Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Amúgy most nem is voltunk annyira kevesen a kapu mögött.
DUNAFERR FOREVER!!!
Gratulálok a csajoknak a bronzéremhez!!! <#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Tulajdonképpen a vártnál simábban hozták a meccset, a 25. perctõl már el is dõlt a dolog, utána végig tartottuk az elõnyt, a Corinak nem volt esélye. Az egész csapat odatette magát, ki-ki a maga módján és ez vezetett az egyértelmû sikerhez. Persze voltak kiemelkedõ teljesítmények, de ezzel most nem foglalkoznék külön, aki látta tudja.
Örülök a bronzéremnek, valahol azt hiszem ez a reális (talán a maximum is) ezzel a kerettel, bár talán az eredmények alakulásával többre is volt esélyünk. Az év elején nagyon sok "félisten" szakértõ szurkoló még a 4-be sem taksált minket, de mi azért bíztunk a dobogóban és lám nekünk lett igazunk. Ehhez még 1x gratulálok a csapatnak! Jó pihenést és tartalmas nyaralást kívánok a csapat minden tagjának!
A bajnoki döntõ egy gólgazdag, sok védekezési hibával tarkított jó hangulatú meccs volt, a kapusoknak csak felvillanásaik lehettek. Az elsõ félidõben kiegyensúlyozott volt a mérkõzés, csak 1-2 gólos elõny volt itt is ott is. A 2. félidõben azután az ETO beleerõsített és 29-23-nál nagyon nekik állt a zászló az eddigi meccsek alapján. De most másként alakult. Az 50. perctõl egyre többet hibázott az ETO támadásban és ezt a Fradi nagyon jól kihasználta. Egy ilyen szintû csapat, amely a bajnoki címre tör, nem engedheti azt meg magának, hogy az utolsó 10 percben csak 3 gólt dobjon egy ilyen mérkõzésen. A Fradit ezzel szinte visszahozták a pályára és ugye ismerjük, hogy ilyenkor õk mire képesek. Meg is tették amit kell, megnyerték a mérkõzést és vele a bajnoki címet. Gratulálok nekik a gyõzelemhez és a bajnoki aranyéremhez! <#taps>#taps>
Külön gratulálok Helgának! Nagyon sokat köszönhet neki a Fradi ezen a mai meccsen, nagyon régen láttam õt ilyen jól és harcosan játszani. Azt hiszem az õ játéka nagyon kellett ahhoz, hogy ez az eredmény megszülessen. Szép volt Helga! <#taps>#taps><#worship>#worship> Persze a végén a szerencse is a Fradi mellett állt Dokic kapufájánál. Rajta kívûl még Mravikovát emelném ki a Fradiból.
Az ETO esetében Görbe, Kovacsicz és talán Bradeanu emelhetõ ki. Ami nagyon meglepõ volt részükrõl, hogy a védekezésük nagyon gyengén mûködött, nem szoktak õk 37 gólt kapni. Igaz jó néhány gól a támadásban elkövetett hibákra vezethetõ vissza, de ez akkor is nagyon sok. Azt hiszem az ETO a bajnoki címet nem most vesztette el, hanem a korábbi botlásainak köszönheti, hogy nem sikerült a címvédés (erre RK is helyesen utalt a meccs utáni interjúban).
A játékvezetõkrõl: nem éreztem, hogy bármelyik oldalra fújnának, volt hibájuk mindkét oldalra, kompenzáltak is néha. Görbe meg nem adott gólja érdekes eset valóban. A meccseken rengeteg ilyen helyzet elõfordul, hogy mennyit fújnak be ez az õ megítélésükön múlik, itt szerintem jóindulatúak voltak a Fradival. A végén pedig, hogy nem adtak 7-est? Azt vettem észre, hogy nagyon ritkán fújnak be ilyet, csak akkor, ha nagyon kirívó a szabálytalanság. Sajnos egy ilyen meccsvégi ziccerben lökés be nem fújása miatt mi kiestünk anno már BL-bõl is egy spanyol csapat ellenében az utolsó csoportmeccsen, pedig hazai pályán játszottunk. Lovi tudna errõl mesélni. De meccs közben meg volt néhány Fardit nem éppen segítõ ítéletük is, de mivel ezek nem a végjátékra estek, így nem tûnnek annyira hangsúlyosnak így utólag.
