Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Így viszont visszajön a pénzem...
Közben eléggé elakadt a francia szekér, már csak 1 gól az elõnyük.
DUNAFERR FOREVER!!!
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Akik nálam számítanak azokkal úgyis megbeszélem a dolgokat vagy itt vagy késõbb majd szóban.
DUNAFERR FOREVER!!!
-> gyõzni fogunk. <#lookaround>#lookaround>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Tényleg jó teljesítményt nyújtottunk, de sajnos ma két komolyabb holtpontunk is volt és ezt nem bírtuk el. Egyik az elsõ félidõben 17-11 után (17-18), a másik az 52-58. percben 34-31 után (34-36).
A végjáték kísértetiesen hasonlított a németek ellenihez. Az 52. percnél fogytunk el ismét kicsit, akkor 28-24-nél, most 34-31-nél. Mindkét esetben 6 perc alatt 2 gólos elõnyre fordított az ellenfél (28-30 ill. 34-36). A német meccsen a legvégén egy bejátszás góllal egyenlítettünk, itt is megvolt a bejátszás a legvégén, a bírók azonban visszafújták szabaddobásra, így nem lett egyenlítés...
Az egész meccsen feltûnõ volt, hogy nem nagyon tudtunk visszazárni, az oroszok nagyon sokszor lerohantak bennünket, mi sajnos kevéssé õket. Õk 11/11-el zárták a lerohanásaikat, mi 4/7-el. Ezt látom a vereségünk egyik okának. A másik Móni sérülése, ami borzasztóan rosszkor jött. Móni nagyon jól játszott, csakúgy, mint 2005-ben az oroszok ellen. Egy félidõ alatt lõtt 5 gólt és gyanítom vele más eredmény született volna.
A harmadik dolog, Ibi végig játszatása az utsó percekben. Bejött és lõtt egy gólt, de utána csak elhibázott kísérletei voltak, néha elkapkodva. Talán le kellett volna hozni és Dettit felküldeni vagy Szûcs Gabit támadásban. A negyedik dolog az, hogy az utolsó 10 percben bizony rendre nem mi jötünk ki jól a bírók ítéleteinél.
Azért én gratulálok a csapatnak ehhez a mai játékhoz, szépen felálltunk a Korea elleni rossz meccs után és méltó ellenfelei voltunk a világbajnoknak. Nem sok hiányzott a gyõzelemhez, amit inkább mi érdemeltünk volna. Nagyon sajnálom a csapatot, ebben benne volt a bravúros gyõzelem is.
Most újra ugyanígy fel kell állni és küzdeni az 5. helyért. HAJRÁ MAGYAROK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Rá kell szokni a három irányítós játékra, egyszerûen nincs jobbátlövõnk. Siti hiányzott nagyon, én azt mondom. Bár fene tudja, elég lett volna nem erõltetni Ibit.
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Persze az ilyen ne is.
Javaslom a válogatott hosszútávú átalakításának ötletelését ne most végezzük, a vb robog tovább, kõkemény meccsek jönnek, és nem babra megy a játék. Koncentráljunk a következõ - franciák, vagy a románok - ellenire!
Sztem Németh András nem fog tovább maradni, én személy szerint Róth Kálmánt várnám, aki biztos, hogy vasfegyelmet követelne...na és nem ártana egy pszichológus sem...(nem rosszindulatból)
És valóban, amit írtatok, nincs balátlövõ!!!! Jobboldalon is csak a Tóth Timi...senki más...
olimpia...oda azért ki kell ám jutni...
Na kettõjükbõl KELL jobblövõt faragni. Nincs más alternatíva. Nincs az NB I ben nki súlyú Magyar balkezes lövõ.
Azért én emléxem olyan EHF kupa döntõre az Ikast ellen(2002 30-25) hogy Ibolya 10 gólt lõtt egy olyan csapatnak ahol: Grit Jurack,Camilla Andersen,Siti Bea játszottak. Abban az évben meccsenként 8-10 gólokat lõtt. Még Pálingernek is.
Egy újabb bizonyíték arra hogy " Nem nõnek égig a fák"
Ilyen meccsen meg minden eladott labda duplán számit: nem lövünk belõle gólt, viszont gyorsan kapunk.
