Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hege eto
Szent földön minden szép!<#eljen><#taps>

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Hege eto
Azt megkaptam. Most már a képeid is láttam<#eljen>. A nekem még mindig Magyar Kárpátok3 c. kép is a Vereckei hágónál készült?

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Ugye milyen szép a Vereckei-hágó:-))) Éppen egy hónapja voltam ott, voltatok Munkácson, megnéztéttek a Munkácsy várat?
SomogyiG
Persze az sem rossz, ha a fejlécedben levõ "Galéria" menüpontra rákattint...

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Breki33
középkorú nõk P

butiksor...
Isthy
Persze, hogy jártunk. Küldtem mailt is neked a túrával kapcsolatban.

A Fórum menüben belépsz a Saját galériádba és a képeid statisztikái alatt megtalálod a Fórumozók galériái címmel mindenki galériáját. Ott kiválasztasz engem (az új képek miatt pirossal vagyok) és rákattintva megnyílik a galériám.

DUNAFERR FOREVER!!!

Hege eto
Mi a galériád elérhetõsége? A Vereckei-Hágónál is jártatok?

kaloz174
Vásárolni? Mi a csuda van itt, amit jobban lehet kapni, mint arrafelé?? <#conf><#vigyor2>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Breki33
vásárolni akarnak meg ebéd után strand
kaloz174
A tábor de. du. zajlik!😊
(Kellene 1-2 jó fotó!)

Breki33
hát 10 körül érünk oda 5 körül meg jövünk, nem hiszem lesz idõnk rá
Breki33
mehet az utazás topicba is
Isthy
Jó újra itthon, de a "kinti Magyarországon" is jó volt.

Felraktam pár képet a galériámba izelitõnek az úton látottakból.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Üdv. újra itthon! <#integet2>

kaloz174
Nem megyek! <#nyes><#nevetes1> Azért se nem!!! <#vigyor2>

De az ötlet jó, egyúttal meglátogathatnánk (meglátogathatnátok) Szemi kézis suliját!

Breki33
Nem jöttök csötörtökön Siófokra?

Rendezhetnénk egy topictalit
mi leugrunk egy napra
Isthy
Éspedig?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Radulescu és Kitti lesz a 2 kapus és sztem még Ira is beszállhat, ha szükség lenne rá.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Manapság már nincs könnyû év, ez sem lesz az. Valszeg az utóbbi idõk legnehezebbje következik.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Részemrõl az egész lerendezve a C variánssal ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hát ezért szeretnék én még két lövõt, mert ez a kettõ kevés és még lehet a 3 is az lesz.

A kérdésed jó, de talán várjuk meg a tippekkel a harmadik érkezõ személyét.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, lesz mit alkotni.
Az együttmaradásról meg majd kiderül, hogy "kedvenc" vezetésünk mit tud majd "domborítani" a jövõ nyáron.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én inkább kettõt szeretnék. De ahogy a dolgok állnak, jó lenne ha meglenne az az egy is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tegnap éjszaka sikeresen hazaértünk Kárpátaljáról. Felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak, fantasztikus túra volt! Majd néhány képet teszek fel a Galériámba.
Még nem olvastam semmit az elmúlt hét termésébõl, de ahogy látom nem fogok unatkozni ;-)

DUNAFERR FOREVER!!!

Na Isthy, most bizonytalanodtam el...

VMan

HAJRÁ MAGYAROK! :]

OFF
Isthy, a jövõ héten nem jössz BPre? (tenisz)

Grave: Sirina? (õ abbahagyja/ta?) Kitti?

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Köszi!😊
Nem látszik könnyû évnek.

Breki33
köszi

nembaj ha hosszú
Duby

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Duby
Újváros, új csapat, új remények
Nemzeti Sport Napilap 2006-07-18 00:01 Utolsó módosítás: 2006-07-18 00:01

Nagyot változott a világ a nyáron Dunaújvárosban. Több mint fél évtized után elhagyta a klubot Kiss Szilárd edzõ, s a keret is alaposan kicserélõdött. Meghatározó játékosok távoztak, így a hétfõi edzésen bemutatkozó mester, Kovács Péter új csapat építésébe kezdhet.

A legutóbbi szezonban csak a harmadik helyen végzett a Dunaferr, így hosszú évek után elõször kimarad a Bajnokok Ligája mezõnyébõl. A cél, természetesen, minél hamarabb viszszakerülni a közvetlen elitbe, ezért a vezérkar megpróbálta pótolni a távozókat. A hétfõi elsõ gyakorláson nagy létszámú társaságnak vezényelt a Szeged férficsapatától érkezõ tréner, Kovács Péter. Nagy kérdés persze, hogy a mennyiség a minõséget is javítja-e majd. A kívülálló számára az aggasztó elvándorlás után mindenesetre úgy tûnik, személyi és anyagi téren egyaránt stabilizálódik az együttes helyzete.
A hétfõi edzésen természetesen ott voltak az új szerzemények. Az EHF-kupa-gyõztes FTC-bõl érkezõ Laluska Eszter senkinek sem volt ismeretlen, hiszen ellenfélként sokszor szerepelt már az Eszperantó úti csarnokban. Õri Adriennre is sokan emlékeztek, hiszen többtucatnyi gólt lõtt már a Dunaferrnek. Szvetlana Obucsina és Paula Raculescu számít csupán vadonatújnak, ám a helyzet persze csak átmeneti, hiszen klasszis játékosokról van szó (lásd keretes írásunkat). Volt valaki, akit egyáltalán nem kellett bemutatni – a szülési szabadságról visszatérõ irányító, Pigniczki Krisztina rutinjával vezéregyénisége lehet az átalakuló csapatnak.

