Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Az EHF már csak ilyen, ez a kluboknak visszaosztott pénzekből is látszik már jó ideje. Persze nekik tellett az új székházra.

Ettől függetlenül, ha az előírt határidőt nem tartották be a franciák, akkor ezt kellett tenniük, betartva a szabályaikat. Mondjuk feltehetjük a kérdést, hogy más szabályokat és előírásokat illetően is ilyen következetesek? Sajnos már láthattuk, hogy nincs ez mindig így.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A negyeddöntőben nekik lesz a könnyebb dolguk, főleg ha addigra tényleg összeáll a csapatuk. A két középdöntős ág ereje között komoly különbség van, ahogy erről EG is beszélt a belinkelt beszélgetésben. Mondjuk én nem zárok ki egy Fradi-ETO negyeddöntőt, simán összejöhet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Klub "barát" szervezet: EHF, mi lenne ha nem csak a lóvé érdekelné őket...
Lesz negyeddöntő is FF előtt, és ha nem is végeznek a saját águkon az első kettőben, nincs a miénken verhetetlen csapat, ha addigra formába lendülnek. Nagyon érdekes lesz, hogy tavaszra ki mennyit tud előrelépni (vagy vissza).
ha ezeket nem nyerik meg , akkor hogy akarnak a FF-ba kerülni? Oda a középdöntő végén kb. 15 pont kell!
Ez az előírás, a + 12-ből lehet válogatni ha cserélni kell.
Azért kell +12 játékos, ugyan hagyjuk már a parasztvakítást, teljesen értelmetlen.
Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez akkor lehet jó a győrieknek, ha képesek lesznek megnyerni mindkét hátralévő csoportmeccsüket. Nagyon kemény lesz az a középdöntő csoport, össze kell szedniük magukat rendesen. Persze előtte még azért a két csoportmeccs is komoly feladat lesz.
Ahogy látom tegnap olyan eredményt értek el a Hypo ellen ami elvárható volt tőlük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Na a Bud meg a CSM (23-23) bebiztosították, hogy ne legyen 8 pontos csapat az ETO középkörében. Az ETO-n múlik hogy hány pontot visz magával.
Sérülés esetén pl. belőlük lehet behívni a cserét.
A vége meg 25-15 a Vardar javára! A második félidőben a dánok 4 (!!!!) gólt lőttek, a másodikat pl. a 18-ik perc végén.
Félidőben vezet a Vardar 12-11-re Dániában.
Tartók tőle nem is fogunk! Mivel nem a tudás számít (első sorban) ezért, a már régen fejben lévő játékosokat fogja hívni. Ahogy Isthy is írta a valaminek lenni kell papíron is, ami aztán a kutyát nem érdekel, főleg hogy NA -ról van szó. Bár szerintem a többi sem kivétel.
Költői kérdés, egyáltalán minek 28 fős keret...
Isthy
Fenntartom a véleményem, a 16-os keretbe szinte csak azok fognak kerülni, akik már eddig is ott voltak az NA féle összetartásokon tavasztól. Nyilván Görbe és Zácsik ha vállalják, akkor ott lesznek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Még valami a tegnapról:
Gratulálok Penának, nagyon jól beszél magyarul! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Hááát, ott van pl.a Fradi teljes első sora+ Mészáros és Szekeres, az már eleve 9 játékos!-😊) és akkor még nem beszéltünk a győriekről, a dunaújvárosiakról, Biróról...
kaloz174
Végül a magam részéről inkább a helyszini élményt választottam, vagyis megnéztem a Vác siófoki vendégjátékát. Egy közepes, sok technikai hibával tarkitott meccsen meglepetésre inkább a vendégek vezettek többnyire. Azt gondoltam, amikor ez megfordult a 16.percben, hogy innen nem lesz kérdés a hazai győzelem. Ehhez képest egészen az utolsó percekig váci vezetést jelzett az eredményjelző. Mivel azonban ez nem volt több 1-2-3 gólnál,szinte biztos voltam benne, hogy hazai pályán Orbán Annáék forditanak a végéig. Igy is lett. Ezzel együtt megdöbbentett, milyen könnyelműen, meggondolatlanul veszitett Vác, kihagyva az esélyt a meglepetés győzelemre és a 2 pont megszerzésére.
Két, légiósokkal teletűzdelt csapat állt egymással szemben. Az egyiknek a játékmestere egy magyar. Orbán Anna személyében. Ráadásul a kis túlzással kötelező meghalni nekik hazai pályán. Ha a Vác nyerni akart volna, akkor ezeket kompenzálnia kellett volna...Ez pedig az ő hozzáállásukkal,amit a meccs utolsó perceiben mutattak, lehetetlen volt.
Ezzel együtt a siófoki csapat jelenleg még kevesebbet mutat, mint ahogy azt előzetesen sokan megelőlegezték nekik.
(Érdekes lesz az érdi meccsük. Ott megmutathatják. Mindenesetre szakvezetőjükkel találkoztam, amikor mi ott játszottunk,)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Egyik sem jobb a másiknál szerintem, egyiknek sem kellene ott lennie. De Temes már a múlt, neki főleg nem, erőteljesen kifelé megy a pályafutásából. Ráadásul van középen játékosunk elég.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Dehogy lesz nehéz, az már megvan neki régen. Most kellett egy 28-as keret, amit be kellett nevezni hivatalosan. Majd figyeld a 16-os keretet, amivel ténylegesen kimegy Dániába. Ez csak azért történt, mert ebből lehet majd a vb ideje alatt becserélni 2 játékost a 16-os keretbe, ha ilyenre szükség lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Grat a Fradinak! <#taps>

