Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Mondom én, akinek van némi közöm a joghoz.. <#confused>#confused>
...de olyanok is kiderültek, hogy a papírokat sem iktatták, le se kezelték rendesen a MACS-nál. Mi a büdös franc folyik ott? Kurvára elõ kéne venni ezt a Tiszekkert! Ennyivel nincs vége! Nem lehet.
az NSO-n egy hozzászóló:
"lokit 2007-11-15 14:40:03
Csak annyit szeretnék ezzel kapcsolatban, hogy nekem legutóbb ugy kellett mintát adni , hogy egyik kezemet fel a tarkóhoz másik kézzel tartottam amibe pisilni kellett és ment a célbalövés.Egyszerüen hihetetlen volt, ha nem találsz bele össze pisálod magad.Egyszerüen hihetetlen volt. A másik:elöre 3!!hónapra le kellett adnom hol tartozkodok pontosan cimmel együtt!Azt se tudom mi lesz jövõ héten, bármi közbe jöhet és nem biztos hogy egyes esetekben egybõl az jut az eszembe,hogy hopp te hülye emailt kell küldened!Ennyit errõl" <#wow1>#wow1>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Csak tudnám miért kellett ezért "bemocskolni" a nevét....
Remélem Ági legalább egy olimpiai éremmel válaszol ezeknek a mocskoknak!!!
Origo: Ma döntenek Kovács Ágnes sorsáról (élõ) >>
Mr Monopoly (Kolláth) mint a MACS jogi képviselõje? Ki a ráknak van õrá pénze?? Hogy kerül az ide? Hát ez annyira megszervezett, hogy hihetetlen. Tanúmeghallgatás off.
Még ha fel is mentik, vagy enyhén büntetik most, a wada tuti odabasz másodfokon.
Elegem van.
Ugyan nem tudom mit érhet egy ilyen, de legalább tehetünk valamit, valahol tömegesen kifejezhetjük, hogy mit gondolunk. A szöveg szerintem nagyon korrekt, ha normálisan tudnék fogalmazni, szóról szóra ezt írnám én is.
Origo: Gyárfás: Leteszem a fõesküt, Kovács Ági ártatlan >>
NSO: Elég a megaláztatásból! >>
Jaj, de kár, a fegyelmi bizottság elé "meghívott" (miért nem beidézett???) két ellenõr épp pont nem ér rá (vajon mi fontosabb dolguk lehet: el kell intézni a hétvégi bevásárlást? ki kell cserélni a téligumit? ki kell nyomtatni egy levelet?), végülis csak az olimpiai- világ és európabajnok nevérõl van szó. Jajj, Tiszekkerhányadék meg pont hivatalos volt Madridba, a fene, hát nem el kellett neki is menni? Sajnos, bár mindent megtettek, de nem tudják magukat képvisleni a tárgyaláson.
Na ennél több nekem nem kell (eddig sem kellett), hogy tisztán lássam, hogy mi történt, mi történik. Teljesen egyértelmû.
A hájfejnek annyit tanácsolnék, hogy maradjon kint. Az ellenõr- fenyegetésekrõl meg annyit: ki szelet vet...
Szívderítõ hír Orbán Anna bejelentése, tiszta szívbõl minden jót kívánok neki, és szurkolok. Végre pár jó történés...
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Gratulálok Annamária!
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
A 2. félidõben az Ikast végig vezetett és behúzta a meccset.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Egyébként tényleg nagyon izgalmas meccs volt, a kulcsfigura Pálinger és Görbicz voltak, ismét.. 😊
Asszem jelentõs lépést tettünk.. <#hawaii>#hawaii>
Én most megengedtem magamnak, hogy olyan legyek kicsit, mint Õ, maximalista! <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Isthy, Kati jókor volt jó helyen, szerintem a 2. félidõ elsõ 5 percében õ hozta a meccset no meg a hétméteresek védései. Görbe említette is õt <#wink>#wink>
Úgy gondolom, Skaliczki kezenyoma egyértelmûen meglátszik a debreceni csapaton.
Görbe egyszerûen a kézilabda mûvésznõje. Én egyébként nem emlékszem, hogy valaki komoly bajnokin dobott volna ennyi gólt. Grat. neki!
Lehet, hogy Gin nem volt kiemelkedõ, de szerintem éppen jókor fogott meg pár ziccert ahhoz, hogy lendületet adjon a csapatának ahhoz, hogy ellépjen a Lokitól.
Azért az alapvetõen jó véleményem ellenére volt hiányérzetem is. Szerintem ugyanis az ETO nem igazán volt ma csapat. Különösen kritikusan figyeltem a válogatott játékosokat. Sajnos, elég mérsékelt formában vannak többen, nekem úgy tûnt. (Lehet, hogy a statiszta szerep miatt?) A Lokiban sokkal inkább érvényesült pl. a szélsõ-játék (örömmel láttam Ivett ügyes megmozdulásait.) A beállósok egyik csapatban sem alkottak maradandót, de ennek az is lehet oka, hogy nem kaptak labdát.