„Tavaly májusban játszottam utoljára, utána már anyai feladataimra összpontosítottam – mondta Pigniczki Krisztina. – Január negyedikén született meg a lányunk, Luca Dorka, aki szépen fejlõdik. Mostantól az apukája vigyáz rá többet. Április óta mozgásban vagyok, futok, de azért alaposan megviselt az elsõ edzés. Egy éve labdát sem fogtam, a vállamat már a gyakorlás elején éreztem. Fizikailag bírni fogom, inkább a lövések pontosságával lehet majd gondom. Amikor tavasszal hallottam a híreket, kicsit megriadtam, milyen csapatba is jövök vissza. Most már azonban úgy látom, remek társaság alakul ki. Új edzõ, tehetséges fiatalok és egy-két rutinos játékos. Tavaly a Ferencváros és a Debrecen volt a bajnokság két meglepetéscsapata, most mi kerülhetünk ebbe a szerepbe.”
„Ott voltam a fõiskolás világbajnokságon, úgyhogy nem volt új számomra a mozgás, mégis elfáradtam – fogalmazott elsõ újvárosi edzése után Laluska Eszter. – A Ferencvárosban jobbátlövõt játszottam, és úgy éreztem, váltanom kell! A Dunaferrbõl átlövõk sora igazolt át máshová, adva van tehát a lehetõség, itt valószínûleg több esélyem lesz a balátlövõ poszton is szerepelni. Örülök, hogy Kovács Péter lett az edzõm, remélem, tõle is sokat fogok tanulni.”

Jöttek
Õri Adienn régi ismerõse az új edzõnek, hiszen alapembere volt a 2001-es juniorválogatottnak. A Laluska családból csak Balázzsal dolgozott együtt Kovács Péter, még Szegeden, de azt tudja, hogy a jelenleg Spanyolországban profiskodó játékos húga komoly erõsítést jelent. Ugyancsak a nehéztüzérek közé tartozik a szerb klasszis, Szvetlana Obucsina, aki a norvég Björnartól került Újvárosba. A román kapus, Paula Raculescu legutóbb a Hypóban szerepelt, a Vácról érkezõ ifjú kapus, Pisák Renáta a jövõ embere lehet. A legfõbb erõsítés azonban minden bizonnyal a szülés után visszatérõ csupa szív Pigniczki Krisztina.

Mentek
Több mint egy évtized után hagyta el Dunaújvárost a klub emblematikus figurája, Radulovics Bojana, aki a bajnok Gyõrben folytatja. Radulovics váltótársa, Mehlmann Ibolya a dán Aalborgba szerzõdött, s ugyancsak az északi országba költözött Bulath Anita (FCK). A védekezés egyik alappillére, Kindl Gabriella a BL-döntõs Ljubljanát választotta, így négy remek játékost kell pótolnia Kovács Péternek.

A szegedi férficsapatnál töltött három szezon után tért vissza a hölgyekhez Kovács Péter , az egykori nõi juniorkapitány, aki a 2001-es hazai rendezésû korosztályos világbajnokságon ezüstéremig vezette a magyar válogatottat.
– Sok régi ismerõssel találkozott a dunaújvárosi öltözõben?
– A Dunaferr jelenlegi keretébõl Nagy Ivett és Õri Adrienn volt tagja az öt évvel ezelõtt vb-ezüstig jutó csapatnak, sõt Borbás Rita, és Vincze Melinda is szerepelt nálam utánpótlás-kapitányságom idején – emlékezett Kovács Péter.
– Hogyan telt az elsõ nap az új közegben?
– Most még a felkészülés kellemes részénél tartunk, a hét közepén azonban vége a rávezetésnek, következik az alapozás kemény szakasza. Jövõ héten Dunakilitiben edzõtáborozunk, aztán jöhetnek a felkészülési mérkõzések.
– Dunaújvárosban az elmúlt évtized sikersorozata után magasan van a léc. Nem riasztó a feladat?
– Tisztában vagyok vele, hogy itt nem lehet cél a hatodik hely, de ez nem jelent gondot, hiszen én sem szeretem a középszert. Ilyen megközelítésben ez valóban szép feladat.
– A nyári holt szezonban nagy volt a mozgás a csapat körül. Terveznek még újabb igazolásokat?
– Szükségünk lenne még egy védekezésben is jeleskedõ átlövõre. Ha találunk ilyen játékost, akkor még bõvülhet a Dunaferr kerete.

