61665
Vélemények egyik legsikeresebb
csapatsportunkról.
-
Gabess8 #41461 Csatlakozom én is Boldog névnapot kívánok Msenek! -
#41460 Tegnap Olimpia névnap volt, illett megemlékezni Mi már néha poénból tartunk vezetéknévnapot is, ez magyarázza a másikat -
#41459 Elolvastam SL blogját az előbb. Amit vártam, azt kaptam. Csak megerősített abban, hogy ne nagyon legyek feldobódva a jövőt illetően... -
#41458 "Ha már ünnepnél tartunk, akkor: Boldog Névnapot Kívánok a topikunknak! Plusz szintén ugyanezt kívánom Msenek is!"
Nekik is...? ok!
Hasonló jókat!:) -
primavis #41457 ja, reggel 5-kor sürgős teendőd volt, persze... s a kommenteket sem hallottad...naná...magadtól itéled meg így a szitukat, OK.
Háát ha kérted, megkaptad...részemről ennyi. -
Gabess8 #41456 Igen, nem néztem meg az ismétlést, mert hiszed vagy nem egyszerűen nincs rá időm!!!! Egyébként azt hogy a sporik jól végzik e a dolgukat azt nem a kommnentátorok közvetítéséből szoktam megítélni! Mind azt írtam is engem marhára nem érdekel, hogy hölgy vagy úr a bíró semmi kifogásom nincs a női bírók ellen, egyébként láttam én már pocsék férfi bírókat is!!
Azt pedig, hogy a tömegpszihózis egyik áldozata vagyok egyenesen kikérem magamnak! -
#41455 Ha már ünnepnél tartunk, akkor: Boldog Névnapot Kívánok a topikunknak! Plusz szintén ugyanezt kívánom Msenek is!
Valamint nemsokára jön az első szép jubileumi születésnap is itt nálunk
De sajnos nem is olyan régen volt egy szomorú kerek jubileum is. Nem véletlenül írtam a #41441-es hozzászólásomban arról az eseményről. Vasárnap este volt pontosan 5 éve... -
#41454 Ráadásul mindkét posztról eredményes volt, ahol játszott. Mocsalina távoztával lehet első számú beállós lesz? Mondjuk tegnap többet játszott lövőben és nem is rosszul. A Regional Liga gólkirálynő Jovanovics sérüléssel bajlódik, így Gabca többet van fenn ballövőben mostanában az utóbbi 4-5 felkészülési meccsen. Nem is árt neki a meccsrutin és a terhelés, had gyakorolhasson minél többet. Ma este 7-től például épp az említett ligában játszanak a Lokomotív Zagreb ellen Zágrábban. 20-án pedig már Podgoricán fogadják a következő Regional Liga ellenfelüket. -
primavis #41453 ja, és természetesen nem nézted meg az ismétlést - hang nélkül - így te is a tömegpszihózis egyik áldozata vagy! Egy bolond (itt kettő volt) százat (szerintem sok tizezeret) csinál, alapon! Máskor tessék levenni a hangot, az első árulkodó jelnél, amely közvetitő/kommentátor elfogultságáról tanuskodik!
Hogy téged mi érdekel, az viszont az IHF-et és az EHF-et nem érdekli. Eszed, nem eszed, megkapod a női játékvezetőket rövid pár éven belül. Ez volt a női focinál is. Tessék szives lenni neked is alkalmazkodni a stilusukhoz. Ahogy ez fokozottan lesz érvényes a csapatokra és edzőikre nézve is. -
#41452 Tetszik az ünnepi "dekoráció". -
#41451 Sajnos, a magyar csapat kapott ki, viszont legalább láttam Gabcát 6 gólt lőni (akcióból).
