Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
Csak látszólag off:
Gál Józsival folyik egy beszélgetés az egyik TV-csatornán:

Emlékezetes, hogy amikor körbevitorlázták a Földet Fa Nándival, akkor azt mondták kb: az életben nem akarják egymást látni.😊
Na igen. <#wink> most Gál Józsi ezt mondta: "az idõben feloldódtak ezek a feszültségek, azóta is nagyon jó barátok vagyunk."

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

PiszkosFred
"szakmai szemmel nezo drukker vagyOK" (bocs, az OK a vegen lemaradt)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Mar elnezest, de nem varrtam senki nyakaba sem. Sot, hogy oszinte legyek, bosszantani bosszant a helyzet, de nem haragudok senkire sem. En akkor is elvezettel es orommel nezem a lanyokat, ha mondjuk Tanzania vezet ellenuk 10 gollal. Abszolute nem erdekel az eredmeny. En csak annyit mondtam, hogy ha NA nem tudja kezelni a lanyokat (o nyilatkozta) es tanacstalan, akkor esetleg probaljuk meg olyan edzovel aki tudja, es egy olyan kerettel, akiket az uj edzo valaszt.

Reszemrol semmi bajom NA-sal, sot, kivalo szakembernek tartottam mindig is a magyar edzok kozott. Ezen nem valtoztat a mostani vb sem. Ahogy a lanyok megitelese sem valtozik, tovabbra is szeretem a csapatot.

"Ki kell vizsgalni a dolgokat, orvosolni a problemat" - imadom ezt a mondatszerkezetet, hangozzon el az elet barmely' teren. Hangzatos mondat, de keves esetben koveti tett... (foleg itthon)

Es igen, en az a fajta drukker vagyok, aki az eletben nem szidta meg oket egy-egy meccs utan, vagyis barmit lehet mondani, csak azt nem, hogy "szakmai szemmel" nezo drukker vagy. Voltam merges, voltam bosszus, de max 10 percig. Kell egy csapat, akik mellett kitart az ember akkor is, ha semmi sem sikerul, es szamomra a mindenkori kezi valogatott ez a csapat. Ennyi. Olimpia selejtezon majd megmutatjuk, hogy ez csak egy felresikerult ket het volt. 😊

kaloz174
Kicsit visszakanyarodva a mai meccshez. Vajon miért volt az, hogy Spoi csak 3-at vágott? Olyan jól kezdett! (Éppen néztem a stat-ot.)

kaloz174
Ne felejtsd el, hogy ezt a meccs utáni elkeseredett hangulatban mondta.
Raádául én nem láttam még 1 olyan nevet sem, aki ebben a helyzetben tényleg esélyes lenne arra, hogy a helyébe léphessen.

Sokkal inkább azt gondolom, hogy - egymás megbántása és a bûnbak-kesesés helyett - le kell ülni majd janár 8-án, ahogy Köke is mondta, át kell beszélni, lehetõleg indulatok mellõzésével a helyezet, levonva a megfelelõ következtetéseket a történtek alapján.

a probléma nem NA képességeiben és jószándékában van. Õ maga bevallotta, hogy egyszerüen ezt a helyzetet nem tudja kezelni. Pedig leharapták volna a fejét, ha nem a magyar nõi kézilabda krémjét vállogatja be (így is voltak reklamációk egyesek miatt). De ha nem akarnak/tudnak egymással és egymásért dolgozni/küzdeni, mit tehet az edzõ?
a helyzet egyedüli pozitivuma, hogy éles helyzetben mutatkozott meg és fakadt ki a "fekély"! Van rá idõ - ha nem is sok - helyretenni a dolgokat. Ha szebben végzödik a dolog, pl. megverve az oroszokat bejutunk az elõdöntõbe, nem jelentette volna azt, hogy a problémák megoldódnak, csak elodázódnak.
Ja, és a sportszerûség megkívája, hogy gratuláljak Angolának!

bocs: szöv.kap. hölgyhöz!

