Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
(Más: vettem már kocsit, szóval kösz, de tárgytalan. Cápa Galant😊
gondolhatod mennyire szomorú vagyok hogy már megint nem bírtak összehozni egy tornát Veszprémben, évek óta erre várok 😞( mostmár ígéret volt rá, lehet még pár év, és meg is valósul 😊
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
lehet megint összefutunk P
beugrunk Siófokra körbenézni meg kéne pár dolog a citromfáimnak
Meg az euró árfolyamot is megnézném 😛
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Eszerint itthon nem láthatjuk a csapatot. <#schmoll2>#schmoll2>
Biztató Gál formája, sajna Nagy Laci továbbra is a pipogya arcát mutatja (nem értem, az õ termetével miért cipeli be a falba a labdát????), szerencsére Laluska ténylegesen átlövõt játszik, viszont balátlövõ sincs. Meglátjuk mi változik a második félidõben.
Több csapat is lemondta a szereplést, így elmarad a pekingi olimpiára készülõ magyar nõi kézilabda-válogatott július 2. és 4. közötti Pannon Kupája.
A szövetség tájékoztatása szerint a németek, a dél-koreaiak, a franciák és az oroszok is jelezték: nem jönnek. Egyedül Angola vállalta volna a megméretést.
„Erõs csapatok ellen szerettünk volna játszani, de õk lemondták a részvételt. Sajnálom, helyette majd sokat edzünk Tatán" - mondta Hajdu János szövetségi kapitány.
A gárda július 16-án Kolozsváron, majd 18-án várhatóan Nyíregyházán a románokkal csap össze, ezután július 22-én és 23-án Larvikban az Európa-bajnok norvégok lesznek az ellenfelek. A magyarok ezt követõen, július 25-én és 26-án a Scandinavian Openen vesznek részt, ahol elõbb a dánokkal, majd vagy a norvégokkal vagy a svédekkel mérkõznek meg. MTI
Persze abban nyilvánvalóan igazad van, hogy úgyis a védelemben "betömött lyukak" számán múlhat leginkább a szereplés.
Amennyiben sikerül a 6 hét alatt valamilyen normális védekezésfélét összehozni, akkor sztem ott leszünk a dobogón. Ott meg már bármi megtörténhet.
Ha nem sikerül rendbe tenni a védekezést, akkor marad az 5-8. hely valamelyike.
DUNAFERR FOREVER!!!
A pontszerzés reális célnak tûnik, ennél kevesebbet nem lett volna értelme kitûzni. Többet vállalni a vb után pedig túl nagy mellényre vallana, pedig arra semmi szükség.
"Peking 2008
A harmadik kalapban a nõi kézilabda-válogatott
2008. 05. 28. 14.02 Hírextra
A harmadik kalapba került a magyar nõi válogatott a pekingi olimpia kézilabdatornájának sorsolása elõtt. A nemzetközi szövetség a 12 csapatot erõsorrend alapján hat csoportra osztotta. Az elsõbe a világbajnok Oroszország és az Európa-bajnok Norvégia, a másodikba Németország és Románia került, vagyis ebbõl a négy együttesbõl kettõvel fut össze majd össze Hajdu János csapata.
Az elsõbe a világbajnok Oroszország és az Európa-bajnok Norvégia, a másodikba Németország és Románia került, vagyis ebbõl a négy együttesbõl kettõvel fut össze majd össze Hajdu János csapata, amely azonban elkerüli a vele azonos szintre sorolt Franciaországot - derül ki a magyar szövetség honlapjáról.
A sorsolást június 16-án tartják Pekingben.
A sorsolási erõsorrend:
1. Oroszország, Norvégia
2. Németország, Románia
3. MAGYARORSZÁG, Franciaország
4. Korea Köztársaság, Kína
5. Angola, Svédország
6. Kazahsztán, Brazília "
Gyõri Audi ETO
Érkezett: Mayer Szabina (FKC), Herr Anita (Békéscsaba), Fehér Viktória (Vasas), Gabriela Rotis-Nagy (Slagelse)
Távozott: Ana Djokic (Podravka)
Dunaferr
Érkezett: Temes Bernadett (DVSC), Nagy Ivett (DVSC?)
Távozott: Berta Melinda (?), Sopronyi Anett (Derecske), Gábor Eszter (Gyula)
Budapest Bank-FTC
Érkezett: Szvetlana Gridnyeva (Goldberger)
Távozott: Lucia Uhrakova, Soós Viktória, Pastrovics Melinda (mind DVSC), Kocsis Ágnes (Békéscsaba?), Kovacsicz Mónika (Viborg?)
Fehérép Alcoa FKC
Érkezett: Verica Nikolic (DVSC)
Távozott: Tápai Szabina (Randers), Fekete Csilla (Otelul Galati), Mayer Szabina (Gyõr), Szrnka Hortenzia (DVSC), Balogh Beatrix (befejezi?)
DVSC-Aquaticum
Érkezett: Lucia Uhraková, Pastrovics Melinda, Soós Viktória (mind FTC), Szrnka Hortenzia (Fehérép), Bognár Barbara (Aalborg?)