Persze, Vérten hibázott ziccert, ahogy Szamoránszki és Balogh is, de ez inkább a játékban van, mint a megfoghatatlan labdák.
Ma az volt nyilvánvaló,hogy csak úgy nyerhetünk, ha nem hibáz senki többször is. Ez nem jött be sem az elsõ félidõben a 6 gólos, sem a másodikban a 4-gólos elõnynél!
Bármennyire fáj is a vereség, azért nem kellene túlzásokba esni. Különösen ilyenkor, amikor tényleg jó volt a csapat.
Görbicz és Tóth sem adott el annyi labdát, hogy ezt fel kellene róni bármelyiküknek is.
Szerintem ezt nem jól látod, nem ezen múlott ami meccs.
Pl. 33:30-nál ha Vérten Orsi bedobja a ziccerét, egész más lett volna a leányzó fekvése.. Sok apró dolog + Móni sérülése ill. Ibi pályára küldése/tartása.
Hát amit a handball.hu hozzászólásaiban kap.....Ezt azért nemkéne, még akkor sem, ha sok dolog bizony igaz. Én már majdnem leköptem a monitort.
Most sem birtuk el.
Ibit bántották az utolsó 1 percért? Nem ott ment el a meccs.(Szerintem azért bízott benne leginkább NA, mert az ororszországi VB-n bizonyította tehetségét.) Nagy nyereség lenne, ha sikerülne formába hozni. (Igazi átlövõkben, sajnos, nem bõvelkedünk, balkezesben fõleg nem.) De hogy mi lehetne erre a megoldás, azt nem tudom. Azt szoktam neki mondani, amikor a Dunaferrben játszott: Ibi, mi bízunk benned, Te is bízzál magadban.😊)
Szerintem az egész VBn egy hiba volt, Mehlmann játszatása. Mármint edzõi szempontból. Jó, hogy õ soha nem brillírozik, aztán újabban világversenyen meg felülmúlja önmagát, de most sokkal hamarabb el lehetett volna hinni, hogy nem lesz ilyen.
Az utolsó perc miatt viszont nagyon csúnya megtalálni Ibit, az egy dolog, hogy semmi nem jött neki össze, de ha ott volt, neki azt a lövést el kellett vállalnia. Az mondjuk más kérdés, hogy nem kellett volna bent lennie.
Azt hiszem, ez az 1 gól természetesen többször is meglehetett volna, de ami mégiscsak azt mondatja velem, hogy jó lett volna az oroszokat, elkerülni, az pontosan ennek a meccsnek a tapasztalata, pedig én optimista voltam. Felõröltek bennünket fizikailag, be kell ismernem, sokkal inkább, mint amire számítottam.
Ebbõl következõen mégiscsak meg kell állapítani: nem feltétlenül ma veszítettük el a továbjutás esélyét. (Bár meg is nyerhettük volna, kevés hiányzott.) Pl. elszalasztott lehetõségnek érzem azt, hogy a jobbszélsõ kevés labdát kapott. (Igaz, sajnos Orsi kihagyott 1 ziccert, de az indulás volt.) Természetesen rosszkor jött ma is Ibi formán kívülisége. Bár BB szép gólokat dobott, de Móni játéka szerintem ma több lehetõséget rejtett volna magában, így sérülése nem jött jókor. A védekezésen is lehetett volna javítani, bár számomra Gabica teljesítménye tiszteletet parancsoló ezen a VB-n. Szóval hajszálon függött az egész. Természetesen nagyon sajnálom. <#rolleyes>#rolleyes>
Bár még nincs vége, de már most úgy gondolom, azért ennek az egész sorozatnak konzekvenciái vannak számunkra, és nagyon remélem, hogy ez a szakvezetés képes lesz ezeket a levonni. (Elsõsorban itt a felkészülési módszerekre gondolok.) A továbbiakban csak akkor van igazi esélyünk szebb eredmények elérésére.
Végül azért gratulálok a csapatnak, hogy így össze tudták magukat szedni. Nagyon sokan nem hittek abban, hogy lehet esélyünk az oroszok ellen, erre sikerült rácáfolni, a vereség ellenére is. <#worship>#worship>