61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
#41139 Szűcsöt nemis igen engedték támadni, de lehet védőfeledatai miatt..... -
primavis #41138 nem igen értem a fanyalgást. abból főzünk, ami a kamrában van! nem hsiezm,hogy azok közül aki otthnmardat bárki is tudna hozzátenni lényegest az eddigi teljesitményhez.
Egyrészt bebozonyosodott, hogy ettől a román csapattól nem szégyen kikapni és jóval hosszabb ideig voltunk velük paszban mint a franciák.
Másrészt, kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását, ahogy a franci-dán mecs után sokan állitották.
Gin sohasem az átlövések védésében jeleskedett, akkor most miért várják el tőle? szélről, beállóból, ellentámadásból egyedül jövő ellenfelet tud zseniálisan semlegesiteni. A védőfalunk nem teszi a kötelességét. Egyrészt rossz időben ( a lövés elindulása után) igyekeznek blokkolni, rendzerint elkésve, nem kilépve időben a lövőre, másrészt ketten hárman ugyanarra a támadóra koncentrálva, szabadon hagynak másokat.
Átlövő játék most sem volt, Hornyák csak a szokott formáját hozta, de Tomori jelentősen visszaesett, akárcsak Szűcs is. Miért kell akkor erőltetni őket? A szélsők, beállósok, irányitók teszik a dolgukat, de ez kevés egy kontinensviadalon, ahol másoknak minden posztra klaszissaik ülnek a kispadon is. -
#41137 Átlövőkkel kapcsolatban ha belegondolok, hogy milyen volt mikor Radulovics lövéseitől reszketett egész európa.
Hány meg hány mecs volt ahol megszoktuk, hogy fölment lőtt és máris gól
De jóis lenne 2003-as Radulovics és természetesen Kulcsi is ebbe a válogatottba
Persze legyenek a maiak is legalább ilyen jók ezt kívánom. -
#41136 Az a gond hogy nincs egy Sugár Timi akit nyugodtan be lehetne hozni és a megfelelő egyenletes szintet hozná majdnem biztos.
Vagy Sirina , hogy róla se feledkezzünk el.
Azzal énis egyetértek hogy cserélni kéne mecs közben ha nem magy neki
-
#41135 Nyilván - önmagához képest - nem olyan jó mostanában. (Magasan van a mérce.)
De a lehetséges helyettesek, sajnos, még gyengébbek lennének.
Herr Orsi sosem lesz klassazis. Egy nagyon szorgalmas, rendes emberke, de egyszerűen nem zseni, nincs meg benne az a +, ami a klasszist megkülönbözteti a jó kapustól.
Pasi talán kicsit jobb ezen a téren, neki viszont nagyon szélsőséges volt eddig a teljesítménye, évekre visszatekintve. -
#41134 Lehet hogy csak én látom így, de sem BL meccseken, sem az eddigi EB meccseken nem látom olyan motiváltan állni a kapuban, mint régebben. Szerintem magához képest halvány az utóbbi időben.
"A dán szélsők megfogásában Ginnek komoly szerepe volt(van) már csak magával a nevével is." Így érzem, hogy VOLT, és már csak a nevével VAN.
Mind Herr, mind Pastrovics rám jó benyomást tett a pannon kupán, az ott mutatott formájuk alapján gondolom, amit írtam.
Ez egy szubjektív vélemény. Nem támadás, nem világigazság, nem szakvélemény, csak egy szimpla meglátás. Bizonyítani vagy megcáfolni a jogosságát nem lehet, ami volt elmúlt, hogy mi lett volna HA, arról polemizálni nem érdemes.
Számomra a válogatott tisztességesen teljesít, nyilván csikó még a csapat, csikó még a vezetés, majd belejönnek. TÜRELMET NEKIK LONDONIG LEGALÁBB! -
#41133 A meccs elején Gin jól kezdett, bravúrokat is bemutatott. Aztán tényleg egyre rosszabbul ment neki. Hogy ebben mennyi szerepe volt az elégtelen védekezésnek, azt elemezni kellene. (Mátéfi Eszti biztos ezt teszi éppen.:))
Az indexen valaki betámadta őt, mint utóbb rájöttem, Herr Orsi fan az illető, talán családtag. (Borzasztó elfogult.) Nem tudtam megállni, beírtam erre, mert annyira méltatlan, ráadásul zagyva volt a támadás.
Látva a tegnapi meccset is, eszembe jutott nekem is, hogy talán mégsem kellett volna Ginnek bevállalnia az EB-t. Több előnye lett volna, tényleg.
