Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
Sport1 ma 18:00 KÉZILABDA férfi, barátságos MAGYARORSZÁG - LITVÁNIA

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Éppen most próbáltam információt szerezni a vasárnapi rendezvény oldalán megadott tel.számról. NE tegye senki, ha nem akarja azt hallani, hogy hívjon egy másik számot! Elképesztõ. Jó, színvonalas szervezés. <#falbav>

Isthy
Grat, gondoltam, hogy sikerült akkor pénteken, mert nem hívtál ez ügyben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Türelem, nõi tornát terem <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Péntek, szerintem nem leszek ott. De messze van még, ki tudja.
(Más: vettem már kocsit, szóval kösz, de tárgytalan. Cápa Galant😊

de az mindenképpen itthon van 😉

gondolhatod mennyire szomorú vagyok hogy már megint nem bírtak összehozni egy tornát Veszprémben, évek óta erre várok 😞( mostmár ígéret volt rá, lehet még pár év, és meg is valósul 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Ennél soha rosszabb évet

A cikk végén kiderül, hogy Vili marad itthon, nem megy Pekingbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, esetleg ott, ha valaki arrafelé lakik. Mondjuk Stanley esetleg esélyes <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
megyünk hétvégén balcsira
lehet megint összefutunk P

beugrunk Siófokra körbenézni meg kéne pár dolog a citromfáimnak
Meg az euró árfolyamot is megnézném 😛
Nyíregyháza? 😉

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
"A gárda július 16-án Kolozsváron, majd 18-án várhatóan Nyíregyházán a románokkal csap össze, ezután július 22-én és 23-án Larvikban az Európa-bajnok Norvégia lesz az ellenfél. A magyarok ezt követõen július 25-én és 26-án a Scandinavian Openen vesznek részt, ahol elõbb a dánokkal, majd vagy a norvégokkal vagy a svédekkel mérkõznek meg"

Eszerint itthon nem láthatjuk a csapatot. <#schmoll2>

Jobb védõmunka, továbbra is jó beálló játék, Mocsai révén átlövés is, no meg szélrõl is jó befejezések. Így az öszkép pozitivnek jön ki.
No, ez egy kellemes, nyugis edzõmérkõzés. Tényleg barátságos, csak sajna, a bosnyákok feltehetõen nem lesznek ennyire azok!
Biztató Gál formája, sajna Nagy Laci továbbra is a pipogya arcát mutatja (nem értem, az õ termetével miért cipeli be a falba a labdát????), szerencsére Laluska ténylegesen átlövõt játszik, viszont balátlövõ sincs. Meglátjuk mi változik a második félidõben.
kaloz174
Természetesen csalódott vagyok. Végre elérhetõ távolságban lett volna válogatott torna. <#boxer><#levele>

Breki33
Nõi kézilabda: senki nem kért a tornából, elmarad a Pannon Kupa
Több csapat is lemondta a szereplést, így elmarad a pekingi olimpiára készülõ magyar nõi kézilabda-válogatott július 2. és 4. közötti Pannon Kupája.

A szövetség tájékoztatása szerint a németek, a dél-koreaiak, a franciák és az oroszok is jelezték: nem jönnek. Egyedül Angola vállalta volna a megméretést.

„Erõs csapatok ellen szerettünk volna játszani, de õk lemondták a részvételt. Sajnálom, helyette majd sokat edzünk Tatán" - mondta Hajdu János szövetségi kapitány.

A gárda július 16-án Kolozsváron, majd 18-án várhatóan Nyíregyházán a románokkal csap össze, ezután július 22-én és 23-án Larvikban az Európa-bajnok norvégok lesznek az ellenfelek. A magyarok ezt követõen, július 25-én és 26-án a Scandinavian Openen vesznek részt, ahol elõbb a dánokkal, majd vagy a norvégokkal vagy a svédekkel mérkõznek meg. MTI
Ha a az "úgyis elért" negyeddöntõ ismét egy oroszok elleni mérkõzést jelent, akkor nem biztos, hogy mindegy lesz...

Persze abban nyilvánvalóan igazad van, hogy úgyis a védelemben "betömött lyukak" számán múlhat leginkább a szereplés.
Isthy
Röviden a véleményem a dologról: nem igazán izgat a kalapbeosztás és a csoportok, hiszen a lényeg a negyeddöntõknél kezdõdik. Oda pedig sztem el fogunk jutni, még ha marad is ilyen a "védekezésünk".

