61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Stilo1977
    Női EB 2008 - 3. játéknap
    Ausztria - Svédország -3
    Fehéroroszország - Oroszország -5
    Szerbia - Németország -2
    Macedónia - Horvátország -2

Női EB 2008 - 4. játéknap
    Románia - Franciaország +2
    Dánia - Magyarország -1
    Spanyolország - Portugália +10
    Ukrajna - Norvégia -4
  • kaloz174
    Nagyon igazad van, nem is bírtam szó nélkül. :) A sok "okostojás"...

Sajnos, úgy tűnik, elveszítettük legjobb formában lévő játékosunkat is.
    Vérten Orsi
    Legalábbis a csoportmeccsekre.

Mielőbbi gyógyulást neki.

ps: most legalább ott van Vincze Meli.
  • Duby
    Dec. 4. 18:15: Ausztria - Svédország -5
    Dec. 4. 20:15: Fehéroroszország - Oroszország -3
    Dec. 4. 18:15: Szerbia - Németország -2
    Dec. 4. 20:15: Macedónia - Horvátország -1

Dec. 5. 18:15: Románia - Franciaország +5
    Dec. 5. 20:15: Dánia - Magyarország -4
    Dec. 5. 17:15: Spanyolország - Portugália +11
    Dec. 5. 19:15: Ukrajna - Norvégia -6
  • Duby
    Na basszus gondoltam, hogy így lesz. Mindenki várja a nagy csodát, diadalmenetet, alázást, aztán egy vesztes meccs után - az első meccsnap után - élen a handballal elkezdődik a nagy hőbörgés. Több kell, meg kevés lesz, meg ilyen építő jellegű címek és hozzászólások. Ezért is keseredik bele az ember ebbe a kézis szurkolósdiba.
    Kurvára semmi katasztrófa nem történt, aki nem rózsaszín szemüvegben tekint a világra, az azt kapta, amire reálisan számítani lehetett. De úgylátszik az ez iránt érdeklődő magyar populációra az önmagunk túlértékelése, túlzott elvárások és ebből fakadó kudarcélmény és örökös felelősségkeresés a jellemző.
    Én nem nagyon csalódtam, első meccsen szarok szoktunk lenni, meg a románok, hogy megszabadultak Tadicitől, ez szárnyakat fog nekik adni. Erre számítottam, és ezek után én mondom azt, hogy semmi katasztrófa nem történt, a románok mögött simán továbbmehetünk. Jobb is lenne, ha a földön tartaná a gárdát, és a t. szurkolókat is ez a vereség, mint hogy egyből az aranyérmet várja mindenki az első meccs után. A látott 4 meccs alapján kijelentem, még soha nem láttam ilyen alacsony színvonalú világversenyt. Éppen ezért bármire megvan az esélyünk, nem elképzelhetetlen, hogy még visszavágunk a románoknak ezen a tornán, simán legyőzhetők ők is.
    A mezőny szuperül kiegyenlített lefele, mint az nb1, így a közepes csapatok most bátran halászhatnak a zavarosban, akár egy cím is összejöhet. Nekem a románok tűnnek a legerősebbnek, dán, német, norvég orosz nagy csalódás.
  • kaloz174
    Ha nem ment el a kedvetek (remélem), akkor íme, a köv. napok meccsei:

Dec. 4. 18:15: Ausztria - Svédország -6
    Dec. 4. 20:15: Fehéroroszország - Oroszország -10
    Dec. 4. 18:15: Szerbia - Németország -4
    Dec. 4. 20:15: Macedónia - Horvátország -5

Dec. 5. 18:15: Románia - Franciaország +3
    Dec. 5. 20:15: Dánia - Magyarország -1
    Dec. 5. 17:15: Spanyolország - Portugália +8
    Dec. 5. 19:15: Ukrajna - Norvégia - 6
  • kaloz174
    Ismétlésben láttam a meccsünket. Talán most méginkább érthető, hogy pl. miért is hiányzik Piga, Detti, valamint azok a játékosok, akik mentálisan olyan erősek tudnak lenni. Sajnos, többeknek nem elég a tapasztalat, mások pedig még nagyon újoncok. Ráadásul nem láttam azt a gyors játékot sem, amit a Pannon kupán már megfigyelhettünk, tehát a csajok tudják.
    Egyébként sokáig nyílt volt a csata, úgy a 40. percig. Ha akkor fordítani tudunk, a vége is szebb lehetett volna. Érnie kell a csapatnak, valamint támadásban sokkal bátrabb játékra lenne szükség, úgy gondolom.

