Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kézilabda: Boki mégis Gyõrbe tart
Eredménytelenül zárultak a tágyalások, Radulovics Bojána mégis a Gyõr színeiben folytatja pályafutását, tudta meg a DO. Azonnal jövünk a részletekkel.
Percekkel ezelõtt érkezett szerkesztõségünkhöz a Dunaferr NK közleménye a Radulovics Bojanával folytatott tárgyalások lezárásáról. Íme.
Kedvezõbb ajánlat
"Ma reggel Radulovics Bojana és a csapat vezetése lezárta a tárgyalásokat. Radulovics Bojana egy kedvezõbb ajánlatot választva másik csapatban folytatja a pályafutását. A Dunaferr NK vezetõsége felkérte Radulovics Bojanát, hogy az aktív játéktól való búcsúzása után a csapat nemzetközi képviselõje legyen.
Radulovics Bojanának egészséget és további sikereket kíván a Dunaferr NK vezetõsége."
Arról, hogy mekkora is a kedvezõbb ajánlat - illetve arról, hogy mekkora összegnél kedvezõbb az ajánlat – nem sikerült hivatalos információt szerezünk: Mint megtudtuk, a felek közös megegyezéssel nem nyilatkoznak pénzügyekrõl.
Elõzmények, címszavakban
Mint arról elsõként honlapunk tudósított a múlt héten, Boki korábbi döntését módosítva nem kívánt elszerzõdni a piros-fehér alakulattól: a Dunaferr színeiben kétszer a világ legjobb játékosának választott - és a Dunaújváros Díszpolgára címet az elismerés történetében elsõként kiérdemelt – átlövõ korábban a visszavonulás gondolatát fontolgatta. Majd - a szakosztály napokban kiadott közleményébõl rekonstruálhatóan - tavasszal módosított korábbi tervén, s áprilisban bejelentette távozását a Dunaferrtõl (nyílt titok volt, hogy a bajnoki címvédõ Gyõr együttese szemelte ki a világklasszist).
A távozás híre, pontosabban az, hogy Bojána honlapunknak adott nyilatkozata szerint a Dunaferr nem tett meg mindent a "marasztalásért", jelentõs viharokat kavart szurkolói körökben - ezt követte a Dunaferr NK korábbi közleménye arról, hogy újra felveszik a tárgyalás fonalát a játékossal.
Eddig tartott - Boki, immár szinte bizonyos, megy. (Az igazolás hírét lényegében megerõsítette Róth Kálmán, a Gyõr edzõje is az egyik sportcsatorna tegnap esti sportmagazinjában.)
Két apróság
Egy: pénzrõl nem beszélünk, rendben, az viszont - a korábbi nyilatkozatok fényében - meglehetõsen ellentmondásos, hogy mégis (csakis) a közleményben enmlegetett "kedvezõbb ajánlat" döntött az eligazolás mellett. Bojána a DO-nak múlt csütörtökön még úgy nyilatkozott a DO-nak, hogy a döntés "nem pénzkérdés" - igaz, szintén õ említette a gyõriek "rendkívül kedvezõ ajánlatát".
A játékos "mindent eldöntõ" lépésével elõállhat egy furcsa - számunkra elszomorító, a külsõ szemlélõknek viszont roppant mulatságos, már-már abszurd helyzet, amely az önkormányzat egy korábbi, e sorok írója - Öcaline - által anno ostorozott döntésébõl fakad. Anno sokan megorroltak az álláspontért, hát tessék: majdan Dunaújváros Díszpolgára ontja a gólokat a dunaújvárosi csapatnak.
Spigott-Öcaline
Eredménytelenül zárultak a tágyalások, Radulovics Bojána mégis a Gyõr színeiben folytatja pályafutását, tudta meg a DO. Azonnal jövünk a részletekkel.
Percekkel ezelõtt érkezett szerkesztõségünkhöz a Dunaferr NK közleménye a Radulovics Bojanával folytatott tárgyalások lezárásáról. Íme.
