Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Táncos ETO
Miért, milyen?!

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Breki33
Most olvasom

Ez milyen tudósítás már?

"A magyar válogatott a hajrában engedte ki a kezébõl a gyõzelmet
Egészen az idegtépõ végjátékig a magyar nõi kézilabda-válogatottnak állt a zászló a spanyol nemzeti csapat ellen a Franciaországban zajló nõi kézilabda-világbajnokság E-csoportjának zárónapján, Nimes-ben. A félidõben még vezetõ ibériai rivális azonban az utolsó percben egyenlített, Németh András pedig hiába kért idõt, a hátralévõ 30 másodpercben már nem sikerült kiharcolni a gyõzelmet. Két pontot helyett csak egyet vihetnek magukkal a mieink a középdöntõbe."
Duby
Ma fog eldõlni, hogy megengedhetjük-e magunknak azt a luxust, hogy számolgathatunk. Az nem rossz, hogy a végén még alakíthatunk koreával a másik csoport ismeretében. (Bár nem vágom, hogy idõben mikor lesznek az utolsó fordulók.)
De ha folytatjuk a spanyolok elleni színvonalat, akkor tök felesleges számolgatni...

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Hege eto
Az 1 gólos spanyol gyõzelem, de nem lenne rossz az X sem

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

attól függ kijön velünk szemben a másikcsoportból 😊))
a norvég, orosz, francia triót jó lenne elkerülni 😄
álmodik a nyomor :SSS

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Breki33
Az sokmindenre

Ha rend lesz a fejekben.

Érdekes, hogy az öreg most nem vetette be a kedvenc szavajárását P
szerintem ne számolgassunk, a csajok nyerjenek minden meccset, és kiderül az mire lesz elég. 😊))

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Breki33
A mai meccsek már végleges idõpontúak?

A Spanyol Németen nekünk mi a jó eredmény?

Breki33
kalóz tv-t is szerel? :-)
Breki33
köszi az infót

szükség van rá

Duby
Nah, lesz ám kézi a sporttévén, és pont most javult meg a kalóz sport2-m, úgyhogy dupla öröm. Ezúttal nem panaszkodhatunk.

hanball: Kézidömping a sporttévén >>

Hege eto
Nem olyan drága az ha a "radikáliscsürhe politikai futbalhuligánokra" kell lövöldözni

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Táncos ETO
Ez meg a gyõri fórumból..: 😊

"Nem súlyos a sérülése, de egy kicsit pihentetnie kell a lábát."

Isthy
Duby!
Van fogalmad róla milyen drága a Kalasnyikov lõszer? Sztem annyit nem érnek...

Persze nagyon örülök, hogy Ági ügye így végzõdött.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezt már én is kérdeztem elõtted itt, de most úgy tûnik megvan a válasz egy másik fórumból:

"Orsi sérülése nem súlyos, a lengyel meccset valszeg kihagyja, de utána játszik."

DUNAFERR FOREVER!!!

nekem új, h. Gulyás a szóvivõjük....
szép egy banda :SS

én sem hittem volna, h. felmentik, de nagyon örülök neki úgyszintén, remélem Áginak megy az úszás 1 hét múlva 😊

hajrá Ági 😄

Táncos ETO
Lantos Gáborra, köszi. 😊 Írnom kellett volna még, hogy raccsol és akkor nem is kérdés.. 😊

banok
Lantos Gáborra gondolsz vagy a Radnóti Lászlóra? (utóbbi már nem dolgozik az MR-nél)

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Táncos ETO
Ja és Gyárfásnak, Kolláthnak, hájfejû Tiszekernek: <#mf2><#violent>

Táncos ETO
Nem hittem volna, de nagyon-nagyon örülök neki, végre valami jó hír! <#eljen> <#taps>

Duby
Origo: A Nemzetközi Úszó Szövetség is felmentette Kovács Ágnest >>
<#vigyor2><#eljen><#taps>
Iigeeen!!! Gyõzelem! Valahogy gyõzött az igazság, valahol még mindig rejtõznek csodák, tán még érdemes hinni. Ez nagyon jól esett.
Végre valami.

Origo: A MACS doppingellenõrei nem tudtak vért venni Kovács Ágnestõl >>
Üröm az örömben, tehát az ügynek nincs vége, még mindig célpont. De most már okosan és higgadtan el kell kerülni a problémás szitukat!
Apropó: Gulyás barátom lett a MACS szóvivõje. Nocsak nocsak, hogy összefújja a szemetet...
Tiszekker, Kolláth, Gulyás... gyönyörû társaság. Szívesen elmennék egy ilyen MACS-os vezetõi értekezletre...
...egy kalasnyikovval. <#violent>

hát Na-ról eddig azt tapasztaltam, h. igencsak ragszkodik a döntéseihez, ergó nem fog utólag senkit behívni, hacsak nem sérülés miatt-de ez meg ne legyen...

