61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• kaloz174
    A horvátoknak határozottan esélyük van a románok ellen. Bár most éppen 4 góllal a románok vezetnek, de volt már döntetlen, a félidő is csak +2 volt a románoknak.
    Sajnos, eléggé szaggat a net.
  • kaloz174
  • Mse
    ?
  • Duby
    Én mind a sportági-, mind az országos vezetőségnek csak annyit mondanék: EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!!!
  • kaloz174
    Ott olvastam. Benne van a lényeg:
    "Egyszerűen meg kell érteni hogy nagy eredményeket csakis profi szemlélettel és háttérrel lehet elérni."

Nagyon egyszerűnek tűnik, mégsem képes ezt megvalósítani a sportvezetés.
  • kaloz174
    Na, most aztán lehetőség van elmondani a sok "okosságot" az illetékeseknek, valamint az illetékesek felé is, a kézi.hu jóvoltából.:)
    Érdekes kezdeményezés. Vajon vezet valahová?:)
  • primavis
    háát igen, ha :
    1. nem háttal/félig háttal álnak neki, mive az irányitótól csak így tudják átvenni a labdát,
    2. ha a szélső is a megszokott/begyakorllt helyén van.
    No Tomori/Hornyák/Szűcs/Bulath jobboldali kalandozásainál pont ebből a két feltételből nem stimmelt az egyik, vayg egyik sem! Innen a sok rosz passz a jobbszélre. Ezt a feltételt még Görbe sem tudta sokszor jól teljesiteni!
  • Mse
    az okosak azt szokták mondani jobbkezeseknek egy előnyük van jobbátlövőben, hogy a szélretörténő húzások gyorsabbak, és pontosabbak, pont azért mert a szélsőhöz közeli kezével tudják megjátszani a bogyót.

Az már máskérdés, hogy függ adott játékostól ki van ott, mennyire lát a pályán, itt említenék egy példát, talán nem veszik le a fejem. :D
    Hornyák -Baba indulnak, Babánál a labda szaggatottnál járhat, van rajta ember, kipasszolja a mellete jövő jobblövőben érkező Áginak, majd húzódik középfele a vonalra, a védője kilép Ágira, plusz Ági védője is Ági felé tart, erre Ági ahelyett hogy látván kilépett Baba védője, neki visszapasszolná, lehúzza szélre, ahol ott áll jobbszélsőnk előtt a védője, meg maga jobbszélsőnk is kb. 50 centire volt tőle.
    Vele aztán gyakroltathatnánk egy életig a beállós megjátszását, mert akkor meg automatikusan odadobná, ha kell, ha nem. (lsd ahogy a szélsőnek :D)
  • primavis
    háát főleg balkezesek számára, mert az tényleg luxus, hogy egy azért nem túl könnyű bajnokságban mint a maygar, egyetlen maygar balkezes átlövő legyen, aki számba jöhet a válogatásnál!
    Ami meg a jobbszélsők foglalkoztatását illeti, ez megintcsak a hiányzó balkezes jobbátlövő miat van. A jobkezes kényszer jobbátlövőink ugyanis nehezen passzolnak jobbar. Nem véletlen, hogy fengeteg az eladott labda és rosz passz pont ezen az oldalon! A jobszélső csak olyan ladbákkal tud valamit kezdeni, ha jól játszák meg. Nos azért lóttek 4x mert annyiszor voltak megjátszva. Azirányitónak sem jó, ha tőle jobbra egy jobbkezes van, ahogy a jobbkezes jobbátlövő a beállóst is nehezebben tudja megjátszani. SA fenit hibák persze a másik odalon is bekövetkeztek, de nem törvényszerüen - mint amásik oldalon - hanem mert vagy nem volt figyelmes Szűcs vagy Tomori, vagy mert pl. Görbe és Bulath még elégé érti meg egymást, Szucsánszkival meg pláne! Ez Soprpnyival is bőven megmutakozott, ahogy pl. Balogh vagy Vincze megjátszásánál is! No eze az automatizmusig csiszolt összeszokottság az ami főleg megkülönböztet a norvégoktól, de részben más csapatoktól is.
  • kaloz174
    Remélem, nála is beválik az, ami több sportolónál, hogy szülés után jobb, mint előtte fénykorában. Na és remélem, úgy dönt, hogy szeretne visszatérni, mert az azért nem biztos, ahogy ismerem.
  • Mse
    :))vissza
    bár én neki adtam volna esélyt a rossz Vb szereplés után az olimpián is, csak addigra kiderült terhes. (miután meg hallottam olyanokat, hogy NA ott alázta Ibit a Vb-n, ahol tudta, azokután meg pláne...)