(Köszi HunNet!) -
Gabess8 #41450 Természetesen nagyon nem értek egyet a reagálásodra, azt pedig, hogy könnyű e megítélni, hogy belemenés volt vagy sem na nehogy már!!! Ha valaki nem bírja követni a játékot akkor ne legyen bíró, az pedig hogy hölgy vagy férfi a bíró az engem marhára nem érdekel, a lényeg hogy jól végezze a dolgát! Természetesen a női bírókat nem két pocsékul munkáját végző bíró miatt fogom megítélni!! -
primavis #41449 lehet, de akár be is jöhet 2 év múlva. nem biztos,hogy a norvégok töretlenül fogják tudni tartani mai formájuk, s azt sem , hogy a dánok hogyan fejlődnek tovább. Pláne a mostani fiaskó után. S a döntő szinhelye se mindegy (Oslo vagy Koppenhága). -
primavis #41448 mellesleg, ha a birók a norvégokat nyolják, akkor sem teljesül a vágyad az utolsó két perccel, mert hamarabb eldöntötték volna, min 5-6 góllal. mert annyival jobbak, ha álmukból keltik fel őket akkor is. -
primavis #41447 igaz, hogy a kommentárral együtt nézted a döntőt?
igaz, hogy nem nézted meg újra ,de már hang nélkül tegnap hajnalban?
ugyanis te is annak a tömegpszihózisnak vagy az egyik áldozata, amit a kommentárral kreáltak. Ők ugyanis minden birói itéletet a spanyolok ellen negativ szinben tüntetek fel, pedig még a fele sem volt az! De mivel volt olyan is, akár egymásután is, a többit is elhittétek nekik!
Ráadásul, mint irtam már, a birók felfogása és a spanyol cspat felfogása a szabályos játékról nem biztos, hogy egyezik! Érdekes módon, Maier, Jurack sérülése a velük levő mecscen történt meg, de ezt megszenvedték a dánok és mi is (Görbe talán tudna róla mesélni!).
Mivel én személyesen jobban szeretem a szép és bár kemény, de fair play játékot, ezért aztán veletek szemben, a spanyolok nem tartoznak a kedvcenceim közé. -
#41446 Nem az érdekel, hogy nő vagy nem nő. Sehol nem írtam a döntő bíróinak nőiségéről, vagy nem nőiségéről. Egyszerűen szarok. Nyilván lehet magyarázni így is, úgy is. Aki sportolt valaha, annak egyértelmű, hogy pont azokban a pillanatokban szivatták a kis ítéletek a spanyolokat, amikor a leghatásosabb volt.
Nyilván győztek volna a norvégok, de nekem spec jobb lett volna, ha az utolsó 2 percben. Ehelyett egy csökevény szart csináltak a második félidőből 5 perc alatt, amire a kutya nem kíváncsi, sztem nem csak én hagytam ott.
Ha erre az útra lép a közkedvelt EHF - nincs arról naív reményem, hogy nem -, hogy ilyen stílusban vezetgetik a világversenyeket, akkor az nem csak engem nem fog érdekelni. -
#41445 Final Four lesz kézilabdában is
Csökkentik a BL-mezőnyét, 24 csapat küzd majd az elitligában
A kosárlabdázóktól koppintanak rendezési ötletet az európai kézilabdaszövetség vezetői.
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHHF) a most zárult női Európa-bajnokság központjában, a macedóniai Szkopjében bejelentette: a 2009/10-es szezontól eddigi 32-es mezőny helyett 24 csapatos lesz a férfi Bajnokok Ligája.
A javaslat vélhetően zöld utat kap a jövő áprilisi elnökségi ülésen - ekkor fogadják el ugyanis véglegesen a tervezetet, melynek az is eleme lesz, hogy a kosárlabdázók Euroliga-küzdelmeihez hasonlóan itt is négyes döntő (Final four) kínál majd két napos csúcstornát a sorozat zárásakor.
-
#41444 Elég baj az, hogy egyesek (öntelt "menedzserek") saját - elvont (agyamnet) - ötleteik kipróbálása érdekében elrontják sok ezer szurkoló szórakozását. -
#41443 Most találtam:
"A VNKSE vezetősége ma azonnali hatállyal felmondott Kenyeres Józsefnek"
Már elég régen volt ő az edző, ha jól tudom, így ez, egy ilyen kiscsapat életében, elég markáns változást jelenthet. -
#41442 Sajnos még sok ilyen "érdekes" ötletük van (volt), mint ez a 2 dolog is amiről írtál. Nem a sportág érdekei mentén haladnak a dolgok, hanem egyesek (csoportok) zsebei mentén. -
#41441 Na igen, az a németországi EB...
