Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
A Nemzetin volt tegnap egy cikk kicsit uszító jeleggel õsszehasonlítva két kupacsapatunkat illetve edzõiket.

Ma meg, nem találom.......
SomogyiG
Annyira nem vagyok a szavak embere, hogy akárcsak meg is közelíthetném bármelyikõtöket, azt viszont fel tudom ajánlani, hogy letölthetõvé teszem. Ha valaki használ torrent-et, az már most is letöltheti a meccs felvételét innen, ha ez gondot okoz, akkor feltehetem ftp-re is.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Duby
Nagyon sajnálom, mert én õszintén hittem a Gyõr továbbjutásában (sõt Mse mellett én is buktam vagyonom egy részét <#nemtudom>).
Hát végülis igazad lett Cimbi, én általában nem tudok ilyen tárgyilagosan állni a rangadók elé, inkább felspanolódok, hogy ide nekem az oroszlánt is. Így kellett volna a játékosoknak is, szvsz ilyenkor árt a hideg fej és a "gondolkodás". Na mind1.
Sokan most ezt helytelenül teljes csalódásnak élik meg. Pedig a komplex utat nézve közel sem az. Az ETO az adódó lehetõségeit kihasználva elkezdett egy utat, amin szépen fokozatosan halad elõre. Tudatos hosszútávú munka folyik, a kellõ szakmai háttérrel. Ez szvsz nemcsak a kéziben, de úgy általában a magyar sportban ritka, mint a fehér holló.
Ilyen viszonyokat, ami modellezni tudna akár egy BL elõdöntõt, nem lehet edzésen gyakorolni, ez többször megjelent már a válogatottnál is, úgy gondolom itt, a mentális felkészítés-szintentartás-erõsítés terén vannak lemaradásaink. (Ámbár, ha a szociológiai viszonyokat megnézzük a skandináv+nyugateurópai országok és a miénk között, a mi játékosainknak egy sor olyan problémával meg kell(het) küzdeniük, ami az elõbbi országok játékosait vélhetõen nem terheli. Lehet, hogy saját jövedelmük versenyképes, saját lehetõségeik vannak olyanok, mint ott (amúgy ezt sem hiszem), de a családjuk, barátaik, sporton kívüli környezetük bizony ebben a mai magyar valóban áll helyt, ami viszont messze van azoktól a viszonyoktól. Ezek szvsz visszahatnak játékosainkra, s fejben, lélekben képtelenek olyan felkészültséget a pályán teljesíteni, mint nyugati társaik, akiket nem, vagy sokkal kisebb mértékben terhelnek civil környezete gondjai bajai.) Ezt erõteljesebb mentális támogatással kompenzálni lehetne, kellene.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Örömmel olvastam volna itt valamiféle Fradi-s beszámolót is, mert sajnos, azt a meccset nem láttam.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Biztos voltam benne, hogy reményeim nem találnak megértésre nálad, de ez így van jól <#wink> Ez legyen a legnagyobb bajunk egymással.

DUNAFERR FOREVER!!!

Táncos ETO
Na a smile-kat elszúrtam, remélem a csajoknak sem lesz szerdán ennél nagyobb hibájuk! <#buck>

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Táncos ETO
Korrekt elemzés, jó volt olvasni annak ellenére, hogy nem éppen vidám a téma.. Mindenesetre egy ponton mindenképpen ellent kell, hogy mondjak Neked: szerdán szó sem lehet semmiféle fricskáról, a csajoknak kötelességük visszaszerezni<#mf1> önbecsülésüket!! <#hamm> <#mf1>

Isthy
Akkor pár szó a tegnapi meccsrõl:

