Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez mind szép és jó lenne akkor, ha
1. senki nem mondta, hogy nem hibáztak a lányok, csak tudod nekik ki van adva, mit kell csinálni, amit hosszú évek óta csinálnak, és már a hülye is tudja, melyik fogura mit takar...nincsenek új verziók, sem támadásban, sem védekezésben...
2.nem kent senki semmit Andrásra, mert a csapat a hibás együtt, csak nem kellene mutogatnia, hirtelen, NEM VALÓS állításokat tennie. Én minden sajtótájékoztatón bent voltam a vb-n, sajnos SOHA, egyetlen alkalommal sem ismerte el esetleges hibáit...pedig a játékosokat õ küldi pályára és õ hozza le onnan...
3. Nem a lányok kezdték a sárdobálást és Kati már ott Párizsban cáfolta (tv-n keresztül)azon kijelentéseket, amiket a kapitány tett. Az öltözõben ugyan nem voltam bent, de a környékén nagyon is...
Én tiszteltem András munkásságát, amit a Fradival tett, de valahol most nagyon elvesztette a fonalat és ezt be kéne látnia.(amit a decemberi Szabella-kupán is mûvelt...hát elnézést, de az a viselkedés nem a válogatott kapitányához volt méltó, pláne nem a nyilatkozata...)
Nos egyszerre valamennyiõtöknek:
1. a véleményetek egyoldalú és kizárólag a lányok védelmében (fõleg a Görbiczében) történik. Ilyenkor persze elfogadható EV véleménye is, mivel pont passzol, egyébként ti is utáljátok.
2. senki sem tagadja, hogy NA is követett el hibákat, de nem kellene rákenni mindent , mint elõdjére is. Akkor sem Mocsai adott le 5-6 gólos elõnyöket, szórta el a labdákat, stb. Csak egyszerüen nem tudta ráncbaszedni a kisasszonyokat.
3. ami meg a nyilatkozatokat illeti, azoknak csak szembesitéskor van érdekességük. A másik háta mögött mindenki azt mondhat, amit nem szégyel! Mivel sem EV, sem én, sem ti nem voltatok az öltözõben vagy a környékén, azt kellene elhiggyük amit az egyik vagy másik fél mond. Ti ezt teszitek, én nem. Akkor már hiszek inkább a saját több évtizedes tapasztalataimnak ezen a téren.
Duby
Ebben most nem értünk egyet, de a dolgok alakulásán ez mit sem fog változtatni.
Nem a szakmai felkészültség alapján, hanem morális szemszögbõl nézve: most bárki jobb lenne Németh Andrásnál. Itt nem fog varázsütésre megoldódni minden probléma, nem fognak egy sugallatra egybõl vakon bízni a játékosok a kapitányban, nem lesz könnyes összeborulás szívszaggató háttérzene kíséretében. Se egyik oldal, se másik oldal ezek után nem fog érdemben együttmûködni, hanem jó magyar szokás szerint elkezdõdik az állóháború, a lövészárokharc.
Persze Németh is csak áldozat lenne, és lesz az olimpia (vagy csak a selejtezõ) után, mert mindeközben a szövetség "az eddigihez hasonló magas színvonalú szakmai munkát végez a háttérben", amire legalább addig se figyel a nagyérdemû.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

A legnagyobb probléma NA nyilatkozata volt!Nem kellett volna kiteregetni a "szennyest"!!Ha a csajok között volt is probléma, ez akkor is csak rájuk tartozott volna, nem pedig a közvéleményre!!Szintén nem vagyok Gyõr szurker, de szvsz nem Anitán múlott, hogy nem értünk el jobb helyezést!!
Nem vagyok Gyõr szurkoló, de nem tudom mi kivetni valód volt Anita telejesítményével. A legkisebb hibaszázalékkal lõtt, osztott labdát. Nyilván csinált hibákat is, de aki nincs a pályán, az nem tud hibázni. Kati a csk a válogatottban, és õ nem tudott olyanról, hogy nem beszélnek játékosok egymással, nem volt mit elhárítani.
EV valóban nem NA szeretõ, de jelen esetben csakis tényeket közölt, amik elhagyták annak idején NA száját...
Nem csk gyõri játékosokkal volt probléma...szerencsére a helyszínen ezt pontosan lehetett látni.
kaloz174
Az én véleményem az, bár azt hiszem, mindenki tudja itt, hogy nem a gyõri csapat a kedvencem, de Görbénél többet, Gint leszámítva, kevesen tettek ezen a VB-n a magyar csapatért.
Sajnos, NA magyar bajnokságban megfáradt idegrendszere nem sokat javult a jelek szerint, annak ellenére, hogy a Hyponál állítólag ideális környezetben dolgozik. Nyilatkozata értelmetlen volt, ráadásul indokolatlanul túlfûtött. Fegyelmezettség: ez nem csak a profi játékosnak, hanem a profi edzõnek is sajátja kellene, hogy legyen.
Pálinger Kati nyilatkozatai ezen a téren számomra ezért értékesek különösen.

