61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
primavis #41380 + Oroszország (védő) , Norvégia és Spanyolország (következő két európai cspat az Eb-n)
Kina (szervező)+ afrikai-ázsiai-délamerikai csapatok. -
primavis #41379 a többi:
Románia-Fehéroroszország
Svédország - Montenegró
Szerbia - Németország
Horvátország- Franciaország
Macedonia - Ausztria
Portugalia - Dánia
Ukraina - Hollandia
-
#41378 Én a szerb-németet is annak tartom. Vajon a szerbek ismét szólnak Anjanak? -
primavis #41377 no végre egy jó sorsolás! magyar-szlovák selejtező a Vb-ért! Juniusig csak összeszedhet IV egy normális társaságot.S talán még össze is szokhatnak.... -
szabizsozso #41376 Nana,csak ne igyunk előre a maci bőrére.
Egyébként meg érdekes lesz a két meccs,ismerve a két ország baráti viszonyát -
Mse #41375 horvát-francia, svéd-montenegró ezek érdekesek lesznek :D -
Mse #41374 én úgy tudom, hogy a csapat jár mentálhigiéné-s tréningre, vagy legalábbis foglalkozik(foglalkozott ?) velük ilyen szakember. (a TF-en mondta a mentálhigiénés tanárunk!) -
#41373 Fortuna fogta a kezünket a VB selejtezők sorsolásánál:
Szlovákia - Magyarország
Svédország - Montenegró
Szerbia - Németország
Horvátország - Franciaország
Fehéroroszország - Románia
Macedónia - Ausztria
Portugália - Dánia
Ukrajna - Hollandia
Az első meccsek az elöl álló csapatok otthonában lesznek. -
primavis #41372 ja, nem is nevezte, de akkor miért vitte ki balkezesként, hiszen jobbkezes átlövőből 4 is volt neki a keretben!
Mintha sem Hajdunak, sem Imrének, sem Konkolynak nem volt/lenne szükséges balkezesre! -
primavis #41371 most olvasom a MH-ban IV nyilatkoatát. Háát, hogy Hornyákkal maximálisan elégedett...az érdekes. legfeljebb azért lehetne, mert nem állitoták ki annyizor mint előzőleg, de sem védőként, sem támadóként semmiféle extrát nem mutatott.
Azt meg kerüli, mint macska a forró kását, hogy Sopronyit miért már csak a végén próbálta ki. Pl. a románok ellen a második félidőben miért nem küldte be?
Érdekes , dicséri Herr-t, de nem Pastrovicsot. Mikor benn volt, jól védett, s akkor? kitől függött, hogy bemenjen? -
szabizsozso #41370 Én megmondom őszintén,én nem várok már semmit kézilabda fronton vagy 10évig.
Adott egy ostoba vezetés,plusz a magyar edzők - közöttük a legnagyobbak is - alkalmatlanok a nagy sikerek elérésére.Ugyanis folyamatos megalkuvással,handabandázással nem lehet nyerni semmit hosszútávon.
A játékosok szintjéről meg mindent elmond,hogy a kabalaállat pozícióját jó ideig nem fenyegeti veszély,elnézve ezt az EB-t. -
primavis #41369 Vincze biztató, de Juhász kevésbé...
Orbánnál a puding próbája...ha ott folytatja ahol abbahagyta, talán...Temesben, akár Juhászban, sajnos nem látok extrát. Zizi fejlődhet, de szerintem látszik a jó pszihológusi háttár hiánya a keretnél. Ugyanis - szakmámba vág - tudom, hogy a személyiség nem változik meg gyökeresen. Aki labilis, az labilis marad, legfeljebb nagyobb odafigyeléssel, önfegyelemmel elkerülhet hibákat. Ez viszont rendkivül fárasztó és a spontanietás kárára történik.Jó irányitó meg pont ebben jeleskedik, mivel ez kiszámithatatlan, nem lehet videózással felkészülni belőle. Viszont ehhez összeszokotság is kell, mert ha nem, túl sok lesz a rossz pasz....
Zácsiknál mi van a honositással?
Persze, a legbiztosabb reménység Tóth-nak a visszatérése lenne. DE akkor is még csak a kezdő hetesnél tartunk és hol vannak még az azonos értékű tartalékok? -
Mse #41368 a balszélsővel vitatkoznék, Juhász és Vincze is ott van.
Plusz irányítóban Temes odaérhet, és Orbán Anna is hamarosan visszatér. Így négyen -Görbe, Zizi -őt azért nem írnám le-, Temes, Orbán már meg fogják oldani az irányítót, sokkal jobban mint a mostani EB-n.
a lövők kérdése már nehezebb, Szűcs nekem nagy talány, én mindig amellett voltam, hogy támadhasson is, de most azért kapott lehetőséget, mégsem sikerült neki bizonyítani.
