61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• primavis
    igen ez volt a tika, mert az amcsikat tömték kiállitásos helyzettek s az első 3 negyedben szinte mindet be is lőtték, mig mi kihagytunk 2-3-at.nem véletlen nálunk volt két végleg kiálitott is.
    A másik titok, hogy akét főleg védekző (és igy ki is pontozódott) Varga tamáson és Hosnyánszkin kivül minden mezőnyjátékosunk lőtt gólt!
    A harmadik, Szecska magáratalálása.
  • Isthy
    SPORTTÖRTÉNELEM!!!!

EZ GYÖNYÖRŰ VOLT FIÚK!!! GRATULÁLOK!!!

Micsoda játékkal!!!
    HÉT akciógólt lőttünk!!! Egy olimpiai döntőben!!!

Az amerikaiak 2 negyeden keresztül bírták a tempót, utána egyértelmű lett a győztes kiléte.

KÖSZÖNJÜK!!!
  • Duby
    MEGVAAAN!! MEEEEGVAAAAAN!!!

Az olimpia - és az utóbbi 4 év - legnagyobb játékával, Sidney és Athén után harmadszor is: OLIMPIAI BAJNOK A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDAVÁLOGATOTT!!!
    Szép volt fiúk, köszönjük!
  • Duby
    Vajon hogy fogják elcsalni a vizilabdadöntőt?
    A bíróktól félek a legjobban.
  • Duby
    Sztem egyáltalán nem a sportolóinkban kellene megtalálni a hibát, ez eléggé Smidt Pál-os, és magyar sportvezetői hozzáállás.
    Rengeteg nyilatkozatot, véleményt hallottam már, amik főleg arról szóltak, hogy általánossságban szólva sportolóink egy közös élménnyel szembesültek: hogy hihetetlenül elhúzott mellettünk a világ. A "profi" sportvilágunk is enyhén szólva korszerűtlen is. Korszerűtlenek a létesítményeink, a lehetőségünk, az eszközeink, és már korszerűtlen az edzésmódszerünk, edzésmunkánk, szakmai irányításunk is elavult.
    Ez az olimpia inkább az elavultságunkkal való szembesülésről szól. Csak ezt ki hogy magyarázza, meg ebben ki hogy fogja vállalni a felelősségét.
  • primavis
    na most mondta kati a tv-ben (m1), hogy már a melegitésnél is érezte hogy "langyos", nem tud felpörögni, majd 50 m után, hogy nem megy....s persze azt már minek mondja, hogy tudta, hogy egy óra múlva még van egy sansza, arra kell spórolni az erejével. Más dolog, hogy mi és Angyalék várták a teljes erőbedobást minden esetben, dehát nem mi és nem ők lapátoltak, hanem akik a hajóban voltak és ők meg másképpen érezték a helyzetet....nekem ne mondja senki, hoigy Benkő vagy Vajda csak 9-ik tudott volna lenni!
  • primavis
    nem is azt irtam, hogy időelőtt, hanem hogy akkor amikor rájött, hogy ebből nem lehet arany..ha figyelnél egy kicsit, észrehetted volna...Vajdánál meg nyilvánvaló volt, ugyebár?
    melesleg ez az olimpia pont erről a maygar sportolói mentalitásról szól: kimegy sérülten s egy szám után feladja (Zsivótczki), féltávnál feladja mert nem birja tempót (Gercsák), unja az egészet és legjobb lovasként leesik a lóról (Balogh), rosszul vív és tovább nem is érdekli (Vörös), de sorolhatnám a többi betlizőt is, csak az éremért kienőket emlitve (Hiling&Varga,Kővágó, boxolók, birkozók, judózók, céllövők, vivók egész sorát is). Azonos magatártás, hozzállás. Véletlen?
  • Táncos ETO
    Az a hülyeség, hogy egy olimpián egy versenyző ne küzdene a végsőkig.
    Jól lehetett látni, hogy Katinál 250 után görcsössé vált a lapátolás, nem volt dinamikája, látszott, hogy megtört az ütem, a lendület, a tempó, ment volna még, csak erő nem volt. Aztán hogy a végén már úgy érezte nem tud odaérni és beletörődött, az megeshet. Dehogy ne akarta volna, feladta volna idő előtt akár Ő, akár más kajakozónk, ezt kizártnak tartom.
    Ma, tegnap, itt és most (Pekingben) ennyie tellett. Sajnos..
  • primavis
    na jó, ott legalább van egyéniben a natasa, a Dalma, a Timea és még párn fiatalok. Csak a sorokat kell rendezni s nem féltem őket. Problémásabb pl. a férfi kajak, ahol kamera és Kucsera aki labdába tud rugni ebben a nemzetközi áélmezőnyben: Verekcei már a múlt, Benkőék meg nem bizoníitanak...Még jó, hogy kenu feljövőben van.
  • primavis
    na jó, ő is és remélem a vezetés is a múlt! De ha nem, akkor a jövő még sötétebbnek tünik...
  • Isthy
    Sajnos már nem éppen fiatal és még 4 év már nem hiszem, hogy belefér neki. Sztem ez volt az utolsó olimpiája. Bár ha Idemet nézzük... De az a baj, hogy ebben a magyar környezetben ezt nem hiszem, hogy meg lehetne csinálni...
  • primavis
    mi, hogy azt mondta, vagy hogy nem jól érezte?
  • Isthy
    Gratulálok a norvégoknak az olimpiai aranyérmükhöz!

