61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• kaloz174
    Az biztos, hogy nem most kell feltalálni a spanyol viaszt, mert az oroszok ellen is ez volt a bukás egyik oka.

Remélem, Piga és Rita nagyobb szerepet kap ellenük, mert mozgékonyságban, fürgeségben ők jobbak.
    Egyébként Kicsi tegnap nagyon jól elmondta a lehetséges taktikát. Hallgatni kellene rá.
  • kaloz174
    Biztos vagyok benne, hogy most mindenki Kolonics Gyurira gondol!
  • Duby
    1 aranyérem:
    Vajda Attila férfi kenu 1, 1000 m

• Duby
    Gratulálok, Vérten Orsi, az abszolút jogos címhez! Jobbulást!
  • Duby
    Szerintem Korea ellen egy nem túlbonyolított taktikával jó eséllyel felvehetjük a versenyt. Védekezésben igyekezni kéne őket szélre szorítani, elől meg zárni és átlőni, lehetőleg pontosan a felső sarkokat lőve. Egyéb flikkflakk felesleges, itt a kevesebb, több.
    Norvégia ellen nem hiszem, hogy bárki nyerő taktikát tudna kitalálni, főleg így.

Olimpiai női All Star (by Kossuth Rádió, most):
    Lunde - Vérten, Postnova, Oh, Lybekk, Bliznova, Meier.
  • kaloz174
    A magyar csapat(teljes) sikertelenségét is nehezen viseli az ember, de ezt még fokozza a riporterek bénasága, okoskodása. (Ahelyett, hogy közvetítenének!)
  • kaloz174
    "Kilátásaink enyhén szólva nem biztóak." Kilátásaink enyhén szólva nem biztatóak.

• kaloz174
    Hajdu szerint Dettit azért nem küldte be Görbe helyett, mert minden figura, taktika Görbére épül. (Ez így önmagában is hiba.)
    Akkor most ott tartunk, hogy nincs balszélsőnk, (vagyis inkább nincs igazi balszélsőnk, mert abban biztos vagyok, hogy Piga mindent meg fog tenni), valamint Detti, aki helyettesíthetné az irányítót, nincs igazán felkészítve erre. (Hajdu szavai alapján)

Kilátásaink enyhén szólva nem biztóak.

ps: Vincze Meli csomagolj!!!:)
  • kaloz174
    Szeretném én is azt az érmet, de nem mindenáron:
    Vérten nem játszhat, Görbicz sem egészséges
  • Duby
    Amúgy, ha tegnap győzünk, és a döntőbe jutunk, akkor meg mégjobban...
    vagy mi.
  • Duby
    Úgy néz ki ma déltől 28:28-ról mégiscsak folytatódik a Norvégia-Dél Korea szappanopera a hosszabbítással. Nem szólalt meg a duda, ebe tudott belekapaszkodni az irigylésreméltó koreai sportdiplomácia.
    IHF.
  • kaloz174
    Így van. Több figyelemre méltó, megszívlelendő dolgot is mondott. Jó lett volna, ha hallották volna - illetékes helyeken is.

(Úgy tudom, van videótár.)
  • Isthy
    Méghozzá tökéletesen, minden szavával egyetértek. Ajánlom mindenkinek, hogy nézze majd vissza a műsor első 20 percét amiben sok mindenről beszélt. Legalábbis remélem vissza lehet majd nézni a neten.
  • kaloz174
    Elutasították a koreai óvást
  • kaloz174
    Kicsi sem értette, mint ahogy annyian, hogy Detti miért kapott - újra - kevés lehetőséget.
    Pedig ha valaki, akkor ő bizonyított az előző meccsen.
  • kaloz174
    Duna TV-n Siti Bea értékel.
  • Mse
    legyen igazad, fogjuk erre.
  • Isthy
    Igen, ez tényleg jó eredmény a mostani csapattól, csak az egyetlen gond vele, hogy a sportág ezzel nem jár igazán jól... Mert az "illetékeseknek" megint lesz mivel takarózni, hogy milyen jó eredményt értünk el, nincs itt semmi probléma... Pedig van rengeteg...
  • primavis
    amint olvashatod, Görbe sem volt megelégedve velük...az oroszok is csak egy hetessel többet értékesitettek mint a lányok (9-ből 5-öt, mig nálunk 9-4).
  • Isthy
    Azt kell mondjam nagyon nagy lehetőség úszott el ma... A gyengébben játszó orosz csapat ellen egy közepesen jó támadójátékkal nyerhettünk volna. Nem is emlékszem mikor láttam az oroszokat ilyen gyengén muzsikálni.