Tomorinak mentálisan nagyon sokat kellene fejlődni, persze akkor sem lesz egy Boki szintű lövő, de mivel a védekezése jó, így benne mindenképpen van lehetőség.
Ide jöhet majd Zácsik -bár ő is elég rapszódikus.
Sopronyit meglátjuk, én látok benne lehetőséget.
kíváncsi vagyok az edzőtriónk mit tud belőlük kihozni, és kit tudunk még beépíteni.
-
primavis #41367 jó jel, ha lát perspektivát amiért érdemes tovább vállalnia a feladatot. Kérdés, hogy mi a cél? Az élmezőny végén még ott vagyunk, ebben akar megmaradni, vagy magasabb célokat tűzött ki?
De akkor kérdés, hogy kivel, mert látható, hogy a keret jórésze csak ennyire - s a véletlenek szerencsés összejátszása esetén - egy-egy dobogós helyre képes.
1, kapusok: a Rácz/Farkas/Sudár/Sirina/Pálinger sort nem látszik követni senki, sem Herr sem Pastrovics jelenleg nem mutatja ezt a perspektivát, bár csalódnék...
2. szélsők: csupán Vérten fér be a nemzetközi élmezőnybe
3. beálló: Szamoránszky nem eléggé erős hozzá, Balogh még talány...de ha fejlódik...
4. irányitó: Görbicz még sokáig birhatja, de kellő csere hiányában folyamatosan nem fog tudni bizonyitani. Szucsánszkitól jóval többet vártam, más meg nincs a láthatáron
5. átlövők: nevralgikus pont, eddig a jobbátlövő, de már a bal is. Kb. azt tudják teljesiteni amit Farkas Ági vagy Radulovics a leszálló ágában: néha-néha, egyikük másikuk. DE azt nem lehet lefogadni egyküknél sem, hogy a minimumot teljesiti e. Ráadásul a védő és támadó feladatot is egyenlőtlenül látják el s mióta nem lehet folyamatosan cserélni a támadókat a védőkkel, ez már nagy luxus. Hornyáknak és Tomorinak nem áll oda/nem elég az esze, Szűcs nem fejlődött semmit Valcean, sőt..., Bulath védelemben jónak igérkezik, támadásban bizonytalan (s persze nincs is öszeszokva a többiekkel), Sopronyi egyelőre csak igéret...
Ha ezt a helyzetet öszehasonlitjuk a norvég, orosz, német, román, spanyol, sőt dán és svéd kerettel, akkor bizony nem rózsás a jövőnk.
Igaz, az orosz és a román csapat várhatóan kicserőlődik ebben az olimpiai ciklusban, de a dánok csak erősödnek, a svédek úgyszintén, feljövőben van a horvát, montenegrói, francia csapat, mig a norvég, spanyol, német meg a csúcscson lesz még évekig. -
#41366 Nem használ a csapatnak, amit kapni fog
Nem volt balátlövőnk és jobbszélsőnk, és a túlértékelt csapattal szemben túlzottak voltak az elvárások Imre Vilmos szövetségi kapitány szerint. A macedóniai női kézilabda Európa-bajnokságon 8. helyen végzett válogatott vezetőedzője szerint nincs tragédia, vannak pozitívumok, jó az utánpótlás. Csak dolgozni kell tovább, és lesz eredménye.
http://sportgeza.hu/kezilabda/2008/12/13/imrevilmos_interju/ -
#41365 Ne feledjük el, hogy holnap 12:30-kor VB selejtező sorsolás. Elvileg még a franciákat és a dánokat is kaphatjuk. Utóbbiakat akkor ha a fehéroroszok kerülnek a mi kalapunkba. Meg Montenegrót is, aminek nem igazán örülnék, mert ki tudja...
Az oroszok, a norvégok és a spanyolok már ott vannak a VB-n. -
#41364 Az volt a gond ezzel a meccsel, hogy az oroszok nem voltak elég 'variábilisak'.
