Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanez makkban a Fábiánné/Janics práharcban is: ott F. akarta átnevelni/kiforgatni emberi tulajdonságaiból J-ot, ezért az utóbbi nem fogadta el a fennhatóságát sem. Eredmény: eddig látható, a többi kiderül a nyáron...
Folyamatosan azt írtam, hogy midenki hibázott. Nem csodalányok, ez megint gúnyosan hangzik. Az edzõ a csapat része, nem lehet különszedni. Nyilván nem õ megy gólt lõni, de a játékosokat õ teszi a pályára és pontosan az orosz meccset cseszte el azzal, hogy Ibit felvitte a mérkõzés hajrájában, holott nem hiányzott bal kezes lövõ azon a mérkõzésen. Egész vb alatt maga alatt volt Ibi mégis bizalmat kapott. Nekem is elegem lett volna, ha mondjuk én mindent megteszek a másik meg lövöldözi a nézõket a lelátón.
Talán a csodalányoknak komolyabban kellet volna venni a spanyolokat és a fejünk sem fájna, az nem jut az eszedbe? NA volt a pályán ellenük az utolsó percekben, vagy Görbéék?
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Nem kell most beszólogatni senkinek, mert neked sem szólt be senki, sõt...
Megint a két véglet: 0-0 és a 60. perc. Gratulálok! <#worship>#worship>
Tekintetbe véve, hogy gyakorlatilag 2x3 percen dõlt el az amin most vitatkozunk (a spanyolok illetve az oroszok elleni mérközésen), jellemzõ hogy egyeseknél mennyire kéznél van a rózsaszin/fekete szemüveg!
És gondolom azt senki se akarja, hogy emiatt az olimpia is bukjon.
Mellesleg már irtam, hogy mig más országok külföldre szerzõdött játékossai az otthoni tudásukat megnövelik, addig a mieinknél csak ritkán jönnek a válogatatba csúcsformában! Vajon miért?
Ja, még valami. Egy mérkõzés nem az utolsó percbõl áll, nem lehet az utolsó ziccert rontó játékosra varrni, mert elõtte 59 percen át mások is hibáztak. Az is bemehetett volna...
Nekem elég volt, köszi 😊)
A csapat fõzte együtt az edzõvel, õk is egyék/ették meg! KI kell elemezni, hogy miben hibáztak, mit lehet javitani.
Csakhát itt is sokan azért szurkolnak, hogy csak NA vigye el a balhét. Csak egy tajdak gondolhatja, hogy az edzõnek jól esik a lebõgés és nem goindolja át, hogy mit csinált rosszul. De nehogy már a játékosoké legyen a döntõ szó, amikor önkritikát szinte egyiktõl sem halottunk. CSak mutogattak....
A kidarc meg egy gólon m últ, ha nem tévedek. Ha megverjük az oroszokat senki sem beszélne kudarcról. Ki is rontott ziccert az utolsó percekben , vezetésnél?
Pl Sztem TOmori pont a Gyõrben bizonyította, hogy oda való és lehet Era ezen a VB-n nem játszott jól, viszont elõtte azért bizonyított már többször. Persze nem világklasszis és Orsi-t énis elfogadom, hogy jobb volt, de ezt a megállapítást erõs túlzásnak érzem.
Ibolyát szerintem se szabadott volna játszatni.
Utólag meg könnyû okosnak lenni a kerettel kapcsolatban. Ha nem lettek volna beválogatva az emlitettek, akkor azon nyavalyogtatok volna.
Azt meg ne próbáld már eladni, hogy az irányitónak nincs kulcsszerepe abban, hogy hogyan mûködik a szerkezet. Az nem elfogadható hosszú táávon, hogy mindigg valakinek a kivételes formájára hayagtkozzunk. Jobb szeretem ha senki sem villog, viszont olajozottan megy a szekér!
OK, ne legyen NA, de akkor ki? és te meg a többiek vállaljátok a felelõséget, ha kudarc lesz? Ha meg nem, akkor tudod hogy hol a helye a kibicnek....
Amúgy Róth 2003-tól volt az ETO edzõje, most pedig 2008-at írunk. Kálmán elõtt pedig Vura Józsi sem két hétre kapott bizalmat. Errõl ennyit.
Egy komoly anyagi gondokkal küzdõ csapatnál, fenntartani az eredményességet és a távozók helyére fiatalokat sorozatba felhozni mintha nagyobb teljesitmény lenne, vagy nem? S ezt hosszú éveken át. Aki megteszi, az tud valamit mind a játékról, mind az emberekrõl. Csak a rövidlátók keresik a kákán a bogot.
én elhiszem, hogy András párti vagy, de ne csak nekünk mondogasd, hogy elfogultak vagyunk, mikor te ugyanazt csinálod. Mellesleg én megmondtam, hogy mindkét fél hibás, nem is volt ez bennem kérdés. Itt mindenki arra próbál rávilágítani, hogy le kellett volna mondania, mivel nem érte el a csapat a kitûzött célt. Mindenki ezt tette/teszi.
