Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köztünk abban van a szemlélet különbség, hogy én azt vallom, hogy az élsport (ahogy a katonaság/okatásügy/egészségügy, stb) nem egy demokratikus tevékenység/intézmény! Az edzõ és a sportoló egymásra van utalva. A jó sportoló elviseli az edzõ hatalmát, a jó edzõ nem kiván lehetetlent a tanitványától. A probléma mindig akkor kezdõdik, ha ez az alapelv megsérül. Jelen esetben, kötve hiszem, hogy NA lehetelent követelt volna a cspatat tagjaitól és bármilyen elfogadhatatlan taktikát/ technikai ellemet rájuk erõltetett volna, viszont a cspat egyrésze nem fogadta el és fõleg nem tartotta be az utasitásait, hanem nyiltan/titokban komemntálta/értékelte/vitatta. Lásd a végeredményt....
Ugyanez makkban a Fábiánné/Janics práharcban is: ott F. akarta átnevelni/kiforgatni emberi tulajdonságaiból J-ot, ezért az utóbbi nem fogadta el a fennhatóságát sem. Eredmény: eddig látható, a többi kiderül a nyáron...
Nem vagyok mérges, már csak nevetek.
Folyamatosan azt írtam, hogy midenki hibázott. Nem csodalányok, ez megint gúnyosan hangzik. Az edzõ a csapat része, nem lehet különszedni. Nyilván nem õ megy gólt lõni, de a játékosokat õ teszi a pályára és pontosan az orosz meccset cseszte el azzal, hogy Ibit felvitte a mérkõzés hajrájában, holott nem hiányzott bal kezes lövõ azon a mérkõzésen. Egész vb alatt maga alatt volt Ibi mégis bizalmat kapott. Nekem is elegem lett volna, ha mondjuk én mindent megteszek a másik meg lövöldözi a nézõket a lelátón.
csak az jön le, hogy NA mndjon le! mert kivételezésével, rossz csapatösszeállitásával elviselhetetlenül megbántotta a kedvenceitek lelkivilágát! De ha annyira nagy játékosok, akkor talán edzõ nélkül is elboldogulnak, vagy nem? Csakhát pont ez nem látszott pl. a spanyol és az orosz meccs vége fele.
hû de mérges valaki!
Talán a csodalányoknak komolyabban kellet volna venni a spanyolokat és a fejünk sem fájna, az nem jut az eszedbe? NA volt a pályán ellenük az utolsó percekben, vagy Görbéék?
Táncos ETO
Az alábbi egy oldal arról szól, olvasd el újra.

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

A csõ az elõtted van!!!
Nem kell most beszólogatni senkinek, mert neked sem szólt be senki, sõt...
Megint a két véglet: 0-0 és a 60. perc. Gratulálok! <#worship>
halljam azokat a kompromisszumokat
mivel az olvtársak egyhanguan felmentik a lányokat ( pláne mikor konkrét, meghatározó személyekrõl van szó) s NA fejét követelik, csak megpróbáltam egy kicsit kiegyenliteni az erõviszonyokat.
Tekintetbe véve, hogy gyakorlatilag 2x3 percen dõlt el az amin most vitatkozunk (a spanyolok illetve az oroszok elleni mérközésen), jellemzõ hogy egyeseknél mennyire kéznél van a rózsaszin/fekete szemüveg!
Táncos ETO
Akinek érve nincs és kicsit sem hajlandó komromisszumot kötni, az te vagy. Nagyon emlékeztetsz valakire..

Breki33
illetve oldalon
Breki33
Szerintem mindkettõ oldalban van igazság.