Egy percig sem volt kétséges a dolog, leiskolázták az oroszokat. Már az elején elléptek és az oroszoknak esélyük sem volt. Végig 7-9 góllal vezettek, egyszer tudtak az oroszok 5-re feljönni a félidő végére, de utána rögtön újra elléptek a skandinávok a szünet után. Ha a végén nem kerülnek kettős hátrányba a norvégok megmaradt volna közte a 10 gól és a megalázó vereség az oroszoknak.
  • Mse
    igen, sajnos az egyes nem sikerült :(
    de Janics Nati-Kovács Kati páros fantasztikus, szép volt csajok!!!

Kati abbahagyja?
  • Isthy
    Amit Hajdú nyilatkozott az m1-en a játékvezetéssel kapcsolatban az tökéletes bizonyíték volt a szövetség mentalitására... Elnézést, de le kell írnom: hányni tudnék...
  • Isthy
    Gratulálok Katinak és Natasának! Szép volt lányok!!!

Kati az egyesbeli csalódás után hatalmas tartásról tett tanubizonyságot és összekapta magát a párosra. Le a kalappal előtte! Nagyon sajnálom, hogy egyéniben nem tudott olimpiai bajnok lenni és sajnos már nem is lesz. Azzal lett volna teljes a csodálatos pályafutása...
  • kaloz174
    Jelenlegi siófoki időjárás

Előrejelzést a Met.hu-n találsz, szerintem.
  • Breki33
    Görbicz: "Úgy érzem, hogy a bírók döntően befolyásolták a mérkőzést"
    2008. augusztus 23. 10:44

"Sokat tanultunk az olimpián"

Mint arról már korábban beszámoltunk, minősíthetetlen játékvezetés mellett a negyedik helyet szerezte meg a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután a bronzmérkőzésen ötgólos vereséget szenvedett a Koreai Köztársaságtól.

A látottak olvasóinkat is mélyéségesen felháborították, s szinte percek alatt e-mail-ek tömkelege ársztotta el szerkesztőségünket.