Kedvezõbb ajánlat
"Ma reggel Radulovics Bojana és a csapat vezetése lezárta a tárgyalásokat. Radulovics Bojana egy kedvezõbb ajánlatot választva másik csapatban folytatja a pályafutását. A Dunaferr NK vezetõsége felkérte Radulovics Bojanát, hogy az aktív játéktól való búcsúzása után a csapat nemzetközi képviselõje legyen.
Radulovics Bojanának egészséget és további sikereket kíván a Dunaferr NK vezetõsége."
Arról, hogy mekkora is a kedvezõbb ajánlat - illetve arról, hogy mekkora összegnél kedvezõbb az ajánlat – nem sikerült hivatalos információt szerezünk: Mint megtudtuk, a felek közös megegyezéssel nem nyilatkoznak pénzügyekrõl.
Elõzmények, címszavakban
Mint arról elsõként honlapunk tudósított a múlt héten, Boki korábbi döntését módosítva nem kívánt elszerzõdni a piros-fehér alakulattól: a Dunaferr színeiben kétszer a világ legjobb játékosának választott - és a Dunaújváros Díszpolgára címet az elismerés történetében elsõként kiérdemelt – átlövõ korábban a visszavonulás gondolatát fontolgatta. Majd - a szakosztály napokban kiadott közleményébõl rekonstruálhatóan - tavasszal módosított korábbi tervén, s áprilisban bejelentette távozását a Dunaferrtõl (nyílt titok volt, hogy a bajnoki címvédõ Gyõr együttese szemelte ki a világklasszist).
A távozás híre, pontosabban az, hogy Bojána honlapunknak adott nyilatkozata szerint a Dunaferr nem tett meg mindent a "marasztalásért", jelentõs viharokat kavart szurkolói körökben - ezt követte a Dunaferr NK korábbi közleménye arról, hogy újra felveszik a tárgyalás fonalát a játékossal.
Eddig tartott - Boki, immár szinte bizonyos, megy. (Az igazolás hírét lényegében megerõsítette Róth Kálmán, a Gyõr edzõje is az egyik sportcsatorna tegnap esti sportmagazinjában.)
Két apróság
Egy: pénzrõl nem beszélünk, rendben, az viszont - a korábbi nyilatkozatok fényében - meglehetõsen ellentmondásos, hogy mégis (csakis) a közleményben enmlegetett "kedvezõbb ajánlat" döntött az eligazolás mellett. Bojána a DO-nak múlt csütörtökön még úgy nyilatkozott a DO-nak, hogy a döntés "nem pénzkérdés" - igaz, szintén õ említette a gyõriek "rendkívül kedvezõ ajánlatát".
A játékos "mindent eldöntõ" lépésével elõállhat egy furcsa - számunkra elszomorító, a külsõ szemlélõknek viszont roppant mulatságos, már-már abszurd helyzet, amely az önkormányzat egy korábbi, e sorok írója - Öcaline - által anno ostorozott döntésébõl fakad. Anno sokan megorroltak az álláspontért, hát tessék: majdan Dunaújváros Díszpolgára ontja a gólokat a dunaújvárosi csapatnak.
Spigott-Öcaline
(Dunaújváros Online Hírek)
Itt is líváncsi lennék a háttér infókra...de úgysem, szóval játékosok jönnek, játékosok mennek, és mi mit sem tehetünk...
Egészen addig míg Breki nem nyer a lottón 😊
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
"Kézilabda: Boki mégis Gyõrbe tart
Eredménytelenül zárultak a tágyalások, Radulovics Bojána mégis a Gyõr színeiben folytatja pályafutását, tudta meg a DO. Azonnal jövünk a részletekkel."
<#wow2>#wow2><#wilting>#wilting><#nemtudom>#nemtudom>

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
És a BL-ben is játszhatott volna ha marad...
