61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Duby
    Én még megemlíteném Hornyák Ágit. Amikor nem jön össze neki hamar megtaláltatik, viszont a döntő két meccsén szvsz élete meccseit játszotta.
    Idegenben és itthon is pont a holtpontok alkalmával bravúrosan lendítette át a csapatot.
  • Mse
    egyszer volt 9 is közte, és az majdnem 10, 10, 10 :D

szegediek abban reménykedtek, h. ha nem Peric véd, hanem Liszkai, akkor van esélyük... hát Szilveszter egy pár hetesvédésével azt hiszem bemutatkozott a tisza partiaknak is, nehogy sokáig reménykedjenek :DDD

az ETO meccsről.... nagyon sajnálom, nem sok kellett volna hozzá, pedig a játék nagyon nem volt meg :( mindenesetre minden dícséret megilleti a győrieket, amit ebben a BL sorozatban nyújtottak, az csodálatos volt!
  • Breki33
    Tíz éve verte végig Európát a Dunaferr

http://www.origo.hu/sport/kezilabda/20090515-1999ben-nyert-bajnokok-ligajat-a-dunaferr-noikezilabdacsapata.html
  • Breki33
    és a második félidei bíráskodásról mi a véleményed?
  • Isthy
    Ma délután néztem vissza az ehftv.com-on és a véleményem nem változott. A szurkolás ezen a felvételen nagyon jól hallatszott, remélem a TV-n keresztül is átjött, hogy jól tette a dolgát a közönség.

A sors pikantériája, hogy az ETO tegnap a BL döntő után mintegy másfél órával megnyerte a bajnoki címet, mivel a Békéscsaba meglepetésre nyert Debrecenben.
    Ez a DVSC is lassan olyan talánnyá kezd válni, mint a Cori (Fehérép). Megvan a játékoskeret de valahogy nem tudják kihozni magukból az ennek megfelelő eredményt.
  • Breki33
    korrekt hozzászólás

mint mindig

tévében is visszanézted a mecset?
  • Breki33
  • Gabess8
    Valóban volt amikor nüanszokon múlott és ezért is nagy dicséret illeti a csapatott, mert valójában az első perctől látszódott, hogy ezen a mérkőzésen nincs esélye a Győrnek, és még így is nagyon kevésen múlt.. Én azt mondom inkább így mint hetesekkel, mert abból nagyobbnak tűnő zakó lett volna.
    Még egyszer gratulálok a Győri ETO-nak!
  • primavis
    bocsi, foghíjas...stb.
  • primavis
    Csatlakozom! Még ezzel a foghilyas csapattal is csak nüanszokon múlott, hogy nem sikerült győzni! Csak 2-3 hetes az 5 kihagyottból és már....persze, akkor másképpen folytatódik, de ha az utolsó nem a kapufára esik, hanem 5-vel előbre és be, akkor jönnek a hetesek! S az ki tudja hogy végződik!
    Sajnos - már rég irtam- minimum 3 ember kell még a csapatba Amorin-non kivül! + megfelelő csereemberek. Sajnos Hornyák kilóg, ahogy Rotis is. A fiatalok közül egyedül Kovacsics bizonyitott, H.Anita túl rapszódikus. A mai kerettel az elért eredmény is emberfeletti! Gratula érte!
  • Isthy
    Az értékelésemben megfeledkeztem még 2 játékosról, akiket ki kell emelnem, mint akik jó teljesítményt nyújtottak: Spiridon és Vérten Orsi is jól játszott, dícséretet érdemelnek.