Távozott: Szûcs Gabriella (Vilcea), Temes Bernadett (Dunaferr), Nagy Ivett (Dunaferr?), Verica Nikolic (Fehérép), Ruta Latakaite (HSG Sulzbach/Leidersbach), Sütõ Edina (Derecske), Benyáts Beatrix (?), Nada Micic (?), Triffa Ágnes (Ljubljana?), Tetjana Vorozscova (?)
ASA-Hódmezõvásárhelyi NKC
Érkezett: Alzbeta Pollakova (Vasas), Sterbik Andrea (Vasas), Gaál Adrienn (Vasas)
Távozott: Jenõfi Katalin (Otelul Galati), Borbély Zsanett (Otelul Galati), Koroknai Viktória (Békéscsaba)
Tajtavill-Derecske KK
Érkezett: Sütõ Edina (DVSC), Sopronyi Anett (Dunaferr)
Távozott: Rácz Emese (Békéscsaba), Kocsik Viktória, Kereki Edina (mindkettõ visszavonult), Csapó Hajnalka (Gyula), Szabados Ibolya (Németország)
City-Line Békéscsabai ENKSE
Érkezett: Rácz Emese (Derecske), Tóth Zsanett (Vasas), Koroknai Viktória (HNKC), Kocsis Ágnes (FTC?)
Távozott: Herr Anita (Gyõri Audi ETO), Valyuch Éva (?)
Uniqa-Vasas
Érkezett: ?
Távozott: Lõw Andrea (Fleury les Aubris), Tóth Zsanett (Békéscsaba), Gaál Adrienn (HNKC), Nagy Krisztina (?), Sterbik Andrea (HNKC), Stancuta Guiu (?), Kolos Dorottya (Siófok), Fehér Viktória (?), Alzbeta Pollakova (HNKC)
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az EU-válogatottnak tagja Pádár Ildi is. Vajon hogy került, milyen okból a keretbe. Félreértés ne essék, minden elismerésem az övé, de ezt most nem értem. <#smile>#smile>
(Félreértés ne essék: nem azt szeretném, hogy õ ne legyen csapattag, inkább azt, hogy mások is ott legyenek az õ generációjából is.)
Mindenesetre, ha ilyen cikkek vannak a Tájmoutban (a hozzászólásokban utaltak utánpótlásos tényfeltáró írásra is), akkor vennem kéne.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Igaz én gyõzelmet kértem vasárnapra, de mivel nem tudtam ott lenni, nem bánom, ki is kaphattak 😉)))
Maglódi interjú nagyon jó, riporter mindenre rákérdezett amire kellett, viszont a válaszok között nem egy erõs csúsztatás van, az meg egyenesen gusztustalan, h. a segíteni akaró pártoló egyesületet lehúzza...de azért gondolom a projektor jól jött... :SS
jah és: BAJNOKCSAPAT 😄
DUNAFERR FOREVER!!!
Sztem sem volt igazán jelentõsége a meccsnek számunkra, ezért is volt a végén a sok mosolygás. Volt ugyan némi presztizs emlegetés, de azért ez a hazaiaknak volt inkább az.
Gratulálok a csapatnak az éves szerepléshez, nem volt ez rossz! <#taps>#taps>
A semleges ismerõsödnek meg mond meg, hogy nem ért a kézihez, mert a Dunaferrnek fújták a meccset a sporik. A Dunaferr pedig visszataszító és elrettentõ védekezést mutatott be, legalábbis "mértékadó zöld-fehér körök" szerint. <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Az, hogy tét nélküli volt a meccs, pontosabban csak a presztízsrõl szólt, 2 irányban is elsülhetett volna. Azt hiszem, egyik lehetõség sem lett igaz, az viszont egyértelmû, hogy a hazai csapat szépen akart búcsúzni, ennek megfelelõen össze is kapták magukat.
A Dunaferr jól tartotta magát, szerintem szép megoldásaik voltak támadásokban. (Én Pigának itt is több lehetõséget adtam volna talán.) Sajnos, a védekezésrõl ezt nem lehetett kijelenteni, bár azt el kell mondanom, hogy szerintem azért nem voltak túlzottan kemény szabálytalanságok, a sporik itt is túljátszották saját szerepüket, ráadásul nem voltak következetesek. Nem én mondtam, semleges ismerõsöm: a Fradi megkapta a hazai pályát most is.
Volt a meccsnek egy számunkra kritikus szakasza, amikor a hazaiak több góllal meglógtak. Annál jobban esett ezt követõen az a csend, ami az ellenfél szurkolótáborában volt jellemzõ, egyenlítésünk után.😊
Volt, aki azt hiányolta, miért nem volt gála? Volt, aki azt mondta, tompák voltak a csajok. Én meg azt mondom: Imre Vili már a köv.bajnokságra gyakorolt.😊 Megtehette.😊 Ezen felül lehetõséget adott a kispadon ülõknek is, ami nagyon szimpatikus volt. Jobb lett volna nyerni, de én még ilyen mosolygós vesztes Dunaferrt nem láttam.😊 Nekik ez csak 1 állomás volt; a CSAPAT együtt marad, lehet folytatni az ebben a szezonban megkezdett munkát.😊
Mörtel Reninek és Görbének grat. a gólkirálynõi címhez. <#taps>#taps>
2 góllal nyert a Fradi. Grat. nekik is. Jelenleg azonban inkább az aggódás az, amit érzek velük kapcsolatban, azok alapján, amit ott hallottam. Remélem, az informátor volt túl pesszimista.