A válogatottban igenis kivételezések és pontosan Kirsner Erikával, aki igenis rém szar teljesítményt nyújtott,(akkor, amikor játszott) vannak oda más emberek, nem kéne erõltetni. Hornyák, Tomori szintén nem oda valóak és a vb-n pocsékul teljesítõ Ibolyát is hazaküldtem volna. Görbe és Timi teljesítménye nem kritizálható, hacsak abban nem, hogy más százalékkal lõttek. Senki nem mondta, hogy Görbe nem visel el mást a szemétdombon, ez a te ideád, ami sajna nem igaz. Azok az idõk meg már elmúltak, hogy ha Görbének nem megy, akkor a csapatnak sem és ezt a Gyõr nagyon jól bizonyítja. NEM VAGYOK GYÕR SZURKOLÓ! NEM IS VÉDEK SENKIT! De Bandika igenis szarul nyilatkozott, viselje a következmáényeit.
Nagyon elfogultan látod a dolgokat, nyilván mindenki hibázott és megvan a saját felelõssége, de ezesetben csak egyetlen megoldás mutatkozott volna, ha NA távozik. Bármennyire is fájó számodra, de Pálingert, egy Görbiczet nem lehet lecserélni, szemben a szövetségi kapitánnyal. Pláne a sorozatos nemzetközi kudarcok után.
Egyébként kérdezném Tõled: szerinted akkor kit lehet összehasonlítani, ha nem két azonos poszton játszó játékost, vagyis Kirsnert és Vértent?!
Valóban, Kirsner kevesebbet játszott, szerencsére..
Amit Görbiczrõl írtál meg nem fedi a valóságot. Tóth mitõl lenne vezéregyéniség?! Erre ott van Pálinger, vagy éppen Görbicz.
Van 2 lehetõség:
1. összszoritani a fogakat és bizonyitani, lenyelve a valós és vélt sérelmeket.
2. belevágni egy bizonytaléan cserébe, lesz ami lesz alapon.
A kibiceknek persze a második változat az érdekesebb, hiszen nekik semmibe sem kerül....
Akkor az volt a standard szöveg, hogy minden miatta van.
Persze az részben másik csapat is volt.
Ami Vérten/Kirsner ügyet illeti, az elõbbi jóval többet játszott, másrészt a védekezésben is más szerepet vállalt. Nem összehasonlitható.
Ha nem hiszel az idõsebbek szerepében, akkor nem hiszel sem a bölcsességben, sem a rutinban, sem a tapasztaltság erejében. A csapat eszének/vezéregyéniségének nem kell sem a legidõsebbnek/legjobbnak/legszebbnek, stb lennie, hanem annak, aki a vészhelyzetekben legjobban higadt tud maradni és ezta többiekre is rátudja sugározni. Nos a kedvencetek nem pont errõl nevezetes, viszont nem tûr meg más kakast a szemétdombon. Mikor neki nem megy, akkor a csapatnak sem. Mikor sorozatban hibázik, akkor a többiek is követik a rossz példát. Azt elfogadja, ha vele kivételeznek, de hogy mással????
Csakhát az ETO az egy, a válogatott meg egy másik tészta. Alázat nélkül nincs élsport sem! S csapatsportban ez a személyes érdek csapatérdek alá vetését jelenti.
Egyébként nagyon nem akarod megérteni mirõl beszélünk itt, kicsit próbáld összefüggéseiben látni a dolgokat..
Németh András remek edzõ, de most van az a pillanat, amikor már segíteni nem nagyon tud a válogatottnak, viszont ártani annál inkább. éppen a kialakult konfliktusok miatt. Ha kellõen józanul végiggondolta volna a történéseket, nem marad a posztján, hanem lemond. A magyar kézilabda érdekében.
Hasonló a helyzet, mint Gyõrben volt. Kételkedtem benne, hogy Csabi jó választás lesz, de látod, jó döntést hozott az ETO vezetõsége, az eredmények õket igazolják. De a válogatottnál nem merték ezt a lépést megtenni. Sajnos. A lövészárkok megvannak, amíg NA a kapitány, nem is fognak eltûnni..
nekem semmivel sem tetszik/tetszene jobban, ha Görbe/Pálinger vagy akár Detti vagy akárki lenne vagy akarna lenni a kiskirály...
sõõõt, már korábban is írtam, h. a klikkesedés nem tesz jót a csapatnak, visszakeresheted.
de egész más mikor a csajok között alakulnak ki "ellenfrontok",
vagy mikor a kapitány is csatlakozik egyhez...