Hege eto
Majd talán Luca...

Breki33
#36438-re senki?
Hege eto
"Aki negatív irányban kilógott, az Mehlmann, de vastagon. (Ezt nem csak a tegnapi meccs alapján állítom, hanem a három után együtt) Nála egy nagyon jó hardverhez (minden fizikai adottsága megvan a kézilabdához) egy rendkívül gyenge szoftver párosul, s még az is tele van hibával!
Inkább maradjunk balkezes lövõ nélkül, de jöjjön haza, ne rontsa a kinntiek teljesítményét és morálját!!! Az itthon maradt tartalékok közül hívjuk be helyette Temest jobblövõ/3-as védõnek, biztosan többet érne a továbbiakban (is)!!! "

Ezt nagyon adom.<#eljen>Na nem mintha csodát várnék Bernitõl, de erre Sopronyi, Benyáts bármikor képes

Táncos ETO
Viszont volt már a kezemben! 😊))
Amúgy gondoltam, Siklós Erik, meg ez a másik tag, akinek nem jut eszembe még mindig a neve, úgy vettem észre nem igazán Görbe és ETO fanok. Nem lehet mindenki tökéletes.. 😊))

lebuktál, nem olvasol TimeOut-ot 😉))
Siklós Erik 😊

Duby
Kirsner sztem a jobbak között volt ezen a meccsen. Tóth érdemeinek maximális elismerése mellett lõhetett volna sokkal többet, ha a 2., 3. kihagyott ziccere után felismeri, amit a kapus csinál, és eredményes lehetett volna az átlövõjáték.
Javaslom a handballos hangnem handballon hagyását.
Ibolya hardver-szoftveres hasonlata nagyon jó!

kaloz174
HVG cikk a spanyolok elleni meccsrõl
Szerintem a kép Görbérõl legalább 4 éves. <#circling>

Piga és Erdõs Éva véleménye, meglátásai

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Breki33
Lehet tudni mi van Orsi-val?
SomogyiG
Eszméletlen mértékû gyûlöletre és vakságra és nem utolsó sorban primitívségre van szükség ahhoz, hogy:
- Kirsnert a tegnapi meccs alapján csak rossznak tudja látni (Görbicz-el kapcsolatban már soxor kiveséztük, hogy az utolsó pillanatokban eladott labdája(-i) nem azt jelenti, hogy rajta ment volna el a meccs - ez viszont Eránál másképp van, ha Õ hibáz ilyenkor, akkor rajta ment el) Azt is látni kellene, hogy egy hiba teljesen mindegy, mikor következik be, azt javítani nem lehet, legfeljebb várni, hogy az ellenfél is hibázzon, ami azt egalizálja!
- Tóth a rengeteg hibája mellett szerzett 5 akciógólt, és most fel lehetne sorolni legalább 5 olyan játékost, akinek a mutatója legalább olyan rossz volt, de van gyengébb is, s a védõmunkája sem volt rosszabb, mint bárkié!!
Ezen a meccsen senkit nem lehet kiemelni pozitív irányban, csak olyan van, aki kevésbé volt rossz! Ilyenek Görbicz, Pálinger, Kirsner és Borbás, esetleg még Kovacsicz.
Ha bárkinek kételyei támadnának, megvan a meccs felvétele, már meg is néztem újra - tudom ajánlani bárkinek. A sport1-2 is ismételni fogja, érdemes újra megnézni, mielõtt bárkit elitélnénk a csapatból!
Aki negatív irányban kilógott, az Mehlmann, de vastagon. (Ezt nem csak a tegnapi meccs alapján állítom, hanem a három után együtt) Nála egy nagyon jó hardverhez (minden fizikai adottsága megvan a kézilabdához) egy rendkívül gyenge szoftver párosul, s még az is tele van hibával!
Inkább maradjunk balkezes lövõ nélkül, de jöjjön haza, ne rontsa a kinntiek teljesítményét és morálját!!! Az itthon maradt tartalékok közül hívjuk be helyette Temest jobblövõ/3-as védõnek, biztosan többet érne a továbbiakban (is)!!!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Duby
A csoportmeccsek alapján arra jutottam, hogy a jobbátlövõ posztot elsõsorban nem Ibolyával kell ezután megoldani. A tapasztalat az, hogy aki helyette van, bárki megoldja a posztot legalább ilyen szinten és erdményességgel, de inkább nagyobbal. Elsõsorban Szucsánszki kell, váltótársa Hornyák. Ibi segítsen be esetleg a szélre Momo-nak és BB-nek, mivel úgysem küldi haza NA.
Tóth Timinek meg magyarázza meg valaki, hogy ha egy kapus 10bõl 10szer szétdobja magát, akkor 11dikre már próbáljon meg nem kidobóst játszani, hanem higgadjon le egy kicsit, és lõjön második szándékból, vagy pattintsa alá!

