Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
Persze, az utóbbi szurkolói begőzőltek szokás szerint és a Kielnek drukkolnak majd. Jövő kedden valszeg lincs hangulat lesz a szegedi csarnokban.
Nagy mentés volt két jó meccsel kiigazítani a kisiklott szezont. Így Tomori emelt fővel mehet Győrbe, és a többi távozó, visszavonuló is egy örök élménnyel lett gazdagabb, ahogy mi szurkolók is a helyszínen. (Ami azt illeti, én jobban szeretek idegenben ünnepelni, sikerült már alaposan hozzászokni az utóbb három trófeánkkal). Várom a következő szezont, és jó érzés, hogy már most jól állunk a BL-ben 😊
MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged
Férfi bajnoki döntő első mérkőzés - Veszprém
2015.05.16. 18:00 Duna World
DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Mindenesetre gratulálok a Fradinak! Azt hiszem, ez Győrben a "parasztbácsi eset". Erre mégsem számítottak.
Tudom én, hogy mit mikor kell csinálnom <#wink>#wink> Megmondtam a csütörtöki meccs után is, hogy én hazai pályán vagyok jó kabala. Eszem ágában sem volt menni Győrbe, hiába hívott Piros. Igazam is lett újfent és meglett a bajnoki címetek. A Fradista haveromnál - akivel csütörtökön voltam - néztük Kiskőrösön a meccset és ez így volt jó. Ne tessék kételkedni bennem! <#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Teljesen megérdemelt a mai győzelmük, amivel megszakították az ETO 2004. szeptembere óta tartó hazai veretlenségét. Végig vezettek a meccsen, a győriek csak az eredmény után futottak. Tomasevics megint nagyon alkotott a kapuban és a belső hármasból valaki mindig a legjobbkor tett hozzá. A győrieknél a védekezés megint gyengébb volt a szokásosnál és Martin sem volt a helyzet magaslatán.
DUNAFERR FOREVER!!!
Nemzetisporton trollok hozzák magukat
"Szegény Tomori jővőre blt nyer a Fradi"
😄😄😄
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.05.14. 19:41:00
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
1 félidő lement, rém gyenge ez a Győr most 😞 remélem Fradi nem bénázza el és megnyeri.
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.05.14. 18:43:51
Azt viszont tudtam, hogy csak akkor lesz esélyünk, ha többen sokat javulnak. Mert akkor rendes játékidőben dőlhetett volna el a meccs. Sajnos, ez elmondható volt pl. Viviről, de pl. Buliról, sajnos nem...
A legnagyobb gondom az egésszel az, hogy ez volt Detti utolsó tétmeccse. Azért ő majd csak feldolgozza. Szerencsére csodás pályafutás áll mögötte, amiből erőt tud meríteni, hosszú távon, ha most még fájnak is az utolsó percek.
Ezzel már harmadszor veszítünk büntetőpárbajban az érdiek ellen, a tavalyi 2 bronzmeccs után. Az elég hihetetlen, hogy a csapatban nem tudnak számolni és ezért sikerül elveszíteni a találkozót. Azt hittem a tavalyinál nem tudunk bénábban elbukni egy meccset (pont ugyanúgy hazai bronzmeccset). Akkor fél perccel a vége előtt 1 góllal vezettünk és labdát szereztünk. Ahelyett, hogy megálltunk volna és kényelmesen támadva lefuttatjuk az időt Bogi előrerohant és kihagyja a ziccert, majd az ellentámadásból a meccs végén az érdiek gólt szereztek és döntetlenre mentették a mérkőzést. A büntető párbajt meg elbuktuk, Dusi hagyta ki a sorsdöntő büntetőt.
Ma meg bravúrral egyenlítünk 3 mp-el a vége előtt, majd ismét jöhettek a büntetők. 3 lövés után 3-1-re vezetünk (Vivi kivédett kettőt is) erre elkezdünk ünnepelni. Csak értetlenkedtem a lelátón, hogy mire fel? A csapat tagjai nem tudnak számolni és ez lett vesztük. Az ünnepléssel elment az adrenalin és a koncentráció, így nem is lehetett más a vége. Ezt sajnos már akkor éreztem a lelátón és így is lett. Mindkét hátralévő 7 m-t kihagytuk és egyenlő lett 5 lövés után. Az újabb sorozatnál kaptunk még egy esélyt, mert Vivi ismét védett, de megint eltékozoltuk a kapott lehetőséget a győzelemre. A következő párban azután ismét szegény Dusi rontott, ahogyan tavaly is és ezzel az érdieké lett a bronzérem.
A sípos sporttársak meg menjenek oda, ahová gondolom... <#violent>#violent> Triscsuk második büntetőjénél (amivel nyerhettünk volna) Gridnyeva egyértelműen megsértette a 4 m-es vonal szabályt és ugye a büntető kimaradt. Ezt mi többen, a lelátó másik kapu előtti részéről, a 9 m-es vonal magasságában a 4. sorból is egyértelműen láttuk. A sporinak ezt kb. 5-6 m-ről nem sikerült észlelnie...
