Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
mondandód második feléhez, épp a pillanatnyi formáról írtam, nem tûnt fel? 😄DD
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Véglegesen eldõlt, hogy mindkét EHF Kupa nyolcaddöntõjét itthon játszhatja együttesünk a Knjaz Milos gárdája ellen..."
Dunaferr kupameccs
Pedig már majdnem csináltattam útlevelet.😊
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Létezik a földön - sportágtól függetlenül - olyan válogatott, ahol az adott pozícióra nincs 1. és 2. számú játékos? Az a fogalom, hogy "kezdõcsapat" nem is létezik?! 😮
Akkor pl. a Dunaferrnél miért mindig ugyanaz a csapat kezd, ha mindenki egészséges, s mindenki jó formában van? Ha nincs 1. és 2. számú játékos, akkor nagyon ritkán kerülne sor ugyanarra az összetételre - ehelyett?
Azt meg csak minden magyarázat nélkül egyszerúen kimosolygom, miszerint Detti lejátszaná a pályáról Tóth Timit. Ellentétes forma esetén elképzelhetõ. Azonos forma esetén teljesen kizárt, de ezt te legalább olyan jól tudod, mint én! Irányítónak Detti jobb, ez tény, de lövõnek semmi szín alatt!!!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Varga távozása egy dolog, kell helyette más... habár én épp munkát keresek ;PPPP
kérdés vajon ki megy helyes irányban ;PPPP
HAJRÁ MAGYAROK! :]
a modern kézilabdában egy régikor letûnt eleme, amit te emlegetsz..illetve sajnos van akinél még ez a bevált szokás...
a személyeskedést, sértegetést kéretik abbahagyni, ha azon kívül nincs más mondanivalód, akkor inkább ne írj semmit... 😉 köszi
Azonban, míg ezt a kapitány, így, ahogy Te értékeled, nem kommunikálja a csapata felé, addig akár csak úgy is lehet értelmezni, hogy márpedig Németh András akkor se enged, ha a fene fenét eszik is, marad a posztján, márpedig õ "betöri" azokat a "beosztottjait" akik csak arra várnak, hogy annyit mondjon (akár csak négyszemközt), hogy "bocsi, én is hibáztam". Betöri õket, a következményekkel, és az eredményekkel nem törõdve.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Bár talán Viktor majd mesél nekünk, ha elment a meccsre. <#wink>#wink> Kérem szépen. <#vigyor2>#vigyor2>
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
De véleményem szerint a JÖVÕ szempontjából ez lenne a megfelelõ lépés. Pesszimistán látom, mert nem bízom a kiegyezésben, ha bíznék, akkor azt írnám, maradjon.
Már az elején írtam, hogy a szövetség pajzsként, maga elõtt tartja õt, mert ha érdekük lenne, tennének lépéseket annak érdekében, hogy ráncbaszedjék a társaságot Andrással együtt. Oda lehetne hatni, hogy márpedig ekkorra és ekkorra valamennyi játékossal közös értékelést kérünk a vb-rõl, s kinyilvánítását annak, hogy ezennel tiszta víz kerül a pohárba, és milyen közös irányvonal mentén mennek tovább a dolgok.
Az érdemi megegyezésben nem bízva a "melyik ujjamat harapjam meg" szituban mondom azt, hogy másik kapitánnyal kellene megpróbálni az olimpiát.
Én inkább egy meglepõ eredményt írnék ide: Goldberger-DVSC 30-28 (16-14)
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha látnám esélyét annak, hogy egy nagy közös összeüléssel teljes mértékben fel tudnák dolgozni a vb-t, és legalább a 2003-mas összefogással nekiindulnának Pekingnek, akkor persze, hogy az lenne a legjobb megoldás, mint ahogy Norvégiában, Franciaországban, stb, stb az is volt.
De, mi magyarok, erre képtelenek vagyunk.
Írod, hogy rengetegen betliztek. De csak egy ember fejét követeled. Ez így szerinted OK?
Ne akarjunk úgy rendet tenni, hogy csak a gyereket dobjuk ki a kádból, de a koszos vízet benne hagyjuk!
Állítod, hogy személyeskedek, vagy arról az oldalról személyeskednek, amelyiken én is állok. Kérdezem: ki és kivel szemben?
Ha a VB résztvevõire gondolsz, akkor igaz, de mindkét irányban, azaz a szövetségi kapitány is nevesítve lett - nem volt nehéz - és azok a játékosok is, akik nem hajlandóak együttmûködni a szövetségi kapitánnyal!