És gondolom azt senki se akarja, hogy emiatt az olimpia is bukjon.
nem szégyen a futás, de hasznos, pláne érvek hiányában...-😊))
Táncos ETO
Aha, te látod jól a dolgokat.. Akkor maradjunk ennyiben, mi meg vagyunk a kibicek, azt jónapot.

csakhát, nem mindegy, hogy 0-0 nál hibázik valaki (amikor még ki lehet javitani) vagy akkor amikor elúszik rajta a hajó.... ezért kell észnél lenni fontosabb pillanatokban.
persze, a csõ elvétele a szemek elõl pihenést biztosit!-.))))
Mellmannal kénytelen volt a csapat kockáztatni, sajna visszaköszönt Borók Rita, s a többi félresikerült próbálkozás. Ha nem sikerült volna anno Bokit honositani, akkor még rosszabbul állnánk az eredmények tekintetében. Ha egyszer a magyar bajnokság képtelen egy balkezes jobbátlövõt kitermelni, akkor vagy kockáztatni kell, vagy kitalálni valamai mást. Pech, az elõbbi változatot favorizálták.
Mellesleg már irtam, hogy mig más országok külföldre szerzõdött játékossai az otthoni tudásukat megnövelik, addig a mieinknél csak ritkán jönnek a válogatatba csúcsformában! Vajon miért?
Na én feladtam. Nem érted mit mondok hanem görcsösen ragaszkodsz NA-hoz, aki valóban nagy edzõ, de a nagyok is hibáznak...
Ja, még valami. Egy mérkõzés nem az utolsó percbõl áll, nem lehet az utolsó ziccert rontó játékosra varrni, mert elõtte 59 percen át mások is hibáztak. Az is bemehetett volna...
Nekem elég volt, köszi 😊)
Na ez az, mivel a tényleges elemzésrõl a média a személyes ellentétek kihegyezésére terelte a figyelmet!
A csapat fõzte együtt az edzõvel, õk is egyék/ették meg! KI kell elemezni, hogy miben hibáztak, mit lehet javitani.
Csakhát itt is sokan azért szurkolnak, hogy csak NA vigye el a balhét. Csak egy tajdak gondolhatja, hogy az edzõnek jól esik a lebõgés és nem goindolja át, hogy mit csinált rosszul. De nehogy már a játékosoké legyen a döntõ szó, amikor önkritikát szinte egyiktõl sem halottunk. CSak mutogattak....
A kidarc meg egy gólon m últ, ha nem tévedek. Ha megverjük az oroszokat senki sem beszélne kudarcról. Ki is rontott ziccert az utolsó percekben , vezetésnél?
Breki33
Itt azért lehetne dolgokkal vitatkozni.

Pl Sztem TOmori pont a Gyõrben bizonyította, hogy oda való és lehet Era ezen a VB-n nem játszott jól, viszont elõtte azért bizonyított már többször. Persze nem világklasszis és Orsi-t énis elfogadom, hogy jobb volt, de ezt a megállapítást erõs túlzásnak érzem.

Ibolyát szerintem se szabadott volna játszatni.
Táncos ETO
Nem egészen értelek. Most kellõen nagy kudarc volt. Vállalta valaki is a felelõsséget?!

no igen, jan 16 az már teljes év!-😊))
Táncos ETO
Tomori nem odavalóságával azért vitatkoznék.. 😊 Viszont az tény, hogy voltak flegma pillanatai (már abban a kevés pillanatban, amit lehetõségként a pályán töltött), legalábbis a kívülálló számára így tûnhetett. Viszont neki sem volt könnyû élete mostanában.. A többivel egyetértek.