Görbicz Anita így értékelte a történteket:

"Úgy érzem, hogy a bírók döntően befolyásolták a mérkőzést. Nem tudom pontosan, de mi kb. nyolcszor voltunk kiállítva, a koreaiak meg talán kétszer. Ha 27-27-nél, amikor eléggé elakadtunk, tudunk egy gólt dobni, szerintem nyerhettünk volna. Szép lett volna bronzzal befejezni, de az elődöntő jó teljesítmény ettől a csapattól. Sokat tanultunk az olimpián, például láttuk, hogy kevés, ha egy-egy meccsen csak egy-két ember nyújt kiemelkedőt.
  • Táncos ETO
    Hülyeség..
  • primavis
    kati is azt nyilatkozta, hogy érezte , hogy valami nem megy (s feltehetően) akkor döntötte el, hogy tartalékol akkor már inkábba párosra!Neki nem ért semmit egy ezüst vagy bronz!
  • primavis
    szerintem meg feladták, Kammererék tegnap merevedtek el, ma a női páros kivételével hitehagyottan mentek már 250 m-nél is! Véletlen, hogy egyik sem vezetett? Kati sem vezetésközben (ha az lett volna, akkor is minimális) állt le, hanem a végén, ahogy a párosban a németek. No ők lemerevedtek!
  • Breki33
    bocs ha kicsit off

Siófokon milyen most az idő?
    Illetve holnapra milyet mondanak?
  • kaloz174
    Egyrészt - írtam, hogy nem értek hozzá.:)
    Másrészt - ebből adódóan - csak általános véleményt írtam.

Viszont most végre grat. nekik! Vannak nagy győzelmek. Ez is az volt!
  • Mse
    megvan, szuper :)
    ha másért nem, ezért megérte az a sok sz.r, ez a páros fantasztikus!!
    szép volt csajok!!!
  • Breki33
    VÉGREEEEEEEEEEEEE

SZÉP VOLT !!!!!!!!!!!!
  • Mse
    ne kezd te is, lécci, pl. Kucsera-Kamera párosnak nem volt köze FRKhoz, és lám-lám...
    már előre utálom, hogy majd most előjönnek az FRKsok, jöhet az undorító sárdobálás, ismét...

inkább hajrá Nati-Kati!!!
  • kaloz174
    Lehet, hogy ennyit tudott - ma.
    Ha egy ifjú titán veri meg, azt mondom, lehet, hogy neki ennyi volt a tehetsége. De így inkább gondolok felkészülési problémára. Persze, mindez laikus vélemény. Nem értek hozzá.

Másrészt azt sem hiszem, hogy az egész csapat nem viselné el az esélyességet, különösen úgy, hogy már megvoltak az első érmek tőlük.
  • Táncos ETO
    Szerintem nem jól látod. Nem adták fel, ennyit tudtak. Kati is elmerevedett, 250 után egyértelműen látszott. Valami nagyon nincs rendben..
  • primavis
    erre mutat az is, hogy feladják, amikor az arany már nem biztos. Kozmanékknél ez nem volt probléma, mig a 4-es lányok még reméltek az utolsó méterekig. De a töbiben jól látszott: Benkő, Vereckei, Kammererék mindkét számban, Kati, s ma Vajda is 500-on.
  • primavis
    szerintem a nyomást nem birták, hogy mindenki tőlük várja a sülyedő hajó megmentését!
  • kaloz174
    Sajnos, az eredmények jelenleg nem igazolják, hogy a váltás, közvetlenül olimpia előtt, helyes lett volna a női kajakosok esetében.
  • Isthy
    Gratulálok a csapatnak, ők mindent megtettek az éremért!

Mindenki tisztán láthatta, hogy a 2 gerinctelen vörös féreg csont nélkül végrehajtotta az IHF utasítást... Mondjuk erre számíthattunk a koreaiak "rejtélyes" visszalépése után... Sajnos a mi igen tisztelt vezetőink meg jó képpel asszisztálnak majd ehhez is... A játékvezetőkre alkalmazott jelzőim rájuk is tökéletesen illik... A lányokat sajnálom leginkább, mert ők nagyot játszottak a "mumus" koreaiak ellen. Szép volt csajok!
  • Duby
    Szememben bronzérmes a Csapat!

Remélem Kari Mette Johansenék feltörlik a padlót az oroszokkal a döntőben!

