Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A válasz egyszerû: más sportágakban nagyobb mezõny is indul már hagyományosan, és mivel azok a legnézettebbeknek számítanak, vilgászerte több profi sportoló szakmájának számít, ez valahol logikus is.

Félreértés ne essék, én sem bánnám, ha több magyar egység indulhatna legalább egyesben, és azon túl, hogy úgymond hagyományos magyar sportágak, nagyon is szeretem nézni a kajak-kenut vagy az öttusát (az atlétikát és az úszást is szeretem, de az ezekben folyó a nyilvánvaló doppingolásoktól rosszul vagyok, a tornától pedig a pontozási botrányok miatt). Sajnos ez a realitás, mivel az olimpia manapság elsõsorban médiaesemény.
teljesen egetértek primavis-al, ha valaki megosztja a kajak-kenu tábort az csak FRK, eddig diktatúra volt, most végre nem csak róla szól a verseny, léteznek rajtakívül is edzõk, az õ versenyzõin kívül is tehetséges versenyzõk.(ami igen csak fáj annak aki egyedül ült a tutiban.) Ez lenne a normális, és nem az ami eddig volt, hogy egy edzõ diktálta a feltételeket a szövetségnek.

Az már csak hab a tortán, hogy egy szuper jó párosnak -akik odavissza verték a világot- az edzõnõ makacssága miatt jelenleg csak ennyi esélye van a németek ellen, mert eddig nem készülhettek együtt.

DE ahogy Kovács Katit ismerem, nem lesz ez sokáig így, hogy elõttük ér be bárki is!

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Ui. mielõtt valaki a fejemre ütne, persze a küzdõsportokban is ilyen a nevezési lehetõség, de atlétikában miért lehet három , úszásban, tornában, stb. meg 2 sportolója egy-egy számban egy országnak? Azok is egyéni sportok.
Túldramatizálod a helyzetet! Csak egy diktatorikus szemléletû edzõrõl szól az egész mese! Másrészt bõven vannak új és új tehetségek (ld. az 1000 m nyertes lányokat a Vb-n s most is, a Sáfrán testvéreket és a többieket)és persze vannak más országokban is. Jómagam a melbourni olimpiától követem figyelemmel ezt a sportágat, s tudom, hogy akkor és jóval késõbb is hány ország jelent meg (kvalifikációk nélkül!) egy egy Vb-n vagy olimpián! S mennyi most! Seholsem voltak a távolkeletiek és "távolnyugatiak", stb, vagy a SzU utódállamai! S ne felejtsük el, hogy ebben a sportágban a legszigorubb a benevezés is, azáltal, hogy csak egy egysége indulhat minden számban egy országnak (ez a NOB és a nemzetközi szövetség hibája, mivel az "ókorban" a fentiek miatt ez helyes volt, ma már meghaladott!). Az is mese, hogy nem tv-re való, mivel 100x izgalmasabb egy 500 m-es kajak vagy kenuverseny mint egy 2000 m-es evezõs, vagy egy vitorlázó! Az idõrõl már nem is beszélve! Valami nagyon büzlik Dániában a NOB környékén!
Duby
A jó magyaros állapotok akkor itt is eluralkodtak. "FRK-s" és szakadár, osszuk meg itt is az egész sportágat, vívjuk csak a belháborúkat, húzzuk a strigulákat, hogy akkor most vezet az egyik, de következõre egyenlít a másik, meg különbenis az egyik ilyen, de a másik banda meg amolyan...
...közben a mi kis belháborúnk már nem is a mezõny élén zajlik, hanem pl. a németek mögött, még egy kis idõ, és többek is elénk kerülnek, de nem baj, mi jól elvagyunk, és húzkodjuk a strigulákat, és gyûlüljük egymást, magunkat. <#falbav> <#heureka>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Ami meg a kajak-kenut illeti, a nõknél teljes siker a "szökevények" tábora számára. Ha egyenlitenének is a Fábiánné féle a páros és a négyes, 3 hét múlva, akkor is ott van még a 3-ik döntõ összecsapás Katiék részére. Mivel KK egyesben már nem kell párbajozzon, nem sok esélyt adok a FRK kedvenceknek.
Ahogy ma a fiuk játszottak annál csak jobban lehet....de mit akarunk olimpiáról és Vb-rõl beszélni, amikor egy ilyen 12 egy tucat csapatot mint a bosnyák ilyen kinkeservvel tudunk csak két sovány gólocskával megverni. Vajon kapunk e Sarajevoban ilyen mértéktartó biráskodást? Kötve hiszem...Nagy Laci, Ilyés és ma Gulyás is katasztrófális teljesitményt nyújtottak (az elsõ ketõ nem elõsször...).Ennyi ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni.Ráadásul igazi kapus teljesitmény sem volt egyik kapusunk részérõl sem. No meglátjuk jövõ vasárnap....
Azért ez nem holnaptól lesz <#vigyor2>

