61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• lenna
    tesóm oldala
    tesóm oldala!!tesóm oldala!!tesóm oldala!!tesóm oldala!!
    tesóm oldala
    tesóm oldala
  • primavis
    Vértennel és Rotissal is túl rövidnek tünik...egy Bl-ben jól szereplő csapatnak teljes kettős garniturával kell birnia...a Győrnek még teljes első sincs (jobbátlövő??? s Vértenig balszélső?).
  • kaloz174
    Szerintem az ETO esetében sokat jelent majd Vérten Orsi csapatba kerülése. Rotisról még nem lehet tudni, mire lesz képes.

A Dunaferr esetében lehet tudni az okokat. Csak a csapatvezetési és gazdálkodási módszereket nem lehet megérteni, semmiképpen.
  • primavis
    háát, nekem nagyon rövidnek tünik mindkét csapat kispadja....ez így nemzetközi idény előtt nem túl biztató...az hogy a Dunaferrr gyengült, ismert az ok, de a Győr miért?
  • kaloz174
    Jövő szerdán már bajnoki!:)

Egészen jót játszottunk az ETO ellen. Nem lett volna hátrány ennek a kivéreztetett csapatnak győzni ma. De még így is dícséret illeti őket.
    Berni jól megszórta volt csapatát.:)
    Megfigyeltem: az olimpiát megjárt játékosok még nem tudtak újra igazán felpörögni. Ez szinte mindenkire jellemző volt.
  • Mse
    hát velem sajnos nem :(( majd a bajnokságban, talán :)
  • kaloz174
    +gy!:)
  • kaloz174
    Na a csend, de remélem, azért többen gondoljátok, hogy holnap Újvárosban találkozunk.
  • Isthy
    Kicsit OFF, de:

A folytatásról...

Az utolsó mondat utolsó szavai kicsit reményt keltőek.
  • Isthy
    Csatlakozom és gratulálok én is és nagyon köszönöm, hogy a munkáiddal lehetővé teszed kedvenc sportágunk nagyszerű pillanatainak megörökítését!

Kívánom, hogy még nagyon sokáig folytathasd hasonló szinvonalon ezt a nagyszerű munkát!
  • J u c u s
    Bár már megtettem, de csatlakozom Dubyhoz és itt is gratulálok Viktor!!!
    Nagyon köszönjük, remélem lesz alkalmam megtekinteni a kiállítást!
  • Duby
    Egy kiállítás képei

Az elismerés és nagyrabecsülés kifejezéséből sosem lehet elég, ezért gratulálok itt is.

Nagy ember vagy, V-Man!
  • J u c u s
    A Kulcsár Anita Emléktorna végleges menetrendje

szeptember 5. péntek
    17:30 Győri Audi ETO KC- Dunaferr NK
    19:15 Lada Togliatti - CS Oltchim Valcea

szeptember 6. szombat
    14:30 Győri Audi ETO KC- CS Oltchim Valcea
    16.00 Dunaferr NK - Lada Togliatti
    17:45 Győri Audi ETO KC - Lada Togliatti
    19:15 Dunaferr NK- CS Oltchim Valcea

A jegyárakon is faragtak, tanulva a múlt heti győri érdektelenségből. Péntekre 2500 ft, szombatra a négy mérkőzésre 2500 ft, péntek-szombatra 3000 ft.
    Anitáról csak a csarnokban emlékeznek meg, nem kaptak engedélyt a repülős akcióra...ha kértek egyáltalán...

• Isthy
    Most már hivatalos

Isten hozott újra itthon Eszti!
  • Isthy
    Arra a kérdésre, hogy a válogatottban már a decemberi Európa-bajnokságon sem láthatjuk, Pigniczki egyértelmű nemmel válaszolt, majd hozzáfűzte: „Komolyan gondoltam, amikor az olimpia után bejelentettem, hogy Pekingben viseltem utoljára a címeres mezt.”

Tehát Pigát illetően sajnos nem tévedtem...
  • Duby
    Kösz.
    Úgy érzem, sajnos csak idő kérdése, és oda jutunk, ahova a Krim, és főleg a szlovén bajnokság.

