Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igen, nem is mondta senki, hogy kötelezõ 😊 másrészt olvasd végig 😄D akkor a 3 sort le sem írtad volna 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Táncos ETO
Azért köszi! 😊

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Táncos ETO
OFF

Beleolvastam, de most képtelen vagyok végigolvasni..
De ahogy kivettem, abszurdnak tartja pl a büntetõjogász a bírósági döntést. Így elsõ hallásra tényleg annak tûnik..
Ja és azért egy bírósági döntés (amelyrõl nem tudom, hogy jogerõs-e) nem helyezi hatályon kívül a hatályos jogszabályt és még csak nem is LB-i elvi határozat, jogegységi határozat, szóval a bíróságokra nézve nulla a kötelezõ ereje.

ON

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Táncos ETO
Nem is rád gondoltam.. 😉

ha ezt érteném, akkor mehetnék aludni 😊))
egyébként a kedvencem a LighthouseFamily, úgy tkp. az is lehetek, ha az jó, vagy rossz?! 😊))

nekem ugyan nem kell 😄DD

kimaradt egy kérdõjel, az igen mögött, és egy ha...ha tudunk vetekedni... 😄

Táncos ETO
Herr Orsit nem adjuk!
Én meg abban nem hiszek, hogy Tréfi Gyõrbe jönne..
Bár nem lenne rossz páros egy Herr-Triffa duó.. 😊

aham 😊 a harmadik vmi igazságszolgáltatásban dolgozó csóka volt, de a nevét nem láttam kiírva 😊)

Táncos ETO
Oké, már késõ van. 😊
A tõlünk az Pécs?!

igen,ha az a helyzet, hogy tudunk vetekedni az ETO ajánlatával, akkor ide jöjjön, de amilyen összeget hallottam 😉 -kötve hiszem, hogy van pénze rá a klubnak, bár nem vagyok a pénzügyesük 😊))) nekem Paula megfelel kapusnak, mellé meg jó Hoffman Kitti, és van még egy fiatal kapusunk!
szerintem az ETOban köt ki, hozzánk meg jön a Herr Orsi, vagy hozzátok ;DDDDDDD

SomogyiG
Mi vagy Te? Világítótorony?

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

a büntetójogász Tóth Misi volt, mint alább írtam 😊 Tõlünk 😄DD a jogszociológust eltaláltad 😊

nem tudom konkrétan milyen döntés született, mert nem az elejétõl láttam, meg közben Fradi meccset is néztem, meg Lost-ot is 😄

Táncos ETO
Jut eszembe, a jogszociológus tuti Fleck Zoltán volt, tanított az egyetemen, míg a büntetõjogász talán Hack Péter, õ eljárásjogot. VAlami rémlik ebbõl a mûsorból, mert épp szörvöztem a TV-n, de annyira nem kötött le.. 😊)))

SomogyiG
Sóska kezdett, gólt is szerzett, de nem volt nagyon meggyõzõ - szintén rutin (meg még önbizalom) hiány. Ha a baloldalunk erõs, akkor neki is több lehetõsége nyílik - lásd a Kometal ellen.
Most nagyon csúnyát fogok írni - Helgánál nagyobb a füst, mint a láng! A térdmûtéte óta Õ már csak 20-25%-ot nyújt, mert nagyon félti a lábát, s tulajdonképpen igaza van!
Harisová Katarina a hivatalos, mivel szlovák állampolgár, de szlovákiai magyar, és Õ kéri, hogy Haris Katának nevezzék, amit vagy megtesznek, vagy nem. Az utóbbi pár meccsen Kata volt nagyon jó, s Pasi volt önmaga alatt (Sóska defektus 😊 😞) de ezen a meccsen fordult a kocka. Sajnos nem kiszámítható a teljesítményük - Tréfit Ti is akarjátok, s majdnem ugyanannyit igértetek, mint az ETO, mégis hozzánk kivánnád? - én nem bánnám, de nem hiszek benne. Ha lett volna felénk hajlandósága, akkor idehoztuk volna már a BL meccsekre, de a felést sem tudnánk adni, mint a vetélytársak.
Lulu valóban többre képes, de Õ sem gép. Mégis többet nyújtott, mint Sopi - tõle sokkal többet vártam, de Õ sem gép!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Táncos ETO
OFF

Attól még az 55/2001 AB határozat hatályos.. 😉
Egyébként valóban nem láttam az említett mûsort, bár a gyülekezési törvény körül elég sok a kavarc, meglátjuk mi sül ki belõle..
Ja, ATV-t nem nézek!! 😊)

ON

legalábbis én ott láttam, Gabi nem tudom hol 😊
kvázi precedens 😊)

OFF
akkor nem láttad a híreket 😊 vmelyik bíróság hozott egy döntést, amiben ennek ellentettje volt! ezt boncolgatta, egy büntetõjogász, egy jogszociológus, és még vki az ATV-n, a Fridi mûsorában!

