Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Duby
Attól tartok nagyon a Slagelsa-Hypo bl-döntõre megy itt ki a játék.
Hogy ráférne már a dánokra egy bukott magyar elõdöntõ végre, ha nekünk sose sikerült, remélem ti kinyomjátok õket.
A Fradinak szerintem nem fog sikerülni, a Vilceának ez a fõ versenye, mindent meg fognak tenni egy nemzetközi kupagyõelemért, nemhiába öltek bele ennyi lóvét, nekik ez a legfontosabb.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Breki33
most derül ki mit tudunk

kiváncsi leszek ki kezd otthon
van egy tippem
Táncos ETO
Vilcea-Fradi
Slagelse-ETO

Pfff...

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Táncos ETO
Meg több lesz a légiós is lassan, mint a magyar..

Olvastam az NS-en Mehlmannal készített beszélgetést. Abból kiderül a dán és magyar mentalitás közötti különbség. Õk a kiesés után 10perccel már mosolyogtak, én a vasárnapi kiesést követõen még most is ideges vagyok !
Hege eto
Megjöttem larvikból. Auzt hiszem a csapat BL szereplését nem kell jellemeznem. A táborban mindenki úgy gondolja, hogy hoztuk a maximumot, innentõl "minden meccs ajándék". Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs "tervünk" csak azt ha a köv fordulóban legázolnak bennünket, (ami elég sansztalan,max kikapunk) legyintünk egyet mosolyogva.
Norvégia rohadt drága ország, jah és cigánybreivang!

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Breki33
"Jo, hogy kezilabdanal tartunk!
1. pletyka: azt beszelik a kovetkezo szezontol
Mocsai lesz a Veszprem edzoje.
2. pletyka: Szegeden jovore allitolag tobb lesz a love,
mint Veszpremben, ebbol epithetnek csapatot.2
sajnos csak itthonról tudtam a meccsetnézni -nagyon jó volt a netes közvetítés- de amit Piga nyújtott az fanatasztikus volt, a passzai, a betörései - Õ önbizalmával nem volt gond 😊
egy kérdésem lenne, Detti miért nem védekezett? (esetleg megpróbálhattuk volna középen, a semminél Õ biztosan többet tudott volna hozni, és támadásban még csak el sem fáradt...) (bár lehet csak én nem láttam jól 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Duby
Lala legalább jól megfogta a beállóst, a második félidõben szerintem õ jól megoldotta, meg általában a beállósokat jól intézi, szvsz Box-szal volt elfoglalva végig.
Ebbe bele se gondoltam eddig, de igazad van, KP-vel is hozhattuk volna a meccset, de az egész csapat nem nyújtott egy közepesnél kicsivel kevesebbet.
Ezen is látszik, hogy a nemzetközi kupameccs az nem bajnoki, az más tészta. Bajnokikon az alapszakasz vége felé elég stabilan, elég ötletesen, kellõ önbizalommal tudtunk játszani, ez most nem sikerült.
Reméljük a kupadöntõre sikerül "felfújni az arcunkat" s kellemes meglepetést okozni. Két nap, két meccs. Szerintem meglehet, még ezek után is.

Isthy
A szombati ljubljanai meccsrõl is van véleményem, met egy nagyon tanulságos meccset volt szerencsém látni egy "nem semmi" Slagelsevel. Bárki bármit is mond, ez a csapat most is a BL talán legnagyobb esélyese. Úgy gondolom nekik most kezdõdött a BL igazából, kicsit máshogy játszottak, mint eddig. Láttam pár meccsüket a csoportból és a negyeddöntõs meccseik eléggé kontrasztosak voltak ahhoz képest. Nagyon szeretnék egy ETO-Slagelse meccset látni, mert úgy tûnik számomra, hogy a mostani formájukban õk lehetnek a Slagelse méltó ellenfelei a BL-ben. Mondjuk majd a döntõben!

