Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Érdekes egy dolog ez. Én még Stanley írását megtoldanám annyival:
Nagyon "jó" érzés, romániában, szerbiában és egyéb "barátságos" helyeken piros fehér zöld zászlóval a vállon flangálni egy városban és lesni hogy mikor vannak a nyakunkon, egy kis ereklyegyûjtés miatt. Nos ha valaki járt már volna közületek ilyen meleg helyeken, az nem tenné kérdésessé a szurkolói magatartásrt. Mert ha választani kell hogy ilyen helyen kik legyenek a társaim, szolid nyugdíjasok, kulturált emberkék, vagy azok a kopaszok akik közül egyik másik köpködött, én a köpködõket választanám, ugyanis Õk minden ócska tulajdonságuk ellenére NEM HAGYNÁNAK A SZARBAN. Max együtt fetrengenénk az utcán. Dumálhat akárki akármit ez nem mindegy nagyon nem.
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Elõször reagálnék konkrétan a meccsrõl írtakra.
Mse, említetted, hogy mindenképpen csarnokrongálás a gyújtogatás. És hogy nézzem meg, ha nem hiszem.
Visszafogottan is azt tudom mondani, hogy ez nem igaz, és mi a francnak ez a bulvárosodás, meg hangulatkeltés.
Konkrétan az történt, hogy ismét volt egy görögtûz. Ennyi. Ha ez neked gyújtogatás, akkor mondd már el, miért tûrik el a Népligetben már elég régóta, és köszönik meg. Szóval ebbõl volt az, hogy egy drapi véletlenül begyulladt, eloltották. Lehet vitatkozni, hogy helye van-e a csrnokban, vagy miért nem figyeltek a drapira, de ezt gyújtogatásnak nevezni BLIKK SZÍNVONAL! És nagyon nagyon idegesítõ.
(Tudom, utána te is közelebb voltál az igazsághoz MSNen😊 De direkt fogalmaztam ilyen nyomatékosan, remélem érthetõ miért)
Eta: A legrosszabbat mutatták. Ez van, ezzel nem lehet mit csinálni.
Na inkább ezt már általánosságban, mindhármótoknak. (SomogyiG, nem ellened, csak ide lógtam ugyanezzel pár embernek, és nem akartam hirtelen nekiesni, vártam egy kicsit😊 De mindjárt válaszolok az emailre is.)
Szóval voltak köpködõ, anyázó szurkolók. Igen, így volt. Ehhez gondoljunk bele, hogy milyen egy meccs. Nem, nem azért, mert elfogadnám. Milyen volt egy meccs még abban az idõben, amikorra azt mondjátok, jó volt kijárni? Nem feltétlenül kézi, akár foci. Nem volt bíró szidás? Nem voltak gyalázó rigmusok? Voltak. Aki azt mondja, hogy nem, az hazudik. Csak egészen más hangnemben, mint most. De kérem, hát nézzük már meg egy általános/középiskolát, hogy ott mennyire változott az általános viselkedés. Hát ha ezt megnézzük, mindjárt azt láthatjuk, hogy ahhoz képest a meccsre járók viselkedése nem is változott annyira. Nem? Szóval ha az ember kiabál egész meccsen, akkor még habitustól függetlenül is be fog csúszni 1-2 indulatszó, hát még ha a saját csapata ellen fújnak. Azt meg tudni kell, a lelátón mindig az ellenfélnek fújnak, még akkor is, ha nem. Ha meg tényleg, akkor mit érez az ember...
A másik. Egy meccsre nem az ember baráti társasága jár. Járnak mindenféle emberek. Csendben szurkoló gyerekek, bírót folyamatosan szidó nyugdíjasok, csendben ülõ nyugdíjasok, stb.. Pl. hangot alkohollal erõsítõ fiatalok.
Azt senki ne mondja nekem, hogy egy meccsen nem fér bele bárkitõl az, hogy indulatból elkált egy "hát te hülye vagy b@zdmeg"-et a bíró felé, vagy hasonló színvonalút. És akkor már nagyon jó kérdés, hol a határ. A csarnok több, mint fele tud szidni bármilyen játékost az ellenféltõl, szinte mindenhol. Hihetetlennek tûnik, de akkor is így van. Lehet vele nem egyérteni, de tagadni felesleges. Elcsépelt vagy nem, ez nem színház. Ha minden ilyet szeretnénk megszüntetni, akkor kb. 0 ember szurkolna. Nem vicc, 0. Láttam már pár olyan ember, aki tényleg kibír 60 percet, hogy semmi szalonképtelent ne mondana, de ezek önmagukban természetesen nem szurkolnának.
