61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Isthy
    Én sem értem, hogy miért lett ekkora divat ez a péntek... A régi szombati rend sokkal jobb volt. Ráadásul azt hiszem ezzel engem végképp leamortizáltak meccsrejárás ügyben. Mostanában a melóhelyen rendszeresek a péntek délutáni és esti melók... Már a múltkor is emiatt maradtam le a Hunnia meccsről... Most pedig megtudtam, hogy ez fog menni az év végéig... Tehát elfelejthetem a hazai meccsek látogatását az idénre, hogy az ég szakadjon rájuk!
  • Isthy
    Én meg biztos voltam benne, hogy nyerünk meg az MK nem motivál annyira
  • Gabess8
    Arra én is kíváncsi lennék kik azok a nagyeszűek, hogy finomat írjak akik péntekre teszik a meccseket
  • Gabess8
    Biztos tanult a másik csapatsportágtól, ott ez bevett szokás, csak nem tudom miért kap ki az a csapat amelyik szenzációsan játszik, mondjuk itt nem nagy különbséggel, mint a másik sportágban.
  • kaloz174
    A Hunnia, ha lehet hinni a híreknek, valamilyen lépéseket tervez, mert szerintük a bírók elcsalták a meccset.
    Varga Márta valamilyen másik meccset nézett, mert szerinte csapata szenzációsan játszott. Szerintem meg rengeteg technikai hibával. (Magamban hálás is voltam érte, nem éppen sportszerű módon.) Mint ahogy mindkét gárda. Max. annyi történt, hogy az Újváros annyit játszott, amennyi a győzelemhez kellett. Takarékoskodva erejével.
    (Biztos voltam benne, ha kellett volna, felpörögnek.)
  • kaloz174
    Mit mondjak? Én nem nagyon tudtam volna másik meccset választani...Annál sokkal idegesebb és elfogultabb vagyok.
    Na, biztos bennem van a hiba.:)
  • Isthy
    Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz!

Úgy látom akkor jól döntöttem, amikor inkább a Fradi-Csaba meccset választottam

A Fradi csak 1-0-ra vezetett, azután végig a vendégek uralták a meccset. Néha kicsit közelebb zárkózott a Fradi, de többre nem futotta az erejükből, mert a Csaba jól kézben tartotta a mérkőzést. Megérdemelten nyertek a lilák és maradtak hibátlanok a bajnokságban.

A Fradi meccs után rögtön átkapcsoltam a Hamburg-Ciudad Real BL meccs 2. félidejére. Kíváncsi voltam a meggyengült (nincs már Rutenka, Stefansson, Urios-Fonseca) spanyolok játékára. Az tény, hogy neveket tekintve gyengébb a csapat, de még így is elég jók. Simán nyertek Hamburgban (32-26), ami nem kis teljesítmény. Figyelni kell rájuk idén is.
  • kaloz174
    Akkor sikerült továbbjutni. Nem is érdemel több szót. Talán annyit, hogy ez nem volt az a ihletett hangulatú meccs, enyhén szólva sem, mint az előző Hunnia elleni.
    Az egész MK szerintem elég értelmetlen ebben a formában.
    De úgy tűnik, megyünk még 1 kört legalább. Ennyi.
  • kaloz174
    Köszi az tájékoztatást.
    (Mivel ebben az időpontban az Újváros is játszik (cunder.hu) így talán majd, ha lesz időm, a felvételt megnézem, ha az lehetséges lesz.)
  • SomogyiG
    A mai FTC-RightPhone - Mondi-Békéscsabai ENKSE meccsről 18:00-i kezdettel lesz közvetítés a honlapunkon.
  • kaloz174
    "vidreó":)(az új műfaj!:))
  • kaloz174
    Ma van MK-meccs is, a Hunnia ellen! (Erre most sajnos én sem tudok menni, de pénteken nagyon szeretnék ott lenni.)

Valamiért a pénteki időpont lett a rendszeres mostanában. Ennek is biztosan megvan az oka. (Többünknek a munkanap miatt nem a legszerencsésebb megoldás, de gondolom, alkalmazkodni kell a csapatoknak.)
    Bár azt pl. nem értem, hogy egy egyszerű információs célú csapatoldal miért nem működik már.