S mindig mindenkinek le fog kellenei mondania, ha azt a Görbicz - klikk úgy akarja? ÉN a nagypályás kézilabda idejébõl követem (közelebbrõl/távolabbról) az eseményeket, de ilyen helyzet azóta is nagyon ritkán volt, ennyire éles meg talán még soha! Ennyire önzõ/magának való emberek - bármennyire is tehetségesek - ritkán tudták az érdekeiket ennyire érvényesiteni!
Utólag meg könnyû okosnak lenni a kerettel kapcsolatban. Ha nem lettek volna beválogatva az emlitettek, akkor azon nyavalyogtatok volna.
Azt meg ne próbáld már eladni, hogy az irányitónak nincs kulcsszerepe abban, hogy hogyan mûködik a szerkezet. Az nem elfogadható hosszú táávon, hogy mindigg valakinek a kivételes formájára hayagtkozzunk. Jobb szeretem ha senki sem villog, viszont olajozottan megy a szekér!
OK, ne legyen NA, de akkor ki? és te meg a többiek vállaljátok a felelõséget, ha kudarc lesz? Ha meg nem, akkor tudod hogy hol a helye a kibicnek....
Táncos ETO
Bocs, még egy kérdés: hol írta bárki is, hogy nem nagy teljesítmény, amit NA 15 éven keresztül a Fradival teljesített?! Senki..
Amúgy Róth 2003-tól volt az ETO edzõje, most pedig 2008-at írunk. Kálmán elõtt pedig Vura Józsi sem két hétre kapott bizalmat. Errõl ennyit.

s hányban? No de ne filózzunk ezen, a lényeg, hogy a klubb vezetõségek is könyebben cserélnek edzõt, mithogy a rdarázsfészekbe nyúljanak. Konkoly jól muzsikál ( új seprü), de ezzel a kerettel bárki megtenné, ha nem keresné a konfliktusokat.
Egy komoly anyagi gondokkal küzdõ csapatnál, fenntartani az eredményességet és a távozók helyére fiatalokat sorozatba felhozni mintha nagyobb teljesitmény lenne, vagy nem? S ezt hosszú éveken át. Aki megteszi, az tud valamit mind a játékról, mind az emberekrõl. Csak a rövidlátók keresik a kákán a bogot.
primavis
én elhiszem, hogy András párti vagy, de ne csak nekünk mondogasd, hogy elfogultak vagyunk, mikor te ugyanazt csinálod. Mellesleg én megmondtam, hogy mindkét fél hibás, nem is volt ez bennem kérdés. Itt mindenki arra próbál rávilágítani, hogy le kellett volna mondania, mivel nem érte el a csapat a kitûzött célt. Mindenki ezt tette/teszi.
A válogatottban igenis kivételezések és pontosan Kirsner Erikával, aki igenis rém szar teljesítményt nyújtott,(akkor, amikor játszott) vannak oda más emberek, nem kéne erõltetni. Hornyák, Tomori szintén nem oda valóak és a vb-n pocsékul teljesítõ Ibolyát is hazaküldtem volna. Görbe és Timi teljesítménye nem kritizálható, hacsak abban nem, hogy más százalékkal lõttek. Senki nem mondta, hogy Görbe nem visel el mást a szemétdombon, ez a te ideád, ami sajna nem igaz. Azok az idõk meg már elmúltak, hogy ha Görbének nem megy, akkor a csapatnak sem és ezt a Gyõr nagyon jól bizonyítja. NEM VAGYOK GYÕR SZURKOLÓ! NEM IS VÉDEK SENKIT! De Bandika igenis szarul nyilatkozott, viselje a következmáényeit.
Táncos ETO
Úgy beszélsz, mintaha éppen ott lettél volna. Az imént kérted számon másokon, hogy miért írnak úgy, minta mindent tudnának. Aztán meg kiderült, hogy kellõen a tûz közelében voltak..
Nagyon elfogultan látod a dolgokat, nyilván mindenki hibázott és megvan a saját felelõssége, de ezesetben csak egyetlen megoldás mutatkozott volna, ha NA távozik. Bármennyire is fájó számodra, de Pálingert, egy Görbiczet nem lehet lecserélni, szemben a szövetségi kapitánnyal. Pláne a sorozatos nemzetközi kudarcok után.
Egyébként kérdezném Tõled: szerinted akkor kit lehet összehasonlítani, ha nem két azonos poszton játszó játékost, vagyis Kirsnert és Vértent?!
Valóban, Kirsner kevesebbet játszott, szerencsére..
Amit Görbiczrõl írtál meg nem fedi a valóságot. Tóth mitõl lenne vezéregyéniség?! Erre ott van Pálinger, vagy éppen Görbicz.