Hanem majd akkor,ha a keret összeállításnál is a sógor-koma-ki kinek a barátnéja rendszer fog uralkodni.
Mondjuk ez a kézilabda mai helyzetében nem fenyeget,lassan bizonyos posztokra ember sem lesz <#shakehead>
kaloz174
"Még egy-két ilyen húzás,és számomra totálisan érdektelenné válik a kézilabda-válogatott is,úgy mint a magyar álomtizengy."

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Az utolsó mondatoddal egybecsengve én is nagyon remélem, hogy most sikerül valami értékeset elérnie ennek a csapatnak az olimpián. Mert ha marad ez a vezetõi gárda a mostani "munkájával", akkor nem biztos, hogy a következõ olimpián is láthatjuk a nõi csapatot játszani.

Most lesznek a hétvégén az EB kvalis meccsek visszavágói, kíváncsi leszek néhány eredményre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A játékosokról szerintem nem igazán beszéltünk... Leginkább az MKSZ ebben illetékes "pozicionistáiról"...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én már elég régen elvesztettem...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos már elég régóta folyik ez és ki tudja hová jut a sportág általa... Bár nekem vannak tippjeim... Mondjuk oda, ahová a röplabdát is vitte a sportvezetõ úr és csapata...

DUNAFERR FOREVER!!!

Van benne igazság amit mondasz,de hallottál egyetlen egy embert is megszólalni a "szakmából" a meglévõ problémákról,vagy az mûködik,hogy inkább a kicsi tuti még 10évig.
Szépen megszavazzák az elnökséget 99%-al,úgy mint régen a Hazafias Népfrontot,és megy minden szépen tovább.A szakmai és erkölcsi züllés minden szinte,a jó PR,és az Ágai-gálák.

Szerintem jól nézzük meg a lányokat az idei olimpián,mert nem egyhamar szerepel magyar kézilabda válogatott megint ötkarikás játékon.
kötve hiszem hogy bármelyik játékost megkérdezte volna, hajlok rá, h. papagályként rikácsolja amit kell, egy kis burkolt közvetett szurkolói maipuláció...

persze meglehet tévedek...de sajnos mostanában igencsak elvesztettem az MKSZbe vetett bizalmam...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Szívem szerint megkérdeztem volna tõle, melyik játékosokat kérdezte meg...De teljesen felesleges fokozni a feszültséget, ennek is a csapat látja kárát.

kaloz174
Szerintem azért nem kellene mindenkit 1 kalap alá venni, játékosokat, csapatvezetõket egyaránt. <#schmoll2>

Még egy-két ilyen húzás,és számomra totálisan érdektelenné válik a kézilabda-válogatott is,úgy mint a magyar álomtizengy.

Ezt a büdös liberálbolsevik,sógor-koma-haveri alapon mûködést végre meg kellene állítani,bár a kéziszövetségnek elég jó a PR-ja,hála az Ágainak meg az ÁgaiTV-nek.

