Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Azért abban talán mindannyian reménykedünk, ha nehezen is, de csoportban legalább a negyedik helyet megszerezzük. Bár én a harmadikat sem zárnám ki, ennél feljebb nem merek tekinteni jelenlegi formánk alapján..
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
"Nyílt levél a magyar nõi kézilabda válogatotthoz
Drága Csajok, Kedves Fórumtársak!
Pálinger Kati mai meccs utáni nyilatkozata mellbevágott. Nem gondoltam volna, hogy akármilyen internetes fórum bármely hozzászólása befolyásolhatja a magyar válogatott teljesítményét. Úgy látszik tévedtem. Nyilván nem lehet az eddigi döcögõs játékot csak a fórumhozzászólásokra fogni (sõt a hibát nem is itt kell elsõsorban keresni), de a tény, hogy sokadszor e nemzet történelmében már, mi magunk tudunk saját hóhéraink lenni akkor is megdöbbentett.
Drága csajok!
Szeretném, ha tudnátok, nem vagytok egyedül. Szeretném, ha hinnétek, nekünk nem csak akkor kelletek, ha gálázva oktatjátok a világot. Szeretném, ha látnátok, ebben az országban a hangadók lehetnek néha véleményformálók, és a véleményformálók hangadók, de nagy dolgok mindig akkor születnek, ha a többség felmorajlik.
Én most szeretnék egy morajlást hallani. Egyfajta szimpátiatüntetést. Hitet és erõt sugárzó megnyilvánulást. Nem egy meccsre szólót, mely szombatig tart, és ismét terhet rak a vállatokra. Olyan kiállást akarok, mely, ha fületekbe jut, erõt ad majd nektek, és segít a nehéz pillanatokban! Szeretném, ha minél több ember nevét adná e levélhez, demonstrálva az õsi magyar törvényt, mely szerint egységben az erõ. Mi csak akkor állhatjuk meg helyünket a világban, ha nincs belsõ megosztottság. Örömmel tapasztaltam, hogy a csapaton belül nincs is ilyen. Szeretném, ha látnátok, a szurkolók között sincs. Remélem csatlakoznak néhányan.
Párizsban találkozunk,
Sportbaráti üdvözlettel
Honvári János"
Hát kíváncsi vagyok hányan csatlakoznak ehhez névvel aláírva..
Egyébként szerintem nem rossz kezdeményezés, bár azt azért nem értem, hogy miként hathat ki a fórumozók véleménye 1550 km-re úgy, hogy ez görcsössé teszi a lányokat.. Nekem ez inkább csak kifogásnak tûnik, van mire fogni.. Akit nem építik az ilyen jellegû kritikák, ne olvassanak fórumokat a VB alatt.
Ettõl függetlenül tényleg próbáljunk pozitívak lenni, ha már ez állítólag számít! 😊 Csak de nehéz, Istenem...
Amit a bírókról írtál, nem értek egyet Veled, Cseszivel inkább, Õ ezt írta a gyõri fórumban:
"a mostani sok kiállításunk legfõbb oka, hogy nincs védekezésünk. Nem az, hogy odabaszunk. Mert a kiállításaink nagy része utánnyúlás, utánlökés, lerántás. Ez abból adódik, hogy valahol, valaki lekésik - vagy ki sem lép, aztán egyszer csak annyira elcsúszik az egész, hogy jön a kiállítást érõ szabálytalanság. Ez a mai meccs tipikus példája volt, hogy mennyire így van. Amíg Tóth bent volt addig tele voltunk kiállítással, mert õ az, aki nem lép ki az emberére vagy késve ér ki. A kettes vagy a másik hármas besegít és emiatt nem ér vissza a saját emberére. Ez volt a baj. Amint kikerült a védekezésbõl, már jobb is vot az egész dinamikája. Kevesebb kiállítással."