Grat. az Etonak a gyõzelemhez. Azért érezni a csapaton, hogy nem alapoznak éjjel-nappal.<#smile>#smile> Remélem, értiket, hogy ez ebben az esetben pozitívum. <#vigyor2>#vigyor2>
Közben dán bajnoki derbin: Slagelse-Ikast 11-13 a félidõben
DUNAFERR FOREVER!!!
Triffa Áginak jobbulást! Attól a lassítástól én sikongattam<#szomoru1>#szomoru1><#wilting>#wilting>
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Loki-ETO 30-32 (16-16)
Végül is megérdemelten nyert az ETO, hiszen szinte végig vezettek. Görbe és Mika hozta a meccset, a többieknek csak felvillanásaik voltak. Gin sem volt igazán jó, még ha több fontos bravúrt is bemutatott. Az elég érdekes húzás volt, amilyen felállásban az ETO az elsõ félidõben támadott. Tomori vajon miért nincs fenn támadásban? Az õ átlövõjátékára nagy szüksége lenne a csapatának.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezt a TÁ-t félholtra kéne verni az ellenõreivel együtt, és nem azért mert ellenõriznek, hanem a gestapós módszereik miatt.
Gyûlölöm a világot és kurvára unom hogy vesszõfutás az ember élete a kishivatalnokok elõl. Hol a BSA, hol rebisz, hol az APEH, Hol a Köjál, Hol az OMMF, mindenkit baszogat valaki, és lerántja keservesen megkeresett forintjait, csak annyit hagyva hogy éhen ne dögöljön(tudjon még pénzt keresni nekünk). Biztatják a polgárokat a suttogó propagandával (jelentsd már fel nehogymá neki többje lehet). Nincs már hova hátrálni. Vagy tûrjük a megnyomorításunkat, vagy......
Mégmielõtt bárki bármit írna hogy ez OFF, nem az, mert üzenete van a mindenki felé, mégpedig:
Látod az olimpiai bajnokot? Nekünk ennyi kicsinálni, Téged még ennyi se, úgyhogy 100ft után 150et fizess!
Nekem Kovács Ági az marad, aki volt, mert elég hosszú és eredményes pályafutással bizonyította, hogy milyen nagyszerû sportember. Viszont az egész olimpiai mozgalom nevû rendezvényrõl ezt mát nem mondhatom el. Nem is változik ez, amíg ilyen torz állapotok uralkodnak. A farok csóválja a kutyát! Ott is a pénz motívál, valamint tehetségtelen karrieristák próbálják bizonyítani létjogosultásokat mondvacsinált ügyekkel. <#boxer>#boxer><#levele>#levele><#szomoru1>#szomoru1> Így aztán érzéseiddel nem vagy egyedül.
Kiss László szövetségi kapitány, Kovács Ágnes korábbi edzõje ekként reagált az MTI-nek az eset kapcsán: "Hihetetlen, hogy itt tartunk, rettenetesen fel vagyok háborodva a magyar ellenõri csoport magatartása miatt! Ahelyett, hogy elkísérték volna Kovács Ágit az UNICEF-kötelezettségére, - ahová, megjegyzem, a világszervezet magyarországi követeként hivatalos ügyben, idõre, nem szórakozni ment -, megalázták a neves versenyzõt. Akár a Hiltonban is pisilhetett volna, ha úgy akarják. Ahogyan annak idején Egerszegi Krisztina és Güttler Károly, hogy korábbi klasszis tanítványaimat említsem, Kovács Ágnes is mindig tisztességesen, becsületesen készült, a 13 év alatt mindig adott mintát, és minden alkalommal negatív volt. Ági velem együtt érte el legnagyobb sikereit, az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki gyõzelmeket, az ilyesféle eljárás az én saját szakmai munkámat, tisztességemet is megkérdõjelezi, ami elfogadhatatlan és visszautasítom!"
A doppingellenõrzéseket irányító hazai csoport vezetõje, Tiszeker Ágnes tudta, hogy heves rekaciókat vált majd ki az olimpiai bajnok Kovács Ágnes esete. A sportoló október harmincadikán nem adott megfelelõ mennyiségû mintát, utána igen, de aláírta azt a dokumentumot, amelyikben elismeri az ellenõrzés megtagadását. Tiszeker szerint szó sincs arról, hogy fejpénzt, vagy jutalmat kapnának a gyanús ügyekért. Úgy érzi, amiatt kapják a szidalmakat, fenyegetéseket, mert egy nemzetközi szabályrendszert igyekeznek kellõ alapossággal átültetni a hazai gyakorlatba.
link
Õ azt mondta, hogy azt nem érti Áginak miért kellett elrohannia,
úgy érzi ebben hibázott, ha õ tudja hogy elõírás el nem mozdul bárkivel találkozna.
elmesélt egy történetet mikor neki volt olyasmi gondja, hogy nem tudott úgymond produkálni.