Ezzel együtt a szövetségi kapitánynál jobb szakembert nem tudnék a válogatott élére, jelenleg. (Többekkel ellentétben én is a maradása mellett szavaztam volna, de remélem, hogy azon a bizonyos ülésen a Szövetségben a pr.nyilatkozatok mögött azért sor került érdemi könzekvenciák levonására is. Ez majd tavasszal kiderül.)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Táncos ETO
Az a probléma, hogy EV tényeket közölt és nem a saját fantáziálgatásait..
Ahogy viszont úgy tûnik Te fantáziálgatsz a történteket illetõen..
Ellenben érdekelne, hogy mi kivetnivalód van az All-Star csapattag Görbicz teljesítményével kapcsolatban?

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Isthy
Lehet úgy gondolták, hogy a szûk mezek majd kiszorítják belõlünk a szuflát <#nyes> Félretéve a tréfát, röhejes és ugyanakkor felháborító <#boxer><#levele>

DUNAFERR FOREVER!!!

hátha az új mezek szerencsésebbek lesznek....számukra-😊))
No, EV meg sem NA-t, sem a Fradit nem szereti, így tõle mérvadó vélemény ebben a témában kizárt. Pálinger teljesitményével semmi bajom, a Görbiczére viszont nem mondhatnám a maradéktalant. A csapat vezetõegyéniségének össze kell fognia csapatot és a palotaforradalmakat visszaszoritani az események utánra! Mivel pont a saját klubtársaival volt elsõsorban probléma a Vb-n, ezt neki kellett volna lerendeznie s nem hagynia kibontakozni és megtalálni a csapat nevében a megfelelõ hangot az edzõvel szemben.
Táncos ETO
Így igaz. Akikkel maradéktalanul elégedettek lehetünk, az éppen Görbe és Kati. Nem szeretem Egri Viktort, de a Sport7-ben leadott glosszája nagyon helyén volt, igazából Németh Andrást kellett volna szembesíteni korábbi kijelentéseivel, az azt követõ tetteivel és aztán a VB utáni nyilatkozataival, eredményeivel (bocs, eredménytelenségével)..

Na, most "röhögöm" szét magam!! Rádió, hírek: A Norvégok úgy mosták ki az EB-re készülõ, Magyar Kézilabda Válogatott mezeit (mind két garnitúrát), hogy totál összementek! Nenád meze a könyökéig ér!
Most mindenki fejvesztve rohangál, hogy megfelelõ mezt találjanak!!<#rinya><#zavart1><#levele><#mf1>

Kire gondolsz, kik hisztiznek? A két gyõri játékos, Kati és Görbe megmondják a frankót, pedig õk egyáltalán nem hisztiztek egy percet sem, sõt, azt gondolom azt nyújtották, amit vártak tõlük.
NA folyamatosan saját szavainak mond ellent, ha csúnyán akarnom írni, akkor meghazudtólja önmagát...<#nemtudom>
Isthy
Igen? Ma még csak most kerültem nethez, majd megnézem. Az IHF méltó párja, egykutyák...

DUNAFERR FOREVER!!!

Táncos ETO
Van keresztbejátszás, éppen a mai napon változtatta meg az EHF. Komoly egy szervezet..

Isthy
Nincs keresztbejátszás, a 2-2 továbbjutó csapatból sorsolás útján döntik el a párosítást az elõdöntõben. Az elõdöntõk áprilisban lesznek, a döntõ májusban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, a legjobb verzió sikeredett <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Táncos ETO
Szávay meg az elsõ fordulóban kiesett az AUSTRALIAN OPEN-en.. 😞

mivel 8-an jutottak tovább összesen, csak 2 középdöntõs csoport van s annak az elsõ-mûsodik helyezetjei keresztben játszanak a döntõbe kerülésért május 17/18 illetve 24/25-én..
reményteljes, de ki is kell majd használni a lehetõséget!
Breki33
a középdöntõben két csoportelsõ és két második alkot újabb csoportot. Innen ketten jutnak tovább, majd a másik csoport elsõ két helyezettjével keresztbejátszanak az elõdöntõben.
Duby
Most lesz még 1 csoportkör?
Hogy lesz a bl további lebonyolítása?