Ha rám/ránk, akkor viszont nincs igazad.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Ferling Detti kiemelése nem arra vonatkozott, hogy Õ konfliktusba keveredett volna bárkivel is. Arra utaltam, hogy sokan amiatt követelik Németh András fejét, mert nem Detti az 1. számú irányító és nem is 1. számú átlövõ! (mint ahogy szerintem nem is az, de már írtam, hogy 2-nak lenni csak nálunk szégyen!
Továbbá aki felfogni sem képes a másik álláspontját, nem hogy értékelni és elfogadni, hogy akár annak is lehet létjogosultsága, hogy más, máshogy gondolja, elõszeretettel nyúl a személyeskedéshez.
Szembetûnõ, hogy a kapitány lemondásában a megoldást látók valamennyien a kapitány érdemeinek teljes elismerésében, eredményeinek, munkásságának nagyra értékelése mellett állítják, hogy ez lehet a legjobb megoldás. Továbbá egyöntetûen kijelentik, hogy a csapat, sõt szinte az egész magyar kézilabda-apparátus betlizett óriásit Franciaországban, nem Németh András az elsõszámú és egyetlen felelõs. Amikor kinevezték, akkor sem ellenezte egyikõnk sem, egyhangú volt a támogatás.
Szembetûnõ, hogy a kapitány maradása mellett állók, álláspontjukat érdemben erõsítõ érveket nem hoznak fel, gyakran személyeskednek. Légbõlkapott információk alapján támadják a játékosokat, kiragadott mondatokba, félmondatokba kapaszkodva kóstolgatják a tõlük eltérõen gondolkodókat.
Õszintén sajnálom, hogy ez a fórum ilyenné vált. Nem ez volt itt a jellemzõ. Alapértelmezés volt egymás értékelése és elismerése. A párbeszéd és vita mindig egymás megbecsülése mellett zajlott, pedig voltak történések rendesen, csatáztak csapataink egymással keményen. Mégsem volt sértõdöttség, sértegetés, személyeskedés.
Ne menjünk el ebbe az irányba! <#help>#help>
Egyébként nagy csalódás lesz az olimpia. Leginkább pl. Pálinger Katinak, akinek - bár nagyon bízom benne, hogy nem így lesz - talán ez lesz az utolsó hasonló lehetõsége, vagy pl. az átlalad kiemelt <#shakehead>#shakehead> Ferling Dettinek is.
Tudom, hogy minden csalódás kiemeli, felnagyítja a hibákat, ellentéteket, de erre, ami most folyik, nem számítottam. Mások, pl. norvégok, levonják a tanulságokat (az igaziakat), és új lehetõségeket, módszereket keresve, megújulnak. Miért is nem lehet ezt a példát követni??
Semmi olyant nem mondott, amit pl. csak az index fórumról ne lehetne 10 perc alatt összeszedni!
- Kivideóztak bennünket - mint ahogy mindenki mindenkit
- egysíkú a védekezésünk, ami könnyen kiszámítható - az oroszok Trefilov óta ugyanúgy védekeznek, a 6-os falukon kívül semmi mást, mégis nyertek egysmást
- elavult a 2-esek kirepülõ védekezése - olyannyira, hogy a Viborg a mostani BL sorozatban szinte csak így védekezik, legutóbb ellenünk is
- miért nem hoztunk semmi újat - mert mindenkinek a padlása tele van új variációkkal. Ha jól belegondolok, egyetlen válogatott sem hozott semmi újnak mondhatót, esetleg a "vészkapus"-t, de az sem mondható kifejezetten újnak.
Pálingerrõl meg már elég régóta tudjuk, hogy ritkán irányítják a nyilatkozatait józan megfontolások! Elég, ha csak a Dunaújvárosba igazolása utáni nyilatkozatára, vagy az ETO elleni "bajnoki döntõt" követõ nyilatkozatára gondolunk. Görbicznek legalább volt annyi esze - vagy szóltak neki - hogy csendben maradt, pedig legalább annyi sara van ebben a bizalmi válságban, mint Pálingernek!
Meg kell keresni az okokat - nem érzelmi alapon - mert minden egyéb (stuccpolitika, bûnbak-keresés, egymásra mutogatás) csak a megoldástól veszi el a figyelmet és energiát.
Pontosan azért gondolom, hogy Pálinger Kati, aki ugyancsak hosszú idõt töltött már el címeres mezben, helyesen tette, amikor nem a személyes okokra, hanem szakmai síkra próbálta terelni a szót.
Én azok közé tartozom, aki abban bízik, hogy erre Németh András is képes lesz. Remélem, nem csalódom. (Ha nem így lesz, tényleg jobb lett volna lemondania.)