Viszont ha a gyereke lenne beteg akkor fityiszt mutatna és nem érdekelné mi van õis elmenne.
Bocs, hogy nem pontosan írom, de ilyesmi a lényege.
Biztos bennem van a hiba, de defektes lelkemnek rohadt szarul esik ez az ügy, és a tehetetlenség. Csalódás, hogy ez történhet azzal, akivel együtt sírsz az olimpiai dobogó tetején, akit büszkén mutathatsz az utcán a gyerekednek, hogy "látod, õ a nem semmi ember". Õ az, aki ha bronzérmes is lett, megahtódva állt az emelvényen, és láttad rajta azt az elégedettséget, ami az egész éves bõdület-kemény munkának szólt, és ekkor összeszortult a torkod, és megértetted mekkora dolog bronzérmet is nyerni.
Ezek után csodáljam Kovács Katiékat, szurkoljak Biros Petiéknek, tátsam számat Görbe megmozdulásainál ...? Vajon ezután ki lesz a következõ? Kikkel játszák el újra és újra? Kinek teszik tönkre egy pillanat alatt példaértékû életmûvét? A ma gyermekének mely példaképe a következõ célpont?
Gyõrffy Dóra írt egy nyílt levelet az ügyben:
Kovács Ágnes védelmében >>
ezt már Tiszeker elintézte, a többi már csak asszisztálás mindehhez 😞
a rohadt Gyárfást már az EB óta utálom, de hogy ez a "megvédem Ágit story" elõadás után elõjön azzal, h. van olyan doppingszer ami 2 nap alatt távozik a szervezetbõl -ki kérdezte, mnek ugatja ilyennel tele a sajtót, ááá 😞
Czene Attila viszont nagyon szimptaikus volt hétfõn a slágerben...
-------
sorsolás sirály 😄D
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Sztem mindhárom csapatunk megoldja, a Loki dolga tûnik kicsit nehezebbnek.
DUNAFERR FOREVER!!!
EHF
Cornexi-Estella
Dunaferr-Milos
KEK
Loki-Brassó
Kovács Ági fegyelmi tárgyalását csütörtök fél 12-re tûzték ki. Kb 10% esélyt látok arra, hogy ez az ügy szerencséssen végzõdjön. <#kuss>#kuss>
Videoget:
A különbözõ video nézegetõ oldalakon pl: youtube, videa.hu -rol és még vagy 100 oldalról lehet vele a videókat letölteni és egyben át is konvertálni
http://rapidshare.com/files/64868590/NuclearCoffee_Software_VideoGet_v20227.rar
Elõadta, hogy a papíron az van, hogy ellenõrzés megtagadása, és ezt kapcsiból aláírta a sportoló, majd elviharzott, ezért õk mossák kezeiket, ott a péper, és kész. Ment a cucc a wadának, lennek, mindenhova, ahova kell...
De az, hogy ezt a szerencsétlent átbaszták, és félrevezették, egy kurva szóval nem lett említve, MEG HOGY ÕT MAGÁT HÍVTA FEL A KÉT ELLENÕRZÕ NÉMBER, mikor Áginak mennie kellett, és az egészet õ zsirolta telefonon, hogy jó lesz Ágikám, el lesz sikálva.
Azonban, ha én aláírok egy papírt, de bizonyítható, hogy félrevezettek, akkor az a papír kurvára érvénytelen.
Egy szó mint száz miszlikre törtem mérgemben a tévétávirányítót, így vehetek egyet. Nembaj, megjegyeztem Tiszekkerhányadék pofáját, szívesen megékesíteném legalább a kocsíját egy szép kis kulcsmintázattal, hogy rohaggggyon +!!! <#violent>#violent>
Ha rajtam múlna, 1 vasat sem kapnának, persze, biztosan nem is a mi filléreink jelentik számukra az igazi bevételt. Ez jól látszik abból, hogy melyik országok sportolói "buknak" meg, szerintük. <#boxer>#boxer>
Ehhez csak keserû adalék egyes magyar sportvezetõk megalkuvó, sunyi magatartása. (Ez alól kivétel Gyulai I. aki már, sajnos, nincs közöttünk.<#shakehead>#shakehead>])
"lesznek közülünk akik zsoldért az ellenség szolgálatába állnak. Ezek veszettebbek a megátalkodott ellenségnél"
Ha tõlünk az unyijó követel 5öt ezek 8at csináltatnak és leszarják hogy hány ember megy tönkre. Megérdemeljük a sorsunkat mert nem állítunk nagyfejszét az ilyenfajták fejébe. Csak 3at kéne agyoncsapni a többi rögtön tudná a helyét.
