Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
játékosokat nem, egymást lehet fikázni 😄DDD (sõt játékosnak játékost...)
értem én, pozitív hozzáállás 😄DDD
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
A hazai médiacsinálók és botcsinálta "szakemberek" dilettantizmusát egyértelmûen bizonyítja a hozzáállásuk. Ahogy képtelenek voltak felmérni, hogy a jelenlegi hazai kézilabda hol tart, úgy képtelenek azt is kezelni, hogy az eddigi eredmények mit érnek! Ugyanez vonatkozik a fikázó "szurkolókra" is!
Külön "élmény" azoknak a beírásait olvasni, akik azért mondják el mindennek a kapitánypárost és/vagy a kinnt levõ játékosokat, mert az aktuális kedvencük ki sem utazhatott, vagy kevesebb lehetõséget kap, mint szeretnék.
Erre utaltam korábban is: képesek inkább az ellenfélnek szurkolni - nem írják be nyíltan, de egyértelmûen kiolvasható a hozzászólásukból - mert így azt hiszik, bosszút állhatnak kedvenceik mellõzésén!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
"Sokat fociztam, mielõtt eltörték a térdem. Tizenhét évesen egy helyi sakkversenyen összekerültem Polgár Judittal. (Elvert annak rendje és módja szerint) Ennek ellenére, soha de soha nem felemelt kézzel kezdtem neki. Kikapni? Benne van a pakliban. Nem küzdeni? OLYAN NINCS!!!!
KI A LEGJOBB KAPUS?! KI A LEGJOBB IRÁNYÍTÓ?! KIK VEZETIK A BL GÓLLÖVÕLISTÁT?!
Ne mondjátok hogy nincs esély! Lehet, hogy kevés, de valaki a lottóötöst is megnyeri!"
Hajrá csajoooook!!!!!
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Amire kíváncsi voltam azt megtudtam.
DUNAFERR FOREVER!!!
Én már Ginnél láttam õket. Szeretném majd hallani a tv közvetítésben a régi jó Gin dalt, ahogy ígérted <#wink>#wink><#vigyor2>#vigyor2>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
itt lathattok kepeket a meccsekrol.
udv, Dijonbol
http://ferlingbernadett.hu/palinger/pol/index.html
http://www.ferlingbernadett.hu/album/071206/index.html
http://www.ferlingbernadett.hu/album/vb_esp-ger/index.html
DUNAÚJVÁROS MINDÖRÖKKÉ!
DUNAFERR FOREVER!!!
Amit Gin mondott, arról elég érdekes a véleményed. Az enyém más és majd egyszer egy bajnokin ezt meg is vitathatjuk.
Egyébként jelezd csak nyugodtan az álláspontod, erre is való a fórum.
Gondolom észrevettétek, hogy nem nagyon bocsátkozom a mérkõzések elemzésébe és a csapat teljesítményének értékelésére. Ez nem véletlen, ezzel meg fogom várni a VB befejezését.
DUNAFERR FOREVER!!!
Kérdezd meg a nicknév viselõjét!A spanyolmeccset együtt néztük.
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
2007. december 6., 23:00
A magyar nõikézilabda-válogatott Lengyelország ellen vívott elsõ középdöntõbeli mérkõzését nehézkes játékkal ugyan, de megnyerte, s ezzel két pontos sikerült bezsebelnie. A gyõzelem fontosságát, és a csapat akaraterejét hangsúlyozta Sugár Tímea, egykori válogatott hálóõr, aki a kézilabda.info kérésére értékelte a találkozót.
„A megszerzett két pontot tartom a legfontosabbnak. A mai mérkõzésen volt egy olyan tizenöt perces periódus, amivel a lányok eldöntötték a meccset, és ezt kell szem elõtt tartani. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy van egy Pálinger Katink, akinek a személye rendkívül fontos a válogatottban. Szinte bármikor képes a hátán vinni a csapatot.
Egyelõre tudásunk alatt játszunk, azonban a mérkõzéseken észrevehetõ egy javuló tendencia, ami mindenképpen biztató lehet a továbbiakra nézve. Ha csak ezt a mai sorsdöntõ negyedórát nézzük, megfigyelhettük a lányokon azt a lelkesedést, érzelmi kitörést, ami megadhatja a kellõ lendületet a következõ mérkõzésekre. Ez a pozitív hozzáállás segítheti õket abban, hogy egyre több ilyen negyedórát produkáljanak, és az eddigi útkeresés után végre mindenki rátaláljon a tudásának megfelelõ formájára.
A fair play-listás helyezésünket részben a magyarországi játékvezetésnek tulajdonítom, részben pedig a lányok felelõsségének tartom. Fontos lenne itthon is ezt a fajta bíráskodást követni, mert a játékosok ebbõl tanulják meg, hogy mi az a szabálytalanság, ami belefér, és melyik az, amely két percet, még súlyosabb esetben piros lapot ér.”
kezilabda.info (Bozsik Ildikó)
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Bizony és azért nincsenek, mert nem kér az EHF a hájogféle jellemtelen bosszúálló alakokból.
