61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Isthy
    Egy kis kitekintésként a Dán kupa elődöntőiben:

Viborg-Randers 39-30 (22-13)
    Ikast-KIF Vejen 24-25 (11-13)

Az Ikast továbbra is gödörben...
  • kaloz174
    Szerintem a Fehérép nagy lehetőséget szalasztott el, ahogy írod, a Fradi kevesebbet hibázott, így mindenképpen megérdemelten győzött.

Figyelemreméltó volt 2 kapus: Gridnyeva és Szikora teljesítménye.

• Isthy
    Gratulálok a Fradinak a győzelemhez! Nagyon fontos 2 pontot szereztek, mert kevesebb hibával játszottak egy közepes színvonalú meccsen.
  • Isthy
    Ezektől ilyet ne is várj. Remélhetőleg az a bizonyos változás meglesz a közeljövőben. Bár lehet csak 2009-ben, de legyen meg és ez a lényeg.
  • Isthy
    Nem ártott már neki Bár sztem nem lesz foganatja.
  • kaloz174

A vicc az, hogy hiába várunk egy - hiteles és hivatalos - kommunikációra, pedig tényleg nagy szükség lenne rá. Azt hiszem ehhez - is - gyökeres változásra lenne szükség.
    De ezt leszámítva, nekem is jól esett.
  • Mse
    a "szócsövünk" megkapta :DDD lassan nevetváltoztathatna Hantaboyra :)) uhhhhhh :D (nemszép dolog a káröröm, de hogy nem én írtam meg neki, ahhoz is erő kellett :P )
  • kaloz174
    Elég meglepő fordulat.
  • kaloz174
    Ha szeretnéd látni a meccset, holnap du. a HunNet ismétli. Én sajnos, valószínűleg nem tudom újranézni, pedig szívesen megtenném. Bár nem biztos, hogy ebben a formában olyan jól lehet látni azokat a finom megoldásokat, amiket ott, a csarnokban. Gondolok itt pl. Temes Berni csodálatosan pontos hosszú passzaira, amik rendre megtalálták Babát, aki ezekből a labdákból zizzereket lőtt. )

Volt a tegnapi estének egy nagyon érdekes és megható momentuma számunkra. Miután vége lett a meccsnek, jöttek a csajok pacsizni, ahogy szoktak. Boldogok voltak, örültek a győzelemnek, ahogy kell. Baba különösen, hiszen szülinapi meccse volt, mint már írtam.
    Miután ez lezajlott, legnagyobb meglepetésünkre Imre Vili termett ott köztünk és mindenkivel kezet fogott, mondván: nagyon köszöni, hogy ott vagyunk és szurkolásunkkal segítjük a csapatot. Eddig is kedveltem őt, de mit mondjak, ezt követően méginkább az a véleményem, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy ő a Dunaferr NK szakvezetője.

Egyébként az NSO-ban ez jelent meg:
    "Imre Vilmos: – Köszönjük azoknak, akik szeretnek bennünket, és szurkolnak csapatunknak, nekik ajánljuk mai győzelmünket."

Célzott rá a Mester, hogy nekünk nyilatkozott az újságban.
  • banok
    A Fradi meg kikapott a Kiskunhalastól.
  • Gabess8
    Végre kikapott a Győr! Természetesen nemzetközi szinten hajrá ETO, egyébként szerintem is bajnok lesz a Győr!
    Gratulálok a Dferrnek a magabiztos győzelemhez!
  • Isthy
    Egy érdekesség Dániából:

Horsens-Ikast 30-24 (17-11)

Elég komoly mélyrepülést mutat be az Ikast a bajnokságban. Jelenleg 8 forduló után a 12 csapatból a 8. helyen állnak 7 ponttal. Mondjuk kapusok nélkül tényleg nehéz folyamatosan jól teljesíteni, ráadásul komoly veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a klub (21-23 millió DKK) a gazdasági helyzet miatt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak alakítani a BL-ben. Ha minden jól megy november 9-én este Győrben élőben láthatom a produkciójukat
  • Isthy
    Csatlakozom a gratulációdhoz és sztem is ez csak jót tesz a bajnokságnak Mindezek mellett az ETO simán bajnok lesz és sztem a Loki sem fogja még 1x legyőzni őket ebben az idényben. Még Debrecenben a rájátszásban sem.
    Gratulálok a Dferrnek is a biztos győzelemhez! A meccset sajnos nem láttam, így véleményt nem tudok mondani, a lényeg a 2 pont. Lehet az ismétlést majd megnézem.
    A Fradi halasi veresége pedig elég nagy meglepetés. Ahogy látom fordulatosan alakult a meccs, 7 gólos Fradi előnyből lett 4 gólos halasi, majd egy szorosabb végjáték. Most sajnálom, hogy már nincs nálunk Halas TV, nagyon szívesen megnézném a meccset. Még akkor is meglepetésnek tartom ezt, ha tudjuk, hogy a sok fiatal miatt nagyon hullámzó a Fradi és a 3-4 húzóemberen múlik szinte minden.
  • Isthy
    Így van Sajnos ez van, ezt kell szeretni, még ha nagyon nem is értünk vele egyet.
  • Isthy
    Nekem is. Én már a liga beindulása óta folyamatosan nézem és követem itt a meccseket, már csak a Podgorica miatt is
  • Isthy
    Reméljük tényleg nem fog számítani. Azért kíváncsi vagyok a Flensburg mit fog játszani Izlandon, mert az otthoni meccsüket sem uralták egyértelműen.