ON

Táncos ETO
OFF

Ismereteim szerint a be nem jelentett gyülekezést kötelezõ feloszlatni! 😊

ON

hát szerintem ma egyik átalad említett sem volt jó, Lulutól mindenképpen többet vártam-várhatok is, mert jóval többet tud. Most még irányítóban sem tudott segíteni. Zizinek volt egy meseszép passza az elsõfélidõben, akkor még egál volt, ott kapcsolódtam be, namondom, jól van, megy neki...mégsem 😞 De hát Õ meg Szandi OK, mert még rutintalan, nem is várható hogy állandóan jó formában játszanak. De Sopitól, Helitõl, én! mindenképpen többet várok.
Még egy kérdés, most Harisova vagy Haris? mert egyik tv-riporter így mondja, másik meg úgy, kicsit idegesítõ...
remélem Triffa hozzátok megy, Pasi mellé! kapusra mindenképpen szükségetek lenne a követ.szezonban.
Sóska kezdett a meccsen? vagy egyáltalán nem játszott?

SomogyiG
Ezzel Pirost és Lulut is "támadod", szerintem Õk sem voltak rosszak. Lulunak még mindig nagyon nehezen fordul a dereka és a forgója is nagyon érzékeny, emiatt még elég soxor kerül ütemkésésbe - ennek ellenére az átlagát nagyjából hozta. Piros akkor tud igazán jó lenni, ha Lulu (helyette Helga) a saját feladatát megoldja, s neki csak az átlövõjével kell foglalkoznia. Rotis is és Szong is talánn 2-2 gólt lõtt róla, a többit Sopi vagy Szandi mellõl. Az elsõ harmadban mindenki csapnivaló volt, utána kezdtek feloldódni. Sopi sajnos mindkét fronton feledhetõ volt, Zizi meg pont olyan, mint kerek egy éve - formán kívül.
Pasi sokat lendített a védekezésen, miután jöttek a védések, a fal is jobban összeállt. Igy itólag is csak azt tudom mondani, hogy az átlövésgólok hiányoztak nagyon, ezért Lulut és késõbb Pirost is sokkal jobban le tudták "kezelni"! Viszont a szélsõink tarthatatlanok voltak. Az, hogy Era átlövésbõl szerez gólt, az nem megy ritkaságszámba. De hogy Hangya betörjön, késõbb meg átlõjön?! (sajnos fogta a kapus)
Kár volt, de most már mindegy. Ha azt nézem, hogy a Slagelse otthonában gyõztes csapattal szemben álltunk helyt idegenben, akkor OK. Ha a meccset nézem, akkor bizony hiányérzetem van!!!

beszéljünk inkább a meccsrõl, nem érdemlik meg, hogy miattuk, ne az legyen a fontos 😊
Miért volt ma mindenki - Era, Hangya, talán Pasi nem- ennyire magához képest gyenge? 😞

Sajnos nem éltem abban az idõben, és eltudom képzelni mennyire rossz azt nézni hogy ennyire mélyre süllyedtünk, de velünk együtt az egész világ ide jutott. Igazad van, nem mást kell nézni, de az ilyen nehéz idõszakok közt el kell nézni az ilyet, ha stabilizálódik a helyzet, biztos vagyok benne, hogy több, szurkolni vágyó ember lesz kint mint akármikor.

További szép estét, Hajrá Fradi! Hajrá Magyarok!

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

na jó, de azért az egészen más, itt ma rongálás és garázdaságért simán bevihették volna azt a pár embert, szvsz.
Másrészt biztos van rá jsz, értelmezés kérdése. de utána kérdezek a vizsgaidõszak után pár tanártól, ha érdekel, mert rájuk a jószó nem fog hatni, sajnos 😞
egyébként ha nézted az ATV-t, ott volt a prof.-unk, a Tóth Misi 😄

SomogyiG
Teljesen mindegy, hogy máshol van-e ilyen, azok miatt nem minket itélnek meg/el!
Nálunk ne legyen! Híresek legyünk, ne hirhedtek! 20 évvel ezelõtt minden jelentõsebb külföldi stadionban üdvrivalgással fogadtak bennünket ellenfél szurkolóként (Pozsonyban, vagy Belgrádban nem, az tény, de az nem a Fradinak szólt) s rendszeresek voltak a szurkolói találkozók. Hatalmas bulik voltak a Celtic, a Panathinaikos, a Rapid (és még sorolhatnám) szurkolók látogatásai, vagy a mi kinnti fogadtatásunk. Most?