Nagyon simán és magabiztosan hozták le a meccset, a németeknek semmi esélyt nem adva. Az utolsó 3 perc totál dekoncentrált játéka engedett egy kis felzárkózást a vendégeknek, de ennek jelentősége nincs.
Sopinak szólhattak volna, hogy a Fradi 7 ponttal megy a középdöntőbe ha nyer a franciák ellen, nem 5-el. Háromszor mondta el rosszul.

DUNAFERR FOREVER!!!

Na ez a kérdés! Holnap például végigjátszathatná Ambros, ahogy a hazai bajnokság mérkőzésein is.
Végül nyertek az oroszok, de nem tűnnek szupercsapatnak, s Lunde is gyengén véd.
kaloz174
A Nagybánya 1 góllal vezet az oroszok ellen Rosztovban a félidőben.

kaloz174
Tudod, kb. 2 éve volt a veszprémi RK féle kísérlet. Nagyon kellemes ellenfelek voltak, többnyire, mert Planétának kötelező volt lövöldözni. Őt nagyon egyszerűen kivettük a játékból, és már meg is volt a győztes taktika. Ok, persze ez egy leegyszerűsítése a kérdésnek, de megkérdezném, hogy azokkal a feltételekkel, amivel most rendelkezik a nagy ígéret (szint semmi játéklehetőség a klubjában), lesz-e valaha belőle valóban jó játékos?

Igazad van, csak Planétának kellene legyen jövője, Mig Temesnek már kb. csak jelenje és múltja van. A mostani keretben tényleg mindenki benne van s nehéz lesz NA-nak a végleges csapatot kiválasztani.
kaloz174
Nem azért, mert nekem személyesen nagy kedvencem, de annyi haszna biztosan lenne, mint Planétának,legalábbis az eddigiek alapján. <#kacsint>
Ez a keret egyébként sokak kedve szerint van, összességében nekem is szimpatikus, de én is meglepődnék, ha lényegi változások történnének...

Isthy
28-as vb keret

Temes??? Beszarás...<#vigyor>
Persze kétségeink ne legyenek, a szűk keretben nem lesz érdemi változás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Sajnos nem láttam, örömmel olvastam. Végre odaért a Fradi hogy meg tudja verni a Győr, ahogy halottam és olvastam a végen nem akármilyen volt. Szerintem a Fradi ezeken a meccseken jobban tud csapatként játszani, ott van különbség.
Nem is tudtam hogy Mehlmann Ibolya, ott játszik. Egyébkén a Hypo még mindig egyed uralkodó, vagy van kint normálisnak nevezhető bajnokság?
kaloz174
Történelmi vereség

