Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kevertem össze, ezt egyszerûen nem is tudtam, hogy nincs Tatari, Franic, Golubic, és Pasicnik is defektes. Azt hittem a Pannon-on', hogy csak próbálgatja az új neveket Sojat a biztos emberek mellé. Nos próbálgatta, de nem melléjük, hanem helyettük. (De a kommentátor ilyet miért nem mondott be? Vagy csak én nem hallottam?)
Kösz V-Man!
Akkor a horvátok letudva. Azért sajnálom õket...
Egyébként nem tud vki vmilyen megoldást, ahol lehet majd esetleg nézni az EB meccseket? A magyart és az ezekszerint elég rövidnek ígérkezõ horvát szereplést tudom majd követni, de szívesen néznék többet is.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
viszont ez a mondatod megütötte a szemem:
"Tatari kulcsszerepe továbbra is megmaradt"
Tatari nyár óta nem játszott még a klubjában sem, mert sérült és nem is megy az EBre sem, valakivel összekeverhetted 😉 horvátoknál 3 kulcsember kihagyja a tornát, Tatari, Franic és Golubic, míg a negyedik, Pasicnik sérülten vállalta a szereplést, majd kiderül mennyire lesz használható. szerintem nem tudnak konkurálni az ukránokkal így.
HAJRÁ MAGYAROK! :]
Tatán zárja felkészülésének utolsó szakaszát a magyar válogatott.
Németh András szövetségi kapitány elmondta, a táborban a csapategységek összecsiszolására, illetve a taktikai elemek gyakorlására helyezi a hangsúlyt. Az eddigi munkával és mutatott játékkal elégedett, de jelezte, természetesen akadnak még javítanivalók - a meccs befejezésig tartó összpontosítás és a játék alkalmankénti gyorsítása tartozik e kategóriába.
A csütörtöki elnökségi ülésen derül ki, kik utazhatnak a kontinensviadalra.
A válogatott jövõ csütörtökön Ausztria (20.15), pénteken Macedónia (20.15), vasárnap pedig Szerbia-Montenegró ellen lép pályára a skövdei csoportmeccsek során (17.15).
Forrás: SportFórum.hu, 12:03
EB 2006
A csoport B csoport C csoport D csoport
Magyaro. Norvégia Oroszo. Dánia
Ausztria Németo. Ukrajna Spanyolo.
Szerbia Szlovénia Horváto. Franciao.
Macedónia Lenygelo. Svédo. Hollandia
Kicsit belemélyedve az EB csoportbeosztásába, egy kis esélylatolgatást végeztem.
A csoport, rögtön a miénkkel kezdõdik. Az elõzetes tapasztalatok azt vetítik, hogy az eddig jól ismert osztrákok jelenlegi formája eléggé elmarad a múltkori EB-s mutatványuktól. 2 éve is egy csoportban voltunk velük, elõtte akkor felkészülésiket is játszottunk, most kissé eltûntek a szemünk elõl, de az elõkészületi eredményeik azt sugallják nem lesznek esélyes ellenfelek nekünk. A macedón csapat a pétervári vb után megint világversenyen szerepelhet. Akkor nem sikerült a továbbjutás Radulovicéknak a csoportból, 4.-ként nem folytathatták, 15.-ként zártak. Most azonban minden esélyük megvan a továbbjutásra, elsõ célkitûzésük ez is lehet. Óvatosságra intenék velük kapcsolatban, ez lesz a magyar csapat elsõ nagy vizsgája szerintem. Nagyon komolyan kell majd venni a második meccsünket. Meglepetés-szagot érzek a macedón válogatottól, többek orra alá borsot fognak õk törni. Végül a csoportban a szerbek ellen mérkõzünk. Jelen pillanatig nem tudható, hogy valójában kikbõl is áll a szerb válogatott, ki érzi magát szerbnek, és ki nem. Ahhoz, hogy komoly erõt képviseljenek a kontinenstornán, már rég össze kellett volna állniuk, így tán nem lehet számítani nagy eredményre tõlük. Összegezve a magyar csapatnak – még nem csúcsra járatott játékkal is (kvázi félgõzzel) – elméletben hoznia kell a csoportelsõséget, legalább 5 ponttal.
