Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
• Nyolcadik helyével második legrosszabb helyezését érte el a világbajnokságok történetében a nõi válogatott. Csapatkapitányként mit tett, amikor látta, hogy széthullik a gárda?
Pálinger Katalin: Az oroszok elleni negyeddöntõ után próbáltam felrázni lelkileg a lányokat. Leültünk beszélgetni, azt mondtam, tovább kell mennünk, hogy legalább az ötödik hely meglegyen. Sajnos ez sem sikerült.
• Nagyon csalódott?
Pálinger: Igen. A hatodik, egyben valószínûleg utolsó világbajnokságomon aranyat szerettem volna nyerni. Nem sikerült. Sõt szégyenszemre még Angola is megvert minket 37-36-ra.
• Németh András szövetségi kapitány azt mondta, morális okai vannak a leszereplésnek. A tréner szerint elõfordult, hogy szóba sem álltak egymással a játékosok.
Pálinger: Kudarc esetén egy közösség mindig gyengül egy kicsit. Ám az nem igaz, hogy nem beszéltünk egymással. Az pedig kizárt, hogy ilyen dolgok befolyásolták volna a szereplésünket. Ugyanúgy szeretem és tisztelem a játékostársaimat, mint ezelõtt.
• Ön szerint miért buktunk el a vébén?
Pálinger: Elsõsorban a védekezésünk miatt. Nem azt mondom, hogy le kell most cserélni a játékosokat, de új taktikát kell kidolgozni, az biztos. Ez azonban nem az én feladatom.
• Hogy értékelték a külföldi szakvezetõk a válogatott szereplését?
Pálinger: A volt edzõim közül többel beszélgettem, azt mondták, mi voltunk az egyetlen olyan csapat, amely meg tudta volna verni a döntõben világbajnok oroszokat.
• Ezen már kár rágódni... Ott leszünk az olimpián?
Pálinger: Ez a cél, ezért kell dolgoznia mindenkinek. Csak arra szabad koncentrálni, hogy sikerrel vegyük a márciusi olimpiai selejtezõt. Be kell bizonyítanunk, hogy a történtek ellenére is jók vagyunk.
Kolontár Krisztián
Szerintem õszintén és jó beszél. Csak akkor van esélyünk a továbbiakban, ha ezt mások is - szakvezetõk, csapat - megteszik, természetesen az indulatok mellõzésével.
A 2 CSK!😊
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Nem tehetek róla, benne éltem és nem tehettem ellene. <#levele>#levele> Így ez véleményemet ma is erõsen befolyásolja.
Lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok de ki vagy mi az a Sedria? ( a vármegyei törvényszék jelentésétõl most tekintsünk el ) Mert nálatok a torna Sedria-Szabella kupaként szerepel.
DUNAFERR FOREVER!!!
http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Temes%20Bernadett-cZZs_flv-2.flv/viewer.html
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
DUNAFERR FOREVER!!!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Bocs kettõt.<#szomoru1>#szomoru1><#vigyor2>#vigyor2>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Megtette hatását a fenyegetés, miszerint kizárják a kézilabdát az olimpiáról, ha nem semmisítik meg az enyhén szólva véleményes ázsiai "eredményeket"...
IHF közlemény
DUNAFERR FOREVER!!!
Amikor a norvégoknál voltak problémák (olimpiai részvétel) nem Breivik asszony fejét követelték, hanem hagyták dolgozni, és lám meg is lett az eredménye! Hagyni kell DOLGOZNI vezetõt, és játépkost egyaránt, és akkor talán meg is jön az eredménye.
"A kontinentális szövetség (EHF) kimutatása alapján a nõi rangsorban Magyarország a második helyen áll Dánia mögött, így két-két együttes szerepelhet a Bajnokok Ligájában, valamint az EHF Kupában és egy a KEK-ben..."
Máskor inkább ne szennyezd az oldalt, ha lehet, szerintem, mert szólok a környezetvédõknek.<#vigyor2>#vigyor2>
A magyar kézilabda-válogatott a csalódást keltõ nyolcadik helyen végzett a Franciaországban rendezett nõi világbajnokságon. A csapat szövetségi kapitánya, Németh András szégyenli magát, s elmondta a románok elleni meccset követõ összeomlást csak a statisztikák és elemzések tükrében lehet kideríteni.