Ha valakit érdekel, majd privátban megírom neki az ott tapasztaltakat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szinte mindenben egyetértek veled. Még néhány szó kiegészítésképpen részemrõl:

Detti emberfogása elleni játékhoz: elõzõ este volt szerencsém látni Ljubljanában, hogy miként kell játszani ez ellen. Popovicsot a meccs 3/4-ed részében követõ emberfogással tüntették ki a hazaiak és ennek ellenére minimum 10 gólig jutott (7-esek nélkül). Köszönhetõen annak, hogy egyrészt fantasztikus képességekkel megáldott játékos, másrészt pedig a csapat többi tagjának, akik megoldották azt, hogy miként kell még így is játékba hozni õt vagy az õ befejezései nélkül megoldani a dolgot. Megvannak a kialakított játékhelyzetek rá és legalább 5-6 fajta módon képesek variálni. Ilyet kellene nekünk is csinálni, mert nálunk ilyennek nyomát sem láttam, pedig állítólag készültek rá. Esetleg lemenni szélre, netán bemenni második beállónak és mozogni, mozogni, mozogni onnan is széltében és mélységben is.

A középsõ védekezésünkrõl: pont ugyanezt láttam én is, de Baba mellé odatenném párnak Laluskát is, együtt hozták ezt össze. Így a kapusnak vajmi kevés esélye volt a jó teljesítményre az átlövések ellen.

Még egy dolog: valahogy le kellene már szokni ezekrõl a futtában a bokához lõtt passzokról. Alig lehet összeszedni õket és ezzel meg is törik a játékos lendülete. Arról nem beszélve, hogy mekkora hibaszázalékot rejt magában a lekezelése. Miért nem lehet normális magasságban passzolni a felfutó játékostársnak? Rengeteg technikai hiba és elpuskázott lehetõség származik ezekbõl.

Mindezek ellenére és KP baklövéseivel együtt is hozhattuk volna a továbbjutást, de sajnos az éppen a második félidõben már jól és eredményesen játszó Mörtel Reni megsérült és ezzel nem maradt átlövõnk. Ezzel azt hiszem jellemeztem is a többi ezen a poszton szereplõ "átlövõteljesítményét". Aki elõtt viszont megemelem a nemlétezõ kalapom az Piga. Amióta visszatért messze a legnagyobbat játszotta tegnap, legszebb régi önmagát idézte. Gratulálok neki!

Van még mit csiszolni a csapaton valóban, levonva a tanulságokat. De ugyanez vonatkozik a kispadra is! Kíváncsi vagyok a rájátszásban lesz-e valami változás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Maximálisan osztom a véleményed!!!
Duby
Gratulálok a Gyõrnek és a Fradinak, de a Debrecen is megérdemli az eredményt ismerve.