Táncos ETO
Az elmúlt 5 évet kérdezted, arra válaszoltam. Róth elõtt Vura volt és azért távozott, mert nem sikerült a csapattal elérni a várt eredményeket.

lád a Fábiánné/Janici párviadalt! S ott ráadásul sokkal több is függ tõle!
de a problémák ugyanazok: fegyelmezetlenség, hiszti, klikkek, sértõdöttségek.... tipikus középerópai nõi nyavalyák....
persze, hogy nem fog, mert ti sem akarjátok hogy rendbe jöjjenek a dolgok, hanem lovat adtok a lányok alá! S õk ezt ki is használják.
Van 2 lehetõség:
1. összszoritani a fogakat és bizonyitani, lenyelve a valós és vélt sérelmeket.
2. belevágni egy bizonytaléan cserébe, lesz ami lesz alapon.
A kibiceknek persze a második változat az érdekesebb, hiszen nekik semmibe sem kerül....
Breki33
DE ugyanezt elmondtuk elmondtátok Mocsainál is.

Akkor az volt a standard szöveg, hogy minden miatta van.

Persze az részben másik csapat is volt.
s Róth elõtt ki volt s mikor? S miért is távozott hirtelenjében?
nem kivételezésrõl van szó, hanem csak arról a természetes tényrõl, hogy akit jobban ismerünk, abban jobban megbizunk! Ezt kellett volna tudomásul venniük az elégedetlenkedõknek. Nem kiskirályságról van szó, hanem vezéregyéniségrõl és Görbe nem viselte el, hogy ez TT is lehetne!
Ami Vérten/Kirsner ügyet illeti, az elõbbi jóval többet játszott, másrészt a védekezésben is más szerepet vállalt. Nem összehasonlitható.
Ha nem hiszel az idõsebbek szerepében, akkor nem hiszel sem a bölcsességben, sem a rutinban, sem a tapasztaltság erejében. A csapat eszének/vezéregyéniségének nem kell sem a legidõsebbnek/legjobbnak/legszebbnek, stb lennie, hanem annak, aki a vészhelyzetekben legjobban higadt tud maradni és ezta többiekre is rátudja sugározni. Nos a kedvencetek nem pont errõl nevezetes, viszont nem tûr meg más kakast a szemétdombon. Mikor neki nem megy, akkor a csapatnak sem. Mikor sorozatban hibázik, akkor a többiek is követik a rossz példát. Azt elfogadja, ha vele kivételeznek, de hogy mással????
Csakhát az ETO az egy, a válogatott meg egy másik tészta. Alázat nélkül nincs élsport sem! S csapatsportban ez a személyes érdek csapatérdek alá vetését jelenti.
Táncos ETO
5 éven belül a második edzõ van Gyõrben. Sosem volt nálunk módi az edzõk ész nélküli cserélgetése.
Egyébként nagyon nem akarod megérteni mirõl beszélünk itt, kicsit próbáld összefüggéseiben látni a dolgokat..
Németh András remek edzõ, de most van az a pillanat, amikor már segíteni nem nagyon tud a válogatottnak, viszont ártani annál inkább. éppen a kialakult konfliktusok miatt. Ha kellõen józanul végiggondolta volna a történéseket, nem marad a posztján, hanem lemond. A magyar kézilabda érdekében.
Hasonló a helyzet, mint Gyõrben volt. Kételkedtem benne, hogy Csabi jó választás lesz, de látod, jó döntést hozott az ETO vezetõsége, az eredmények õket igazolják. De a válogatottnál nem merték ezt a lépést megtenni. Sajnos. A lövészárkok megvannak, amíg NA a kapitány, nem is fognak eltûnni..

látom a lényeget nem sikerült levenni: ha nincs kivételezés egyikkel, akkor a másik sem várná el, h. vele szemben legyen, mert mindenki EGYENLÕ...
nekem semmivel sem tetszik/tetszene jobban, ha Görbe/Pálinger vagy akár Detti vagy akárki lenne vagy akarna lenni a kiskirály...

sõõõt, már korábban is írtam, h. a klikkesedés nem tesz jót a csapatnak, visszakeresheted.
de egész más mikor a csajok között alakulnak ki "ellenfrontok",
vagy mikor a kapitány is csatlakozik egyhez...