Ami a többi eredményt illeti, nem tűnik "papírforma" EB-nek ez a mostani, ami egyáltalán nem baj.
  • primavis
    ez az Ágai vagy ki, teljesen hülye?
  • Isthy
    Bizony nem baj, hogy a dánok nyertek. Őket mindenképpen be fogják nyomni a továbbjutók közé a dán TV pénze miatt és így legalább pénteken nem kell mindenáron megveretni minket velük a továbbjutásuk érdekében.
  • Isthy
    Franciaország-Dánia 23-24 (13-10)

A végén a franciák egyenlíthettek volna, de nem tudták belőni, így nem jött be a tippem.
  • primavis
    no nyertek kinkeservesen a dánok 24-23-ra! Egy őrült rohanás volt a meccs, mint két felhúzott gyalogkakukk! Ha azt nézzük, hogy birók némileg támogatták is a dánokat, akkor nem is baj, ha most nyertek.
    Megverni meglehet őket, de jobb átlövésekre van szükség, mert ebben ők sem remekeltek.
  • Isthy
    Egy újabb meglepő eredmény: Norvégia-Spanyolország 21-21 (9-7)
  • primavis
    a dánok és a franciák is kb. annyit hibáznak mint mi ma! nem tünnek verhetelennek.
  • primavis
    Gyakorlatilag csak Pálinger, Szamoránszky és némileg Tomori hozta az átlag formáját. Görbicz, halvány, Szucsánszky éretlen, a jobbszélsők közül támadásban egyik sem volt sehol, védekezésben meg Bódi nulla. Bullat nem több mint egy rossz Mellmann, Szűcsnél több az akarás....Ráadásul még Vérten is lesérült...no itt nem sok babér fog teremni, ha gyökeres változás nem áll be a játékba...
  • Isthy
    Duby majdnem eltalálta, 27-21-re megérdemelten nyertek a románok.

Ez a mérkőzés tisztán megmutatta, hogy mennyire nincs átlövőjátékunk. Sajnos a szélsőinket se nagyon sikerült foglalkoztatnunk és ilyen gyenge középső teljesítményekkel törvényszerűen ez lett a vége. Dinunak mindent a kezeihez lőttünk továbbra is, nagyon naggyá tettük a meccsen. Ráadásul szerencsénk is kevés volt, mert 9-2-re sikerült nyernünk a kapufameccset. Ez a meccs a borzasztó támadójátékunkon ment el, egy kb. közepesen játszó román csapat ellen. A felgyorsított játékból semmi nem jött elő, sőt inkább mi voltunk a lassúak. Senkit nem tudok kiemelni a csapatból, Ginnek is csak jó periódusai voltak, ő sem tudott igazán segíteni, mégis őt választották a legjobbnak. Ez is beszédes... Vérten Orsi sérülése is nagy csapás volt, remélem gyorsan rendbejön, mert nagy szükség lesz rá. Gyors gyógyulást kívánok neki!

Össze kell kapni magunkat, mert ha így folytatjuk, akkor kiesünk a további küzdelmekből. Gyerünk csajok!!!
  • Breki33
    Hát ezzel a játékkal a két mumusunk ellen nem sok esélyünk lesz.
  • primavis
    sajnos, még ra is tetek a lányok egy lapáttal...ennyre rossz lövőteljesitményt rég nem láttam magyar csapattól!
  • Isthy
    Végül az ukránok nagyon elverték a portugálokat (38-24).

A félidőben 9-11 a románok ellen. Ilyen eszetlenül lövöldöző csapatot is ritkán látni, amit itt mi bemutatunk. Mindent Dinu kezeihez lövünk, átlövést és ziccert is. Az első 15 perc védekezése is gyalázatos volt, az utolsó 10 percé már egész jó (akkor 2 gólt kaptunk csak). Igaz Gin is hozta már magát a félidő második felében.
    Remélem a 2. félidőben feljavulunk és próbálunk ésszel lőni Dinunak.
  • erdőkertes
    Miért nem állitják meg az orát a birok,egy hetessel elmegy másfél perc
  • Duby
    na akkó hajrá Mi!
  • Isthy
    Egyre több a nulla ebben a számlálóban

A portugálok egyelőre jól tartják magukat az ukránok ellen. 20 perc után 11-10 az ukránoknak egy eddig fej-fej melletti meccsen.
  • Isthy
    Oroszország-Ausztria 31-22

Az osztrákok jól helytálltak és végre eltaláltam egy meccset Az oroszoktól ez kevés lesz az éremhez.

Németország-Macedónia 25-22

A németek se brillíroztak, egyáltalán nem meggyőzőek. A macedónok 40 percig bírták. Jurack elég gyenge volt, Krause és Woltering hozta a meccset. Ráadásul Jurack borzasztóan tisztátalanul védekezik, de sajnos a bírók szinte mindent megengednek neki. Ma legalább 3-szor ki kellett volna állítani nyakra ütésért, de egyet sem kapott...