Mocsai már csak ilyen, nem csak a zágrábi, de azóta sem és még előtte a 2000-es olimpiai döntő után sem hallottunk tőle hasonlót, pedig abban az ő sara is vastagon benne volt. Ugye mindnyájan ismerjük ez ügyben a dánok véleményét, meg pl. a norvégok akkori sztárjaiét is. Sztem erre ítéletnapig várhatunk...
  • kaloz174
    Szerintem Baba is nagyon akart, valamint Sanela is elfogadhatóan védett.
    Vincze Meli is feljavult a végére.
    Babának egyébként pontosan szülinapja volt. Sok boldogságot neki.
  • kaloz174
    Szerencsésebb lett volna, ha nem nevez meg posztokat - az újságíró.:)
    Hornyák nem átlövő, véleményem szerint.
  • Mse
    gratula a Lokinak, talán így egy picit izgalmasabb lesz a bajnokság :) bár otthon szerintem behúzzák!

A Dunaferrnek is gratulálok a magabiztos győzelemhez, Temes és Tilinger formája bíztató!
    csak így tovább!
  • banok
    A Loki megverte a Győrt!
  • Andreeew
    Az újságíró helyében Te melyik posztra írtad volna be?
  • kaloz174
    ok:)

Megvan a Fradi elleni bajnoki új időpontja:

Dunaferr NK - Budapest Bank FTC

Ideje: 2008-10-29 18:00

Holnap viszont jön a Vác.:)
  • Mse
    relax ;))
  • kaloz174
    Tetszik ez az oldal. :)
    Az szimpi pl. rajta, hogy a kapusoknak is van statjuk, valamint az nagyon tetszik, hogy Paula neve mellett magyar zászlócska van.

Természetesen akkor örülnék jobban, ha még nálunk védene.
  • kaloz174
    A válogatott keretek

Jó, hogy Hornyák-csodacsatár-belemenés Ági kerettag, de ugye az egy vicc, hogy "átlövő". Ha ezen a poszton jön számításba, akkor x-en vannak előtte. A helyi csapatban tudok jobbat!
  • Gabess8
    tőle ilyet szerintem nem is fogsz hallani! Egyébként szerintem ezt a mecset ha nem is simán de illett volna hozni, mert a Veszprém ennél a csapatnál jobb együttes! De majd legközelebb!
    Addig is hajrá magyarok!
  • Mse
    na a küzdeni szót inkább ne használjuk a tegnapi veszprémi csapatra, mert ott egyedül 2 ember volt az aki "küzdött" = nem a mezét küldte fel a pályára, Nikola és Peric...

szégyen volt ez a tegnapi meccs, aztán még Mocsai nyilatkozata =kifogás keresés... elég lett volna azt mondania: "elrontottuk"... mondjuk én ilyet tőle még nem hallottam -zágrábi döntő után sem :S

na sebaj, lehet javítani (elvileg nem számít az izlandiak elleni meccs, hiszen nekünk kell továbbjutni, akkor pedig azt az eredményt nem visszük tovább!)
  • kaloz174
    Sajnos, nem sikerült nyerni. De nagyot küzdöttek a végén.
  • Breki33
    Mi van a Veszprémmel?

Hihetetlen
  • kaloz174
    Talán nem a legszebb dolog, hogy ezt írom, de érdekes volt látni, hogy - skandináv mentalitás ide, skandináv mentalitás oda - dán csapat is képes teljesen maga alá kerülni, pedig biztosan nagyon szerettek volna otthon nyerni.