Águnk másik csoportjában – a B-ben – a norvégok kiemelkednek, a második helyért nagy verseny lesz a német és a szlovén gárda között, a lengyelek lesznek a mérleg nyelve, valószínû mindent meg fognak tenni, hogy egyáltalán továbbjussanak. A világkupán mutatott játékuk bíztató volt, kérdés, mire lesz ez elég egy ilyen csoportban.
A C csoportban az oroszok dominanciája egyértelmû, az ukránok, horvátok és a házigazda svédek pedig nagy ki-ki meccseket fognak vívni, a kiesõ elõre megjósolhatatlan. Ha a tavalyi vb-formájukat tudnák hozni a horvátok, akkor meglehetne a második hely, de a Pannon-kupás tapasztalatok alapján több új név került be a gárdába, akik nem váltották meg a világot, Pasicnik és Tatari kulcsszerepe továbbra is megmaradt. A svédekbõl a hazai pálya kihozhat a világkupához képest még többet, ez a csoportból továbbjutásra mindenképp elég kell legyen. Az ukránoknak rettentõ szenvedõ játékuk volt az egész vk alatt, de ez nem feltétlenül volt eredménytelen. Mindenesetre, ha mindenképp tippelni kéne az itt kiesõre, rájuk tennék.
A D kvartett is nagyszerû szórakozás lesz a pártatlan nézõnek. Kapásból kiemelhetõek lennének a dánok, de ez a dán csapat nem szolgál rá erre. Magukhoz képest éretlenek, kevés a nagy alak, két óriási fegyverük van tán „csak”: 1. jó védekezés, szuper formában védõ kapusok, ezáltal indulási lehetõség, amit a villámléptû szélsõk kíméletlenül ki is használnak. 2. Fruelund klasszisa, de egyedül kevés lehet. A hollandok egyre jobbak, még az is lehet, hogy sikerül elkapniuk a skandinávokat is, a többieket nagy valószínûséggel. Az egykori világbajnok jelentõs fiatalítás után (vagy közben?) van, lehet, hogy ezen az EB-n megindulnak felfele, ez a csoport pont megfelelõ lesz arra, hogy belelendüljenek és megmérettessenek. A spanyol csapat a pannon-kupa után meglepõ lenne, ha továbbjutna, esetleg a franciákkal ölre mehetnek a csoportharmadik helyért.
A középdöntõ körben két ágon (I és II csoport) folytatódik a torna. A mi águnkon elõreláthatólag Norvégia 4p-tal Magyaro. 3p-tal (pesszimista megközelítéssel), Macedónia 2-3p, Szlovénia 0-2p, Németország 0-2p, Szerbia 0-1p szerint alakulhat a mezõny. Nekünk itt jön egy német- egy szlovén- és egy norvég meccs. Ezek már nehezebbek lesznek, mint a csoportmeccsek. Tavaly emlékezetes döntetlent játszottunk a szlovénekkel, ez a meccs most sem ígérkezik könnyebbnek. A németek legyõzhetõnek (sõt, tán kötelezõen legyõzendõnek) látszanak. Aztán, ha minden jól megy ki-ki meccs a csoportelsõségért a norvég válogatottal. Annyira nem félelmetesek õk sem. Igaz, hogy néhányan visszatértek, de ellenük szólhat a sorozatterhelés hatására a hosszú sérülésük, meccshiányuk. Ha kijön a lépés erre a meccsre, csoportelsõk lehetünk, egy esetleges 70%-os forma kevés lehet.
A másik ágon a dánok és az oroszok indulhatnak elõreláthatólag lépéselõnybõl, majd hollandok, svédek és végül franciák, horvátok. A két éllovas nagy valószínûséggel meg is õrzi az elsõ két helyet, hacsak nem táltosodnak meg a svédek, horvátok, hollandok. Ezek elkaphatják a dánokat, az orosz csoportelsõséghez szvsz nem férhet kétség.
