Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Duby
handball: Zsiga Gyula nyílt levele >>

Na, bumm. Én csak kapkodom a fejem... <#nemtudom>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Duby
handball: Németh: igen, Zsiga: nem >>

Nem is tudom mit mondjak. Az élet kiszámíthatatlan forgatókönyvíró. Sokan fogják ezt sokféleképp magyarázni, hogy Zsiga Gyula miért lépett.

Az azonban kiszámítható, hogy amit beszéltünk, Isthy, az úgy van, és ezután úgy is lesz.
Ha tippelnem kéne, azt jósolom, hogy a tendencia folytatódik.

én is a kvalira való kvalifikációra gondoltam, szerintem az is eléggé necces...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

háát, némileg félreértettetek (az én hibámból is), mivel csak a kvalifikációra való kvalifikálásra gondoltam! -😊))
Isthy
Az olimpiai kvalifikáció az maga lenne a csoda...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A románok rendezik az ázsiai kvalifikációt

DUNAFERR FOREVER!!!

azért jobb is ha nem most vannak formában, hanem majd az EBn lesznek 😉)) szerintem túl sokat vársz tõlük, a Vbn megvolt az esély, de azért az olimpiai kvalifikicó most szerintem elég távoli...
más lenne a helyzet, ha legalább mindenki egészséges lenne, a hadrafoghatók közül...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Azt sohasem vitatnám, hogy tehetséges és jó játékos. Csak az a fránya formaidõzités ne lenne! S ahogy látom a mostani keretben jópáran igencsak rosszul idõzitették, amit meg is értenék, ha az olimpiai kvalifikáció már a zsebben lenne, csakhát oda még el is kell jutni s nem is olyan sokára!
hááát, bár nem sok meccsét láttam, de dunaferr-mkb meccsen az elsõ 5 lövésébõl 5 gól lett, ha jól emléxem, szóval tud õ gólokat is, nem is akárkik ellen 😉))

Köszönöm😊

kaloz174
Sok boldogságot kívánok én is! <#pias>
(Stanley igazán nem panaszkodhat. A Fradi szépen köszöntötte.<#wink>)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Majdnem elfelejtettem, de még idõben eszembe jutott:

BOLDOG NÉVNAPOT STANLEY!!! <#pias>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ejnye! Illene már csináltatni <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

G. menni megy, csak éppen nem ér oda, az a baj! S ha igen, mellé lõ vagy a kapufákat centizi ki. Ilyés gyakorlatilag jó egy éve van formán kivül. Gál sérült OK, de Zubai? beállósból megint csak lyukasok voltunk.
Elhiszem, hogy nem lehet mindeki mindig jó formában, de másfél héttel az Eb elõtt, túl sok a homályos pont a csapatban.
kaloz174
Igen, úgy tûnik, kicsit alaposabban felkészülnek a fiúk, mint a nõi válogatott. Remélem, meglesz az eredménye is ennek.

Laluskának tényleg jót tett a légióskodás, bár nem akarom elkiabálni, mert azóta, hogy kiment, csak ezen a meccsen láttam játszani.
Remélem, a sérültek rendbe jönnek! Csaszi keze is! Mielõbbi gyógyulást nekik. (Mint hallom, Buday Dani, sajnos, még mindig nincs rendben.<#szomoru2>)

még mindig nem csináltattál? 😄DD

hát igaz, Mocsai helyett simán elférne Nagy Kornél.

Grebenár sokkal többet csinált egy meccs alatt mint Ilyés két meccs alatt, pedig Fecinek minden adottsága meg lenne ahhoz, h. jó lövõ legyen belõle...mégis Grebenár az, aki megy a kapufelé, nem betojva tologatja a labdát...

