Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SomogyiG
A SzuCsa tornán csoportunkban eddig az alábbi eredmények születtek:

Dunaferr SKC - Nyíregyháza Hand-Fans 5-18
BKU/WJ - Nyíregyháza Hand-Fans 8-8
SZBP Komló - Dunaferr SKC 19-3
Ferencvárosi SzuCsa Handball - Nyíregyháza Hand-Fans 16-10
Ferencvárosi SzuCsa Handball - SZBP Komló 9-7
Dunaferr SKC - BKU/WJ 2-13

A másik csoportban:

Fan-Club Csurgó - Veszprém KFC 15-6
Cornexi Szurker - Veszprém KFC 5-6
Red-Blue Panthers Vác - Fan-Club Csurgó 9-12
Veszprém KFC - Green Danger 6-14
Fan-Club Csurgó - Cornexi Szurker 11-4
Green Danger - Red-Blue Panthers Vác 13-8

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Táncos, a BKU/WJ csapatban a WJ mit takar? (a BKU a bal kapufa ultras, ha jól tudom) köszi

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

nem inkább Cseszinek vagy Hegének? ;DDDDDDDDDDDD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Tévedésben vagy. Szóltam Márknak, hogy intézkedjen a tornánk szinvonalasabbá tétele érdekében <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

az osztrákok olvasták a fórumot 😄DDD

Isthy
Ez nem tûnik rossz erõfelmérõnek, persze kérdés milyen kerettel érkeznek az ellenfelek (lásd tavaly augusztusban az oroszok elég foghíjasan érkeztek). Novemberben egy ugyanilyen szintû tornával kiegyeznék.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A fiúk belenyúltak rendesen, nagyon nehéz dolguk lesz. De azért úgy gondolom mindenki ellen van esélyük, még a német-spanyol-francia brutál 3-as ellen is.

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
...A magyarok ellenfele a tervek szerint a lengyelek, az oroszok és a részvételt lemondó osztrákok helyett a románok lesznek. A torna mérkõzéseit Pápán és Gyõrben játsszák...

Pannon-kupa
Élõ televíziós közvetítések (Sport1)
Magyarország - Románia
2007. augusztus 16. 19.00

Magyarország - Lengyelország
2007. augusztus 17. 19.00

Magyarország - Oroszország
2007. augusztus 18. 19.00

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Középdöntõben egy ágon vagyunk a D csoporttal.
D csoport:
Francia, Izland, Szlovák, Svéd

Az águnk sem könnyû.

Hajrá Magyar Kézilabda!

2008 Férfi EB Norvégia
C csoport Spanyol, Német, Magyar, Fehérorosz
Itt is összekerültünk a spanyolokkal! 😞
De itt már a csoportunk is erõs

Hajrá Magyar Kézilabda!

Isthy
A kis szorgalmas <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Amikor Gin hazajött, akkor már szinte biztosra volt vehetõ, hogy újra együtt lesznek

DUNAFERR FOREVER!!!

nem tudtam róla, beírtam oda is 😄

Breki33
Nem házigazdaként írom (ennyi off simán elfér itt)

de hátha nem tudtok róla, hogy már van fóruma itt
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1182427400
off
ha jól hallottam a wimbledon rádión, Ági: Eva Birneroval játszik! (aki 24 éves lesz augusztusban, 98. a ranglistán, legmagasabb rangsora 59. volt)
on

tudom 😄

Táncos ETO
Nem is Neked szántam Mse a megjegyzést. 😊 Viszont többek között Bakosra is gondoltam, nagyon jól jártunk vele, Õ az idei év egyik nagy igazolása. 😊

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

reméljük kapusedzõnek is jó lesz, ezekszerint jövõre úgynéz ki hogy a 2 kapusunk Hoffmann és Paula lesz, vagy esetleg ifibõl Pisák Reni? eléggé rizikós két ilyen fiatal kapussal nekivágni,de remélem Paula a köv. szezontól még jobb lesz, Pisákot meg nagy reményekkel fogadom 😄

Duby
Sok sikert neki az ETO-nál, remélem tudnak legalább akkorát alkotni Pálingerrel, mint nálunk. ...de biztos nem vagyok benne.

