Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyedül EZT találtam, mint hírt.
"A bukaresti torna menetrendje
március 28., péntek
14.00: Magyarország - Lengyelország
16.00: Románia - Japán
március 29., péntek
14.00: Japán - Lengyelország
16.00: Románia - Magyarország
március 30., vasárnap
14.00: Japán - Magyarország
16.00: Lengyelország – Románia"
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
1. a magyarokkal játszanak utoljára
2. minden meccsüket ottani óra szerint 17 órakor kezdhessék.
Ha megnézzük a kalamajkát amit az ihf okozott alig egy héttel a kavalifikáció elõtt - s fõleg ebben a csoportban - nem igazán van alapjuk elutasitani!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
- pénteken ott 19-kor (itt 18 órakor)- Lengyelország
- szombaton ua óra: Japán
- vasárnap. 17 óra (itt 16) - Románia
Úgy tûnik eddig, hogy a realitásokból indul ki. Ez számomra szimpatikus.
Jó cikk!😊
Közelebb hozza a kedvenceket a szurkolókhoz. <#taps>#taps>û
(Lehet, hogy már írtam: BB itt volt a kislányával legutóbb Siófokon ia, hogy szurkoljon a húgának, aki a Marcaliban játszik. Nagyon hasonlítanak egymásra.😊)
arra felé mindig jó hangulatú és teltházas meccsek vannak, de azért én egy picit szomorú vagyok hogy a ffi válogatott mostanában csak az ország másik felében játszik, én is olyan szívesen kimennék válogatott meccsre is.
(remélem ez irányú igényemet is kielégítik, ha megépül az új csarnokunk 😄 bár már nem tudom hány eseményt kívántam oda 😊)))
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
De 18 éves létemre elõször!
Pedig van itt a városban egy másodosztályú csapat, de valahogy ez más színvonal. 😄 Nekik is nagyon szurkolok persze a feljutáshoz, megérdemelnék, évek óta ott vannak a közelében. Nemrég meg a Veszprém volt itt kupameccsen, de arra nem sikerült elmenni.
Ráadásul a csapat egyik jelenlegi és egyik volt játékosa a sulimban tanít testnevelést. De nekem pont egy harmadik tanárom van.
De a szövetség fõtitkára elmondta, hogy folytatódhat Borsod megye és a válogatott "együttmûködése"- tehát lesznek még itt meccsek!
Ha kisebb koromban nézegettem volna kézimeccset, már elkezdtem volna játszani is, az tuti. Nagyon jó nálunk az utánpótlásképzés.
Így most focizgatok, azt már mióta az eszemet tudom, imádom.
Hajrá Magyarország!
De ez tényleg bohózat, nagyon kell figyelni, tényleg kezdettõl fogva. Semmit sem bízhatunk a véletlenre - vagy akár másokra!
Elnézve a lebonyolítást, az elején oda kell figyelni és jól megverni pénteken a lengyeleket. Mivel az utolsó meccs a román-lengyel, így ezzel kihúzhatnánk a talajt az esetleges manipulációk lehetõsége alól, ha kikapnánk szombaton a románoktól. Egyszerûbben, többel kell verni a lengyeleket, mint amennyivel esetleg kikaphatnánk a románoktól, mert így még lehetõségük sem lenne "véletlen" körbeveréssel kigolyózni minket az utolsó meccsen.
DUNAFERR FOREVER!!!
Te se utoljára voltál kézimeccsen. <#nyes>#nyes>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Viszont az egész dolog komolysága erõsen megkérdõjelezhetõ...
Jó, hogy nem tombolán sorsolják ki az olimpiai játékok jogosult szereplõit.<#szomoru1>#szomoru1>
Hajrá Magyarország!
A meccs 20 órakor kezdõdött, addigra már megtelt a csarnok, és a hangulat is jó volt már. Osztogatták a Pannonos "tapsolókat", ezt kb. 2. félidõ elejére sikerült defektesre vernem, emellett még zászlóval is készültem.
Kezdés elõtt még a két jubiláló játékosunkat: Iváncsik Tomit (50) és Császár Gábort (75) ajándékozták meg.
A találkozó elsõ gólját a magyar csapat szerezte, 1-1 kivédekezett támadást követõen. Az elsõ játékrész során többször is vezettünk 3, talán 4 góllal is, végül 15-14-nél vetettek véget az elsõ felvonásnak a német játékvezetõk (Lemme, Ulrich).
Talán az elsõ félidõben nem szerepelt Iváncsik Tamás (erre nem mernék megesküdni), de a második játékrészben nagyszerû gólokat szerzett, ill. elõkészített.
A mérkõzésen folyamatosan feljavult a szlovén kapus teljesítménye, de nagyon szép támadásokat vezettünk, igaz, elhúzni nem igazán tudtunk tõlük, egy percig sem volt kérdéses, hogy jobbak vagyunk.
A találkozó legjobb játékosa Iváncsik Tamás lett, de Gulyás is nagyszerû gólokat szerzett, kétszer is õ csípett el labdát védekezésben, és abból indulva vitte végig az akciót.
