61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Táncos ETO
    Azt hiszem megfogalmaztad azt, amire magam is utaltam röviden, teljes mértékben egyetértek Veled.
  • Duby
    Most mondjam azt, hogy nem sokmindenről?
    Sajnos nem tudta felvenni a versenyt a döntőben. Két ugrása nem is sikerült, a többit meg sztem jócskán lepontozták.
    Pedig én titkon bíztam a bravúrban tőle.
  • kaloz174
    Ma visszanéztem a meccset, mert tegnap nem egészen ideális körülmények között láttam.
    Mindig tanulságos újranézni egy ilyen összecsapást, ez most is így volt.
    Bár sosem feküdt nekünk igazán a koreai stílus, de most egyértelműen úgy éreztem, hogy a csapat nincs felkészítve ellenük. Gondolom, nyilván nem így volt, de - külösen a meccs elején - nagyon nem sikerült eltalálni azokat a változatokat, amikkel viszonylag hatékonyan lehet velük szemben eredményt elérni.

Ezért is aztán különösen sportszerűtlennek éreztem Hajdu nyilatkozatát, ahogy saját magáról szerette volna letolni felelősséget, ahogy támadta a játékosokat.

Ha rosszul teljesít a csapat, akkor annak ő is oka.
    Ha most jön rá, hogy egyesek mentálisan alkalmatlanok egy ilyen feladatra, akkor az megint csak elképesztő, mert akkor hogyan hívta be és jelölte ki a kerettagokat?
    Akik ott vannak, biztos vagyok benne egyébként, hogy igenis jól akarnak játszani. Elképesztő még csak feltételezni is, célozgatni is rá, pontosan egy csapatvezetőtől, hogy ebben kételkedik. Ez ugyanis nem egy bulimeccs. Ez - olimpia.

Egyébként én - Dubyhoz hasonlóan - összességében nem esek kétségbe, mivel tényleg már azt is eredménynek éreztem, hogy sikerült kijutni az olimpiára.
    Mint már írtam is előtte, ezt a csapatot gyengébbnek gondolom az előzőeknél, így nem is várok különösebben nagyon jó helyezést tőlük.
    Természetesen nem lennék boldogtalan, ha nem így történne.:)

Ráadásul tegnap külön örültem Piga játékának, góljainak.

Lassan végképp kifulladnak a sportágban lévő régi tartalékok. Sürgősen módszert kell váltani a jövő szebb eredményei érdekében, mert ha nem, akkor végképp maga alá gyűri a kézit is a mostani általános helyzet.

Ma olvastam valahol, hogy Paula talán szintén a Podravka felé veszi az irányt (csak mint lehetőségként merült fel). Érdekesen lesz az a csapat egyre "magyarabb".
    Ez is összefüggést mutat azzal, hogy a magyar bajnokság már sok esetben nem képes megtartani a minőségi játékosokat.
  • Stanley Connor
    Ez bazze, hogy a blogja és a honlapja (ami naprakész volt mindig) is tök üres, hát lemaradtam róla...:/
  • tesó07
    Hát..Hajdu sztem is az egyik gond,motivációs kézsége az kb 0.Ha már vezet az ellenfél olyan fejeket vág,hogy az én kedvem elmegy mindentől,de ez időkéréseknél ugyanez,annyi tűz van benne mint a játékosokba.Nézzétek meg az oroszok kapitányát,az tud biztatni.Régebben olvastam hogy egyszer le is pofozta az egyik játékosát,mert nem játszott megfelelően.Persze nem azt mondom hogy ennek a fos Hajdunak is ezt kellene.
  • primavis
    no nem USA, hanem horvát-montenegró, egyikük viszont elszáll.... kiváncsi vagyok a spanyol-szerbre is.
  • primavis
    no a vizilabdánál tisztázódtak a dolgok: spanyol-szerb a horvátokra, illetve számunkra: USA-Montenegro ellenfél vár az elődöntőben!
  • Táncos ETO
    Megmondom őszintén én a tegnapi meccs első félidejét bírtam csak végignézni és otthagytam az egészet..
    Nem hittem, hogy ennyire gyengék tudunk lenni, semmi tartása a csapatnak. De MIÉRT?! Egyértelműen lástzik, hogy a fejekben van gond, mert ezek a lányok nem felejtettek el kézilabdázni, az biztos! Nincs akarat, nincs összpontosítás, nincs csapat, nincs védekezés..
    S ami ennél is szomorúbb: nincs edzőnk.. Nem tudom Konkoly milyen szerepet kaphat a csapat mellett, de gyanítom nem sokat. Hajdu ámokfutása elképesztő. Tolja le magáról a felelősséget és nyilatkozik olyat, hülye volt hogy elvállalta a kapitányságot. Hát valóban az volt. Mert szakértelme, tekintélye, motivációs képessége nulla, s az olimpiánkat faszán elkúrta.