• Breki33
    visszasírjuk még Ibi-t P
  • Mse
    mi vagyunk a nyolcadikak, hejj, hejj :DDD

indítsunk egy átlövő iskolát...

azért mindent elmond, hogy a 26 percet pályán töltő Sopronyihoz képest, a többi átlövőnek csak 2szer annyi kísérlete volt. Régi igazság, hogy lövésből lesz a gól, ha kapura se mernek fordulni, akkor ne legyenek átlövők. (a többi átlövő minimum háromszor, de leginkább 5ször meg még többször ennyi időt töltött pályán).

A jobbszélsőink, átlagosan 4szer lőttek kapura 1 meccsen, 4szer!!!

Iszonyat gyenge volt a támadásunk :((
  • Isthy
    Sztem is az lesz a komolyabb elődöntő és még akár nyerhetsz is
  • Isthy
    Minden szavaddal egyetértek, ahogy a helyzetet jellemezted....

Mielőtt Stilo kiment, vasárnap este beszélgettünk arról, hogy hová várjuk a csapatot. Mindketten a 7-8. helyet mondtuk és igazunk lett. Sztem ne legyenek komolyabb reményeink Londonnal kapcsolatban sem. Ne adj isten... de ezt már inkább le sem írom, mert nagyon rondán nézne ki
  • Mse
    a spanyol-német derbit várom, kár hogy Marta sérült a spanyoloktól :) de remélem jó nagy oddsuk lesz, megteszem :DD
  • Isthy
    Lám csak igazam lett, amikor azt írtam, az EB elején, hogy a románok max. a 4-be juthatnak. Még oda sem sikerült nekik.

Mi pedig a 8. helyen végeztünk, éppen beleférve az általam várt 5-8. helybe.
  • Mse
    szerintem a dánok erősen túlértékeltek, egyszinten vannak velünk, sőt talán mi még jobbak vagyunk és náluk jóval fiatalabb játékosok vannak,mint nálunk, ők tényleg csapatot építenek. ( pl a tegnapi meccsükön láttam egy kis 17 éves-t, ő jött be a kapus helyett, gólt is lőtt :D)

• Isthy
    Azért csak most írok, mert a meccsünk után rögtön indulnom kellett Kiskunhalasra Gabriellát köszönteni. Nagyon megérte

A mai meccs ismét csak megmutatta a támadójátékunk gyengeségét, ahogy azt végig az egész EB-n láthattuk. Igazából a védekezésünk javult az EB folyamán és hátul nem is teljesítettünk rosszul. Elöl nagyon sokat kell még javulnunk, Vilinek hihetetlen sok dolga lesz még a csapattal.

Yoccának sztem most fülig ér a szája, Sulland igencsak jól játszik a románok ellen.
  • kaloz174
    Legalább nem hisszük, hogy minden rendben, amikor semmi sincs rendben.
  • kaloz174
    Grat. nekik. Ez van.
  • Breki33
    A Horvátok meg az ötödik helyért játszhatnak....
  • kaloz174
    Azt mondta Kökény Bea, hogy fontos lenne a minél jobb eredmény, hogy a sportág megkapja a támogatást. Azt mondom erre, bár elméletileg talán igaza van, hogy nem jellemző, hogy ez az ország az igazi értékeket becsüli meg.
  • kaloz174
    Sajnos, teljes mértékig egyetértek mindezzel.
  • Duby
    Én gratulálok a Csapatnak. Továbbjutottak, és mentek egy bónusz-kört. Sztem ez értékelendő, több semmiképpen nem volt nekünk ebben az EB-ben. Hogy ezt szépen vagy csúnyán értük el, tökmindegy. A lényeg, hogy ez a torna mindenkinek külön, és a csapatnak együttesen rengeteg tapasztalatot kellene, hogy jelentsen. Ki kell elemezni, el kell gondolkodni a dolgokon, és komoly következtetéseket kell levonni.
    Nincsenek ábrándjaim azonban, hogy ez sikerülne.
    Ugyanis mint ahogy eddig sem, gondolom, most sem szűri le pont a sportági vezetés azokat a súlyos problémákat ami általánosan egyre több kárt okoz a sportágban. Az egykoron jóval mögöttünk araszoló, ma már minket fényévekre lehagyó országok sportorvosi-, sportegészésgügyi rendszere, fizikoterápiás-, rekreációs-, táplálkozástudományos lehetőségei önmagában behozhatatlan előnyt jelentenek számunkra. Az utánpótlás képzésünk, kiválasztási rendszerünk nem elég, hogy teljesen elavult, de atomjaira hullott a nagy pénztelenség miatt.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy a fiatalításból és generációváltásból kiindulva bizakodhatnánk egy jobb folytatásban. Az előbbiek alapján további hanyatlásra számítok attól függően, hogy a következő 1-2 évben hány válogatott játékos távozik külföldre, mert sztem Londonra már tuti több lesz a légiós a nemzeti mezben. Sokkal.