Sorry a pesszimizmusért, de annyira elmegy a kedvem már az egész kézilabdától is ...
  • Isthy
    Köszi ezt is!

Sajnos én úgy érzem, hogy a Dunaferrnek esélye sem lesz a Podgoricával játszani a BL-ben. Pedig milyen jó lenne...
    Én úgy gondolom, hogy Regional Ligát megnyerni a Hyponak van messze a legnagyobb esélye. Utánuk végez majd a Podravka és a Buducnost.
  • Stilo1977
    Akkor a szombati meccsekről:

Buducnost-Fehérép 30-29 (13-12)
    A Fehérépben nem játszott az előző napon térdsérülést szerző Triscsuk. Őt pihentették, talán a bajnokság kezdetéigfelépül. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a csapatok fej-fej mellett haladtak. A 2. félidő közepén tudott a Podgorica 3 góllal meglépni, de a végét szorossá tette a Fehérvár. A meccs elején a Fehérvár betörésekkel próbálkozott Siti révén először több majd kevesebb szerencsével. Az FKC-ban jó teljesítményt nyújtottak az átlövők (Laima és Mira). A jobb szélen a sérüléséig (2. fi. eleje) jól szerepelt Varga Kata is. Az FKC az egész meccsen küzdött, harcolt akarták a győzelmet, de sajnos nem sikerült nyerniük.
    A Buducnost az előző két meccsükhöz képest visszafogodtabb teljesítményt nyújtottak. Az első félidőben Gabca csak védekezett a 2. félidőben már a támadásban is részt vett. A jobbátlövő Bulatovic a jobbszélső Radicevic és az irányító Radovic játszott jól. A Podgorica gyengébb teljesítménye is elég volt a győzelemhez.

Podravka-Krim 36-30 (23-14)
    A bemelegítésen részt vett, de a meccsen nem játszott Dokic.
    A meccset a Krim harcossan kezdte, de csak 10 percig tartották a lépést a hazaiakkal. Ekkor lépést váltottak a kaproncaiak és labdaszerzésekből és a jobbszélső Todorovska kontráinak köszönhetően a félidő végére 9 gólra tornászták az előnyüket. A 2. félidőben visszafogodtabban játszott a Podravka ezt megérezték a vendégek és próbáltak hátrányukból faragni, de 5 gólon belülre nem kerültek. A mérkőzés végén a Kapronca már csak a fiataljait szerepeltett, ezért úszták meg a ljubljanaiak a csúfos vereséget.
    A Krimben Tréfi kb 25-30 percet játszott, a 2. fi.-ben volt pár szép védése. Mörtel a 2. félidő utolsó 20 percében játszott a lőtt 3 gólt és lőtt kettőt 7 méteresből.

A torna végeredménye:
    1. Podravka
    2. Buducnost
    3. Fehérép
    4. Krim

Ezt tükrözte a mutatott játék.
    A Podravkával komolyan kell számolni a BL selejtezőjében. A Paula-Zebic(Lovrak)-Franic(Bulath)-Tatari-Dokic(Palcic)-Penezic-Gace összetételű csapattal élég komoly játékerőt képviselnek.
    A Buducnostnak is van esélye a BL-ben a csoportban 2. továbbjutó helyért lesznek harcban remélem a Dferr-el, de valószínübb, hogy az FKC-val. A védekezésük nagyon masszív, szinte átlőhetetlen. Van egy nagyon jó jobbátlövőjük (Bulatovic) és egy jó jobbszélsőjük (Radicevic). Nekik és a Podravkának is nagyon jó esélye van a Regionál liga megnyerésére. A Podravkának kicsit nehezebb a dolga mert neki a horvát bajnokságban az alapszakaszban is szerepelniük kell, míg a Buducnost csak a rájátszásban kapcsolódik be a bojnokságukban.
    A Fehérép valószínüleg a bajnokság 2-5. helyéért lesz harban a Lokival, Fradival, Dferr-el. Az EHF kupa beli szereplésük attól függ mikor találkoznak a BL selejtezőből kieső csapatokkal.
    A Krim nagyon átalakult, megfiataladott. A szlovén bajnokságot és kupát megnyerik és ennyi lesz a dicsőség listájuk. Azt kell jósolnom, hogy a BL csoportban még a KEK szereplést érő 3. helyet sem érik el.