Amennyiben sikerül a 6 hét alatt valamilyen normális védekezésfélét összehozni, akkor sztem ott leszünk a dobogón. Ott meg már bármi megtörténhet.
Ha nem sikerül rendbe tenni a védekezést, akkor marad az 5-8. hely valamelyike.

DUNAFERR FOREVER!!!

Koreát mindenképp jó lenne elkerülni, de ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy Angolát is... Szerintem a románok és az oroszok jobban feküdnének nekünk, de az oroszok bitang erõsek, ha nekik kedvez a játékvezetõi felfogás, akkor szinte legyõzhetetlenek.

A pontszerzés reális célnak tûnik, ennél kevesebbet nem lett volna értelme kitûzni. Többet vállalni a vb után pedig túl nagy mellényre vallana, pedig arra semmi szükség.
kaloz174

kaloz174
A harmadik kalapban a nõi kézilabda-válogatott

"Peking 2008
A harmadik kalapban a nõi kézilabda-válogatott
2008. 05. 28. 14.02 Hírextra
A harmadik kalapba került a magyar nõi válogatott a pekingi olimpia kézilabdatornájának sorsolása elõtt. A nemzetközi szövetség a 12 csapatot erõsorrend alapján hat csoportra osztotta. Az elsõbe a világbajnok Oroszország és az Európa-bajnok Norvégia, a másodikba Németország és Románia került, vagyis ebbõl a négy együttesbõl kettõvel fut össze majd össze Hajdu János csapata.

Az elsõbe a világbajnok Oroszország és az Európa-bajnok Norvégia, a másodikba Németország és Románia került, vagyis ebbõl a négy együttesbõl kettõvel fut össze majd össze Hajdu János csapata, amely azonban elkerüli a vele azonos szintre sorolt Franciaországot - derül ki a magyar szövetség honlapjáról.

A sorsolást június 16-án tartják Pekingben.

A sorsolási erõsorrend:

1. Oroszország, Norvégia
2. Németország, Románia
3. MAGYARORSZÁG, Franciaország
4. Korea Köztársaság, Kína
5. Angola, Svédország
6. Kazahsztán, Brazília "

egy kis origós átigazolási üsszefoglaló:

Gyõri Audi ETO
Érkezett: Mayer Szabina (FKC), Herr Anita (Békéscsaba), Fehér Viktória (Vasas), Gabriela Rotis-Nagy (Slagelse)
Távozott: Ana Djokic (Podravka)

Dunaferr
Érkezett: Temes Bernadett (DVSC), Nagy Ivett (DVSC?)
Távozott: Berta Melinda (?), Sopronyi Anett (Derecske), Gábor Eszter (Gyula)

Budapest Bank-FTC
Érkezett: Szvetlana Gridnyeva (Goldberger)
Távozott: Lucia Uhrakova, Soós Viktória, Pastrovics Melinda (mind DVSC), Kocsis Ágnes (Békéscsaba?), Kovacsicz Mónika (Viborg?)

Fehérép Alcoa FKC
Érkezett: Verica Nikolic (DVSC)
Távozott: Tápai Szabina (Randers), Fekete Csilla (Otelul Galati), Mayer Szabina (Gyõr), Szrnka Hortenzia (DVSC), Balogh Beatrix (befejezi?)

DVSC-Aquaticum
Érkezett: Lucia Uhraková, Pastrovics Melinda, Soós Viktória (mind FTC), Szrnka Hortenzia (Fehérép), Bognár Barbara (Aalborg?)
Távozott: Szûcs Gabriella (Vilcea), Temes Bernadett (Dunaferr), Nagy Ivett (Dunaferr?), Verica Nikolic (Fehérép), Ruta Latakaite (HSG Sulzbach/Leidersbach), Sütõ Edina (Derecske), Benyáts Beatrix (?), Nada Micic (?), Triffa Ágnes (Ljubljana?), Tetjana Vorozscova (?)