Az elõdöntõben így vagy az orosz tornyokkal találkozhatunk, vagy egy norvég diadal után a pszicho dánokkal, vagy az õket meglepõ svédekkel-horvátokkal-hollandokkal (adná az ég!). Ha lehet választani, akkor inkább elkerülném a dánokat, az akkorra már tán fáradtabban mozgó orosz csapatot simán meglepnék lányaink, mint ahogy azt Szentpéterváron meg is tették, de otthon az oroszok nem kaphattak ki. A másik elõdöntõben, meg szenvedjenek meg a norvégok a dánokkal. Ha azonban itt egy dán válogatott jönne, attól nagyon félteném a csapatot. Nem a játéktudás, sokkal inkább a lélektan miatt.
Végül is a kis eszmefuttatás végére ami egyre inkább ingataggá válik a feltételek számának növekedésével, egy norvégok (oroszok) elleni európa-bajnoki döntõ, vagy egy norvég-orosz-dán válogatott elleni bronzmeccs körvonalazódott.
Ez leginkább a tavalyi viszonyokra lett alapozva, õszintén szólva babonából pesszimista vagyok. A csoportból továbbjutás mindenképp meglesz, ám az elõdöntõbe kerülés nagyon nehéznek ígérkezik. Véleményem szerint ez lesz a torna kritikus része, a középdöntõ szakasz három meccsén fog eldõlni, hogy mire vagyunk hivatva. Negatív elõérzettel azt mondva, hogy nem jön ki úgy a lépés, mint tavaly, nem kerülünk elõdöntõbe, de ekkor is tán a legrosszabb lehetõség, hogy 3.-ként végzünk az I. csoportban, és az 5. helyért játszhatunk tán a svédekkel, hollandokkal, horvátokkal.
Ez túl pesszimista pár mondat a jelenlegi felfokozott várakozások közepett, de már csak babonából is én erre számítok. Nem azért, mert lebecsülöm a csajokat, hanem mert a szerencsében, és a kritikus pillanatokban Péterváron tapasztalt fineszességben, bevállalósságban kételkedem egyenlõre.
Ez hosszú is volt, meg valamilyen is, de remélem legalább azt elérte, hogy méginkább fokozza mindenki EB-lázát!
Hajrá Magyarok!!!
Jobbulást a kis lurkónak!
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
A Turcsin-kupa végeredménye:
1. Brazília 4 pont
2. Ukrajna 4
3. Ausztria 2
4. Románia 2
Ne felejtsetek el Andrástól kérdezni a handball.hu-n 😊 még dec.1-ig megtehetitek 😄
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
DUNAFERR FOREVER!!!
Balszélen egyetértek a válogatással, most õk tûnnek a legjobbnak. Balátlövõben Sopi mellett Tomori kiesésével lehetõséget lehetett volna adni másoknak is (bár Andrásnak itt ugye bizonyos elvekkel kellett volna ütköznie), de gondolom nem számoltak Zsuzsi kiesésével a végén és úgy gondolták nem variálnak. Sztem is Detti fog itt szerepelni második számú lövõként és Gabica harmadiknak illetve védekezésben. Irányítóban Görbe, Detti és Eszti fog variálódni. Annamáriát versenyeztettem volna (késõbb rátérek kivel), az elõbb említett mindkét poszton bevethetõ és inkább csak 2 beálló utazna, ebbõl következõen én csak Ritát és Pirost vinném. A jobblövõben Ibi mögé Benyát sztem is meg kellett volna nézni és azután dönteni, noha tudom Eszti itt is fog bõven szerepet kapni. Benya és Annamari között lehetett volna verseny a megüresedett beálló poszt helyére a keretben. A másik neuralgikus ponton sztem Lovi is nyújtott annyit, hogy befért volna a lehetõséget kapók közé, elég sokat láttam játszani, jelentõsen javult tavaly óta. De ugye vannak bizonyos fenntartások nála is.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Amúgy jónak tûnik a keret, a lehetõségekhez képest, bár Kindl Gabinak és Bulinak is megadtam volna a lehetõséget a bizonyításra, mégha nem is feltétlenül utaztattam volna õket. Tomori szerintem hiányozni fog a védekezésbõl, de még a támadásokból is.
