Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

háát, Pigniczki meg Tomori visszatértével valakik kiesnek a mostani keretbõl. Feltehetõen valamelyik szélsõ +?. mert nagy luxus 4 szélsõt vinni, ha amúgy meg nemigen játszák meg õket. Klasszis jobbátlövõ nélkül meg hamar kiismerik a játékunkat az ellenfelek. A beállósok remélhetõen feljavulnak az olimpiáig.
Isthy
Na igen, a 2 szerb jv. sporttárs... Nem szoktam nagyon a fekete ruhásokkal foglalkozni, de a 2. félidõben már igencsak feltûnõvé vált a ténykedésük...

DUNAFERR FOREVER!!!

Szilárd megmondta a tutit, nem kell ide figura, meg szélsõ játék, ha úgyis megy, hogy 1 passz és bumm, akkor neki -csapatnak 😊 -az is jó 😄DDDDD

(én csak annyit kérnék, ha netán lesz meccs amin ez nem megy, akkor legyenek meg a figuráink, amiket elõ tudunk kapni, szél-és beállós játékban 😊 És a védekezéssel kezdjünk vmit!! )

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Az egész tornát értékelve:

A védekezésünk egyelõre sajnos maradt kb. a VB szinten, de igazából a 8 napos felkészülés alatt nem is nagyon várhattunk csodát, fõleg Piga és Tomori kiesésével. Az olimpiára 6 hetes felkészülés lesz, ott a teljes csapattal lesz idõ összecsiszolni a hátsó alakzatot. Ha ez sikerül, akkor ott lehetünk az 1-4. helyért folyó harcban Pekingben. Ginen sajnos meglátszott a sérülés miatti meccskihagyás, csak néha voltak jó periódusai (lengyelek ellen a 2. félidõ közepétõl, a románok ellen a legvégén és ma a japánok ellen is kb. kétszer 10 perc. De az õ formájától nem tartok, Pekingben ismét hozni fogja magát, ahogy eddig mindig is tette a világversenyeken.

A támadójátékon is van mit csiszolni a sok lõtt gól ellenére. Szinte mindent állandóan középen erõltetünk a belsö három poszton, néha bevéve a beállóst is a játékba. A szélsõk alig kapnak labdát, nagyon nincsenek foglalkoztatva és ez megkönnyíti a védekezõk dolgát. Alig volt hosszú lefolyású, a falat teljesen széthúzó támadásunk, mivel a szélsõkhöz szinte nem is jutott el a labda. Görbe, Sopi és Detti egyéni játékaiból született góljaink nagy többsége. Csak néha, elvétve lehetett felfedezni néhány szép figurát. Sokszor játszottunk eszetlenül, pl. tegnap a románok ellen a 2. félidõben állandóan megpróbáltuk a nem igazán brillírozó beállósnak begyömöszkölni a labdát és ezt a románok rendszeresen lehalászták és lerohantak bennünket. A másik szintén tegnapi, hogy az állandóan lefelé ülõ Dinunak sorozatosan lefelé lõttünk és naggyá tettük. Szintén sokszor elõfordult, hogy elõkészítetlenül, kapkodva és rohanva fejeztük be a támadásainkat, amikor azt semmi sem indokolta, 2-3 passz után elkapkodott lövések nem is igazi lövõhelyzetbõl és hülye bejátszások... Ilyenre ma is és a lengyelek ellen is volt példa. Egyébként tegnap egy kicsit figyelmesebb játékkal akár meg is verhettük volna a románokat. Remélem a 6 hetes összeszoktató felkészülés ezekbõl a hibákból is kiküszöböl jó néhányat és akkor tényleg lesz esélyünk a dobogón végezni. Nagyon fogok szurkolni a csapatnak, hogy ez sikerüljön. Meg ugye ez esetben valószínûleg nem idén láthatnák valakit utoljára válogatott mezben...