A torna gólkirálynője: Kristina Franic (Podravka)
    A torna legjobb játékosa: Miranda Tatari (Podravka)
    A torna legjobb kapusa: Paula Ungureanu (Podravka)

Az utóbbihoz semmi kétség nem fért. A Kapronca nagyon jól járt vele.
  • Isthy
    Köszönünk mindent és sok sikert Franciaországban Piga!
  • Isthy
    Köszi a beszámolót!

A tegnapi 2 meccsről is lehetne kérnem ilyet?
  • Isthy
    Szerintem is, de ők nem "szövetségi emberek", így várható volt.
  • kaloz174
    Köszi a beszámolót!
    Vegyes érzésekkel olvastam, természetesen.
    Egyrészt nagyon szurkolok, hogy a "magyarok" lehetőséget kapjanak és éljenek is vele. Másrészt viszont nagyon fájó tudni, hogy már nem a mi csapatunkat erősítik.

Képek? :)
  • Stilo1977
    Sziasztok!
    Egy kis összefoglaló a kaproncai torna tegnapi napjáról:

Podravka-Fehérép 39-31 (19-17)
    A Fehérvár jól kezdett a házigazdák ellen. A fehérvári csapatot jól mozgatta Triscsuk és Siti. A szélsők (Kovács, Vaszari) és a beállósok (Vijunate és Nikolic) és a jobbátlövő Bernataviciute is jól játszott támadásban. A FKC hiányposztja a balátlövő. Siti, Triscsuk és Emberovics játszott ezen a poszton. Talán Triscsuk volt a legjobb.
    A 2. félidőre a hazaiaknál beállt Paula a kapuba és azt kell mondani ez eldöntötte a meccset. Megfogott 3 hetest és 4-5 ziccert, így simán nyerte a Podravaka a meccset. A meccsen a Podravkában nem játszott Dokic (arcsérülés), Penezic jobbátlövő (lábsérülés) és Zebic balszélső.
    Az első félidőben a jobszélső Gace bokája egy szerencsétlen eséstől kifordult, így ő sem folytatthatta a játékot.

Buducnost-Krim 31-21 (11-10)
    3 magyar játékos(Triffa, Mörtel, Kindl) és 1 magyar edző(Zsiga) meccse.
    Továbbá érdekesség, hogy Gabca a volt csapattársai ellen játszott első alkalommal. A meccsen nem játszotta Krim legjobbja Bodnieva sérülés miatt. Oder pedig nem is volt a Krim keretében.
    A Krim kerete gyökeresen átalakult. Rengeteg fiatal és új játékosuk van akiket, még nem tudtak a csapatba beépíteni. Ez az évük rá fog menni a csapatépítésre és a BL-nek is hamar búcsút fognak mondani.
    Az 1. félidőben a csapatok rengeteg technikai hibával, de harcosan játszottak. A második félidőre a Buducnost védekezése feljavult és lerohanásból sok gólt szereztek. Gabca főleg csak védekezésben játszott, de amikor támadhatott akkor legtöbbször gólt szerzett(3 gól).
    Reni is jól játszott, de a társai nem keresték labdákkal és nem kapott sok lehetőséget. Tréfi csak a 2. félidő végére állt be, védett pár ziccert, sajnos a vereségről nem Ő tehetett.

Fehérép-Krim 32-30 (16-12)
    Az első félidőt jól kezdte a Fehérvár. A Krim csak az első 5 percben tartotta a lépést. Mörtel és Tréfi kb. eddig játszottak. Az FKC védekezése jól működött, ennél fogva lerohanásokból is többször voltak eredményesek. A második félidőt jól kezdte a Krim, hamar kiegyenlítettek, majd sokáig fej-fej mellett mentek a csapatok. A hajrá a Fehérvárnak sikerült jobban és így megérdemelten nyerte a meccset. Mindent összevetve egy jó küzdelmes mérkőzés volt.