Bl-Sorsolás: Gyõr,Vilcea,Lada,Nürnberg

Hát, Isthy, szerencsére nem jött be😊

Háát igen, nagy "bûne" NA-nak, hogy megmerte nyerni a tavalyi bajnokságot a Fradival! -😊)) No ez sem tett jót a cspatszellemnek, a riválisoktól jövõ játékosok körében (még ha ezt a felvetést az ETO és Dunaferr drukkerek nehezményezik is) . Ahogy az sem, hogy TT-át és KE-t magával vitte a Hypoba, majd hozta magával a válogatottba is. Férficspatnál ez nem lett volna probléma, de a nõk hiubbak és önérzetesebbek annál, hogy ezt lenyeljék. S ha egy pici kis tüske van a köröm alatt az is annyira tud fájni, hogy nem lehet használni azt az ujjat! No kb ez a tüske szorult bele jópár leányzóba! Ezért jött ki a másik fülükön az amit NA mondott nekik/kért tõlük. Mert meg sem akarták hallgatni, teljesiteni. Hiszti! A tisztességesen viszonyulók munkájáéért/odaadásáért meg kár volt. De az sem javitotta a cspatszellemet, hogy ebben is különbség volt. Csak az a kérdés, hogy márciusig kihullik e ez a "tüske" vagy sem. Ha igen, lesz eredmény, ha nem lehet kvalifikáció, de nem lesz eredmény az olimpián sem. Csak éppen ki legyen akkor az új "seprü" szerepében és vajon tud e ténylegesen sepregetni?
nem egészen, de mindegy...

én már nem kérnék NA munkájából egy ilyen nyilatkozat után, ennyi...lehet ragozni, de ez a véleményem...
egy csapat vezetése,együttmûködése úgy általában szerintem bizalmi kérdés, akkor tud csak ennyi ember együtt dolgozni, ha egymásfelé, és a kapitányfelé is megvan a bizalom, a tisztelet...

a magyar válogatottnál ez nem volt meg a VBn, és nincs meg...meglátjuk egy felülrõl jövõakart hatására újból meg lesz e...

részemrõl asszem befejeztem. 😉))

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

majd az Ebn 😉))

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Én továbbra is azt mondom, hogy a játékosok, a szöv. kap. és a szövetség közös "munkájának" a gyümölcse ez a szereplés. Bár a játékosok között azért 1-2 kivételt meg lehetne nevezni, akik mindent megtettek azért, hogy ennél jobban szerepeljünk.

Azért próbáljuk már meg ne csak a játékosok dolgait firtatni... mert ma itt elsõsorban ezt lehetett olvasni, pedig másoknak is benne volt a keze bõven ebben a szereplésben. Sokaknak kellene magukba szállni és önkritikát gyakorolni a pályán lévõkön kívül is. De tõlük sem hallottunk még ilyet...

DUNAFERR FOREVER!!!

A Sport1, Mai Helyzet címû müsorában, Zsiga Gyulával beszélgettek. Sajnos pont a végére kapcsoltam oda! Majd holnap 8,30-kor felveszem!

Igen, jogos a paeszimizmus. Nem ami a tehetségek felhozását illeti, hanem a velük való további gazdálkodást! Arról már ne is beszéljünk, hogy a külföldre szegõdõk túlnyomó többsége akár le is irható lehetne a nemzeti csapat számára. Kivétel is van persze, de csak kevés és pont azért, mert õk más fából vannak faragva mint a nagy átlag! Végig kell tekinteni a külföldi válogatott élcsapatokon mindkét nemnél, s jól látható a különbség ezen a téren is.
no meg egy Mravikova is, bocsi!
no igen, de van benne egy Dokici, egy Spiridon és egy Bradeanu is. Arról már nem is szólva, hogy mennyire más volt a tétje ennek a két meccsnek, mint a VB-n!
ezen az 5 mérkõzésen (a két franciával együtt) melyik volt az a félidõ?
persze, amikor eredmény van és a sikerben fürdenek a lányok! De amikor üvöltözik velük/sõt le is kever nekik egyet-egyet azt már kevésbé. Bradeanu miért nem akart Valceara menni?
Duby
Meg azért sem szívesen bántanám a játékosokat, mert ahogy például az ETO lenyomta ezt a két BL-meccset, az ég és föld volt a vb-hez képest, pedig ugyanazok az alázat nélküli nemtörõdöm, nemharcolok, bénavagyok játékosok játszottak.
Hogy megtanultak játszani egy hét alatt.