HAJRÁ MAGYAROK!!!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a csajoknak! <#taps>

Simán megoldották, ahogy írtam is tegnap és vártam. Az elsõ negyedóra volt szoros utána nem volt kérdés.

DUNAFERR FOREVER!!!

a német -kubai meccsen mutatták az IHF idióta/gazember egyiptomi elnökét. Nem igazán örvendett neki, hogy ennyi európai csapat került az olimpiára. Mégis mit várt a hülyéje????
na akkor ez megvan 😊 gratulálok!

akkor mostmár jöhet a csapatépítés az olimpiára, remélem...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

na ez megvolt, a várhatóaknak megfelelõen! amit nem értek, miért égeti magát a két szerb biró? Nem szeretném õket kapni egy komolyabb ellenfél ellenében. Értem én azt amit csináltak, dehát hol irja azt a szabálykönyv, hogy a kissebb vagy könnyebb cspat tagjai letaglózhatják büntetlenül az ellenfeleket? Jó hogy senki sem sérült meg nálunk.
No minden jó, ha jó a vége s ez ma megvolt.
a lényeg az, hogy a románok is úgyanúgy fognak tartani tõlünk mint az oroszok, a mi lányainknak meg nem lesz kisebbségi komplexusuk velük szemben. S az olimpián könnyen összekerülhetünk velük ismét. Arra ugyanis gondolni sem merek, hogy ma ne jutnánk tovább. A másaik két csoportban is csak az a kérés, hogy a svédek vagy a horvátok mennek tovább, mivel a németek, franciák és dél-koreaiak már bebiztositották a helyüket. No pont ezzel a három csapattal szemben tudunk nehezebben játszani....s nem az erõviszonyok miatt, hanem küzdeniakarásban és lelkierõben maradunk velük szemben alul (ld. pl. a Vb-t is!).
Erre számítottam, hogy ki fogunk kapni. De a lényeg, hogy csak kettõvel kaptunk ki!!! Szerintem ma nem játszottunk rosszul, csak egykis szerencse kellett hozzá, hogy megverjük a románokat.
igen mert ez odaát 15 óra! A románok minden meccsüket 17 órakor játszák ottani idõ szerint.
Breki33
Tényleg holnap 2-kor kezdõdik a mecs?
Én is így látom. Ugyanakkor a j2 kiváltható egy Sopi-Detti-Anita hármassal, illetve forma szerint mások is helyet kaphatnak a gépezetben (Szûcs és Tomori is használható támadásban, Piga, Szucsánszki). Vannak jó lövõink, meg tudják oldani ezt a problémát - persze nem ártana egy Helgát vagy Bokit idézõ klasszis.
kiváncsi lennék, ha za ilyen faultokat dán játékos ellen követnének el, mit itéltek volna a biró kartácsok? Én pont attól féltem, - miután ismert volt a lengyel-japán- hogy nehogy lesérüljön Görbe vagy más meghatározó játékosunk.
Tomori a Vb-n gyenge volt, de azóta a Gyõrben bizonyitott. A beállósoknál meg nincs jobb a válogatottban levõknél, ahogy jobb átlövõben sem remekel senki, bár Mörtelnek talán bizalmat szavazhatott volna Hajdu.
én azért próbáltam volna Borbást, meg holnap is a japók ellen is megpróbálnám.

sajnos ma nem volt extraklasszis elõl -persze nem várható mindig el 11-13 gól vkiktõl- és mivel a védekezésünk nem javult akkorát így nem tudtunk nyerni.
Lovi nagyon lámpalázas, az ilyeneket be szokta vágni a kapuba, de azért a harcossága és a 2 percek amiket kiharcolt jól jöttek.
Dettinek sem ment ma 😞((
de ezek ellenére is nyerhettünk volna, ha nem kapkodunk pl. mikor kettõk voltak a különbségek, nem megyünk bele kockázatos lehetõségekbe, hanem megpróbáljuk kijátszani.
A románok se játszottak egetverõen jól, Stanca viszont baromi jól eladja az ellen elkövetett faultokat, Gabica legalább 2 kiállítása igencsak kérdéses volt...

viszont mind a tegnapi mind a mai meccsen volt 1-1 olyan fault, hogy ziccerben lévõ játékos lövõkezét visszrántották/feszítették, abszolút nem labdára irányuló mozdulatok voltak, ezekért nem piros járna a szabálykönyv szerint? (védhetnék jobban a lövõjátékosokat...)

