Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha az utolsó "humoros" megjegyzésére gondolsz, egyetértek!!!!

Táncos ETO
Az Ágai egy köcsög. A Borsossal együtt. Ez a véleményem.

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Isthy
Az tény, hogy õk a legjobbak, de még nem kvalifikáltak. Mivel a kvalifikáló Afrika kupa ha jól tudom 2008. januárjában lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

no meg az afrikai legjobb Angola!
Isthy
Azért ez érdekes volt, hogy több mint 1 percig támadhattak a végén a románok hátrányban. Bezzeg a mi idõkérésünknél azonnal feltették a bírók a kezüket alighogy visszajöttünk...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez csak a kezdet után volt meglepõ, szerintem sokkal jobb csapat a román.

Azért a franciák ellen sem mindegy nekünk😊)) Bár nem ugyanaz.
Így viszont visszajön a pénzem...

Isthy
Egyébként ez azért van, mert elvileg a 2-7. hely kvalifikál, de a 8-ban benn vannak az EB gyõztes norvégok és az EB 2. oroszok is.

Közben eléggé elakadt a francia szekér, már csak 1 gól az elõnyük.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Most, hogy újranéztem az elsõ félidõt, azért voltak hibáink (eladott labdák, rossz passzok, visszarendezõdés elmaradása), amiket elég nagy számban követtünk el... (Csak keresem azt a 2 gólt, amivel nyerhettünk volna.)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

A románok kezdenek éledezni! F-R 14-12

Hát akkor ez van, ennyi volt az izgalom a VBn, ilyen szempontból még jó is, hogy a románokkal játszunk, annak mindig van tétje😊

Isthy
Amiatt már nem kell izgulnunk

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igazából az más helyzet volt, mint a mostani. Bár nem tudom, azok közül ki hogyan nyilvánul meg most, mivel nem olvasom a hozzászólásokat a "szenny" miatt.
Akik nálam számítanak azokkal úgyis megbeszélem a dolgokat vagy itt vagy késõbb majd szóban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy, az elsõ 8 már mindenképp selejtez az olimpiára? Vagy még amiatt izgulhatunk?

Szerintem meg megverjük õket, de igazából teljesen mindegy.

Bezzeg a tali milyen jó volt, ki érti ezt...

Isthy
Márpedig eddig úgy néz ki, hogy õk jönnek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én azt sosem és a handball.hu-n is leginkább csak a cikkeket.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Készülhetünk asszem a románokra. Remélem õk lesznek a csalódottabbak, és nem sikerül bosszút állniuk a vb számunkra legjobb meccséért. Tartok a meccstõl nagyon.
-> gyõzni fogunk. <#lookaround>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
Igen, itthon...

HAJRÁ CSAJOK!!! 😊)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor a mai meccsrõl:

Tényleg jó teljesítményt nyújtottunk, de sajnos ma két komolyabb holtpontunk is volt és ezt nem bírtuk el. Egyik az elsõ félidõben 17-11 után (17-18), a másik az 52-58. percben 34-31 után (34-36).
A végjáték kísértetiesen hasonlított a németek ellenihez. Az 52. percnél fogytunk el ismét kicsit, akkor 28-24-nél, most 34-31-nél. Mindkét esetben 6 perc alatt 2 gólos elõnyre fordított az ellenfél (28-30 ill. 34-36). A német meccsen a legvégén egy bejátszás góllal egyenlítettünk, itt is megvolt a bejátszás a legvégén, a bírók azonban visszafújták szabaddobásra, így nem lett egyenlítés...
Az egész meccsen feltûnõ volt, hogy nem nagyon tudtunk visszazárni, az oroszok nagyon sokszor lerohantak bennünket, mi sajnos kevéssé õket. Õk 11/11-el zárták a lerohanásaikat, mi 4/7-el. Ezt látom a vereségünk egyik okának. A másik Móni sérülése, ami borzasztóan rosszkor jött. Móni nagyon jól játszott, csakúgy, mint 2005-ben az oroszok ellen. Egy félidõ alatt lõtt 5 gólt és gyanítom vele más eredmény született volna.
A harmadik dolog, Ibi végig játszatása az utsó percekben. Bejött és lõtt egy gólt, de utána csak elhibázott kísérletei voltak, néha elkapkodva. Talán le kellett volna hozni és Dettit felküldeni vagy Szûcs Gabit támadásban. A negyedik dolog az, hogy az utolsó 10 percben bizony rendre nem mi jötünk ki jól a bírók ítéleteinél.
Azért én gratulálok a csapatnak ehhez a mai játékhoz, szépen felálltunk a Korea elleni rossz meccs után és méltó ellenfelei voltunk a világbajnoknak. Nem sok hiányzott a gyõzelemhez, amit inkább mi érdemeltünk volna. Nagyon sajnálom a csapatot, ebben benne volt a bravúros gyõzelem is.
Most újra ugyanígy fel kell állni és küzdeni az 5. helyért. HAJRÁ MAGYAROK!!!