Benya jó kérdés, nem sokat láttam belõle, de azért mutatott szép dolgokat, õt is versenyeztettem volna egy helyért, mondjuk a 3 beálló helyett 2 és akkor oda vagy Benya vagy Orbán!
DE amilyen pesszimista voltam a Pannonkupa elõtt, most olyan optimista vagyok az EB elõtt, meglátjuk 😄
Vhogy van egy olyan érzésem, hogy Detti nagyot fog villantani az Eb-n, most álmodtam meg 😄 Megaztán vele együtt akarok az All-STarban lenni 😄DDDD
Egyszer összehozhatnánk a legjobb fórumot, a legjobb játékosokkal egy meccsre 😄DD
Bár a balszélen és a jobbszélen azt hiszem vita lenne, ki a legjobb 😄D
Legalább az esélyt meg kellett volna adni Lovinak, rapszódikus csapatunkból õ és tán Detti emelhetõ ki, akik mindig stabil jó teljesítményt mutattak az õsszel.
Én a Lovi-Kovacsicz kettõsben láttam volna a megoldást jobbszárnyon.
Belegondoltam Szucsánszki Zita helyzetébe, õt nagyon sajnálom. Szívem szerint - és az õszi produkciója alapján - mindenképpen helye lenne a válogatottamban, sajnos, hogy rajta kívülálló okok miatt egy ilyen teljesítménnyel sem tud bekerülni. Gondolom NA Sopi után Dettit szánja második lövõnek, majd Szûcs Gabi. Zizi, Görbe tehermentesítésére érkezhetne (de arra már 1ébként is ott van Eszti és Detti), vagy vmelyik lövõposztra, de mindkét oldalon 2-en, 2-en lennének elõtte. Így Szûcs csak a magasságával megnyerte a hasznossági versenyt, hátul jól jöhet, de Zita nagyságrendekkel jobban "megérdemelte" volna a válogatottságot.
kapus: errõl már sok szó esett, egyetértek a lentebb soroltakkal én is. Triffa majd jövõre bizonyíthat újra, nagyon jó hogy 3 ilyen kapusunk van.
balszél: szerintem egyértelmû, vitának nincs helye.
balátlövõ: Tomori hiányozhat majd fõleg védekezésben, de most ez van. a többiek ok, hiányérzetem nincs.
irányító: több mint jó a felhozatal 😊 amúgy Zitát jobban hiányolom mint Annamarit, de most még neki sem juthatna komoly szerep, a következõ évek viszont az övé lehetnek Görbével.
beálló: itt az elõzõ ellentétje :| a három játékos együtt nem tesz ki egy nemzetközi klasszist, sajnos. de jelenleg nincs jobb, úgyhogy a döntés maximálisan elfogadható, hosszú távon közülük csak Piroskával számolnék. (Temes, Reiner, Szabó...?)
jobbátlövõ: itt van az elsõ hiányérzetem, Benyáts. akár 1 beálló rovására is inkább vittem volna Õt, mert Hornyák a védekezésbe kell, de támadáshoz sokat nem tud hozzátenni, Ibi meg túlontúl rapszódikus.
jobbszélsõ: itt meg a második, és a nagyobb hiányérzet: Lovász. volt olyan õsze, mint Kovacsicznak, Csákinak vagy Bódinak, de nem kapott egyetlen lehetõséget sem a bizonyításra idén (sem), pedig az említett háromnak egyetlen elõnyét lehet vele szemben csak megemlíteni, ami a koruk. sem védekezésben, sem gyorsaságban nem jobbak nála, ráadásul Lovi sem olyan korú még, hogy a pekingi csapatban ne lehetne számolni vele! a rutin mellett a befejezések kiszámíthatatlansága is a Zsuzsi elõnyeként említhetõ, ezért mindenképp megérdemelt volna egy behívót a felkészülés során legalább. sajnos Zsuzsi a Németh-Zsiga párostól mindössze a 2004 nyár végi Pannon kupán kapott bizalmat, amikor azzal a hatalmas térdgéppel és nem egy-két kiló súlyfelesleggel küzködve jóformán csak lábadozott komoly mûtétje után, sebessége és önbizalma a régi és jelenlegi tudását meg közelítette, így nyilván semmi hasznára nem volt akkor a válogatottnak, azóta meg egyszerûen elfelejtették 😞
szóval én a BB-Lovász kettõssel nyugodtabb lennék, de jobbhíján bízok a BB-Kovacsicz kettõsben, még akkor is ha utóbbi szerintem nem válogatott szintû játékos (csak hogy teljesítsem egy régebbi babonámat is egyúttal 😉).