Alapvetõen két vonulat van. Az egyik az, hogy legyõztek bennünket, elhódították a bajnoki címet, ezért vesszenek! Természetesen ezért a legfõbb bûnös Németh András, aki harmadannyi pénzbõl épített sikeresebb csapatot, de természetesen vele együtt bûnös Kirsner Era és Tóth Timi is, ezért támadják Õket is! Tény, hogy itt nagyjából egy szószóló van, de az indexen vannak egy nagy rakással.
A második vonulat az, hogy a másik csapatbeli kedvencek a Kiss Szilárd féle Dunaferr = válogatott elképzelés óta meglehetõsen háttérbe szorultak. Borbás 2. számú beállós lett, Ferling 2. számú irányító, ill. 2. számú ballövõ lett, ezt is nehéz elviselni, és meg sem lehet bocsátani - sokak szerint.
Ez a két vonulat ott találkozik, hogy Németh András közellenséggé vált, mert nem tudott uralkodni azokon a játékosokon, akik ellene fordultak!
Megtehette volna nyugodtan, hogy lemond, hiszen anyagilag semmit nem nyer a maradással - szerintem erkölcsileg sem - s a lemondással sem veszít. Viszont az elvállalt munkát be akarja fejezni, vagyis a válogatottat ki szeretné juttatni az olimpiára! Sajnos van annyira naív, hogy bízik azok józan belátásában, akik ellene fordultak. Holott látnia kellene, hogy azok számára a címeres mez semmit sem jelent, s bármit hajlandóak beáldozni, hogy az akaratukat véghez vigyék!
Ez valóban nagy hibája Németh Andrásnak, talán élete legnagyobb hibája!!!
s mióta sértés az, hogy játékospártinak neveztelek? Sokan életük végéig azok lesznek, mások meg edzõpártiak. lelkialkat kérdése.
A fenébe, lebuktam <#merges2>#merges2><#vigyor2>#vigyor2>
ha meg egy exjátékos vagy, akkor nem igazán fogadhattad el soha az edzõ szerepét, mert jellemzõen játékospárti vagy. De mint irtam, ez közös ügy: együtt sirunk/nevetünk!
Nem tudod mi a különbség ott lenni és a tv-bõl nézni???????? Akkor sajnálom. Én ott voltam a világversenyen és elég közel az öltözõhöz (ez nem nagyzolás) Ja, és tavaly hagytam abba a kézit egy sérülés miatt, szóval elég sokat ültem öltözõben, nem kell nekem bemutatni, mi viszi elõre az embert. <#wave>#wave>
mit változtatna a szemléletemen, ha ott vagyok a helyzinen/vagy a tv elõtt ülök? Ugyanazt látom: be/nem tartják (be) az utasitásokat. Ahhoz meg voltam eleget öltözõben és közelében, hogy tudjam, hogy a hirtelen harag sohasem jó tanácsadó. A probléma az - amit utal az elsõ mondatod/kérdésed: az ellenszenv tudatalatt rombolja a kötelességtudatot! Csak az sikerülhet amihez szivvel-lékkel áll hozzá az ember. Az ellenszenvet meg csak az tudja kiltani, aki létrehozta! Én csak ennyit várok el a lányoktól a kvalifikáción és az olimpián. Utána eldönthetik ( a ciklus végén), hogy az évvégi EB-n kivel és hogyan. De addig a közös cél érdekében le kell gyûrni a belsõ akadályokat.
A válogatott támadó és védekezõ taktikája évek óta ugyanaz, ezt mindenki látja és tudja, ha követi a mérkõzéseket. Én, személy szerint a figura nevének bemondására már néha tudom mi fog következni...
Na, ezen kéne kicsit csiszolni, de ez sem a játékos dolga, mint ahogy mellettünk elszaladt országokban sem.
Egy VB kudarc és megromlott emberi és szakmai kapcsolat után nem a (világklasszis) játékosok szokták a legtöbb esetben lemondani a válogatottságot (na az hiányozna még nekünk..), hanem a kapitány veszi a kalapját és lehetõséget biztosít a megújulásra.
Mégegyszer leírom: NA rendkívül jó szakember, Magyarországon, de talán a világon is az egyik legjobb, de itt és most ez lett volna szerintem és úgy tûnik többünk szerint is a legjobb megoldás.
Most majd kérdeznéd akkor ki legyen helyette. Elhangzottak már nevek több fórumon is, szerintem találtunk volna megfelelõ embert, ahogy anno Kiss Szilárd is csak egy rövid idõre vállalta a kapitányságot. Utána már lehetett volna tisztábban látni, s személy szerint akár zsiga Gyulát is el tudtam volna képzelni a késõbbiekben. De a jelenlegi helyzettel ez is kivitelezhetetlen. Ave!