SomogyiG
Te tanulod, én csak ismergetem a jogot, de van itt egy nálunk sokkal tanultabb topictárs is ezen a téren.
Szerintem mindketten csak megerõsíteni tudtok abban, hogy erre nincs törvényi, jogi alap!!! Tehát be kell engedni!!! Ha már megcsinálta a balhét, ki lehet a hivatalos személyeknek vezetni - nem a szurkolóknak, hanem a rendezõknek. Piszkosul tisztában vannak a jogaikkal! Sõt, mióta a rendõri felszólítás ellenére sem kell a be nem jelentett gyülekezést beszüntetni, azóta a képébe röhögnek bárkinek bármiért.
Amit mûveltek, az gusztustalan, undorító, felháborító, etc. De mi az, ami miatt kizárhatóak lennének?
Akikhez ez a népség odacsapódik, annak annyi!

Táncos ETO
Látod ez a baj. Te is, én is, és a többi fórumozó is errõl a balkáni viselkedésrõl beszél. Szerinted Ausztriában és Európában másként lesz?!
Egyébként pedig messze kevesebb a többi szurkolótábor hasonló jellegû fellépése, mint a Fradié, persze nem elhallgatva, hogy máshol is elõfordul.

Igen?
Azt látom hogy leírtam általánosságban, mit gondolok ezekrõl a tevékenységekrõl. Nem említettem hogy Én ugyanezen dolgokkal azonosulnék, de mindegy. Végenincs vitát le is zárhatjuk. Csak azt sajnálom hogy még mindig ott tartunk, hogy nem látjuk be, más magyar szurkolótáboroknál is elõfordulnak ilyenek, de kizárólag a Fradival kell kiemelten foglalkozni.

Táncos ETO
Egész pontosan ezt is mondtad:

"cigányozás, mutagatás" belefér, fõleg egy feszült meccsen, melyen sok színészkedés, jogtalan ítélet volt
"köpködés" ha jártál B-Középben tudod h ez természetes

Akkor most?!

"szerinted normális, hogy mérkõzéseken ilyen elõfordulhat"
Egy szóval sem mondtam hogy egyetértek a viselkedésükkel, viszont megtudom érteni õket.

nincs sajnos, amíg vannak olyanok, akik ugyan nem így viselkednek -gondolom, van akirõl tudom is- de mégis egy legyintéssel elintézik a dolgot, mondván csak egy kis görögtûz volt, csak felöntött a garatra...

Táncos ETO
Nem alkottam rólad véleményt, de mivel nem tudok azonosulni az általad leírtakkal - hiszen szerinted normális, hogy mérkõzéseken ilyen elõfordulhat, míg szerintem abszolút nem - így nem is gondolhatok másra, minthogy más az értékorientációnk. Ilyen egyszerû..
Egyébként pedig ajánlom figyelmedbe alább SomogyiG hozzászólását, megfontolandó!
Ja és még egy: olvasd el milyen jelszavak villognak a nickedben, érdemes..

miért Te vagy akármelyik Fradista, ki áll, és azt mondja, ez a Kovács Pisti volt, többet nem engedjük be meccsre, vagy ha meglátjuk itthon kivezettetjük?! nem hiszem, mert akkor most ott az 500 között is lett volna, aki rendbeteszi õket..amíg ti nem vállajátok fel azt, hogy kilökitek magatok közül ezeket az embereket, ergo legalizáljátok a viselkedésüket, addig nem várhatsz mást mint általánosítást...

SomogyiG
Ha "felöntött a garatra", akkor bújjon el egy sötét sarokba, ne égesse a többieket, akik ugyanannyit áldoztak azért, hogy egy kultúrált SPORTeseményen vegyenek részt, mint ez a seprüdék, ami csak arra jó, hogy mindent tönkretegyen, ahol csak felüti a fejét! Hiába próbálja a legalább 95%-os többség maguk közül kivetni, egyszerûen nincs rá mód, hogy megszabaduljunk tõlük...

"Valószínûleg nem azonos közegben szocializálódtunk, részemrõl ezzel le is zárnám ezt a kérdést.."

Szerencsére nem azonos közegben szocializálódtunk...
Úgy látom te hajlamos vagy ismeretség nélkül véleményt formálni emberekrõl.

#31662 - "alkoholgõzös csürhe"
Sajnálom, eddig azt hittem Te Fradista vagy...
Tény hogy volt aki a kelleténél többet ivott, de légy oly szíves ne általánosítsd az egész Táborra, akik elutaznak még ilyen messze szerett Klubukért. 99%ig biztos vagyok benne, ha más csapat kerülne ilyen anyagi veszélybe, nem állnának fel. Egyiksem. A Ferencvárosnak van egy "csürhe Tábora" mely még mindig kitart mellette.

