagy nehezen leküzdöttem a 300 m-t. <#nevetes1>
Ha érdekel, itt vannak a meglátásaim a látottakkal kapcsolatban:
Sikerült visszavágni

Reggel hallottam a csapat nyert Siófokon. Gondolom jól játszottak a lányok, volt ott valaki esetleg?
Isthy
Akkor igazából nincs is lényegi különbség a véleményünk között.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az átlövő dologhoz: sztem sem lesz jellemző, hacsak az elkövetkező 1-2 évben Planéta nem nő fel a feladathoz. Zácsikra én már nem nagyon számítok, mást meg nem látok jelenleg. Követnünk kell az említett csapatokat és játékot kidolgozni a helyzetre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Érkezők az ETO-hoz

A cseh szélső "házon belül" jön Bódi pihentetésére. A brazilról viszont nem hallottam még, elvileg 3-as védőnek jöhet és beállónak. Minden bizonnyal Amorimnak komoly szerepe volt az igazolásában.

DUNAFERR FOREVER!!!

1. Az eredménykényszert a Vb kvalifikációra értettem.
2.Ami a regenerációt és a videózást illeti, az már régi mese, KEB lebetegedése után már a segitőire sem volt igény.
3. Ami a Fradit illeti, persze hogy rá épült (már ha 5 játékos annak tekinthető), hiszen a 4 ETO-sra nem épülhetett, (közülük kettő eleve nem számított alapembernek), ugyebár? A védelemben teljesitettek is, s Kovacsicz is támadásban. DE Tomori és Szucsánszki támadásban mutatott eredményessége volt a kifogásolható. A Korsós ügy titkait csak a bennfentesek ismerhetik.
4. Az igaz, hogy nincsen klasszikus norvég és spanyol átlövő, de aki volt az legalább tette a dolgát.
5. Hogy a kedvező sorsoláshoz juthassunk, ahhoz be kellett kerülni a 12 közé és minimum 11-iknek lenni. Ez volt a lényeg.
A jövőt tekintve a lyukas védelmet fel kell erősiteni és a fantáziátlan támadósort felgyorsitani, koncepcióval ellátni.
Érdekes dolog ez, a Fradi játékosai valóban gyengén teljesítettek támadásban, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy nélkülük védősort kiállítani sem lehet. Mondjuk Pirost luxus védekezés miatt hurcolni világversenyre J2-be, ezzel az erővel Soóst is lehetne (nem javaslatnak szánom, ne ijdejetek meg, de ebben a relációban komolyan gondolom), ráadásul ő is Németh András embere 😊

Mindenesetre Tomori, Mészáros, Zizi akkor is alap hátul, ha elöl semmit nem csinálnak. Az ő visszafogottabb produkciójuk is kulcsfontosságú volt a 6. hely elérésében, nem ekvésbé fontos, mint a kellemes meglepetést nyújtóké. Ezzel nem védeni akarom őket, és újat aligha mondok ezzel, de ugye ez mégis az érem másik - és véletlenül sem túl vidám - oldala.

Igazi átlövő viszont azért is kell, mert hát magyarok vagyunk. Mindig akkor ment elöl, sőt egyáltalán valahogy, ha voltak lövők. Akik hát tényleg nem is ártanak ebben a sportban. Meg lehet oldani nélkülük (bár jobb velük), de nem hiszem, hogy a magyar válogatott közeljövőre jellemző lesz.

A többiben egyetértek, az új erőnléti felfedezések kapcsán tett kapitányi nyialtkozatok már-már arcpirítóak a teljes képet tekintve.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.01.04. 20:55:37
Isthy
1. Eredménykényszer az előző 2 évben is volt, hiszen szinte hazai pályán játszottak akkor is a szomszédban. Most annyival volt több, hogy valódi hazai pálya volt. Egyébként meg nálunk állandó eredménykényszer van, sosincs idő a kísérletezésre és csapatformálásra. Ezt halljuk állandóan...
2. Talán nem előszedni kellett volna, hanem inkább nem elpaterolni a 2 norvégot a 2 év alatt szépen folyamatosan a sógor-koma-haver társaság érdekében. Ők megoldották anno a regenerációt és a személyre szabott videózást az EB alatt. Nem is volt probléma, a bronzmeccsen is bírtuk a hosszabbítást.
3. A csapat a Fradira épült és a játékosaik nem villogtak az eb-n. Az ősszel ott folyó dolgokon jobban állt vagy bukott a csapat szereplése. Inkább mint Planétán. Herr meg nem hiányzott a kapuból. Korsós dolga sem biztos, hogy az ETO "sara"...
4. A norvégoknak és a spanyoloknak sincs igazán klasszikus átlövőjük, max. olyanok mint a mieink. De nekik van játékrendszerük elöl...
5. Igen, a sorsolás megadja a lehetőséget, kérdés képesek-e az illetékesek élni vele.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Remélem a mai csodás siófoki győzelmünkről is lesz. Szép volt csajok! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Erős volt az év végi hajrá <#pias><#vigyor>
Most gyűjtöttük az energiákat egész évre <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!