Az elején Róth ügyes húzásával (alacsonyabb és fürgébb támadószerkezet) és Herr Orsi kiváló teljesítményével partiban volt ez ETO. A félidõ közepétõl miután ezt lereagálta az ellenfél elkezdõdött egy nagy zuhanás a mélybe. Bárhogy is változtatott a csapatán Róth, semmi sem mûködött úgy, ahogy kellett volna egészen a mérkõzés végéig. A Slagelse elõvette azt a kiváló védekezését, amit már sajnos Ljubljanában is láthattam és õket is megtörték ezzel. Folyamatos és komoly átlövõjáték kell ez ellen, ami persze nagyon nehéz, hiszen a kapuban Leganger áll. A Gyõrnél ez most nagyon hiányzott és egy idõ után pedig már a kísérletezõ kedvük is elhalt távolról. Mintha valami megtört volna bennük és nem bíztak volna a siker lehetõségében. Sem távolról, sem a szélekrõl, sem beállóból nem tudtak igazán eredményesek lenni, a támadásaik rendre elhaltak a dán védõfalon. A Slagelse játszotta amit kiválóan és profin tudnak és sajnos megint az õ akaratuk érvényesült. Az ETO csapatából Görbe és Herr Orsi dícsérhetõek, valamint még Hornyáknak voltak jó pillanatai, amikor pályán volt.
A legrosszabb az volt, amikor a 2. félidõ közepétõl már látszott, hogy az ellenfél lazít a szorításon és sajnos joggal tehette. Sokszor volt olyan, hogy támadásban max. 1-2 játékos volt a pályán a kezdõcsapatukból és így is tartották a 10-es különbséget. A végére meg teljesen kiengedtek, így is biztosan hozták a meccset. Az ETO sajnos tegnap nagyon gyengén teljesített és bizony az elsõ meccsen sem játszott jól, de ott legalább felkapaszkodtak a végére, tegnap ez sem sikerült. Az pedig kiderült, hogy a Slagelse tud jobban játszani, akár idegenben is, mint ahogy az elsõ meccsen tette. Amikor ezt állítottam kb. 1 hete, akkor többen teljesen más véleményen voltak, sajnos nekem lett igazam. Mint ahogy abban is sajnos, hogy nem olyan fáradós csapat ez, mint ahogy néhányan elképzelték. Végig komoly nyomás alatt tudja tartani az ellenfelét. Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe az 1 héttel ezelõtti #33605 és #33606-os hozzászólásomat.
A Slagelse még nagy feladat volt tegnap és bebizonyította, hogy amikor fontos, akkor õk a legjobbak, egyelõre. Még jobb csapat a Gyõrnél, bár az összesített különbség nagyon túlzó. Az illetékeseknek le kell vonni a következtetéseket az elõdöntõ meccseibõl és ezek alapján továbblépni, ha jövõre feljebb akarnak lépni a BL-ben.
Mindezek ellenére gratulálok a Gyõrnek az elõdöntõbe jutáshoz, mert az tiszteletreméltó teljesítmény! Minden évben elõrébb lépnek a BL-ben és az év eleji célkitûzést magasan teljesítették. Az elõdöntõs meccsek viszont megmutatták, hogy a feljebb lépéshez hol kellene fejlõdni, legyen ez nagy tanulság nekik.
Szerdán azért remélem nekünk is sikerül még egy kicsit megfricskázni õket! Hajrá Kohász!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kiegészítésként:

"Róth Kálmán: – Amit elterveztünk, abból semmi nem valósult meg. Figyelmetlenek, dekoncentráltak voltunk védekezésben, különösen a belsõ emberek mondtak csõdöt. Támadásban hiányzott tõlünk egy klasszikus átlövõ, aki képes ezt a falat átlõni. Az elején alacsony szerkezetû támadósorral kezdtünk, ez be is jött, de a Slagelse éppen azért Slagelse, mert pillanatok alatt reagált erre a húzásra. A mai eredmény miatt csalódott vagyok, mert nem ilyen vereséggel képzeltük a búcsút közönségünk elõtt, mely viszont BL-szinten teljesített. Ezúton is köszönjük a biztatást. Kupaszereplésünkkel mindent egybevetve elégedett vagyok, elvégre bejutottunk a négy közé, ami óriási dolog."

Hiányolta a klaszzikus átlövéseket.
Nem volt egyedül. Ehhez kapcsolódóan nem értem, hogy azokat a zárásokat, amiket pl. Boki is megcsinál, miért nem kapják vissza õ és Gogirla. Amikor kiderült, hogy Bradeanunak nem megy (1 gólt sem szerzett), akkor talán meg lehetett volna ezt is próbálni.

kaloz174
Róth Kálmán egy nyilatkozata

Bár biztosan az újságíró szerkesztette, én azért hiányosnak érzem...

Táncos ETO
illetve nagyot.. 😊))

Táncos ETO
Azt hiszem nem tévedsz sokat.. 😉

Miket olvasok!? Jokka Gyõrben? Csak nem DT csicska vagy csíra lett???<#nevetes1>
Ejnye bejnye Jokka!!!
Táncos ETO
Dehogynem, Jokka szív emélyén ETO szurkoló!!! 😊)))
Batinicet a meccs végén csak nem hagyta magára.. 😉 Gondolom örült neki, ismerõsként köszönthették egymást.. 😊))

Szilárd bá nagyot alkot 😊
és bebizonyosodott, szvsz hogy nem új edzõt kell keresni a DVSCnek a következõ szezontól...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Közben egy érdekes eredmény:

HNKC SE – DVSC-Aquaticum: 29-28 (16-13)

Isthy
Nem baj, mi tartunk kihelyezett ülést ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jokka inkább mindig aktuális kedvenc drukker. Gondolom Batinicsért ment Gyõrbe, biztos vitt neki is csokit ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Miért,három csapatunk indulhat a BL-ben jövõre?<#vigyor2>
<#eljen><#worship>

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Majd jövõre BL csoportkörben Újvárosban!
szombaton nem a gyõriekkel játszunk, akkor nincs klub 😊))

Jokka ETO drukker? 😄DDD az MK-n még Dunaferr drukker volt 😄D nem inkább csaj nézõben volt Gyõrben? 😊))))

Isthy
Majd szombaton esetleg pótoljuk ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Persze, hogy nem. De sztem Laci arra akart célozni, amit én is hangsúlyoztam már nem egyszer. Ezt a Slagelset csak komoly átlövõjátékkal lehet kibillenteni és megverni.

DUNAFERR FOREVER!!!

majd máshol, máskor 😊)

meg hogy bevezesselek a klubba 😉 ami elmaradt, sajnálom 😊))

Isthy
Igen, ezért mentünk és én ezen felül egy Slagelse verést is szerettem volna látni magyar csapat részérõl. Egyelõre tovább kell várnom.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sikerült nekem is hazaérnem.

Egyelõre csak annyit, sajnos azt a Slagelset láttam viszont a pályán, amit Ljubljanában is volt alkalmam látni. Minden amire felhívtam a figyelmet azon meccs alapján ma is tisztán és egyértelmûen beigazolódott. Részletesebb véleményt majd holnap írok, most elég fáradt vagyok nem hiszem, hogy tudnék összeszedett, értelmes dolgokat írni.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szerintem meg azért mentünk Gyõrbe, hogy lássunk egy jó BL-meccset, és drukkoljunk a magyar csapatnak! <#vigyor2>
Ebédre már nem volt idõ. De ez volt a legkisebb gond.😞

😊
Egyébként meg:

Táncos ETO
Szerintem azért jöttetek Gyõrbe, mert Jokka után lassan Ti is rájöttök, hogy milyen jó ETO szurkolónak lenni! <#kacsint> Tudtatok még a meccs elõtt kajálni?

Táncos ETO
Muszáj lesz valahol/valahogy vígasztalódnunk.. <#vigyor2>

kaloz174
Na szép!😊
Hálából, hogy a helyszínen szorítottunk nektek, már meg is akartok verni bennünket. <#ejnye1><#wink>
Boki egyébként okozott nekem meglepetést. Olyan lefordulásokat csinált, amit még nem láttam tõle, az egyik hetes is lett. (Ráadásul akkor dobott gólt, amikor csak 4-en voltak a pályán.)

A DT egy profi társulat, minden szempotból. Sajnos, ezt már többször tapasztaltuk. AA egyébként biztosan nem felejtette el, milyen játékosnak lenni. Ez jól érzékelhetõ.

AA mindig szimpatikusan nyilatkozik a legyõzött csapatokról...

Abban ne is reménykedj, amiben reménykedsz <#hamm>

Táncos ETO
Szerintem is hibázott ma Kálmán, többet is, nem tudott meglepetést okozni AA-nek, míg a DT fantaasztikusan pörgött. Fogalmam sics miért ült Vérten Orsi a kispadon, vagy Gogirla miért nem kapott több lehetõséget, vagy Bradenaut miért nem elõbb ültette le kicsit pihinni, Boki miért nem lépett korábban pályára.. Ez van, jobbak voltak, mi pedig elértük történetünk eddigi legnagyobb sikerét a BL-ben. Remélem lesz jobb is. S abban is bízom, hogy AA nem nézi le a két meccs alapján csapatunkat, bárki bármit mond, nekem szimpatikus, ahogy meccsel, ahogy hajtja tanítványait, ahogy együttél a játékkal.. Nem véletlen, hogy tekintélye van a bírók elõtt is: fantasztikus játékos, remek edzõ.
Azért remélem szerdán elverünk Benneteket.. <#wink>

nem gondolom, de a csapatának segített volna vele, szvsz...
Gogirla is eladott pár labdát...

kaloz174
A helyzet az, hogy a Slagelsenek nem csak az átlövõi voltak nagyon jók!

Átlövõ nélkül nem megy! Ezt tapasztalhattuk a Dunaferrnél is, a BL-ben méginkább. Sajnos nincs Magyarországon nemzetközi klasszis átlövõ. Ezt a válogatott is meg fogja érezni.
kaloz174
Ez a Gyõr ma esélytelen volt Anjáékkal szemben. Ez van.
Valamit félreértettél.
Én egyáltalán nem gondoltam, hogy Boki lett volna ma megváltó. Ebben az állapotban nyilván nem. Inkább arra lett volna jó õt - elismerten elfogult véleményem szerint😊 - pályára küldeni, hogy Róth Kálmán kicsit átszervezze a csapatot.
Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy van arra lehetõség ezen a szinten, hogy valaki cserét kérjen, ha pl. nem sérült.😊
Elfogult véleményem újra csak: Bokival gördülékenyebbek voltak a támadások, õ is egyre többet vállalkozott. Ha már az elsõ félidõben játszott volna, talán többet tudott volna segíteni a csapatnak.