Hajrá magyar kézisek! <#eljen>#eljen>
Köszi mindenkinek! <#worship>#worship> Jó pihenést a szezon összes szereplõjének!
Méltatlan lett volna egy bajnokihoz? Nem hiszem.
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
kár hogy nem focimeccs volt, abban tuti nyertünk volna, hamár úgy készültünk 😄DD
Gratula az ezüsthöz mégegyszer csajok, hajrá a válogatottban!!!
Sikeres év, új edzõvel
Érdekes, hogy az ifi edzõt munkáját is sikeresnek ítélik, mégis elköszönnek tõle. Jön Rapatyi, akit valamiért nem szerettek sem Békéscsabán, sem Hódmezõvásárhelyen. Ira is csak a kapusokkal foglalkozik a jövõben.
Ivett sorsa is bizonytalan még.
A Dinamo kettõs gyõzelemmel nyerte az EHF kupát. Nincs rossz napja az orosz nõi kéziseknek <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerintem egyáltalán nem meglepõ, szinte nincs is osztrák a csapatban.
Másrészt: elnézve a BL-döntõt feltûnõ volt a viszonylag sok lépéshiba. Visszagondolva a mi kiesésünkre, ott is jellemzõ volt, hogy az ellenfél elég sokszor ellépte, mégsem fújták le a sporik. Nem szerencsés, fõleg nem igazságos az sem, hogy a bírók ilyen esetben sem fújnak egységesen.
Tudom, túl szép lenne, ha nem így lenne... De jön az olimpia...
Brasov-Larvik 19-25 (10-10)
Ezzel kettõs gyõzelemmel a Larvik a KEK gyõztes.
DUNAFERR FOREVER!!!
A várakozások ellenére - szerintem - a Hypo nem kapott hazai pályát, korrekt volt a bíráskodás.
A Hypo az én várakozásaimtól elmaradt. Az oroszok viszont nagyon fegyelmezetten játszottak, annak ellenére, hogy az elején sok lehetõséget kihagytak.
Semleges szemmel nézve egy végig izgalmas, jó meccs volt. <#worship>#worship><#taps>#taps>
Azt hiszem gratulálni kell a Zvezdának. Nagyon jól megfogták a Hypo gyors játékát és így felállt fal ellen a Zvezda játéka érvényesült. Trefilov megtalálta a módszert és a játékosai ezt jól megvalósították. Ráadásul szinte szélsõk nélkül játszva, a belsõ játékosaikkal hajtották ezt végre.
DUNAFERR FOREVER!!!
Igaz, már elõzõleg sem voltam elragadtatva a hypo játékától, de ma nem igazán nõttek fel a feladathoz. Tóth képtelen ezt az orosz falat átlõni, ahogy Akimovici sem. Forditva viszont Engler kapuját 4-5 "ágyú" vette tûz alá. ha még jó szélsõi is lettek volna az oroszoknak....
Sajna, Kirsner is 4 helyzetbõl 3x hibázott.
Ami az érdekes, hogy a német birók felfogása sokkal jobban kedvezett az roszoknak, nem véletlen, hogy Prokopp a kétségbeesés szélére került...
Szabó Edina meg konkurál a férjével a kommentárok "szakszerüségét" tekintve!-😊))
TÍZ, TÍZ, TÍZ 😊
Élõben követhetõ az Eurosport2-n, a TV6-on és az EHF CL oldalán.
DUNAFERR FOREVER!!!
Megérdemelten lettek bajnokok, õk voltak a legjobbak, fõleg tavasszal, miután teljesen összerázódott a csapat.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mától új évad kezdõdik. Jönnek az átigazolások. A Szeged nyer (eddig ) 3 jó játékost (Katzirtz, Laluska, Nenadics) és veszit (eddig) eggyet: Djurkovits (+ Bajusz). Kérdés, még ki jön/megy? Beállós poszton eléggé lyukasak.
A Veszprémnél még nagyobb a köd. Vujin megy s még ki mehet, s fõleg ki jön/jöhet?
Szerintem úgy néz ki, mindkét csapat erõsebb lehet mint az idén volt. S mi lesz a többiekkel?
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Már elõtte is aljas volt, többször is odanyúlt az ellenfélnek, például Vujint vágta gyomorszájba lövés közbe, mikor Puljezevic lába alatt becsúszott éppen a labda. A piros lap teljesen jogos volt. Ha csak simán megáll, belemenés, és övék a labda, de õ oda akart sózni. Megérdemelte.
Mondjuk Djurkovic nem szolgált rá, mert a 3 kétpercébõl 2 nem biztos hogy az volt.
Mindenesetre gratulálok a Veszprémnek. Gyönyörû szezon! <#taps>#taps>