61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Isthy
    A másik német csapat a BL-ben (Thüringer) meg majdnem meglepte a Vardart. Nem sokkal a vége előtt még vezettek 29-28-ra, de a végjátékot 3-0-ra hozta a Vardar. Amihez valljuk be megkapták a segítséget a sporiktól...
  • Isthy
    Úgy fest az érdieknek is el fog úszni a továbbjutás. Jól kezdtek a németeknél, de 5-3-as vezetés után nagyon megállt a tudományuk és a szünetben már Bietigheim vezet 16-11-re.
  • Isthy
    Tegnap a veszprémiek kihagytak töménytelen ziccert és így megverették magukat a Barcelonával. Mondjuk Sabate is hozzátette a magáét a vereséghez. Most már a két német csapattal kell harcolniuk a csoport harmadik helyéért.

Mai tv-s program:

SPORT1
    2017.02.12. 15:00 ALBA FEHÉRVÁR KC - HC LEIPZIG
    2017.02.12. 17:00 GŐRI AUDI ETO - HK LARVIK
    2017.02.12. 19:00 BUDUCNOST PODGORICA - FTC-RAIL CARGO HUNGARIA
  • Isthy
    Válogatott összetartás

Gratulálok Kétinek!

Lám, ahogy lentebb mondtam: "A keret nem állandó, időről-időre új játékosokat is behívok, a cél, hogy egy bő keret dolgozzon, és egyfajta B-keret is működjön, ismerje meg az elképzeléseimet, hiszen így tudunk fejlődni és eredményt elérni."
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.02.08. 12:44:31
  • Isthy
    Ráadásul több szálú a fejlődés. Egyrészt ugye végre komolyabb ellenfelek ellen játszunk az aktuális világverseny előtt, éppen talán a legnívósabb tornára sikerült bejutni. Másrészt minden hónapban van válogatott összetartás, ahol a játékosok folyamatosan kapják a lehetőséget arra, hogy megértsék és megszokják azt a játékrendszert amit KIm akar játszatni velük. Harmadrészt pedig ezekről a tornákról kapnak felmentést bizonyos klubok játékosai ami kétszeresen is jó dolog. Egyrészt mutatja a klubok felé, hogy ő igyekszik figyelembe venni az ő érdekeiket is és együtt akar működni velük. Másrészt a hiányzók miatt sokkal szélesebb játékoskörrel ismertetheti meg és gyakoroltathatja az elképzeléseit folyamatosan, egyúttal kipróbálhat nagyon sok játékost, hogy beleférnek-e az általa preferált játékrendbe (szinte egy "B" válogatottnyi kerettel felérő játékos is lehetőséghez juthat). Pozitív és előremutató dolgok az elmúlt 10 év "nihiljével" szemben.
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.02.06. 17:28:06
  • kaloz174
    Na végre látszik valami előrelépés a női válogatott felkészülési programjában! Remélhetőleg hasznos is lesz.
  • primavis
    Az ETO első helye nem látszik veszélyben, de azért fejlődni kell a FF-ba kerülésért, kb. a Metz ellen.
  • Isthy
    Az ETO elég simán hozta a meccset Dániában. Az első félidő végén volt egy megingás, amikor 13-8-ról feljöttek a dánok 13-12-re, de azon kívül végig a kezükben tartották a mérkőzést.
  • primavis
    Az Érd a németekkel játsza az utolsó mérkőzést odakint, nemde? Azok ma nyertek idegenben a Byasennel, így nem látom rózsásnak az érdiek jövőjét!
  • Isthy
    Esélyük nem volt az oroszok ellen, igazából egy percig sem. Amikor 9-9-re egyenlítettek akkor lehetett volna valami, de 5 perc alatt elrontották. Onnan már nem volt visszaút és a rosztoviak csak egyre növelték az előnyüket, egészen a komoly verésig.
    A jövő héten egy nagyjából ki-ki meccsen dől el a továbbjutás a németek ellen.
  • primavis
    Na az Érden is átgázol a Rosztov.
  • Isthy
    Ha a Fradinak nem lesznek átlövői áprilisra, akkor nem sok esélye lesz a negyeddöntőben a komolyabb ellenfelek ellen. A fehérváriak elrontották a záró negyedórát rendesen, ezzel tkp. el is szállt a továbbjutási esélyük. Igazából én már a sorsoláskor is a 3. helyre vártam őket, ez meg is lesz.
  • Isthy
    A Fradi jól játszott kb. 35-40 percet összesen a meccsen, a többi nem volt valami acélos. Mondjuk az utolsó 5-6 percnél ez érthetőbb volt. Sokat kell még javulniuk, hogy a negyeddöntőben érdemi esélyük legyen a FF-ba jutásra.
    A Vardar komolyan megszenvedett a franciákkal, sztem a Bud ellen is bajban lehetnek otthon. Mert nem biztos, hogy Bulatovics még egyszer akkorát betlizik majd mint az első meccsükön. Pedig nagyon kellene a Fradinak, hogy otthon is nyerjen a Vardar.
    A másik ágon az ETO elsősége szinte borítékolható, a 2-4. hely sorrendjét viszont képtelenség megtippelni. Az FCM, a Larvik és a Bukarest hármas bármelyike kemény ellenfél lesz a Fradinak.
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.02.05. 11:42:20
  • kaloz174
    Alakul még a Fradi játéka, de nekem tetszik. Remélem, kellő időben elérik a megfelelő formát. Számomra Pena formahagyatlása érthetetlen kicsit. Viszont Mészáros egészen ügyes volt. Mintha lefogyott volna...(Ajánlanám a mi egyik beállónknak is ezt!)
    A Fehérvár rendesen eltaktikázta a végét, Deli Ritával az élen, szerintem. Több volt a meccsben számukra, úgy gondolom.
  • primavis
    A Fradi úgy nyert 8 góllal, hogy a félcsapat enerváltan , rosszul, vagy alig játszott.Ma Jovanovics, Schnelder, Pena, Zácsik sem villogott, de Szucsánszki sem. A többiek - aki játszott - viszont igen. A Vardar is nyert - ha nem is könnyen a Metz ellen. A másik csoportban nehezen, de nyert a CSM a Krimmel idegenben s a Larvik otthon a FCM-vel. Ergo semmi változás, csak a Krim csúszik lefele.
    A Fehérvár meg nincs egy szinten a Kubánnal s a Bresttel.
    A holnapi meccsek érdekesebbek lehetnek.
  • primavis
    A Bud simán elhúz az oroszoktól, de mi a fenének kell mindkét csapat sötét mezben játszon???
  • Isthy
    Hétvégi tv-s program:

