Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Táncos ETO
Vinczét illetõen igazatok van.
Viszont ha jól emlékszem, a tág keret meghirdetésével Ti is egyetértettetek. Ez önmagában hordozza azt a lehetõséget, hogy a gyengébben teljesítõk kimaradnak. Bal oldalon egyértelmû Vérten és hogy egyedül utazik, a jobb oldalon Bódi és még valaki, aki valszeg nem Lovász lesz az eddig mutatott teljesítménye alapján, bár évközben nem ment rosszul neki emlékeim szerint. Beállóban Piri + még valaki, aki lehet Borbás is, Mayer is. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen fontos poszton a kapitány ne szakmai alapon döntsön.
A védekezésrõl: valóban sarkallatos pontja a válogatottnak. Két tetsztmeccs volt, messzemenõ következtetéseket nem vonhatunk le. De javulni kell, az is biztos. S szerintem Pigára is szükség van a védõfalban, ez is ténykérdés. Ahogy Hornyákra kevésbé, szintén ténykérdés.. Legalábbis számomra.. <#buck>

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

egy ukrán szélsõ teszteltünk, de õt élõ szerzõdésébõl nagyon drágán lehetett volna leigazolni.
"A választás ezek után a Dunaferrel készülõ Szádvárira esett, akivel szerdán vette fel a kapcsolatot Elek Gábor, a mai napon pedig már sok került a szerzõdéskötésre is. A kontraktus - melyet a még csak 17 esztendõs játékos édesapja írta alá - egy évre szól, jövõ nyártól pedig profi státuszba léphet az akkor már nagykorú kézilabdázó."

Duby
Basszus, elengedték Szádvárit???? Mér' járjak ezentúl akkor ifimeccsekre? <#idiota>
Amellett azért sztem jó kis szélsõ, nálam vastagon kiemelkedett az ifibõl. Legalább végleg el is adták, vagy csak kölcsönbe?
De maflák ezek, ...visszamennyenek! <#papakacsint>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

A gyõriekre berágtak jó páran, hogy válogatott meccsen nem kéne azért a románokat éltetni.....

még akkor sem ha Gyõrben játszanak az adott személyek, mégis csak válogatott meccs.

Duby
Kézenfekvõ a 2004-es - azóta is feledhetetlen, itthoni - EB felhozatala. Azonban az a helyzet összehasonlíthatatlan volt. Sziszibácsit nagyon röviddel az EB elõtt nevezték ki, határozottan csak a tornára. Ideje sem volt, új csapatot összeépíteni, de nem is hiszem, hogy bármely posztért támadható lett volna utólag az a csapat.

Én elsõsorban nem is azért vagyok nagyon kiábrándult az egészbõl, mert nem játszhatnak újvárosiak. Lovit elfogadom, hogy nem megy neki, sajnos ez kevés. Elfogadom Melit is, hogy szûkös a létszám, nyilván ezen a poszton kell spórolni (de Kalóz kijelentése igen is jogos: ha tudom, hogy ez a helyzet, már csak sportemberségbõl is megadom a hazai közönség elõtti szereplés lehetõségét, ha 10 percre is. Még ha kikapunk akkor is!).
Azonban tényként megállapítható, hogy 0 elõrelépés történt a nagy nyomatékossággal többször is hangsúlyozott védekezés összerakásában, ami elvileg a legfontosabb feladat. Már jócskán látszania kéne azoknak a jeleknek, ami a védekezés összerakásának kísérletére utalna, felállás, más játékosok, több formáció... Ehhez képest ugyanaz a szint, ami a VB-n volt. Lyuk, lyuk hátán, késések, besegítések hiánya, stb., stb. OK, hogy van hátra még x felkészülési, meg van vagy 3 hét az olimpiáig, de minimális esélyt látok arra, hogy ez valamennyivel jobb lesz addigra.

Alakul a Fradi is. eddig Szádvári Krisztina (Dunaferr), Berta Melinda (Dunaferr) és Gridnyeva (Goldberger) érkezett.

Szerintem lesz egy pár "Szádvári-fan" <#vigyor2>

(bár sokak szerint nem lehet játákban hû de nagy szám, ha csak így le tudtuk igazolni Újvárosból.)

akkor reklamáltak a gyõriek 😄DDD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Táncos ETO
Amikor Kiss Szilárd a Dunaferrel állt ki válogatottként, miért nem reklamáltatok?!
Egyébként pedig én úgy látom, hogy teljesen megalapozottak a kapitány döntései, nekem Hornyák szerepeltetése az egyetlen talány..
(A keretben lévõ játékosoknak való - nagyjából - egyenlõ játéklehetõség biztosításával ugyanakkor egyetértek.)

