61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Grave Digger
    Oldenburg - Dunaferr 15-13 a félidőben
  • Mse
    lehetett volna szorosabb is de a Csaba elszórakozott egy-két helyzetet a második félidőnek abban a szakaszában mikor felzárkózhattak volna, mert a Fradi leült. Plusz még a bírók megtámogatták a Fradit ebben az időben (is),Esztinek kiosztottak egy 2 percet- nekem úgy tűnt a játékosát korholta, a bíróval nem is foglalkozott- szegény majdnem felrobbant a dühtől, asszem ott adta fel ő is, meg a csapata is.
    Szekeres nagyon jókis játékos, ha tudna picit gyorsulni válogatottba is beférne, védekezni is tud!!!
    (off- nem tudok olyan helyre ülni a fradi csarnokban, hogy ne legyek fültanúja az ellenfél játékosának, vagy edzőjének lek.rvázásának :((( elképesztő...)
  • kaloz174
    Megérkezett a Dunaferr Oldenburgba
  • kaloz174
    A vége: 33-28. Gratulálok a továbbjutáshoz.
  • kaloz174
    Gratulálok a Veszprémnek. Egyértelműen jobbak voltak, jól is játszottak.
    A veszprémi történet üdítő kivétel ebben mai káoszban. Bennem mindig elismerést váltanak ki az ottani sportvezetők.
    Ma is imponáló volt a veszprémi Aréna.

Mocsai Lajos szerencsés edző, ami azt illeti. Ha belegondolunk, többször volt jókor jó helyen. Ezzel nem a munkáját és a tudását akarom kisebbíteni, természetesen.
  • kaloz174
    A szünetben a Fehérép 18-13-ra vezet.
  • kaloz174
    Milyen volt a meccs? Hogy van Gabca?
  • Isthy
    Holnap elmegyek és megnézek egy BL meccset amelyen nem játszik magyar csapat. Mégis több magyar vonatkozása is lesz. Mindkét csapatban játszik magyar játékos és mindkettőnek magyar edzője van. Ráadásul ezen 2 edző nemrég még egymás oldalán irányította a magyar válogatottat. Remélem jó meccs lesz, ahol nagyon nagy valószínűséggel a hazai csapat fog nyerni. Bár én a vendégeknek fogok szurkolni, mert a Hypot sosem kedveltem és valszeg nem is fogom. Meg ugye az egyik kedvenc játékosom is a másik csapatban fog játszani
    A meccset az Eurosport2 élőben fogja közvetíteni este fél 7-től.
  • Isthy
    Jobbak voltak, mert amikor kellett, akkor kevesebbet hibáztak. Persze megnyerhettük volna, ha mi hibázunk kevesebbet a fontos pillanatokban. De nem így történt és így vesztettünk.
    A Fradi valóban elég biztosan verte a Csabát, talán a vártnál is biztosabban. De ebben a bajnoki szezonban lesz még pár ilyen eredmény, ami megmutatja, hogy milyen hullámzóak a középmezőny csapatai.
  • kaloz174
    Számomra meglepő a Fradi-Békéscsaba. Nem a győzelem, inkább a gólarány. Szorosabb meccsre gondoltam.
  • kaloz174
    Az igazság az, hogy egyáltalán nem éreztem jobbnak a Vásárhelyt, mint a Kohászt. Ezért gondolom, hogy nyerhettünk volna, ha nem megint - akár 1 éve, amikor ellenük játszottunk - a nk. kupára is kell koncentrálni.
    Még akkor is, ha a játékoskeret nagyon szűkös jelenleg.
  • Gabess8
    Sajnos egyet kell értenem az előttem szólóval, jelenleg ez a realitás!
  • Isthy
    Ennyit tudunk most ezzel a kerettel. Szinte ugyanazt le lehetne írni, mint vasárnap. Már vasárnap írtam a meccs után, hogy ennyi kevés lesz Vásárhelyen. Tudomásul kell venni, hogy a 3-7. helyért vagyunk harcban és végezhetünk bárhol ezek közül. Remélem tavaszra kicsit jobban összekapják magukat a csajok és valahogy beférünk a felsőházi rájátszásba.

HAJRÁ DUNAFERR!!!

Nem a csv. szervezte ezt így, hanem az MKSZ írta ilyenre a programot, ezért kivételesen nem őket terheli a felelősség.
  • kaloz174
    Nem tudom, mi lesz az eredmény ma. De azt hiszem, ez a csapat ezeket a meccseket - külön-külön nyerte volna.
    PErsze, ettől a vezetéstől ne várjuk, hogy legalább azzal segít a csapatnak, hogy úgy szervezi a meccseket, hogy maradjon esély is...:(
  • kaloz174
    Szerintem nem túl nagy lesz már a kereslet, mivel szinte mindenki megvette, akit érdekelt.
    Próbálkoznak. Bár lenne sok fiatal, aki még nem ismeri a könyvet és érdekli a téma.