El vagyok keseredve, semmi bíztatót nem látok, ráadásul a mai magyar közállapot már a sportot is behálózta. Sportsikereknek sem örülhetünk már.. Mi lesz Veled Magyarország?!
  • Duby
    Én már jóval előre felkészültem erre az olimpiára, hogy olyan lesz, amilyen. Csak az a méltatlan, hogy "nagyjaink" majd ezt is a kisded politikai csatározásaik újabb eszközének tekintik, és érdemben nem történik semmi. A legalja, mikor bárki a sportolókat támadja, nekik rója fel, hogy mi az hogy nem tud lépést tartani az összehasonlíthatatlanul más viszonyok között edző másikkal.

Több szempontból lehet azt vizsgálni, hogy miért csúsztunk le ennyire. A végső tanulság azonban mindig ugyanaz. Ellenőrizetlen, nem létező pénzek, tisztázatlan viszonyok, élősködők, álprofizmus, szánalomtenger...
    Gundel Takács Gábor reagálása a négyszeres olimpiai bajnok kijelentéseire >>
  • primavis
    érdekes az utolsó kör mind a kézilabdánál, mind a vizilabdánál! (szerb-olasz:12-13! montenegro-asuztrália 5-5!, izland-egyiptom 32-32 (?, de biztos, hogy egál), helyezkedik mindenki ahogy tud! -:))
  • Isthy
    Nem bizony:)

Akkor azt hiszem meg kell emlékeznem a mai meccs egyetlen pozitívumáról: kalapot emelek a magyar szurkolótábor előtt, akik végigszurkolták ezt a szörnyű meccset. Nem is akárhogyan! Minden tiszteletem az övék, lehetne a pályán lévőknek is példát venni róluk!

SZÉP VOLT MAGYAR SZURKOLÓTÁBOR!!!
  • Mse
    olyat nem olvasok, és szerintem a többiek sem :D
  • primavis
    olvastátok a NS fórumán a beirásokat? no az aztán nem semmi!
  • Mse
    nekem Hajdu TS-es nyilatkozata tetszett a legjobban, hogy aszondja vannak akik még semmit nem tettek le a magyar kézilabda asztalára, csak mások farvizén evickéltek el ide, és most sem csinálnak semmit...magáról beszél?????????
  • primavis
    háát igen, csak azt nem értem, hogy amikor a brazilok ellen már bebizonyosodott, hogy nyitott védekezés ellen csak rendkivül labdabiztos játékosokat lehet használni, akkor miért ment ki a pályára Tomorival és Szűccsel???? Ezen mentek el az első labdák s jöttek a gólok. Utána már csak futás az elment szekér után....
    Csak abban reménykedem, hogy egyszer a románok is botlodhatnak (elvégre ők is nőből vannak, nemde?). a mai vereségüket nem tartom annak, jól jászottak, de nem volt szerencséjük.nekünk olyan kell, amikor rosszul is játszanak s szerencséjük sincs!-:))) S hol kell elintézni,hogy normálisan biráskodó játékvezetőket kapjunk? ne pártoljanak, de legalább ne bántsanak!
  • Isthy
    Gyalázatos játék... még gyalázatosabb kezdéssel... az első 10 percben 7(!!!!) technikai hibát csináltunk... a koreaiak köszönték és szépen el is húztak... és ehhez a védekezés a szokásos nulla... a kis koreaiak átlövöldöztek minket... beszarás... a hatoson kalamoltunk, mímelve valami blokkolásfélét... ahelyett, hogy kilépve leütköztük volna őket... kihasználva a testi fölényt... Ginnek nem sok esélye volt... nem is ment neki... ennek ellenére a 2. félidőben hozta magát (40 %) szinte biztos vagyok benne, hogy jövőre már nem fogjuk látni a válogatottban... de lehet már az év végén az EB-n sem...
    Görbe hajtott még és emelhető ki... és talán Piga... a többiek csak a ziccerek kihagyásával és a technikai hibák tömkelegével hívták fel magukra a figyelmet... meg a szar védekezéssel... talán 10 percig volt normális védekezés a 2. félidőben... a 60 percből... sikerült összehozni 19 technikai hibát... és kihagytunk kb. tucatnyi ziccert... 2-3 ember cipeli a hátán a csapatot és ennyi... a többieknek néha csak felvillanásai vannak... vagy még azok sem... Hajdú meg azt hozta amit már februárban is vártam tőle... a semmit... a VB óta semmi fejlődés

sztem a románoktól is kapunk egy 8-10-est... szép lassan rá lehet döbbenni a szomorú valóságra... már nincs helyünk a világ közvetlen élvonalában... és ennél még lejjebb is fogunk kerülni azok nélkül akik vissza fognak vonulni... majd játszogatunk a 9-16. helyekért... főleg, ha a szövetségben is marad minden ugyanígy... márpedig a hazai viszonyokat ismerve maradni fog...

elvileg kedden 8:15-kor lesz a román meccs... remélem azért nem lesz mészárlás...
  • primavis
    aki kevéssel is megelégszik, a sokat sem érdemli....ugyebár?
  • Mse
    na azért kína még továbbjuthat egy "pici" bíróisegédlettel...szóval még az sem biztos, hogy velük játszunk :SS