Annyival kiegészíteném, hogy bár nekem sem tetszik Tóth védekezése, ennyire azért nem sarkítanám a képet, sokan hibáznak, hogy nem úgy mûködik a védekezésünk, ahogy kellene.
I.2-II.3
I.3-II.2
I.4.-II.1.
Persze Gin és Görbe érdemei a legnagyobbak, de ma végre vmi csapatjátékot is láttam, méghacsak 10percig is, de végre megmozdult vmi.
gratulálok csajok, ez már legalább a 10% a tudásotoknak, úgy összességében, lehet elindulni felfelé 😊
a védekezésünk meg pont az itthoni bajnokságbeli fújás miatt olyan amilyen, lehet itt hisztikézilabdábval meg terrorkéziladával viccelõdni...
Az elõdöntõk dec. 15-én lesznek az 5-8. helyért elsõ meccseivel együtt.
Dec. 16-án pedig helyosztók a 7. és az 5. helyért, valamint a bronzmeccs és a döntõ.
DUNAFERR FOREVER!!!
"Emellett a védekezésben is tervezek némi változást, hiszen le kell csökkentenünk a kiállítások számát, mely csak úgy lehetséges, ha lábbal sokkal dinamikusabban és jobban védekezik az együttes minden tagja."
Na ebben vagyunk mi nagyon gyengék most a válogatottban is. Nem tudjuk lábbal követni az ellenfeleket és ebbõl adódik a sok kétkezes lökés, lerántás oldalról és hátulról. Ezt veszik egyre inkább észre nemzetközi szinten és torolják is meg kõkeményen.
DUNAFERR FOREVER!!!
NANA! Nagyon vigyázzunk ezzel! <#ejnye1>#ejnye1> Ha a spanyolok is megverik a lengyeleket - szerintem így lesz - akkor még nagyon necces lehet ez a "szinte biztos"...
DUNAFERR FOREVER!!!
Magyarország-Lengyelország
Gyenge meccsen, nagyon sok hibával és megint komoly hullámvölgyekkel nyerte elsõ középdöntõs meccsét a nõi kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon. A szövetségi kapitány szerint a félidõk végén minden idõk legrosszabb válogatott játékát látta.
Két, hullámvölgyekkel tarkított gyõzelem és egy nyögvenyelõs döntetlen után kezdte meg a világbajnoki középdöntõt a magyar csapat. Lengyelország legyõzése kötelezõ volt a továbbjutás érdekében.
Sikerült elhúzni
A kezdés után három percig nem esett gól, ekkor sajnos Ewa Damiecka szerezte meg átlövésbõl a vezetést, még a perc végén Szamoránsky Piroska beállóból egyenlített (1-1).
Pálinger Katalin elsõ jó védése után hetest is fogott, de támadásban ezen a meccsen is jöttek a hibák. Emberhátrányból sikerült elõször megszerezni a vezetést, egy kipattanó után Balogh Beatrix lõtt gólt (2-1). A vezetés sem nyugtatta meg a csapatot, de a kilencedik percben végre betalált az addig hiába próbálkozó Mehlmann Ibolya. Az újabb lengyel egyenlítés után Görbicz Anita hetesbõl vette vissza a vezetést (4-3).
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
A csapatok nagyon sokat hibáztak, ellõdözték a labdát kidolgozatlan helyzetbõl, így csak a kapusok statisztikái lehettek jók.
4-4-nél nemcsak az egyenlítés volt a gond, de Szûcs Gabriella kiállítása után Szamoránskyt is leküldték. Tóth Tímea azonban kettõs emberhátrányból szerezte meg a vezetést. A Hypo légiósa teljes létszámnál is betalált, majd a lebénult lengyeleket leindítva Balogh növelte háromgólosra az elõnyt (7-4).