DUNAFERR FOREVER!!!

Táncos ETO
Nicolas nem gyenge napot fogott ki.. 😊

Meg mondjuk nekem Tomori is nagy csalódás volt.

Hja😞
Rá kell szokni a három irányítós játékra, egyszerûen nincs jobbátlövõnk. Siti hiányzott nagyon, én azt mondom. Bár fene tudja, elég lett volna nem erõltetni Ibit.

Duby
Nekem nemnagyon hiányoznak megint a románok.

Duby
Vérprofi, LETT bírók a francia-románon! pffff...

Duby
😊)))) <#eljen>

Hege eto
Én a full negatív keresztapámmal néztem. Katasztrófa. Mikor vezettünk 4el: "Ezek világbajnokok lesznek". Egyenlõnél ................... Mondtam is neki kettõnk közt az a különbség, ha megyünk az õszi erdõben én azt mondom, "De szép a levelek színe" Te meg azt "A picsába mér nem takarítják össze az avart"😊)))))))))))))

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Táncos ETO
Én NSO-t elvétve olvasok csak. Az tényleg az alja..

Duby
Egy valamitõl irtózatosan félek: a csapat tudat alatti csalódottsága oly módon befolyásolhatja negatívan a játékot, amire még jobban ráfizethetünk. Ugyan a """"méltatlan""" 5-8-helyekért megy a harc, de olyan komoly meccsek várnak ránk, mintha a 4 közt lennénk. Angola, Magyaro., Korea és Franciao. vagy Románia. Ez nagyon nehéz négyes lesz még, minden erõnkre szükség lesz, az 5. helyért is szinte hibátlan teljesítmény fog kelleni!

Hege eto
Az igaz. Tudod a gyerek fejlõdik. Feláll, beszél, szobatiszta lesz, majd iskolába megy. Ibi is fejlõdik, sajnos ellenkezõ elõjellel.

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Duby
Ha a handballon kiakadtok, akkor a minõsíthetetlen nso közelébe se menjetek! Komolyan mondom, hogy szégyenlem azokat a honfitársaimat, akik ilyen hangnemben képesek megnyilvánulni, mert személyes sértésnek veszik a karosszékben, hogy a válogatott kikapott a világbajnoktól. Amúgy persze a világon - az asszony agyonverésén kívül - semmi hozadékot nem produkált erre a világra, és egyébként sincs halvány gõze a sportról, még azt sem tudja mely játékos hol játszik, nemhogy meccsre "kifáradjon" néha.
Persze az ilyen ne is.

Javaslom a válogatott hosszútávú átalakításának ötletelését ne most végezzük, a vb robog tovább, kõkemény meccsek jönnek, és nem babra megy a játék. Koncentráljunk a következõ - franciák, vagy a románok - ellenire!

daver88
sztem van abban igazság, hogy MI-t nem kellett volna játszatni...többször megkapta a lehetõséget, nem tudott vele élni...bevallom õszintén, amikor behozta NA, én elkapcsoltam a Sport 1-rõl...hihetetlenül nem tudja kontrolállni önmagát...minden helyzetbõl gólt akar dobni, legyen az 10, vagy 6 méter...persze ez dícsérendõ dolog...de a kivitelezés...na az nem jön össze...persze, 2-3 éve még a top-on volt...de sajnos elmúltak azok az idõk
Sztem Németh András nem fog tovább maradni, én személy szerint Róth Kálmánt várnám, aki biztos, hogy vasfegyelmet követelne...na és nem ártana egy pszichológus sem...(nem rosszindulatból)