Tonmorit direkt hagytam ki, mert bár szerintem is megerõsíti a keretet, a legutóbbi vb-n a lehetõségeihez mérten is gyengén teljesített. Így csak csendben bízom benne.

Azt nem állítom, hogy használhatatlanok lennének a beállóink, de ez egy olyan poszt, ahol nincsenek világklasszisaink (a j2 még mindig megoldhatóbb szerintem), ugye nem kell mondanom, hogy korábban kik fordultak meg ezen a poszton a magyar válogatottban...

Ettõl függetlenül igenis lehetne remek csapatot összerakni, nem ezen múlik, hogy éremért utazhatunk-e majd Pekingbe.
jön még Tomori is, beállósaink az ekkora termetû védelmekkel nem mindig boldogulnak, ilyen meg nincs sok (orosz és román). A hiányposzt a jobb átlövõ, mivel ezt tudják az ellenfelek is és könnyen középre és balra tudják húzni a védelmüket. A meglepetés gólokat ma is Görbitz, Tóth és Hornyák jobbról lõtték! A szélsõknél a formaidõzités a probléma, ott sincs baj. A védelem meg Pigaval és Tomorival jelentõsen javulhat. Aminek örvendek, az Herr mai teljesitménye volt.
Annak örülök, hogy a végén még sikerült - mondjuk így - megráznia magát a csapatnak, így egy "szép" vereség lett belõle. Csak idõt kellene szánni a játék összerakására, plusz jön még Piga, és máris egy esélyes csapatot lehetne összekalapálni az olimpiára. (Esetleg szülni/építeni/honosítani egy beállóst...)

De elõször is verjük meg holnap a japánokat!
remélhetõleg holnap Szamoránszky jobban érvényesül a kis japánok mint a mai góliátok közt (a magasabb japánok meg vékonyak, ellentétben a románokkal). A japán kapus majd minden magas labdát beszedett, de ügyes a padló közelieknél. Ha javul a védekezésünk is, akkor tényleg nem lehet baj.
Isthy
Nem cáfolt rá semmire, mivel én az elsõ félidõrõl írtam. Az utolsó mondatom pedig pont errõl szólt, hogy remélem változni fog a helyzet ugyanúgy, mint tegnap. Orsi pedig beváltotta a reményeimet.
Sajnos beállóban nem változott és így el is ment a meccs, mert erõltettük rendesen...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
29-31 lett

Ha kicsit több ésszel játszunk legalább 1 pontra jók lehettünk volna. Sajnos eszetlenül erõltettük a beállóba bejátszásokat, noha szinte sosem jöttek be. Amikor felzárkóztunk 1 gólra, elkezdtünk elõkészítetlenül lõni nem is egyszer. Nem tett rám félelmetes benyomást ez a román csapat, megfoghattuk volna õket még most idegenben is.
Holnap be kell húzni a japánok elleni meccset, nincs mese. Sztem meg is oldják a csajok simán.