Felemás teljesítményt nyújtott a magyar csapat a világbajnokságon. A negyeddöntõben Oroszországtól mindössze egygólos vereséget szenvedtünk, a szborjana mégis világbajnoki címet, míg mi nyolcadik helyet "ünnepelhettünk". Külön fájdalom, hogy az oroszokat igazából mi izzasztottuk meg utoljára, az elõdöntõben és a fináléban már sima volt Poljanováék útja.
"A lányokkal folytatott beszélgetésembõl most az tûnt ki, hogy az oroszoktól elszenvedett egygólos vereséget nem tudtuk feldolgozni" - értékelte csapata tornán nyújtott teljesítményét a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában Németh András szövetségi kapitány.
Való igaz, csapatunk a vb elsõ felében a vártnál jobban teljesített, mert bár az elsõ meccsen csak nagy nehézségek árán sikerült legyõznünk a szerény játékerõt képviselõ Japánt, a folytatásban egészen a Koreai Köztársaság elleni mérkõzésig veretlenek maradtunk. Az ázsiaiak elleni meccsnek úgy mentünk neki, hogy már tudtuk, biztosan nyolc között vagyunk - ez pedig végzetesnek bizonyult...
Vereséget szenvedtünk, s a világbajnoki címvédõvel meccselhettünk.
"Ha az oroszokat megverjük, ma ünnepelnénk játékosainkat, de felesleges minden ha..." - szólt a kapitány elmélkedése, aki elmondta: részletesen kell elemezni a statisztikákat, hogy megtaláljuk a kudarc okát.
Mindenesetre tény, hogy az elõdöntõkbe jutott csapatok közül Romániát megvertük, a németekkel döntetlent játszottunk, míg az oroszoktól minimális vereséget szenvedtünk. (Norvégia ellen nem játszottunk Franciaországban) Ebbõl sikerült kihozni egy nyolcadik helyet. Ez olyan magyaros...
A kapitány szerint a csapaton belüli kommunikáció, illetve annak hiánya is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sorozatban négy vereséggel zárjon a válogatott.
"Nem szólnak a másikhoz, mert az sem szólt még hozzájuk. Felháborító, hogy a magyar csapat kijön meccset nézni, és a játékosok a barátjukkal ölelkeznek" - háborgott a SportTV-nek adott nyilatkozatában Németh.
Arról, hogy lemond-e a balul sikerült torna után, egyelõre nem kívánt nyilatkozni Németh András.
Ennek ellenére, vagy éppen ezért nagyot csalódtam a csajokban, a franciák és az angolaiak ellen mutatottak miatt, mégha tudom is, h. nem lehet egyszerû felállni egy ilyen oroszok elleni vereségbõl.
De azért nehogy már mindegy legyen, h. 5. vagy 8. hely,nem miattunk, maguk miatt. persze azért a pár ember kedvéért IS hajthattak volna, akik pl. a reggeli 9órás meccsre is kimentek és szurkoltak. esetleg egy kiintésre, tapsra futhatta volna, vagy kicsit lelkesedhettek volna, ha vmely magyar odatéved hozzájuk -elvégre azért biztos jóltud esni, ha az embermiatt kiutaznak a VBre, ezért egy hálás szó meg a másikfélnek tud jól esni. (persze nem azoknak akik saját csapatukat kiszámolják, illetve leülnek I. félidõ közepén, h. õk ilyeneknek nem szurkolnak; persze amúgy meg mikor mezt meg fotót, ésatöbbit kell kuncsorogni, meg magukat legnagyobb szurkolóknak kikiáltani, akkor nagy arc van...)
egyébként ez a "jó közösség" duma meg eléggé inogott már az elején, hiszen az "idei, minden idõk legjobb közössége" 3 ember kivételével már a 2005ös Vbre együtt készült... bár igaz, ebbõl 1 elég meghatározó, akár pozitív , akár negatív irányban...
ettõl függetlenül szurkolok a csajoknak, a korábban leírtakat -változtatás tekintetében tartom.
jah, és remélem nem jönnek olyan nyilatkozatok, h. az otthoni kritikák, "csúnyaszavak" kihatottak a teljesítményünkre...