A Veszprém simán verte a Picket a papírformának megfelelően. Azt gondolom a bajnoki cím is egyértelműen és megérdemelten az övék lesz.
  • Gabess8
    Én a magam részéról nem értékelnék, megtették itt előttem páran a lényeget elmondták itt jó páran olyanok is akik nem tudom hol voltak eddig, de nem hiányoztak eddig sem, és jobb lett volna ha most sem szólalnak meg!
    A magam részéről gratulálok mind a Győri ETO-nak mind pedig az MKB Veszprém csapatának az idei évben elért igencsak szép eredményekért, melyekkel tovább vitték a Magyar Kézilabda és a sport sikerét ebben az országban, bár a csúcs meghódítása nem sikerült, attól még nagyon nagy eredményt ért el a két klub.
  • kaloz174
    Elnézve a győriek ünneplését, felötlött bennem a gondolat: lehet, hogy végre megértjük: az is öröm és nagyszerű eredmény, ha a világ 2. legjobb csapata a muénk?

Kicsit kiterjesztve ezt a gondolatot: milyen szép is lenne, ha ezt másik sportágak is elmondhatnák magukról, kicsit nagyobb számban! (Olimpia!)
  • kaloz174
    Az előző bajnokin a meccs végén odementem Kicsihez és Böbéhez. Mondtam nekik, hogy legalább ti ünnepeljetek holnap.
    Kicsi nem is kapcsolt hirtelen, Böbe annyit mondott, hogy igen, ő összegyűjtötte a képeket...

No comment. Persze, nem ez a legnagyobb gondunk, az tény.
  • Isthy
    Pfff... Bizony van benne nem kevés téves adat.
  • Isthy
    Böbe ott szurkolt szinte melletünk a meccsen és utána mi is örömmel beszélgettünk erről pontosan 10 évvel ezelőtt történtekről. Egyelőre még mindíg ez maradt az utolsó magyar BL győzelem.
  • Isthy
    Sikerült hazaérnünk Veszprémből és az MKB-Pick meccs 2. félidejét már itthon néztem. Ugye mondtam Mse, hogy max. 6-7 lesz közte, nem pedig 10 gól

Gratulálok az ETO-nak a BL-ben elért eredményéhez! A jelenlegi helyzetükben a BL ezüstérem szép teljesítmény!

A mai meccsen kiütközött mindaz ami miatt én már korábban úgy éreztem, hogy ebben a szezonban még reálisan nézve nem fogja tudni megnyerni a csapat a BL-t. Ezt el is mondtam anno egyik itteni fórumtársunknak és sajnos beigazolódtak a félelmeim. Jövőre ennek már nagyobb esélyét látom, remélem akkor is igazam lesz

Sajnos a mai meccsen az a forgatókönyv jött be amitől előzetesen féltünk. A dánok vezettek végig és nekünk kellett rohanni az eredmény után. Ma nagyon sok volt a negatívum a játékban. Az első félidőben sokkal gyengébb volt védekezés, mint a dániai meccsen a másodikra már valamelyest feljavult. Elöl támadásban ment el igazán a meccs. Kihagytunk 5 db hétméterest (ráadásul ezekből Lunde csak 1-et védett, a többit mi rontottuk el), az átlövőteljesítmény szinte nulla volt, eladtunk több labdát is, amiből ma sok könnyű leindításgólt lőttek, mert a visszazárkózás is sokkal gyengébb volt, mint Dániában.
    Az egész csapatból Gint és Misit tudnám csak igazán kiemelni, az ő jó játékuk ma kevésnek bizonyult.
    Az egyetlen pozívuma a mai meccsnek, hogy ezzel a foghíjas csapattal is az utolsó pillanatig kétségessé tudtuk tenni a BL trófea sorsát. Ne feledjük, Bradeanu elment szülni, mindkét szélen egyetlen nemzetközi szintű játékosunk van. Beállóban Spiridon is egyedül maradt Mayer sérülésével, a döntőben irányító poszton is egy még alig 18 éves lánynak kellett egyedül játszani. Mindezeket figyelembe véve írtam azt, hogy jelen körülmények között ez a BL döntő siker. Persze fáj az elszalasztott lehetőség, de azt mondom, a BL győzelem elképesztően nagy bravúr lett volna a jelenlegi kerettől. Jövőre sikerülni fog!