NSO mai cikk. Bocsesz, ha h hosszú, nem akartam linkelni, mer ilyen jelszós...

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Szia Csucsu!
Honnan ez az infó?
Vajon miért nem olvasható sehol máshol, hogy NA éppen kiket hívott be még - a Loki játékosokon kívül - a keretbe?
Vagy csak én nem találom??

Hege eto
Benyáts hazatért és rögtön válogatott lett. Úgy látszik András tényleg komolyan gondolta, hogy csak a Csonkaországban játszókra számít<#eljen>.
Mehlmann Ibi bent van a keretben?
Mind az 5 Loki játékos megérdemelten van ott.

VMan
Sopronyi Anett behívásának nagyon örülök <#taps>
jó kis meccset fognak vívni Benyáts Beával a Loki kezdõposztjáért 😊

Vasárnaptól Zalakaroson készül Németh András kompániája.

Bár még péntek estig Mezõkövesden vannak a lányok, már azért érdemes a hétvégére figyelnünk. Vasárnaptól szombatig (júl. 23-29.) Zalakaroson ver sátrat a Németh-Zsiga kettõs által irányított magyar nõi kézilabda-válogatott. A legutóbbi vb-n bronzérmet szerzõ alakulat a decemberi svédországi Európa-bajnokságra készül. Az egyik elsõ lépésben így a lányok a már említett híres fürdõhelyen edzenek hat napot.

A jó hír az, hogy a keretben öt debreceni játékos kapott helyet. Szûcs Gabriella, Orbán Annamária, Csáki Viktória, Benyáts Beatrix és Sopronyi Anett képviseli majd a cívisvárost a dunántúli napokon. A válogatott augusztusra is gyakorol, amikor a fõvárosban lesz megrendezve a Pannon Kupa, ahol igen erõs ellenfelek (Szlovákia, Korea és a világbajnok Oroszország) várnak Németh András együttesére.
kaloz174
Nem, de ezt még pótolhatnám, ha lenne olyan szuper felszerelésem, mint neked! <#wink> Sajnos, nincs.

VMan
nem csináltál képeket? 😊

jól gondolod, pedig MK-n épp kezdtem neki elfelejteni a dolgait....
Mindegy,legalább lelkes 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
A Dunaferr-rel kapcsolatban, ahhoz képest, hogy mennyire vártam már én is az új híreket, vegyes érzéseim vannak.
Nekem jelenleg kevés, hogy végre kiderült egy-két újnak tûnõ név. Remélem, tamáskodásom idõvel indokolatlan lesz, de ma még nem érzem annak.

Breki33
Az ajándékból lett vmi?
kaloz174
Sziasztok!
Ma du. nem akárhol voltam!😊 Szemi (Farkas Andi) kézis tábort tart Siófokon gyerekeknek!! (2 turnust is!)
Sokat beszélgettünk. Még majd elmegyek, meglesem a szakmai titkait! <#vigyor2>

Hege eto
A C válasz gondolm a nagy többség véleménye. Az A és B válaszokra egyforma az esély. Kizárólag attól függ Jokka koma jobb vagy bal lábbal ébredt<#nyes>

igenis, értettem 😄DD

SomogyiG
Kicsit több bizalmat, ha kérhetném 😄 😄 😉

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

A jó védekezés, fél gyõzelem!!!<#wink>
Persze, gólt sem árt dobni!!!<#papakacsint>

SomogyiG
Ezt hogy kell érteni?

igen,szimpatikus 😊a pólója 😊))
Milyen meglepõ, hogy a védekezést szeretné a csapat fegyverének 😉

Elolvasva a cikket a DO-n, nekem szimpatikus az edzõ nyilatkozata, és remélem sikerül megvalósítania elképzeléseit! Remélem csapat, és edzõ, megtalálja egymásal a hangot, és akkor egy jó, és ütõképes Dunaferr játszik, a bajnokságban, amire szerintem a színvonal fentartása miatt, nagy szükségvan!
Sok sikert az Újvárosnak, és gyõzzön a jobbik!!

SomogyiG
Természetesen túl tettem magam rajta. Pusztán azért említettem meg, mert tökéletesen beigazolódni látszik az, amit elõre láttunk/sejtettünk, és amit akkor sem, s azóta sem értünk!
Miért nem lehetett (azóta sem) kiállni egyenes derékkal a nagyérdemû elé, s elmondani, hogy pénzbõl élünk, s ott többet fogok (feltehetõen) kapni, mint itt kap(hat)nék. Fájó szívvel ugyan, de mindenki tudomásul vette volna, s nem hagyott volna maga után ennyire negatív képet.
De ahogy már írtam, a magam részérõl teljes mértékben "megvigasztalódtam" Soós Viki, Smidéliusz Juli és Zácsiková Szandra érkezésével. Ha az elõzetes várakozások nem bizonyulnak megalapozatlannak (az eddig tapasztaltak szerint nem voltak azok) akkor szerintem erõsebb lesz a jobboldalunk, mintha Laluska Eszter maradt volna. Kamper Olcsa jobban hiányzik, de némi "átrendezõdésel" Õ is pótolható.