Addig is egy kis csemege: egy új vidreó:)
    (Vajon kinek köszönhetjük? Szívesen megtenném. )
  • Duby
    Ezt nem hiszem el, hogy megint pénteken van hazai meccs!!!

handballon már a híreket is csak több hetes csúszással tudom olvasni, hsz-eket meg se nézem. hitelességük, hozzáértésük, toleranciájuk 0, teljesen hasztalan, csak felidegesítenének, elkeserítenének.
  • kaloz174
    Teljesen igazad van. Én is igyekszem ezt az utat választani, annál is inkább, mert az arrogancia, az önteltség akadályozza az igazi, tartalmas vitákat, amikor a vitapartnert tiszteli az ember.
  • Isthy
    Így van!
    Persze jó magyaros mentalitás szerint azért rendszeresen "megtalálják" őket is, ahelyett, hogy örülnének a lehetőségnek amit ők biztosítanak.
    Látom Msevel küzdötök a "félistenek" ellen Ildyéknél. Na az ilyenek és hasonszőrű társaik miatt nem nyilvánítok ott véleményt már jó régen. Nem pazarolok rájuk egy betűt sem...
  • kaloz174
    Élőben mindig jobb nézni, sajnos, nincs mindig erre lehetőség.
    Ezért hálásak vagyunk a Cundernek.
  • kakstatter
    Alcoa FKC - Kiskunhalas NKSE nagyon jó meccs volt kint voltam élőben néztem!
  • kaloz174
    Aktuális Cunder Hírlevél:

"2009. október 5. (hétfő)
    17:30 órától: Alcoa FKC - Kiskunhalas NKSE A 2009. szeptember 30 -án lejátszott mérkőzés ismétlése. NB1. 5.forduló
    19:30 órától: Győri Audi ETO KC - Veszprém Barabás KC A 2009. október 2-án lejátszott mérkőzés ismétlése. NB1. 5.forduló
    2009. október 6. (kedd)
    17:30 órától: Győri Audi ETO KC - Veszprém Barabás KC A 2009. október 2-án lejátszott mérkőzés ismétlése. NB1. 5.forduló
    19:30 órától: Alcoa FKC - Kiskunhalas NKSE A 2009. szeptember 30-án lejátszott mérkőzés ismétlése. NB1. 5.forduló
    2009. október 7. (szerda)
    17:50 órától: Alcoa FKC - Veszprém Barabás KC Élő közvetítés - Magyar Kupa III. forduló
    17:50 órától: Dunaújvárosi NKKSE - Hunnia KSK Élő közvetítés - Magyar Kupa III. forduló
    2009. október 8. (csütörtök)
    17:30 órától: Dunaújvárosi NKKSE - Hunnia KSK A 2009. október 7-én lejátszott mérkőzés ismétlése. Magyar Kupa III.forduló
    19:30 órától: Alcoa FKC - Veszprém Barabás KC A 2009. október 7-én lejátszott mérkőzés ismétlése. Magyar Kupa III.forduló
    2009. október 9. (péntek)
    17:50 órától: Dunaújvárosi NKKSE - Kiskunhalas NKSE Élő közvetítés - Nemzeti Bajnokság I.osztály 6.forduló

A mérkőzésekhez jó szórakozást, szurkolást kívánunk!
    Üdvözlettel,
    A Cunder.hu csapata"
  • kaloz174
    Siófok-Loki:
    a meccs felvétele
  • Isthy
    Én néztem, csak még nem volt időm írni róla, de most pótolom:

Azt gondolom nem játszott jól a Veszprém. A védekezésük gyengébb volt a megszokottnál és talán emiatt is a kapusteljesítmény is elmaradt a szokásostól. Bár Nándi azért nem védett rosszul. Támadásban az átlövőknek nagyon nem ment kintről és ezért volt meglepő számomra, hogy nem igazán húzták szét a nagydarab németekből álló falat, nem használták a szélsőket. Bezzeg a Löwen... Sok gólt kaptunk szélről, nem szoktunk ennyit. Terzics nagyot betlizett, Charlienak sokat kellett vállalnia. Sulics egész jó volt, Nikola is.
    Vilovszki meg jól elkúrta a végét... Amikor eldobtuk a labdát a végén és nem ment lett gól, akkor továbbra is ott téblábolt a pályán a megkül. mezben ahelyett, hogy lerohant volna és jöhetett volna Nándi. A németek először nem is eszméltek, csak később vették ezt észre és kapura is dobtak. A gólba tartó labdát az egyik hátrafutó és sajnos a 6-oson belülről felugorva blokkoló játékos ütötte ki és ezért kaptak 7-est a végén a németek.
  • Isthy
    Gyere pénteken Újvárosba és jöhetsz bármilyen pólóban, mert a Halast csak megverjük úgy is
  • primavis
    no igen, mivel már éppen elakartam kapcsolni, nem láttam tisztán, hogy nem e acserekapus (,) fogta meg a labdát beugorva a vonal mögé? Hisz neki - ha már "kapus" akkor - szabad megfognia ott s mire fel akkor a hetes?
    Egyébként, sajnos Myrholt nem sikerült semlegesiteni, ahogy Bieleckit sem. Ez döntött végülis. A dánok meg jól tudták, mikor kell egy-egy magyart kitenni 2 percre, lehetőséget adva a németeknek az újra elhúzásra.
  • Breki33
    Veszprém meccsét senkise nézte?

A végén majdnem döntetlenre hozták, de ezt a kapuscserés dolgot a végén nem teljesen értettem. Amiből a hetes lett.
  • Mse
    igen, gondoltam ha valaki Pestről elugrik Vácra, akkor veletartok, de hiába írtam ide be -korábban is- senki nem jelzett, h. menne :( na sebaj, helyette lenéztünk rocktogonba, és istantba :D bár Boki ott nem volt ;DDD

előbb utóbb csak eljutok végre Újváros meccsre - bár lassan már annak is örülnék, ha bármilyen női kézimeccsen ott lehetnék :)

• kaloz174
    Siófok-Loki:

Egy hajtós, jó meccset láttam ma este, ahol a Siófok erején felül teljesített kb. az 50. percig. Aztán elfogyott az erő, valamint még nem érzem, hogy lenne valaki, aki összefogná a csapatot.
    Nem lehet azt mondani, hogy a Loki rossz lett volna, de a Siófok tartotta vele a lépést, bár inkább a Loki vezetett, vagy döntetlen volt, aztán sajnos a Siófok több hibát követett el, mint a Loki és ez döntő volt meg az, hogy azért a Loki több minőségi játékost birtokol. Az új játékosok még nem épülhettek be a Siófokba, bár Szűcs Viki, szerintem hasznosan játszott. A szélsők most nem érvényesültek úgy, mint máskor, mert a Loki jobban kikapcsolta őket. Buli nagyon jó volt, valamint Lovrics sem volt rossz. Mörcit valamiért egy idő után ültette Botond, aki elég sokat kísérletezgetett.
    Még mindig nem érzem, hogy a Loki összeállt volna. Mondjuk a Siófok sem.

Egészen érdekes meccs volt, azt hiszem, egyik "nagy" csapat sem jöhet könnyelműen Siófokra. Mert vagy úgy járnak, mint a Vásárhely (vereséget szenvedtek), vagy úgy, mint a Loki, vagyis nagyot kell küzdeni a győzelemért a végén.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–3. 17. p.: 9–9. 28. p.: 16–17. 34. p.: 19–18. 42. p.: 20–22. 49. p.: 22–24. 57. p.: 23–30
    Végeredmény: 25-32
  • Isthy
    Ez bizony nagyon sovány... Még csak nem is a török bajnok ellen...
    Nagyon nehéz visszavágó lesz és sajnos még a kiesés is benne van. Mint a Loki tavaly a románok ellen...

FCK-Ferencváros 31-20 (16-10)

A jelenlegi helyzetben sajnos valahol ez a realitás, nem történt csoda. Sok sikert a Fradinak az EHF kupában!
  • kaloz174
    Az Alcoa előnye nagyon szerény lett.(+3) Ennek alapján nem lesz könnyű nekik a törököknél.
  • Isthy
    Naja, jöhet sűrűbben is Újváros meccsekre
  • Isthy
    Pick Szeged-Csehovszki Medvegyi 32-32 (15-16)

Gratulálok a Picknek a döntetlenhez!

A tavalyi BL negyeddöntős ellen, lényegében irányító nélkül nagy bravúr ez a döntetlen. Nagyot harcoltak, megérdemelték az 1 pontot. Ha kicsit jobban használták volna a szélsőket támadásban, akkor összejöhetett volna a még nagyobb bravúr. Persze ahhoz kellett volna 1 normális irányító, de az most sajnos nem áll rendelkezésre. Katzirz és Krivokapics nagyot játszottak, Zvizelj is jó volt.

Szép volt fiúk!
  • kaloz174
    Grat. mindkét csapatnak!
  • kaloz174
    Na de remélhetőleg - csak ezért - nem kell tavaszig várni.
  • Isthy
    Akkor gyere majd el tavasszal Újvárosba és újra láthatod

Közben a Fradi behúzta a második BL selejtezős meccsét is 34-21-re. Ahogy várható volt a BL-be jutáshoz holnap 11-től az FCK-val kell megküzdeniük.
    A Békéscsaba kicsit megilletődött kezdés után (20. perc: 8-11) simán hozta (31-20) a minszki meccset az EHF kupában.

