Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Le kellett mondania, ennyi a lényeg. Az utódról még nem döntöttek a mai elnökségi ülésen. Gondolom majd némi idő eltelik mire megtalálják a megfelelőt.

Már olvashatjuk is az elméleteket, amelyek a FIDESZ az MKSZ és a Fradi összefonódó kezét látják az ügy mögött. Fogadni mertem volna rá, hogy ez gyorsan elő fog kerülni a Rába partján.

DUNAFERR FOREVER!!!

ToCsEk
mi áll a háttérben? ki lesz az új?

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Isthy
Kelecsényi

Szépen kommunikálták, persze, úgy döntött, hogy éppen most lemond. Mosolyognom kell, de nagyon <#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem akarják, hogy megpimpósodjon. 😊
Ehhez egyébként nem csak pénz kell...

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Másfélszer akkora fizetésért, van pénz számolatlanul a Balaton partján.

DUNAFERR FOREVER!!!

Triscsuk miért megy el D.újvárosból? S hova, Siófokra?
Isthy
Teljes a riói női torna résztvevőinek listája (sajnos ismét nélkülünk):

Norvégia
Hollandia
Románia
Oroszország
Svédország
Montenegró
Franciaország
Brazília
Spanyolország
Argentína
Korea
Angola

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jár a gratuláció a szegedieknek! <#taps>
A kiváló hajrá szép győzelmet hozott, végre egyszer jól játszottak a végjátékban. 26-28-ról 33-29-es győzelem a véghajrában. Kár a kihagyott 3 db büntetőért, ha azok közül 2 bemegy még szebb lenne. Az esély is komolyabb lenne a továbbjutásra, így azért a németek otthon esélyesebbek, nem is beszélve a sajnos szokásos "hátterükről". Sierra és végre Ancsin sokat tett hozzá, de többen is jól teljesítettek.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A Szeged végül, a kihagyott lehetőségek ellenére, szép győzelmet (33-29) aratott a német ellenféllel szemben. Gratulálok!
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2016.03.20. 20:16:02

Isthy
Tulajdonképpen már szinte minden kijutó megvan (svéd, orosz, holland, román, montenegrói), egyedül a francia-japán meccs lehet izgalmas az olimpia szempontjából.

A veszprémiek tegnap a szünet után fokozatosan elléptek az ukránoktól és simán nyerték a meccset. A BL többi meccsén is papírforma eredmények születtek, az esélyesebb csapatok idegenben is nyertek.

DUNAFERR FOREVER!!!

A hollandok, svédek, románok kijutottak Rióba, a lengyelek kiestek, ahogy a kb. a dánok is.
Isthy
TV-s program:

HC Motor Zaporozhye - MVM Veszprém (férfi BL)
2016.03.19. 17:00 Sport1

MOL-Pick Szeged - THW Kiel (férfi BL)
2016.03.20. 18:30 Sport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A középiskolás világbajnokságot a magyar lányok nyerték Franciaországban, nagy gratula nekik! <#taps>
Méghozzá nagyon meggyőző fölénnyel, a legszorosabb meccsük a döntőben volt a dánokkal, ahol "csak" 8 góllal (33-25) nyertek. A győri Bercsényi Miklós Középiskola képviselt minket a versenyen az ETO akadémiai sportosztályával országos bajnokként.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez nyomós ok, de a szakmaisága az megkérdőjelezhető. Na persze nem általunk <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Az elég szakmai ok, hogy így több idő lesz szünetben sört venni <#vigyor5>

Ezt leszámítva viszont a 10 perc szerintem ideálisabb.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.03.18. 11:41:26
Isthy
Aki figyeli a Digisport Reggeli Start adásait az már ott láthatta, hogy külön bizottságok lettek felállítva a kialakult helyzet elemzésére és megoldási javaslatok kidolgozására. Már mosolyogtam egyszer-kétszer az ott elhangzottakon, pedig inkább sírni kellene... A lényeget megfogalmaztad, te is: "A bökkenő csak az, hogy azoknak kellene a tükörbe nézni, akik a kialakult helyzetért felelősek, így nem várok semmi jót, rövid időn belül."