A hirtelen megjelenő beírogatóknak, a magyar kézilabdázónőket állandóan mindent elveszítőnek és örök vesztesnek beállítóknak írnék ide egy eredménysort:

1995: Dunaferr KEK döntő és kupagyőzelem (győztes helyzetből)
    1998: Dunaferr EHF Kupa döntő és győzelem (győztes helyzetből)
    1999: Dunaferr BL döntő és kupagyőzelem (győztes helyzetből) (az elődöntőben abszolút vert helyzetből visszajőve a szupercsapat Hypo ellen 6 gólt ledolgozva a visszavágó utolsó 10-12 percében)
    1999: Dunaferr Európai Szuper Kupa döntő és győzelem (mindkét meccset győztes helyzetből megnyerve)
    2003: Dunaferr EHF kupa döntő és vereség a Slagelse ellen (itt nem volt egyértelműen sem győztes sem vesztes helyzet a párharcban)

Akkor ez ugye 5-ből 4 győzelem ami 80 %-os győzelmi mutató döntőkben magyar csapattól. Valahogy itt nem látom a 10-ből 8-szor (szintén 80 %) magyar csapat elbukik dolgot... Ugye a Fradi is nyert EHF Kupát nem is olyan régen. A nagy tisztán látó, realista és hatalmas tudással rendelkező fórumozó ezekről nem tud? Persze ha mindent csak egy oldalról és mentalitással nézünk akkor ezek tényleg nem látszanak...
    Valóban buktunk nyert helyzetből döntőket (ETO KEK és most ETO BL) és a válogatott is elbukott 1 olimpiai és 1 VB döntőt nyert helyzetből. Ez a negatív oldal is a valóság, ugyanúgy ahogy a pozitív is. Minden csak szemlélet kérdése.
  • Lucapanna
    Eléggé hibás a stat.......
  • kaloz174
    Szép lett volna ez a BL-győzelem, már csak azért is, mert - mint itt mindenki tudja - ma van a 10. évfordulója a Dunaferr BEK-győzelmének.
    Annak a Dunaferrnek, amelyik előtte minden jelentős európai kupát megnyert. Hogy utána begyűjtse a Szuper kupát is.

[URL=http://www.youtube.com/watch?v=0-pqB76qndE]Aztán jött a "karnevál' [/URL]

Amiért mindezt most ide beírtam, az nem más, mint az, hogy van, aki erre sem emlékszik, egészen biztosan.
  • kaloz174
    Köszi!
  • Lucapanna
    a mai meccs statja
  • marxell
    Hát.. :( Nem nyert a Győr. Nem tudom minek akarták annyira beejteni az elején a heteseket.. De az még furcsább, hogy ami a nem a kapufára esett, azt nem tudta védeni a kapus :D Pedig előző héten csupa ilyet kapott.
    Azt sem értem, miért nem indított gyorsan Pálinger Kati? Rengeteg ilyet lőttünk régebben, most max 1-2 volt, mert meg sem próbálták.
    De azért nagyon szép volt, így kívülről könnyű okosnak lenni, jövőre bízzunk benne, hogy ismét BL döntős lesz a Győr :)
  • [Jakuza]
    balam
    *blama
  • [Jakuza]
    Oh ne veletlenul beleirtam egy t betut, oh most mi lesz, ettol helytelenul tudom a tortenetet.
    Te aztan egy zseni vagy, azon mar nem papoltal, hogy az ovodast helytelenul irtad le, ezekszerint nem tudod mi az ovoda aszocialhatnal is erre egybol, ezzel a felfogassal ugyebar.