ASA-Hódmezõvásárhelyi NKC
Érkezett: Alzbeta Pollakova (Vasas), Sterbik Andrea (Vasas), Gaál Adrienn (Vasas)
Távozott: Jenõfi Katalin (Otelul Galati), Borbély Zsanett (Otelul Galati), Koroknai Viktória (Békéscsaba)

Tajtavill-Derecske KK
Érkezett: Sütõ Edina (DVSC), Sopronyi Anett (Dunaferr)
Távozott: Rácz Emese (Békéscsaba), Kocsik Viktória, Kereki Edina (mindkettõ visszavonult), Csapó Hajnalka (Gyula), Szabados Ibolya (Németország)

City-Line Békéscsabai ENKSE
Érkezett: Rácz Emese (Derecske), Tóth Zsanett (Vasas), Koroknai Viktória (HNKC), Kocsis Ágnes (FTC?)
Távozott: Herr Anita (Gyõri Audi ETO), Valyuch Éva (?)

Uniqa-Vasas
Érkezett: ?
Távozott: Lõw Andrea (Fleury les Aubris), Tóth Zsanett (Békéscsaba), Gaál Adrienn (HNKC), Nagy Krisztina (?), Sterbik Andrea (HNKC), Stancuta Guiu (?), Kolos Dorottya (Siófok), Fehér Viktória (?), Alzbeta Pollakova (HNKC)

Isthy
Ez van... behívták és kész... ugyanúgy, ahogy Kirsnert a válogatottba... sztem ez utóbbit sem érted... én nem kommentálom ezt sem, mert már meguntam...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én meg már várom, hogy megérkezzen, mert az indulástól elõfizetõje vagyok <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Off: ok, szóval akkor félreértés nem lesz, remélem. <#nyes>

kaloz174
Az NSO ír a válogatottak debreceni gálameccsérõl.
Az EU-válogatottnak tagja Pádár Ildi is. Vajon hogy került, milyen okból a keretbe. Félreértés ne essék, minden elismerésem az övé, de ezt most nem értem. <#smile>
(Félreértés ne essék: nem azt szeretném, hogy õ ne legyen csapattag, inkább azt, hogy mások is ott legyenek az õ generációjából is.)

Duby
Igen, tényleg nagyon ott van. Pislogtam nagyokat. Gondolom az igazság valahol középúton van, de az még akkor is hihetetlenül meredek. Vagy még meredekebb, mert akkor a nagyfõnök is sáros, meg a szurkolók is, meg mindenki...
Mindenesetre, ha ilyen cikkek vannak a Tájmoutban (a hozzászólásokban utaltak utánpótlásos tényfeltáró írásra is), akkor vennem kéne.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

mértéktadó? 😄DDDD

Igaz én gyõzelmet kértem vasárnapra, de mivel nem tudtam ott lenni, nem bánom, ki is kaphattak 😉)))

Maglódi interjú nagyon jó, riporter mindenre rákérdezett amire kellett, viszont a válaszok között nem egy erõs csúsztatás van, az meg egyenesen gusztustalan, h. a segíteni akaró pártoló egyesületet lehúzza...de azért gondolom a projektor jól jött... :SS

jah és: BAJNOKCSAPAT 😄

Isthy
Pffff... Nem semmi a Maglódi interjú a handball.hu-n... néha csak kapkodtam a fejemet, hogy miket mond... nem is tudom, mondjam-e azt, hogy érdemes elolvasni...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyetértek az általad leírtakkal.

Sztem sem volt igazán jelentõsége a meccsnek számunkra, ezért is volt a végén a sok mosolygás. Volt ugyan némi presztizs emlegetés, de azért ez a hazaiaknak volt inkább az.

Gratulálok a csapatnak az éves szerepléshez, nem volt ez rossz! <#taps>

A semleges ismerõsödnek meg mond meg, hogy nem ért a kézihez, mert a Dunaferrnek fújták a meccset a sporik. A Dunaferr pedig visszataszító és elrettentõ védekezést mutatott be, legalábbis "mértékadó zöld-fehér körök" szerint. <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Számomra, mint általában a többi meccs is, a tegnap esti is nagy élmény volt – ott csarnokban. Igaz, hogy NA és 2 meghatározó játékos távozott a Fradiból, de a szezon végére nyilván az új edzõ munkája beérhetett ott is, valamint érkeztek a Népligetbe szerintem kimondottan jó új csapattagok (pl, Juhász, Kovacicz). A fiatalok is nyilván egyre érettebb játékot mutatnak. (Zácsik, Szucsánszky). Így egyáltalán nem várt könnyû feladat a Kohászra.
Az, hogy tét nélküli volt a meccs, pontosabban csak a presztízsrõl szólt, 2 irányban is elsülhetett volna. Azt hiszem, egyik lehetõség sem lett igaz, az viszont egyértelmû, hogy a hazai csapat szépen akart búcsúzni, ennek megfelelõen össze is kapták magukat.
A Dunaferr jól tartotta magát, szerintem szép megoldásaik voltak támadásokban. (Én Pigának itt is több lehetõséget adtam volna talán.) Sajnos, a védekezésrõl ezt nem lehetett kijelenteni, bár azt el kell mondanom, hogy szerintem azért nem voltak túlzottan kemény szabálytalanságok, a sporik itt is túljátszották saját szerepüket, ráadásul nem voltak következetesek. Nem én mondtam, semleges ismerõsöm: a Fradi megkapta a hazai pályát most is.
Volt a meccsnek egy számunkra kritikus szakasza, amikor a hazaiak több góllal meglógtak. Annál jobban esett ezt követõen az a csend, ami az ellenfél szurkolótáborában volt jellemzõ, egyenlítésünk után.😊