A Michalovce például nekem nagyon szimpatikus lenne <#wink>#wink> A Loki esetében a KEK-ben pedig hasonlóan tetszene mondjuk a Kolozsvár.
DUNAFERR FOREVER!!!
Aki látta a tegnap esti Sport7 címû mûsort és abban Güttler elbeszélését az õ hasonló esetérõl, az láthatta, hogy miként lehet ezt normálisan csinálni. Megjegyzem azok külföldi WADA ellenõrök voltak és mégis normálisan tették a dolgukat egy magyar sportolóval szemben.
DUNAFERR FOREVER!!!
Hogy a bõr hülne rá arra is!!!!!
Origo: Gyárfás: Kovács helytelenül cselekedett >>
Egy jó hsz-szel tudok azonosulni a legjobban ebben a gyalázatos történetben: "...páran ki kéne vonulni a Tiszekker és tetû bandája házai elé, és elegendõ mintát szolgáltatni a faluk/kerítésük tövében, kocsijukra! Ezt érdemlik!"
Más.
Gratuláció jár minden magyar csapatnak a hétvégi teljesítményért. A Cori hatalmas tettet hajtott végre, egész jól esett a májamnak, lelkemnek. Szerintem még maradt is bennük, mert Vura a második fi közepétõl "eltûnt" - mikor a dánok jöttek fel -, s ha még 10 percig tart a meccs, akkor bukovári...
Az ETO hipergyors játékot játszik, ez a forma egészen sokra predesztinálja ezt a csapatot szerintem, csak így tovább.
1. a legfontosabb, hogy a MACS jó bizonyitványt kapjon a WADA-tól. S ehhez okvetlenül fontos, hogy a papirmunka el legyen végezve, nemde?
2. elvárnák, hogy a bejelentetlen ellenõrzés elõtt is jelezze a sportoló, hogy valahol az utolsó pillanatban hivatalosan meg kellene jelenjen.
3. szintén elvárnák, hogy tudjon róla, hogy fog a 75 ml-nyit pisilni vagy sem, mivel a "szabály az szabály" s ha elkezdték a próbát azt be is kell fejezni. Csak kötve hiszem, hogy azt is elõirná a szabályuk, hogy ott helyben kell befejezni! Egyszerübb ha ráveszik a palimadarat, hogy irjon alá mindent.
4. részükrõl a papirok aláirásával befejezettnek tekintik az ügyet. Hogy tényleg doppingolt e vagy sem, hogy a szövetsége felmenti e vagy sem, nem számit. Ui. a dosszié megy a WADA-hoz. S ez a fontos: lássa a WADA, hogy a MACS dolgozik. Hogy meghúrcolnak/besároznak valakit, az legyen az õ gondja!
Voltak egyértelmû eredmények, így pl. szerencsére a Dunaferr továbbjutása. De voltak meglepetések, kellemesek és kellemetlenek. 2 csapat számomra kicsit kiismerhetetlen mostanában. A Cornexi bajnoki szereplése után nem számítottam ilyen biztos továbbjutásra a dánok ellen.
A Fradi, sajnos, egyértelmû csalódás. Mindent elfogadok; változások, stb. Ekkora zakókat ennek ellenére sem vártam tõlük, leginkább itthon nem. (Mégis: õk a magyar bajnok!)
A bajnokság az I. osztályban gyakorlatilag szünetel. Azokat a játékosokat, akik nem érdekeltek válogatott szinten, elég nehéz lesz ilyen hosszú idõn át úgy edzésben tartani, hogy nem látsszon ez meg a formájukon majd. Nem tudom, mit lehetne ilyenkor tenni, de a Kohász Vác elleni meccsén, amikor sokáig nem volt bajnoki forduló, egyértelmûen érezhetõ volt a meccshiány. (Szerencsére a kupameccsre már sikerült felpörögni.)
Az NB I/B nem szünetel, így nekem nem lesz hiányérzetem, ami a meccsre járást illeti.😊 A Siófok ma is gyõzött a Szombathely ellen. <#taps>#taps>) Igaz, nem volt egyszerû történet, mert elég sok hibát követtek el a csajok, de sikerült.😊)
Gratulálok a Corinak a továbbjutáshoz!
Ahogy már a sorsoláskor is mondtam, meglehet a továbbjutás a nem olyan acélos Aalborg ellen és lám igazam lett.
Bár Szabina is nagyon jól játszott, de én Vaszari Virágot emelném ki leginkább, óriásit játszott. Fekete Csilla is jó volt a kapuban és Zia dícsérhetõ még.
DUNAFERR FOREVER!!!