Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ázsiaiak azt is túlélték, hogy az utolsó 3 percbõl 2-t emberhátrányban játszottak. A nagy kérdés, hogy ezt a gyors játékot végig tudják-e tartani és nem fáradnak-e el. Ha végig bírják nyerni fognak, ha nem akkor a spanyolok még fordíthatnak.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A spanyoloknak nem izlik a gyors japán játék. Ráadásul 3 góljuk óriási mákkal született.
DUNAFERR FOREVER!!!
1. mert azokat akiket a nemzetközi szövetség számontart nem delegálta a magyar szövetség, akiket meg delegálni akart,a zokat nem fogadták el! Öngól!
2. mert szerinte fel kell hozni a "kicsiket" (nemzeteket) is. Igaz, de a "nagyok" birói ott vannak és döntési helyzetbe is kerülhetnek, hiszen nem kell tartani a magyar játékvezetõktõl. Ez történt fociban és vizilabdában is!
a reklamálásról meg tényleg le lehetne szokni..
a lényeg, h. a kezdõ sorunk és védekezõfalunk kezd összeállni, sokkal bíztatóbb volt a játékuk ma mint tegnap -mondjuk gyengébb és nekünk fekvõ stílusú volt az ellenfél- és végre Ibi is gólt lõtt.
jöhetnek a spanyolok, mostantól meg hajrá japcsik 😄DD
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Na ez is megvolt és a tanulságokazt is lehet vonni. De szerintem, ha most nem cserél akár sorokat is NA, akkor mikor? Hiszen a rossz forma/hozzáállás csak akkor jön ki teljesen, ha a többiek sem melóznak helyetted! Lehet látni élesben, hogy ki miben hibázik, mit kell helyre tenni. Az erõsebb cspatok helyett ezt már nem lehet megtenni.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
A másik meg az hogy az a sok fetrengés nem kéne. Más is kap akkorákat mégse hentereg ennyit.
Meg aztán minden felugrásnál kiteszi a könyökét, pont az ellenfél arca felé. Én megértem hogy védenie kell magát de ez nekem nagyon nem tetszik.
Ha védekezés közben zúzza az ellenfelet akkor semmi gond, csak ez sztem így sportszerûtlen, vagy akkor ne fetrengjen, ha Õ is kap.
Remélem nem látok tõle több ilyet. Hajrá Magyarok!
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nagyon egyetértek Veled, én is pontosan így gondolom, örülök, hogy nem vagyok egyedül. Szerintem pl. ez az egyik jelentõs különbség Detti és Tóth között..
HAJRÁ MAGYAROK! :]
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
de ezekszerint bejutottak 😄D
Még a hivatalos oldal fotógalériájában is.
Néztem fotók után, de az elsõ nap után finoman fogalmazva is szûkös a kínálat.
Nemjólesszezígy. <#idiota>#idiota>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
BB meg mindig ezt csinálja, én bárkivel fogadni mernék, h. a spanyolok ellen 100%an odateszi magát. Ráadásul védekezésben jó volt szerintem!
Tóth Timinek szóljon vki h. igaz h. átlövõ, de azért nem CSAK az a feladata, h. átlõjjön, néha passzolhat is, elvégre ez CSAPATjáték!
Remélem mindenki megtalálja majd önmagát és nem kell izgulni.
Bár szerencsére csütörtöktõl a helyszínen rághatom a körmömet 😊)
A lassú Tomori helyett talán jobb választás lett volna Hornyák, ráadásul támadásban biztosan többet tett volna hozzá a játékhoz, mint Mehlmann. Ahogy azt is gondolom, hogy inkább a jobb oldalon kellene, hogy két cserénk legyen és a baloldalon egy, nem is értem a kapitányt miért nem így gondolkodik.. Azt értem, hogy BB-t pihentetni kell, de ha egy félidõt játszik meccsenként, még az is jobb, minthogy egy mérkõzést jól, egyet meg betlizik. Szerintem eljárt felette az idõ, tudomásul kellene venni..
Isthynek is igaza van, a bal oldal tegnap szinte alig kapott labdát, Era is a saját szemfülességének köszönheti góljait. Herr Orsinak tényleg nem volt szerencséje, csak nehogy az önbizalmának ártson, mert egy kapussal nagyon nehéz lenne..
Szerintem egyre jobbak leszünk, csak reménykedni tudok, hogy ez a csapat minden tagjára igaz lesz..