Pocsék lett a félidõ vége
Lengyel hetes után emberhátrányból szerzett gólt Mehlmann is, Pálinger pedig ziccert fogott, ami idõkérésre kényszerítette a lengyel kapitányt. Klaudia Pielesz egyenlõ létszámnál talált be (8-6), majd Mehlmann elõbb támadásban, majd védekezésben hibázott, utóbbiért kétperces kiállítást kapott. Emberhtrányban azonban most sem Tóth, sem Szucsánszky Zita nem talált be, Dorota Malczewska megetette a védõinket és szépített, Mehlmann visszaállása után pedig ugyanõ egyenlített is (8-8).
Pörögtek a kiállítások a magyar csapatnak, de sokkal többször is kiállíthatták volna Németh András játékosait. Ezután kicsit belejöttek a csapatok, felváltva estek a gólok, a lengyelek egy leindításból visszavették a vezetést (10-11). Szûcs, Majerek
A félidõ nem sikerült jól, de a vége katasztrofális lett. A lengyelek a hajrában kapták elsõ kiállításukat, Görbiczék még értelmes támadásig is alig jutottak emberelõnyben, a sorozatban három gólt elérõ Majerek pedig másodpercekkel a vége elõtt kétgólosra növelte a lengyel elõnyt (11-13).
A szünet után a lengyelek tovább növelték az elõnyüket, majd Mehlmann tartotta a lépést (12-14). Pálinger bravúrjai sem voltak elegendõek, mert három gólra, 12-15-re is elhúztak a lengyelek, Borbás Rita azonban szépített. Szûcs góljával már csak egygólos volt a hátrány, egy gyors támadás végén Hornyák Ágnes meg egyenlített is a 36. percben (15-15).
Ötgólos vezetés a semmibõl
Megjött a fordulat, szinte a semmibõl ütötte ki egy 6-0-s sorozattal a magyar csapat a meccs elõtt esélytelenebbnek tartott lengyeleket. A Kirsner Erika kiállítása utáni emberhátrányban visszavették a vezetést a lengyelek, de ez csak másodpercekig tartott. Jó elõkészítés után Mehlmann szép átlövésével 8-7 után vezetett újra a magyar válogatott, 17-16-ra. Dagmara Kowalska kiállítása kellett a feltámadáshoz, Balogh a szélrõl elõbb kétgólosra növelte az elõnyt, majd egy bejátszásból már a 19-16-ot érte el.
Emberhátrányban ment igazán jól ezen a meccsen, Szûcs kiállítása után is ez derült ki: Görbicz két góljával lett 21-16. Guran hiába szépített, a kiállítás lejárta elõtt Ferling Bernadett visszaállította az ötgólos vezetést.
Sikerült tartani az ötgólos elõnyt, Pálinger nagyszerû védései mellett több gól Görbicz és Balogh remek összjátékából született. Ekkor már belendült a magyar csapat, Ferling és Kirsner is betalált, az utolsó tíz percre 26-21-gyel fordultak a csapatok.
Sikerült felhozni õket
Percekig nem esett gól, sajnos Pielesz szakította ezt meg, Izabela Duda háromra hozta fel a lengyeleket. Görbicz hetesbõl állította vissza a négygólos vezetést, de 27-24-nél Pálingernek kellett ziccert, majd Pielesz hetesét fogni.
Két perccel a vége elõtt Duda távolról lõtt, 27-25, még ebben a percben ugyanõ lõtt megint messzirõl, Pálingernek kellett hárítania.
Az utolsó perc magyar kapkodással kezdõdött, így sikerült felhozni a lengyeleket 27-26-ra. Fél perc volt hátra, magyar támadással, Mehlmann jó nagy kapufája után Balogh hidegvérrel rakta be szélrõl a kipattanót a kapuba: 28-26.
Minden idõk legrosszabb játéka
A gyõzelem megint összejött, de érthetetlen kihagyásokkal egy nem túl erõs ellenfél ellen. Helyenként szánalmasan sok hibát vétettek a magyar játékosok, Pálinger mellett talán csak Görbicz lógott ki pozitív értelemben a csapatból.