<#violent>
hajj, hát az egyik klubvezetõfia megmondta a tutit handball.hu-n, Mezeit jobban szeretik a lányok, sokkal jobb szakember, és Misi csak a reklamálásaival veteti észre magát...

pffff.... :S

Nem szép dolog ilyet mondani a szent tehenekrõl <#nyes>

Bizonyára szakmai okai vannak,hogy nem viszik a megszokott gyúrót,biztosan a helyette utazó személy más,abszolút korszerû módszereket tud alkalmazni,úgymint kézrátétel,ráolvasás valamint a tehéngruppal történõ ütemes együttbólogatás. <#hehe>

Tragédia egyébként ami folyik a szövetségben <#shakehead>
Isthy
Talán az MKSZ illetékes csapatát kellene megkérdezni errõl... sztem kellenek az "elvtársak a közös túrára"

DUNAFERR FOREVER!!!

Táncos ETO
Lehet tudni valamit az okokról?

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Isthy
Ma kiderült, hogy Juhász Gabi sem marad a Fradiban... már nem is tudok igazából mit mondani... <#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Sajnos, én is erre látok nagyobb esélyt. <#rolleyes>

Isthy
Na igen, jól látod a dolgot, álom...

Viszont nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz Misi ügyének a vége... sztem itthon fog maradni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Fenébe, ha Mochalinát el lehetett mozdítani a Ladából, nekünk kellett volna! Sõt, ha ezt a két játékost most Újvárosban mutatnák így be...
...oh, édes álom, be szép is vagy... <#rolleyes>

kaloz174
Ez tetszik. <#taps> Remélem, hogy Gabca megtalálja a számítását. Nagyon szurkolok neki változatlanul, természetesen.
(Nem sokan ismernék meg ennek a képnek az alapján itthon.😊)

Isthy
Bemutatkozás

Ismét a 13-as mez <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Kézilabda: Kindl Podgoricán, Kovacsicz Viborgban

Friss hír?😊 Részben.

kaloz174
Mi ebben a magyar? <#vigyor2><#wink>

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Magyar kézifricska az olimpiai bajnok dánoknak
2008. 06. 02., 7:11

Meglepetésre 25-24-es gyõzelmet aratott a Kovács Péter vezette török nõikézilabda-válogatott az olimpiai bajnok Dánia ellen a decemberi Európa-bajnokság selejtezõinek elsõ mérkõzésén. A kontinensviadalnak december 2-14-e között Macedónia ad otthont.

"Egy török újságíró megkérdezte tõlem: mi számítana igazán nagy meglepetésnek? Mondtam neki, ha tizenöt góllal nyerünk, arra szerintem felkapná a fejét a világ, de erre elég kevés az esély. Nyerjünk egy góllal, és nagyon boldog leszek" - nyilatkozta Kovács Péter a Dánia elleni nõi Eb-selejtezõt megelõzõen.

Blokkolt AD

Az egykori vb-ezüstérmes, világválogatott kiválóság hónapok óta irányítja a török válogatottat, s jóslata bevált, hiszen tanítványai egy góllal legyõzték olimpiai cím védõjét, Dániát az Eb-selejtezõk odavágóján.

Eredmények, Eb-selejtezõk, 1. mérkõzések
Törökország - Dánia 25-24 (14-11)
gól: Y. Özel 6, Iskenderoglu 5, Y. Yilmaz 5, Nakcivanli 4, Sahin 3, Yesilbayir 1, Özbahar 1, illetve Jörgensen 7, Nörgaard 4, Kviesgaard 4, Skov 4, L. Mortensen 2, K. Kristensen 1, Lund Nielsen 1, Krogshede 1

Fehéroroszország - Szlovénia 29-25 (14-13)
gól: Artszjuhovics 11/1, Hrigorjeva 6, Platanovics 4, Kurcsankova 3/1, Kulik 2, Kamensikova 2, Kandracjeva 1, Bulava 1, illetve Oder 11/7, Varlec 3, Mitrusevska 3, Son 3, Irman 2, Oven 2, Argenti 1

Izland - Románia 23-37 (8-21)
gól: Skúladóttir 5, Stefánsdóttir 5/3, Kjarnested 4, Gudmundsdóttir 3, Einarsdóttir 2, Sigurdardóttir 2, Bragadóttir 1, Einarsdóttir 1, illetve Olteanu 6, Meirosu 5, Balint 4, Ardean Elisei 4, Manea 4, Stanca 3, Lecusanu 3, Amariei Lungu 3, Neagu 3, Luca 1, Bradeanu 1