Podravka-Buducnost 38-31 (19-18)
    A csapatok délelőtti játékát nézve a torna derbijének ígérkezett a meccs. Szerencsére nem kellett csalódni benne.
    A mérkőzést a Buducnost kezdte jobban. A védekezésük nagyon jól működött. A horvát átlövők (Franic, Tatari, Pasicnik, Bulath) csak szenvedtek a montenegróiak védekező falával. A Kindl-Bulatovic 3-as védőket nem tudták sem átlőni, sem a beálló Palcic-ot megjátszani. A szerzett labdákból a podgoricai szélsők és az orosz beálló Mocsalina lerohanta a horvátokat.
    A 2. félidőre Paula ismét beállt a horvátokhoz és ismét eldöntötte a meccset. A montenegróiak a végére elfáradtak és a játék képe alapján nem várható nagy arányú vereséget szenvedtek.
    A meccs, BL mccseknek megfelelő színvonalat hozott.

A Buducnosttal is számolni kell a BL-ben. A védekezésük masszív. 2 remek és gyors szélsővel rendelkeznek. Beállóban Mocsalina, hozza a Ladá-ban nyújtott klasszisát és jobbátlövőben Bulatovic remekel. Ha jól sikerül a felkészülésük, akkor borsot törhetnek az FCK és a Hypo orra alá és nyílttá válhat a továbbjutás a BL B csoportjában.

A Podravka a mutatott játéka és a játékoskerete alapján szintén a BL-be várható. Nekik selejtezőt kell játszaniuk Spanyolországban az Itxako és a Lipcse ellen. Ami nem lehetetlen feladat.
  • kaloz174
    Ha ez így van, akkor ez teljesen igazságtalan - szerintem.
  • Isthy
    Ha a kézis szakvezetőkre gondoltál, akkor Hajdú kapott, de Konkoly Csaba és Imre Vilmos nem.

Itt a teljes névsor
  • Isthy
    Igen, sztem mi az EHF-ben fogjuk folytatni. Igazából a mostani kerettel az inkább nekünk való. Sajnos...
  • kaloz174

• kaloz174
    Én is grat. nekik, szívből. Valamint az egész csapatnak.
    A szakvezetők is kaptak vajon kitűntetést? Remélem.
  • kaloz174
    Tulajdonképpen - a Dunaferr NK-nál történtek miatt - kevés a jelentősége mindennek, ami a továbbjutást illeti. Sajnos.

Pedig mennyire feldobott sokakat - tapasztalatom szerint - hogy újra BL-meccsek lesznek Újvárosban. Délibáb volt.
  • Isthy
    Gratulálok Ginnek és Pigának a Magyar Köztársaság címerével ékesített aranygyűrűhöz!
  • Isthy
    BL selejtező

Mégis bejött az ami várható volt. Meggyőződésem, hogy nagyon jól tudták ők, hogy hol és miként kell eredményesen ösztönözni a rendezés érdekében. "Fáradozásaik" eredményre vezettek...
  • Isthy
    Miben nem vagyok következetes? Csak úgy okulásul
  • kaloz174
    Nem vagy következetes most. De egyetértünk.
    (De hogy Pigával mi lesz??...)
  • Isthy
    Pont ezt olvastam és néztem én is az előbb. Én még az EB-ben bíztam, a továbbiakban már nem nagyon. Most már nagyon úgy fest már az EB-n sem lesz... Dettinek sztem ez volt az utolsó világversenye, mint ahogy Pigának is... De jó lenne, ha tévednék...
  • Isthy
    Azok más idők voltak... A mai "modern, európai Magyarországon" az már nem megy....
  • kaloz174
    Pálinger kihagyja az Eb-t, Hajdu nem marad kapitány

• Stanley Connor
    Nem sokat játszott Gödön sem, gondolom eleve második számú játékosnak jött. Nem baj, szeretem nézni a kispadot is:)
  • Duby
    Igen, Újvárosban a legvakabb vágányra terelődtek a dolgok, és azon futnak. Nem tudom mit lehetne tenni.

...pedig ezelőtt 10 évvel...
  • Isthy
    Én már remélni sem nagyon tudom, hogy nálunk meg képesek lennének az illetékesek ilyen téren is megváltozni...
  • Mse
    igen, hallottam róla, és örültem neki, épp ezért lenne jó Lajosnak ha addig nyújtózkodna, míg a takarója ér, bár ahogy hallom, van segítsége, hogy tudja hol a határ ;))