Egy kicsit a Dunaferre terelném a szót, kíváncsi vagyok az itt elõdorduló kohászos szurkolótársaim véleményére. Meg persze a többiekére is.
Többekkel együtt én is azt tartom, hogy egy megnyert meccset rontottunk el. Úgy tûnik már az n+1. meccsen egyszerûen nem tud mit kezdeni a csapat azellen az alap taktikai húzás ellen, ha Dettit megfogják. Erre már bõven lett volna mód felkészülni és kitalálni valamit, mert manapság úgy néz ki, hogy az ellenfél védekezõ stratégiája evvel az alap húzással gyakorlatilag le is van tudva, többre nem késztetjük az ellent. (most jól lemásoltalak Kalóz <#wink>) Detti megfogásával megáll a tudomány, 0 mozgás, 0 figura, 0 reakció.
Ja! A másik támadásbeli hiányosság a jobbszél. Szegény Lovi válla úgy meg fog erõsödni a sok sikertelen integetéstõl, hogy passzoljanak már neki, mert tök üresen bemehetne. Erre száz év múlva egyszer meg kapja a labdát, persze rálép a vonalra. Ott vannak a szélsõink és megint már meccsek óta elfelejtettük õket. Amikor meg nem felejtjük el õket, akkor (ez a második félidõben tûnt fel a jobbszélen) rendre olyanok a passzok, amivel nem lehet bemenni, mert elég összeszedni. Ezekben elõre kell lépni.
Tegnapi ellenfelünk nem is volt képes sokra, egy teljesen egysíkú, egyszerû, kiismerhetõ játékot játszottak, és egymás után adták el ugyanazt, amire egyszerûen képtelenek voltunk reagálni. Nem kaptunk ugyan sok gólt, de ha csak fele olyan ötletesen védekezünk, mint az ETO ellen itthon legutóbb, akkor csak fele ennyit kapunk.
Hallgattam Bakos István nyilatkozatát az újvárosi rádióban a mecs után, aki azt mondta azért hozták le Paulát (ami a mérkõzést befolyásoló edzõi hibák legsúlyosabbja volt), mert két labdát is befele ütött, ahelyett, hogy simán kivédte volna (mert egyébként képes lett volna rá), látszott rajta a meccshiány. Én ezt nem fogadom el. Annál is inkább nem, mert ami gólokat kapott, egyértelmûen a sánc hiánya volt a probléma, más kérdés, hogy még így is majdnem odaért. A sánc, aki a szintén sérülésbõl visszatérõ Balogh volt, vagyis épp, hogy nem volt. Nála nem volt meccshiány? Magyarázott neki KP, Paula és Irina is, hogy hova álljon, mit sáncoljon. Egyszer nem volt ott. Erre mikor beindul nagynehezen a gépezet, KP lehozza a minimum mentális plusszt nyújtó (de annál jóval többet adott a játékhoz szvsz) Paulát, és kegyelemdöfésnek, jön Õri ballövõnek. Hatalmas bakisorozat volt a vége.
Ilyen rosszul meccselni csak Mocsait láttam, de õ pont az ellenkezõjét csinálta: semmit, ez meg megkeveri a nyeregbe kerülõ csapatot. <#falbav>
Ez súlyos tandíj volt, ezért nagyon remélem, hogy az érintettek tanulnak is belõle. Még ha rosszabbul is védett volna Paula (ami nem igaz), akkor sem lett volna szabad lehozni, mert ha õ áll a kapuban, sokkal jobb a védekezés, és jobban megy elõl is. Hogy miért, azt a nõi lélek rejtelmeivel magyaráznám talán. Ez az utolsó pár húzás tipikusan olyan volt KP-tõl, ami lehet, hogy a férfiaknál ült volna, de itt öngyilkos volt.
Nem megbocsáthatatlanok ezek a hibák, csak akkor okuljunk belõle, mert ez most egy kicsit olyan földrevisszahúzó pofon volt. A jelek szerint még annyira nincs kiforrva ez a csapat, ügyesek, egy-egy jó meccs egyre több van, a középcsapatokkal szemben egyre magabiztosabb a társaság, a fejlõdés elvitathatatlan. De még nem vagyunk olyan jók, hogy egybõl villantsunk.
Szerintem nagyon jó, hogy sikerült a felsõház a rájátszásra, és a kupafinalfour, sokat tanulhatunk belõlük, ami a parázs-, ki-ki-rangadókat és a sorsdöntõ pillanatokat illeti, mert amíg az ilyen levente-hibák benne vannak edzõtõl és játékostól, addig csak bravúrnak és nem jogos elvárásnak számít egy cím az idény végén.

Bocs a hosszúság miatt, így is próbáltam maxra összetömöríteni.

Isthy
Gratulálok a Fradinak és a Gyõrnek a továbbjutáshoz! <#taps> Sok sikert nekik a továbbiakban!
A Lokinak sajnos nem sikerült, az Ikast mégiscsak továbblépett.

A hétvégén utaztam kb. 1200 km-ert, megnéztem két meccset, ahol mindkét alkalommal a kiesett csapat szurkolótáborát sikerült képviselnem. Ráadásul a hírek, amik megtaláltak, azok is hasonló elõjelûnek mondhatóak. Röviden és velõsen: piszkosul tele lett hócipõm ezzel a hétvégével! Egyelõre ennyit az "élményeimrõl", most azt hiszem rámfér a pihenés némi bodza társaságában.

Jahh, így kicsit utólag, Boldog Névnapot a Gáboroknak!