Itt maradt nekünk Ira, én teljesen ki vagyok vele békülve, hogy pozíciót kapott. Nagy sportember, megérdemli. Jók leszünk! <#eljen>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

na Õ miatta tuti savanyú a szõlõ, másért biztosan nem...😄DDDD

Táncos ETO
Én hivatalosan nem tudtam, csak pletyka szintjén.

köztudott volt :S sajnos...

Táncos ETO
Bakos István lesz az ETO új kapusedzõje.

Isthy
Egyelõre ezt a fajta felkészülést tekintve 1-1-re áll a dolog. A VB-re bejött, az EB-re nem. Az utóbbinál azért sok problémánk is volt, az elõbbinél nem volt igazán nehezítõ körülmény. Azért az nagyon jó lenne, ha a második Pannon kupa nívósabb ellenfelek ellen zajlana. Még annyit, hogy ne feledjük a válogatott felkészülés elõtt közvetlenül BL csoportmeccsek is lesznek (4 mérkõzés), nemcsak bajnokság!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Úgy, ahogy Újvárosban a Dunaferresekre szokott? <#bee1><#vigyor>

off

Nincs mit! Azóta kiderült, hogy jól szurkoltunk, simán meglett a fõtábla, jöhet a folytatás!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A vélemény változtatgatás nálam nem olyan egyszerû dolog. Még akkor sem, ha pokoli meleg van és ilyenkor a "hûtött bodzával" nagyon sok mindenre rá lehet venni ;-)))

Félretéve a tréfát, azt mondom, hogy pokolian nehéz lesz. Nem azt mondtam, hogy az elõdöntõ lenne az "extraüber", de én nagyon örülnék annak is. Ha minden klappolni fog a csapatnál akkor az arany is elképzelhetõ, mert számunkra nincs verhetetlen csapat. Sok minden fog a fejekben eldõlni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Kézilabda, nõi BL: a selejtezõn végül az elsõ kalapba került a Gyõr

NSO

1.A nõi BL- selejtezõ kiemelése1. kalap: Oltchim Valcea (román), Lada Togliatti (orosz), Aalborg (dán), Gyõri Audi ETO
2. kalap:Astroc Sagunto (spanyol), Trondheim (norvég), Motor Zaporizzsja (ukrán), Metz (francia)
3. kalap:Lublin (lengyel), Michalovce (szlovák), Ormi Patrasz (görög), Knjaz Milos (szerb)
4. kalap: BNTU Minszk (fehérorosz), Milli Piyango (török), Madeira SAD (portugál), Sassari (olasz), Voort/Quintus (holland), Stjarnan Gardabaer (izlandi), Kefalovrysos (ciprusi), IK Sävehof (svéd)

Elsõ gondolatom nekem is ez volt, a könnyû csoportot még mindig megjártuk. No most itt a lehetõség a fordításra. Mindenképp a 4 közé várom õket, de egy Francia - Magyar döntõ és gyõzelem lenne az igazi... <#circling><#circling><#bee1>

hmm, Vanyus Attila handball.hu-s interjúban elmondja, h. az osztrákok visszaléptek a Pannonkupától...lehet megint a Bválogatott lesz a beugró...

Gyõrben lesz a Pannon-kupa? és 16. mérkõzés lehet Pápán lesz(ez is az elõbb említettbõl származó infó)

belerángatni? érdekes a VK-ra szívesen mennek a csapatok...

azt kellene gyakorolni, h. komoly védekezés ellen mit kezdünk, és komoly támadó sor ellen, hogyan tudunk helytállni...

persze mindezt a második Pannon-kupán, amikor már készültek is együtt a csajok, nem alapozásból mennek oda...

én is szoktam gyakorolni a ziccer dobást, megy is olyan ellen, aki kb. félve kosarazik, de ha Béres Timi állna elém, lehet nem ugyanaz lenne 😄DD

na mindegy, majd meglátjuk mit érünk, az elmúlt EB nem azt mutatta, h. jó a rendszer...