A norvégok viszont minden elismerést megérdemelnek. Nem feltétlenül a mai győzelem miatt, hanem a hosszú évek óta tartó magas színtű szakmai munka miatt, ami a válogatottjuknál zajlik. Ez is egy modell, aminek számunkra használható elemeit illene átvenni.
    Ehhez azonban nem a kézilabdából, hanem a kézilabdáért kellene élni sokaknak. Arról a lehetőségről nem is beszélve, hogy talán át kellene adni a stafétabotot azoknak, akik erre képesek.
  • Gabess8
    Miért van az hogy MKSZ ügyben sosem lepődök meg?? Nem is tudom minek kellene történni, hogy egyszer meglepődjek?? Egyébként nem értem miért vagy kiakadva, de tényleg eddig is rájöhettél volna, hogy kimagasló munkát végeznek!
  • Isthy
    Sajnos, ahogyan várható volt, a Pick elfáradt a 2. félidőre. Marad nekik a KEK a BL csoportmeccsek után.

Természetesen, ahogy előre látható volt nem mi rendezzük a 2011-es férfi VB-t, hanem a svédek. Ahelyett, hogy a 2009-es női VB-t pályáztuk volna meg... Az MKSZ "csodacsapat" ismét bizonyította hozzáértését...
  • kaloz174
    Dehogy. Az az ábrándozás.
    Merjünk nagyot álmodni.

Kapus poszton egyébként szinte mindig volt kiemelkedő játékosegyéniség, évtizeken át. Sajnos, ez a folyamatosság megszakadni látszik. De lehet, hogy nem így lesz...(A fentiek jegyében. )
  • Isthy
    Az álmodozás az élet megrontója

Az utóbbi években eléggé jól álltunk a mostani 3 problémás poszton (Pádár, Kulcsi, Boki, Helga, Szemi, Gin) és bizony elég komoly űr lett utánuk. Én sem nagyon látok olyan valakit aki méltóképpen a nyomukba léphetne.
  • Isthy
    A 3 meccs alapján fejlődött a csapat, az tény. Meglátjuk, hogy novemberben kiegészülve a mostani hiányzókkal, hogy sikerül összegyúrni a csapatot kicsit hosszabb idő alatt. A hiányposztokon nem láttam semmi olyat ami bármely kipróbálás alatt lévő játékost egyértelmű EB csapattag esélyessé tette volna. Kíváncsi vagyok Vili okosabb lett-e a 3 meccs alatt. Sztem nem igazán és majd csak novemberben dől el, hogy kiket vihet majd magával.
  • kaloz174
    Sajnos, nem tudok ilyeneket. De álmodozni lehet.
  • primavis
    én se értem! mert az amit lefujnak nálunk miért nem lefujandó az ellenfeleknél és forditva?
    mitől nem hetes ha nemcsak feltartja a támadónkat, de méterrel benn is van a vonaltól?
    ha egyszer a kapura törö szélső után nyúlni már büntetedő, akkor a szélsőinket többször is meglökő védőknek miért nem jár semmi?
    ha a védönk helyben áll s meg se mocccan a támadó meg ráugrik, az mitől védő hiba?
    stb, stb, stb
  • Mse
    és van titkos reménységünk J2ben vagy kapus poszton?
  • kaloz174
    Igaz. Baba tényleg jó volt a 2. félidő első felében, aztán kicsit elszürkült.
    A bal kezes gólja különösen tetszett.
  • kaloz174
    Túl sok meglepetés nincs benne. Pedig 1 poszton nagyon nagy szükség lenne egy titkos reménységre, bár a másik oldalon sem voltunk túl meggyőzőek a VK-n. Ez pedig természetesen a j2. Hornyák, sajnos, kényszermegoldás.
    Kapus poszton is feltűnhetne legalább 1 ifjú reménység, mert Gin végleges visszavonulása esetén ott is gondban leszünk.
    Ami kicsit kellemetlen érzés, hogy szélen sem voltunk valami szuperek, pedig talán ott nem annyira számít az esetleges fizikai hátrány.

Szucsáncszki végig elég jó volt, bár neki is voltak fegyelmezetlen megmozdulásai, technikai hibái, valamint jó teljesítménye nem annyira irányítóként, hanem egyéni játékában nyilvánult meg.
    Ma tetszett Temes Berni magabiztossága, még akkor is, ha ebből időnként hibás megoldások is keletkeztek. Ma még dícsérném Tomorit is, aki egyébként viszont eléggé hullámzóan játszik.

Ennek a csapatnak nagyon sokat kell együtt dolgozni, kitartó, szívós munkát végezve, szerintem akkor lesz képes olyan eredményekre, aminek mindannnyian örülnénk. Még akkor is így van ez, ha csatlakoznak azok a játékosok, akik most nem voltak jelen, és nyilván nagyon hiányoztak.

A tornán való részvételt, a vereségek ellenére, én is hasznosnak gondolom. Éles helyzetben a gyakorlás is eredményesebb, mint bulimeccseken. A negatívumok és a pozitívumok is szembetűnőbbek.