Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Ezüstjubileum
(Fradi-Halas)
Szerintem mindenki számára nyilvánvaló a dolog, aki többet "tejel" az rendezheti a kvalikat. Az IHF is méltó párja az EHF-nek, zsebtömés és semmi más, ez a lényeg. Persze mi más is lenne ebben a mai "csodálatos" világunkban <#levele>#levele>
Az viszont elég érdekes, hogy van olyan szövetség amelyik állítólag már el is készítette, sõt be is adta a pályázatát. Hiába no a "sportdiplomácia" van ahol erõs és tudják a dolgokat...
DUNAFERR FOREVER!!!
Szegény Ibire mostanában rájár a rúd rendesen...
"Kiss kitért arra, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) megváltoztatta a négycsapatos kvalifikációs tornák lebonyolítását. Eddig úgy tûnt, hogy a vb-2., -3. és -4. helyezettek házigazdái lesznek ezen viadaloknak, most viszont az IHF közölte: a három selejtezõs csoport résztvevõinek pályázatot kell benyújtani a rendezési jogért.
Kiss jelezte: az IHF bejelentése mindenkit megdöbbentett, de nincs mit tenni, amennyiben a válogatott selejtezõt érõ pozícióban zár, azonnal benyújtják a rendezésre vonatkozó pályázatot."
Hoppá! Szép kis csavar...
DUNAFERR FOREVER!!!
Bár az igaz, hogy a rangadókat nagyrészt ezután fogjuk idegenben játszani (Loki, Fradi, Cori), viszont a csapat most már elég jól összerázódott és ez ellensúlyozza ezt a hátrányt.
Szeptemberben többek között a handball.hu-n is összeollóztam néhány "szakértõ félisten" véleményét a Dunaferr várható leszereplésével kapcsolatban. Már várom az idény végét, hogy szembesíthessem õket "nagyszerû önmagukkal" <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Az origo utsó 2 videóján mennyi ismerõs arc volt a háttérben 😊)))))
DUNAFERR FOREVER!!!
Abban egyetértek, hogy a csoportkör csak bemelegítés. Viszont én úgy gondolom, hogy a középdöntõ annyira nem sorsdöntõ, legfeljebb annyiban, hogy az 1-4-ben legyünk az ottani csoportban. Ki tudja, hogy alakul a másik ág (sztem leszenk meglepetések) és én inkább a negyeddöntõt érzem vízválasztónak.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Muhaha, azóta sem sikerült felrakni sehova az utolsó vb-s cédémet, tényleg elõ is kapom, ozt hangolódok <#eljen>#eljen>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Csoportkör
Az reális tervezés, hogy a csoportot meg kell nyerni, sztem ez simán meg is lesz.
Középdöntõcsoport
A csoportgyõzelem után 2 pontot hozhatunk. A D csoportból csatlakozik Románia 2 ponttal, és Lengyelország, vagy Kína 0-val. Az F-bõl megjósolhatatlan, hogy a nemétek, Korea és az ukránok hogy végeznek, az igazi halálcsoport. Mondjuk jön a német-korea duó. Ja, meg még a mi csoportunkból a spanyolok 0-val remélhetõleg.
Itt jön az igazi erõpróba, és ez a szûkkeresztmetszete számunkra a tornának. Több változat lehetséges attól függõen, hogy a román, német, és koreai (vagy ukrán) válogatottak közül hányat sikerül legyõzni. A lengyelek legyõzését alapértelmezésnek veszem.
Ha mindháromtól kikapunk, akkor talán csoportnegyedikként negyeddöntõt játszhatunk a másik csoport elsõjével (orosz, norvég), vagy hajszállal lemaradunk a csoportnegyedik helyrõl.
Ha ezek közül egyet verünk (korea/ukrán), akkor 3.-ak vagyunk a románok és németek mögött.
Ha kettõt (korea/ukrán és németek), akkor másodikak a románok mögött, vagy (korea/ukrán és románok) elsõk a németek és románok elõtt. (Amennyiben a románok ugye verik a németeket.)
Mindhármat verve megnyerhetjük a középdöntõcsoportot.
A helyezésekkel még taktikázhatunk, ha valami borul a másik csoportban, mert mi játszuk az utolsó fordulót koreával.
Negyeddöntõk
Szerintem a pillanatnyi forma dönt ezeken a meccseken, mert ugyan nagyon erõsek a vb és eb címvédõk, de legyõzhetõk, ha az ellenfél pont jó napot fog ki. A másik középdöntõcsoport élére az orosz és norvég válogatottakat várom, õk játszanak a mi csoportunk 3. és 4.-ével. Nagy eséllyel gyõznek is, de itt már elõre kijelenteni semmit nem lehet.