Mindjárt kezdődnek a közvetítések. Le a kalappal a HunNet előtt. Cifrázza a helyzetemet, hogy közben a Siófok MK-meccset játszik a Vasas ellen. Pici esély, hogy sikerül osztódással szaporodni az, hogy 18,30-kor kezdődik a helyi meccs.

Hajrá Csajok!!! Mindent bele!
  • Isthy
    Én nem kevésbé örülök. Timi olyan állapotban van, ami nem enged tartósabb terhelést. A Hyponál majd szinte elölről kell kezdenie alapozni stb. Inkább tegye helyre az egészségét, hogy utána számíthassunk rá.

Úgy látszik le kell húzni még egy bőrt...

No comment...
  • kaloz174
    Ennek örülök.
    Az viszont nem jó, hogy az egyetlen igazi átlövőnk nem lesz ott. Mielőbbi gyógyulást neki.
    Remélem, a többiek (akiket még erre a posztra szánnak) végre bizonyítani szeretnének, kihasználva a lehetőséget.
  • Isthy
    Gin az EB-n

Úgy tűnik Gin elvállalta az EB-t. Így már "kicsit" jobbak az esélyeink.
  • kaloz174
    Meglepő módon nem volt ez olyan gyenge meccs, mint amire emlékeztem.
    Természetesen nem volt egy BL-döntő színvonal, de annyira gyenge sem, mint amire gondoltam.
    A türelmetlenkedésünk támadásokban, a visszazárások elmaradása, valamint egy közepesnél kicsit gyengébb kapusteljesítmény volt a vereség oka, szerintem.
    A németek egy jobb kapusteljesítménnyel, valamint frissebb, fürgébb játékukkal tudtak ellenünk eredményesek lenni.
    Kérdés, mennyit tanulunk ebből a meccsből? Annyi lesz kint az esélyünk, azt hiszem.
  • Isthy
    Akit érdekel az mr1 hangtárában meghallgathatja a Gabcával készült interjút az esetleges montenegrói válogatottságával kapcsolatban. A tegnap esti Sportvilágban volt az interjú, az este 7-8 közötti hangsáv 12. percétől indul.
  • kaloz174
    Akkor most visszanézem a meccsünket. Sajnos, ma sem fogunk nyerni, de kíváncsi vagyok. (Nem mazochista.:))
  • Gabess8
    Igen ennyien! Bennem fel is vetődött a kérdés hol voltak a tisztelt Újvárosiak érdeke mi vagy 60 km-ről el tudtunk menni és mások is pl Siófokról
  • Gabess8
    Ezt határozottan elutasítom és a lányok nevében is kikérem magamnak! Én láttam a pacsizáskor néhány arcot azok mindent elárultak nekem aki direkt így játszik az nem ilyen arcot vág a végén!
    EGYÉBKÉNT MEGGYŐZŐDÉSEM, HOGY EZEK A HÖLGYEK IGAZI SPORTEMBEREK AKIK NEM TUDNAK AKARATTAL ÍGY JÁTSZANI!!!!!
    Egyébként én arra lennék kíváncsi hol voltak az Újvárosiak???
  • Isthy
    Az ehftv.com-on az összes hétvégi nöi BL meccset meg lehet nézni. Azt hiszem én az FCK-Hypot fogom megnézni, hangolódván péntekre Bizonyos okokból az a csoport amúgy is érdekel
  • Isthy
    Többünkben is felvetődtek sajnos a meccs után hasonló gondolatok, de azóta elég frekventált helyekről tájékozódtunk és a válasz nemleges volt. Láttam te már sejtettél valamit a meccs előtt... Tiszta feketében jelentél meg...
  • Isthy
    Gratulálok én is a fiúknak ehhez a szép győzelemhez!