SPORT1
    2017.02.04. 15:00 FTC RAIL CARGO HUNGARIA-THÜRINGER HC
    2017.02.04. 17:15 ALBA FEHÉRVÁR KC-KRASZNODAR
    2017.02.05. 15:00 ÉRD-ROSZTOV DON
    2017.02.05. 16:50 TEAM ESBJERG-GYŐRI AUDI ETO
  • Gabess8
    Gyakorlatilag itt látszik a szövetség évek óta tartó koncepció nélküli "munkája" eljárt felettünk az idő. Cserélgetjük a kapitányt mint mát azt a bizonyos alsóneműt. Ez sehová vezető út szerintem.
  • kaloz174
    Nagy Laci meglátásai.
  • primavis
    OK, de a mobilitás mértéke is veleszületett jelleg. Sajnálatosan alig látok mindkét nembeli hazai kézilabdásoknál ennek fejlettségére utaló jeleket. Lehet, hogy az ilyeneket korán elhajtják az utánpótlás edzők, mert kényelmetlenebbek mint a tedd ide-tedd oda típusú nagy melákok? Azt nem hinném, hogy ez nemzeti jelleg lenne, mivel pár évtizede pont ez volt az egyik adunk a külföldiekkel, főleg az északiakkal, szemben. S nem csak kézilabdában, de kosárlabdában, fociban, atlétikában is, stb. Fejleszteni azt lehet ami van, de ennek megvan a szenzitiv ideje s ha azt lekésik, akkor a fejlődés már esetleges. S szerintem ezzel van a probléma.
  • Isthy
    Igen, ezzel a kezükbe került a lehetőség, hogy akár versenybe szálljanak a csoport második helyéért. Persze nagyon kemény lesz, amihez verni kell a németeket oda-vissza, a franciákat itthon, amellett, hogy Podgoricán minden bizonnyal kikapnak. Ha a Bud kikap Szkopjében, akkor az utolsó meccsen itthon már a döntetlen is elég lenne a 2. helyhez.
  • Isthy
    A sebesség alatt komplex fogalmat értettem, beletartozik a passzsebesség, a gondolkodási és döntéshozatali sebesség is.
  • primavis
    Sikeresen szurkoltam, nyert a Vardar! Elég volt Neagu elfáradása. Most már a Fradi kezében van a második hely megszerzése!
  • primavis
    A sebesség alkati kérdés, veleszületett jelleg. A kezdők kiválogatásánál lehet szempont a technikai képességek és a fizikai adottságok mellett. Nálunk a szélsők mellett szinte csak Lékainál van meg.
    Amúgy a Bud-ot csak Neagu tartja meccsben.
  • Isthy
    Meg a 2. félidő első 5 percét is. A franciák pazarul kezdtek a szünet után és gyorsan 5 gólos előnyre tettek szert (23-18) tkp. ezzel el is döntötték a meccset. A norvégok próbáltak kapaszkodni, de nem igazán tudtak közelebb kerülni, a franciák kézben tartották a mérkőzést és végül simán nyerték a döntőt.
  • Isthy
    A balfék norvégok elrontották az első félidő utolsó 5 percét és a 3 gólos előnyükből (16-13) 1 gólos hátrány (17-18) lett a szünetre. Nagyon komoly sebességű meccs, ettől mi még fényévekre vagyunk.
  • Isthy
    A Fradinak az lenne a jó ha ők nyernének, akkor felcsillanhatna az esély akár a csoport második helyének elérésére is.
  • Isthy
    Az érdiek komoly revansot vettek a norvégokon a múlt heti vereségért. A szünet után nagyon megindultak és a norvégok nem tudták megállítani őket.
  • primavis
    De legérdekesebbnek a Bud-Vardar igérkezik 19,30-kor! Legalábbis számomra. S drukkolok a szkopljeieknek.
  • Isthy
    Mindkét BL csapatunknak jár a gratuláció a győzelmeikhez!