Duby
A tegnapi találkozót negatívan és pozitívan lehet megközelíteni. Ha pozitívan, akkor ezzel reméljük letudtuk a holtpontot, és a gyenge-meccset, s ezután ilyen szarul már nem játszunk, plusz még azért így is veretlenek vagyunk. Ha negatívan, akkor ha már a spanyolok ekkora - szinte megoldhatatlan - feladat elé állítanak minket, akkor mi lesz ezután. Kellemesebb az optimista álláspont.
Jah, Koreát benéztem, de a csoportvégeredményeket elég jól megjósoltam.

Hege eto
Ez egy gyalázat volt. Görbe se volt jó de Õ is ember. De mit csinált a többi?????????? Pálingeren kívül. Remélem az öltözõbe végigrugdalta a csapatot.

kaloz174

Az igazán sorsdöntõt hibát szerintem Tóth követte el, amikor nem sokkal a vége elõtt teljesen feleslegesen utánna nyúlt a ziccerben lévõ játékosnak, a többi már csak ennek a következménye volt. Persze ez csak a jéghegy csúcsa volt, nem is nagyon érdemes elemezni, mert ez a meccs sokkal korábban lett eltolva. Elképesztõen sok hiba vezetett ahhoz, hogy ilyen szoros lett a vége.
Nagyon nagyot kell javulnia a csapatnak ez alatt az egynapos pihenõ alatt, mert ha nem, akkor a németek megint ránkszámolnak...
Táncos ETO
Az a baj, hogy szerintem meg ezt akarta mondani, mert pontosított a riporter és Ibi szinte meg volt sértõdve a kérdésen..

Táncos ETO
Ne nézd meg a meccset, ha nem akarsz szenvedni.. 😊
Ki volt a riporter amúgy? Siklós Erik vagy az a raccsoló valaki, aki az E.ON-os gálán szokott konferálni?! (nem jut eszembe a neve..)
Szerintem Görbe volt az egyetlen, aki próbált valamit tenni, annak ellenére, hogy Õ is gyengébb volt a szokottnál, de mindez abból fakadt, hogy igazából nem voltak társai a pályán, kénytelen volt egyedül vállalkozni. Ha nincsenek társak és nincsenek jól mozgó emberek a pályán, nehéz gólhelyzetet kialakítani..

kaloz174
Ibi nem ezt akarta mondani, úgy gondolom. De természetesen nem fogalmazott jól, mert nem is nagyon értette, mit kérdez tõle a riporter.
Nagyon hiányzik egy(2?) igazán jó lövõ a csapatból, aki ráadásul lát is a pályán...

Ez a csapat nyert egyszer 1 bronzot. Akkor mindenki azt hitte, ez csak a biztató kezdet. (Ráadásul az elõzõ generáció nem akármilyen eredményeket ért el.) Ennek hatására talán, de szerintem túlzó elvárásokat fogalmaztak meg nagyon sokan a csapattal szemben.

én sem tudom, hálistennek nem láttam a meccset, csak hallgattam, azt is szakadozottan, mert a vonat bezavart 😊
a riporter ezt mondta felváltva: Anita miért kell ez, Timi de miért lövöd el, (itt a két nevet meg is lehet cserélni) ne adjuk már el, kidobjuk a vonalon, Anita mit csinálsz, Timi megint a falba, ajjajj jajj ... kb.
jó volt hallgatni...