Szóval úgy általában EL KELL fogadni, hogy nem csak olyan emberek járnak meccsre, akik hasonló normákat vallanak, mint ti. Bele kell törõdni, hogy mindig lesz ellenfél szidása, szurkolótáborok közötti zrika, kisebb "balhék". A határon lehet vitatkozni, az igaz. Eddig szerintem nem lehet panasz, a mai debreceni kiszólásra meg azt mondom, hogy õket aztán pláne nem!!! (persze a dob téma más volt, az meccs után történt, én meg a 60 percrõl beszélek)
(De pl. erre azt tudom mondani, hogy anno asszem 3 éve volt, hogy mellénk jött Debrecenben pár egyén, szidni minket 3 méterrõl, szerencsére senki nem vette fel. (a mostani táborból már felvennék, ez van) De ha EMIATT egy szóval is szidja bárki a debreceni szurkolókat, az MINDEN SZURKOLÓT fel kell háborítson!!! 3 ember miatt!!!)
Na nagyjából ennyit tudok mondani, még a lényegre kitérnék konkrétan:
Szóval ugye akkor láthatjuk, hogy volt 5-10 ember a meccsen, akinek nem biztos, hogy ott kellett volna lennie. Igaz. Senki, de SENKI nem vitatja! (mert pl. ha elkezdesz az általad kitalált* kritériumok szerint szûrni, akkor biz' kivágod a szurkolók felét. Vagy senkit.)
* ez csak egy kitaláció, de remélem lejön, mire gondolok
Összefoglalva ezt, annyit mondanék, hogy természetesen igaz, amit leírtatok, de hogy egy ilyen szurkolás után EZT ENNYIRE KIEMELITEK, az mindenképp bulvár színvonal, és igenis idegesítõ.
Kb. eljutunk oda, hogy úristen, ráléptek a lábamra szurkolás közben. Jajj. Egyetlen egy dolog számít: az, ami a lányok arcán volt, mikor kijöttek melegíteni, és meglátták, meghallották a tábort. Csak ez számít, és ez leírhatatlan!
Bocs, hogy csak most válaszoltam.
Szerencsére nálunk is hasonló volt a helyzet, a 40. perctõl már szinte a cseresor játszhatott. Gratulálok, szép volt csajok! <#taps>#taps><#worship>#worship>
Kedden majd kiderül, hogy milyen viszonyban állunk Fortunával.
DUNAFERR FOREVER!!!
HAJRÁ MAGYAROK! :]
sokat bíráltuk, bírálták õket, hogy néha nem úgy viselkednek ahogy kell, meg minden, de hogy nagyon tudnak szurkolni azt tuti!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Ha összekerülünk velük, már van egy kész rigmusom a számukra.
"nyisd ki a szemed! hipós leány nyisd ki a szemed!" Tekintettel a sok vágott szemûre 😊)))))))))))))))))
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Úgy tûnik, komoly munka vár még a fehérváriakra minden szinten.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
A Tivoli egész méretes csarnok, két oldalt lelátóval, kapu mögött nincs. Amúgy a csarnok két részre van osztva, ez a része (a kézi és a kosármeccsnek részére) a nagyobb, kb. 5000 nézõ férhet el benne. A kisebb részt nem láttam belülrõl. A meccsen jóindulattal kb. félház lehetett, a Krim "B" közép mintegy 150-200 fõbõl állt és 8 dobbal támogatták a szurkolásukat. A csarnok hatalmas méretéhez képest viszonylag jól is hallatszottak. Mi velük szemben ültünk a másik lelátón, jó helyet szereztünk magunknak, az elsõ sorban a kispadok mögött közvetlenül ;-)
Eszti sajnos térdsérülése miatt nem játszhatott, de könnyebb edzéseket már végez, a spanyolok ellen a jövõ hétvégén már talán pályára is léphet.