Végülis úgy gondolom az ETO leginkább magának köszönheti, hogy nem tudta megvédeni a bajnoki címét, a váratlan botlások sokba kerültek nekik. Gondolom az illetékesek majd kielemzik a dolgokat és talán magyarázattal is szolgálnak.
Elnézést kérek mindenkitõl, ha kicsit hosszúra sikerült és természetesen jövõre is HAJRÁ DUNAFERR!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Kár ezen összekapni, Hegéék nem csak erre hegyezték ki. Összességében irtó nagy blama, hogy ez a garnitúra nem lett bajnok, de ez a sport, lám-lám, Abrapapa álomgárdáját is letaszították, meg a galaktikus Madrid se tudott galaktikus-korában maradandót alkotni. Azonban ezután a hajszálonmúllott, és megkérdõjelezhetetlen hajtásban telt döntõ után pénzbüntetéssel sújtani szvsz nem lenne fer. Boki ezen a meccsen nem játszott jól, az már az õ pechje volt, hogy most kellett volna.
A legsajnálatosabb ez a magyaros alakulása a dolgoknak. Tavaly már-már Popovicsokkal, Fridrikasokkal ecetera-ecetera majdnem megrendezték Boki gáláját. Aztán két klub és egy legenda hozott egy-egy rossz döntést, amibõl mindhárman rosszul jöttünk ki. <#shakehead>#shakehead>
A BL-kvalifikáció bõdület kemény lesz így. Fõleg, ha a csoportokból csak egy jut be. Kvázi egy elõBL-t kell jászani, mert brutál ez a mezõny. <#wow1>#wow1>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Szerintem elmarad a büntetés,a hibákkal való tényleges szembenézés,a következõ lesz az ezüstjük kommunikációja:
"Mi voltunk a legjobbak,az egész bírói kar ellenünk,a Kékesék elcsalták,mert megijedtek a csürhétõl."
Ezt kommunikálja a vezetésük,és ebben partnerre találtak a szurkolóik 90%-ban.
Ami nagyon aggasztó sok szempontból.
Ui:
Hege kösz a gratulációt,remélem lesztek még új többség Gyõrben.<#worship>#worship>
Egy fradista, egyébként:
"Amikor bejött +1 volt a Gyõrnek.
1:45 kiállítást harcol ki Kirsnerrel szemben.
1:57 gólpassz Bradeanunak
3:08 gólpassz Móninak
4:11 elsõ rossz lövése
5:50 második rossz lövése
6:48 gólpassz Görbének
10:46 gólpassz újra Móninak
12:05 gólpassz Görbének
13:20 ez is gólpassz Móninak, de ezúttal csak
kapufa lett
14:19 gólpassz Bradeanunak
15:52 gólpassz Bradeanunak
18:02 lépéshiba
Eddig szinte az összes gólpasszt Õ adta,
egy-
kétt indítás gól volt közte amit Görbe
intézett.
Az összes megmozdulása benne van, kivéve amikor
szabadot kapott vagy oda-vissza passzt...
Amikor lement +3 volt a Gyõrnek, de ezen idõszak
alatt volt közte a +6 is...
20. perctõl Hornyák volt fent kb. 5percig
Miután visszajött, sok vízet már nem kavart.
24:32 Boki harmadik rossz lövése
+a végén a labda eladás,
Ez a teljes mérleg...
Ígyhát Õt kiemelni mint bûnbakot, hát elég
érdekes. Eddig ugyanis mindig jól játszott
ellenünk.."
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Ha ez így lenne, már az elsõ félidõben el kellett volns több góllal mennetek a Fraditól, mert Boki nem játszott. (Ehhez képest ez akkor következett be, amikor Boki a pályán volt már, a 2. félidõ elején.)
Nem hiszem, hogy nem vetted észre, hogy a védekezés pocsék volt, hogy a kapusok, fõleg Guiu alig találkoztak a labdával, hogy azért másnak is voltak eladott labdái...
Ráadásul közben azért ott volt a Fradi, amelyik már a Dunaferr ellen is nagyon összeszedett játékot mutatott. Akkor csak 1.félidõben, most egész meccs alatt. Kedvezett nekik pl. az is, hogy a sok játék-megszakítás hatására mindig tudtak fújni egy keveset, így a viszonylag rövidebb kispad kiegyenlítõdött.
És akkor nem mondhatod, hogy a játékvezetést okoltam volna. Pedig, ha csak Görbe gólját megadják, biztosan nem így írtál volna most ide...