"A félidõben nagyon elkeseredett voltam. Hihetetlen kikapcsolások voltak ezen a mérkõzésen" - kezdte értékelését Németh András a Sport TV-n. A szövetségi kapitány azt mondta a félidõk végén minden idõk legrosszabb magyar válogatott játékát látta. Németh szerint rövid idõkre idézte csak önmagát a csapat. "Arra sincs magyarázat, hogy a játékosok nem azt csinálják a pályán, amit idõkérés alkalmával kérek tõlük. Pihenõnap következik, remélem, rendezni tudjuk a sorokat. Egy magabiztos német csapat következik, jó lenne õket megremegtetni."
A gyõzelem azt jelenti, hogy a negyeddöntõbe jutás szinte biztos. A magyar válogatott következõ meccsét az eddig szintén veretlen Németprszággal játssza szombaton fél háromtól.
Jegyzõkönyv
Magyarország-Lengyelország 28-26 (11-13)
Dijon, 4200 nézõ, v: Bord, Buy (francia)
Gólszerzõk: Balogh 6, Mehlmann 5, Görbicz 4/2, Ferling 2, Kirsner 2, Tóth 2, Szamoránsky 2, Szûcs 2, Szucsánszki 1, Borbás 1, Hornyák 1, illetve Malczewska 4, Damiecka 4, Majerek 4, Pielesz 4/1, Duda 3, Duran 2, Kudlacz 2, Zaleczna 2, Polenz 1, 7
méteresek: 2/2, illetve 3/1 kiállítások: 16, illetve 4 perc
A csoport korábbi mérkõzésein
Németország-Spanyolország 30-25 (14-8)
Románia-Koreai Köztársaság 31-27 (14-15)
Az állás: 1. Németország 4 pont (62-51), 2. Románia 4 (69-60), 3. Magyarország 3, 4. Spanyolország 1, 5. Lengyelország 0 (59-66), 6. Koreai Köztársaság 0 (53-63)
Az I. csoportban
Angola-Franciaország 29-27 (11-16)
Oroszország-Horvátország 30-25 (16-10)
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
DUNAFERR FOREVER!!!
Õ adott nekünk és a csapatnak ajándékot, pedig ennek fordítva kellett volna történnie.
DUNAFERR FOREVER!!!
Boldog szülinapot neki! Õ gondoskodott róla, hogy meglegyen!
Ma BB-nek is sokat köszönhetünk, úgy gondolom. <#taps>#taps>
Ez egy krimi volt - megint.
Görbe beverte a hetest 23:27 gyerünk!!!
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
Én is bíztam abban, hogy egyre jobbak leszünk...Valami nagyon nem jött össze a felkészülés során.
Én egyet tudok: a Dunaferr játékosok jó formában voltak.
NEm értem az egészet. <#nemtudom>#nemtudom>
Nem hogy egyre jobban, egyre rosszabbul játszunk! És még mindig van lejjebb. Amit látok egyszerûen nem hiszem el.
<#falbav>#falbav>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nekem viszont rájuk akkor is drága. Az egyszerû fonott eszközt jobbnak tartom nála, ráadásul többször is felhasználható. Egy bizonyos vassal párosítva még demokratikus szóösszetételben is szerepel, tehát tulajdonképpen demokratikusnak is mondhatnánk, az õ gondolkodásukat használva.
De elég az off-ból, HAJRÁ CSAJOK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Oroszország-Horvátország 30-25 (16-10)
Rengeteg technikai hibával (19 ill. 16) füszerezett meccs volt. Az oroszok jobb kapusteljesítménye döntött.
Románia-Korea 31-27 (14-15)
Itt is a sokkal jobb kapusteljesítmény döntött. Mika 6 góljával csapata legeredményesebb játékosa volt.
DUNAFERR FOREVER!!!