Duby
Valóban Breivik esete az ellenpélda. Azonban õt - és sikertelenségét - nagyban más környezet vette körül.
Mögötte azért ott volt egy végletekig profi és sikerorientált szövetség, fölturbózott utánpótlásneveléssel, következetes menedzsmenttel.

Itt meg egyértelmû a támogatás (!) egy látványosan nagyot bukó gárda iránt. Még csak kétség sem merült el, ezt fájlalom nagyon.

Hibának tartom az általánosítást, és azon játékosok elõvételét, akik a rendelkezésükre álló lehetõséget maximálisan ki akarták használni, és hajtottak is becsülettel.
Azonban a történethez hozzátartozik az általam "nagyra tartott" <#hehe> Kovács Péter efektus, amit õ tett szóvá, hogy a játékosok manapság több helyen is ellenszegültek az edzõnek, ha úgy gondolják nem rendelik magukat alá, s ennek legtöbbször edzõmenesztés a vége. Ámbár mikor a játékosok ekkora marketinget kapnak, ennyire elszalad az értéke annak, hogy egy csapat meg tudjon tartani valakit, ekkora reklámhordozó egy játékos, akkor ez egy várható és kiszámítható folyamat.

Egyre több a problémás terület a kézilabdában, nagyon pesszimista vagyok.

Trefilovot és Tadicit is szeretik, legalábbis nekem ez volt a benyomásom meccs elõtt és után a mostani Vbn

dehogynem, Gyuláról beszélünk, neki akár egy félidõ is elég 😄DD

Kötve hiszem, hogy Trefilovot vagy Tadici-ot (etc, etc) szeretik a játékosaik, vioszont tudják, hogy ahhoz, hogy sikeresek lehessenek õk kellenek hozzá! Nos a mi lányaink ezt nem tudják/nem akarják elfogadni. Valószinüleg azt hiszik, hogy csak tõlük függ s ha nem sikerül, akkor az edzõ,a játékvezetõk stb, stb a hibás. De õk (a játékosok) viszont soha, vagy ha igen, akkor csak minimális mértékben! Alázat nélkül viszont nincs élsport és siker!
Én is remélem, hogy volt némi titkolózás is a dologban, de azért aggasztó a beállók és a balátlövõk ténykedése/teljesitménye! S ha valaki sérülése miatt nincs formában, miért kell erõltetni? Kötve hiszem, hogy 3 nap alatt ami még a kezdésig van, nagyon feljavulhatna.
"Nem azért, de mindenféle érzelem, pláne elvakultság és elkötelezettség nélkül, egy magyar szövetségnek egy vb 8. hely után fel kell állítani a mindenkori kapitányt, ha a fene fenét eszik is! Ez nem nézõpontok, meg elméletek kérdése, ennek egy a sportág magyarok által képviselt színvonalán mûködõ sportági szövetségnél alapértelmezésnek kellene lennie. Már ha a maximumra járatás és a minél több trófea begyûjtése a cél. De ahol nem az... "

Mindenféle bántás nélkül, én erre csak annyit mondok, hogy Marti Breivik!! 15 éve vezeti a válogatottat, és bizony ott is voltak mély pontok, rendesen!!!!!
Lehet a kapitányt szeretni, vagy nem, de a játékosok felelõssége is bizony felvetõdik! Mert a VB 8.-helyben, bizony nagy szerepük volt nekik is! Szerintem, mindenkinek a saját fejében helyére kell tenni a dolgokat, és tudatosulnia kell, hogy egy olimpián képviselik az országot! Részemrõl, a bizalom megelõlegezett, hisz oda, még el is kell jutni!!!!

Isthy
A hétvégérõl majd beszámolok pénteken, úgyis leszünk ott többen is.

Gratulálok a Gyõrnek a 100 %-os csoportgyõzelemhez! <#taps>

A Fradi sajnos az elsõ meccsen Podgoricában rontotta el a KEK szereplés lehetõségét...