Másrészt te voltál az, aki kívántad ezt a vereséget, a bajnoki cím elvesztését, hogy megindulhasson a tisztulási folyamat. Akkor rajta! Jövõre meg lehet mutatni.
BL-indulás lehetõsége megmaradt, NA elment a Fraditól, elvitte 2 meghatározó játékosát is. A többi csapat nem ellenfél. Radulovics nem fog benneteket hátráltatni. A helyzet kedvezõ számotokra...Irány a szebb, sikeres jövõ!
V-Man köszi a petõfi rádiós mp3-at!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
"Az EHF elkészítette az októberben lejátszandó BL selejtezõk kiemelési csoportjait.
Pot 1: Oltchim, Russia no2, Aalborg, Slovenia 2
Pot 2: Hungary no 2, Astroc, Byasen, Motor
Pot 3: Metz, Lublin, Iuventa M., greece No 1
Pot 4: Knaj Milos, Minsk, St. Gallen, Ankara, Madeira, Sassari
A csoportok sorsolása június 29.-én lesz.
Mindegyik csoportból húznak egy csapatot így alakul ki a BL selejtezõcsoport összetétele. Az elsõ kalapban lévõ csapatok lesznek a házigazdái a selejtezõknek.
A magyar 2. helyezettnek az elsõ kalapból a szlovén 2. Olimpia Ljubljanát kellene kapnia és akkor sikerülhet a fõtáblára kerülés. Más esetben nagyon húzos lesz bekerülni."
Ennyit a köv. BLrõl
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
GRATULÁLOK A FERENCVÁROSNAK!
Egész éves teljesítményük tükrében jobban megérdemelték(idegenbeli több gyõzelem). A tegnapot nézve is. Pont azzal az egy góllal.
A bírók.
Fújtak egy hazait. Mégis mire számítottunk? EZt a Fradit az 51. percre bírókkal együtt legyõztük. +6 is volt.
Miért vesztettünk?
Mert van egy faszkalap edzõnk(a mai naptól sajnos ez a véleményem errõl a felfúvalkodott hólyagról, aki minden áron be akarta bizonyítani a szurkolóknak, hogy radulovicsnak helye van a csapatban.Ez a bajnoki címünkbe került)
Tálcán nyújtottuk a Fradinak. Németh András köszönte és átvette "Hagyjátok lõni radulovicsot"
Külön köszönet illeti majomparádé vanyus Attillát, aki idehozta levezetni ezt az öregasszonyt sok millióért Herr Aniták meg számûzve vannak.Év elején megmondtuk, lám nekünk lett igazunk.
Egy érdekes jelenet, a tvbõl lehet nem láttátok, és a pályán se mindenki:
kb 54.perc Már csak 3mmal vezetünk. Gól után fejlõdünk fel a támadáshoz. Jönnek a cserék, jön radulovocs. Görbe kiabál ki a padhoz és félreérthetetlenül integet Kálmánnak, hogy vigye le radulovicsot. Kálmán legyint Görbére, Boki marad, mi meg beszopjuk.
Hát szakadjál meg te konok tökfej. A játékosod milliószor többet rtud errõl a sportról mint te!
MEGTISZTULÁST!!!!!!!!!!!
A T.bányai fiúmeccs mindenért kárpótolt.
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
HAJRÁ MAGYAROK! :]
aki az mp3-mat favorizálja, az ezt hallgassa.
HAJRÁ MAGYAROK! :]
"Egy bajnoki döntõn 12%-os kapus teljesítmény szerintetek megfelelõ!"
(Egy ok, pl.)
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Nem is én figyeltem erre fel, de utána már egyértelmûen én is láttam, hogy mennyi labdát adott el - a gyõriek szerint legalább 6-ot - és milyen soxor választott kevésbé jó megoldást! Kálmánt szidták, hogy miért nem veszi már le a pályáról, hogy "beszéljen a fejével", miszerint ez csapatjáték! Ne halljon bele a saját csodálatába, és ne csak a barátnõk kaphassanak tõle használható átadásokat. Õk más szemmel nézik Görbiczet, hiszen jól ismerik, én csak pislogtam eleinte, de végül be kellett látnom, hogy igazuk lehet.