Triffát sajnálom, de - azt hiszem Mse írta, s csak egyetérteni tudok vele - Pálinger Kati (akinek ezúton gratulálok névnapjához) mögött csak epizódszerep juthatna bárkinek, annyira jó formában van! Ha bármi akadályozná, akkor MOST Herr Orsi szerintem jobb megoldás, mert Ági visszaesett, Orsi meg inkább belelendült - kiváló példa volt erre az ellenünk nyújtott teljesítménye!
Orbán Annamariról elfogadom azt, amit a Loki szurkolók mondanak, miszerint az idei szezonban nagyon visszaesett, s a DVSC-ben sem alkot maradandót.
Tényleg úgy jó ez a csapat, ahogy van, s Zsiga Gyula értékelését olvasva a Handball.hu-n, talán érthetõvé válik, hogy végül is mik voltak a szempontok a személyek kiválasztásánál - beleértve természetesen azt is, hogy a posztján a lehetõ legjobb legyen.
Továbbra is a 3. hely elérését várom el a csapattól, ha hátrébb végzünk, az szerintem egyértelmûen kudarc lenne, ha elõrébb, az csak a hab mennyiségét növelné a tortán.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Sztem a lehetõ legjobb. Az én véleményem szerint Szûcs Gabi helyett Orbán Annát kéne vinni. Tudom Anna irányító stb., de az Õ szívére nyakasságára szükség lenne.
Mindegy. HAJRÁ MAGYAROK!
Jó 40 percen át az oroszok vezettek, majd a norvégok fordítottak, de 5 perccel a vége elõtt 25-25-re álltak. A norvégoknak jobban sikerült az utsó 5 perc, lehet az oroszok elfáradtak?
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Egy kis vizuális kiegészítés a beszámolódhoz a kis csapatról:

DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Egy kis beszámolóval szeretnék szolgálni a Pannon kupáról.
Csütörtökön délután 4-kor érkezett kis csapatunk Nyíregyházára, itt csatlakozott hozzánk egy helybeli leányzó, aki vállalta a vendéglátó szerepét.
Elindultunk a magyar meccseknek otthont adó Bujtosi Szabadidõközpontba. A csarnokot szépnek találtuk, csak azon sajnálkoztunk látva a nézõtér magasított kialakítását, hogy hogyan fogunk így a csajokkal a mérkõzés végén pacsizni.
Csarnok a mérkõzés kezdetére több mint 3/4-ed részt megtelt, ami szép teljesítmény ahhoz képest, hogy hétköznap volt és így fõleg csak helybeliek látogattak ki. A szurkolással nem volt gond. A helybelieknek sikerült sok szurkolói nótát megtanítanunk. A szurkolásban egyetlen negatívum Ernõ volt, aki saját ütemre és nótára szurkolt. A hangulat ennek ellenére jobb volt, mint Tiszaújvárosban és tudtuk, hogy hétvégére még jobb lesz.