A közönség a legszimpatikusabb játékosnak Nagy Kornélt szavazta meg, erre egy kivetítõn látható sms-fal segítségével volt lehetõség. Itt egyébként visszajátszások és személyes üzenetek is láthatóak voltak.
Gál Gyula kicsit összeszólalkozott Grebenárral, de semmi komoly, a fiatal játékos bólogatva ismerte el Gyula igazát.
Természetesen követtünk el hibákat támadásban (pontatlan passzok, hetesek elvégzése) és védekezésben is, de ez -azt hiszem- elnézhetõ.
A csapat legeredményesebb játékosa Ilyés volt 5 góllal. Õ egyébként folyamatosan bíztatta a társait, és a közönséget is "hergelte". Megállás nélkül Hajrá Magyarország!, Rira-Ria-Hungária, stb. zengett, dobszó, és taps kíséretében. Minden egyes magyar gólnál, vagy kapusbravúrnál, kivédekezett akciónál szinte felrobbant a sportcsarnok.
Véleményem szerint a játékvezetés is a helyén volt.
A lefújást követõen a szurkolók egy része elindult haza, én viszont -sok más emberhez hasonlóan- a játéktérre mentem, ahol sikerült aláírást szereznem többek közt Császártól, Iváncsiktól, Gulyástól, Liszkaitól és Gáltól. Gyulával még közös fotóm is készült, míg másokat éppen én fényképeztem le Iváncsik Tamással - csak éppen remegett közben a kezem. 😄
Nem sikerült azonben megszereznem Fazekas, Ilyés és Mikler autogramját (meg még néhány játékosét), mert mire a nagy forgalomban meglett a többi, õk az öltözõbe távoztak.
És még itt egy jegyzõkönyv:
MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 33-29 (15-14)
Ózd, 2000 nézõ (teltház). V: Lemme, Ulrich (németek)
Magyarország: MIKLER - GULYÁS (4), Gál (3), ILYÉS (5), Schuch (1), NAGY K. (4), Törõ (2) Csere: Fazekas (kapus), Császár (4), Rédei (-), Halász (1), Bakos (-), Sutka (-), GREBENÁR (3), ZUBAI SZ. (3), IVÁNCSIK T. (3). Szövetségi-kapitány: Skaliczky László. Szlovénia: REZAR - Gajic (3), NATEK (5), Mlakar (2), SPILER (7), Praznik (1), RAPOTEC (4), Csere: Voncina (kapus), Miklavcic (1), M. Zvizej (-), Dujmovic (1), BRUMEN (4), Skube (1). Szövetségi-kapitány: Pozun Miro.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 2/2.
Összességében egy küzdelmes, helyenként látványos mérkõzést láttunk, és fantasztikusan éreztük magunkat!
Hajrá Magyarország!
Amúgy sztem nem lehet gond így sem a kijutással, legfeljebb kicsit nehezebb lett a csoport. Nehogy már gondot okozzon nekünk kijutni ebbõl a csoportból... Mit akarnánk akkor az olimpián, ha már ezzel a csoporttal is jajgatunk, hogy milyen nehézbe kerültünk. Simán meg fogják oldani a csajok a kijutást, ugyanúgy, mint ahogyan a francia csoportból is tették volna.
Az IHF meg ismét kiállította magáról a bizonyítványt... Attól félek, hogy ezt a NOB is megjegyezte és a sportág olimpiai helyzete fogja ezt megsínyleni...
DUNAFERR FOREVER!!!
Amúgy érdemes összevetni Sinka tegnapi és mai nyilatkozatát az ügyben. Sok mindent elárul azoknak is akik eddig nem voltak tisztában a dolgokkal. Azért kíváncsi lennék, hogy az elõre lefoglalt repjegyek és szállások ügyében lesz-e kártérítés követelés az IHF-el szemben, mert teljesen jogos lenne. Persze ezt Sinkáéktól ne várjuk... Bezzeg hülye látszat tiltakozások a 14-es keretek ellen, az megy...
DUNAFERR FOREVER!!!
szegény spanyolokat sajnálom, akik eddig abban a hitben voltak, h. van még egy esélyük...
hogy a csajokról ne is beszéljünk, nekik így sokkal nehezebb lesz kijutni 😞
Hajrá Magyarország!
Fasza!
F Y IHF!! <#violent>#violent>
A végén elintézik, hogy egyetlen kézilabdás lánynak nem kell olimpiára menni, mert kivágnak minket (a nõi kézit) a játékokról.
Elképzelni sem merem, hogy milyen pénzek vándorolhatnak egyébként mostanában a szövetséges emberek zsebeibe, hogy egyszer így döntenek, utána amúgy. Meg vannak véve kilóra. <#gun>#gun><#boxer>#boxer><#violent>#violent><#levele>#levele><#gunyos1>#gunyos1>
Ma este megint nyertünk a Fradi ellen.<#vigyor2>#vigyor2> Piga újra csak csodálatos volt. <#taps>#taps>