Hollandia - Szerbia 24-23 (15-13)
gól: Feijen 6, Hofman 5, Lamein 4, van der Heijden 3, van der Wissel 2, Paap 2, Karsten 1, Visser 1, illetve Eric 8, Lekic 5, Medved 2, Veraja 2, Popovic 2, Stevin 1, Milosevic 1, Damjanovic 1, Rajovic 1

Lengyelország - Portugália 37-28 (20-13)
gól: Kudlacz 10, Majerek 7, Polenz 5, Niedzwiedz-Cecotka 5, Obrusiewicz 5, Chudzik 3, Malczewska 2, illetve Barbosa 9, J. Sousa 7, A. Sousa 5, Seabra 4, Tavares 3

Svédország - Csehország 25-19 (8-12)
gól: Torstenson 9, Helgesson 5, Ahlm 3/1, Flognman 2, Boson 2, Wiel Freden 2, Utkovic 2, illetve Knytlová 6/2, Vasková 5, Poznarová 2, Simerská 2, Vojtísková 2, Tomecková 2

Spanyolország - Litvánia 24-19 (12-10)
gól: Mangue 7/2, Martín 6, Pinedo 4, Garmendia 2, Beatriz Fernández 2, Ortuno 1, Barno 1, Begona Fernández 1, illetve Bernataviciute 9/3, Jergutyte 4, Stellbrink 4, Latakaite 1, Bugeniene 1

Olaszország - Ausztria 27-29 (14-17)
gól: Pistelli 7, Furlanetto 5, Barani 4, S. Scamperle 4, Anisenkova 3, Pavlik 3, Popescu 1, illetve Engel 9/3, Acimovic 7, Thurner 6, Scheffknecht 3, Spiridon 2, Plach 1, N. Stummvoll 1

Montenegró - Horvátország 40-35 (21-13)
gól: Popovic 16/3, Radicevic 7, Radovic 6, Savic 5, Jovanovic 3, Selmanovic 2, Orlandic 1, illetve Horvat 7, Arslanangic 7/4, Tatari 5, Penezic 5, Pasicnik 3/1, Palcic 2, Franic 2, Zebic 2, Golubic 1, Ambros 1

Szlovákia - Ukrajna 27-28 (12-15)
a szlovák gólszerzõk: Benusková 6/4, Jakubisová 5, Stuparicová 4, Simáková 4, Glankovicová 3, S. Farkasová 2, Porvazníková-Hrabovská 2, Dubajová 1
Ukrajna legjobb góllövõi: Podpalova 11/2, Vergeljuk 5, Radcsenko 4, Simkutye 3

A tíz párharc gyõztese csatlakozik a már biztos Eb-résztvevõnek tekinthetõ hat együtteshez, Macedóniához, Norvégiához, Oroszországhoz, Magyarországhoz, Németországhoz és Franciaországhoz.
Duby

hát ezt nem én szerveztem, de még az az idõ is eljöhet 😉)))

Isthy
Mint a mostanra szervezett veszprémi Pannon kupa? Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni <#ravasz1><#bee1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

csak szervezés kérdése 😉))

kaloz174
Megvolt de. a Közgyûlés. Kb. 700 meghívott volt jelen, kimondottan szûk kézis kör. Kitûntetés, szokásos beszédek és jó beszélgetések a régi ismerõsökkel.
Biztos érdekes lehetett azoknak, akik hosszú idõ után találkoztak újra.

kaloz174
Válogatottról jut eszembe. Mi a véleményed? A cikkben, ami Vilirõl szól, az szerepel, Imre Vili mondja, hogy terveznek egy edzõmeccset a Dunaferr ellen.
Vajon lehet errõl infót szerezni? Mikor és hol lesz, ha lesz, lehetséges-e megnézni?