A védekezésünk, főleg a 2. félidőben, már jó volt. Kivéve a kipattanók... Gin 5-ször védett úgy, hogy a kipattanóból utána gólt kaptunk... Gin hozta magát a meccsen, sajnos ez most kevésnek bizonyult, mert elöl...
    Támadásban rengeteget rontottunk, technikai hibák halmaza, ráadásul emberelőnyökben többször is... Négy kihagyott 7-es... Mindent középen erőltettünk, a széleket sokkal többször kellett volna foglalkoztatni. Nem húztuk szét a falat rendesen, középen birkóztunk a nálunk sokkal erősebbekkel...

Sajnos bejött amiről az olimpia előtt beszéltem és háborogtam. Minek kell nekünk állandóan egy balszélsővel menni a világversenyekre? Ma meg is látszott ennek a balfogásnak az eredménye... Piga került a helyére, de a többiek nem is foglalkoztak vele, hogy ott van. Akkor minek volt ott, ha nem használjuk? A 2. félidőben 20 percen keresztül a középső embereink csak benn dulakodtak és nem is adtak labdát neki, pedig rengetegszer állt tisztán úgy, hogy 3-4 m-es körzetében senki nem volt. A B2-eseink elfelejtették, hogy balra is lehetne passzolni az üres Pigának (Turey állandóan fellépett befelé), ehelyett közép felé másztak bele a falba. Amikor az 50. percben Detti került pályára és B2-esbe egyből megjátszotta őt és gólt is dobott. Mi a francnak van ott a szakértő kapitányunk, ha nem azért, hogy ezt észrevegye és megjátszassa? Ha már nem vitt ki 2 balszélsőt... Nem is minősíteném...

Orsinak mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok!

Dettit miért hozta le olyan korán és miért csak a végén küldte be újra? Amikor pályán volt, jól teljesített és gólokat szerzett, jó passzokat adott.

Óriási lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, nem tudom mikor lesz legközelebb ilyen. Sztem nem a közeljövőben...

A küzdésért és a hajtásért dicséret illeti a csapatot, de ma valahogy nem ment a támadójáték. Talán mentális okokból is...

Nagyon nehéz lesz ezek után a bronzmeccs... Főleg, hogy a koreaiakkal kell játszanunk...
  • Mse
    valóban bravúr, hogy 3 vereséggel, és 1 döntetlennel éremért játszunk, de az egyedüli bravúros eredmény a románok ellen volt...

és sajnos az MKSZtől a te megfogalmazásod fogjuk olvasni, és még dícséret is járni fog Hajdúnak: "bravúros eredmény a 4 közéjutás"...
  • Mse
    a másik oldalon is ki lehetne emelni ilyen helyzeteket....majd ha belőjjük a heteseket, ziccereket, aztán lehet bírózni...
  • Duby
    Nagyon sajnálom a Csapatot.
    Igaz nem sikerült olyan leleményesen játszani, mint a románok ellen, de mindent megtettek, amit csak ma tudtak. Nem voltak jó formában, görcsöltek, egy kicsit az ijedtség, az akarat görcsbe vonta a gárdát. Erről szvsz nem tehetnek se ők, sem a vezetők. Teljesen megértettem Hajdú mondatait az utolsó időkérésnél.
    Persze most jó magyar szokás szerint megint lehet vesézni, okosakat mondani, embereket leszólni, mindent jobban tudni. És egyidőben elfelejteni, hogy ettől a válogatottól a legjobb 4-be kerülni bravúros eredmény, hogy a verejtékszagú felkészülés után az olimpián végülis igazi Csapattá lettek, és egymást inspirálva sikerült előrefele menekülni és nem szétesni. Anélkül, hogy a többség büszke lenne rájuk, megint az elégedetlenkedéssel kell szembenézniük.
    Pedig a női kézilabda jelen kétségbeejtő helyzetéhez képest aránytalanul kedvező jelenség egy olimpiai bronzmeccsen való szereplés lehetősége.
  • tesó07
    Az nem jó,mert akkor min.1-2 hónap pihi..:(
  • kaloz174
    Ezt hallottam Vérten Orsival kapcsolatban:

"külső kereszt bokaszalag"

Mielőbbi gyógyulást neki.
  • kaloz174
    Görbicz: Hibáztunk, hibáztam!
    Szerintem ebben a cikkben a kulcsmondat: "Ezúttal nem sikerült elhinni, hogy tudunk nyerni. "