Az ETO az első 10 perc után felpörgött elöl és hátul is, amivel komoly verést mért a szlovénokra. A Fradinak több idő kellett, a szintén nem jó kezdés után, de ők is megoldották a szünet után, elsősorban Bíró Blanka vezetésével.
  • Isthy
    Hétvégi tv-s program:

SPORT1
    2017. január 28. szombat
    16:30 GYŐRI AUDI ETO-KRIM LJUBLJANA
    18:30 METZ-FTC RAIL CARGO HUNGARIA
    20:45 SZLOVÉNIA-HORVÁTORSZÁG

SPORT1
    2017. január 29. vasárnap
    15:30 ÉRD-BYASEN TRONDHEIM
    17:30 FRANCIAORSZÁG-NORVÉGIA
  • kaloz174
    Ok, jogos a 2 pont. Nem megfelelő posztra reagáltam.
    (Akkor engem már a mi meccsünk - Loki-Kohász - foglalkoztatott.)
    Ettől függetlenül nem gondolom, hogy Sabate lenne a megfelelő kapitány... De ez csak egy vélemény.
  • Gabess8
    Tehát vannak tehetséges fiatalok, akkor ezek szerint szar a rendszer, nincs normális szakember itthon. x éve nem tudjuk eldönteni ki legen a kapitány hosszú távon, persze időt nem adunk neki, minek az. Az MKSZ-ben múltjukból élő félistenek csak úgy elvannak.
    Nesze neked magyar kézilabda.
  • Gabess8
    Egy: nem török pálcát senki felett, kettő: leírom a véleményemet, három: szerintem itt a férfiakról volt szó.
  • Breki33
    Szélsők és átlövések nélkül nem lehet nyerni
    Origo
  • Isthy
    A férfi vb-ről
    Csaszi tömören megfogalmazta a lényeget
    Volt egy jó meccsünk (dán), két talán elfogadható és valamennyire biztató (német, horvát). A többi meg olyan volt amilyen... Ha összességében nézem ez a 7. hely önmagában elég jó, de ahogyan kialakult és ami mögötte van az nem annyira. Vannak lehetőségek a fiatalokban is, kell egy jó kapitány aki tudja őket használni és fejleszteni.
    Zubai visszavonulása időszerű volt, teljesen súlytalan már a komolyabb védőfalban és a fiatalok jobbak is nála.
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.01.26. 11:09:33
  • kaloz174
    Na és te ezt így egymagadban eldöntöd. Vagyis pálcát törsz felettem. Hát...Fő az önbizalom. Azt azonban kénytelen leszel elviselni, ha olvasol, hogy én őszintén megírom, amit gondolok. Ez esetben is ezt tettem, első mérgemben, beismerem. Cifra esetében azonban ez a vélemény mára sem módosult. Kudor Kitti esete más, a sérülése miatt. Azt azonban olvasom máshol, hogy semleges szurkolók is nagyon gyengének, a vereség egyik okának tartják az ő teljesítményét. Nagyon remélem, hogy végre megrázza magát, és beváltja azokat a reményeket, amiket sokan, így én is, fűztünk hozzá.
    Amíg Micijevic nem tér vissza, különösen szükség lesz arra, hogy mindenki nagyon odategye magát. Csak így tudjuk realizálni valós esélyeinket.

Ps: mellesleg az én - szurkolói - szemléletemen aztán édes-kevés múlik. :)
    Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2017.01.26. 11:05:36
  • Gabess8
    Elég érdekesen látod a dolgokat, hallottál már a türelemről??? Egyébként mit vártál a meccstől? Ezzel a szemlélettel nem is lesz eredmény.
  • Isthy
    Sajnos igaz az egész mostani idényre, hogy a beállós poszt nálunk szinte nem is létezik. Mert Dusi is borzasztóan gyenge, Pannának pedig még sok idő kell. Nem hogy eredményességben, még zárásokban sem tudnak érdemben hozzátenni, így a lövőinknek is komolyabb feladata van.
  • kaloz174
    Bosszantó vereség ez, sajnos. Igen, gond az, hogy nincs átlövőnk a bal oldalon. DE! Az, hogy igazoltunk egy beállóst, aki bűn-lassú, mégis végigjátszhatta a meccset, védekezésben, támadásban, az azért nagy luxus. Simán felkérném a távozásra, sajnos Kudor Kittivel együtt, aki borzasztó nagy csalódás nekem. A többiek becsülettel küzdöttek, sajnálom őket a vereségért, ők nem ezt érdemelték.