MrSpock
Legyen akármilyen edzõ,ha a lányok nemtudnak egymásért küzdeni.
Németh András jó edzõ,ezt a fradival is többször bizonyította,de ha "én" nemakarok a csapattársamért és a csapatért játszani,mert"sztár"vagyok,akkor megette a fene.
A nyilatkozata eléggé lesújtó volt,és érzõdött a keserûség,és a tehetetlenség,hisz õ bízott azért a csapatban.Én aztvettem észre,hogy páran saját magukkal voltak elfoglalva.Görbicz is a gólkirályi címre ment,szerencsére azért bedobálta,de valahogy a góljai után saját magát ünnepelte,nemnagyonvolt pacsi,meg satöbbi ami szokott,és örömködés,felszabadultság.Nemvolt egységes a válogatott,és ez a legnagyobb baj.Valahogy a küzdés is hiányzott,és némelyek formánkívül voltak.
Ez az edzõ hibája?Ha hazazavarja aki nemúgyáll hozzá,akkor sajna kisemtudunk lehet állni.Itt a lányoknak kell elgondolgodni,hogy akarnak e a válogatottban játszani,és kijutni esetleg Pekingbe,vagy csak turistáskodni.Aztmegtehetik amúgy is,mert anyagilag biztosan bírnák.
Sajnos a hazai mezõnyben tényleg a papiron legjobb játékosok voltak kinnt,ennyi jött össze.
Kikellene zárni a magánéletet a pályáról,hogy civilben ki milyen,kit utálok,de a meccsen legyenek ott,tegyenek meg mindent,utánna nemmuszály beszélni.Nemlehet mindenki barát,de ez ne tükrözõdjön a játékon.Bár nehéz,mert egységben az erõ.
Nemtudom mi lesz a továbbiakban,esetleg új kapitány,és új válogatási elv,szimpátia alapon.Nagy kérdés!Remélem lesz mindezekre épkézláb ötlet.
És tényleg rendes felkészülési meccsek,tornák kellenek,bár az sosem olyan mint egy vb-olimpia,de azért lelehetne szûrni,hogy ki hova kerüljön.

Go Jeff Go!!!!

Már ne haragudj, és mit szólsz a norvég edzõ hölgyhöz! Õ nem ordibáll, és valahogy mégis rendben van a csapata! Szerintem nem a kapitány nyakába kell varni, ezt a teljesítményt, hanem a végére járni a problémáknak, kinek-kinek a magaszintjén, és mielõbb orvosolni azokat! Mert ha nem ezt teszik, akkor ez a VB, a kézilabda Marsei-e lesz. Ettõl, meg az isten mencsen meg bennünket!

HAJRÁ MAGYAR KÉZILABDA!!!!!!!!!!

kaloz174
Mint már máshol is írtam, klubedzõ idõszakából adódóan nem kedvelem NA-t.
Ennek ellenére úgy gondolom, jelenleg nincs nála jobb magyar edzõ a nõi szakágban, másrészt a kapitánycsere CSAK TÜNETI KEZELÉS lenne.

PiszkosFred
Hat, egy jo oldala van a dolognak: ennel nincs lejjebb, a kovetkezo "keret" ennel csak jobban szerepelhet, akarmit csinal... NA helyett meg kell akkor egy olyan edzo, aki tudja kezelni a lanyokat, es ha kell, ugy leuvolti a jatekos fejet, hogy ket napig meg sem kukkan utana. 😊

Tanulsag: nagy nemzetkozi baratsagos tornakra erdemes elmenni "felkeszulni", ahelyett hogy masod/harmad osztalyu valogatottakkal jatszunk eldugva, egyedul. Ott talan mar lett volna utalo jel arra a hibakra, amiket keson vettunk eszre, es mar nem tudtuk korrigalni, gondolok itt foleg a vedekezesunk nem letere... 😊

Lesz ez meg jobb, el kell felejteni surgosen ezt a ket hetet (pedig Istenem de vartam a tornat)

bocsi, nem Angola, hanem KOngó
no, NA meccs utáni nyilatkozata után szerintem is szükség van új kézre a kapitányi poszton! Õ láthatóan nem tud segiteni a csapattagok közti problémák megoldásában.
Egyébként a Vb 4-ik+ Angola és ? mellett fogunk résztvenni a kvalifikáción Németországban vagy Romániában.
ott lehet a gond tényleg, amit most a N.András nyilatkozott, kicsit dúrván fogalmazva tõlem: - nem szeretik egymást a lányok -

Firerock
Emberek!itt edzõváltás kell!!
MEllman "kitiltása" a csapatból(porba égetése) és ez a magyar csapat ez0

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
Mellman MIÉRT??????????

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

igen...

baszki ezt is elvesztjük?! :C

hallom temes lokista lesz 😊) remelem vegre jatszik is
hajra berni

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

sziasztok
sajnos nem hoztam szerencset a csajoknak, vagy inkabb ok maguknak 😞 a franciak hulyek, rosszabb a szervezes mint a hazai eb-n pedig azt nem nehez alulmulni 😊
remelem holnap vegre latok egy gyoztes meccset a mi lanyainktol, persze mi toretlen kedvvel es szeretettel biztatjuk oket (mar aki).