1-6. hely még meg lehet, az volt a célkitűzés, de ha csak 8. akkor is a VB helyezésünket beállítottuk, nincs itt semmi baj, lehet sütögetni a pecsenyét...
  • primavis
    ahogy látom, teljesül a vágyatok a kinaiakkal kapcsolatban! találkozunk majd velük az 5-8 heylért vivott küzdelemben (?)! ímert ez acsapat csak egy csoda révén képes megverni a románokat! S ha még ilyen "baráti" birókat is kapunk....most tudtam meg, hogy a játékvezető küldő gittegyletnek magyar tagja is van. Ő hordja nekik a hűsitőket?
  • Mse
    szégyen...
  • primavis
    no ehhez ki mit tud szólni?
  • Zóanagyvarázsló
    Én egyértelműen jobban örülnék Kínának, ahogy a vízilabda esetében is örülök Hollandiának. Persze ettől még kemény meccsek lesznek/lennének ezek. Őszintén szólva a románok legyőzését az olimpia meglepetésének tartanám, nagyon fel kellene szívnunk magunkat, én már régóta a bronzérem megszerzése felé "rugdosnám" a csapatot.

(Természetesen teljes szívemből szorítok a lehető legjobb helyezésért, de egyrészt a döntő nem tűnik reálisnak, másfelől vicc lenne, ha ez - egy csoda - erősítené meg a kapitány szakmai munkájának helyességét és sportvezetést.)
  • Isthy
    Sztem jobb, mint ha az olaszokkal kellene játszanunk. Ellenük nekünk szinte soha nem szokott jól menni... De egy olimpiai elődöntőben bármi megtörténhet és a hollandok ellen is végig hajtva és koncentráltan kell játszani.
  • Isthy
    A franciák igen gyengén játszottak. Sokkal nagyobb verést kaptak volna, ha Nicolas nem véd elképesztően (25/46=54%)
  • primavis
    mostmár tényleg a fene se tudja, melik lenne jobb! Pl. a hollandok 5-kkel megverték az olaszokat s így megint velük jétszunk. Jó ez vajon?
  • Isthy
    A kínaiak nyertek 21-18-ra és ők a csoportharmadikak.
  • Breki33
    és két hasonló csapat ellen egymás után játszva taktikát se kéne teljesen átvariálni, ha bejön..
  • Breki33
    szerintem pedig nem kéne arra játszanunk , hogy a románokat kapjuk
  • primavis
    akkor nekik a koreaiak valók!-:))) ők jobban ismerik őket s közelebb is laknak, mi meg ugyanígy vagyunk a románokkal.
  • Isthy
    Az korántsem biztos, hiszen az 51. percben a kínaiak 19-14-re vezetnek a franciák ellen. Ha ők nyernek, akkor a franciák csak negyedikek a csoportban és a mi meccsünk győztese a kínaiakkal fog játszani.
  • Breki33
    a mecs végét nem láttam, de állítólag elég erős birói nyomással
  • primavis
    no megvan a választék a mieink és a koreaiak előtt: ki akar a románokkal illetve a franciákkal játszani? mivel a norvégok megverték a románokat.
  • primavis
    mint láthatod, sajnos, amit a tegnap irtam a mai magyar vivásról ismét bebizonyosodott! teljes a csőd ebben a sportágban (is), a súlyemelés, röplabda, atlétika, kosárlabda,birkozás, ökölvivás, céllövészet, judo, torna mellet, hogy csak a régebbi húzó sportágkat emlitsem!. Ma már csak pár uszó, egy-két atléta, a kézi- és vizilabda, no meg persze a kajak-kenu az ami a nemzetközi felső szinten tudja tartani magát! De meddig? - PPPP....
  • primavis
    u.i persze, aki nyerne, az a franciákat kapja (hiszen már mindent fognak tudni, mire sor kerül a magyar-koreaira).
  • primavis
    no tisztázódtak a dolgok a csoportunkban is!
    A svédek megtették maguknak és nekünk azt a szivességet, hogy megverték a brazilokat (25-22) és így ők a 4-ikek (függetlenül az orosz-német mecs eredményétől), mig mi a koreaiakkal akár mérkőzés nélkül is eldönthetnénk a fehér asztalnál, hogy ki szeretne a románokkal és ki a norvégokkel játszani! S ha nem egyezünk meg ott, jöhet a pálya! -:))))
  • Mse
    közben látom hogy 12en, Nóra 11. lett, tehát bent van a döntőben! :) juppiii :)
  • Mse
    hányan jutnak döntőbe? 8?
  • Mse
    hivatalos pekingi oldal szerint már elkezdődött, és live results is van :)
  • Duby
    15:45
  • Mse
    vívásban nem vagyok otthon, lehet igazad van, mindenesetre szomorú hogy ennyire elment melletünk a világ :(