A mi csoportunk elsõ kettõje szerintem a brazil/horvát és a házigazda csapatra számíthat. Ez a két találkozó meg a mi elsõinknek áll.
Így hát, ha a középdöntõben kikapunk mindháromtól (korea, német, román), akkor negyeddöntõ az oroszokkal/norvégokkal. Ha egyet verünk, megint csak orosz/norvég negyeddöntõ. Ha kettõt, akkor valószínû a franciák ellen küzdhetünk a négybe kerülésért. Ha megnyerjük a csoportot, akkor a brazil, vagy horvát nemzeti csapat jöhet, mint ottani csoportnegyedik.
Negyeddöntõ vesztés
Idulhatunk a max 5. helyért.
Ha 4.-ek voltunk a csoportunkban elõször kb a franciákkal játszanánk, utána valószínüleg a mi csoportunk 3.-ával az ötödik helyért, vagy a másik csoport 4.-ével a hetedik helyért.
Ha 3.-ak voltunk a csoportban elõször kb a brazil/horvát csapattal játszanánk, utána valószínüleg a franciákkal az ötödik helyért, vagy a mi csportunk negyedikjével (spanyol/korea/ukrán) a hetedikért.
Ha elsõ két helyen végzünk a csoportban valószínûleg gyõzünk a negyeddöntõn is.
Gyõztes negyeddöntõ
Legmerészebb álom kategória, mert bent vagyunk a négyben az oroszokkal, norvégokkal, és tõlünk a románokkal/németekkel. Ekkor az ellentétes középdöntõcsoportok elsõ-másodikjai vívják az elõdöntõket, így attól függõen, hogy hogy végeztek vagy az orosz, vagy a norvég nemzeti csapat következik.
Persze ide nincs betervezve egy esetleges szenzáció, mert zátonyra futhat akár norvégia, akár oroszo., és bejuthat ide a házigazda, vagy akár a horvátok, brazilok, de azért ennek nagyon kevés a valószínûsége. Mint ahogy a mi águnkon is bekövetkezhetnek megjósolhatatlan effektusok, és bejuthatnak a románok, németek, mi, korea, vagy éppen ukrajna.
Gyõztes elõdöntõ után a döntõben a másik nagyágyú jöhetne norvég/orosz, de ekkor már reszkethet, ha odajutunk, mert akkor senki nem lesz ellenfél. Vesztes elõdöntõ után is ez a felhozatal, vagy a mi águnkról a románok/németek.
Megjósolhatatlan tehát, hogy mire lehetünk jók, meg hogy verjük egymást körbe a középdöntõben, de a torna kulcsa egyértelmûen a középdöntõ. Ha ott kijön a lépés, és tudunk egy Pétervári teljesítményt produkálni, akkor a négybe kerülhetünk. Ha ezt a szakaszt eltoljuk, akkor az ötödik helyért mehetünk, de amilyen állapotba így kerülünk mentálisan, az sem lesz egy diadalmenet. Ha nagyon eltoljuk, akkor a nyolcadikról is lemaradhatunk, de az szvsz nagy pofon lenne, egyelõre irreális.
Célszerû nagyon készülni tehát a román, német, koreai, vagy ukrán csapatra. Bármelyiket megverhetjük, bármelyiktõl kikaphatunk, attól függ mely arcát mutatja a csapat. Nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy miután megnyerjük a csoportot, hátradõlünk, hogy de jól megy, de faszák vagyunk, mert a torna tulajdonképp onanntól kezdõdik, a csoportkör csak bemelegítés.
Mindenképpen HAJRÁ MAGYAROK, szerintem a középdöntõ a kulcs, ott dõl el, hogy mire vagyunk jók!
"Ha eljõ az idõ, a sírok nyílnak fel...."
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Na nem mintha általában gyûlölködnék, de azért csak felviszi az ember cukrát, ha ilyet hall, pláne az EU egy másik tagállamában.. Jajj, hol van itt Európa, sehol.. :S
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Azért az EHF ellenõri jelentésre nagyon kíváncsi lennék...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az persze más kérdés, hogy a tapasztaltak és egyebek alapján mit érzünk realitásnak.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nagy Tímeát kitüntették
Kétszeres olimpiai bajnok párbajtõrvívónk Madridban személyesen vette át a spanyol szövetség legmagasabb kitüntetését.
Vasárnap véget ért a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) éves kongresszusa Madridban. A FIE ebben az évben a vívósport legmagasabb kitüntetését Nagy Tímeának ítélte.