És valóban, amit írtatok, nincs balátlövõ!!!! Jobboldalon is csak a Tóth Timi...senki más...

olimpia...oda azért ki kell ám jutni...

kaloz174
Jól értettem? Ágai szerint 7 évvel ezelõtt sikerült utoljára tétmeccsen legyõzni az oroszokat? Na és az EB?? Életem nagy élménye?!!? Pontosan annak a meccsnek az alapján voltam egyrészt optimista.

Hege, most nem azért, de az 5 éve volt. Annyi idõ alatt majdnem elkezd iskolába járni egy gyerek😊

Már irtam, hogy ez a csapat útban van a siker felé, ami akár az olimpián is kijöhet, ha nem szúrjuk el a kvalifikációt! DE 2-3 embert cserélni kell ebbõla keretbõl és MI mellé, de Tóth mellé is kell felváltó ember! Minden más poszton van páros, a két átlövõn nincs, mert Ferling nem az. Szûcs lehetne az, hiszen Debrecenben támad is, de még kell egy.
Hege eto
Azt a disznóólat nem érdemes olvasni.

Hege eto
A két 3masunk pont akkor volt jó ha Szûcs és Tomori védekeztek.
Na kettõjükbõl KELL jobblövõt faragni. Nincs más alternatíva. Nincs az NB I ben nki súlyú Magyar balkezes lövõ.

Hege eto
"Jó, hogy õ soha nem brillírozik,"

Azért én emléxem olyan EHF kupa döntõre az Ikast ellen(2002 30-25) hogy Ibolya 10 gólt lõtt egy olyan csapatnak ahol: Grit Jurack,Camilla Andersen,Siti Bea játszottak. Abban az évben meccsenként 8-10 gólokat lõtt. Még Pálingernek is.
Egy újabb bizonyíték arra hogy " Nem nõnek égig a fák"

No pont ott a baj, hogy Hornyák és Tomori kellene felmentse Tóthot és Szûcsöt idõnként védekezésben. S ma már be sem merte tenni õket NA hosszabb idõre!
Ilyen meccsen meg minden eladott labda duplán számit: nem lövünk belõle gólt, viszont gyorsan kapunk.
Persze, Vérten hibázott ziccert, ahogy Szamoránszki és Balogh is, de ez inkább a játékban van, mint a megfoghatatlan labdák.
ez nem mára vonatkozik, hanem az egész Vb-re eddig!
Ma az volt nyilvánvaló,hogy csak úgy nyerhetünk, ha nem hibáz senki többször is. Ez nem jött be sem az elsõ félidõben a 6 gólos, sem a másodikban a 4-gólos elõnynél!
kaloz174
Nem is volt kedvem olvasgatni. Ez a vereség olyan tehetetlenség-érzéssel töltött el. Másrészt elképesztõen csúnya bizonyítványt tudnak nagyon sokan, akik szurkolónak, sportembernek gondolják magukat, kiállítani. Egyébként jellemzõ, hogy a vereségek idején jóval több a beírás, mint a gyõzelmek alkalmával. <#levele>
Bármennyire fáj is a vereség, azért nem kellene túlzásokba esni. Különösen ilyenkor, amikor tényleg jó volt a csapat.

Táncos ETO
Na ne viccelj már, alig védekezett Tomori, sõt Ági is.
Görbicz és Tóth sem adott el annyi labdát, hogy ezt fel kellene róni bármelyiküknek is.
Szerintem ezt nem jól látod, nem ezen múlott ami meccs.
Pl. 33:30-nál ha Vérten Orsi bedobja a ziccerét, egész más lett volna a leányzó fekvése.. Sok apró dolog + Móni sérülése ill. Ibi pályára küldése/tartása.

"Ibit bántották az utolsó 1 percért?"
Hát amit a handball.hu hozzászólásaiban kap.....Ezt azért nemkéne, még akkor sem, ha sok dolog bizony igaz. Én már majdnem leköptem a monitort.