Nagyon érdekes hír volt Isthy bátyám! <#nyes>#nyes><#wink>#wink>
Viccet félretéve nem bánom, ha a román színekben így játszik Mika, viszont ha visszatér Gyõrbe nagyon remélem, hogy úgy fog játszani, ahogy tud..
Végig fossák a szót, be nem áll a szájuk és zúdítják a véleményüket. Ez nem tóksó! Azt mondja kinél van a labda, ki dobta a gólt, mennyi az állás, mit mutat a bíró! Nem folyamatosan dumálni közben!
Sok gólt kaptunk ugyan, de sztem jobb volt a védekezés, mint a pannon-kupán, vagy montenegro ellen. Legalábbis volt védekezés. Úgy látom egy alapvetõ adalékkel nagyságrendeket lehetne javítani rajta: a fegyelemmel. Ha alapjában fegyelmezetten állnának oda a játékosok, és az alapvetõ feladatokat következetesen megcsinálnák, nem csupán csak érzésbõl védekeznének, akkor a kapott gólok majdnem fele elkerülhetõ lett volna. Sokszor túlvédekeztünk valakit, és ott volt a hely, még többször csupán a feltett kéz hiányzott, nem tudtuk eldönteni, hogy kilépjünk, vagy sáncoljunk, így egyiket se csináltuk, jött is a gól.
Elõl kicsit rohanónak és kapkodónak tûnik a játékunk. Mintha túl gyorsan akarnánk befejezni egy támadást, és többnyire nehéz helyzetekbõl, vagy nem is helyzetekbõl tudunk lõni. A szélsõket nem foglalkoztatjuk, falat középre tömörítjük és saját dolgunkat nehezítjük.
Nagyon örülök, hogy Zizi ott van a keretben, ha Mehlmann ennyire formán kívül marad, nála nincs jobb arra a posztra. Szomorú, hogy bebizonyosodni látszik, ami BB-rõl volt a véleményem a torna elõtt, de ez még csak egy meccs volt, az elsõ.
Láttam a német-ukrán második félidõ felét. Az ukránok rengeteg hibával játszottak, nem épp magas színvonalon, de így is majdnem méltó partnerei voltak a németesen "kemény" német csapatnak. Sok kétpercet kaptak Jurackék, s elõl sem mentek nagyon az átlövések. Legtöbbször betörésbõl és hetesbõl, vagy Blacha beállóból szerzett gólt. Nem tûntek olyan félelmetesnek, mint tavaly.
Belenéztem a norvég-angolába is. Elég könnyeden futottak az északiak, nem hatotta meg õket ez a hatalmas afrikai csapat. Mindenhonnan erdményesek volt, s hátul is gond nélkül állták az ellenfél útját, fõleg a kapus volt toppon, bravúrosan tolta ki a bombákat.
Nekem most jó segítség a jó öreg horvát média, rájuk mindig lehet számítani, sikerült a német meccset is asszem DSF-en megnézni, meg betandwinen -kis képben ugyan- de bármelyik mérkõzést meg tudom nézni élõben. Ha már úgyis annyi lóvét buktam náluk, ez a minimum. <#mf1>#mf1>
DUNAFERR FOREVER!!!
BB- totál homály, nekem lassúnak is tûnt.Remélem Móni pótolja.
A Tóth Timi meg egy külön történet. Õ is elkeserítõ😞((((
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Hátul ma a Sopi-Szûcs Gabi felállás volt a jobb, de ez is csak max. egy gyenge közepesnek mondható. A jobboldalunkról már minden elhangzott, nem nagyon van mit hozzátenni.
Piros nagyon megbízhatóan játszott elöl is és hátul is, támadásban Rita is jó volt. Tomorinak ezek a villámlábú japánok megoldhatatlan feladatnak bizonyultak. Én Hajafunén csodálkoztam el nagyon. Legalább 10 meccsen láttam már - ebbõl 6-ot a GOG-ban játszott - de most elõször nem jobbszélsõként, hanem jobblövõként szerepelt, s meglepõen jól.
Természetesen Pálingerrõl sem szabad megfeledkezni, hiszen hozta a szokásos szintjét.
A többiek hozták az átlagukat, Görbicz kicsit többet is, és Era most jobb volt, mint a felkészülési meccseken.
Herr Orsi szegény "rosszkor volt rossz helyen" - ennél messze többet tud, s meg is fogja mutatni ezen a VB-n is.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Mivel az eredmény kíváncsivá tett visszanéztem a román-kínai meccset.