Idézek a szabálykönyvből:
"14:9
Ha a kapus átlépi a kapus-határvonalat (4 m-es vonal), (1:7, 5:11) mielőtt a labda a dobó játékos kezét elhagyta, a 7 m-es dobást meg kell ismételni, amennyiben nem esett gól – a kapus személyes büntetése azonban nem szükséges. Az első eset után a kapust szóban figyelmeztetni kell (ez legyen jól látható). Ha ezt követően ismét előrelép, jogos a progresszív büntetés (8:7 c)."
A szabályok szellemében történő intézkedésre azonban nem került sor, mert a sporik valamiért ezt egészen közelről képtelenek voltak észrevenni...
Egyébként pedig ma az égiek sem akarták a győzelmünket, mert a rendes játékidőben az érdiek 5 alkalommal is hatalmas "mákkal" szereztek gólt, nálunk 1 ilyen eset volt.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám köszönjék maguknak a dolgot, mert a Bud csak továbbfejlesztette az ő keményebb hátsó munkájukat. Nyilván ez nem teljesen így van, de azért talán van benne némi igazság <#wink>#wink>
Nekem az sem nagyon tetszik amit - a nem durvuló, még szabályosnak nevezett védekezésüknél - a belemenések eljátszása miatt csinálnak és ezt bírók folyamatosan "bekajálják". Az érkező támadóhoz elölről-féloldalról szinte odaugranak majd hanyatt vetik magukat. Egészen röhejesen néz ez ki Cvijic esetében. Vagy amikor ezt nem sikerült rendesen kivitelezni és csak a lábuk ér oda, szinte elgáncsolva a támadót. A belemenést "elvileg" a védő pozícióját már elfoglaló játékos ellen lehet elkövetni, de ettől a mostani bírói gyakorlat már egyre messzebb jár. Ráadásul ezt már a hatos vonalon belül is el lehet követni több játékvezető szerint, legalábbis az ítéleteik alapján. Ezek a dolgok is szépen mutattak a vasárnapi BL döntőn, sokkal inkább a Bud javára.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az ikrekkel kapcsolatban azért azt is tudjuk, hogy ők a norvégokat azért jobban "tolerálták" mint másokat. De ugye ők a norvég korszakban nőttek bele a sportágba.
DUNAFERR FOREVER!!!
Valóban sajnálatos volt amúgy, hogy mi mindent "megengedtünk" a Buducnostnak, de azért Egri Viktor is mindent megtett, hogy túlzásokba essen. (A szakkommentátoroknak pedig ugye finomkodniuk kellett a sporttársakkal szemben. Én például azzal sem értek egyet teljes mértékben, hogy ez elsősorban a férfias vagy nőies jellegről szól. Van benne igazság, de nemek és előzetes játékvezetői eligazítás ide vagy oda, a játék szabályai egyértelműek.)
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.05.11. 20:33:07
A kiemelten durva esetek megítélésével és a bármikor azonnal piros lap eseteivel kiemelten foglalkozó passzusok 2013-ban kerültek részletes indoklással bevezetésre a nk-i szövetségek (IHF és EHF) által. A Zácsik eset előtte történt, így ott számon kérni ezt nem lehet.
Egyébként akkoriban sok érdekes szabály is belekerült, amit szintén nem tartatnak be. Ilyen pl. ez is:
"Tilos a mikrofon használata a csapat buzdítására, valamint a nézők izgatására. A hangosítón keresztül csak a játékszünetekben és a „holtidő” alatt lehet zenét sugározni. Zörej és hangkeltő eszközök használata a mérkőzés alatt a zsűri asztal és csapatok mögötti szektorokban nem engedélyezett."
Nagyon sokszor lehet hallani nk-i meccseken a hangosbemondó szurkolásra buzdító tevékenységét.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
de ami fejre megy ráadásul 2 kézzel ütés könyökös az legyen már instant piros bárki játszik és bármelyik bíró fújja a meccset....
vicc
Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2015.05.10. 18:37:22
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A rosztoviak majdnem csodát tettek a visszavágón a 13 gólos (20-33) vereség után. Bő 4 perccel a vége előtt 30-18-ra vezettek, viszont ekkor a dánok 2 gyors gólt lőttek, egyiket labdaszerzés után. De 1,5 perccel a vége előtt 33-21-nél ismét felcsillant a remény számukra, de a végig kiválóan játszó Managarova ekkor ziccert rontott. Az ellentámadásból Hagman gólt szerzett és ezzel eldőlt a kupa sorsa.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Fejben kell erősnek lenni a Fradinak és nem betojni Győrben, akkor lehet esély. Ideje lenne már befejezetté nyilvánítani a 10,5 éves hazai veretlenségi sorozatukat. De otthon nekik áll a zászló, ez nem kétséges.
DUNAFERR FOREVER!!!