A spanyolok elleni meccsen egy sokkal felkészültebb magyar csapatot láttunk, mint ami volt a szlovákok ellen. A nyitottat védekezõ spanyolok ellen András jól látta, hogy egy gyorsan mozgó, kreatívan játszó csapatot kell pályára küldenie. A meccs legnagyobb húzása a 3 irányítós játék volt. Ebben a felállásban mindig jól teljesít a csapat. Igaz ennek a felállásnak az egyik pillérének (Görbe) nem ment annyira a játék amennyire megszokhattuk tõle, de szerencsére Eszti remekül tudta pótolni. Hihetetlen volt amit, Eszti játszott azon a meccsen 10 méterrõl lõtt átlövésgól, pontos keresztlabdák a szélsõknek, jó bejátszás a beállósnak és a falba történõ betörések. Ibinek nem nagyon ment a meccsen, ezért érthetõ volt, hogy András már korán lecserélte. Jó volt látni azt, hogy Sopi egyre jobb formába lendül. Bal átlövõ poszton úgy tûnik nem lesz gondunk az EB-n. Érdekes módon e napon a gyenge posztjaink viszonylag jó teljesítményt nyújtottak. A beállósok és a jobbszélsõk jócskán kitettek magukért.
Pénteken egy másik topiktársunk is csatlakozott hozzánk (Csucsu) és 10 órakor megtekintettük Kulcsi emléktáblájának avatását, ahol egy-egy szál sárga rózsával mi is leróttuk kegyeletünket. A Kölcsey Gimnázium tanárai és diákjai megható mûsorral emlékeztek meg Anitáról. A megemlékezésen a válogatott részérõl Zsiga Gyula Anita korábbi edzõje tartott egy rövid beszédet.
Péntek délben a válogatott edzését néztük meg. A csapat fõleg a lerohanás elemeit gyakorolta. Az edzést elnézve nem volt véletlen Eszti kirobbanó formája, ugyanazokat a passzokat, betöréseket a legnagyobb örömünkre ismét láthattuk.
Szombaton már idõben elindultunk a csarnokhoz, mert sejtettük hogy jóval többen fognak kilátogatni. A csarnok majdnem teljesen megtelt. A szurkolás nagyon jól sikerült, mert mindenki érezte, hogy méltó képpen kell búcsúztatni az EB-re induló csapatot. A játék nem volt olyan jó mint csütörtökön, de szerencsére volt egy Pálinger Katink. Gini bemutatta, hogy hiába próbálják a figyelmét mindenféle perekkel, õ akkor is profiként hozza a formáját. A PÁLINGEREZÉS már-már a horvátországi VB-t idézte. Ibi már jobban játszott, de még messze van az oroszországi formájától. Gini mellett a meccs másik kulcsembere mindenképpen Detti volt. Vérten Orsi és Rita is javuló formát mutatott. Azt nem tudom eldönteni András miért Borbélyt választotta Orbán helyett. A két meccs alapján úgy tûnt, hogy Piros és Rita még tudja oldani a beálló posztot. Ancsa védekezésben is használható lenne, illetve több poszton (balszél, bal lövõ, irányító) is bevethetõ lenne. De ne foglalkozzunk ezzel András és Gyula már bebizonyították, hogy nem véletlenül irányítják a válogatottat. A következõ héten még tovább finomul a csapat játéka és én biztosan tudom, hogy a legjobb felkészültséggel vágnak neki a Csajok az EB-nek.
A 3 nap alatt jól éreztük magunkat és már türelmetlenül várjuk akár a csapat is az EB-t.
Elnézést, de egy kicsit hosszúra sikerült a beszámoló.
Hajrá Magyar Kézilabda!
Jobbulást az utánpótlásnak!
Azért, csak hogy menetrendszerûen megint kifejezzem nagyrabecsülésem a társaságnak: kezd alakulni az a nagyszerû hangulat az EB-re, amiért én megszerettem ezt a közeget Zágráb óta.
Jó szurkolást, és sok szép hozzászólást kívánok mindenkinek! <#wave>#wave>
Nagyon helyes! Csak nem itt!!
Minek olvasgatsz, mindenféle idióta véleményt. Tán kell egy kis adrenalin ??<#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Hege, itt írok neked a Indexes felvetésedre -amit Rostasnak írtál- lehet Fanni nem, de Vincze Meli és Nagy Ivett labda nélkül is tudnak gólokat dobni, árnyékkézilabdában is kiválóak, szóval bevelük a válogatottba 😉)
Ja szerintem érdemes a Bölcsnek az oldalát megnézni vannak fent 2000-es képek.... 😊)