A kínaiak jól kezdtek és 8-3-nál Tadicinak idõt kellett kérni, nem ízlett a gyors játékuk a románoknak. Dinu gyorsan cserélésre került, nem sok köze volt a lövésekhez. Azután a kínaiak néhány techinakai hibáját kihasználva egyenlítetek a románok 10-10-re. Ekkor a kínai edzõ kért idõt, innen fej-fej mellett haladtak a csapatok kínai vezetéssel és a félidõben 16-15 volt az ázsiaiaknak. A kínai beállós nagyon élt és sokszor játszottak 2 beállóval is eredményesen.
A 2. félidõben is egy ideig egál körüli volt az eredmény, azután pár kínai hiba támadásban és a félidõ közepére 2-3 gólos román elõny alakult ki. Ez maaradt is kb. 10 percig folyamatosan, majd az újra feléledõ kínai beállós vezérletével 5 perccel a vége elõtt 28-28-ra egyenlített a kínai csapat. Tadici ekkor idõt kért és ez jó húzásnak bizonyult, mert megtörte a kínaiak lendületét. A végjáték a románoké volt, Tolnai jókor védett és az ázsiaiak a gyors játékban többször is technikai hibát vétettek, amivel el is dõlt a meccs.
Ez a kínai csapat kicsit máshogy játszott, mint ellenünk nem is olyan régen. A beállósuk életveszélyesen mozog a falban és sokszor az egyik szélsõvel együtt tartósan két beállóval is játszanak. Jellemzõ volt, hogy az átlövõk sokszor nem lõnek, hanem õket játsszák meg lövés helyett. Az átlövõik amúgy szerintem egész jól lõnek felugorva és talpról is, pedig a román fal elég magas és masszív. A kapusuk is egész tûrhetõen védett.
Ha összekerülünk velük, márpedig szerintem van esély rá, nagyon oda kell figyelni, mert szerintem még nagyobb játékerõt képviselnek, mint a japánok.
A románok csalódást okoztak a játékukkal, én többet vártam tõlük, bár lehet õk is úgy vannak, mint mi, késõbb lendülnek formába.
Végül egy érdekesség a gyõrieknek: Mika az egyetlen gólját klasszikus beállóból szerezte, az átlövései nem nagyon jöttek neki.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
a 100%majomnak meg: <#mf2>#mf2> 😊
elsõ VB meccsnek jó volt, no para, Japcsi lenyomja holnap a spanyolokat, legalábbis szurkolok nekik, nagyon tetszett a játékuk 😊
A támadásokon is van még bõven mit csiszolni, többször elég tanácstalanok voltunk, labdavesztés lett a vége és abból lerohantak a japánok 9-szer minket...
Nem akarok a játékosokkal egyenként foglalkozni, de egy dolgot azért megjegyeznék: a meccs egyetlen nagy pozitívuma számomra az volt, hogy Detti bizonyított a sok "szakértõnek"
Azért én úgy gondolom, hogy holnap jobban fog menni a csapatnak és jobb játékkal könnyebb gyõzelmet fognak aratni.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az angolaiak jól tartották magukat, bár tény, hogy Hammerseng és Nyberg elég sokat pihentek és Marit Breivik sokat forgatta a csapatát.
DUNAFERR FOREVER!!!
A németek végig uralták a meccset, az ukránoknak csak felvillanásaik voltak, amelyek csak a felzárkózásokra voltak elegendõek. A végjátékban 22-19-rõl elléptek 26-19-re a németek és ezzel be is biztosították a gyõzelmet.
Sztem innen a németek és Korea jut tovább.
DUNAFERR FOREVER!!!
Regisztrálni kell és attól függõen, hogy mit akarsz nézni adott összeget fizetni. Én már megcsináltam és kb. 20 perc alatt megvan az egész.
Mindenkinek jó meccsnézést és HAJRÁ MAGYAROK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A magyar nõi kézilabda-válogatott szombat reggel elutazott a vasárnap kezdõdõ franciaországi világbajnokságra.
Németh András szövetségi kapitány csapata - amely az elsõ hét hely valamelyikének megszerzését tûzte ki célul - Párizs és Marseille érintésével repült Nimes-be, csoportmérkõzései színhelyére.
Az együttes elsõ világbajnoki mérkõzését Japán legjobbjai ellen vívja vasárnap 18 órától."
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!