Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A meldoniumot a lettek fejlesztették ki még a hetvenes években, főleg katonák részére, ma is ők gyártják, de Oroszországban igen leterjedt az alkalmazása. Vajon mikor látunk a tiltólistán az USA-ban kifejlesztett gyógyszert doppingként?
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
A Wadának és híveinek tudomásul kellene venni, hogy a sportolótól elvárt követelmények egyúttal a mezei polgártól eltérő gyógyszerezést is igényelnek. A céllövők anno "célzóvízet" ittak, a súlyemelők szalamiákszeszt szagoltak, srtb. stb. Nem doppingként, hanem az optimális versenyzési lehetőség elérése miatt. Egyszerűen non sens elvárni egy félmázsás női súlyemelőtől hogy mázsás súlyokat emelgessen, miközben megteszik! Normális esetben szét mennének az ízületei, innai, izmai. De nem mennek, mivel felvannak turbózva, De hasonló a helyzet a többi erősportnál is, a WADA meg fut a helyzet után és elkapdossa - bizonyítva hatékonyságát - a felelőtlenebbeket, hanyagabbakat, szegényebbeket. S nagy ritkám - amikor a sportágon belüli konfliktusokban egyes felek pártjára áll - akkor nagyobb madarakat is fog (ld. Amstrongot, vagy egyes amerikai, kanadai futókat, stb). A távolkeletiek viszont igen ügyesen kerülik ki az ilyen csapdákat. A csapat/labda sportoknál a fokozott ízületi sérülékenység mutatja, hogy az igénybevétel messze meghaladja a normálist. Ezt nem lehet mezei orvosi megelőzéssel kivédni. S ha a WADA az egyik ország orvosai által használt szereket tiltja, a másikét meg engedi, akkor alaposan befolyásolja a tényleges sporteredményeket, nemzetek közti versengést. Nem ez lenne a feladata.
Lengyelország - Magyarország (női EB selejtező)
2016.03.09. 20:30 Sport1
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha jól értem, az érintettek nagyjából hírlevélszerűen megkapták, hogy 2016-ra mik lesznek a tiltott cuccok. Máskor is meg szokták kapni, és mások is. Az azért fel tud tűnni, ha új esztendő jön, és egy élsportoló tudja, hogy mennyire kényes ez a kérdés.
Én nem azt mondom, hogy Sarapova doppingolt, vagy hogy én eltiltanám, és a konkrét szerről sem tudok nyilatkozni, nem értek hozzá. Az is egyértelmű, hogy mindig vannak egyenlőbbek a WADA-nál is. De jelen esetben a megbukott sportolók hibáztak, és ennyiből szerintem más az eset, mint amikor eltitkolt összetevőről van szó, vagy az éttermi példádnál (az utóbbiról mondjuk még nem hallottam megtörtént esetet, de talán csak nem figyeltem). Szóval nem kell olyasmivel vitatkozni, amit nem állítottam, nem gondoltam. Viszont éppen arra, amit korábban vitattam (a mennyiségekről), nem is reagáltál, pedig laikusként érdekelt volna a válasz.
Ez az egész nem egyéb mint az oroszok ellen indított amerikai hidegháború része. A tesztekből a wada jól tudja, hogy mi van a vérükben, vizeletükben s amiből soknál volt, azt hirtelen tiltólistára tették. Karácsony előtt közvetlenül emailban jelezni is pofátlanság, hiszen a sok spam miatt sokan meg sem nézik a postájukat. Amúgy, honnan is tudták, hogy vele ezt tudatni kell?
Jelene setben Sarapova 10 éve szedte a szert, és tudott hatóanyagról, az e-mailre meg nem kttintott rá, és a stábja sem segített be ebben. Tehát szerinte is mulasztás történt.
Nem azt mondom ezzel, hogy nagyon távol áll tőlem, amit mondasz, de az álláspontod ennyi alapján leegyszerűsítőnek, végletesnek tűnik. Nem kell ehhez a WADA-ról jól véleménnyel lennem.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.03.08. 10:43:00
Ezek a marhák a WADA-nál készítettnek egy listát a hatóanyagokról, majd megnézik,. hogy milyen készitményekben (gyógyszerek, kozmetikumok, táplálékkiegészitők) fordulnak elő s hopp, tiltólistára teszik. Mivel nem minden ilyen készítményre írják fel az összes alkatórészt egy mozgó labort kellene magad után vonszolj élsportolóként. Akármelyik vendéglőben, vagy vendégségben benyelhetsz valamit, amiről nem is tudsz! Ha a WADA sportszerűséget követel meg a sportolóktól, akkor magától is követelje meg és a tiltott szereinek ne a minimálisan kimutatható mennyiségét keresse, hanem azt a mennyiséget amely már bizonyítottan képes teljesítmény növelésre!
Nem tudom, hogy a konkrét a szer, mennyire alkalmas doppingra, de éppen több és szigorúbb odafigyeléssel lehet kiszűrni, hogy a valóban csalók nem tudják beállítani áldozatnak amgukat a jóhiszeműségre építő meséjükkel. Nem mondom, hogy minden szavát iszom a WADA-nak vagy a MACS-nak, de nem mennék át a másik végletbe.
Persze ahol tényszerűen megállapítható, hogy figyelmetlenségről van szó, ott tényleg enyhébb és kevésbé megbélyegző büntetéseket célszerű adni. Vélem én sportkedvelő laikusként.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2016.03.08. 08:16:21
http://www.blikk.hu/sport/egyeni/doppingbotrany-orokre-eltunhet-a-palyarol-a-szexi-teniszcsillag/w2t1v70
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2016.03.07. 11:18:56
DUNAFERR FOREVER!!!