DUNAFERR FOREVER!!!

no Vérten azért erre rácáfolt a II. félidõben. talán a döntetlen sikerülhetett volna, ha nem erõltetjük a beállóst s a ziccereket jobban értékesitjük.
remélhetõleg Anita lába nem sinylette meg. Ahogy besétált a végén nem látszott semmi.
Áá, a szokásos figura, pocsék védekezés, a végén pedig már nem tudunk minden támadást góllal befejezni, így többgólos hátránnyal vágunk neki a hajrának.
Isthy
13-17 a félidõ

Hihetetlen, hogy milyen eszetlen módon, szinte az összes ziccerünket az állandóan leülõ Dinuba verjük. Észre kéne már venni, hogy felfelé kellene lõni neki ziccerben vagy a lába közé, ahogy Görbe tette.
A szélsõink sajnos most sem muzsikálnak fényesen és sajnos beállóban is ugyanez van.
Remélem ahogy tegnap sikerült változtatni ezeken, úgy ma is sikerülni fog.

DUNAFERR FOREVER!!!

na ezért jó, hogy ez a mérkõzés nem számit különösebben! a románokban, különösen Beseben komoly indulatok dúlnak ellenünk. Jó lesz ha sérültek nélkül megússzuk.
a lényeg, ha a saját kezünkben van a továbbjutás sorsa! nem függünk másoktól.
s persze tárgytalan a román kamu holnap
csak ébredeztek! Így tényleg ki-ki meccs lesz, persze mai magyar gyõzelem esetén már páholyból! Hajduék remélem látták a japánokat, no meg amúgy is készültek belõlük elõzõleg is. Tessék távolról és magasan lõni kapura, megjátszani a beállóst és a szélsõket. Kemény védekezéssel nem lehet probléma a holnapi mecs.
Isthy
29-27-re nyertek a japánok

Ha netán kikapnánk a románoktól, akkor holnap velük lesz a ki-ki meccs.

DUNAFERR FOREVER!!!

14-8 után, ha a lengyelek nem ébrednek fel a II. félidõben, akkor akár ki-ki meccset is vivhatunk a japcsikkal holnap!
csak akadt még belõle, mert már 11-7 javukra. 24 perc után
a japánoknak meg kb. ennyit tart a szuflájuk, most már csak 8-7.
a lengyeleknek 15 perc alatt sikerült 1 (egy) gólt lõniük a japánoknak (akkor 5-1 volt).
Zsolti9014
épp most akartam ezt linkelni én is. hát, azért ez hatalmas sportszerûtlenség, de remélem a legnemesebb módon vágunk nekik vissza.

Hajrá Magyarország!

Isthy
Most mondjam azt, hogy ez jellemzõ és szinte vártam tõlük valami ilyesmit...

Edzés megzavarás

Nagyon remélem ezt a pofátlan szemétséget majd visszakapják kamatostul, mondjuk este a pályán.

DUNAFERR FOREVER!!!

Köszi Isthy, szó szerint ezt gondolom én is. Mi probléma lenne a nyilatkozatokkal??? Azt mond, amit gondol! Ja kérem, hogy ez van, akinek nem tetszik? Na bumm, és akkor meg mi van?

Gratulálok a gyõzelemhez, pedig nem volt egy szuper meccs! Ma a románokak is meg kéne lepni és ha talán nem a szokásos felállásban kezdenénk...no de ez nem az éndolgom 😄
Isthy
Néztem a német-svéd meccset az Eurosporton és bizony éppen csak nyertek a németek 27-26-ra. A végén a svédek kapufát lõttek, nem sok hiányzott nekik a döntetlenhez. Sztem a svédek megérdemelték volna az egyik pontot.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
"Összeszokottabb román válogatott, ráadásul odahaza, erõs játékosállomány, a vb-n is elõttünk végeztek, míg mi némi túlzással Európa leggyengébb védelmével rendelkezünk, és néhány klasszisunk pillanatnyi formájától függünk. De ezek jóformán axiómák."

Mindenesetre ezek az enyémek is.
Van mit tenni a válogatott körül.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Duby
Elõször is nagyon örülök, s büszke vagyok a csapatra. Azonban nem vagyok túl nyugodt ezután, bár legalább jó alapot sikerült képezni a játékokra való kijutásra.
Rettentõ rossz volt nézni, amit hátul mûveltünk 45 percig, erre a "védekezés" szót sem lehet alkalmazni. Nem említenék meg senkit név szerint, mert nem érdemes, sem pozitív, sem negatív irányba. Hátul katasztrófa volt, elõl pedig motivált - már-már parádé - játék, minkettõ csapatérdem.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Isthy
Sztem meg azt mond amit akar és úgy, ahogyan õ eldöntötte, fõleg a saját visszavonulásával kapcsolatban.