Ez a problémakör nyomta rá a bélyegét az egész szezonra, s ez lehet magyarázat arra, miért nem tudják mindig kivinni a képességeiket a pályára.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Sajnos, nem csalódtam. Megy bûnbak keresés, gyõri oldalról, enyhén szólva nem szimpatikus stílusban némelyek részérõl, pedig inkább az okokat kellene keresni. (Nem csak 2 volt!) Pedig egy közösség erejét nem az mutatja, hogy siker esetén mennyire tud ünnepelni, sokkal inkább az, hogy kudarc esetén hogyan tudja azt feldolgozni.
Igazad van Gábor, mint mindenkinek, aki erre a következtetésre jut. Az ETO ezt a bajnokságot nem ma vesztette el, igaz, komoly esélye volt arra, hogy megnyerje, ha sikerül a 6 gólból valamennyit megtartania.
A fehérvári produkciót látva keletkeztek kételyeim az ETO esélyességét illetõen. Ez a megérzés igazolódott is.
A Fradi ma nem tette meg azt a szívességet, hogy elfáradjon. (Lehet, hogy eredményesebb pszichés(?) felkészítést alkalmaztak, mint a Gyõr?😊)
Kapusteljesítmények egyik oldalon sem voltak. Guiu beállítása gólokat eredményezett - a Fradinak ma.
Izgalmas bajnoki döntõ volt. Az ETO-ban, bár neki is voltak eladott labdái, Görbe teljesítménye volt fantasztikus, míg a Fradiban - meglepetést okozva - Helga volt a nyerõ ember.
Mivel tudom, hogy megegyezni ebben a kérdésben nem fogunk, nem szeretnék vitatkozni, csak leírtam a gondolataimat.
Egyetértek Veled, Róth Kálmán korábban is és ma is hibázott. Bokit nem szabadott volna pályán hagynia, +6-nál hajtania kellett volna tovább a csapatot, Herr Orsit nem kellett volna lehoznia, amikor éppen elkapta a fonalat. Összességében megérdemelt a bajnoki címetek, de ehhez kellett ma Nektek óriási szerencse és sorsfordító bírói tévedés is.
Akinek a mai meccs eredményével problémája van, az forduljon Róth Kálmánhoz, ugyanis a rájátszás elõtt kijelentette, hogy a Népligetbe már bajnokként jönnek.
A másik hozzáfûznivalóm az, hogy a 2. félidõben 25 percet kapott az ETO Kékeséktõl, s az utolsó 5 percet mi. Nem csak erre az 5 percre kellene emlékezni.
Azok a gyõriek, akikkel együtt néztem a meccset, egyöntetûen állították, hogy ennek a meccsnek nem lett volna szabad szerepet játszania a bajnokságban!
Az ETO szurkolóknak, akik ismerik a csapatuk játékosait és ebbõl fakadóan a lehetõségeiket, elsõsorban nekik kéne belátniuk, hogy ezt a bajnokságot nem a játékvezetõk vették el tõlük, s nem ezen a meccsen múlt a bajnoki címük! Vagy annyira rövidlátók, hogy a pohárban csak az utolsó cseppet tudják észrevenni, a többit nem?
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Elkezdünk gyûjteni a BL-gyõzelemre?<#vigyor2>#vigyor2>
Kurvára hiányoztál, érted...
(Többieknek: én lassan le is lépek innen, tudjátok miért verõdött itt össze ez a társaság, sajnos már nem keveset változott, ez már nekem nem jön be...)
más: az mtv megint kitett magáért, EVrõl már ne is beszéljünk...
egyébként ez elején lõtt kettõ rosszat, szerintem után azért nem kísérletezett, mert meg lett neki mondva, h. ne lõjjön -ahogy pl. az MK döntõn is...
Gratulálok a bajnoknak, de a legnagyobb gratum a bronzérmesnek jár! <#crazya>#crazya>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Nem akartam bántani, de ilyen kiélezett csatában ekkora szarvas hibát elkövetni.. Kálmán volt hülye, hogy pályán hagyta, mikor abszolút látszott, hogy nincs önbizalma lõni, kihagyhatatlan helyzetekbõl is továbbpasszolt. Nem az Õ meccse volt, vele csak többen voltunk a pályán még akkor is, ha volt néhány jó passza.
Mást nem reagálnék, nem szeretném, ha ismét fagyos lenne köztünk a hangulat.. 😉
Viszont addig vagyok VIP amíg ez a feltöltés tart 😄
Nem minden 4edik hónapban van 500ftm ilyenre 😛
De ez már tényleg Off.
További szép napot minden kézilabda kedvelõnek, magyarnak!
Nekem meglesz 😊
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!