Nikola is a szokásos "helybenjátékát" hozta, nagyon hiányzik egy kombinatív játékot játszó, csapatot összefogó, dinamikusabb irányító a csapatból.

a két Iváncsik testvér sem tûnt nagyon koncentráltnak... Gyulához járnak gólt lõni... asszem a veszprémi játékosok ma nem alkottak maradandód 😞(

egyedül Laluska gólerõs játéka tetszett, nameg h. NagyLacinak megy átlövésbõl 😊))

mindenesetre jól szolgálták a felkészülést ezek a meccsek, az EBre csak jobbak leszünk 😊

hajrá fiúk 😄

kaloz174
Helyes, helyes! <#eljen>
(Könnyû annak, akinek pl. van útlevele...<#nevetes1><#vigyor2>)

edzõ/barátságos mérközés, ide vagy oda, de nagy luxus, ha balátlövõben és irányitóban a 4 ember közül valamennyi betlizik. A balátlövõ poszt viszont már krónikus Ilyés igen halvány játéka miatt. Vajon miért nem próbálja ki Nagy Kornelt, annyit mindenkép csinálna mint Grebenar. A négy szélsõ is rengeteg helyezkedési hibát vét és túl bõkezüen bánik a ziccerekkel. Remélhetõen az Eb-n már jobban megy nekik.....is.
Isthy
Remélem én is. Az lesz az elsõ állomása a 3 nap 3 meccs 3 ország hétvégi kézitúrámnak <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szóval? Akkor ki jön a Vasas-Kohász-ra?😊
(Én szeretnék, remélem, az idõjárás is úgy akarja.)

Isthy
Nicsak, ki beszél? <#wink>

Azért a fél szemed úgy látom rajtunk tartod <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok én is a Fradinak!

Bizony igen jó lenne, ha megismétlõdne a tavalyi "Slagelse eset" <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

sajnálom...

de én általában írtam ezt Tomoriról, nem a VB kapcsán.

A VB elõtt egyik nap temetésen volt, a másik nap meg már Franciaországban ...
kaloz174
Grat. a Fradinak a biztos gyõzelemhez. Több fiatal játékos egészen sokat fejlódött. (Pl. Soós, Zácsik.)
Remélem, összejön nekik a KEK!

a végére aztán megemebrelték magukat. Kiemelkedõen jó volt a két átlövõ (Zácsik és Soos)
no, a Fradi bemutatja, hogy lehet egy sima mérközést izgalmassá tenni. Hacsak azicecerk felét beobják, már szépeen vezethetnének. Igaz, odakinn meg sikerült 8 hetest is elhibázniuk.....
van mikor sikerül ezt egy "külsõ kéznek" megoldani van mikor nem.

szerintem Tomoriról mindenki tudta/tudja milyen jó játékos (lehetne), ha végre "odabent" is összeszedné magát...

azért kellene egy kis különbséget tenni a Gyõr és a vállogatott összeszokottsága közt! Ez persze a szövetségnek is felróható némileg.
Ez igaz, csakhát a vállogatottban a balátlövõ helyén ott van Tóth, másrészt ott érvényesül, ha benn marad támadásban is, Szûcs is. Tomorinak ezt tudomásul kellene vennie és amikor õ marad támadásban is, akkor bizonyitania. Kötve hiszem, hogy akár NA, akár más sz. kapitány, ne örülne neki, ha így játszana! A VB-n feltehetõen T. nem tudta megemészteni, hogy elsõsorban a védelemben számitanak rá.
Duby
Hát igen. Ez az ETO teljesítmény megint megerõsít egy véleményt a válogatottról és a kapitányról.

Táncos ETO
Ha megkapja a lehetõséget és azon a poszton játszik, ahol igazán tud, akkor úgy teljesít, ahogy ma is. Ennyi. <#wink>

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

kaloz174

Az eredményt, ha lehetne. Köszönöm!

GRATULA AZ ETO-NAK!!!!

Dánokat verni, mindíg jól esik!
Ja fõleg otthon!<#eljen>
Herr Orsi remek formájának külön örülök!!