De azt nem hiszem, hogy elõszerzõdést írt voln alá...mert akkor még megoldható lenne a "visszatáncolás"... , persze nem tudni milyen kondíciók vannak a konrét szerzõdés alá nem írása esetén...azért kíváncsi lennék...
Gabi ha megtudsz valamit ezzel kapcsolatban, írd már meg nekem lécci...
Lalára: Ivettel volt "chat" az oldalán, és mondta, hogy reméli jövõre igazán jó kis közösség lesz, egységes csapat (ezekszerint idén nem volt :?), és csak az marad aki igazán akar, akinek a pénz számít csak, az jobb ha nem is marad---valami ilyesmi, az én értelmezésemben...nahát ha ezt visszafordítjuk és Lalánál tényleg az anyuci aki diktál, hááááát...érdekes.....
De ha meg tényleg lesz pénz, akkor meg anyuci részérõl sincs akadálya a maradásnak, elvileg....
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Móni - Hangyát nagyon nehéz lesz mégegy évre "rábírni", emiatt övé lett volna a poszt (habár Mraviková nemzetközi klasszis, Õ meg egy átlagos magyar játékos - aki azért még fejlõdhet)
Nézsó - már érthetõbb, ha valóban megy, hiszen Lulu és Zizi remekül irányít, Helga is nagyon jó, Lulut leszámítva átlövõként is jobbak Nála - Sopiról nem is beszélve, akirõl kiderült: egész jól elboldogul irányítóként is.
Nóri - szerintem türelmetlen volt. Olcsa távozásával sansza lett volna mégtöbbet játszani, mégis inkább megy...
Lala - errõl inkább nem mondok semmit... (nekem Õ(k) sokkal nagyobb csalódást okoz(nak), mint Olcsa)
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Németh András Európa tetején "kis" csapatával
Németh: Már rutinos vagyok, de még nem szenilis
A nõi válogatottat a tavaly decemberi vb elõtt esélytelennek tartották az éremszerzésre, aztán harmadik lett. Az FTC a bajnoki rajtot megelõzõen legföljebb dobogós helyben bízhatott, erre másodikként végzett. A zöld-fehéreket az EHF Kupában sem sorolták a favoritok közé, mire szombaton megnyerték a sorozatot. A nemzeti csapatot és a Ferencvárost ugyanaz az edzõ irányítja: Németh András.
- Jó passzban van?
- Ha leszámítom azt, hogy az FTC nem is olyan régen még a tönk szélén egyensúlyozott, akkor kijelenthetem: boldog és sikeres idõszak áll mögöttem. Ráadásul két új szponzornak köszönhetõen megoldódni látszanak a szakosztály anyagi gondjai is, úgyhogy most tényleg nincs okom a panaszra. A kaproncai hétvége pedig maga volt a csoda.
- Fõleg, hogy idehaza bravúrral ugyan, de mindössze egy góllal nyertek...
- Ezért mondom: csoda volt. Bár Horvátországban kilenccel is vezettünk már, tudtam, hogy kondícióval nem bírhatjuk sokáig az amúgy általunk diktált tempót. Ezért kockázatos húzásra szántam el magam: noha addig éppen a gyorsaságunkra építettünk, azt az utasítást adtam, hogy lassítsuk a játékot. És valahogy csak-csak maradt egyetlen gólnyi elõnyünk a végéig.
- Nem a kedélyek szítása, csupán a rend kedvéért kérdezem: hogyan aránylik az FTC költségvetése a két legnagyobb hazai rivális, a Gyõr és a Dunaferr büdzséjéhez?
- Az övék külön-külön nem egészen kétszerese a miénknek.
- Mi a titok?
- Nem titkunk van, hanem egy négyfõs magunk. Irigylésre méltó helyzetben vagyok, mert Kirsnerre, Tóthra, valamint a két szlovákra, Uhrakovára és Mravikovára mind szakmailag, mind emberileg alapozhatok. Õk jelentik a zsinórmértéket a tehetséges fiatalok számára.