René Roch, a FIE francia elnöke a vasárnapi díjátadó ünnepségen méltató beszédében kiemelte, hogy Nagy Tímea hatalmas szolgálatot tett a nemzetközi vívóéletnek eredményeivel, a páston és páston kívül is. Magatartása példa az egész egyetemes sport számára. Nagy Tímea a spanyol fõvárosban személyesen vette át az elismerést."
Gratulálok! Messzemenõkig megérdemelte, úgy gondolom. <#taps>#taps><#worship>#worship><#taps>#taps>
"A lehetséges ellenfelek között ott van a tavaly minket kiütõ spanyol Aragon..."
Sorsolás:
Dunaferr-Aragon!
Jó lenne visszavágni, de nem tudom, mennyi erre a reális esély.
Szeged, Barcelona, Celje, Gudme
KEK:
Veszprém - Steaua
EHF:
Dunaferr- Aragon
én a portugálokat kértem, és meghallgatattam, szóval nekem szupi csoport 😄, esélyünk meg amúgy sem lenne, ha könnyebb ellenfeleket kapunk akkor sem, még nem. nagyon reméltem, h. nem úgy állunk neki, hogy meglehet a második hely -önámítás, hozzánemértés, mert az extra csoda kategória- hanem, h. fejlõdjünk tovább, lesz ami lesz...dehát kistelekin már meg sem lepõdöm, épphogy csak azt nem mondta világbajnokok leszünk 😄DD
on
nekem is van egy ilyen rémálmom, h. 5-8. helyért megyünk, de azért az optimista felem kiszurkolja a döntõt 😄DDD
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Zubit nem kell félteni, se Keményt, de elképesztõ, h. ilyen megtörténik egy kézipályán 😞
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
HAJRÁ MAGYAROK! :]
HAJRÁ MAGYAROK! :]
Ez is verhetõ, az is verhetõ, tulajdonképp mi vagyunk a legjobbak. Hatalmas tévedés, és megint a lányok lesznek leszarozva, meg levesztesezve, mikor úgy tûnik az átlag magyar képtelen reálisan látni az erõviszonyokat.
(Pont mint a foci vb-selejtezõcsoport. Könnyû csoport, nincs nagyágyú, simán továbbjutunk, de a második hely egyértelmûen megcélozható és elérhetõ. HOL? Portugál, svéd, dánból kettõt kellene megelõzni, de emellett alapértelmezés Málta és az azeriek oda-vissza legyõzése, nos az utóbbi az oranjének sem ment túl simán. Annyira baromira messze vagyunk ettõl, és az a legszomorúbb, hogy vezetõi szinten elhitt verzió, hogy mi most simán partiban vagyunk ezekkel.)
A felkészülési mérkõzéseken mutatott játék, és a 2005-ös bravúr óta tapasztalható folyamatos ellaposodás láttán sokkal óvatosabb vagyok. Véleményem és laikus meglátásom szerint a nemzeti csapaton nem tapasztalható semmi olyan változás, ami arra utalna, hogy valamit is tanultunk azokból a pofonokból, abból a méltatlan szereplésbõl, ami a tavalyi svéd EB-t jellemezte. Nem zongoráztam még végig, hogy konkrétan mire lehetünk jók, de elmondhatatlanul tartok a középdöntõtõl és a német-román-korea triótól. Az éremszerzés legmerészebb álmaimban se nagyon szerepel. Sajnos.
A handball.hu-n és az Indexen szinte minden számottevõ csapat VB keretét megnézheted (orosz, norvég, román, francia, német stb.)
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
1. az ellenfél balszélsõi (fõleg)túl sokszor maradnak egyedül
2. az átlövök ellen a belsõk nem feltartással, hanem fõleg sáncolással próbálnak védekezni
3. a beállósok lefogása továbbra is gyengesége a védelemnek
A többi elõforduló hiba láthatóan krónikus és hosszú évek óta jellemzõje a válogatottnak (könnyen eladott labdák, sikertelen sémák erõltetése, rendszeresen bekövetkezõ hullámvölgyek, stb).
Na mind1 HAJRÁ MAGYAROK MINDHALÁLIG!
Van mit javítani elöl és hátul is. Nekem leginkább az utóbbi ad okot aggodalomra, van talán 2 variációnk és azt sem mûveljük egyelõre elég jól. Az elkövetkezendõ napokban nagyot sokat kell itt fejlõdni, mert valahogy nagyon nem érzik egymást a lányok. A 2-es 3-as kapcsolatokon kell sokat csiszolni és hogy tudják ki mikor és hova segítsen be. Ezek miatt is Ginre ismét nagy teher hárul majd, mint szinte minden világversenyen az utóbbi idõben.