Duby
Szerintem így a megfelelõ egy felkészülési torna, az oroszok erõsek (tán erõsebbek, mint mi), a lengyelek-osztrákok gyengébbek, de nem levezetni fognak ellenük se a csajok. Mit érne pl egy norvég-német-délkorea trióval összehozott Pannon-kupa? Más kérdés, egy ilyenbe az elõbb felsorolt érintetteket se nagyon lehetne belerángatni. Az már nem felkészülési kupa lenne. A felkészülés arra való, hogy gyakoroljunk, nem, hogy életre-halálra küzdjünk. Egy válogatott sem fog úgy nekiállni egy vb elõtti felkészülési tornának, mint egy ki-ki meccsnek. Kevesebb ütközés, lazább odalépések. Egy élet-halál meccset nem lehet modellezni.

jah, és nem mellékesen hogy a nyáron se unatkozzatok:

HAMAROSAN MEGJELENIK A TIME OUT MAGAZIN II. száma 😊
a teljesség igénye nélkül, akikrõl olvashattok: Sugár Tímea, Lucia Uhrakova, Ferling Bernadett, Radulovics Bojana, Mocsai Lajos, Németh András, Isabelle Wendling, Daniela Piedade...

a részleteket késõbb 😄DD

kíváncsi leszek idén is lesz a e Bválogatottunk, és õk kapnak e szerepet az elsõ Pannon-kupán...

tavaly is az volt, h. húúú, itt mostmég mindenki fáradt -klubbokban folyik az alapozás-, ne is várjunk sokat a meccsektõl -mondjuk az is kérdés idén kik jönnek el az oroszoktól-szerintem inkább a novemberi kupa az ami a felkészülés szempontjából mérvadó...

az osztrákok, lengyelek jó csapat, de ha komolyabb céljaink vannak, akkor max. bemutató meccsnek jók...

igen, az Oroszok valóban jó ellenfelek...bár ez a felkészülés elején lesz, az augusztusi pannonkupán, ha jól értelmeztem,és inkább a VB közeledtével kellenének komolyabb ellenfelek, szvsz.

SomogyiG
handball.hu: Idén arra se lehet majd panasz, hogy túl gyenge ellenfelek ellen lépünk pályára a felkészülés során.
Zsiga: Az elsõ Pannon Kupán három vb-résztvevõvel, Oroszországgal, Lengyelországgal és Ausztriával fogunk játszani. A második tornát pedig már a vb-sorsolás tükrében állítjuk össze. Jó lenne, ha mondjuk egy ázsiai válogatottat is meg tudnánk hívni, vagy hasonló stílusú csapatokat, mint leendõ vb-ellenfeleink.

handball.hu (bee)

Azért ezek most nem nevezhetõek tutyi-mutyi ellenfeleknek...

én is olvastam a handball.hu-n a Zsiga Gyulás interjút, és annak hozzászólásait.
nagy mértékben egyetértek azokkal, akik ZSGY-vel ellentétben, azt mondják, h. nem vált be a korábbi felkészülési koncepció, nem csak hogy a csoportban, de ha A felkészülésben sem hozunk magunknak nehéz ellenfelet, akkor kevesebb esélyünk lesz jót tlejesíteni, igenis le kell mérni hol állunk, hogyan tudjuk megoldani a támadást, védekezést ki-ki meccsen...
ZsGyvel mikor volt a chat, rákérdeztem erre, de nem igazán kaptam választ, csakhogy maradunk az eddig bevált Pannonkupánál, stb.

jó ötletnek tartom amit páran felvetettek, h. játszunk felékszülési meccset a románokkal. ( a fiúknál is bevált a németek elleni meccs, szvsz) de akár a franciákat is meghívhatjuk, még kapcsolatunk is van 😄DD

így van Isthy, optimistának kell lenni, egyébként szerintem menni fog az az elõdöntõ, de csak azért mert a helyszínen leszek , és a kisugárzásom pozitívan hat a csajokra 😄DD

bár kicsit kaphattunk volna nehezebb ellenfeleket a csoportban,bár a spanyolokkal elégedett vagyok.

offf
isthy köszi az smseket 😊 nagyon drukkolok Áginak 😊

Duby
LQ-tam...