A veszprémieknek a Motor Zaporozhye lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben. Utána pedig a Vardar-Plock párharc győztese a FF-ba jutásért. A szegediek ezzel az elrontott végjátékkal megkapták a Kielt. Ha valami csoda folytán továbbjutnak akkor a PSG következne a FF-ba kerülésért.
DUNAFERR FOREVER!!!
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2016.03.06. 18:34:21
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
MVM Veszprém - Orlen Wisla Plock (férfi BL)
2016.03.05. 17:00 Sport1
KS Vive Tauron Kielce - MOL-Pick Szeged (férfi BL)
2016.03.06. 18:00 Sport1
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2016.03.04. 13:45:01
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Bár nagyon szurkolok Annának, eddig erre nem emlékszem, hogy lett volna példa. Olyanra igen, hogy valamilyen gyógyszer mellékhatást váltott ki.
Állítólag a Győr elleni meccsen volt a mintavétel. Több hónapja. Gondolom, akkor a "b" tesztnek is kell ennyi. Anna 1 évet akart még kézizni.
Nagyon látszott a csajokon a két hétvégi meccs mentális fáradtsága. Szerencsére a végén sikerült megszerezni a győztes gólt és ezzel nagyon fontos 2 pontot begyűjteni. Aminek az értéke még tovább nőtt a Siófok fehérvári vereségével.
SZE megint nagyot alakított az időkérésével. Legalább egy, de lehet két pontot vett el a csapatától. Amikor letette a táblát a játékosa már tiszta gólhelyzetben volt - pont láttam - amit be is lőtt. Sikerült megfosztania a csapatát egy góltól, 20-20-nál 1:06-al a vége előtt, emberhátrányban. Ha képes lett volna figyelni a saját csapata játékát miközben odasétál a zsűrihez, akkor észlelte volna a helyzetet és biztosan nem teszi le a táblát. Én most illendően meg is köszönöm neki ezt a kedvességet: Köszönjük Edina!<#worship>#worship> <#vigyor>#vigyor><#nyes>#nyes>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-orban-annamaria-doppingolhatott-felfuggesztettek-2487265
Mivel van némi közöm a sportélettanhoz, nem igen értem, hogy mi fenének és milyen cél érdekében doppingolna egy labdajétékban, pláne kézilabdában résztvevő játékos? Persze, a hülyeséget kizárva! Ugyanis ezekben a sportokban amit nyerne a réven, azt elvesztené a vámon!
Olyasmi lehet mint anno Benedek Tibor kenőcse. Azt még sem kivánhatják el egy átlagos sportolótól, hogy minden szintétikus anyagokat is tartalmazó élelmiszert vagy kozmetikumot, amit használni akar, ellenőriztessen. Tessék már központilag megakadályozni a forgalmazását! Mert ha a sportolók nem használhatják, akkor a mezei polgár, sőt a gyerekek, igen?
Még egy dolog és azután nem ragoznám tovább a Fradit. Idézném EG-t: "Mészáros Rea továbbra is a védekezésünk meghatározó embere, akitől azt várom, hogy lassan-lassan támadásban is helyet követeljen magának."
Ezt nagyon kíváncsian várom. Snelder minden bizonnyal támad és védekezik is, ha meg elöl pihen akkor - ahogyan eddig is - Piros fog elöl játszani. Rea az ő cseréje lehet ekkor hátul. Mondjuk sztem hátul is kevesebb feladata lesz, mert a Szekeres-Snelder páros is simán megoldhatja a két 3-as védő feladatait. Így a játék is gyorsulna, mert csak a Pena-Szekeres csere lenne.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2016.03.03. 15:19:50
DUNAFERR FOREVER!!!
Annak én sem örülök, hogy nincs balkezes lövő, akármennyire is Pena és Dodó oldotta meg a posztot idén is. Mondjuk nagyon nincs is kit leigazolni, aki annyira jó is és elérhető is,a magyar fiatalok közül pedig már Kiss Nikivel is elszúrtuk. Én a külföldiek közül például Burgaard játékát kedveltem a feltörekvő generációból, de nem tudom, hogy nálunk mennyire lenne megoldás, mostanában elég rossz formát produkált, bár nem látom annyit, mint a viborgi éveiben. Vagy érdekes lenne a jobb szélre is egy Kovacsics (Vjahirjeva) 😊
Egyébként még így is kétséges a keretet nézve, hogy a benne helyet kapó fiatalok elég lehetőséget kapnak-e, leszámítva a széleket.
Jól látom, hogy balkezes lövő most már nincs is a keretben? Persze lehet anélkül is, de az a nehezebb út és a két fiatal szélső helyzetbe hozását nem könnyíti. Szarkát a rokoni szálai jól bebetonozták, mert a teljesítménye nem annyira.
DUNAFERR FOREVER!!!
Kár, mert az ETO ellen bizonyított ősszel pár remek góllal, és kiscsapatok ellen is rendre jól játszott, de a siófoki meccsen is jó volt, hogy aztán itthon pihenjen, holott a BL-ben bevetésre szántakat kellett volna inkább kímélni. Úgy érzem, a BL-ben tavasszal is voltak olyan momentumok, amikor több részfeladatot rá lehetett volna bízni, és addig megoldható lett volna a cseréje. De azok már tényleg nagyon éles meccsek, érthető, ha nem ez volt a prioritás, mégis, talán még segíthetett is volna ezzel a csapaton.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-biro-blanka-3-kovacsics-2-evre-irt-ala-a-fradihoz-2487191
http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2487191
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez az egész egy két kivételtől eltekintve vagy inkább próbálkozástól, már baromi régen nem a sportról szól, sehol a világon miért lenne pont nálunk kivétel...