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Imponáló volt <#worship><#finom>

Szép volt csajok, jöhet a hypo
banok
A Gyõr nagyon veri a Larvikot. 😊

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Igen, sok sikert kívánunk a többi magyar együttesnek is!
Hajrá, Magyarok! 😉

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

Breki33
Szlp volt

Reméljük a Dunaújváros és a többi csapat is továbbjut
Ferencváros-Gudme 28-19
Szép volt csajok, köszönjük!

Ferencvároséé, Ferencvároséé, a gyõzelem a FERENCVÁROSÉÉÉ!

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

Breki33
köszi szépen
Breki33
Boldog névnapot minden gábornak, de különösen a Fradista kézilabdabarátoknak :-)

Boldog szülinapot Bokinak.

És gratulálok a férfi és nõi vizilabdaválogatottnak a csoportelsõséghez
Táncos ETO
Akárhogy is nézzük, lényegében bármelyik csapat kiesésének örülhetünk. Bár én a dánokénak jobban.. <#wink> De Neked legyen igazad! Csak azért jussunk tovább..

BOLDOG NÉVNAPOT A GÁBOROKNAK!!!!!!!!

Hege eto
Ezek a kurva labancok!!!!!!!Nem baj legalább egy dánnal kevesebb.
Megaztán mit rendezünk mi nagyfaluban az elõdöntõn......

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Táncos ETO
Jaja! <#worship>
Vannak azért mindenttudó fórumozók nálunk is! <#nevetes1>
Mindenesetre akárhogy is volt, sajnálom, hogy nem láttam a dánok arcát.. <#taps>

kaloz174
Másképp meg: <#vigyor2>

Boldog SZÜLINAPOT Bokinak! <#eljen>
(Bojana nap áprilisban lesz.😊)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Bizony én sem tudom elképzelni Németh Andrást és Prokopot együtt, vagy egymás mellett, dolgozni. De lehet, hogy csak nekem szegényes a fantáziám.😊

Azért nem volt semmi, ahogy a Dánok a meccs végén mennyire nem akarták elhinni az eredményt. Hogy az osztrákok mennyire érdemelték meg a gyõzelmet, vagy mennyire köszönhetõ ez egyéb körülményeknek, azt nem tudom, mert az elejét nem láttam a meccsnek.

kaloz174

Táncos ETO
Jaaa, értelek. Nem láttam sajnos a meccset, de olvastam errõl is.. Na igen, ez azért vicces. Szegény edzõ mit érezhet ott a háttérbe szorítva.. Mindenesetre Dániában Prokop nem akarta háttérbeszorítani az edzõt, csak a fejét fogta.. Õszintén szólva ha netán megvalósul, hogy Németh András a Hyphoz megy, hát ezt azért nem tudnám elképzelni. Vagy elzavarná Prokopot, vagy Õ húzna el, de nagyon gyorsan..

kaloz174
Ami a kispadon történt, az viszont nekem nem volt szimpatikus - külsõ szemmel. Az edzõ csak ült, tulajdonképpen nem is értem, miért kell Prokopnak egy báb?
De az õ dolguk. Ahány ház, annyi szokás.

Táncos ETO
Mire gondolsz?! -10-rõl fordítani azért több, mint vonzó.. <#kacsint>

kaloz174
Na, Ibiék meg 1 góllal elbukták a továbbjutást.
A végén - csak ezt láttam - nagyon gyengék voltak.

De ami a Hyponál most van, az azért megint érdekes. Nem tûnik nagyon vonzó állapotnak.

Isthy
Bármilyen is a magyar játékvezetés itthon, azért az EHF megítélését mutatja néhány bíróküldés. Úgy tûnik nk-i szinten megfelelõen fújnak, de itthon van gond velük.

pl. a mai Flensburg-Valladolid férfi BL elõdöntõ elsõ meccsét a Kékes testvérpár fogja fújni. Az EHF-tõl Tor Lian elnök lesz a küldött.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
FTC-GOG Svendborg
2007. 03. 24. 16:15 (m1)

HK Larvik-Gyõri ETO
2007.03.25. 16:15 (m1)

Dunaferr-Elda Prestigio
2007.03.25. 17:00 (a tegnap beírtak szerint nézhetõ a neten)

DVSC-Ikast
2007.03.25. 18:00 (Sport1)

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Sziasztok

Tud valaki pontos hétvégi mecsprogramot adni?