A mai meglepetés igazából a svédek pontvesztése, a többi meccs tulajdonképpen az esélyesek győzelmét hozta.
  • Isthy
    Igen, az eredmény: Svédország-Fehéroroszország 21-21 (13-7)

A svédek is leadták a félidei 6 gólos előnyüket negyedóra alatt a 2. félidő elején.
  • Duby
    svéd-belorusz 21:21 állítólag. ez se jött be.
  • Isthy
    Mindenki bukta. Aki nem is tippelt az meg ne kárörömködjön, semmi alapja rá
  • Isthy
    Nem semmi meccs lett belőle. Végül 30-26-ra nyertek a horvátok. Nagy felzárkózást mutattak be a szerbek, képesek voltak visszajönni a meccsbe és felzárkóztak 26-25-re. Ekkor úgy tűnt még bármi lehet, de a szerbek ereje elfogyott a felzárkózásban és végül a horvátok biztosan nyerték az utolsó 5 percet és ezzel a mérkőzést is.
  • primavis
    a Horvát-szerbet már buktad! -:))
  • primavis
    igen, de nem eléggé...
  • primavis
    a "kedves" olimpiai lengyel birópárost katuk a románokkal való mérkőzésre! No comment....
  • Gabess8
    Mi van itt kihelyezett tippmix, micsoda tippek!
  • Isthy
    Félidőben a horvátok 17-8-ra vezetnek. A szerbek nagyon összezuhantak az utolsó 10 percre (a 21. percben még 9-8 volt). Kíváncsi vagyok vissza tudnak-e jönni a szünet után valamennyire a meccsbe.
  • Isthy
    Egy kis olvasnivaló az EB alatt: Detti blogja
  • erdőkertes
    sztem mi ha továbbjutunk,az felér egy EB győzelemmel,most kezdődik a szerb-horvát,nagy meccs lesz
  • Isthy
    Az enyémek:

Női EB 2008 - 1. játéknap

Dec. 2. 18:15: Oroszország - Ausztria +9
    Dec. 2. 20:15: Svédország - Fehéroroszország +6
    Dec. 2. 17:45: Horvátország - Szerbia +2
    Dec. 2. 20:15: Németország - Macedónia +9

Női EB 2008 - 2. játéknap

Dec. 3. 18:15: Magyarország - Románia +1
    Dec. 3. 20:15: Franciaország - Dánia döntetlen
    Dec. 3. 17:15: Portugália - Ukrajna -6
    Dec. 3. 19:15: Norvégia - Spanyolország +8
  • Isthy
    Te még itthon? Mikor indulsz?
  • Duby
    na nézzük...

Dec. 2. 18:15: Oroszország - Ausztria +10
    Dec. 2. 20:15: Svédország - Fehéroroszország +6
    Dec. 2. 17:45: Horvátország - Szerbia +1
    Dec. 2. 20:15: Németország - Macedónia +12

Dec. 3. 18:15: Magyarország - Románia -5
    Dec. 3. 20:15: Franciaország - Dánia -4
    Dec. 3. 17:15: Portugália - Ukrajna -6
    Dec. 3. 19:15: Norvégia - Spanyolország +10
  • Stilo1977
    Az én tippjeim:

Oroszország - Ausztria +8
    Svédország - Fehéroroszország +5
    Horvátország - Szerbia +3
    Németország - Macedónia +6
    Magyarország - Románia +2
    Franciaország - Dánia -2
    Portugália - Ukrajna -7
    Norvégia - Spanyolország +8
  • kaloz174
    "Szereztem" egy listát, ha van kedvetek tippelni - itt:)

Dec. 2. 18:15: Oroszország - Ausztria +7
    Dec. 2. 20:15: Svédország - Fehéroroszország +2
    Dec. 2. 17:45: Horvátország - Szerbia +3
    Dec. 2. 20:15: Németország - Macedónia +10

Dec. 3. 18:15: Magyarország - Románia +2
    Dec. 3. 20:15: Franciaország - Dánia +2
    Dec. 3. 17:15: Portugália - Ukrajna -8
    Dec. 3. 19:15: Norvégia - Spanyolország +5
  • Gabess8
    Nem gondoltam volna hogy ilyen a UPC, de a digitv-ről is tudnék mondani dolgokat,mondjuk nem itt a fórumban mert nem ide tartozik, kollégám szerelt nekik....hát lesznek gondjaik..
  • Duby
    Hát, hogy élek, az barokkos túlzás, inkább csak létezem manapság. Jólinformált meg sose voltam.
    Mindenesetre kösz az infót!
    Sztem annak ellenére, hogy nekem elég biztatónak tűnt a társaság a pannon-kupán, nem jutunk túl a csoportkörön. (Ez így akkó jót jelent. )
  • Mse
    nem, mert a telefonunk és a netünket is most váltottuk digitv-re, szóval a tv is jöhet onnan :D

mondjuk az EB első hetében nem is biztos, hogy tudom nézni a meccseket,úgyhogy most annyira nem bánkódom :)