Volt, aki azt hiányolta, miért nem volt gála? Volt, aki azt mondta, tompák voltak a csajok. Én meg azt mondom: Imre Vili már a köv.bajnokságra gyakorolt.😊 Megtehette.😊 Ezen felül lehetõséget adott a kispadon ülõknek is, ami nagyon szimpatikus volt. Jobb lett volna nyerni, de én még ilyen mosolygós vesztes Dunaferrt nem láttam.😊 Nekik ez csak 1 állomás volt; a CSAPAT együtt marad, lehet folytatni az ebben a szezonban megkezdett munkát.😊

Mörtel Reninek és Görbének grat. a gólkirálynõi címhez. <#taps>

2 góllal nyert a Fradi. Grat. nekik is. Jelenleg azonban inkább az aggódás az, amit érzek velük kapcsolatban, azok alapján, amit ott hallottam. Remélem, az informátor volt túl pesszimista.

Hajrá magyar kézisek! <#eljen>

Köszi mindenkinek! <#worship> Jó pihenést a szezon összes szereplõjének!

Breki33
Június elején és középén világbajnoki selejtezõre kényszerül a magyar férfi kézilabda-válogatott Bosznia-Hercegovina ellen. Skaliczki László együttese felkészülési célból májusban két találkozót vív a litvánokkal: elõször május 29-én, csütörtökön csapnak össze a felek Gyöngyösön.
Duby
Épp most beszélgettünk a kollégákkal, hogy miért nem tudtak egy gálameccset elõadni? Miért kellett ezt tök fölöslegesen komolyan venni? Még az hiányzott volna, hogy valaki megsérüljön. Gálázni kellett volna egyet, kínai figurák, a kézilabda, a szezon ünneplése. Kihozni egy x-et, vagy gyõzzön a Fradi, tökmindegy, de ez felesleges volt.
Méltatlan lett volna egy bajnokihoz? Nem hiszem.

Táncos ETO
Az illúzió számomra nem ezen a meccsen szállt el..

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

lejtõ 😊

kár hogy nem focimeccs volt, abban tuti nyertünk volna, hamár úgy készültünk 😄DD

Gratula az ezüsthöz mégegyszer csajok, hajrá a válogatottban!!!

kaloz174
Vissza hazai vízekre:
Sikeres év, új edzõvel

Érdekes, hogy az ifi edzõt munkáját is sikeresnek ítélik, mégis elköszönnek tõle. Jön Rapatyi, akit valamiért nem szerettek sem Békéscsabán, sem Hódmezõvásárhelyen. Ira is csak a kapusokkal foglalkozik a jövõben.
Ivett sorsa is bizonytalan még.

Isthy
Itxako-Dinamo Volgograd 20-23 (8-9)

A Dinamo kettõs gyõzelemmel nyerte az EHF kupát. Nincs rossz napja az orosz nõi kéziseknek <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

A Brassó nem igazán erõs csapat, legfeljebb román viszonylatban. Megerõsödik viszont õsztõl, komoly átigazolásokkal (köztük a Valceatól is: Galca, Lecuseanu + a volt Slagelses Lungu, stb.)!
Én azt a kommentárt dijaztam, hogy: " a birók jól/egyenlõen alkalmazzák a test-test elleni játékot"! No, ez megnézve az orosz lányok többségét, nem igazán elõny a Hypo, vagy akárki más számára sem!
kaloz174
Többen írják a BL-meccs kapcsán, hogy a szurkolás nem volt éppen a legjobb.
Szerintem egyáltalán nem meglepõ, szinte nincs is osztrák a csapatban.

kaloz174
A románok otthon is ki tudtak kapni?