A meccs 2. félidejében már én is azt gondoltam, hogy cserélni kellene, de szerencsére ezt követően elkapta a fonalat, jelentős részben ennek köszönhető, hogy a döntetlent legalább sikerült elérni.
Szívből kívánok neki nagyon boldog szülinapot, hálásan gondolva arra a sok csodálatos élményre, amit tőle kaptunk, hosszú éveken keresztül.
-
#41132 Még az előzőhöz:
Inkább végre 10 év után itthon, családja és szerettei körében kellene pihennie és kikapcsolódnia. Többek között így ünnepelve éppen ma az egyik kerek születésnapját. Boldog Születésnapot kívánok neki!
-
#41131 Igen, a #41123-ban én is utaltam rá, hogy Ginnek nagyon nem ment sokáig. A 2. félidőben azonban nem kis része volt a pontszerzésben. Abban is egyetértek, hogy nálunk nem divat cserélni, pedig az első 18-20 perc után most is kellett volna. Azután, ha nem sikerült a csere, akkor a 2. félidőben vissza lehet cserélni. Ráadásul ebből rengeteget profitál a lecserélt kapus, mert ilyenkor kívülről jól láthatja egy más aspektusból a történéseket, amit azután visszaállva kamatoztathat. Anja ezt mindig nagyon jól csinálta a Slagelseben és ennek sajnos meg is ittuk mindig a levét. Ebben a kérdésben kalóz biztos tud majd okosat mondani
"Erre a %-ra Herr Orsi és Pastrovics is bőven képes, nagyságrendekkel több motivációval."
Ezt te mire alapozod? Nagyon biztosan állítod, kíváncsi vagyok, hogy miért? Mert ezzel viszont én nem értek egyet. A dán szélsők megfogásában Ginnek komoly szerepe volt(van) már csak magával a nevével is. De tegnap a védéseivel is eléggé megfogta őket. Nem hiszem, hogy ezt az említett 2 kapus elérte volna velük szemben, márpedig tudjuk, hogy az ő szélsőik milyen veszélyesek és mennyire szeretik használni őket (Touray, Mikkelsen és Aen nem gyenge kezdők).
Most nagyon kíváncsivá tettél, hogy miért gondolod azt, hogy az átlövőkkel szemben ők jobbak lettek volna ilyen, szinte semmilyen középső "védekezés" mellett. Mert ugye a szélen lévő hátrányukat ott kellett volna behozniuk jobb teljesítménnyel. De jó lenne, ha erre válaszolnál.
Egyébként még most is tartom azt a véleményemet, hogy Ginnek nem is kéne itt lennie az EB-n. A 2 másik kapusnak kéne bizonyítania és játszania végre. Talán bizonyítanák azt is amit gondolsz -
#41130 Én azért megfogalmazok egy olyan véleményt, hogy hiányzott a kapusteljesítmény. Csak, hogy ilyen is legyen itt a változatosság kedvéért. Erre a %-ra Herr Orsi és Pastrovics is bőven képes, nagyságrendekkel több motivációval.
Nem akarom, hogy ezért megharagudjatok, nem sértésnek szántam, csak így gondolom a tegnapi meccs alapján. Én max negyed óra után cseréltem volna. -
#41129 Igen, én is azt gondolom, hogy a két említett játékos helyett nyugodtan megpróbálkozhattunk volna velük, mert rosszabbak valszeg úgy sem lettünk volna. Lehet egyikük ugyanúgy bejött volna, mint Baba cseréje. Az utolsó 15 percben hátulról nem is lőttünk gólt, csak szélről illetve beállóból összesen 4-et (Meli, Berni és Baba 2x). Már maga a mindössze 4 gól is kevés, de a NULLA a lövőktől nagyon beszédes... -
#41128 Így van, csak az a gond ezzel, hogy nekünk eddig ezen az Eb-n nincs átlövőnk. Többen sejtettük már ezt az EB előtt is és ennek fényében nyilatkoztunk a csapatról. A Vb-s Sopival és az olimpiás Dettivel komoly éremesélyesek lennénk (sőt, döntősök is ebben a mezőnyben), de így nélkülük most csak azt láthatjuk, hogy mekkora űr van mögöttük. -
#41127 Ezt a meccset nyernünk kellett volna, egy-két jó átlövővel pedig sztem meglehetősen simán. -
#41126 Imre Vilmos: Közelebb álltunk a győzelemhez
Taktikailag két remekül felkészített csapat találkozott egymással. Úgy érzem, közelebb álltunk a győzelemhez - értékelt Imre Vilmos a mérkőzés után az MTI-nek. - Az első félidőben a támadójátékunk nagyon jól, a tervek szerint működött. A folytatásban a dánok változtattak a védekezésükön, amihez nehezen tudtunk alkalmazkodni. A mérkőzés legnagyobb tanulság, hogy a társaknak több terhet kell levenniük Görbicz válláról. Úgy lesz, ahogy sejtettük: vasárnap ki-ki meccset játszunk a franciákkal." -
#41125 "...ne legyünk fegyelmezetlenek, mert ezen igenis pontok mehetnek el"
Mennyire igaza van. -
#41124 Megnéztem az ismétlést. Azzal veszítettük el az esélyünket a győzelemre, hogy Tomori és Hornyák, valamint ugyan kevesebbet, mint az előző kettő, de Kovacsicz és Bódi is, fegyelmezetlen volt többször támadásokban.