SomogyiGabi, koszi de ha megyek akkor kocsival megyek
ott talizunk, ha eljutok, de azert koszi

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Az Indexen van egy becslés a kvalifikációról:
Olimpiai selejtezõk:
Ami biztos, az egyik csoport: FRA,KOR,JAP,Katar

A másik kettõnél 3 variáció lehet még:
a) Angola megnyeri az Afrika Kupát (ez majdnem 99%)
I: GER-ROM gyõztese, HORV,SVE,KUBA
II: GER-ROM vesztese, HUN, POL, Afrika 2.h.

b) Angola nem nyer, és holnap mi is megverjük:
I: GER-ROM gyõztese, , Angola, SVE, KUBA
II: GER-ROM vesztese, HUN, HORV, Afrika 2.h.

c) Angola nem nyer otthon, de holnap megver minket:
I: GER-ROM gyõztese, , HUN, SVE, KUBA
II: GER-ROM vesztese, Angola, HORV, Afrika 2.h.

Nos akkor mit mondjanak a románok? Kipukkadtak az oroszok ellen. Ez mutatja, hogy manapság legalább 6-7 egyforma csapat van világon és a formaidõzités, szerencse/balszerencse (sérülések, birók, sorsolás szeszélyei) határozza meg a sorrendjüket. Ezért nem kell jajveszékelni, világvégét hirdetni és pániukolni, hanem elõre nézni és kijavitani a hibákat.
No igen, de a viszafutásnál sanszunk sem lehetett, mert pont a faltól legtávolabb álló embereink adták el legtöbbször a labdát s mire megfordultak....
A védkezésünk meg esetleges, vagy-vagy alapon. Ebbõl a sok nyitott ajtó-ablak helyzet az ellenfél számára. Ráaádásul láthatóan nem tudunk idõben alkalmazkodni az ellenfél stilusához.
Az meg, hogy a cseréink mást játszanak mint akinek a helyére bejönnek, szintén kétélõ fegyver, vagy bejön vagy sem. Támadásban inkább igen, védekezésben, inkább nem. Ezen a Vb-n pedig mindkettõ inkább nem....
Duby
...a hetedik helyért.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Duby
Valószínû, hogy ezzel tényleg vége ennek a VB-nek nekünk. Azonban a vesztenivaló nélküli és számukra így is nagyon jó helyezésért küzdõ Angolát sem tekinten simán elintézettnek. Erõs kétségeim vannak azt a meccset illetõen is.

A szereplésünk sikertelenségének elsõrendû oka szerintem a védekezés totális hiánya volt. Vagy nem állt össze semmi, vagy a Pétervári jó rendszert mára már szételemezték a riválisok, és pillanatok alatt megbontják. Minimum egy közepes védekezést kellett volna produkálni folyamatosan a tornán. Ebbõl kifolyólag nem tekintem gyengének a gárdát, és nem nevesítenék, hogy ki sztem nemzetközileg mekkora kvalitás, hanem azt a szomorú tanulságot vonom le, hogy ha sikerült volna összeállítani egy nemzetközi szinten átlagos védekezést - amihez ugye nem klasszis játékosok, sokkal inkább fegyelmezett és higgadt emberek kellenek -, akkor sokkal-sokkal masszívabb társaság lehettünk volna. Ebben a vezetés is hibázott, hogy nem fektettek kellõ hangsúlyt a védekezés megfelelõ színvonalra hozására, valamint az elemi bakikat vétõ (fegyelmezetlenség, nem kilépés, túlvédekezés, nem visszafutás...) játékosok is hibáztak, mert ahhoz, hogy azt jól csinálják, nem kell világklasszisnak lenni, csupán fegyelmezettnek.

Ez van, holnap egy még kiábrándultabb magyar válogatott fog pályára lépni egy vesztenivaló nélküli - valaha volt legnyagobb eredményét elérõ - Angolai csapattal.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Nos, kb. tisztázódott a helyzet: a 3-5 helyezettek, kb. román, német, francia csapat. No, valamelyikük mellé fogunk kerülni két másik csapat társaságában. Hacsak a pályázásnál nem jön számitásba a következõ 3: Dél-Korea, Magyarország és Horvátország. Az elsõ két hely egyikét kell elcsipni.
kaloz174
Sajnos - ezzel együtt - el kell mondani, hogy sokkal kisebb a hátország, vagyis sokkal alacsonyabb létszámúak az különbözõ bajnokságok az országban, így az igazolt versenyzõk száma is.