Mert mi másra számíthatna az ember ott, ahol ölbe tett kézzel nézi valamennyi sportági vezető a nemzeti bajnokságok csapatainak ellehetetlenülését, a rohamos színvonalhanyatlást, sőt tovább menve mire számítson az ember egy olyan országban, ahol t. "képviselőink" maguknak szempillantás alatt megszavaznak bármi alkotmányellenes kedvezményt, de rongyos pár száz milliót egy sporttörténelmi - és az év legnagyobb - sikert elérő hokiválogatottnak basznak adni, hogy egyáltalán érdemben fel tudjanak készülni egy A csoportos világversenyre.
  • kaloz174
    Kicsit csalódtam. Az első félidő után azt gondoltam, nyerhetünk.
    Sajnos, nem így történt.
    Még mindig azt mondom: nagyon nehéz dolga lesz Imre Vilinek, mire ütőképes válogatottat épít, ezekkel a lehetőségekkel, feltételekkel. (Természetesen nagyon szurkolok neki.)
    Azt gondolom, ez az az EB, amiből ugyan tanulni kell, de mégis: sürgősen túl kell rajta lépni.
  • kaloz174
    Hajrá csajok!
  • kaloz174
    Tomori szerintem tegnap sajnos, nagyon gyenge volt. Sokat is hibázott, valamint rosszul is lőtt. Különösen ahhoz teljesít gyengén az egész EB-n, hogy fizikai adottságait tekintve ő felveszi a versenyt bármelyik kiváló átlövővel. Vele kapcsolatban hittem a csodában, de eddig ez még nem következett be.
    (Itt már hallom is a szirén-hangokat: mit akarok tőle; még olyan fiatal...)
  • kaloz174
    "tizenvalahány góllal kikapni nem papírforma eredmény..."
    Igaz. Nem vígasztalásként, de a dánok, akik pedig már elég régóta várnak egy újabb jó eredményre, valamint nem tudok róla, hogy hasonló gondokkal küzdenének, mint mi jelenleg, szintén -12-re végeztek a norvégokkal. (Pedig nagy presztizscsata volt, gondolom.)

A meccs időpontjában, azokkal a feltételekkel, amikkel most a magyar válogatott rendelkezik, ez volt a realitás, bármennyire fájó és nehezen elfogadható számunkra.

• Mse
    "A sérült lista tovább bővült a szerdai mérkőzésen, Tomori Zsuzsa ugyanis húzódást szenvedett a bal térdében."

megvan a válasz :D
  • Mse
    most olvasom fórumon, Tomori és Herr marad ki a mai meccsről..

Tomori vajon büntetésből ül a lelátón, mert még a gyenge támadóteljesítménye ellenére, meg tűz-nélkülisége mellett is, a legjobb 3-as védőnk.
    DE csapatépítési szempontból, ha tényleg büntetésből maradt ki, helyes döntés volt.

Viszont Herr helyett én Katit ültetném a lelétóra, egyrészt formán kívül van, másrészt benne sincsen meg az a tűz, ami őt jellemezte korábban.

hajrá csajok!!!
  • Mse
    tizenvalahány góllal kikapni nem papírforma eredmény, ha az angolok lennénk, akkor igen...

kikapni, az papír forma, de hogy ne küzdjünk, feladjuk, na ez az ami felnyomja bennem a pumpát, bár igazad van, tőlük ez papír forma...

• kaloz174
    A 20 gól eleve nagyon kevésnek tűnik. Ennél csak az a meglepőbb, hogy egyes támadók neve mellett milyen kevés gól szerepel.
    Úgy gondolkom, a védekezésünk javult valamit, de a támadásaink...
  • primavis
    no ezt nem irom alá!
    -ha nem Kovacsicz nem a sarokban várja alabdákat, visszaér az ellentámádással (4 gól-)
    - ha Görbe bedobja a heteseket (2 gól+)
    - ha nem dobálunk ész nélkül kapura
    - ha nem hibázunk 3 ziccert (3+)
    - ha, ha, ha, ha csak az eddigi szinten játszunk van egy tisztes 3-5 gólos vereség, de nem 14!
    (ha nem a finnek biráskodnak, akkor az szintén pár + gól).
  • Breki33
    mindig eszembe jut hogy Griniéket hogy vertük meg az olimpián
  • passatgt
    hittek ők, csak nem volt miben

és gondolom látható, hogy az aktuális eb győztes csapattól kaptunk ki, nemkicsit jól játszottak, szvsz papírforma eredmény, majd legközelebb:)
  • Mse
    jobb is, legalább nem lesz mégegy Angola ellenihez hasonló meccsünk :(

ezt a hitnélküli játékot :((
  • Isthy
    Igen, az 1-5. hely kvalifikál a 2010-es EB-re.
  • primavis
    csak 5-6, hogy eldöntsék a kvalifikált öt csapat listáját.
  • Breki33
    Akkor neked nézni kell a mecseket

Én meg sajnos borotválkozhastok
    Pedig az elején azt hittem talán bejön.