Kirsner helyett bárki aki fiatalabb és azon a poszton játszik. Vérten messze jobb volt mint Kirsner, hacsak a védekezését nézzük, abban is nagy volt a különbség.

nem hiszek abban h. annak van szava/tisztelet/hitele, aki elõbb született mint a másik... a teljesítményével válik valaki kiemelkedõvé és válik elfogadhatóvá a véleménye, adott szakmai területen amiben kiemelkedõt alkotott offkóz...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Ha az állitólagos bünbakk hyposok nincsenek, akkor jobb lesz a csapat?
Ha meg csak NA helyett jön más akkor már minden OK a lányok közt?
Vajon ki az aki szítja a parazsat?
Breki33
Nem hiszed de ezt kéne tenni félretenni a személyes sérelmeket.

Viszont abban bízom, hogy a gondok egy részét sikerül megoldani és jövõben ennél jobban szerepelni
javítás: volt és jelenlegi edzõje a szöv.kapitány.

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Ja, halálos vétek, hiszen már volt akinek a fején volt a korona!
Mennyivel volt jobb Vérten teljesitménye és ki lett volna jobb Kirsner helyett? Elvégre Balogh-al együtt korelnökök a csapatban, már miért ne lehetett volna szavuk? Csak Görbiczéknek lehet? Nem ez az itt is jól észlelhetõ túlsztárolás miatt nõtt meg túlságosan is egyeseknek a szarva?
Szerintetek õk lógtak ki a csapatból, de vajon kik voltak akik nem fogadták be õket, s miért?
Ha tényleg annyira tajdakok a lányok, hogy tovább folytatják a hisztit az összefogás helyett, akkor megérdemlik, hogy ne legyenek ott az olimpián/illeve ne érjenek el eredményt.
Mindhármotokkal egyet értek...
ebbõl nem lesz megbeszélés, pláne nem sárdobálás után....
Duby
Ez nem fog megtörténni. Naívság ezt hinni, hogy ez így lesz, és ezzel egy csapásra megoldódik a dolog.
Nem ilyen fajták vagyunk.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Breki33
Igazából le kéne ülniük megbeszélni a dolgokat egymással.

Csak õk tudják mi volt a gond mi vagy bárki csak találgatunk.

Közös a cél mindenkinek Olimpia
és ezek a magukkal hozott játékosai úgy gondolták, h. õk irányítják majd a csapatot, egyikük úgy gondolta nem kell edzenie mert dobott 14 gólt egy meccset, és láss csodát nem is kellett edzenie... másikuk úgy gondolta õ a másodedzõ ZSGY helyett...
elsõ esetében még akár elnézhetõ, hiszen legalább teljesítmény is párosul hozzá (sajnos most inkább kevesebb volt a teljesítménybõl, több az egyébbõl) bár ne a farok csóválja a kutyát...
viszont a másodiknál van (volt) tehetségesebb, és jobban teljesítõ szélsõ, milyen alapon van ott? mert a volt edzõje a szövetségi kapitány?

szerintem bárki rosszállását kiváltaná, ha vki egyenlõbb az egyenlõknél...függetlenül attól kinyerte a bajnokságot...
függetlenül attól, h. az fradista, vagy épp gyõri, újvárosi...