Valamennyire mindezt lehetne ellensúlyozni jobb kiválasztással, minõségi munkával, de ennek feltételei ugyanúgy, mint régen, most sem adottak jellemzõen, az egész országban. (Kevés az a pár utánpótlás bázis.)
Most viszont már nincs tömeges utánpótlás, így egyértelmû, hogy egyszerûen kiüresedett a sportág.

Amíg nem lesz SOKKAL TUDATOSABB sportpolitika, addig ennek hátulütõit fogjuk érezni, sajnos.
(Márpedig semmi sem mutat az ellenkezõjére.<#schmoll2>)

"De hol találsz ilyeneket?"
Mondjuk az Angyalföldi Sportiskolában! Csak valahogy megkéne becsülni ezeket a gyerekeket, és oda hatni, hogy ne megutálják a kézilabdát, hanem segítséget kapjanak, és támogatást!
Mint már régebben írtam, a lányzóm révén volt szerencsém belelátni a dolgok mögé! Komolyan mondom, sok olyan tehetséges gyereket láttam, akik mára elérték a 20-21-éves korosztályt, és sehol nincsenek! Ez óriási lukszus!!!! És ez csak egy utánpótlás bázis!
Remélem egy kicsit elgondolkodnak az illetékesek, és nem hagyják veszni a tehetséges gyerekeket, mert ha igen, lehúzhatjuk a redõnyt!!!!

HAJRÁ MAGYAR KÉZILABDA!!!!!!!

Breki33
Csakhogy a franciak egy elbohockodott koreai vereseg utan jottek volna, az aranyhoz vezeto uton???

Én a VB elõtt amit gondoltam arról beszéltem.

Akkor még fogalmam se volt róla, hogy alakulnak a meccsek.

A franciáktól jobban féltem a VB elõtt és itteni meccseket látva nem tûntek verhetetlennek számunkra. Ezért számomra ez mégnagyobb csalódás, pont tõluk......
nos, a franciák tényleg nem egy világverõ cspat. Viszont mégiscsak otthon játszottak. Nem volt birói, csak szurkolói segitség. Elég volt ennyi is ellenünk. Csakhát a magyar csapat sem az volt, amelyik a németek, románok és az oroszok ellen játszott!
Ami meg a megtalálandó játékosokat illeti, ott az a probléma nálunk, hogy mivel nem egy csapatra épül a válogatott (mint az oroszoknál és a románoknál) , de a kapitány ráadásul külföldön tevékenykedik, a segitõje meg a saját csapatával van elfoglalva , nem is tudja felfedezni a megfelelõ embereket! Ehhez minden bajnoki meccset meg kellene figyelni és felvenni. Majd elemezni. Pragmatikusabban kell csapatot épiteni s nem "szerelemre" bízni! S pár hét sem elegendõ egy csapat összeszoktatására. Az oroszok meg a románok együtt játszanak, mégis sokszor összeszokatlannak tünnek.
kaloz174
"Volt is ilyen, lesz is ilyen."
Ez igaz. Ha végignézzük a magyar kézitörténelmet, az eredményesség egy hullámvasútra emlékeztet. (Kis ország, gyatra sportpolitika az irányításban, minden szinten.)

PiszkosFred
Csakhogy a franciak egy elbohockodott koreai vereseg utan jottek volna, az aranyhoz vezeto uton. Mas lett volna a szitu (szerintem), mint most, ket vereseggel zsinorban a hatunk mogott, koztuk egy igencsak megterhelo orosz meccsel (pluszban), nem beszelve arrol, hogy az otodik hely es az elodonto kozott is van kulonbseg, marmint celkituzeskent... Megprobaltak a lanyok, akartak, neha gorcsosen is, de nem jott ossze. Holnap letudjuk az Angola elleni meccset, aztan mindenki mehet pihenni, es el kell felejteni ezt a vbt surgosen.

Es ha az olimpia kvalifikacio elott tobbet tud egyutt lenni a csapat, mint egy het, es erdemi munkat tudunk vegezni, gyakorolni, edzeni, stb a felkeszulesen, akkor nem lesz gond a pekingi repulojeggyel.

Ez a vebe most nagyon nem jott ossze. Van ilyen. Volt is ilyen, lesz is ilyen. Viszont lesz ennel sokkal jobb is. 😊 Ennyi.