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hová gondolsz, milyen szakmai oka lenne? <#ravasz1><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mivel a KEK megszűnik a nőknél is, így várható volt, hogy lesz változtatás. A fennmaradó 4 BL főtáblás hely elosztása továbbra is tartogathat érdekességeket. Ha kvali torna lesz, akkor nem sorsolják a rendezőt, hanem valamelyik kiemelt csapat kapja meg a jogot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Illetve ha jól gondolom a szünetben a reklámra is több idő lesz, nyilván nem véletlen. Gondolom nem szakmai okok miatt lesz hosszabb a szünet.
Jó hír:
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/kezi-osztol-ket-garantalt-fotablas-csapatunk-lesz-a-noi-bl-ben-2489985
Hát szerintem itt többen is így vagyunk!
kaloz174
Köszi, hogy feltetted, már én is szerettem volna elolvasni.
A téma nagyon összetett. Azt hiszem, ennél a dolgozatnál sokkal bonyolultabb a helyzet. Nekem legalábbis ez a meggyőződésem. Ezért aztán nem amatőr módon, hanem a Szövetségnél kellene elkészülnie egy átfogó elemzésnek. A bökkenő csak az, hogy azoknak kellene a tükörbe nézni, akik a kialakult helyzetért felelősek, így nem várok semmi jót, rövid időn belül. Pedig már gyakorlatilag "Mohács" van.

Mivel, bár a kor nem érdem, hanem állapot, végigkövethettem évtizedeken keresztül ezt a történetet, igaz, nem közvetlen közelről.
Onnan, hogy valaha nem volt gond megfelelő irányba terelni legalább a legtehetségesebb gyerekeket, mert akkora volt a merítési alap, a sportág hazai népszerűségében pedig nagyon jelentős szerepet játszott az 1965-ös világbajnoki cím. (Akkor már jobbak voltak a kommunikációs lehetőségek, az előző generációkhoz viszonyítva.)
Jórészt ezek következtében, valamint azért, mert a nemzetközi erőviszonyok is mások voltak, szinte garantált volt, hogy - bár hullámzóan - de szinte mindig ott voltunk az élvonalban. Mivel nem volt tudatos kiválasztás, ez attól függött, mikor jön össze egy-egy kiemelkedőbb korosztály. Akkor pedig még, szerencsére, ez elég gyakran előfordult. Ahogy azonban teltek az évek, megváltoztak a feltételek is. Itt kellett volna tudatosan lépni a sportág irányítóinak, de ők ezt az esélyt elmulasztották. Pedig ott volt előttünk több példa is. Elsősorban a norvégra gondolok itt.
Magyarul akkor, amikor kezdett ellépni tőlünk az élmezőny, sürgősen kellett volna készíteni egy átfogó, objektív elemzést; egy objektív szembenézést önmagunkkal. Aztán pedig eltervezni és következetesen megvalósítani egy, az egész sportágra kiterjedő, cselekvési tervet.
Lehet részletekbe belemenni. Addig, amíg nem gondolkodik a sportág irányítása komplexen, jelenetős változás nem várható. Laikusként ezt gondolom.

Isthy
Gondolatok a honi kézilabdáról

Nagyon sok mindenben hasonló véleményen vagyok.

DUNAFERR FOREVER!!!

BMW M5
Sziasztok.
Lenne 2 eladó kézilabdás dedikált mezem . Mind2 garantáltan eredeti aláírásokkal . Ha valakit érdekel keressen emailben.

MAGYAR NŐI KÉZILABDA VÁLOGATOTT - 2004 EB BRONZ - DEDIKÁLT MEZ
Mehlmann Ibolya
Borbás Mária
Tóth Timea
Herr Orsolya
Ferling Bernadett
Vérten Orsolya
Kenyeres Fanni
Görbicz Anita
Bodi Bernadett
Kindl Gabriella
Kovacsicz Mónika
Pálinger Katalin
Siti Eszter
Zsiga Gyula

GYŐRI ETO KC NŐI KÉZILABDA - 2005/2006 DEDIKÁLT MEZ
Dokics Anna
Mörtel Renáta
Pálinger Katalin
Bodi Bernadett
Vérten Orsolya
Temes Bernadett
Bognár Bernadett
Kovacsicz Mónika
Herr Anita
Oros Nilla
Bognár Barbara