Nem tudom mirõl beszélsz megint, elbeszélünk egymás mellett 😊
Pontosan, Hypo edzõjeként Magyarországon az imádott csarnokában viselkedett hozzá nem méltõan a volt imádott csapata elleni meccsen....😊
Duby
Eddig senkitõl nem olvastam én sem, hogy a játékosok ne lennének ugyanolyan súlyban hibásak.
Azonban a kialakult szituációt mégis hogy lehetne megoldani? Maradjon Németh, és repüljön a válogatottból fele gárda, vagy maradjon a csapat, és váltsák Andrást? Mert jelen felállásban ez csak folytatódni fog tovább. Senki nem fogja félretenni vélt vagy valós sérelmeit, és nem fogja alárendelni magát a másik oldalnak.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Szóval, ha a kisasszonyoknak éppen nincs kedvük egymással jóban lenni, akkor jöjjön az új edzõ? Az ETO-nál vagy a Dunaferrnél, Cornexinél hányadik edzõ van 5 éven belül?
Mit vállaltak fel a kudarcból a leányzók? A kapitány csesztetését, a sértõdöttséget?
Bocsi, a kupát meg összetévesztettem a Vb- elõttivel ( s azon sem ragyogott az elégedettségtõl). A Sz-kupán meg mintha már a Hypo edzõjeként reklamált volna, vagy nem?
A VB elõbb volt mint a decemberi Szabella-kupa.
Nem mondtam, hogy csak õ a hibás. Én azt mondtam, hogy ellent mond elõzõ állításaival, kijelentéseivel. Nyilván nem õ adta el a labdákat, stb. Jó lenne, ha õ is felvállalná a kudarcok okát. Ennyi.
Mellesleg ha egy kapitány nem éri el a kitûzött célt, akkor az nem maradhatna tovább. Na de a szövettségrõl meg aztán tényleg ne beszéljünk!

1. ha a lányok mindent tudnak, akkor minek edzõ? Ha meg nem, akkor tessék neki szót fogadni! Akár fogak csikorgatása révén is! nem hiszem, hogy azt gyakorolták volna/tudnák, hogy következetesen a szélsõ felé/mögé/jóval elé kell passzolni, hogy a beállósnak ha kelél/ha nem bepasszirozni a labdát, hogy a nem kell figyelni az eladott labdák utáni visszazárkózásra, hogy nem kell két kézzel lökni az ellenfelet (még a második kiállitás után sem legalább), hogy az átlövõ ne faltörõ kost próbáéljon játszani (mint Nagy Laci), hanem távolról lõjön ( e ehhez jó labdákat kapjon), hogy a szélsõk ne vesszitsék állandóan szem elõl saját emberüket (ahelyett hogy a ketteseket segitenék szinte feleslegesen is), stb, stb.
2. honnan tudod, hogy mi a valós? (ld. pl. a rendõrök összezárásáét is)?
3. a fonálhoz két fél kell, mivel két vége van! Egy ember nem tudja feszesen tartani, nemde? Pálinger úgy látja ahogy õ érzi, de ettõl még nincs feltétlenül igaza is. A kettõ ugyanis nem mindig fediegymást kötelezõ módon. A Sz. kupán feltételezhetõen már érezte, hogy mcoorog a vulkánban a láva, de nem tuodtt mit tenni ellene. A BVb-n meg kitört.
Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy Mo-on egy edzõ se elég jó ezekhez a szuperklasszis csajokhoz! Pedig, úgy néz ki a dolog az õ szemszögükbõl...
Breki33
"SOHA, egyetlen alkalommal sem ismerte el esetleges hibáit"

Ez már fel lett róva Laurencz-nek és Mocsainak is szinte ezekkel a szavakkal.

Ezt nem András védelmében írom, mert igazából én magam se tudom eldönteni a saját álláspontom vele kapcsolatban.

Így azt se tudom mi lenne jó a jelenlegi helyzetben, lehet ha rajtam múlna Zsiga Gyulának adtam volna lehetõséget egy nõi segítõvel. DE a jelenlegi helyzetben ez nem lehetséges. ÍGy csak szurkolok Andrásnak és a csajoknak.