Pontosan. Ebben az összes élcsapat egyformán nyakig benne van a jv testülettel az élen.
egyébként mikor szenved a csapat egy sorsdöntõ meccsen, amit muszáj nyerni, és hátrányban van -akár klub, akár válogatott , akár ffi ,akár nõi meccsen - én is elszoktam kapcsolni, 1-2 percre és reménykedem mire visszakapcsolok már megy nekik 😉))) ez babona, mert egyszer bevált MKB meccsen 😄D
nõknél még nem 😄DDD
most a V-nb még nem kapcsoltam el, mert szerintem még annyira nem volt meleg a helyzet (a spanyol meccset ugye nem láttam), itt inkább gyenge játék van, de azért csak betuszkoljuk a labdákat 😄D
Ehhez bizony kétség sem férhet. Az Õ beállításukkal "tisztult" a védekezésünk, támadásban meg elkezdõdött a labdanélküli mozgás ami az alapja a modern gyors játéknak.A Ducika ezerszer különbül csinálta a jobb2es védekezést Pirinél. Csak tudná mindig elkapni a lasztikat😊))))
Viszont a D.ferren nagyon látszik ez a munka, még Gáspár Gabin is.
Kivéve Brekit.. 😊))
a drukkolás nem=ezzel! Szeretni kell a csapatot/sportolót, akkor is ha nem megy neki! Nincs kellemetlenebb annál, amikor egy csapatnak nem megy és néma alelátó, ahelyett hogy biztatná! CSakhát a mi sportkedvelõinket valakik úgy szocializálták, hogy csak az aranyéremnek van értéke, s nemcsak helyezések értékletelen/kudarc, hanem a
az ezüst/bronz érem is! CSakhát, egyre több az eszkimó s ugyanannyi vagy kevesebb a fóka! Én még jártam nagypályás kézilabda meccsre is! Hány országban kézilabdáztak akkoriban? De még a 60-as-70-es években is? Hol volt Ázsia, Afrika, Dél-Amerika? S ma?
Mostmeg õk az esélyesek..........
Sztem ne keverjük a höbörgést meg az elégedetlen de a csapatért suzorító és korrekten megnyilvánulni tudó nyilatkozatokat.
A holnapi mecs lesz a vizválasztó én úgy érzem.
Persze az igaz, hogy nem mindegy milyen stílusban. Aki meg el tudja japcsolni más csatornára a TV-t, az nem ír a fórumokba, hidd el..
(Egyébként nem sok élvezni valónk volt eddig a VB-n..)
Tegnap annyi elég is volt, amennyit láttál/unk. Holnap hozzá kell tenni s akkor az a meccs is bejöhet.
Én a hibázást nem itélem el, csak a lélektelen játékot, a nemtörrödömséget. Ha látszik az akarat, a gyõzniakarás, akkor OK, de tudomásul kell venni, hogy az ellenfél azért van, hogy a mi szándékainkat meghiúsitsa, s ha ez sikerül, akkor nem jön be, ha meg még jobb is, akkor gratula neki.
"A sportban miért nem lehet 'csak a szépet' látni"
Neked ez megy?! Látni kell a hibákat is és beszélni róla. Persze nem elsõsorban nekünk, hanem a szakvezetõknek és a csajoknak. Én sokakkal együtt kevés bíztató jelet láttam, ezzel együtt reménykedem, hogy valami szép eredményt el tudunk érni.
Egyébként a csapat mellett még ami aggasztó jel, hogy én nem nagyon emlékszem olyan Németh András nyilatkozatokra, amikor egymást követõ meccseken többször is elhangzott a nyilatkozatában: "nem tudom"...
az már máskérdés, h. nekem eszembe nem jutna ilyenekkel "szórakoztatni" õket...dehát mindenki más 😊))
"Nem történik más, mint bosszantja Õket az, hogy a "szurkolók" nagyon nagy többsége egy pillanatig sem szurkol Nekik, csak fröcsögik magukból a negatívumot, a hülyeséget. "
Ez nem igaz. Mindenki szurkol, csak az elkeseredettség szól a legtöbbekbõl. Aki látogatja ezeket a fórumokat, az a kézilabda és a Magyar Válogatott szerelmese. Lehet optimistán is hozzáállni a dolgokhoz, de 4 ilyen meccs után elég nehéz..
Szóval a lányok helyében a pihenésre, a gyakorlásra szánnám az idõt és nem a fórumok böngészésére, mert valóban, ha ezt teszik, az biztosan nem építi õket.
Másrészt, túlzásnak tartom a negativizálásba való állandó átesést.
Ami meg a durvaságunkat illeti, mese. Egyszerüen:
1. nem kellett volna engedni, /kiküldeni oktatófilmet a biróknak pont a magyar csapat tagjainak rendszeres hibáiról/durvaságairól. A francia birók kivételével pl. mindegyik vadászott Hornyákra!