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az interjú egyébként a döntõ szünetében volt.
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Én arról hallottam, hogy ez volt az utolsó vb-je a válogatottban. Az én véleményem szerint sajnos ez így is fog történni...
DUNAFERR FOREVER!!!
Lehetne tudni, hogy kire gondolsz?
Mert tegnap Gin, szerencsére Ágainak cáfolta, az elõzõ napi, kicsit hirtelen jött nyilatkozatát! ( hála az égnek ) Persze, ha rá gondoltál!
Igazából nem akarok sokat foglalkozni a VB szerepléssel, már szinte minden elhangzott itt, amit leírhatnék vele kapcsolatban. Kritikán aluli védekezés, csak néhányan tudtak jó teljesítményt nyújtani stb. A csapatban kialakult helyzettel igazából nem tudok foglalkozni, mivel nincs megfelelõ információm róla. Az igazán nagy baj számomra az, hogy egy folyamat végeként és ennek a VB-nek köszönhetõen valakinek úgy kellett döntenie, hogy jövõre ilyenkor elmondhassuk az EB után: most láttuk utoljára válogatott mezben...
DUNAFERR FOREVER!!!
Sõt gondolkozok egy "kézilabdagálaasztárokkal" rendezvényt meglátogatni molotov koktélokkal<#ravasz1>#ravasz1><#alien>#alien>
Mindenkinek javaslom fájdalomcsillapítónak a férfi kézilabdát. Lehet hogy sokkal gyengébbek vagyunk de legalább a küzdésre nem lehet panasz.
Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!
Tekintettel a szurkolókra, és a rájuk nézve hosszú téli szünet okozta elvonási tünetekre, inkább besokalltatták a nézõket a kézivel, hogy a téli szünetben még véletlenül se legyen kedvük kézilabdával foglalkozni. Esetemben nagyszerû munkát végeztek. <#nyes>#nyes>
No de csak pozitívan: lesz ez még jobb is. Nem kicsivel! <#bee1>#bee1>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Igazából az olimpia elõtt jó, hogy ez jött ki, és nem ott ér minket a nagy megdöbbenés. NA elkezdett egy munkát három éve, és úgy tûnik, hogy ahelyett, hogy ez szépen lassan Pekingre beérne, nem vezet eredményre. A válogatott minden szintjén a problémákat, a hibákat, a nézeteltéréseket rendezni kell, és változtatni kell az eddigieken, egy egészen új irányba elkezdeni a munkát, mert ez zátonyra futott.
Most nem tartok célravezetõnek fontosabb személyi kérdésekben változtatni, mondom ezt a VB elõtt eléggé sértõdött kohászosként.
De nagyon nagy bajok vannak, és ezeket nagyon komolyan el kell kezdeni megoldani, és nem csak papolni róla, és jó magyar szokás szerint a felelõsséget hárítgatni.
A németek legalább gyõztek, nem is akárhogy, ez legalább valamennyire visszahozta a kedvem. Jurackot, sõt, valamennyi német játékost nagyon megkedveltem a vb alatt.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Lám Tadici szegény! Õ pont ellenkezõ helyzetben van mint NA: nem idegen csapatnál,a sajátnál edzi a válogatott 90%-át! Öszeszokottak, fiziakilag is erõsebbek mint a mieink, mégis képesek 7 gólos elõnyt leadni egy náluk elméletileg gyengébb cspatnak! Nõbõl vannak!
Mit csinálhatott akkor Laurenz, Mocsai vagy Németh a mi hiszterikáinkkal hosszú távon? Amit jó pár éve/évtizede látunk! Olyan formaingadozásokat képesek produkálni a lányok egyik napról a másikra is, hogy arra nem lehet felkészülni. Egyik nap csodáûkat müvelnek a pályán, másnap mintha aznap fogtak volna labdát a kezükbe. A skandinávok és a németek is valahogy mások, de õk is képesek az õrültságbe kergetni az edzõjüket, drukkolóikat. Ez van.
Kicsit vissza cseng belõlle, a kapitány elkeseredettsége!!