Isthy
A Balatonon válogatott kézimeccset is lehet látni mindeközben? <#wow1><#vigyor>

Azért ha lehet én mégis Larvikot választanám <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Minden relatív. <#nevetes1> Az is északra van - nekem. <#vigyor2><#eljen>

nem északra kell menni, hanem a Balcsi hûsítõ vizébe 😉)) uszi-uszi, hideg itóka: aztán mindjárt kellemesebb a klíma 😊

Isthy
Azt hiszem ez érthetõ, hogy az itthoni július végi szokásos õrült kánikula helyett szívesen elviselnénk mi is a hûvösebb nyarú északon végigszurkolva a meccseket egy kis kirándulással egybekötve. De ki tudja, mit hoz a jövõ? <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Meglátásai is azt bizonyítják, hogy földön járó, jó szakember. Távolról taszító stílusa ellenére is.

kaloz174
Úgy ítéltem meg, hogy számomra mindkét helyszín gyakorlatilag elérhetetlen. Ha álmodozásról van szó, akkor inkább - a nyár közepén - inkább választom (választanám<#wink>) a kicsit hûvösöbb klímát.
Ennyi. <#vigyor2>

Isthy
Trefilov interjú

Ajánlom mindenki figyelmébe, nagyon sok figyelemre méltó kijelentés van benne. Nem csak az utolsó válaszára gondolok, hanem mondjuk az utolsó elõttiben a végén megfogalmazottakra. Abból kiindulva bizony lenne bõven tennivaló nálunk annak érdekében, hogy a nk-i kupák végküzdelmeire ne kifacsart játékosaink legyenek. De ugye a mélyen tisztelt MKSZ sz*rik erre, ahogy a jövõ évi menetrendben láthatjuk, mert ugye náluk más szempontok játszanak... <#levele><#boxer>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez most, hogy jutott eszedbe éppen este? Csak nem valami kellemesen hûvös esti programod volt? <#wink>
Egyébként remélem tényleg kellemes meleg lesz ott akkor (25 fok körül). Ideális kiránduló és meccsidõ <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"Kézilabdaünnep a Fõnixben

A Magyar Kézilabda Szövetség 75. évfordulója alkalmából a magyar nõi kézilabda-válogatott vasárnap az Európa-válogatottal játszik gálamérkõzést a debreceni Fõnix Csarnokban.

Egy igazi kézilabdaünnepre készülnek a szervezõk, melynek elsõ felvonásaként szombaton díszközgyûlést tart a szövetség Budapesten a Thalia színházban, utána pedig Debrecen felé veszik az irányt az érintettek.

– Vasárnap délelõtt 10 órától edzést tart a magyar csapat, majd 11 órától az Európa-válogatott fog tréningezni a Fõnixben. Egyelõre nem tudom biztosra mondani, de mindenképp azon leszünk, hogy mindkét csapat edzését az érdeklõdõk ingyen megtekinthessék – jelentette ki Jógáné Kocsis Andrea, a rendezvény fõszervezõje a szerdán Debrecenben tartott sajtótájékoztatón.

A gálamérkõzés 18 órától veszi kezdetét, de a programok már korábban elkezdõdnek. 15 órától az Adidas gyermekbajnokság leány döntõjét tekinthetik meg az érdeklõdõk, majd 16 órától ugyanebben a korcsoportban a fiúk küzdenek meg a trófeáért. 16:45-tõl ünnepélyes díjátadás veszi kezdetét, majd 18 órától jöhet a világsztárok sorát felvonultató csapatok csatája."

Késõbb olvastam, hogy az edzések nem lesznek nyilvánosak.

kaloz174
Larvik. o😊 Ott akkor hûvösebb lesz.😊)))

Érdekes lesz a csapat Gyöngyösön! Ma Gulyás/Mocsai és némileg Laluska bizonyitott (csak a 20-ik perctõl láttam a meccset). Sajna, Nagy Laci, Ilyés formája aggodalomra add okot. Kiváncsi vagyok, ki marad ki az elsõ meccsre.
kaloz174
"...Nagy Kornél még nem volt a pályán, és nem is lõtt gólt..." 😊