Méghogy andorka, és a hozzá hasonlók lemondanának? Nem is értené, hogy ugyan miért hozol Te fel ilyesmit. Az ilyenekből már kiürült mindenféle tartás, gerinc, becsület, büszkeség. (...ilyenkor mindig beugrik az újvárosi tulajdonosi kör is valamiért)
    Ő zsebre teszi a fizetését, és k.vát csinál magából. Csak a lóvé számít.
  • primavis
    na várd meg, lehet hogy koreai birók lesznek!-:)))
  • primavis
    Igen, akinek mennie kell az Sinka és Andorka elsősorban! Akik ennyire képtelenek a magyar cspat érdekeiet megvédni, nincs mit keressenek ezekben a poziciókban. Csakhát, ugynaúgy nem ismernek el semmit, s nem vonulnak vissza mint anno Aján Tamás.
  • Breki33
    lehet moderálnom kéne de teljesen egyetértek, legszívesebben elmennék egy nemzetközi fórumra és ennél sokkal csúnyábbakat írnék ezekre a bírókra

hogy lehet így engedni, hogy tönkretegyék emberek munkáját.

Meggyőződésem, hogy ma a jobbik csapat mi voltunk, hihetetlen, hogy így belenyúlnak a mecsbe mi pedig ezt hagyjuk.

Ezek után a döntőben biztos a norvégoknak fogok szurkolni kapják vissza a ruszkik ezt a bíráskodást.......
  • kaloz174
    Sokszor van, hogy úgy gondolom, a bírók csalása (sajnos) benne van a játékban, azt is kompenzálni kell. De ezen a meccsen a CSAPAT jól játszott, még a taktika is elfogadható volt. Nem lehetett nagyon mást tenni.
    Apróságok voltak ugyan, pl. én Ritát már eleve a kezdőbe tettem volna.
    Nem jöttek jól a sérülések sem.
    De túl sok + lehetőség nem volt, úgy gondolom.

GRATULÁLOK A VÁLOGATOTTNAK!
    Úgy gondolom, a mérleg végül is pozitív. A negyedik hely, javuló játékkal, a románok elleni fantasztikus győzelemmel egyértelműen nagyszerű teljesítmény.

Szép volt csajok!
  • kaloz174
    Ennyire nyilvánvalóan elcsalt meccset mostanában nem láttam.

Szemét oroszok! Valamint mindenki, aki ilyet megenged. Soha nem írtam le eddig AnDorka Sándor nevét, de most megteszem. Talán jobb lenne, ha lemondana, legalább nem magyarhoz kötődnének ezek a sporthoz méltatlan csalások.

Ez a meccs megint a sportszerűsűg totális megcsúfolása volt.
    Elégedetlenkedünk a magyar sportvezetőkkel, de az igazság az, hogy a nemzetközi helyzet sem jobb. Gittegyletek mindenfelé.
    Lassan dinasztiák élnek meg a sportból - nagyon jól.
  • Táncos ETO
    MOCSKOS SZEMÉT IHF, GÁTLÁSTALAN PARAZITA BÍRÓK!!!
    De Hajdu is bassza meg, hát miért nem játszatta korábban Borbást?! Vagy Pigát?! Mert egy hülye fasz!!!
    Én a helyében a csalás pillanatában, mikor már a meccs is elúszott lehívtam volna az egész csapatot. Áááá, hihetetlen mennyire balszerencsések vagyunk..
    De miért mindig mi?! SINKÁÉK TAKARODJATOK, nullák vagytok!!!

(Bocsánat mindenkitől, utólag nem írnám le, de most kegyetlenül dühös és keserű vagyok..)
  • primavis
    általáben nem kedvelem Egrit, de azzal tökéletesen egyeetértek, hiogy a koreai fellebezés visszavonásának az volt az ára, hogy megfogják kapni a meccset! S meg is kapták! 8-2 es kiállitás (+1 amikor már nem számit) és az egész játékvezetés ezt mutatja. Csessze meg az IHF....