A Krim a kezdõsorával kezdte a meccset (az elsõ gólt Gabca lõtte betörésbõl) és 18 perc alatt el is intézték a lényeget (16-6). Igaz Oder nem játszott kisebb egészségügyi probléma miatt, úgy lett volna teljes a kezdõsor. Ezután jöttek a cserék folyamatosan és a 2. vonal kicsit felengedte a Volgográdot a félidõre (20-15). Gin a félidõben végig védett, sztem viszonylag jól, szerinte nem annyira ;-))) Gabca a 15. percben lejött pihenni, addig 2 gólt szerzett 4 lövésbõl, ahogy V-Man helyesen írta.
A 2. félidõben Oderrel kiegészülve a kezdõsor játszott újra, igaz, most Gin helyett Stefanisin volt a kapuban. Fokozatosan újra meglépett a Krim, közben Gin is visszajött pár percre (védett 2-3-at), majd a félidõ közepétõl Alizar védett végig, miután bejött egy 7-esnél és azt ki is védte. A Krim tartotta a visszaállított 10 gólos elõnyét különösebb megerõltetés nélkül. A védekezésük sajnos elég szellõs volt, különösen a jobb oldalon. Az elsõ 20 percben odatették magukat védekezésben is, azután kicsit lazult a figyelmük. Begus (az edzõ) mérgelõdött is rendesen. Gabca parádézott a 2. félidõben, lõtt 4 átlövésgólt (5 kísérletbõl) és 2 gólt büntetõbõl is elért. Miután egyet-egyet Oder és Jatsenko is kihagyott vele dobatták a 7-eseket. Mindezeken felül adott legalább 7-8 gólpasszt is a szélekre illetve Bodnyevának is. Öröm volt nézni a játékát, remélem még sokszor láthatok hasonlót. A meccs után a Krim "B" közép a nevét skandálva meg is emlékezett a teljesítményérõl. Csak gratulálni tudok én is neki, ahogy a meccs után meg is tettem a csarnokban. A csajokkal a mecs elõtt is és utána is tudtunk beszélgetni, jókedvûek voltak végig.
A Volgográd egy fiatal csapat (2-3 rutinosabb válogatott játékossal), igyekeznek gyors, hajtós kézilabdát játszani, de van még sok tanulnivalójuk.
Nah, ennyit a tegnapról, ma este pedig HAJRÁ DUNAFERR!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Tegnap éjszaka hazafelé az autópályán Szlovéniában megelõztük a buszukat, és reméltük, hogy jókedvûen jönnek õk is haza. Szerencsére reményeink beigazolódtak (akkor még nem tudtuk az eredményt).
DUNAFERR FOREVER!!!
A meccsrõl szólva egyetértek Gábor értékelésével, bizony az átlövõteljesítmény nagyon hiányzott. Ezt a nem igazán acélosan játszó Hypot el lehetett volna csípni pénteken. Sajnos sokszor nagyon türelemetlenül támadtak, nem járatták a labdát, sok volt az elkapkodott befejezés.
DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Celeia Zalec (szlovén)-Kiskunhalas 27-31 (14-12)
Továbbjutott: Kiskunhalas, kettõs gyõzelemmel, 67-54-es összesítéssel.
Info: Kezil
Nagy gratula a Halasnak is!!!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Bp. Kõbányai Spartacus SC - Váci NKSE 24-28 (13-13)
Hódmezõvásárhely - Makó 35-23 (20-13)
Wolf Szani 12, Szepesi Ivett 7 gól!
ellenben egy nem kis meglepetés a csoportban:
Cementos la Unión Ribarroja - Aalborg DH 25 - 23 (14-18)
Kindl már négy gólt vágott a 2. félidõben
Kindl eddig 50%-kal lõ, 4 lövésbõl 2 gól ha jól számoltam, Pálinger viszont remekül véd, Eszti nem játszik. (és Oder se)
Gratulálok a gyõzelemhez.<#taps>#taps>
Annak ellenére, hogy voltak hibái, nekem tetszett Görbe játéka.
Szerintem nagyon jó volt Guiu, Bódi, Gogirla. Idõnként Vérten Orsi is. Most úgy gondolom, bár voltak hiányosságok(eladott labdák, nem tökéletes odafigyelés) bizonyos posztokon, az ETO jó úton halad. (Kérdés és meghatározó lehet, hogy mennyire sikerül a hibákat javítani.)
A sérülteknek mielõbbi gyógyulást kívánok!
de az az alulról visszapörgetett gól sem volt kutya 😊))
mindenesetre Görbe 11 gólja ellenére, úgy gondolom hogy egy közepeset játszott. Ahogy a Gyõr is, de így is simán verték a norvégokat!