Na de mindegy. Hiszen a Francia, a Koreai es a Dan merkozesre is biztos rosszul emlekszem ugye ? :D
    Terelhetsz igy vagy ugy, amit a dontok torteneteben csinalnak a noi kezilabdasok a nagy tobbsegukbben oriasi balam, es nem az a gaz benne, hogy elvesztik a merkozest, hanem ahogy elvesztik.
    Csak egy emlekezteto, volt mar ugyebar eszaki sportriporter, aki fogdast ajanlott, hogy hazagyalogol, ha felpalyarol golt lonek Palingernek. :D Ugye emlekszel arra, hogy milyen szituacioban tortent a dolog ?
  • Breki33
    ezt írtad: "hogy 4 percel a vege elott meg 7 gollal vezettek"

egyértelműen kiderült hogy ez hülyeség meg amit a dán mecsről írtál az is
    még a játékosneveket se tudod helyesen leírni

Semmi mankó nem kellett azt neked kerestem meg, hogy végre felfogd.
    Azt meg névszerint elmondtam nálunk az olimpiai csapatból kik estek ki.

De elég volt a hülyeségeidből innentől a flémkeltő másikat sértegető hozzászólásaid törölve lesznek.
  • Breki33
    elvakult

Nem csak az írhat csak nálam pl az verte ki a biztosítékot hogy károgó úr - és most nem rád célzok- esetleges vereségek után megjelenik és elkezd okoskodni és mikor kiderül, hogy hülyeségeket ír még neki áll feljebb....

Meg itt az a gond, hogy magyaroknak csak az a siker ha nyerünk második hely dobogó már senkit sem érdekel

Részben egyet is értek veled, de ebben, hogy ez a magyar mentalítás nem.
    Most nem akarok általános történelmitémákba belenni, de úgy sem.

Természetesen nekünk is fáj, hogy nem nyertük meg, de aztis látjuk, hogy a világ egyik legjobb játékosa nélkül a 2. helyet is eredménynek tartsuk, pont ez az amit a dánoktól pl el kéne tanulni nem a kárrogást.

• [Jakuza]
    Igen es ebbol ki is derul, hogy jol irtam le, mivel Farkas egyenlitett es 26-26 lett a rendes jatekido vegeredmenye, ugy hogy tetemes elonnyel rendelkeztunk a masodik felidoben. Raadasul meg valos tenyt se tudsz kozolni, mivel csak a felidei eredmenyt irtak le.
    Azt is elmondjam, hogy a Danok es a Norvegok szinte ificsapattal indultak es a z olimpian reszt vett jatekosaik nagyresze el sem utazott, vagy mar lemondta a valogatottsagot?

Jah hogy ezt is beszivtad, idezgess meg en fejbol vagom, amihez neked "manko" kell.
  • Breki33
    okoskának egy kis emlékeztető

"Novemberre aztán kiderült, a csapat balkezes játékos nélkül maradt, márpedig a jobbátlövő és a jobbszélső pozícióját feladva világeseményre utazni, szinte reménytelen vállalkozás. Nagy Anikó még Sydneyben szenvedett súlyos térdszalag-sérülést, Balogh és Radulovics az Eb helyett inkább a műtétet választotta, a Fradi újonnan igazolt fiatalja, Benyáts is megsérült, így a Kántor, Pálffy szélsőkettős mellett a Borók, Brigovácz átlövő-páros kezdte meg a felkészülést. A norvégiai NetCom-kupán aztán bekövetkezett az újabb baj: a jó formában lévő Borók keresztszalagja elszakadt. Az utazást megelőző sajtótájékoztatón Mocsai Lajos azzal okozott meglepetést, hogy bejelentette, a keret tagja Nagy Krisztina is. A Győr egykori, az 1997-es elefántcsontparti junior vb-n is szerepelt játékosa a dán Koldingban szerepelt, onnan került előtérbe játéka."