OK, de nem lehetett elõre látni, hogy a mérkõzésenként 3-4 gólt sem tudja hozni. Viszont mindenképpen szükség lett volna mellé egy ha nem is klasszis, d emegbizhatóan teljesitõ jobbátlövõ. Akkora elõnyt nem tudunk a világ élmezõnyének adni, hogy improvizáljunk átlövõben és elviseljük a menetrendszerüen bekövetkezõ Görbicz-Tóth átadási hibákat/eladott labdákat, Hornyák és Tomori rapszódikus védekezését.
Most sem birtuk el.
Norvégia-Dél Korea 35-24

Breki33
Norvégok már iskoláznak.......

Nekünk is így kellett volna
kaloz174
Nekem változatlanul az a véleményem, hogy egy ilyen csapatnak, mint a mostani válogatott, mivel elég sok helyrõl jönnek össze a játékosok, alaposabb felkészülésre van szüksége.
Ibit bántották az utolsó 1 percért? Nem ott ment el a meccs.(Szerintem azért bízott benne leginkább NA, mert az ororszországi VB-n bizonyította tehetségét.) Nagy nyereség lenne, ha sikerülne formába hozni. (Igazi átlövõkben, sajnos, nem bõvelkedünk, balkezesben fõleg nem.) De hogy mi lehetne erre a megoldás, azt nem tudom. Azt szoktam neki mondani, amikor a Dunaferrben játszott: Ibi, mi bízunk benned, Te is bízzál magadban.😊)

Nem biztos az, hogy baj volt itt a felkészülésõ módszerekkel. Nagyon nem.
Szerintem az egész VBn egy hiba volt, Mehlmann játszatása. Mármint edzõi szempontból. Jó, hogy õ soha nem brillírozik, aztán újabban világversenyen meg felülmúlja önmagát, de most sokkal hamarabb el lehetett volna hinni, hogy nem lesz ilyen.
Az utolsó perc miatt viszont nagyon csúnya megtalálni Ibit, az egy dolog, hogy semmi nem jött neki össze, de ha ott volt, neki azt a lövést el kellett vállalnia. Az mondjuk más kérdés, hogy nem kellett volna bent lennie.

kaloz174
A mai teljesítmény alapján mindenképpen megéri megnézni.

Azt hiszem, ez az 1 gól természetesen többször is meglehetett volna, de ami mégiscsak azt mondatja velem, hogy jó lett volna az oroszokat, elkerülni, az pontosan ennek a meccsnek a tapasztalata, pedig én optimista voltam. Felõröltek bennünket fizikailag, be kell ismernem, sokkal inkább, mint amire számítottam.
Ebbõl következõen mégiscsak meg kell állapítani: nem feltétlenül ma veszítettük el a továbjutás esélyét. (Bár meg is nyerhettük volna, kevés hiányzott.) Pl. elszalasztott lehetõségnek érzem azt, hogy a jobbszélsõ kevés labdát kapott. (Igaz, sajnos Orsi kihagyott 1 ziccert, de az indulás volt.) Természetesen rosszkor jött ma is Ibi formán kívülisége. Bár BB szép gólokat dobott, de Móni játéka szerintem ma több lehetõséget rejtett volna magában, így sérülése nem jött jókor. A védekezésen is lehetett volna javítani, bár számomra Gabica teljesítménye tiszteletet parancsoló ezen a VB-n. Szóval hajszálon függött az egész. Természetesen nagyon sajnálom. <#rolleyes>

Bár még nincs vége, de már most úgy gondolom, azért ennek az egész sorozatnak konzekvenciái vannak számunkra, és nagyon remélem, hogy ez a szakvezetés képes lesz ezeket a levonni. (Elsõsorban itt a felkészülési módszerekre gondolok.) A továbbiakban csak akkor van igazi esélyünk szebb eredmények elérésére.

Végül azért gratulálok a csapatnak, hogy így össze tudták magukat szedni. Nagyon sokan nem hittek abban, hogy lehet esélyünk az oroszok ellen, erre sikerült rácáfolni, a vereség ellenére is. <#worship>