- Az edzõ klubhûsége nem?
- Maradjunk abban, hogy a tizennegyedik szezonomat zártam a Népligetben. Ez egyesek számára különös, szerintem viszont teljesen normális. Azt vallom: egy csapatot vagy gyorsan el kell hagyni, vagy mellette kell megöregedni. Az ember így is, úgy is rászorítja magát arra, hogy rendszeresen megújuljon.
- Ha úgy alakulnának a dolgok, hogy muszáj lenne választania az FTC és a válogatott között, merre indulna?
- Szerencsére nem alakulnak így a dolgok.
- Azaz: itt is, ott is folytatódhat a sikersorozat?
- Kétségtelen, hogy az eredményekbõl én is sok erõt merítettem, nõtt az önbizalmam, jobban hiszek magamban. Még nem vagyok szenilis, de már kellõképpen rutinosnak számítok. Ideális idõszak, amit bûn lenne nem kihasználni.
Németh András: itt van becsülete a hagyományoknak
A Fradi EHF-kupa-gyõztes csapatánál a tartozások sem verték ki a biztostékot
Manapság nem divat hitelben játszani, a Ferencvárosi nõi kézilabda-csapata azonban még ezt is megcselekedte: úgy nyert EHF-kupát, hogy eközben a klub többhavi fizetéssel tartozik a játékosoknak. Németh András edzõvel olyan ódivatú fogalmakról beszélgettünk, mint klubhûség, fradizmus, együvé tartozás.
- Melyik volt a szezon legdurvább része?
- Sok ilyen volt, utólag mégis azt mondom, semelyik nem lépte át a fájdalomküszöböt. Illetve ha mégis, azt kezelni tudtuk.
- Mennyivel tartozik a klub a lányoknak?
- Van, akinek alig, de van olyan is, aki hónapok óta nem látott pénzt.
- Önnek?
- Én azok közé tartozom, akikkel szemben tetemes tartozást halmozott fel a Ferencváros. Hogy mennyit, az most nem lényeges, hiszen szezon közben sem volt téma. Mi nem rohangálunk a sajtóhoz vagy az ügyvédhez, mert nem kaptunk fizetést.
- Nem kell a pénz?
- Nyilván nem errõl van szó, csak úgy érzem: nem szabad a kettõt összekeverni. A kézilabda olyan szakosztály, amelyik hagyományosan hû az FTC tradícióihoz. Itt van becsülete a hagyományoknak, a klub múltja sokat jelent, és az is, hogy a lányok tudják: a zöld-fehér mez egyben kötelez is.
- Nem feltétlenül divatos fogalmak.
- Valóban, de egyáltalán nem baj, hogy nálunk így van.
- Meglehet, ez sikereik titka? Fiatalok, rutintalanok, pénzük sincs, ehhez képest a bajnokságban ezüst, az EHF-kupában aranyéremig jutottak.
- Ha van, akkor szerintem is ez a titok, épp ezért nagyon nagyra tartom a lányok hozzáállását. Nem csak szakmai, hanem emberi szempontból is. Hónapokon át pénz nélkül húzni az igát, nem mindenki képes. A szakmai siker mellett, hiszen úgy gondolom, ez a szezon pályafutásom egyik legjobb éve, morális értelemben is kivételes volt. A lányok türelme egyenesen fantasztikus.
- Az idény végén vagyunk, már bevallhatja: volt lázadás? Amikor azt mondták, ha nincs pénz, megyünk máshová?
- Nem kellett ilyesmivel foglalkoznom. Ebben persze nagy szerepe volt annak, hogy két nagy támogatónktól, a Budapest Banktól és a Retz Bútortól ígéretet kaptunk: ha úgy látják, van értelme az együttmûködésnek, akkor a következõ szezontól nem lesznek hasonló problémáink. Ezt tudván a négy meghatározó játékos a maradás mellett döntött, ami a többieket is alapvetõen befolyásolta. De nem volt egyszerû eljutni idáig, a lélekápolásra napi szinten szükség volt.