Még ha voltak is komoly hiányzók a horvátoknál, akkor is szép eredmény. Azt hiszem ezzel megalapoztuk a továbbjutásunkat.
  • Isthy
    Ennyien...
  • kaloz174
    Lalának elfelejtettek szólni?:) Mert a 9 gól, valamint a mutatott játéka minden más meccsen kiemelkedő lenne. Számomra most is az.
  • J u c u s
    Isthy, amiről beszéltünk, nem jött be....Beszéltem Ivettel még erről, de azt mondta, hogy semmi ilyesmiről nincs szó.
  • kaloz174
    Szerintem meg nem.
    Nekem nem ez jött le azokból a beszélgetésekből, amiknek részese voltam, meccs után.
    Arról nem beszélve, hogy láttam én már pl. a kettővel ezelőtti csapatot is bűn-rossz sorozatban. Itt meg nem erről van szó, mert ugye a Fradi ellen egy kimondottan összeszedetten játszó Dunaferrt láthattunk.
    Kiesni egyébként úgyis lehet (lehetett volna), ha itthon nyerünk, de idegenben többel kapunk ki.:)

Kevés és rutintalan játékos, feszített tempó, még azt is mondhatnám, hogy egy helyzetbe belekényszerített edző. Elsősorban ezek voltak a tegnapi okok. Ehhez jön, hogy most hirtelen kellene vezéregyéniséggé válnia olyan játékosoknak, akik eddig vagy másodhegedűsök voltak, vagy ifisták. Ez sem megy egyik napról a másikra.
    Nem mondom, hogy minden rendben van a csapat körül, de ezzel együtt azt mondom, ha a fenti okok nem állnak fenn, ha legalább a játékoskeret egy része marad, amíg a fiatalok rutin szereznek, akkor máshogy történhetett volna ez a kupameccs (is).

Persze, annak is van igazsága, aki a tavalyi, spanyolok elleni kieséssel példálózott. Ők sem voltak egy világverő csapat.
  • Duby
    Szerintem meg csak akarattal lehet ilyen rosszul játszani.
    Ha azt játsza ez a csapat, amit álmából felkeltve is tud, nem lett volna irreális a 10 közte.
    Egyetlen egy figurát nem játszottunk az egész meccsen. A támadójáték csak egyéni improvizációkból állt. Sem egy húzás nem ment végig egyszer sem (!), sem egy zárás nem történt egész meccs alatt. Illetve Szűcs a második félidő elején zárt egyet Laluskának, amiből gól is lett, nyomban le is cserélték. A védekezésben meg még a látszatát sem keltette annak a társaság, hogy őket érdekli egyáltalán gólt kapnak-e.
    Nekem az jött le, mintha ki lenne adva: tovább ne merjetek jutni!
    No comment.
  • Breki33
    Bravúros, 24-21-es győzelemmel kezdte a macedón Kometal Szkopje otthonában szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC. A nagy formában védő Pálinger vezetésével a magyar bajnok az első félidőben elején három-négy gólos előnybe került, amit a szünetig (10-13) megtartott. A második félidőt kifogástalanul kezdte a z ETO, és a 40. percben már 18-12-re vezetett. A Szkopje mindent megtett az egyenlítésért, de csak két gólra tudta (19-21, 20-22) a szenzációsan irányító Görbiczet és társait, de egyenlíteni nem tudott.

A Győr jövő vasárnap a dán Ikastot fogadja. A csoportból az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK a negyeddöntőjébe.

Női BL, A csoport, 1. forduló:
    Kometal Szkopje (macedón)-Győri Audi ETO KC 21-24 (10-13)
  • Breki33
    csak nem egészen értettem a mecs végén azt a világbajnoki számolgatást

hogyis van ez pontosan?
  • Breki33
    Lino Cervar horvát szövetségi kapitány sportszerűen gratulált a magyar csapatnak, majd így értékelt:"Remekül játszottunk, nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak. Sajnos a magyar csapat egy hajszállal még jobb volt, és nagyszerűen kihasználta a hajrában elkövetett védekezési hibáinkat. Óriási, nagyon jó hangulatú mérkőzést játszottunk, gratulálok a magyar válogatottnak."

Hajdu János a második félidőre összeállt magyar védekezést nevezte a győzelem kulcsának, de kitért Gál Gyula világklasszis játékára is. "Nem kezdtünk jól, a horvátok többször megtalálták a lyukat a falunkban, de amikor összeállt a védekezésünk, már kifogástalanul játszottunk. Támadásban végig elégedett lehettem a csapattal, és ma volt egy Gál Gyulánk, aki hazai pályán bizonyította, hogy kivételes képességű játékos, az ő gólerősségének és határozott védekezésének roppant fontos szerepe volt ennek a nagyszerű győzelemnek a kivívásában" – értékelt a szövetségi kapitány.

A mérkőzés magyar hőse, Gál megköszönte a lehetőséget a kapitánynak, majd a csapat egységét emelte ki. "Ez csapatjáték, soha nincs olyan, hogy egyetlen játékos nyer meg egy meccset. Örülök, hogy jó játékkal járulhattam hozzá a győzelemhez, és köszönöm csapattársaimnak, hogy ilyen remek átadásokkal találtak meg."