blood sweat and beers

Isthy
Az első félidőben jó támadójáték és gyenge védekezés jellemezte a csapatot. Az utolsó 3,5 percet sikerült elbukni 4-0-ra, így a lengyelek 1 góllal mentek a szünetben. A második félidőben megérkezett a védekezés és a támadások is még rendben voltak, így negyedóra alatt 22-18-ra fordítottunk. A záró negyedórára a támadójáték gyalázatosan gyenge szintre süllyedt, ezzel visszaengedtük a lengyeleket és meg is tudták fordítani a meccset. Még emberelőnyben sem voltak képesek semmi értékelhető játékot előadni. Klivinyi beszállása most nagyon rosszul sült el, sajnos sorban követte el a hibákat elöl, amik visszahozták a lengyeleket a meccsbe.
Lesz munka rendesen a csapattal, hogy valami érdemleges fejlődés legyen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Na a mai meccs arra volt jó, hogy pár dolgot átgondoljon a társaság! Amit az első félidőben védekezésben, s amit a másodikban támadásban műveltek az igencsak nagy szerencsétlenkedés volt. Nem a vereség számit, hiszen a továbbjutás nincs veszélyben, hanem a játék!
Hornyák ma is, de főleg Klivinyi mai teljesitménye kritikán aluli, Kiss meg csak kicsit kozmetikázott a végén. Zácsik "leülése" a biztató kezdet után szintén érthetetlen. Gyakorlatilag senkit sem lehet maradéktalanul kiemelni, talán Birót, Szekerest s a szélsőket, bár őket nem igen játszották meg.
kaloz174
Na, korán elhittük, hogy világverő csapat vagyunk, úgy tűnik. Ma sokkal kevesebb jó teljesítmény volt a válogatottban, mint az előző meccsen. Így az is sokkal jobban kijött, hogy nagyon rövid idő volt a felkészülésre.

Ez már baromira nem ide tartozik, de sajnos reális számok lehetnek, bár én a 60% -ot soknak gondolnám, de vannak praktikák szép számmal. A felújításnál a 20% szerintem alap és teljesen elfogadott sajnos.
kaloz174
Ezt ma olvastam:
"...az új kórház építésével, a támogatások 60%-a ellopható, míg a felújításban csak a 20%-a lopható…"
Persze, lehet, hogy csak bennem ébredtek egyből párhuzamok, na és lehet, hogy csak én vagyok értetlen és gyanakvó...

Isthy
Helyesbítek: a meccset az M4Sport közvetíti!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
24-22-re nyertek az oroszok Dániában. A végére majdnem elszórakozták a biztos előnyüket, Tref hangja zengett is rendesen. A dánoknak össze kell kapni magukat az olimpiai selejtezőre, mert ez kevés lehet még hazai pályán is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kézis program:

Magyarország - Lengyelország (női EB selejtező)
2016.03.13. 18:30 Sport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A spanyolok visszavágtak a hollandoknak egy 32-29-es győzelemmel, nem kell őket leírni. Nézem a dán-oroszt és Trefilov igencsak erős hangja simán betölti a csarnokot <#vigyor> Simán túlkiabálja a tapsoló dán közönséget végig az egész félidőben. A szünetben 8-14 az állás, a sok dán hibát szépen használják ki az oroszok, még a két kihagyott 7-es is belefért nekik. Toft a nemrég engedélyezett fejvédőben véd, kicsit szokatlanul néz ki benne.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2016.03.12. 17:56:50

DUNAFERR FOREVER!!!

"Azért nem ártana néha pl. pár labdát is venni a gyerekeknek..."
Miért az is kell hozzá, ugyan már az kit érdekel azt nem lehet így bemutatni, nem lehet ekkorát kaszálni vele.<#boxer> Sajnos szerintem mindannyian sejtjük mi van a háttérben.
Na végre valami jó hír tök impozáns épület lesz, végre méltó helyük lesz a fiataloknak<#mf1>. Avagy sógor koma jó barát és a TAO...,
kaloz174
Azért nem ártana néha pl. pár labdát is venni a gyerekeknek...
Arról nem beszélve, hogy a városban jelenleg is több helyen van olyan szálláshely, amit - mivel nem volt rá igény - átminősítettek kollégiumból....
Pr-ban mindig jó volt ez az egylet...Ha rosszmájú vagyok, a hír sima figyelemelterelés. Arról nem beszélve, mi a véleményem arról, ha valaki teljesen kívülállóként belefog egy ilyenbe..."Üzleti" vállalkozás...

Az új csarnokot pedig majd elnevezik Kiss Szilárdról. Pedig neki semmi köze a siófoki kézilabdához, szemben Kiss Ferenc tanár úrral, aki évtizedeket dolgozott azért - szerelemből - hogy Siófokon minőségi kézilbda legyen, női vonalon.
Méltatlan dolog.
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2016.03.11. 16:14:01

Isthy
Siófokon dübörög a kézilabda minden téren

Kíváncsian várom, hogy a nyáron valóban elkészül-e vagy úgy jár mint a csarnok.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szintén átmeneti megoldás, ahogy várható volt.
Amit még az év elején gondoltam és néhány szurkolótársamnak mondtam is, az egyre inkább valósággá válik. A Digi Reggeli Start műsorában egyik reggel már szinte ki is mondták: az olimpia utáni "zavarosban" fog halászni az MKSZ mindkét válogatottunk leendő kapitánya esetében.

DUNAFERR FOREVER!!!