Duby

Duby
Na végre megint van valami izgis téma. Olvastam handballt, de bár ne tettem volna, a sok negatív teljesen berágatott. <#falbav>
Szerintem összességében jó helyre sorsolódtunk. A csoport, az ág is megfelelõ út a döntõig. Szépen fokozatosan nehezedik a dolog, be lehet osztani mindent. Én a tavalyinál sokkal összeszedettebb, erõteljesebb, ötletesebb csapatra számítok, ami a mieinket illeti. Ha betli szintû is volt a svéd eb, de szvsz abból nagyon sokat kellett, hogy tanuljon kapitány és játékos, hogy mit hogy, milyen hozzáállással nem lehet véghezvinni.

Isthy-koma: Te ne ezt jósold, hogy a négybe jutás is extraüber, mert a Te jóslataid nagy (a tisztességesnél jóval nagyobb <#vigyor>) hatásfokkal válnak be, így változtasd a hivatalos véleményed "világbajnokok leszünk"-re, abból nem lehet bajunk! <#nyes><#eplus2><#wink>

Hege eto
Õk tovább mennek nyugodt légy😞(((

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Elõbb tovább kéne jutniuk a csoportból a németeknek.
Paraguay is esélyes a visszalépésre.
Szvsz fejben dõl el a dolog,mert játékosállomány tekintetében tényleg be kell jutnunk az elõdöntõbe errõl az ágról.
Isthy
Azért az még "érdekes" lenne, ha mondjuk ahogy a kiesésükkor utaltam rá, Dominika visszalépne és a dánok kerülnének a helyükre?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
"Az ágon a legjobb négyben kell végeznünk, hogy legalább pótselejtezõs helyünk legyen. Ez az elvárás reális, teljesíthetõ a magyar válogatott számára. Elégedett vagyok a sorsolással" - mondta Németh András szövetségi kapitány.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem semmi minimális elvárásod van <#wow1> Én az elõdöntõnek borzasztóan örülnék.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért így sem lesz könnyû dolga az ETO-nak. Ha jól tudom a helyszínt sorsolják és mondjuk egy valenciai vagy trondheimi helyszín elég komoly feladatnak tûnik. Zaporozsje és Metz megoldható lenne. Reménykedjünk, hogy utóbbi 2 vagy valamelyik 3. vagy 4. kalapos csapat nyeri el a rendezési jogot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azt kell mondjam nem vagyok igazán boldog...

Könnyebb csoport, kicsit nehezebb középdöntõ és brutális negyeddöntõ. Nagyon nem örülök a könnyû csoportnak, ez nekünk nem jó jel. Gondoljunk a 2004-es olimpiai és a 2006-os EB szereplésre. Ha nehezebb csoportot kaptunk akkor jobban ment a csapatnak az utóbbi idõben (2005-ös V😎. A csoportot nyerhetjük ez alap és 2 ponttal megyünk a középdöntõbe. Ott is reális elvárás a 4-be kerülés (6-ból), de utána?!?! Gondolom mindenki tudja, hogy a 2 középdöntõs csoport 1-4. helyezettje játszik egymással kerezsztbe az elõdöntõért. Tehát 1-4, 2-3, 3-2 és 4-1 a párosítás. Na itt a komoly gond, mert ugye a másik ágon várható Norvégia, Oroszország és Franciaország, plusz még valaki. Nem gondolnám, hogy a franciákat engednék nekünk kiverni hazai pályán. Az oroszokat és a norvégokat ugye nem kell ecsetelnem, milyen pokoli nehéz dolog. Marad a 4. csapat, aki lehet a brazil, a horvát vagy az osztrák. Na ez azért könnyebb lenne, de ehhez vagy csoportelsõnek kéne lenni a középdöntõben vagy a taktikázásoknak kellene jól kijönnie számunkra. A csoportelsõséghez a románokat is verni kellene és ugye Korea sem egyszerû dolog így az olimpia elõtti évben. A taktikázásokból pedig mi sosem jöttünk ki jól ( a másik ágon történõ taktikázásokra gondolok). Márpedig az olimpia miatt be kellene jutnunk a 4-be, mert így biztosan legalább rendezhetnénk olimpiai kvalifikációs tornát. Ha nem jutunk az elõdöntõbe, akkor csak hatalmas mázlival juthatunk a kvali rendezési joghoz, ami ugye nem kis elõnyt jelent a kijutás kiharcolásánál.

Mindezek fényében én azt mondom, az elõdöntõhöz bravúr kell, nagyon ott kell lenni a csapatnak.

DUNAFERR FOREVER!!!