Sajnos Zágrábban a saját szememmel láttam, amikor a félidőben egy szürke öltönyös úriember "morcosan" odavágtat a kijáróban leballagó 2 izlandi bíróhoz és eléggé indulatosan magyaráz nekik. Az egész dolog csak azért tűnt fel, mert a csajok is akkor mentek lefelé mellettük és nem lehetett nem észrevenni az illető "működését". Akkor még nem tudtam, hogy ez a francia IHF alelnök volt, aki iránymutatást adott a sporiknak. A következményeket láthattuk Arnardsson és Vidarsson uraktól, amivel sajnos nem kis mértékben hozzájárultak ahhoz a fájdalmas vereséghez (persze más tényezők is voltak, de az övéké volt a legnagyobb szelet). Már többször gondoltam rá, hogy visszanézem a felvételt, hátha a közvetítésben is látható a dolog, de még nem jutottam el odáig. Talán most az év végén lesz egy kis lazítás, lehet sort kerítek rá. -
#41440 Breki azt írta, hogy norvégverést szeretne látni. Erre te írtad, hogy ez - ha nem a VB-n - akkor legfeljebb a másik szeretett csapattól a dántól lehet az EB-n. Erre én azt válaszoltam, hogy én ezt nem tudom elképzelni, hogy a dánok odáig jutnának, hogy megverik őket. A norvégok behúzzák a meccsüket mint a másik rendező (ugyanolyan előnyöket fognak élvezni). Nem az EB megnyeréséről beszéltünk, hanem norvégverésről, amit te a dánok esetében tartottál lehetségesnek az EB-n. -
#41439 Nem gondolom, hogy szerencsés lesz, ha így lesz. Azt gondolom, hogy jó teljesítményét bizonyító bíró vezessen rangos meccseket.
Vannak a nemzetközi szövetségeknek naív elképzeléseik. Női meccs mő bíró, legyen több ilyen, olyan származású, stb. Szerintem, bár támogatni kell a hátrányos helyzetű embereket, sportolókat, országokat, stb., ez nem jelenti azt, hogy pl. egy VB-n csak ezért kell vezetnie egy ilyan országból származó bírónak.
A támogatásnak sok módja van, az egy nagyon szerencsétlen megnyilvánulása, hogy egy gyenge bajnoksággal rendelkező ország bírói vezetnek kiemelkedő fontosságú meccseket.
A döntő bíróinak is az volt a legnagyobb gondja, hátránya, hogy ilyen országból érkeztek. Egyszerűen nem tudtak hol kellő rutint szerezni.
-
primavis #41438 nem mindegy, mert pl. a női kézilabdának - ahogy az már a női labdarugásban meg is történt - készülnie kell arra a közeljövőben bekövetkező helyzetre, hogy csak nők fogják vezetni a női meccseket!
Aki ezt(is) félválról veszi, azt kellemetlen meglepetések érhetik majd!
S a biráskodás módja/stillusa meghatározza majd a játékstillust is, ugyanis a csapatok fognak alkalmazkodni és nem a birók!l -
#41437 Teljesen mindegy, hogy ki és miért hibázik, dönt rosszul, adott esetben. A hiba mindenképpen hiba. Teljesen lényegtelen, hogy milyen nemű az, aki elköveti. -
primavis #41436 nem kell félreértelmezni az irtakat, ha nem haragszol.
Mivel a féfiak és a nők gondolkodásmódja tudományosan és neurólógiasilag igazoltan eltérő, (ld. MTE Hámori akadémikus előadását is 2001 decemberében), nyilvánvaló, hogy biróként is másképpen viselkednek. Nem jobban, nem rosszabbul, másként! Ahogy játékosknt, vagy edőként is, ugyebár? Ehhez semmi köze egyes eseteknek, még túl kevés van ahhoz, hogy bárki megtehetné! -
#41435 Volt már 1-2 elcsalt meccs, aminek - sajnos - szenvedő alanyai voltunk, a kézitörténelemben.
Egyiket pl. Laurencz Laci bácsi is emlegette. Számomra a zágrábi VB döntő is ilyen volt. -
#41434 Ez azért így nem igaz, véleményem szerint. Nekem a szerb bírók kimondottan szimpatikusak voltak. Van 1 magyar páros (a nevüket fejből nem tudom), szerintem ffi társaikhoz viszonyítva jó teljesítményt nyújtanak.