Az ETO-n látszott, hogy nem érzik még egymást a játékosok (újak a régiekkel). Mikor Skopljében szinte csak az újak játszottak, ment is a szekér. Görbe meg Amorim viszont még nem tudott beilleszkedni. Mielőtt baj lesz, jó lenne, ha két sort játszatna támadásban (főleg középen: pl. Amorim-Görbicz-Planéta, illetve Tomori-Groot-Suland). Lassan sikerül összecsiszolódniuk, de ezt ne pl. egy dániai meccsen próbálja megoldani..,
kaloz174
Nyilván a presztízs miatt sosem mindegy, mi lesz az eredménye egy rangadónak, de azért jól érezhető volt számomra, hogy ez a meccs inkább egy kiváló labdás edzés volt, felkészülési találkozó a BL-meccsekre.
Mondjuk a látottak alapján a Fradi jóval előrébb tart a csapatépítésben. (Örültem, hogy végre Szereczés Luca is kapott egy kis játéklehetőséget, vártam, hogy a második félidőben is a pályára kerül, mert nem okozott csalódást, úgy gondolom.) A tétnélküliség őket jobban feldobta, inkább voltak csapat, mint az ETO, pedig ott játszott már Görbicz is, a Fradi pedig nélkülözte irányítóját. Az ETO játéka nagyon darabos, csikorog a gépezet rendesen. Lesz még munkájuk bőven. A Fradinak gratulálok, és azt kívánom, hogy ez a forma kísérje el őket a BL-ben is.

Isthy
Gratulálok a Fradinak a győzelemhez! <#taps>

Zizi nélkül is az lett <#wink> A Szikora, Zácsik, Hornyák hármas vezetésével sikerült a győzelem a Fradinak. Úgy fest Szani egyre jobban belelendül, ami örömteli a válogatott szempontjából. Az ETO nem volt az igazi illetve Szikora ma kifogott rajtuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

29-28-ra mentek! S Zizi meg játszhat szombaton. Ma Zácsik, Szikora, Hornyák és végre Pena is remekelt.
Az ETO-nál valami nem működik, illetve igen, de csak rapszódikusan.
kaloz174
Zizi nélkül azért nem tűnik igazinak ez a rangadó. <#kacsint> A Fradinak azonban nyilván jó lehetőség lemérni, hogy mire mennek nélküle.

Isthy
Mai tv-s program:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC (Női NB I)
18:00 M4 Sport

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Semmit nem láttam az egész kézilabda hétvégéből más program miatt. Ahogy látom BL csapataink nyertek, úgy fest a Fradi viszont egy időre elveszti Zizit. Ami a bajnokságban nem vészes - még akkor se, ha szerdán ETO elleni rangadó lesz - de a BL-ben számíthat. Remélem mihamarabb rendbe jön.
Szomorúan értesültem róla, hogy a csapatom ismét csak 40 percig volt képes elfogadható teljesítményt nyújtani, utána teljes zavar...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ma BL dömping volt s ki is élveztem, főleg a Fradi győzelmét, de szép kis körbeverés van az ETO csoportjában is. A hab a tortán a Bud bukaresti meccse volt, amelyen a 6 gólosnál nagyobb vereségtől (22-28) csak Pessoa és a bírók mentették meg a bukaresti mérgezett egereket. Megint bebizonyosodott hogy tucatnyi kiváló játékos még nem jelent okvetlenül kiváló csapatot is.
Teljesen jól emlékszel. Ez valahol szerintem 22-es csapdája, valójában egy csapatos magyar bajnokság, szerintem BL trófeára hajtó, de nyerésben még nem reális csapat..., jó kérdés, melyik lenne jobb SEHA, vagy hazai???
Mondjuk, ezeken a meccseken felfigyelhetnek egyes fiatal tehetségekre, mint a tegnap is a vajdaságiak balkezes átlövője.
kaloz174
Szimpatkikus megoldás: mindkét meccs Siófokon.

kaloz174
Tegnap meccs, gyenge csapat ellen. Ma meccs még gyengébb csapat ellen...
Nem vagyok túlzottan tájékozott ffi vonalon, de mintha az lett volna az indok a SEHA liga indulás esetében, hogy így magasabb szintű sorozatban edződhet a magyar bajnok a BL-re... Ezek a meccsek gyengébbek, mint a magyar bajnokik, szerintem...

Isthy
Pedig nem ártana, ha ott lenne a keretben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tartozásuk az tényleg van a Fradival szemben. Még Lipcse előtt talán 3-4 évvel Szlovákiában is pofátlan módon megverettek benneteket egy KEK vagy EHF kupa meccsen. Meg akkoriban szintén Szlovákiában egy szlovák-magyar női válogatott mérkőzésen - ahol személyesen jelen voltam (Partizanske) - szintén látványosan ellenünk fújtak.
Borsost meg inkább hagyjuk is, maga a borzalom. Főleg amikor franciák vannak a pályán és ebben volt részünk háromszor is a hétvégén. Néha már szinte a hányinger kerülgetett...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ffi válogatott keret a Provident kupára. Lékai Máté, sajnos, itt is háttérbe szorult. Remélem, csak aktuálisan.