A vizilabda meccsek is benne lehetnek P
kaloz174
Nagyon örülök neki!😊 (Jól drukkoltam.😊)
Sajnos, biztosan lesz olyan alkalom, hogy majd így fogom követni a meccset, de legalább így TUDOM.😊)

Jó ötletnek tartom!😊

na, aki akarja még látni Kirot Veszprémben játszani, az jöjjön ebben a szezonban meccsre! 😞

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

A mai szurkolási "szokások" mellet elég szívmelengetõ ez a vidi :-)

http://youtube.com/watch?v=6eld9ionoB0
Köszi Isthy! :-)
Isthy
Egy mai hivatalos EHF közlemény, mely a hétvégi Anja-Begus duett következménye:

"For reasons of unsportsmanlike conduct, the team official A of Slagelse, Anja Andersen, and team official B of Krim Ljubljana, Robert Begus, are not permitted to enter any official areas or to participate in any official activities in EHF competitions for one game, therefore coming into effect for the 2nd leg Champions League match scheduled for Saturday 24th March 2007. Both parties are subject to a fine of €2 000 each.

Any appeal lodged will not have any bearing on the above penalty."

Úgy fest mindkét csapat edzõje nélkül játsza le a meccset és az EHF még 2x2000 Eurot be is zsebel.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha valaki esetleg nem lenne a helyszínen és érdekli a Dferr EHF meccse, akkor az alábbi cikkben megtalálható a stream linkje, ahol interneten is látható lesz a meccs.

EHF meccs közvetítés

DUNAFERR FOREVER!!!

Remélem nem kell majd nagyon izgulnunk....
Ha sikerül úgy védekezni, mint a Vásárhely ellen, akkor van esélyünk!
VMan
izgi kis meccs lesz, várom már 😊
remélem 20nál több gólt nem kap a Dferr és akkor annyi is a spanyoloknak!

DVSC-nek is remélhetõleg lesz végig izgulnivalója, míg a Fradi és az ETOtól izgalommentes továbbjutásban bízok.

HAJRÁ MAGYAROK! :]

VMan
klafa <#taps>

HAJRÁ MAGYAROK! :]

Tegnap sima volt a meccs, de vasárnap nem engedheti meg magának a csapat, hogy egy pillanatra is kiengedjen....
VÉGRE, VÉGRE visszatért Paula! Örömteli volt látni, hogy ott folytatta, ahol abbahagyta. Remek, remek, így, a rájátszás elõtt!
Isthy
Én mondtam neked, meg másoknak is, hogy az utsó két bajnokin már pályára fog lépni és az EHF meccsen, ha szükség lesz rá. Most jól jön majd vasárnap, hogy nem ismerik a spanyolok.
De szinte ugyanez vonatkozik rá itthon is és ez elõnyt jelent számunkra. A MK meccseken és a rájátszásban pedig már a játékba is visszarázódva nagy segítsége lehet a csapatnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez nagyon ott van! Élmény nézni és hallgatni! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem ez volt Paula fõpróbája, mert pályára küldik a spanyolok ellen. Ez lehet a titkos fegyverünk, mert nem ismerik õt, õ pedig fel tud készülni belõlük. Így van esély a továbbjutásra, nélküle nem nagyon.
A hétvégén volt szerencsém megnézni a román hoki döntõ utolsó mérkõzését melyet megnyert a Szereda így a román kupa után a bajnokságot is megnyerte. Az érdekesség, hogy az elsõ 4-ben 3 székely csapat van : 1. Sportclub Csíkszereda, 2. Steaua, 3. HC Csíkszereda, 4. Progym Gyergyószentmiklós.
Elég ütõs!<#taps>

Hajrá Magyar Kézilabda!