Másrészt: elnézve a BL-döntõt feltûnõ volt a viszonylag sok lépéshiba. Visszagondolva a mi kiesésünkre, ott is jellemzõ volt, hogy az ellenfél elég sokszor ellépte, mégsem fújták le a sporik. Nem szerencsés, fõleg nem igazságos az sem, hogy a bírók ilyen esetben sem fújnak egységesen.
Tudom, túl szép lenne, ha nem így lenne... De jön az olimpia...

Isthy
Egyetértek, tényleg jó meccs volt és izgalmas is. Fõleg az elsõ meccs gyenge színvonalához képest.

Brasov-Larvik 19-25 (10-10)

Ezzel kettõs gyõzelemmel a Larvik a KEK gyõztes.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azt hiszem, au oroszoknak gratulálni kell, mert ezt a kupát mindenképpen megérdemelték.
A várakozások ellenére - szerintem - a Hypo nem kapott hazai pályát, korrekt volt a bíráskodás.
A Hypo az én várakozásaimtól elmaradt. Az oroszok viszont nagyon fegyelmezetten játszottak, annak ellenére, hogy az elején sok lehetõséget kihagytak.

Semleges szemmel nézve egy végig izgalmas, jó meccs volt. <#worship><#taps>

Isthy
Hypo-Zvezda 29-31 (15-15)

Azt hiszem gratulálni kell a Zvezdának. Nagyon jól megfogták a Hypo gyors játékát és így felállt fal ellen a Zvezda játéka érvényesült. Trefilov megtalálta a módszert és a játékosai ezt jól megvalósították. Ráadásul szinte szélsõk nélkül játszva, a belsõ játékosaikkal hajtották ezt végre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Egy iluzióval megint szegényebbek lettünk...
Igaz, már elõzõleg sem voltam elragadtatva a hypo játékától, de ma nem igazán nõttek fel a feladathoz. Tóth képtelen ezt az orosz falat átlõni, ahogy Akimovici sem. Forditva viszont Engler kapuját 4-5 "ágyú" vette tûz alá. ha még jó szélsõi is lettek volna az oroszoknak....
Sajna, Kirsner is 4 helyzetbõl 3x hibázott.
Ami az érdekes, hogy a német birók felfogása sokkal jobban kedvezett az roszoknak, nem véletlen, hogy Prokopp a kétségbeesés szélére került...
Szabó Edina meg konkurál a férjével a kommentárok "szakszerüségét" tekintve!-😊))
BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT!!! 😊
TÍZ, TÍZ, TÍZ 😊

Isthy
Ma délután 5-tõl nõi BL döntõ visszavágó.

Élõben követhetõ az Eurosport2-n, a TV6-on és az EHF CL oldalán.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a Veszprémnek a bajnoki címhez! <#taps>

Megérdemelten lettek bajnokok, õk voltak a legjobbak, fõleg tavasszal, miután teljesen összerázódott a csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Minden jó, ha a vége jó! A csapatok csak azt csinálhatják, amit a szövetség, illetve az általa delegált és instruált játékvezetõk megengednek nekik.
Mától új évad kezdõdik. Jönnek az átigazolások. A Szeged nyer (eddig ) 3 jó játékost (Katzirtz, Laluska, Nenadics) és veszit (eddig) eggyet: Djurkovits (+ Bajusz). Kérdés, még ki jön/megy? Beállós poszton eléggé lyukasak.
A Veszprémnél még nagyobb a köd. Vujin megy s még ki mehet, s fõleg ki jön/jöhet?
Szerintem úgy néz ki, mindkét csapat erõsebb lehet mint az idén volt. S mi lesz a többiekkel?
Táncos ETO
Most már látható miért is vette meg 38 milláért a Szeged a Magyar Kupát..

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Duby
Megérdemelte.
Már elõtte is aljas volt, többször is odanyúlt az ellenfélnek, például Vujint vágta gyomorszájba lövés közbe, mikor Puljezevic lába alatt becsúszott éppen a labda. A piros lap teljesen jogos volt. Ha csak simán megáll, belemenés, és övék a labda, de õ oda akart sózni. Megérdemelte.
Mondjuk Djurkovic nem szolgált rá, mert a 3 kétpercébõl 2 nem biztos hogy az volt.
Mindenesetre gratulálok a Veszprémnek. Gyönyörû szezon! <#taps>