• kaloz174
    Gratulálok!
    Nagyon nagy szükség van rá, hogy nemzetközi szinten is megmutassa magát a magyar kézilabda, úgy érzem.
  • kaloz174
    Sajnos, nagyjából egyetértek veled. Valamiért nagyon nem voltak frissek a játékosok. Talán nekik sem volt jó ez a viszonylag korai kezdés, mivel a meccseket többnyire későbbi időpontban játszották a bajnokságban. A tompaság, különösen a meccs elején, nagyon szembetűnő volt. Ha szeretnénk jobb teljesítményt a kinti meccsen, ezen mindenképpen változtatni kell. Hogy lehet-e, ezt talán csak Imre Vili tudja.
    Jellemző volt, hogy dobtunk egy gólt, de már kaptuk is a választ, mert rendre elfelejtettünk visszaérni. Sanela meg sajnos, mára elfelejtette, amit a Fradi ellen tudott.
    Úgy tűnik, 2 ilyen fontos meccsen a fiatal rutintalan, kevés minőségi játékossal rendelkező csapat, 3 napon belül, nem képes még megfelelő színvonalon teljesíteni.

Ezzel együtt úgy gondolom, bár én is győzelmet vártam, nem meglepő, hogy a német bajnokság 3. helyezettje, mai helyzetünkben különösen, nem volt könnyű ellenfél. Tartottam tőlük, amiben sajnos igazam lett.

Az, aki ettől az idénytől csodát várt, naív lélek. Nagyon meg kell becsülni egy olyan eredményt, mint pl. ami a Fradi legyőzése volt.

A mai meccsen nekem Lala és Ivett teljesítménye volt meggyőző. Nem akarom elkiabálni, de mintha Lalának leesett volna, hogy most rajta a sor.
  • Mse
    :((((( ennyien voltak csak a meccsen? tejóég :((

nagyon sajnálom a játékosokat...remélem mihamarabb lesz változás!
  • Breki33
    Bravúros győzelmet arattak a férfi kézisek

Nagyszerű második félidei játékával 30-28-ra legyőzte az olimpiai negyedik Horvátországot és ezel nagy lépést tett a 2010 januári, ausztriai Európa-bajnokság felé a férfi kézilabda-válogatott.

Férfi kézilabda Eb-selejtező

Magyarország-Horvátország 30-28 (15-16)
    A csoport másik mérkőzésén: Finnország-Görögország 25-30, szabadnapos: Szlovákia
    Az állás: 1. Magyarország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Horvátország 2/2 (67-50), 3. Görögország 2/2 (51-52), 4. Szlovákia 0/0, 5. Finnország 0/2 (45-69)

• Isthy
    Dunaferr-Oldenburg 31-31

A mai meccsről szinte nem is lehet pozitív dolgokat írni. Talán csak Lala és Meli játéka emelhető ki, de a végére ők is elfáradtak és rontottak rendesen. A védekezés a falban is harmatgyenge, nincs ütközés és sáncolás sem nagyon, a visszarendeződés nulla, a kapusteljesítmény is halovány. Mintha lelassult volna mindenki, az egész meccsen ólomlábúnak tűnt a csapat. A támadásban a beállósposzt nulla, a szélek közül a jobbszél mintha nem is létezett volna. Másztunk a falra és őrlődtünk... Kevés mozgás, a fal széthúzása nélkül jobbára középen erőlködtünk. A végén még mi örülhettünk a döntetlennek... Ezen a meccsen minden problémánk markánsan kiütközött. Kevesen vagyunk és a csapat fele ráadásul fiatal és még rutintalan. Úgy tűnik most ennyire telik a csapattól. Most ezzel kell beérni, hála a csv. tevékenységének...
    Szerdán nagyon nehéz lesz Vásárhelyen, a visszavágóról nem is beszélve.

Végezetül egy jellemző képet szeretnék csatolni a mai meccsről, kb. itt tartunk most...

• kaloz174
    Köszönöm az ötletet.

Holnap kicsit korábban kell indulni meccsre, mint máskor. De legalább előbb haza is érek.
    Valahogy zavar, hogy keveset lehet tudni a németekről. Lehet, hogy azért, mert én még emlékszem, milyen volt 1 NDK csapat ellen játszani.
    Tartok tőlük.
    Annak ellenére, hogy az én dolgom egyértelmű: szurkolni ezerrel. HAJRÁ DUNAFERR!!