Gratula nekik!
Jobbulást a sérülteknek, Bognár Barbi nagyon nagyot kapott, még nézni is rossz volt 😞
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Nyilván nem egyszerû, hogy is lehetne elkerülni egy bizonyos szintet alulmúló viselkedést. Ezzel kapcsolatban született egy fiatal drukkertársamnak egy gondolata, javaslata. (Természetesen az adott klub dönti el, akar-e vele, ha akar, milyen mélységig, foglalkozni.) A javaslat abból áll, hogy a játékosok kérjék a drukkereket a minél sportszerûbb magatartásra, hiszen ez közös érdek.
HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
és mivel évekig jártunk focimeccsekre, többen bérletesek voltak évekig sajnos van fogalmam milyen az pl mikor egy fradi-dózsán a balhé fontosabb a mecsnél
és az ilyen drukkerek inkább ártanak a klubnak mint használnak
olyan is volt mikor a fradi bratislava ellen játszott és a tévében láttam az egyik srácot akivel meccsekre jártunk a tömegverekedés mellett
karbatett kézzel nézni a meccset :-)
de nem akarok ennyire offolni
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
Hege hsz-hoz: Teljesen egyetértek.
Breki: Na ezzel meg konkrétan tele a t*k*m, elegem van a fociszurkolózásból. FERENCVÁROS csak egy van! Az a "b-közép", akikrõl biztosan tudom, hogy ismeretlenül is tisztelitek õket (a régi b-közép), azok tagjainak 90%-a jár focimeccsre is. Mert Fradisták.
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
A közeli felvételen látszott a szint.........
Mindazonáltan énse voltam megelégedve pl a biráskodással.......
Ehhez a "szurkoló" kérdéshez még annyit szeretnék hozzátenni: nagyon sz@r dolog, hogy ilyen megtörtént, akárcsak az, hogy a jövõben sem kizárható!
Azt viszont egyenesen bûnnek érzem, hogy az elitélésük és helyretételük helyett egyesek megértik, sõt helyeslik a történteket, mentegetik az elfogadhatatlanul viselkedõket, s nem értik, hogy mitõl vannak a valóban szurkolók felháborodva!
Ez a mentalitás további olaj a tûzre, s nem visszaszorítja, hanem inkább növeli az ilyen feltünési viszketegségben szenvedõ izomagyú antiszurkolók számát. Azokét, akik számára a címerben levõ 3 E betû semmi jelentéssel/tartalommal nem bír!
Ha nem tudnak, vagy nem akarnak emberi módon viselkedni és a szurkolás számukra egyenértékû a pocskondiázással, akkor akár a legvégsõ eszközök igénybevételével is fel kell lépni velük szemben, hogy a sportrendezvények valóban sportrendezvényekhez méltóan lehessenek lebonyolíthatóak!
Ezzel én le is zárnám, mert ugyan egyértelmûen elitélendõ, de ennél több publicitást már nem érdemelnek. Valaki azért szólhatott volna nekik, hogy ez nem a Kossúth tér!
Ha egy kézlegyintéssel elintézzük, akkor elfogadtuk! De ezt nem lehet elfogadni, és megtûrni sem!!!
A pályán történtekkel kapcsolatban egyetértünk...
Miért kell ezzel a tegnapi szurkolói dologgal annyit foglalkozni?
Semmi extra nem történt. Azt hogy néhány (nem szomjas) emberben elszakadt a cérna, köszönhetõ herr prokop eddigi munkásságának.
Sztem. felejtsük el!
A meccshez annyit, ezt simán be lehetett volna húzni, ha az általam tisztelt Tóth Timi meghazudtolva a becenevét nem sopánkodik, hanem kézilabdázik. Pont az Õ góljai hiányoztak.....
Milyen volt a meccs? Ott, a helyszínen? <#circling>#circling> Szerinted miért nem sikerült fordítani? Esetleg sikerült-e valakivel a játékosok, v. vezetõk közül errõl szót váltani?
Milyen volt az utazás? Minden rendben zajlott?
Amúgy csak egy a gond: nem arról szólnak majd a hírek, hogy a Fradi gyenge játékkal és kapus nélkül is szorongatott, hanem arról a néhány ostoba szurkolóról, akiket totálban mutatott a kamera.. Ennyi..
Én csak egy dologra tudok egyszerre figyelni, ha van mégegy, akkor az a másik rovására megy.