Kirsner helyett bárki aki fiatalabb és azon a poszton játszik. Vérten messze jobb volt mint Kirsner, hacsak a védekezését nézzük, abban is nagy volt a különbség.
nem hiszek abban h. annak van szava/tisztelet/hitele, aki elõbb született mint a másik... a teljesítményével válik valaki kiemelkedõvé és válik elfogadhatóvá a véleménye, adott szakmai területen amiben kiemelkedõt alkotott offkóz...
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Ha meg csak NA helyett jön más akkor már minden OK a lányok közt?
Vajon ki az aki szítja a parazsat?
Viszont abban bízom, hogy a gondok egy részét sikerül megoldani és jövõben ennél jobban szerepelni
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Mennyivel volt jobb Vérten teljesitménye és ki lett volna jobb Kirsner helyett? Elvégre Balogh-al együtt korelnökök a csapatban, már miért ne lehetett volna szavuk? Csak Görbiczéknek lehet? Nem ez az itt is jól észlelhetõ túlsztárolás miatt nõtt meg túlságosan is egyeseknek a szarva?
Szerintetek õk lógtak ki a csapatból, de vajon kik voltak akik nem fogadták be õket, s miért?
Ha tényleg annyira tajdakok a lányok, hogy tovább folytatják a hisztit az összefogás helyett, akkor megérdemlik, hogy ne legyenek ott az olimpián/illeve ne érjenek el eredményt.
ebbõl nem lesz megbeszélés, pláne nem sárdobálás után....
Nem ilyen fajták vagyunk.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Csak õk tudják mi volt a gond mi vagy bárki csak találgatunk.
Közös a cél mindenkinek Olimpia
elsõ esetében még akár elnézhetõ, hiszen legalább teljesítmény is párosul hozzá (sajnos most inkább kevesebb volt a teljesítménybõl, több az egyébbõl) bár ne a farok csóválja a kutyát...
viszont a másodiknál van (volt) tehetségesebb, és jobban teljesítõ szélsõ, milyen alapon van ott? mert a volt edzõje a szövetségi kapitány?
szerintem bárki rosszállását kiváltaná, ha vki egyenlõbb az egyenlõknél...függetlenül attól kinyerte a bajnokságot...
függetlenül attól, h. az fradista, vagy épp gyõri, újvárosi...
Pontosan, Hypo edzõjeként Magyarországon az imádott csarnokában viselkedett hozzá nem méltõan a volt imádott csapata elleni meccsen....😊
Azonban a kialakult szituációt mégis hogy lehetne megoldani? Maradjon Németh, és repüljön a válogatottból fele gárda, vagy maradjon a csapat, és váltsák Andrást? Mert jelen felállásban ez csak folytatódni fog tovább. Senki nem fogja félretenni vélt vagy valós sérelmeit, és nem fogja alárendelni magát a másik oldalnak.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Mit vállaltak fel a kudarcból a leányzók? A kapitány csesztetését, a sértõdöttséget?
Bocsi, a kupát meg összetévesztettem a Vb- elõttivel ( s azon sem ragyogott az elégedettségtõl). A Sz-kupán meg mintha már a Hypo edzõjeként reklamált volna, vagy nem?
Nem mondtam, hogy csak õ a hibás. Én azt mondtam, hogy ellent mond elõzõ állításaival, kijelentéseivel. Nyilván nem õ adta el a labdákat, stb. Jó lenne, ha õ is felvállalná a kudarcok okát. Ennyi.
Mellesleg ha egy kapitány nem éri el a kitûzött célt, akkor az nem maradhatna tovább. Na de a szövettségrõl meg aztán tényleg ne beszéljünk!
2. honnan tudod, hogy mi a valós? (ld. pl. a rendõrök összezárásáét is)?
3. a fonálhoz két fél kell, mivel két vége van! Egy ember nem tudja feszesen tartani, nemde? Pálinger úgy látja ahogy õ érzi, de ettõl még nincs feltétlenül igaza is. A kettõ ugyanis nem mindig fediegymást kötelezõ módon. A Sz. kupán feltételezhetõen már érezte, hogy mcoorog a vulkánban a láva, de nem tuodtt mit tenni ellene. A BVb-n meg kitört.
Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy Mo-on egy edzõ se elég jó ezekhez a szuperklasszis csajokhoz! Pedig, úgy néz ki a dolog az õ szemszögükbõl...
Ez már fel lett róva Laurencz-nek és Mocsainak is szinte ezekkel a szavakkal.
Ezt nem András védelmében írom, mert igazából én magam se tudom eldönteni a saját álláspontom vele kapcsolatban.
Így azt se tudom mi lenne jó a jelenlegi helyzetben, lehet ha rajtam múlna Zsiga Gyulának adtam volna lehetõséget egy nõi segítõvel. DE a jelenlegi helyzetben ez nem lehetséges. ÍGy csak szurkolok Andrásnak és a csajoknak.