Breki33
De hol találsz ilyeneket?

Nem mondhatjuk azt mint korábban, hogy pl ottvan Vérten Orsi miért nem vitték ki õt.

Nincs nagyon más válogatás.
És vhogy féltem ettõl a VB-tõl elõtte, hogy a Franciákkal kell játszanunk egy továbbjutást eldöntõ meccsen.

De így nem gondoltam volna, nem tûnt a Francia se világverõ csapatnak, de mégis talán egyszer vezettünk az elrjén.
Breki33
hát az ezen a VB-n nem nagyon volt talán összesen két meccsen volt elfogadható
Kapus tartalék nincs, aki van az nem hasonlitható Pálingerhez. Balkezes jobbátlövõ nincs. Balátlövõ tartalék nincs a keretben. S végül a védelmet rendbe kellene tenni. Gyakran átjáróháznak tünik. Tehát 2-3 ember beépitése a feladat, de nehezebb az alkalmasakat megtalálni. Ezeknek a hibáknak az orvoslásával még évekig az élmezõnyben lehetünk, siker reményében.
kaloz174
Én nem a támadásban látom a nagy különbséget. (Annak ellenére, hogy azért úgy gondolom, hogy akkor pl. Boki ellen 3 ember lépett ki, így a beállós sokkal könnyebben volt megjátszható, na és ugye nem akárki volt ott.😞)

Inkább a védekezésben látom a gondot, ami nem csak ma volt jellemzõ. Gin nagyon sokszor került kiszolgáltatott helyzetbe.

kaloz174
"Biztos, hogy nagyon sok gyakorlásra lesz szükésg..." (Köke)

Na igen. Ezt bizonygattam én is...a VB elõtt is.

Breki33
pedig van igazság benne

pl régebben beállós poziciókban volt Pádár, Bohus aztán jött Kulcsi

átlövõben is rettegtak tõlünk nemcsak Radulovics volt

most nem azon vitatkozunk, hogy jó-e a válogatás és ki maradjon ki

Kapusokat most tárgyalják
no nem ennyire sötét a dolog. Most nem ment, máskor igen. Ahogy az általad emlitetteknek is sokszor nem megy. Azt tudomásul kell venni, hogy a magyar csapat - már csak fizikai adottságai miatt is - csak csapatként mûködhet! Akkor, ha a nem sztárok is jó formában vannak. Egy-két gyengébben játszót elbirunk, de nem 5-6 bakizót. Ma ennyien voltak (Balogh, Kovacsicz, Vérten, Szamoránszky, Bordás + 2 félidõben még Görbicz és Tóth is!). A kvalifikációra kell felkészülni és az olimpiára jobb formába kerülni, ha kijutunk.
Hege eto
Egyet tudomásul kell vennünk. A világ elment mellettünk. Kiszorultunk az élvonalból.

Van két világklasszisunk Pálinger-Görbe

Van két nemzetközi szinten is jó játékosunk: Tóth, Vérten

A többi meg középmezõny.

Felesleges "bûnösöket" keresni. Ennyit tudunk és kész. A Mehlmann nem Riegelhuth,Bliznova. Szûcs G. nem Poljanova. Móni ,B.B nem Cano , nemTouray.

A Borbás Rita,Piros nem Bodnyeva,Wendling.

Még a közelébe sincsenek, és ezért kicsit se hibásak,közülünk se tehet senki, arról hogy nem Ronaldinhónak, vagy Rockefellernek született.

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

rengeteg hibával játszottunk, fáradtak voltak a lányok ezért szarok voltunk, a franciák megérdemelték

remélem az Angólát megverjük...

kaloz174
Elfáradt a csapat, ami nem csoda, mert voltak csapattagok, akiknek gyakorlatilag nem volt cseréje. Hogy lehetett volna-e pl. Görbének, az egy másik kérdés.
(Szerintem igen, ha NA nem annyira ragaszkodik ahhoz, hogy Detti átlövõként van ott.)

Ennyi eladott labda megbosszulja magát, dehát egy 3 személyes csapatnál elvárható, hogy pont a húzóemberek is hibázzanak. Ugyanis a második félidõben õk is lementek a többiek szinvonalára. Ez van.
Breki33
fáj kimondani, de megérdemlik
Breki33
miért kell újra
Breki33
Ilyen nincs
kaloz174
Miért nem hozza be már Gabicát végekezésben NA???

kaloz174
Lehet, hogy a K.Móni sérülése nem jött rendbe?😞