Ezt én is így éreztem, sajnos. Ennek ellenére ezt gondolom, mindenkinek lehet jobb és rosszabb napja. Én lehoztam volna kicsit pihenni Görbét, Dettinek több bizalmat szavaztam volna.
  • primavis
    no, azért akadt! Görbe letaglózása (egyzserű szabaddobás), vagy Tomori lábfejére lépés ziccerben (az oroszoké a labda) stb. Szerintem a stilusuk az oroszoknak kedvezett, deezt észrekellett volna vegyék és változtassanak. Egyébként a brazilok ellen is ugyanezt csinálták: PIedade, DOs Santos Amarinei, stb. úgy ütötték le a mieinket mint Poljanova, Postnova vagy a többi....S amiért Tomori, Tóth megkaták a 2 percüket, ők semmit vagy alig. Jellemző a kiállitás: a mi durva csapatunk 14 perc, a szelid oroszok 12, s volt amikor kettős emberelőnyben is voltak! No én nem kérnék többet belőlük...Igaz, eddig csak az ukrán birók biráskodtak normálisan, korektűl a mi mecseinken.
    S ha megnézzük, hogy van magyar a biróküldő bizottságban.....
  • Mse
    szerintem semmi ellenszenves bíráskodás nem volt, egyedüli nagy "hibájuk", hogy a hetesnél nem állították meg az órát, de azt meg a szabályok megnegedik nekik... amúgy voltak hibás döntéseik, de ide is oda is, ezt most csak maguknak köszönhetik a csajok, vagy méginkább a kapitánynak...
  • Mse
    Szűcs? hány percet játszott, 5-öt????
    egyszer nem zártak neki támadásban, inkább Görbének, akinek ma nem ment a lövés....eszement játék volt :( Hajdu megint nagyot alkotott...
  • primavis
    ja látom, a norvég-koreain is remkeltek a spanyolok! No, a teremtő óvjon tőlük!
  • primavis
    no, le merném fogadni, hogy a bronzmecset a spanyolok, valamivel jobb esetben a dánok vezetik majd!
    komolyan nem értem, mi a franc bajuk van velünk ezeknek a marha biróknak? vagy direktiva, hogy az ellenfeleinknek kell nyerni?
  • kaloz174
    Nem is értettem, miért hozta le Hajdu az első félidőben - ezt sem.
  • kaloz174
    Szerintem Piros ma csak közepes volt. Bár nem könnyű ilyen fizikai fölény mellett, az biztos.
    Tóth Timin érződik, hogy nem teljesen egészséges. Görbe felkészülésének sem tett jót balesete.

Ma sokszor nem értettem a cseréket.
  • primavis
    no meg Ferling is az aránylag jól teljsitők közé sorolható
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, jó lett volna lehozni legalább pihentetni egy kicsit (a hajrára vagy következő meccsre), de igazság szerint nem volt játékosunk, aki megfelelő szinten tudta volna pótolni a pályán.

Gratulálok a lányoknak, egy jó meccsel végülis sikerülni fog a papírformánál előkelőbb helyen végezni ( anegyedik hely már annak számít), és minden idegesítő hiba és gyengébb egyéni teljesítmények ellenére szépen meghalni a ma elég tompa oroszok ellen! Az pedig külön élmény volt, hogy a második félidőben nagyon hosszú idő után láttam épkézláb védekezést a magyar csapattól.
  • primavis
    háát Pálinger, Kovacsiczt, Pignitzky, de Szamoranszki is jobb volt!
    Kimondottan rossz Hornyák, Tomori és Görbicz (önmagához viszonyitva), gyenge Szűcs és Tóth.
  • kaloz174
    Nem tudom. Valahogy mintha nem találta volna meg a szakvezetés most azt a taktikát, amit az oroszok ellen kellett volna játszani.
    Az egész meccsen a kísérletezést éreztem, viszont nem láttam a világos elgondolásokat. Vérten Orsi - sorsszerű - sérülése aztán végképp megzavart bennünket. Pedig talán ennyire nem kellett volna, mert Detti passza után Piga bebizonyította, hogy igenis belövi a tiszta ziccereket szélről.
    Kár volt az egészért, mert az oroszok velünk tartottak, ami a mérsékelt teljesítményt illeti.
    A meccs nem volt egy nagy propagandája a sportágnak. Kicsit több hittel talán még esélyünk is lett volna a hústornyokkal szemben.

Orsinak mielőbbi gyógyulást kívánok. Nagyon fog hiányozni a bornzmeccsen, de remélem, addigra a csapat is feldolgozza, hogy nincs ott.

Korea viszont elég érdekesen bukott el a norvégok ellen. Abban a szakaszban, amit láttam, egyébként a norvégok jobbak voltak, tehát a végeredmény végül is igazságos.

A vizilabdás lányok teljesítményéhez: tény, a végén ellenünk fújtak a bírók. De az is tény, hogy nem szabadott volna az ellenfelet hagyni felállni. Nagyon számítottam az ő esetükben - legalább - a bronzra.
  • Breki33
    Vérten Orsinak jobbulást !!!
  • Breki33
    Fura ezt mondani, de a védekezésünk jó volt ha támadásban jobban játszunk megnyehettűk volna a meccset

Csak a ziccereket és heteseket belőjük már nyitott
  • Táncos ETO
    Ezt a mai orosz válogatottat verni kellett volna.. A jó védekezés mellett kihagyott hetesek, ziccerek, balszélső játék hiánya és az ellenszenves lengeyel bíráskodás vezetett a vereséghez. Pedig ma nyerhettünk volna, elég lett volna a kimaradt heteseket belőni.. :(