A WADA és fiókjai elérték a nevetségesség határát, ha nem sírni kellene miatta!
A román Sah és a Bridzs szövetség is megkapta a hazai antidopping szervezettől az értesítést és figyelmeztetést a meldonium doppinglistára rakásáról! Következik a darst és a biliárd.
Sarapova egyik főszponzora viszont meghosszabította a szerződést a sportolóval!
Breki33
Xavi Sabaté az új szövetségi kapitány

Xavi Sabatét, az MVM Veszprém spanyol vezetőedzőjét nevezte ki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának a Magyar Kézilabda Szövetség. A tréner megbízatása a Magyarország-Szerbia vb-selejtező párharc végéig, azaz 2016. június 15-ig szól, a szakember munkájával párhuzamosan továbbra is ellátja teendőit klubjánál.

kaloz174
"hasznát", term. 😊

kaloz174
Anna most használ látta, hogy a Kohászban védekezik is. <#smile>

Isthy
Azért Erdősi pl. hátul messze volt a jótól, elég sokszor helyzetbe kerültek a szélsői, mert fenn védekezett 7-8 m-en és eléggé a 2-es pozíció közelében. Ha rajta múlik, ott kaptunk volna 7 gólt, amiből végül csak 4 lett. Szerzett egy labdát és egy kipattanót (ez utóbbi nagyon gyenge volt a meccsen az egész csapatnál, a kilenc kipattanóból kettőt sikerült megszerezni). Elöl a 3 gól már nem annyira rossz, de egy sem felállt fal ellen született. Nálam ez nem külön említésre méltó teljesítmény, bár amit az utóbbi időben előadott annál jóval jobb (persze ahhoz képest nem volt nehéz). Annán valóban látszott az elején, hogy kicsit még bátortalan és minden új neki. A szünet után már jobb volt gólpasszokkal és góllal, plusz védekezett is sokat a második félidőben, egészen elfogadhatóan. Fejlődhet tovább vasárnap, remélem így is lesz. Piros valóban túl sokat volt pályán, elég kevés eredménnyel. Kisfaludy viszont meglepően jó volt elöl és hátul is, valamint Klivinyi nagyon jól szállt be a meccsbe. Kiss Éva - lassan sajnos szokás szerint - sok peches gólt kapott, meg védhetőeket is, de a szünet után már jobban ment neki. Szerencsére sokat lőttek a kezeihez, ami segített ebben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem ennyire ne. Mondjuk az elég sokat mond a csapatról, hogy a 21 gólból 9-et Pena szerzett. A hollandoknál meg Snelder volt a legeredményesebb 7 góllal. Nem rossz hírek ezek a Fradistáknak <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
4 nap felkészülés után ez nagyon szép eredmény, végre nem egy elgörcsölt meccs. <#eljen>
Tetszett végre Erdősi Ildi is, aki most tehetségének megfelelő teljesítményt nyújtott. Kovács Annán nagyon érződött az elején, hogy még újak a társak, később belelendült, remélem, ez folytatódik. A rutinos csapattagok többnyire hozták magukat. Egyedül Piroska nem kapott volna tőlem ennyi játékpercet. Kiss Évit, későbbi feljavulása ellenére is, cseréltem volna a szünetben.
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2016.03.10. 09:39:38

kaloz174
Volt egyszer egy spanyol női kézilabda? Vagy ne legyek ennyire negatív?

Isthy
A lengyeleknek is lejtett, konkrétan ami nagyon feltűnő volt, hogy rengeteg 7 m-est nem fújtak be ellenük.

Nekem egy másik eredmény tűnt fel, leginkább a győzelem aránya: Hollandia-Spanyolország 31-21

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! <#taps>

A lengyelek egyszer vezettek a meccsen, a legelején 1-0-ra. Azután mindvégig nálunk volt az előny. Mindkét félidő első 11 percében összeszedtünk 5 gólnyi előnyt, amit az elsőben 8 perc alatt el is adtunk. Igaz ehhez kellett egy szinte folyamatos 4 percnyi emberhátrány is, amit 4-0-ra nyertek a lengyelek. Szerencsére a szünet után nem adtuk le az előnyt és végig kézben volt a meccs. A cserék közül is többen hozzá tudtak tenni, ami segített ebben. Igazából mindenki hozzátette a magáét és végül biztosan hozta a csapat a mérkőzést a második félidőben.

DUNAFERR FOREVER!!!

A románok megverték a norvégokat,akik elég gyengén játszottak. Igaz, igencsak lejtett a hazai pálya...
http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/rio-2016-nem-engednek-az-orosz-atletak-reszvetelet-2488437
no persze, ki kéri ezt? nem más, mint Dick Pound kanadai gyanús figura...a WADA mindenható elnöke...a WADA labor (boszorkánykonyha) egyik állítólagos tulajdonosa...