"A döntőt ismét a Serbu, Dobre kettős dirigálta, s hiába vezetett már Magyarország 17-13-ra a félidőben, az 58. percben az ukránoknál volt az előny, s csupán Farkas utolsó pillanatban bevágott lövése jelentette a hosszabbítást (26-26). A ráadásban aztán már csak egy csapat volt a pályán, Farkas tizennégy gólig jutott, s a csapat 32-30-ra nyert, ezzel Európa-bajnok lett. Az örömöt fokozta, hogy a kontinensviadal legjobbjának Siti Beátát választották."

remélem végre felfogtad, hogy nem vezettünk a vége előtt 5 percel 7 góllal, hamár annyi sincs benned, hogy az egyértelmű hülyeségedet beismerd.......
  • Breki33

te tényleg ilyen értelmetlen ember vagy?

Akkor ovodás szinten elmagyarázom.

1. Szerinted öt percel a vége előtt vezettünk héttel.

Első hülyeség 20 percel a vége előtt vezettünk hattal

2. Második hülyeséged mivel öt percel a vége előtt egyenlítettek az Ukránok tehát nem vezethettünk héttel....
    De szerinted igen tehát abban a percben hét gólt lőttünk

Ezek tények összekevered a meccseket de még neked áll feljebb a tudatlanságodban

Azért ez a "Kirstner" is elég durva.

• sb1
    Nem értem, ide csak az írhat,aki elvakúlt és nem lát?
    Én alapjában véve foci drukker vagyok, de a szívem másik csücske azon bellül is a Győr és a válogatott!
    Észre kell vennünk, hog ysajnos sokkkal-sokkal több helyzetben buktunk el a siker kapujában, "mint" beléptünk rajta, de ez már egy sajnos nagyon régi magyar szokás...
    Telljesen megértem Breki véleményét is, hiszen Én is magyar vagyok, és bármit is érünk el bármiben, igen büszke vagyok erre, csak ne lenne ott az esetek 80%-ban az a mocskos kis DE !!!
    És most nehogy már egy régi dolgon kezdjetek el vitázni...
    És a legfontosabb, hogy nem csak és kizárólagosan a játékosokon múlik már a siker, hanem a mindenkori vezetésen, edzőkön, tanárokon, de ez már nem ide kivánkozik, beszélljetek, illetve elemzzétek ezt a mai, amúgy nagyon izgalmas és jó kis meccset....én meg visszaraktam az előkészített 76'aszúmat a pincébe...újra....
  • [Jakuza]
    Jah mint mondtad : "20 percel a vége előtt vezettünk hattal és öt percel a vége előtt egyenlítettek az Ukránok aztán egy perc múlva megint héttel vezettünk"

Meg szerencse hogy letagadhatatlan mit irtal, de azert erolkodj meg kicsit.
    Ennyit a szemellenzorol, hogy mar a hulyeseget is leakarod tagadni.

Jah amugy csak akkori ilyen klasszis jatekosok jatszottak, mint Kokeny Bea,Farkas,Pignicki,Palinger,Kirstner,Padar,Siti,Kulcsar.

Jah persze en tudashianyban szenvedek. :D
  • Breki33
    mint mondtam mi egyenlítettünk 26-26

és fordítottunk a hosszabbításban 32-30

tök hülyeségeket írsz és kevered a dolgokat vedd már észre
    öt percel a vége előtt egyenlítettek majd a vezetést megszerezték
    tehát hülyeség amit írsz

De ok fogadjunk, hogy a "4 percel a vege elott meg 7 gollal vezettek" nem igaz

Deha nyerek akkor elhúzol innen !
  • cafe986
    De lemennék ma este győrbe ...A francba ünnepelni a néppel.

Kár, hogy buktuk a bl-t. De azért szép volt csajok
    ú
  • Breki33
    Elöször is leöregezel egy hölgyet aki a fórumozók közül talán az egyik legtöbbet élőben mecsre járó.

Másik meg megint összehordasz hetet havat

6 percel a vége előtt nem vezettünk hattal sanos 9 percel a vége előtt lett döntetlen....

Az EB melyik nagy válogatott nem indult?