- Mégis többen távoznak. Tán azért, mert nem hisznek annyira a biztos jövõben?
- Néhány fiatal elmegy, amit fájlalok, mert igazi profi csapattá érleltek bennünket a nehézségek. Tudunk együtt, a másikkal vállvetve dolgozni és csak az áhított célra figyelni. Nem igazán értem õket, mert pont ez a szezon a bizonyíték arra: szakmailag jó kezekben voltak. De nem vagyunk elkenõdve, szerzõdtetünk más fiatalokat a helyükre, akik elfogadják a mi alapvetéseinket. Már meg is vannak a kiszemeltjeink.
- Meddig lehet ezt ilyen elánnal csinálni? Akár kibírna egy újabb ilyen idényt is?
- Nehéz überelni az idei esztendõt, és nagyon remélem, gazdasági szempontból nyugodtabb elõtt állunk.
- Volt olyan mélypont, amikor ön is úgy gondolta: kalap, kabát, csinálja ezt, "akinek két anyja van?"
- Nem, soha nem akartam kiszállni, ennyire soha nem süllyedtem mélyre.
Megnyerem egyszer a milliárdfot biztos besszálok a kézisszakosztályba.
Vagy megveszem nehogy elszórják.........PP
Mekkora méretben amúgy?
Szerintem akik elmennek, mostmár lehet, hogy bánják, bár kitudja!!
Amúgy szerintem õk csapatként voltak nagyok és miközben elismerem egyéni képességeiket sztem magukkal szúrtak ki.
Még Dunaferr csakcsak de Vasassal BL meccsek elég messze vannak.
Sajnos Kálmánnak igaza is lehet (amit Timinek mondot), mert ha a Fradi nemtalál valami támogatót, akkor megint mire András felépít egy csapatot, addigra a játékosaira lecsapnak a többiek, és kezdheti megint elõrõl!!
Kérdés, ezt meddíg lehet csinálni!!!!!!
És milyen furcsa, hogy véget ért ez az éved is.... olyan mesze van még a következõ...
Erre
Róth Kálmán: Jössz Gyõrbe?
Összemosolyogtak: Nem maradok P
Hát András nem ezekkel a szavakkal, de tulajdonképpen azt mondta támogatták Kampert 15 évesen berakták BL meccs végén gólt lövetni vele, segítették fejlõdését aztán mikor hasznára tudna lenni a csapatnak elmegy
"hogyne lennék ezért csalódott"
Timi is érdekes képeket vágott közben.
Kálmánt-t Bokiról és Görbérõl kérdezték, de elegánsan kikerülte.
Illetve próbálta P
"Laluska Eszter -> Dunaferr (még nem írt alá, de ez csak percek kérdése, anyuka erõsebb)"
Nem biztos, hogy szerencsés olyan igazolást tetõ alá hozni, amikor a játékos csak a pénzért, erõvel igazol másik csapatba!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Nórit és Németh Zsófit valahol megértem. (Bár azért a Fradiból Makóba menni, az több, mint vicces)
Esztit tudjuk... Olcsa külön ügy, nyilván az õ távozása a legfájdalmasabb. Horváth Mónikának viszont szerintem nagy jövõ lehetne itt, talány...
Ami már talán publikus:
Kamper Olívia -> Vasas
Valovics Nóra -> Kiskunhalas
Laluska Eszter -> Dunaferr (még nem írt alá, de ez csak percek kérdése, anyuka erõsebb)
Németh Zsófi -> Makó (?) nálam még kérdõjeles volt, de ha András mondta...
Horváth Mónika -> Makó
Esetleg én!!<#crazya>#crazya><#zavart2>#zavart2><#schmoll2>#schmoll2><#schmoll2>#schmoll2><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
(na ez egy nagybaromság volt)