Ettõl függetlenül, nem játszott rosszul a válogatott, pár feleslegesen eldobált labdától, kihagyott 7-tõl és rossz pasztól eltekintve. Mocsai a vártnál jobb volt. S persze kissé lejtet a hazai pálya is a döntõ momentumokban.....
Isthy
Gratulálok az ETO-nak a kettõs Slagelse veréshez! <#eljen><#taps>

Azt kell mondjam, hogy végig kezükben volt a meccs, a dánoknak esélyük sem volt. A csapatból kiemelhetõ Bradeanu, Tomori és Herr Orsi.
Ez a Slagelse már igen messze van a tavalyitól. Látszik, hogy elindultak a lejtõn.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Gratulálok az ETO-nak a mai gyõzelemhez. <#worship>
Elég nagyot fordult a kézis világ 1 év alatt. Tavaly volt egy megilletõdött gyõri csapat, sima vereségekkel, egy magabiztos, profin menedzselt Slagelse, sima kettõs gyõzelemmel. (Közben a gyõriek láncaikat - görcseiket - veszítették szerintem, a DT, ami mára egy rossz álomnak tûnik AA számára, játékosait, valószínûleg pénzét is.)
Azon gondolkodom, mennyire jó is a sportágnak, hogy mindez így történik. Nekem, gondolom, többünknek, szimpatikusabb lenne, ha nem ennyire a pénz határozna meg mindent. Vagy legalábbis majdnem mindent...
De ez van.
Azért jó érzés volt, hogy sikerült dánokat verni - ráadásul otthon. <#eljen>

a fiuknál meg kezd krónikussá válni a balátlövõ látszat-hiánya, akár a jobbátlövõé a lányoknál.
No sikerült ezt a nem túl szimpatikus dán csapatot megalázni egy kicsit az otthonában is! Tomori így kellett volna játszon a válogatotban is! Ha tudja, akkor miért nem teszi? Egyébként Herr is hasonló cipõben jár.
Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok én is neki! <#taps>

Csak ugyanígy tudna játszani sorozatban a válogatottban is. Az lenne az igazi.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Ágai értékelése a kézigáláról õszintén kb ennyi lehet: belenéz a pénztárcájába, s úgy szól: "Ez az fiúk, lányok, megint jó sokat hoztatok nekem a konyhára."
Kb ennyire volt értékes ez...
<#gunyos1>

Táncos ETO
Gratula neki! Reméljük az olimpiai selejtezõkön is ilyen szorgosan és eredményesen lövöldözi majd a gólokat... <#wink>

Bajnokok Ligája, 5. forduló, C-csoport
Hypo NÖ - HK Lada Toljatti 35-30 (16-14)
Südstadt
Vez.: Baum, Góralczyk (POL)

A Hypo legjobb góllövõi: Tóth 13, Nascimento 7, Piedade 5

Azért ez a 13 gól Sopitól, nem semmi!!!!!<#eljen><#taps>

Táncos ETO
Pedig már köszörültem a torkomat.. <#wink>

Isthy
Ágai a kézigáláról, érdemes elolvasni

értékelés a kézigáláról

"Azt gondolom, az eddigiek közül ez volt a legjobb gála" - mondta Ágai Kis András.

"- Kapott visszajelzéseket?
- Igen, sok pozitív írás jelent meg a gálával kapcsolatban. Sajnos egy internetes fórumot is elolvastam, úgy gondolom, hogy 12 lelkibeteg ember véleményével nem borzolom az idegeimet. Akik ellendrukkerek, azok csupán egy dolgot nem vesznek figyelembe. Azt, hogy akiknek ez a gála szól, azok jól érzik magukat."

Ebben az esetben úgy gondolom a továbbiakban nem kell látogatnom ezt az eseményt, akinek ez szól az menjen el...

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
"belülrõl rothadó, gyönyörû piros almához hasonlítja a magyar kézilabda utánpótlásának helyzetét"

Remélem, hogy nem így van, de igencsak mutatkoznak ennek a jelei, mert például a bravúros vb 8. válogatott csapathoz képest számottevõen nem lehetne erõsebb csapatot kialakítani, finoman fogalmazva sem tolakodnak a nemzetközileg nagy ígéret fiatal tehetségek.

2008 a döntés éve lesz nemcsak a magyar kézilabdában, hanem az egész magyar sportban. Vagy kártyavárként fog összeomlani az egész kóceráj Peking után, vagy megjelenhet a fény az alagút végén. Régóta rágódunk már ezen pár ismerõsömmel, és kiver a hideg veríték, ha az olimpia lehetséges következményeire gondolunk. <#shakehead>