SomogyiG
Nem tudok velük azonosulni, de azokkal sem, akik mentegetni próbálják õket.
Amiket felhoztál, az semmire sem mentség.
A nem tetszõ, a téves, a fordított, vagy a szándékosan fordított itélet nem ezen a meccsen fordult elõ elõször (nem vagyok benn biztos, hogy az utóbbi elõfordult) ilyenekkel már soxor találkozhattak sok helyen.
A szurkolás nem ismer olyant, hogy bárkit pocskondiáz, a szurkolás buzdítást jelent - a cigányozás, a torokelvágás és a köpködés nem ilyen!
Hogy a szpíker a himnusz alatt mit csinált, azt az alkoholgõzös csürhe nem láthatta és nem is hallhatta!
Ezt a viselkedésmódot nem elfogadni/támogatni kell, hanem kivetni magunkból és eltaposni, mint egy férget!

Volt egy két ember - mint említettem - aki biztos hogy felöntött a garatra, de az a szánalmas hogy másnap az egész táborrá általánosítják.

#31660 egyetértek, és ez a gond. mindig ki kell szúrni azt a már már másnapos kicsit kulturálatlanabb embert, aki nem (csak?) szurkolni megy.

kaloz174
Sajnos, egyenes élõben láthattuk egyesek kultúrálatlan viselkedését. Hidd el, nem használ ez az igazi sport világának.
Ez a csapat többet érdemel ennél!

Szerencsére volt ott sok igazi drukker ia. Õket is jól lehetett hallani. De a kamera nem õket mutatta.😞(

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

ne haragudj, de ez nem külsõ ráhatás következménye, hanem ez a személyiségükben rejlõ defektus...ilyenre nincs magyarázat, sehol és semmilyen körülmények között!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyújtogatás? Jah arról a görögtûzrõl beszélsz amire rádobtak egy transzparens darabot. -.-

Csarnokrongálás? Nem láttam volna hogy székek repültek, pedig Görögországban egy-egy kosármeccsen ez is elõfordul, mégsem verik nagy dobra.

Táncos ETO
Valószínûleg nem azonos közegben szocializálódtunk, részemrõl ezzel le is zárnám ezt a kérdést..

köpködés, mutogatás, csarnokrongálás, gyújtogatás...soroljam még????

Mond meg mi az amit gusztustalannak tartasz...
Vagy ha így jobban hangzik: "mi az amit nem értesz meg?"
Himnusz, megemlékezés, transzparensek, 4-500 ember -> majdnemhogy több mint hazai szurkoló.

Ezzel szemben:

"cigányozás, mutagatás" belefér, fõleg egy feszült meccsen, melyen sok színészkedés, jogtalan ítélet volt
"köpködés" ha jártál B-Középben tudod h ez természetes

Táncos ETO
Bocs, én meg egyáltalán nem értem meg a viselkedésüket..
Egy ilyen utázás magában rejti a vereség lehetõségét is, veszíteni pedig tudni kell. De nem így..
Ez a Balkánon divat, nem Európában..

"kár volt elrontani ezzel a gusztustalan viselkedéssel"
"Ez nagyon elkeserítõ"

Én mint Fradista, abszolút megértem a viselkedésüket.
Ne haragudj, de a riporter, átlag szurkoló bele sem gondol mennyit utazott az az ember azért ,hogy ott legyen és szorítson kedvenc Csapatának. Biztos hogy fogyasztott alkoholt is, ami csak olaj a tûzre, ilyen kiélezett, gyakran jogtalan ítéletek következtében.

ui: arról nem is beszélve, a Magyar Himnusz éneklése közben Matúz kolléga nem hagyta abba a szövegelést.

Gusztustalan viselkedéshez hozzátartozik az is, hogy egy transzparenssel emlékeztünk az elhunytról.

Táncos ETO
Ebben Neked is igazad van, sajnos..

SomogyiG
A kapusteljesítményünk a szokásos volt, most azonban Pasinak ment sokkal jobban - bennük ennyi van. Ami végül is elvitte a meccset, az az átlövésgólok hiánya. Egy Slagelset verõ csapat játékosaitól nem kell csodálkozni, hogy megverik a védõinket - de a 35-40 -ik perctõl már nagyon ritkán sikerült. Ez simán belefért volna, ha Zizi és Sopi csak fele annyi átlövésgólt ér el, mint a macedónok ellen.
A valóban nagy lehetõséget szalasztottunk el, de azért bízom némi körbeverésben. Közvetlenül a sorsolás után nem számítottam ilyen mértékû helytállásra, komoly zakókra számítottam, nagyon örülök, hogy nem így történt.

Duby
Bármilyen magyarázatot mondhat bárki arra, hogy mi hozta ki ezt azokból, akik szurkolás címán kint voltak.
De ezt ne! Bármi is volt, van, ilyet ne kézipálya közelében! Ez nem volt jellemzõ a magyar nõi kézi milliõre, nagyon tudatosan és csírájában kell elfojtani az ilyet. Ez nagyon elkeserítõ. <#levele><#levele><#levele>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)