Amúgy meg marhára elegem van már ebbõl az országban uralkodó mentalitásból. Nehogy már az határozza meg, hogy én mit csinálok és mit mondok, hogy majd mit fog ez meg az szólni hozzá??? Engedtessék már meg nekem, hogy én eldöntsem, hogy mit teszek és mondok. Rohadtul rühellem már ezt a "megfeleljünk mindenkinek" trendit <#boxer><#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

ugyanmár már megint a fikciók, mint a Valcea-ETO meccs elõtt, h. majd szétverik a gyõri játékosokat, de ha õket nem is majd a szurkolóikon bosszút állnak, aztán ebbõl nem lett semmi.
most meg ez a "kiejtenek minket a lengyelekkel karöltve"..

Tadicin is túltesztek ezekkel az elméletekkel 😄DDD

csak akkor tudnak kiejteni, ha ahhoz mi is asszisztálunk...

jó emberek! ha a románok 9-el vernek minnket, akkor a lengyeleknek 10 kell hozzá, hogy elénk kerüljenek. Az viszont már a románoknak is rossz mert mi továbbmegyünk és õk kiesnek! Számunkra csak a 10 gólos vereség (vagy nagyobb) es hasonló arányú lengyel gyõzelem a tragédia!
Az rendben, de mi nem vagyunk románok, és én a saját meggyõzõdésemet semmiképpen sem Tadici vélt szándékaihoz mérem. (Mellesleg jelenleg éppen õk vannak felháborodva ránk a Valcea kiesése miatt, nekünk mostanában nem volt - legalábbis nem rémlik - ilyen jellegû vélt vagy valós sérelmünk.)

Kishitûség alatt nem tudom mire gondolsz, remélem, hogy nyerünk holnap, de a papírforma nem ezt mutatja. (Összeszokottabb román válogatott, ráadásul odahaza, erõs játékosállomány, a vb-n is elõttünk végeztek, míg mi némi túlzással Európa leggyengébb védelmével rendelkezünk, és néhány klasszisunk pillanatnyi formájától függünk. De ezek jóformán axiómák.)
Breki33
gondolod a románok ha megtehetik nem játszanak ki minket?

és elég kishitûnek tûnik a hozzászólásod
Ez esetben elég sajátosan fogalmaztál. Persze jó lenne, ha az utolsó fordulóban már egyáltalán nem kellene izgulnunk.
Breki33
nem sportszerûtlenségrõl beszéltem hanem az utolsó mecs páholyból történõ játszásáról
Az érdekes lenne, fõleg a japánok elleni meccsük eredményének ismeretében 😊

Mellesleg személy szerint elvetem a számolgatást, másik csapattal való kibabrálást, minden meccsre oda kell menni, és kihozni belõle a legtöbbet. (Kulcsjátékosok pihentetése nyilván belefér, de ez nyilván megkerülhetetlen.) Szégyellném magam, ha sportszerûtlenséget követnénk a románok kiejtése érdekében, de erre úgysem lesz lehetõségünk.

Ugyanakkor nem a mieinket érzem esélyesnek a románok ellen, a vb-n is az egyik legjobbunkat kellett nyújtani a legyõzésükhöz, de ott több "bemelegítõ" meccsünk volt. Ezen a tornán elsõsorban a kijutás számít, de annak immár egyértelmûnek kellene mindenki számára lennie, hogy hosszabb idõt kell szánni a közös együttlétre, a védekezés csiszolására.
Táncos ETO
Köszi a választ mindenkinek!

Hajrá Magyarok!

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig