Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ettõl függetlenül midnen helyzet más, nagyban módosultak az esélyek, és ha csak a személyes emlékeimet nézem, hogy magyar csapat hányszor vérzett el a némileg esélyesebb ellenfél ellen, miközben a szurkolók - többé-kevésbé - bíztak a csodában, a statisztika szerint csodák vagy - csak egyszerûen pozitív meglepetések - ritkán történnek. Õszintén remélem, hogy sikerül ezen a "statisztikán" javítani.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Nagyon nehéz lesz a Gyõrnek az elõdöntõ nélküle... Az esélyek nagyot csökkentek, de...
Én még jól emlékszem azokra a nagyon szomorú 2005 év eleji eseményekre nálunk. Kulcsi halála, sérüléshullám (Boki, Bohus, Ivett, Lovi hiányzott még egy ideig) és mégis milyen csodát tett az akkori eléggé megviselt csapatunk a Viborg ellen, noha mindenki leírta õket. Sztem ez legalább akkora - ha nem nagyobb - érvágás volt nekünk annak idején, mint most Görbe kiválása az ETO-nak. A lányok megcsinálták és azt hiszem, ha a Gyõr ugyanígy képes lesz felszívni és odatenni magát CSAPATKÉNT akkor meglehet a továbbjutás a Zvezda ellen. Fõleg, hogy mostanában az oroszok nincsenek jó formában és a héten fognak játszani egy igen kemény bajnoki elõdöntõt a Dinamo Volgográddal.
Iszonyúan jól kell védekezni, parádézó kapusokkal és kreatívan, sok mozgással támadni elöl, keveset hibázva, hogy ne indíthassanak le az oroszok. A nem kis feladat adott, meg lehet és meg kell oldani!
DUNAFERR FOREVER!!!
Mint ahogy azt sem, hogy ebben a formában én nem sokra tartom a MK döntõt.
Vége, lejátszották a csajok, a nagyérdemû (és a névadó szponzor kiszolgálva).
Jöhet a nk.kupa mindkét csapatnak. Nézzünk elõre!
Ps: 2005. Ezt inkább hagyjuk. 😞
Jobbulást Anitának, pokoli kemény lesz így a BL...
Ha félreértettelek, sorry.
Mindenesetre a Dunaferr megszóríthatta volna az ETO-t, ha a valós tudását hozza, vagy úgy játszik, mint legutóbb ellenünk Újvárosban.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
hol nagyon optimista, hol meg nagyon pesszimista vagy 😄D
majd vasárnap elmúlik a pesszimizmusod 😉
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Az viszont szerintem már utánpótlásnevelés kérdése, hogy a kiválogatásnál túlságosan is érvényesülnek a fizikai adottságok, a sportági képességek (játék-inteligencia, mobilitás, manualitás, stb) kárára. Mig az elõbbieket lehet fejleszteni, az utóbbiakat már jóval nehezebben. És a labdajátékokban a sérüléseket fõleg a kitünõ fizikai adottságokkal rendelkezõ, de egyébként suta, nehézkesen mozduló és mobilitáshiányukat erõvel pótolni igyekvõk okozzák. Õk a durvulók s gorombák minden közvetlen érintkezést igénylõ labdasportban, hiszen ügyességbeli hiányosságaikat erõvel pótolják. Az edzõk hibája, hogy beválogatják õket, de nem igyekszenek a játéktudásukat fejleszteni és a durvaságra irányuló mozgásukat csiszolni.
Persze lelkialkat kérdése is a dolog, így pl. a veszprémi román baállóstól még szándékos durvaságot nem láttam, viszont Mocsainak sikerült pár hónap alatt játékost faragnia az addigi darabos, ügyetlen Gólembõl!
Utólag könnyû okosnak lenni, de én már akkor sem értettem, hogy ekkora elõnynél miért maradt még a pályán! Azzal meg biztos vihart hozok a fejemre, hogy Sopronyi sem teljes mértékben ártatlan az esésben és a boka aláfordulásban (a csúszós pályán kivül).
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Én fenttartásokkal fogadom ezt az elõzõ napi mérkõzés kifogást is. Ellenfelünknek is volt, késõbb is volt. Profi játékosoknak elvileg ezt bírni kell. (Akkor mi lesz az olimpián pl?)
Mörcinek nem csak simán nem ment, hanem ótvar pusztulat katasztrofális napot fogott ki.
A legjobban az fáj, hogy hosszú idõ alatt eljutottunk egy olyan szintre, amit a norvégok ellen produkáltunk. Erre pillanatok alatt nemhogy a tendenciát folytatnánk, hanem kb a 20%-ára estünk vissza. Oké, hogy a Kriszta, de akkor is.
Szóval részemrõl a para marad az EHF-et illetõen.
Az ETO esélyei is minimálisra csökkentek szerintem. Bár ne lett volna ez a kupanégyesdöntõ!
a hozzászólásod meg úgy hangzott, mintha nem lennél tisztában azzal, ami a Fradiban folyik...
nem kell semmit szétszedni, mert szétesett, belülrõl szétrohasztották...
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
a csajok azért nem tudtak felszabadultak lenni, mert egyrészt baromira fáradtak voltak , a DVSC elleni meccset mindkét csapat nagyon komolyan vette, az volt az igazi csatánk.
Lala a DVSC ellen, majd az ETO ellen is olyanokat kapott, hogy csodálkoztam hogy egyáltalán fent bírt maradni a pályán- Dettinek folyamatosan "jegelték" a sarkát, néha alig bírt rálépni, a vállát is igencsak fájlalta. Mörtelnek csak simán nem ment az ETO ellen...és el is fogytak a belsõ embereink...
(Mondjuk ha Sopronyit és Tilingert ennyire nem használjuk, ne is most várjunk tõlük csodákat....)
Azt beszéltük hazafelé az ETOsokkal, hogy Vilinek már kb. 40 percben be kellett volna hozni a cseresort, lesz ami lesz alapon, mert már akkor látszott hogy esélyünk sincs, és kellene az erõ az EHFre.
Gratulálok az ETOnak, hiába volt Tomori ennyi hetes kényszerpihenõje, megmutatta hogy mit is jelent a csapatának ha Õ is pályán van.
Görbiczet nagyon sajnálom, egy teljesen ártalmatlan szituációban, és értelmetlen meccsen sérült meg 😞(
Nem tudom mi a diagnózis, de nem csodálkoznék -Görbicz mentalitása és a tét miatt- ha akár féllábon is játszani akarna! Szurkolok neki és persze az ETOnak nagyon, mert az eddig mutattotak alapján nem azt érdemlik, hogy egy ilyen sérülés miatt ne jussanak döntõbe!
(bár eddig is úgy éreztem hogy kemény dió az orosz csapat)
azért volt pár Dunaferr drukker a Magvassyban, mégha igen jól "álcázták" is magukat 😊
Az egész MK-lebonyolítást és a meccseket is ebben a formában szinte szükséges rossznak érzem. Max. felk. torna a nk.kupákra. Így számomra illúzióromboló rendezvény. Nagyobb megbecsülést érdemelne, a kiírók részérõl a Magyar Kupa, úgy gondolom!
A Kohász teljesítményéhez:
A 10 gól tényleg sok. Dettibõl nagyon sokat kivett a Loki elleni mecccs. Ez nálunk meghatározó. Nincsenek minõségi cseréink, szemben az ETO-val. Ott ugyanis - hiába teljesített szintén önmagához gyengén Görbe - volt, aki átvállalja a góllövést. (Megnéztem: Görbe(4/3), pedig azért majdnem végig ott volt a pályán, Detti (4/2).)
Azért azt is szeretném elmondani, hogy nem csak a Kohász esetében fordult elõ, hogy éppen 1 rosszabb napot fogott ki akkor, amikor pedig nem kellett volna.
+ Egyébként meg; nézzük pozitívan: tavaly ugyanitt 3. lett a csapat. Most 2.😊 Elõreléptünk. <#vigyor2>#vigyor2>
Komolyra fordítva: nem volt ez egy jó idõpont, én azon izgultam leginkább a meccsek elõtt, hogy újabb sérülés ne legyen! Nálunk nem volt, de Görbe ugye mégis megjárta. Jobbulást neki, újra!
Viszont Anita nélkül nem is nagyon lesz, de azért próbálom magamra erõltetni az optimizmust, mert idén mintha Görbe nélkül is tudnánk jól játszani. Persze nem ugyanúgy..
Hajrá ETO, nyerjük meg a BL-t!!!
Kaptam 1 tájékoztatót a meccsek elõtt - ami egyébként mindig így van azon a tájon. Volt benne 1 lista, a játékosok felsorolásával. Mit mondjak: a miénk szemmel láthatóan kevesebb helyet foglalt. A minõségrõl nem is beszélve. (Sopronyi egy rejtély, pl. számomra. Pedig most is, mint már annyiszor, megkapta a lehetõséget.)
Piga és Gabó hiánya - ebben a helyzetben - nem kis érvágás, de jobb, hogy Pigával még nem kísérletezett Imre Vili. Nem érte volna meg a kockázatot.
Eddig nagyon bizakodó voltam az EHF-elõdöntõt illetõen, de ezután a négyesdöntõ után összeomlott minden pozitív elõérzetem. Fényévekre voltunk a Byasen-es formától, és egy kupagyõzelemhez még annál is több kéne, egy kis szerencsével megfûszerezve. <#shakehead>#shakehead><#schmoll2>#schmoll2>
Emellett gratulálok a Gyõrnek, de jobb lett volna, ha a Magyar Kupa nem is létezik, Görbe nélkül nagy bajba kerülhetnek/kerültek.
Sajnos a BL jelenlegi rendszerében valóban luxus a szereplés, mire lesz egy alternatív pénzes sorozat, vagy sikerül az EHF-bõl többet kisajtolni, a korábbi stabil BL-szereplõ Ferencvárost már úgysem érinti...
Mondjuk elindulni szerintem biztos nem tudnánk.Se csapat,se pénz.
Most képzeld,ha az ETO megnyerné a BL-t,milyen hülyén néznénk ki,hogy be sem tudnánk nevezni szerintem a BL-re.
Én inkább azzal foglalkozok és azért szurkolok, hogy a jövõ hétvégére összekapjuk magunkat a spanyolok ellen és úgy játszunk, mint a norvégok elleni meccseken. No meg persze azért, hogy az ETO valami csoda folytán teljes csapattal tudjon pályára lépni vasárnap Oroszországban.
DUNAFERR FOREVER!!!
Kár volt Görbe sérüléséért, fõleg mert teljesen értelmetlen is volt.Csak remélhetjük a legjobbakat....
Biztató Laluska szereplése, akár Hajdu szemszögébõl is s mégha nem is balkezes.
Sima volt, mint az országút. Igazából csak 6-6-ig volt esélyünk. Utána pontatlan játék temérdek technikai hibával, kiejtett és elajándékozott labdával és elkapkodott befejezéssel. Az ETO szépen megköszönte és sorra lõtte a leindításos könnyû góljait, különösebb megerõltetés nélkül. A 2. félidõ elején 18-14-ig még bíztam, de utána megint ugyanezt csináltuk és az ETO végleg eldöntötte a dolgot szinte megalázó gyõzelemmel. Ginnek valóban sokat köszönhet a Gyõr, elévülhetetlen érdemei vannak a gyõzelemben, de azért többen is jók voltak a hazaiaknál.
Nálunk Paulát kell kiemelni (nem is tudom, mi lett volna nélküle) és még Sanela is jó volt. Ritának és Esztinek voltak jó periódusai, meg talán Lovinak. Sajnos a többieknek nem ment és ez vezetett a sima vereséghez.
Ha Anita sérülésének elõzetes diagnózisa helyesnek bizonyul, akkor azt hiszem nagyon szomorú helyzetbe kerül az ETO a BL-ben. Bízzunk a csodában, mert nélküle minimálisnak látom az esélyt a továbbjutásra a Zvezda ellen. Az õ jelenléte a pályán mind a Gyõrnek, mind az ellenfélnek meghatározó a játékban. Eddig úgy gondoltam, hogy kb. 65-35 % ide a továbbjutás esélye a BL döntõbe. Ha Anita nem lesz, akkor ezt minimum a fordítottjának érzem. De egyelõre bízzunk és reméljünk!
DUNAFERR FOREVER!!!
Te lehet, hogy törzsgyökeres fõvárosi vagy, de a jelentõs többség nem. És ha hiszed, ha nem, még a IX. kerületi önkormányzatnál is dolgoznak vidékiek.
Részemrõl ezt a témakört lezártam!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Viszont nyílt egy csomó bank,benzinkút meg megdonálc.
Nem cserélünk lakóhelyet? <#hehe>#hehe>
10 milliárdok mennek Pesten baromságokra meg saját zsebbe,közben meg a megszûnés határán a sportegyesületek - ha már eddig nem tette ki a szûrûket az önkormányzat a jó telekrõl - ,a színházak,a mozik,a könyvtárak stb,majd biztos tapsolok nekik.Tök jó,mikor vidékiek okoskodnak a pesti dolgokról úgy,hogy nem élnek itt,fingjuk sincs mi zajlik városvezetés címén.
De csak ma,csak neked,csak itt:
Éljen Demszky,Gyurcsány.Tarló István a mi hõsünk,vivát.
Remélem örülsz.
Meglátszik, hogy eleve kevesen vagyunk, ráadásul a kispadon ülõk sem minõségi cserék, így nincs lehetõség pihentetni a kezdõcsapat játékosait.
Nem nagyon izgatott, mennyi lesz az eredmény, a 2005-ös vereségnél fájóbbat nem tudok elképzelni hasonló meccsen, ráadásul a feltételek sem voltak egyenlõek.
Azért drukkolok, hogy sikerüljön kipihenni magukat a csajoknak, hogy a nemzetközi kupában mindenki a maximumot tudja nyújtani.
Látva a történteket, most sem sikerült jó idõpontra tenni a MK-döntõt, a helyszínrõl nem is beszélve.
Mielõbbi jobbulást kívánok Görbének!
Más: egy vidéki önkormányzat esetén - bármelyik politikai erõ is vezesse - az ellenzékének eszébe sem jutna, hogy egy lokálpatrióta döntés ellen felemelje a szavát, hiszen azzal azonnal támogatókat vesztene.
Ugyanez Budapesten teljesen másképp mûködik. Bármelyik politikai erõ bármelyik önkormányzatnál bármelyik egyesületre szeretne áldozni, az ellenzéke azonnal támadja és lehetetlenné teszi, hiszen a lokálpatriotizmus a fõvárosban szinte 0, és nem egy egyesület van, hanem többszáz.
Teljesen jogosan vetõdik fel a kérdés, hogy Budapast mire föl támogatná a Fradit, vagy bármelyik másik klubot, ha a többit nem! Vagy mindegyiket, vagy egyiket sem! Mivel az utóbbi az "olcsóbb", ezért természetesen ezt választják, hiszen így nem érheti õket támadás semmilyen oldalról sem. Utánpótlás támogatása címen mi is kapunk ~ 1 MFt-t, de ezt a fajta támogatást mindegyik utánpótlásnevelõ egyesület megkapja.
Az már csak egy adalék - persze lehet benne kételkedni - hogy az EHF gyõzelmünkért kiutalt 1 MFt. jutalomért a IX kerületi önkormányzat vezetése kishíján belebukott. Vidéki önkormányzat esetében bele is bukott volna, hogy ilyen pofátlanul kis összeget adnak. Budapesten az volt a fõ támadási pont, hogy a csapat a VIII. kerületben játsza a meccseit, mire föl pazarolja a polgármester a drága pénzt egy "idegen" csapatra...
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Tegnap nem tudtam kimenni a csarnokba (sõt, még TV-ben sem láttam a meccseket.. <#sir>#sir>), viszont ma megyek! <#taps>#taps>
Megmondom õszintén, van bennem tartás a Dunaferrtõl rendesen, de azért hajrá ETO!!!
Bocsi ha félreérthetõ volt, de kissé elkeserítõ.......
Ott,ahol az önkormányzat saját zsebbõl vagy ráhatással nem tud pénzt tolni a sportba,ott nem lesz semmilyen értékelhetõ szintû sport.Mivel Budapesten a pénz az elvtársak,elvtársnõk,polgártársak,polgártársnõk zsebébe,cégeibe megy,így természetes módon nem jut semmi az értékes dolgokra.(Sport,kultúra,oktatás sötöbö)
Ezen az akasztás és a vagyonelkobzás segít egyedül.
Én már nem tudom bíznis emmiben, azok után, hogy focisták fizetését a többi szakosztály, többek között a kézilabdások hitelezték egy idõben, nem sok pénz várható a kasszába. Csak igazán komoly szponzor(ok) tudnák megoldani a problémát, de eúgy látszik senkienek sem csábító a Fradi vagy egyáltalán egy budapesti csapat támogatása. Csak mérhetetlen keserûséget tudok érezni.
Egyébként már másodszor használod a szétszedés kifejezést (#38865 és #38873), ezért ne csodálkozz, ha ilyen válaszokat kapsz. Sajnálom, hogy idáig fajult a dolog, de ezért elsõsorban belül kellene keresni a hibát, mondjuk pl. a csapatvezetésben.
De ha emlékszel február közepén mi is ugyanebben a helyzetben voltunk, a klub léte forgott veszélyben. Szerencsére sikerült némi megoldást találni. Azért remélem nálatok is sikerül valamit összehozni és a Fradi megmenekül a széteséstõl.
DUNAFERR FOREVER!!!
Sajnálom, hogy a kedvenc csapatomat újra szétszedik ennyi.