A DT pl., kimondottan gyenge volt az EB-n. (is)
Nem szerencsés általánosítani, ha nem haragszol. -
#41433 Remélhetőleg a HunNet nem sztrájkol.:)
Mert vonattal, ha lenne időm, akkor sem tudnék eljutni Fehérvárra. Pedig szívesen mentem volna, viszont ez a du. 4 óra, munkanapon, nem szerencsés.
2 ünnep között is bajban leszek, mert - mivel Pesten időztem volna 2 ünnep között, gondoltam, kilátogatok egy kedves profi szakértő kíséretében, a dabasi bulira.
Közben azonban valaki egy csodás karácsonyi ajándékot szervezett nekem.
Íme:)
Siófokon egyébként edzőváltás történt. A Loki volt edzője, Varga J. lesz az új mester. Nem sok jót hallottam eddig róla, de lehet, hogy csak nekem hiányosak az infóim. Remélem, megcáfolja a vele szemben jelenleg létező fenntartásaimat.
Egyébként az NB I/B-s bajnokság elég későn, majd csak február végén folytatódik. Ez elég fura, így első ránézésre. -
primavis #41432 nyugi, nyugi, irtam már, jön egyre több női játékvezető és egyre többször fogtok háborogni miatta.....
1. a nők biróként is sokkal inkbb hajlandóak érzlmileg is hozáállni...
2. mechanikusabban vezetnek, illetve konzekvensek még a valós/vélt hibáikban is.... (szerintem ez történt a tegnap is). -
primavis #41431 nem azt mondtam, hogy ők nyerik, hanem könnyen jutnak a döntőbe mindketten, de az elődöntőbe az fix. -
primavis #41430 nos én vettem a fáradságot és ma hajnalban megnéztem újra az ominózus biráskodást! Nos, megint nem láttam olyasmiket amelyeket bármely birópáros ne vállalna fel (a lépést nem könnyű megitélni, a belemenést úgyszintén, s az hogy sokszor közbefujtak s nem alkalmaztak előnyszabályt, az pl.inkább a norvégokra nézve volt hátrányos)! Végeredményben, egy bizonyos stilusnak is felfogható, mivel konzekvensen fujtá ugyanazt ugyanúgy. Ez adott esetben súlythatta a spanyolokat, ahogy minket is számtalanszor súlytott, pl. az északi birók felfogása, amely pl. engedte a fizikailag jóval erősebb oroszok vagy románok, vagy éppen brazilok erőkézilabdáját. Vagy az, amely a délkoreaiak játékmodorát részesitette előnyben.
Nemigen értem a háborgókat, túlságosan is zsigerből fújnak a birókra, kik ráadásul nők és hozzá kell szokni a jövőben,hogy egyre többen lesznek! -
Gabess8 #41429 Ilyen piszkosul elcsalt Eb döntött! Egyébként valószínű, hogy a Norvégok nyertek volna de azért nem 100% ettől függetlenül én azt mondom a sporik nagy mértékben okolhatók a Spanyol vereség miatt, ugyanis nagyon tudták mikor kell belenyúlni igazán a meccsbe, mert azt szerintem mindenki tudja, ha egyszer a Norvégok vezetést szereznek akkor azt visszavenni csapat legyen a talpán! Lehetett volna egy jó ki-ki meccs de hogy így elcsalták ez méltatlan volt mindenhez! -
#41428 Akit érdekel: holnap 16-tól a Hunnet Médián lehet nézni élőben a Fehérép-Podgorica felkészülési meccset. -
#41427 Nagyfejűek! -
#41426 Egyelőre még nem tudom elképzelni, hogy a dánok odáig jutnának. Sztem azt még behúzzák a norvégok, mint másik házigazdák. -
#41424 Én csak annyit fűzök a döntőhöz, hogy a második félidő elején elkapcsoltam. Az első játékrész élvezetes, izgalmas volt, de így elk...ni egy jó meccset!!!
A játékvezetői színvonal messze a sportág színvonala alatt van, s arra nagyon negatívan hat, vagy a látszattal sem törődő csalás megy.
Pekingi bronzmeccs ugyebár...
Megint jó ideig elegem van a kéziből. Ki kíváncsi erre? -
primavis #41423 veréb? :D -
Mse #41422 bagoly? :D -
primavis #41421 megint átestél a...szamár másik oldalára? -:)) is-is. edző is, gyuró is, sportorvos is, pszihológus is....gondolod, hogy a norvégok mellett nem ezek vannak...?