Táncos ETO
Én nem tudom mi jót látott a riporter era védekezésén.. Görbe labadaeladásaira nem emlékszem, ettõl még persze lehetett így, viszont Kirsner sorsdöntõ és már jóváhozhatatlan idõpontban adta el a labdát..

hát én csak a kossuthon hallgattam, de ott a riporter Era védekezését is dícsérte, ellenben mikor bekapcsolódtam akkor épp Görbe adott el labdát, hármat egymásután...

szóval megállapíthatjuk mindenki béna volt...

persze ha 9.12. hely a cél, akkor szép döntetlen ez 😞((

Táncos ETO
Az a helyzet, hogy így játszik a magyar válogatott, a kulcsemberei egyszerre mondanak csõdöt.. Mert Görbe még viszonylag jól játszott, szerintem nem rajta múlt ez a döntetlen, de Tóth rém gyenge volt, hány és hány ziccert kihagyott, Kirsner Vérten kiválása után nem tudta azt nyújtani, amit Orsi, hiába dobott lerohanásból gólokat, mikor a legfontosabb pillanatban eladja a labdát és gólt kapunk belõle, hogy a védekezésérõl ne is beszéljek.. Pálinger is gyenge közepes volt ma, de inkább rosszabb, nem értem miért nem pihentette kicsit a kapitány..
BB sajnos ugyanolyan gyenge, ahogy eddig, Mehlmann a végén két fontos gólt lõtt, de azon kívül semmi.. Ehhez hozzájött az orosz bírók kritikán aluli mûködése..
Egyébként úgy gondolom, hogy mindezek ellenére is nyernünk kellett volna, kíváncsi vagyok mire megy NA, nincs könnyû helyzetben..
Mégiscsak jó lett volna az a sportpszichológus..

ha Ibi tényleg azt nyilatkozta a meccs után -nem láttam a sport tv-t, kossuthot tudtam csak a telón fogni- hogy nem játszottunk rosszul, és minden rendben van az önbizalmával...akkor gyorsan cseréljük le vkire, mert ezekszerint a tudásával van probléma...és még finoman fogalmaztam...

katasztrófa 😞((

nem is akarom megnézni a meccset...

kaloz174
Azt a gólt sem a posztjáról szerezte. Bizony, pontosan a szélrõl lõtt gólok - is - hiányoztak, sajnos.
Az ütés, amiért végül is a spanyol csapat kapott 2 percet, viszont nagyon csúnya volt. Ennek ellenére lelkes volt és viszonylag jól mûködött a kapcsolat közte és Timi között, kár, hogy ma Sopi átlövései nem igazán ültek, annak ellenére, hogy 5 gólt azért szerzett.
Nem irigylem a csapatvezetést, de végül is NA nem véletlenül a legjobb magyar edzõ jelenleg, bízom benne, hogy kitalál valamit.

Breki33
E csoport, 3. forduló, eredmények
Magyarország-Spanyolország 26-26 (13-14)
Nimes, 4000 nézõ: v: Csernega, Polagyenko (oroszok)
gólszerzõk: Görbicz 6/5, Tóth 5, Vérten 3, Mehlmann 2, Kirsner 2, Borbás 2, Kovacsicz 2, Tomori 1, Szamoránsky 1, Balogh 1, Hornyák 1, illetve Mangue 10/4, I. Fernandez 5, Aguilar 3, Pinedo 3, Martin 2, Berenguel 1, Ortuno 1, M. Fernandez 1
7 méteresek: 5/5, illetve 8/4
kiállítások: 10, illetve 18 perc piros lap: Tomori (57.), Tóth (59.)

A csoport korábbi mérkõzésén: Kongó-Japán 32-28 (15-13)

A végeredmény:

1. Magyarország 5 pont (94-77)
2. Spanyolország 5 (91-79)
3. Kongó 2
4. Japán 0
Isthy
Rosszul és eszetlenül játszottunk ma és még így is majdnem nyertünk, azért ez nem semmi. Szerintem vegyük úgy, hogy ezzel megvolt a ráhangolódás és ezután jön a lényeg.

Úgy gondolom 2 dolog lehet a továbbiakban:

1. Mindenki eszméletlenül összekapja magát és ezután azt hozzuk amit tudunk. Ebben az esetben még az érem is benne van.

2. Marad minden ebben a kerékvágásban és akkor még az olimpiának is búcsút inthetünk, társulva a dánokhoz.

A csütörtöki lengyelek elleni meccs választ adhat arra melyik verzió következhet.

Jobbulást Orsinak! Remélem nem komoly a baj.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
"Emberelõnyt kihasználva Kirsner egyenlített a 36. percben, majd újabb találatával jött a fordítás, elõször a meccsen a magyarok vezettek (18-17). "
Breki33
Egyet igen de nagyon szemfüles gólokat szerzett, ha jól emléxem még az öreg is kiemelte.

Az õ góljaival fordítottunk

kaloz174
Era miért? A végén egy nagyon fontos labdát eladott, szélrõl nem is emlékszem góljára.
Nekem az elsõ félidõben Görbe játéka tetszett.