Gratulálok mindkét csapatnak!

Közben elkezdődött a Viasat3-on a Pick-Csehovszki férfi BL meccs.
  • Taibi
    Én is ott voltam a meccsen, csak a hazai szektorban. :)
    Jó volt látni Radulovicot!
  • kaloz174
    A tegnapi meccsen egyébként örömteli találkozásban volt részem. Csucsu is ott volt a meccsen!!
    Szeretném már végre itt is viszontlátni!
  • Gabess8
    Ez tényleg tanulságos, maga az összeg amennyiben igaz, akkor a vicc kategóriához is kevés.
    Így elolvasva nem vagyok biztos, hogy sokáig kapitány lesz Mátéfi Eszter.
  • Isthy
    Újabb tanulságos olvasmány az MKSZ-ről...

No comment...
  • Isthy
    Sztem ő Pesten volt és fuvart keresett a meccsre Köszi a beszámolót!

Kár volt azért a 20 percért az első félidőben, de a végeredményt tekintve így sem rossz ez a jelenlegi helyzetben. Alakul, formálódik a csapat, összeszoknak a játékosok és tavaszra rendben leszünk. Akkor majd otthon lesz esélyünk revansot venni. Mert most Vácott azért nem mi voltunk az esélyesek a jelenlegi helyzetben. Dolgozni kell tovább és a munkának meg lesz a gyümölcse, amit tavasszal majd learathatunk. Remélem sérülések nem fogják akadályozni a csapatot és akkor a reményeink megvalósulnak.

HAJRÁ ÚJVÁROS!!!

Ahogy hallottam a fiatal jv. sporttársak NA nyomásának megfelelőn működtek. Aki ráadásul saját játékosait sem kímélte. Mondjuk ez utóbbit én is megfigyeltem már Dabason is, ahol szintén elég keményen "aprította" őket mindhárom meccsen.
  • kaloz174
    Ezen az oldalon van még beszámoló, szerintem egészen jó és részletes
  • kaloz174
    Igen, ment.
    Te is ott voltál? Nem találkoztunk. Találkoztam az angol kollégáddal. (Time Out)Amikor ezt ide beírtad, én már úton voltam.

A meccsről:
    Éppen beestünk kezdésre, mert útfelújítások, csúcsforgalom akadályoztak erősen. Szerencsére a bírókat is, bár lehet, jobb lett volna, ha ők inkább otthon maradnak.
    Az elején nagyon szépen sikerült tartani a tempót a nyilván előrébb tartó váci csapattal. Egy ideig vagy mi vezettünk, vagy döntetlen volt az állás. (Boki egyből bemutatkozott NA-nak:), mert egy gyönyörű átlövés góllal nyitott.:) Talán tudja valaki, miért is érdekes ez.)
    Sajnos aztán, a sárga ruhások fura ítéleteitől is segítve meglépett a Vác. Egyre nőtt, 10 fölé ment a különbség. Igazából kicsit tompa, pontatlan volt a társaság, a Vác pedig elég rutinos játékosokból áll, és ezt kihasználta. A félidőt így zártuk.
    A második félidőre azonban egy másik Újváros jött ki. Sikerült felpörögni, gyorsítani a játékot. Kezdtek újra jönni Boki álompasszai. Tetszetős támadásokból szereztünk gólokat. A kapuban Győri Ági jól védett. Így megnyertük a második félidőt, aminek az lett az eredménye, hogy bár kikaptunk, mindenki nagyon elégedett volt a csapattal.
    Ha még sikerül javítani a beállós játékot, ha sikerül kicsit gyorsulni,jobban formába jönni, akkor egyre szebb eredményekre számíthatunk.
    Nyilván naív dolog lett volna arra számítani, hogy a Hunnia elleni felszabadult játékot idegenben, a szintén rutinos sztárokkal és tehetséges fiatalokkal megtűzdelt Vác ellen sikerül megismételni, de kellenek ezek a meccsek nagyon, mert nagyon sokat segítenek a csapat újraépítésében.
    Eredménytől függetlenül azt gondolom, ez egy jó, számunkra hasznos meccs volt, egy jó ellenfél ellen. Egy út elején járunk, de már most vannak biztató jelek.

Ami még érdekesség és jó érzés: nagyon sokan lőttek a csapatból gólakat. Majdnem mindenki.
  • Mse
    valaki megy ma Vácra? csörögjön rám, ha igen!? (nem vagyok online ma )