Nyilván kevesen voltunk, de talán mégis be kellett volna hozni támadásban Gabicát, Sopit is, mert ők fejben jobb teljesítményre lehettek volna képesek, Buli sajnos nem jelentett igazi megoldást.
Mindennek ellenére jó volt látni, mennyire akart a csapat. Leginkább ezt várom tőlük. -
#41123 Gin interjú a meccs után
Nagyon igaza van abban, hogy hihetetlen volt látni azt, ahogyan a dán átlövők simán átlőtték a falunkat, leginkább az első félidőben. Sajnos 3x is eljátszottuk azt, hogy passzívnál nem léptünk ki a lőni készülő dán játékosra, hanem össze-vissza kalamoltunk a hatoson... Így persze neki is sokkal nehezebb dolga volt az első 30 percben. Mindemellett neki sem ment, nem voltak meg a szokásos bravúrjai sem. Azután a 2. félidőben már hozta magát. -
#41122 Jogos, elírtam.:) Nagyon szorítottam érte.:) -
#41121 6 perc volt az a 20 Ennyi idő alatt lőtt 2 gólt és szerzett egy labdát
Az átlövésmutatónk 9-ről ma 3/16 volt, a dánoké pedig 13/22. Amiről beszéltem... -
#41120 A norvégok felébredtek és durván leiskolázták az ukránokat (33-20).
A románok a 2. félidőben simává tették a meccset a franciák ellen és továbbjutottak (30-25). -
#41119 Na igen, természetesen Baba is jó volt, érte kicsit aggódtam a betegsége miatt. Szerencsére 20 percet bírt. -
#41118 Nagyon jól játszott szerintem ma Görbe, Vincze Meli, Szamoránszky, Zizi is, amikor pályán volt. Az elején Hornyák is jó volt. Sajnos, csak 20 percig.
Én a végén talán megpróbálkoztam volna Sopronyival is.
A játékvezetők, szvsz, nem befolyásolták a végeredmény jelentősen, ami azért egy pozitív élmény, sajnos, esetünkben.
-
#41117 Magyarország-Dánia 26-26
Sajnos azt kell mondjam odaadtunk 1 pontot a dánoknak a 2. félidei töketlen támadójátékunkkal. Görbét kivették követővel és meghaltunk, mert ismét nem voltak átlövőink... A meccs utolsó 20 perce erre újabb ékes bizonyíték volt.
Babának gratulálok!!!
Megint a franciák ellen kell ki-ki meccset játszanunk. Ez eddig nagyon nem ment nekünk, ideje lenne változtatni rajta. -
#41116 Azt hittem az első félidőben, hogy majd a végén meg kell dícsérnem Hornyák csodacsatár belemenés Ágit.
Sajnos, tévedtem.
Nagyot küzdött a csapat, ezért mindenképpen dícséret illeti őket. Több dolog hiányzott a győzelemhez. Gin halványabb volt a meccs középső felében, mint szokott lenni. Éppen gondoltam, cserélni kellene, amikor elkezdett újra védeni - szerencsére.
Akkor viszont jöttek Hornnyák és Tomori részéről az eladott, elszórt labdák, innen csoda volt, hogy döntetlenre mentettük a meccset.
Ezt még visszanézem majd, de elsőre így láttam, viszont nem akarok igazságtalan lenni senkivel szemben sem.
Innen megint nagy meccsünk lesz a franciákkal...
Hajrá, hajrá, hajrá!!! Gyerünk csajok! -
primavis #41115 háát, ez már jobb volt mint a tegnap, de nem az igazi! Tomori és Hornyák megint gyengélkedtek. A végjáték továbbra is gyenge pontunk. Gratula Balogh Barbarának! -
mscsscs #41114 kell a győzelem nagyon, jól állunk csak igy tovább!! -
primavis #41113 az első félidőben már időnként egészen jól játszott a csapat, de még sok az idegesitő hiba--nyugodtan vezethetnénk min. 3 góllal! -
primavis #41112 no mi van a francia gyalogkakukkokkal? lerohangászták a románokat? a francokat, az első öt és utolsó tiz perc kivételével sehol sem voltak! -
#41111 A spanyolok 29-24-re verték a portugálokat, de 10 perccel a vége előtt még 22-22 volt. -
primavis #41110 nemm tetszik LL véleménye a magyar csapatról! Ma délután/este eldől, hogy tényleg mi voltunk annyira roszak átlövőben, vagy a román fal és Dinu teljesitett átlagon felül. Az a kijelentése, hogy micsoda reveláció volt számára a dán-francia, megdöbbentett! Egy őrült rohangálás volt és a kevesebbet hibázó csapat nyert. De ettől a szinvonal nem volt jobb mind a román-magyar, csak gyorsabban rontottak sokat.
Ma kiderül, hogy a két lassabban játszó és a két gyalogkakukk csapat párbajából melyik páros jön ki jobban! Remélem a miénk! -
primavis #41109 R. Voina az edzőjük egy komoly játékos és franciaországi edzőmulttal rendelkező, higgadt pasas, nem egy hisztériás őrült mint Tadici. Ha sikerül lelkileg rendbehoznia a társaságot, sokra vihetik. -
#41108 Egyetértek. -
primavis #41107 háát ahogy nézem ezeket a csapatokat, akkor a román csapatot -pláne ha elkezdenek jól is játszani - nehezen fogják megverni ezen az EB-n! Igaz nincs irányitójuk, de annyi átlövőjük, jó szélsőik, nem is rossz beállójuk és + Dinu a kapuban, hát nem semmi... -
#41106 A macedónok megérdemelt 31-29-es győzelmükkel a horvátok ellen óriási lépést tettek a továbbjutás felé. Ha a szerbeket megverik akkor ráadásul 2 pontot vihetnek is magukkal.
Az oroszok behúzták a kötelezőt 29-25-re a fehéroroszok ellen, de továbbra sem mutatnak valami jó játékot. -
#41105 A németek végül 32-31-re nyertek az utolsó fél percben lőtt Althaus góllal. A szerbek nagyot küzdöttek, de ismét alulmaradtak. -
#41104 Ausztria-Svédország 10-24 (5-11)
Na ez a meccs sem a szinvonalról szólt... Az osztrákok nagyon gyengén muzsikáltak, a svédeknek nem kellett megerőltetni magukat.
A félidőben: Szerbia-Németország 15-17
14-12-re még a szerbek vezettek, de a végét nagyon megnyomták a németek. -
Gabess8 #41103 Csak azt nem mond (az írás alapján nem), hogy te ezen meglepődtél! Egyébként szerintem bár keveset láttam a meccsből, de kár temetni a csajokat messze még a vége!
Egyébként Imre Vili egyik Dferr meccs után nyilatkozata jut eszembe, kb így hangzott:
Sajnos ezek is mi vagyunk!
Hajrá csajok! -
#41102 Még gyorsan az én tippjeim:
Női EB 2008 - 3. játéknap
Dec. 4. 18:15: Ausztria - Svédország -6
Dec. 4. 20:15: Fehéroroszország - Oroszország -7
Dec. 4. 18:15: Szerbia - Németország -5
Dec. 4. 20:15: Macedónia - Horvátország -3
Női EB 2008 - 4. játéknap
Dec. 5. 18:15: Románia - Franciaország +1
Dec. 5. 20:15: Dánia - Magyarország -1
Dec. 5. 17:15: Spanyolország - Portugália +8
Dec. 5. 19:15: Ukrajna - Norvégia -8 -
#41101 Na igen, már régóta mondtam, hogy felejtsük már el ezt az egy balszélsős világversenyezgetést. Szerencsére Vili nem követte az elődöket. -
#41100 Ott ez szokott menni mindig, nem is szoktam csak nagyon ritkán megjelenni arrafelé a hozzászólásoknál.
Általában az olimpia utáni EB-k ilyen színvonalúak szoktak lenni, lásd 2000-es romániai EB. Ott sem verdeste a színvonal az eget. Viszont mi nyertünk
A hátralévő 2 meccsen még valóban bármi lehet, viszont Orsi kiesése elég nagy érvágás és ez komoly hátrányt jelent.
Sztem a románok közel sem olyan esélyesek, tegnap is rengeteg hibát vétettek, csak mi nem voltunk képesek ezt semennyire sem kihasználni. Sztem max. az elődöntőig juthatnak.