Hátha kompenzálni akarnak 😊 A minősített balfékeskedésüket elég olcsón megúszták, de azt tudtuk eddig is. Végül is az inkriminált esetet leszámítva elég jól vezettek Lipcsében, és az utóbbi időben nem szoktak magyar csapatok ellen fújni (van is mit kompenzálniuk, ha már ezzel kezdtem), így alapvetően nem tartok tőlük, ha van eszük, akkor nagyon jól szeretnék vezetni ezt a meccset. Remélhetőleg nem is lesz olyan extrém helyzet, mely ismét kemény diónak bizonyulhatna nekik 😊

Egyébként sme panaszkodnék, tegnap is korrekt fújást kaptunk, sőt a véleményes szituációkban még talán többször is döntöttek a mi javunkra, mint a franciákéra, és be mertek fújni olyanokat mellettünk, amiket máskor nem szoktak, pedig a szabálykönyv szerint illene. Persze Borsos ennél tovább ment, mondhatni Egri-utat nyert tegnap, ami egy-egy szituáció megítélését illeti. Örülök, hogy egyikőjük sem vezet nekünk meccset, jobb nekünk a Maric, Masic.
Isthy
Mit látok az EHF oldalán? A vasárnapi németországi meccseteket kik vezetik? A Marics, Masics páros. Kísért a lipcsei múlt?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszönöm az infokat az ETO meccsel kapcsolatban!
Amiket máshol olvastam, azok is erről szólnak. A jól működő csapat felesleges szétbontásáról Görbe és Amorim formába hozása kedvéért. Ami azután ezzel a következménnyel járt, Ambros ebben úgy tűnik komoly szerepet vállalt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Hasonló a véleményem ami Görbicz és Amorim szerepeltetését illeti. Mondjuk várhatott volna vele a Hypo elleni meccsig. DE Görbiczre szükség van az EB-n. Látszik, hogy nincsenek még beilleszkedve az újak közé. Tomori egy talány. De végül is, ha hiányzik is majd ez a két pont a közép körben a Bud és a CSM ellenében, a FF-hoz úgy is meg kell tudni verni mindenkit aki az útba jön.
Az nagyon csúnya volt. Úgy nézett ki, hogy tarolni fognak, aztán vezetésnél összeomlottak fejben. A cserék után már nem tudták magukat összeszedni a gyors FCM-hez. Pedig pontosan ugyanazt csinálták, mint mindig, én sajnos láttam tőlük eleget...

Görbicz amúgy adott szép passzokat, de kettesben hozzá jártak gólt lőni. Majd miután lecserélték akkor is, Burgaard előtt folyamatosan szétnyílt az ETO-fal, mint a Vörös-tenger. Löke borzalmas helyzetkihasználást produkált, Tomori meg hozta a fradista formáját, csak nem a BL-gólkirályit, hanem a tavalyit. Englert jól védett, de naggyá is tették, Kiss Éva pedig nem védett kimondottan rosszul, de tehetetlen volt az előtte folyó szernecsétlenkedés miatt, és néha mellé is nyúlt, tehát a kapusok között is volt különbség. A pályán folyó káoszt pedig jól példázza, hogy a vészkapusozó dánok ellen nemhogy egyből nem küldték kapura a labdát, de nekiálltak passzolgatni nekik felállt fal ellen. Görbicznek elgalább volt arra esze, hogy ilyenkor azonnal gólt szerezzen. A második félidő egyébként úgy indult, hogy a játékrészbeli második gólját a 14. percben szerezték a győriek. Ezután nagyjából fleváltva lőttéka gólokat, és ez a vendégeknek bőven elég volt.

Én mondjuk nem törnék pálcát Martin fölött, mert pályára küldte Görbiczet és Amorimot, elsőre nem is tűnt úgy, hogy ők rosszak lennének, csak később tűnt úgy, hogy a nagy lendület megtöréséhez kellett a váltás. De az nem járja, hogy ha cserél az edző, az baj, ha nem, akkor meg az. Egyébként sem biztos, hogy máshogy alakult volna az eredmény, de ilyen szintű fegyelmezetlenkedést, szétesést én még az ő csapataitól nem láttam.