2. a nemzetközi szemléletben elkövetik azt a hibát, amit régebben a vizilabdában, s ma a fociban tesznek: nem a tett ártékelése számit, hanem egy feltételezett szándék! Ez subjektiv megitélés dolga vagy bürokratikus szabályalkalmazás, ajáték szellemével ellentétesen. Kezezésnél, lesnél, becsúszásnál ezért vannak bizar itéletek, a kézilabdában meg a heteseknél, támadó szabálytalanságnál, kétkezes lökéseknél.
3. a spanyol meccsen is jól látható volt , hogy mig a fejre mért erõteljes ütéseknek a spanyolok részérõl nem volt következménye (a magyar játékos kezelésén kivül), egy enyhe kétkezes lökésnek kiállitás volt a része magyar oldalon. Nem lehet ennyire leegyszerüsiteni a szabályalkalmazást! Lám a tegnapi spanyol orrtörésnél is a dánok ezt ették: hetes és német kiállitás helyett támadó szabálytalanságot itéltek.
4. a számos megitélt magyar támadó szabálytalanságnál (Hornyák, Tóth s mások estében) a védõ - akit a méltánytalanság ért - igaz, hogy elõtte állt a támadómak,csak éppen a vonalon vagy azon belül! Vaj miért nem vették ezt észre a sasszemû birók?
persze nyilván lehet ezt ilyen meg olyan stílusban, ebben már egyetértek 😊
ezért nem olvasok handball.hu-t, meg egy-két "név" hozzászólásait már máshol is kihagyom 😊 Katiéknak is ezt kellene tenni: CSAK A BURZUM! 😉))
addig is légy pozitív és bízz a csajokban 😊))
Nem igazán ér el, és nem tudok azonosulni a Rácz Mariann és társai féle hurráoptimizmussal. Kati megjegyzése meg inkább egy elkényeztetett gyerek szintû reakció számomra, sajnos. Ezzel szemben ha tegnap õ nincs, vagy magához képest csak annyit hoz ki, mint társai, akkor szolgáltattuk volna a másik "bombameglepetést".
Nagyon sok problémát látok a válogatott háza táján, és rendkívül sötéten a jövõt.
De igyekszem a jövõben nem elvenni senki kedvét - fõleg a csapatét nem - és ezen kívül többször megpróbálom nem jelezni álláspontom.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Mert objektíven szemléljük a világot...
A bírókról annyit, hogy az utóbbi 4-5 év világversenyein mindig hátul kullogtunk a Fair Play listán, függetlenül attól, hogy ki volt a kapitány, és attól is, hogy éppen kik játszottak a keretben!
Viszont hazai bírópáros fehér hollónyi sûrûségben szerepel a nemzetközi tornákon! Ez annyiban a hazai szövetség bûne, hogy nincs megfelelõ irányítása és kontrollja a bíróink tudásának és tevékenységének!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
A meccseket gólra, azon belül a több gólra játszák!
Legyõztük Japánt, ami egy pihent ázsiai csapat ellen nem kis fegyvertény, ráadásul a legerõsebb ázsiai csapatot. Utána legyõztük Kongót, akik késõbb legyõzték Japánt, tehát annyira nem gyengék õk sem.
Ezután a két meccs után 1%-ot nem érte el a nem negatív hangvételû kritika, pozitívra egyáltalán nem emléxem.
Mindenki úgy firkálja az agyament zagyvalékjait, mint ha anno nem azért küzdöttünk volna a vizsgáinkon, hogy csak görbüljön meg a vége!
Vagy mindenki "summa cum laude" vizsgázott mindenütt, aki egyfolytában alázza és mindennek elmondja a játékosokat és irányítóikat?
Mindegyik gyõzelem úgy lett kezelve, mint ha katasztrofális vereségeket szenvedtünk volna! Ezt elégelte meg Pálinger, és ezt tette szóvá! Nem történik más, mint bosszantja Õket az, hogy a "szurkolók" nagyon nagy többsége egy pillanatig sem szurkol Nekik, csak fröcsögik magukból a negatívumot, a hülyeséget. Ez bizony el tud kedvetleníteni egy idõ után bárkit, s a rossz hangulat bizony kihat a teljesítményre is!
Ugyanilyen eredményekért más ország(ok)ban örömtüzeket gyújtanak, és hálaadó misét tartanak.
Még meg sem betegedett a paciens, de mi már élve temetjük, és elõre megvonjuk azt a bizalmat, amit tulajdonképpen meg sem adtunk Nekik!!!
Elmondjuk mindennek azokat a játékosokat és vezetõiket, akiket nálunk erõsebb válogatottak is szivesen maguk között tudnának!
Ezt jelentette Pálinger Katalin csapatkapitány megjegyzése a "hátország" hozzáállásával kapcsolatban!!!
Szerintem ez jó is lesz.. 😉