De pl. nem értem: Gogirla miért nem kapott több lehetõséget? Vagy: Vérten Orsi miért ücsörgött annyit?

hát igen...mi is tanultunk a Slagelsetõl 😞
Remek csapat, nem vitás, de azért ennyivel nem jobb, ez ma totális csõd volt...az az átlövõ aki nem mer kapura lõni, az inkább kérjen cserét, nem számoltam, de Bradeanu kb. kétszer lõtt kapura az elsõ félidõben...
Boki meg már hónapok óta nem lõ kapura, nem hiszem, hogy tõle kellett volna várni a megváltást...

kaloz174
Elõször is: ezt a Slagelset nem volt esélye ennek az ETO-nak megverni, jobb volt ezen a 2 meccsen egyértelmûen, ráadásul a formaidõzítésük is tökéletes, úgy tûnik, szemben az ETO-éval.

Reménykedtem abban, hogy legalább itthon sikerül õket 1-2 góllal legyõzni, mert volt rá esély, hogy a biztos továbbjutás tudatában kicsit kiengednek. Sajnos, nem ez történt, teljesen komolyan vették a meccset. Nem is fáradtak el, mint ahogy azt Róth Kálmán gondolta.

A mester biztosan nagyon szeretett volna valamilyen eredményes taktikát találni, de szerintem ez nem jött össze, ezért váltani kellett volna még az elsõ félidõben, viszont ez nem történt meg. Én a helyében, mivel Bradeanunak nem ment, a beállósok sen voltak sehol, Gogirlát meg egybõl lekapta, amikor nem volt eredményes, elõbb behoztam volna Hornyák Ágit, vagy akár Bokit is támadásban, esélyt adva a csapatnak arra, hogy megnyugodjanak.
Egyébként talán, ha az elsõ ziccerek bemennek, másképp alakul. De így mindig csak futni kellett az eredmény után.

Ráadásul most a védekezésben is olyan hiányosságok, figyelmetlenségek mutatkoztak, amik máskor talán kevésbé jellemzik az ETO-t.
Igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy a DT ellen nem lehet a magyar bajnokságban felkészülni.

Nem volt szerencséje a Gyõrnek, hogy AA kimondottan jó formában lévõ csapatával hozta õket össze a sors, elnézve a másik 2 csapat meccsét.
Ezzel együtt ez legjobb BL eredményük: 4 közé jutottak.

A BL-t is tanulni kell edzõnek, csapatnak egyaránt.

Te csak azt, hiszed, hogy nem értem... Ennyi errõl....
Tomori még nem játszott a BL-ben, nem tudhatod ott mit tud 😉)))

azért azt nem láthatták elõre a vezetõitek, hogy Gogirla, és Boki is megsérül...

Bradeanunak mitõl ilyen hullámzó a teljesítménye?

ráadásul ezzel buktam minden "pénzem" ...eddig kihúztam, gondoltad volna? 😊)

Hege, a meccsrõl vélemény?

Kalóz, Isthy, lassan hazaértek, meséljetek 😊

Hege eto
"Nem kapust kell igazolnunk, hanem átlövõt."

Szinte minden szurkoló ezt látja és mégis kapust fognak hozni, átlövõnek meg Tomorit aki súlytalan a BL-ben

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Hege eto
Én és a barátaim. Nem fogok indokokat mondani, mert úgysem érted.

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Táncos ETO
Sajnos el kell ismerni, jobb csapat a Slagelse. Nem kapust kell igazolnunk, hanem átlövõt. Herr Orsival nincs baj, bár azért azt is láthattuk, hogy Leganger és Orsi között is van némi különbség..
Ez ma így sikerült, de én büszke vagyok a csajokra! A hangulat ennek ellenére fantasztikus volt, lehetett volna még jobb is, ha legalább a félidõig tartjuk a dánokkal a lépést. Ma egyedül Herr Orsi dícsérhetõ, a többiek nagyon gyengék voltak. Ez van..

Igen, eltaláltad<#szomoru2> "100% anti Pálinger"-ez volt rajta
Nem, hogy örülnénekneki, ha már elkéne még egy jobb kapus Herr mellé!!!!
VMan
nem láttam, mi volt rajta? gondolom Kati ellen...

HAJRÁ MAGYAROK! :]

Ki az a marha<#mf2>, aki kitette azt a bizonyos transzperenst egy válogatott játékos ellen. Ahelyett, hogy a csapattal foglalkozott volna, szégyeljen magát, jól lejáratta a magyar kézilabdát. Muszáj volt pont most kitenni, amikor más országban is közvetítenek ezt K.O.meccset<#violent>