Elöl pedig sokkal több mozgással kombinált, dinamikusabb támadójátékra lesz szükség és könyörgöm használjuk rendesen a széleket is. Bár most a jobbszélre sok labda ment figurára, de a balszél szinte nem is nagyon kapott semmi lehetõséget. Arról nem is beszélve, hogy a felállt fal ellen is használjuk a szélsõket a támadójátékban, hogy mozgassuk és megfelelõen szét tudjuk húzni a védõfalat. Ne azt lássuk, hogy a szélsõk álldogálnak a sarokban és majd csak akkor mozdulnak meg mikor feléjük megy a labda. A nyitott elleni befutások szintén nagyon kellenek majd és a befutás ne azzal érjen véget, hogy beértem középre és ott megállok, tovább tömörítve az embertömeget, hanem mozogjak tovább a másik oldal vagy akár visszafelé és ha kell mélységben is.
Jó munkát kívánok a csapatnak a jövõ hétre, hogy ezekbõl a hibákból minél kevesebb maradjon a VB-re.
DUNAFERR FOREVER!!!
"Kedves Kéziladba Rajongó!
A december 2-án startoló franciaországi VB miatt jelenleg már szünetel a nõi bajnokság, így arra gondoltunk, hogy a korábban közvetített NB1-es mérkõzéseket megismételjük vasárnaptól kezdõdõen a VB indulásáig. Csütörtök kivételével minden este két összecsapást nézhetsz meg nálunk felvételrõl az alábbiak szerint:
november 25. (vasárnap)
18.30 Cornexi-Alcoa-AutoBahn - Vasas SC (NB1. 3. forduló, 2007.09.09.)
20.00 Dunaferr NK - Cornexi-Alcoa-AutoBahn (NB1. 2. forduló, 2007.09.05.)
november 26. (hétfõ)
18.30 Dunaferr NK - DVSC (NB1. 4. forduló, 2007.09.14.)
20.00 Óbudai Goldberger - Dunaferr NK (NB1. 5. forduló, 2007.09.21.)
november 27. (kedd)
18.30 Cornexi-Alcoa-AutoBahn - Békéscsaba NKSE (NB1. 5. forduló, 2007.09.23.)
20.00 Gyõri Audi ETO KC - Budapest Bank FTC (NB1. 5. forduló, 2007.09.23.)
november 28. (szerda)
18.30 Dunaferr NK - Hódmezõvásárhelyi NKSE (NB1. 6. forduló, 2007.09.26.)
20.00 Cornexi-Alcoa-AutoBahn - Tajtavill-Derecske (NB1. 6. forduló, 2007.09.29.)
november 29. (csütörtök)
20.00 Gyõri Audi ETO KC - Tajtavill-Derecske (NB1. 8. forduló, 2007.10.03.)
november 30. (péntek)
18.30 Budapest Bank FTC - Hódmezõvásárhelyi NKSE (NB1. 8. forduló, 2007.10.03.)
20.00 Gyõri Audi ETO KC - Békéscsabai NKSE (NB1. 6. forduló, 2007.10.06.)
december 1. (szombat)
18.30 Óbudai Goldberger - Budapest Bank FTC (NB1. 7 forduló, 2007.10.12.)
20.00 Dunaferr NK - Váci NKSE (NB1. 8. forduló, 2007.10.26.)
Jó szórakozást kívánunk!"
Üdvözlettel,
a HunNet csapata
a Celje-Gumi meccset a németeurosporton néztem, amit betettek a upc bemutató csatornájára, de nem sikerült kiszurkolni a németek gyõzelmét, pedig becsületükre legyen mondva, küzdöttek...
irány a KEK -ami nekem csalódás-de legalább tényleg elkezdünk csapatot építeni, és nincs tovább akkora nyomás,meg elvárás ezekután...
A mai meccset én gyengébbnek éreztem a tegnapinál, de szerintem ez a fáradtságnak tudható be, vagyis nem mérvadó, nem alkalmas arra, hogy következtetni lehessen a VB-n várható teljesítményre.
ellenben lehet csak nekem tûnt fel, de Era és Detti kapcsolata sem olajozott, számtalanszor zárhatott volna Era Dettinek, erre keresztbecipelte a labdát vagy a hosszú átforgató passzt választotta..
mondjuk ez jellemzõ volt az egész meccsen, ritmustalan volt a játékunk, felesleges hosszúpasszok...
ez ma nem tetszett...
hajrá Gumi!!!!!!! 😉 28.perc 12:13