Szerepelt nálunk az olimpiai csapatból Radulovics, BB, N. Anikó, Lőwy Dóra?
  • [Jakuza]
    Negativ dolgokat ? :D Valoban most ismet pozitiv dolog tortent.

mintha elottem ezt irtak volna "Nyugodtan átkozhattok, szídhattok, de miért van az, hogy amikor magyar csapat ilyen nagy lehetőség elött áll, 10ből 8* elbukik?!"

Biztos o is negativ es nem azt latja, amit ti a szemellenzo levetele nelkul sohasem fogtok megtapasztalni.
    Ezt pedig ugy hivjak tisztan latas,realizmus.
  • [Jakuza]
    Hat aki hulyesegeket irsz az te vagy, mivel mi egyenlitettunk a vege elott Farkas goljaval 26-26ra, de magyarazd meg.
    Elotte vezettunk, de az Ukranok kb 4 perc alatt lottek 6-t.

• kaloz174
    Nem erőlködöm, csak egyszerűen sajnállak. Mivel csak a negatív dolgokat látod.
    Rossz lehet így élni.
  • Breki33
    te mit nyertél eddig ?

2 olimpia 2 VB ???

Arról az EB döntőrel meg hülyeségeket írsz 20 percel a vége előtt vezettünk hattal és öt percel a vége előtt egyenlítettek az Ukránok aztán egy perc múlva megint héttel vezettünk? P

Ők vezettek és mi egyenlítettünk illetva fordítottunk a hosszabításban.

Kicsit kevered vagy szándékosan torzítod a dolgokat

• [Jakuza]
    En tudashianyban oreg ?

Nekem nem kell konyv ahhoz, hogy tudjam mi hogyan tortent, mert en az osszes merkozest lattam veled ellentetben.
    Emlekszem amikor 6 perccel a vege elott az olimpiai dontoben a danok ellen meg 6 gollal vezettunk es kikaptunk siman, emlekszem amikor a Franciak ellen 7-el vezettunk es nehany masodperccel a vege elott Gorbicz letette a labdat, hogy az ellenfel jatekosa minnel hamarabb elvegezhesse, hamar kiallitottak.
    Emlekszem az Ukran merkozesre is, ahol az EB-n szinte egyeduli eselyesek voltunk mert a nagy valogatottak nem indultak az olimpia utan, vagy a mostani eros csapatok mint Oroszorszag sehol nem volt.
    Igen en emleszem a Becsben megrendezett Korea elleni VB dontore, ahol az osszes donto kozul egyedul allhattunk oda egyenes derekkal es nem buktuk el szanalmasan elonybol a merkozest.
    Es akkor sorolhatnam a kupadontoket is, ahol ugyanezeket a jegyeket lehetett felfedezni, hogy nem tudjak elviselni a nyomast a jatekosok.

Szoval kar erolkodnod, mert ez mind megtortent es ez semmi egyeb mint tenymegallapitasa.
    Aztan lehet jonni a suket vakerrel, hogy hogyan es miert meri barki megmondani a velemenyet errol.
  • Duby
    "Ez meg ez az ilyen magyar mentalitás duma hülyeség elég csak közelmúltból a Veszprém tartását és mentális erejét látni vagy pl másik csapartsportban a vizilabdások fordítását pl az olimpián a szerbek ellen.

Inkább ez a magyar mentalítás, hogy ezt szajkózzuk kesergünk károgunk, kritizálunk kényelmes székünkből.
    "

Szívemből szóltál. Teljes mértékben egyetértek. ...az a magyar mentalitás, hogy most elkúrtunk egy kupát, semmint döntőbe kerültünk a tavalyi elődöntő után...

Hajszálon múlott ez, nagyon sajnálom. Betegre stesszeltük magunkat a tévé előtt, fantasztikus lett volna egy évfordulós béelgyőzelem.

Jakuza: ez nem a Te sportágad. Tégy egy szívességet magadnak (és nekünk is), ne foglalkozzál ezzel! Sehova se hiányoznak ezek a roppant építő jellegű észrevételeid. Eddig se, most főleg a kutya nem kíváncsi a flémre...