Ritka sok hibával játszott mindkét csapat. -
#41363 Kösz, de olyan magasan még nem vagyok
Sztem jó a PR-juk, mert ugye mindnyájan tudjuk, hogy ebben az MKSZ verhetetlen. -
Gabess8 #41362 ÚRISTEN! -
primavis #41361 igen, ha nem tudnak fickándozni, akkor bajban vannak ők is! Csak tudni kell ellenük azt csinálni, amit a dánok 25 percig, mi meg 15-ig tudtak/unk. -
#41360 Nem volt az, ott vannak. Már vezettek vagy 3-4 meccset és valóban ők fújják a bronzmeccset. -
#41359 Na azért ma nem voltak nagyon meggyőzőek, noha a villámrajtjuknak köszönhetően végig vezetve hozták a meccset 24-18-ra. Az a negyedórás gólcsendjük az első félidőben elárulta, hogy komolyabb felállt fal ellen van gondjuk nekik is bőven. Meg ugye a majd 20 technikai hiba is árulkodó.
Persze ez is belefért, mert védekezésben hozták a kiváló szintjüket és Lunde ismét pazar volt.
A döntővel kapcsolatban sem látom teljesen esélytelennek a spanyolokat. Lehet nem volt véletlen az a 21-21, mert a spanyoloknak van olyan lábmunkájuk amivel képesek voltak lekövetni őket. Kérdés mennyire fáradtak el ma, tudják-e hozni ezt a mai játékukat. Mert azzal lenne esélyük. -
Gabess8 #41358 Dobrovics Tájok kettős Eb- bronzmecset vezet, ez ugye valami vicc??? Ők kint vannak az Eb -n ennyire alacsonyan van az EHF? ugye ez csak félrehallás volt?????????????????????????????? -
#41357 A norvégok minimum ott járnak a női kézibe, mint mi a férfi vízilabdába. Messze messze az egész világ előtt. -
#41356 a két döntős csapattól kikaptunk, jó körbe kerültünk... -
Mse #41355 :DDDDDDD -
#41354 Vagy mondjuk azt, hogy legyen jó az anticipatív képességünk -
Mse #41353 merjünk nagyot álmodni :D -
#41352 Igen, egyik fel sem kímélte a másikat.
Nekem az feltűnő nagyon, hogy Juracknak szinte mindent megengednek. Ma is odanyúlt a ziccerben beugró játékos lövő kezére, úgy, hogy az még hátra is feszült és semmit nem kapott érte. Ezt már többször megfigyeltem az elmúlt 2-3 évben, hogy ezeket neki simán elnézik. -
#41351 Naja, nagyon jó lenne, de egyelőre legyen csapat először amibe jöhet.
Egyébként az ő 2. félidei pazar átlövőjátéka volt a sikerük egyik kulcsa. -
Mse #41350 mondjuk Marta is osztotta a torkosokat rendesen :DDD -
Mse #41349 Beatriz-t nem lehet Mo-ra csábítani? mondjuk a Dunaferrbe :DDD -
#41348 Meg a németek védekezéséről is készülhetne oktatófilm, mert ma legalább 4 kristálytiszta 2 percet nem kaptak meg, Jurack ebből 2-t. De általában elmondható, hogy mostanában elég sokat engednek meg nekik a sporik. -
#41347 Gratulálok a spanyoloknak, teljesen megérdemelten nyertek
Ugye mondtam, hogy nyerhetsz Mse Látom végigizgultad, gratulálok a nyereményedhez!
Úgy tűnik nem volt véletlen az a döntetlen a norvégok ellen az első meccsen. Vajon ki gondolta volna akkor, hogy a döntőben ismét összekerülnek? Ez sztem olyan meglepetés, mint a fiúknál az izlandiak olimpiai döntője, de ez is megérdemelt.
Egyetlen dolgot mondanék velük kapcsolatban: LÁBMUNKA!!! Ez az alapja a korszerű védekező és támadójátéknak. -
primavis #41346 a spanyolok megbüntettek mindenkit, aki alábecsülte őket! (norvégok, románok, magyarok, németek). Viszont egyiknél sem jobbak, sőt.... Ha róluk készült volna - a belemenéseikről - oktatófilm a birók számára, akkor feltehetően azokat le is fújnák..... -
Mse #41345 nincs sport1 nálunk :( -
Gabess8 #41344 VIVA ESPANA! -
#41343 Úgy átlalában beszélt erről, de közben elemezte, mi az, amiben mi most gyengébbek vagyunk a kelletténél.
De jobb, ha nem idézek klasszikust, ajánlom az ismétlésben meghallgatni. Érdemes.:)
(Motívációs bázis nem volt, de elővételezés igen.:)) -
Mse #41342 ez az :DDDD gracias! -
#41341 Azt hiszem, a spanyolokkal is számolni kell, a közeljövőben.
Lehet, hogy a németek (is) azt hitték, a spanyoloktól nem kaphatnak ki.
(Azért mégis úgy gondolom, mi megverhettük volna ezt a spanyol csapatot - akkor.)