Vajon melyik jön be holnap délben a 3 változatból?

1. változat: ETO, Hypo, Nürnberg, Viborg
2. változat: ETO, Zvenigorod, Viborg, Lada
3. változat: ETO, Valcea, Nürnberg, Lada

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az MKSZ-rõl már leírtam a vélemnyem pár napja, nincs mit hozzátennem...

Önkritikát pedig mindenkinek kéne gyakorolnia minden szinten, nemcsak a játékosoknak... Mondjuk magán kezdve, ahogy meg is fogalmazódott a riportban. De ugye itt nálunk mindig "más" megoldás kerül elõtérbe...

Gin elmondta, amit úgy gondolt, hogy a csapat nevében csk-ként el kellett mondania. Görbének azért sokkal könnyebb helyzetben volt, neki nem kellett ilyen irányban gondolkodnia. Nem jó ez, hogy már itt tart a dolog, hogy a médiában "jeleznek" egymásnak... Még ha néha üdvözítõ is, hogy napvilágra kerülnek a dolgok, mert azok elõbbre vihetik az ügyet. De itt nálunk ez nem így szokott történni, mint korábban említettem már...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Sport7-es nyilatkozatok dologhoz még nem szólnék hozzá, majd délután megnézem (idõközben felrakták) és véleményezni fogom.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
De ismerõs cikk <#wink>

Átadtam az illetékesnek, nagyon szépen köszöni. Szépen javul a térde, már simán mászkál és autózik, de az igazi terhelés azért még odébb van. Most a gyógymasszázsok és a gyógyfürdõs kezelések vannak soron.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem könnyen, de elaludtam. Eléggé telepakoltam a gyomrom és így kissé nehezebben ment <#wink> Köszönöm a meghívást! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez!

Eléggé idény eleji volt még a forma, pénteken ennél sokkal több kell. Szerencsére a fórumtagok formája jobb volt <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Táncos ETO
"Háát igen, Mellmann se, Hornyák se, s gondolom Tomori sem érzi magát hibásnak, de az azért meggondolandó, hogy sorra törik bele a bicskájuk az edzõknek, hogy helyre tegyék õket! "

Nem tudom ki mennyire érzi magát hibásnak, de az viszont tény, hogy Mehlmann a döntõ fontosságú meccsek mindegyikén komoly szerepet és lehetõséget kapott a bizonyításra, amivel nem hogy nem élt, de kifejezetten káros volt a pályára való küldése. Tomori és Hornyák esetében ez nem mondható el, egyrészt mert pl. Tomi VB újonc volt, így még nem kellett senkinek sem helyreraknia (ha a Vasasban eltöltött évekre gondolsz, akkor azt ott megtették és tudomásom szerint azóta szükség nem volt rá), másrészt pedig epizód szerepet kaptak a világbajnokságon.

hidd el, szerintem tudják 😉))) csak nem feltétlenül abban az értelemben amit te leírtál :SS

Duby
"az MKSZnek nagy felelõssége van abban, h. ez így alakult, reméljük tudják mit csinálnak"
Nem tudják.
Ha tudnák, akkor nem kevés idõvel ezelõtt elkezdték volna kongatni a vészharangokat.
Nem azért, de mindenféle érzelem, pláne elvakultság és elkötelezettség nélkül, egy magyar szövetségnek egy vb 8. hely után fel kell állítani a mindenkori kapitányt, ha a fene fenét eszik is! Ez nem nézõpontok, meg elméletek kérdése, ennek egy a sportág magyarok által képviselt színvonalán mûködõ sportági szövetségnél alapértelmezésnek kellene lennie. Már ha a maximumra járatás és a minél több trófea begyûjtése a cél. De ahol nem az...

szerintem ott inkább direkt nem vetettünk pár dolgot- Nagy Lacit irányítóban: 3 balkezes játékot meg védekezésben sem mutattunk meg mindent - szinte biztos vagyok hogy az Eb alkalmazni fogjuk az általad említettet is, ha nem megy nagyon senkinek azon a poszton.
Gált meg próbálja a kapitány felhozni -mint Ibit NA- remélem több sikerrel, mondjuk Gyuszkó azért jóval jobb játékos mint Ibi 😄D -de azért ne felejtsük kéztörésbõl lábadozik, ahogy Csaszi is...