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Duby
wow Angola? Na, ez tök jó, még az is lehet, hogy felugrok, megnézem.
Ozt az se lenne katasztrófa, ha egy (két) vendég játékos "véletlen" itt ragadna újvárosban, ami a következõ szezont illeti. Pl. beállós ... <#whatever><#eljen>

kaloz174

Angola ellen készül a KOHÁSZ!😊)

(Remélem, lesz még máskor is ilyen meccs, mert most kicsit késõn jött az infó. Más kérdés, hogy miért írja a "hivatalos" oldal, hogy "Ferlingék"?...)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Erre nagyon jó példa, hogy meg kell nézni az ifjuságiak meccseit! Sokszor olyan öregurasan/lányosan játszanak, hogy a veteránok is megirigyelhetnék õket! Ha viszont beraknak közéjük pár "élemedett" koru de jó sportolót, akkor szárnyalni kezdenek! Saracevici hány éves is volt amikor a Veszprémhez került? hát Sola? De emlithetnénk Zsigmondot, Csoknait, vagy a nõknél pl. Pádárt, aki úgy játszott az EU válogatottban, mintha abba se hagyta volna az élsportot! S számtalan más példa is van. A férfi válogatottban is pl. elférne Perez és Diaz még most is. Sõt, szükség is lenne rájuk....
kaloz174
Nem ismerem a vizipólosok pontos történetét. Egyet azonban látni kell. A fiatalítás nem lehet öncélú.
Emlékszem, amikor végetért a hazai (kézi)EB, mástól sem volt hangos minden fórum, mint annak igényétõl, hogy fiatalítani, fiatalítani...Jöjjenek a fiatalok. Az eredményt (eredménytelenséget) látva egyértelmûen bebizonyosodott, hogy önmagában a fiatalabb korátlag nem visz elõre.

Sokkal jobb lenne, ha a pályán mutatott teljesítmény lenne az elsõdleges a csapattagok válogatásánál, nem az életkor.

felelõség, bocsi...
Persze, a kapitány döntése volt, hogy mikor fiatalit és az is, hogy mennyi a bizalma az "öregekben" s így a fellelõség is az övé.
Kérdésedre a válasz: Hornyák = Molnár/Benedek/Gergely. Részükrõl várom a kapitányi bizalomra a megerõsitést! Kásás más tészta, õ legalább védekezésben pótolja azt amit nem nyújt a támadások során (legalábbis úgy ahogy azt elvárnák tõle).
és ki az akivel párhumazot látsz a vízilabdacsapatból Hornyákkal?
én senkivel...
a fiatalításban és kapitányváltásban egyetértünk, csak a módszerben nem, és a kapitány sem ért veled egyet 😛, és eddig szerintem a döntései õt igazolják , még ha egyesek úgy gondolják hogy a vízilabdacsapatnak mindent nyernie kellene 😊
és befejeztem az off-ot 😄DD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

ui. az igaz, hogy volt leszereplés is a fiatalok részérõl, de teher alatt nõ a pálma s lám a szerbek pl. felvállalták, úgy hogy a félcsapatukat elvesztették s az most Eb-t nyert ellenük! Felvállalták az oroszok és az olaszok is, kérdés, hogy jókor-e? Szerintem késõn léptek. Ezért irtam a 2 évet. Utána már az olimpia miatt nem volt értelme.
Szerintem az lett volna az ideális. De az olimpia után (eredménytõl függetlenül) aktuálissá is válik a dolog. Akár lemondanak egyesek maguktól, akár nem. Szerintem Váritól Fodorig és a Steimetz testvérekig valamennyi kimaradó úgy véli, hogy helye lenne még a keretben. Ez eredendõ bün, a kapitány viszont nemcsak a szívére, hanem az eszére is kell hagyatkozzon. Nehéz ûgy. Ld. a nõi kézicsapatban is Hajdu nem tud Hornyák nélküli csapatot elképzelni... mig a drukkerek többsége bezzeg eltudná...
hát én a mostról beszélek, sõt alább te azt írtad, hogy már 2 éve meg váltani kellett volna....

egyébként lesz is váltás, de azt ne várd, hogy ezt a 7 embert, akit generációcserével le akarsz váltani egyik napról a másikra kitegyék a csapatból, ebbõl a 7bõl amúgyis 3 aligha lesz tagja az olimpia -fõként ha arany is meglesz- után a válogatottnak, saját döntése alapján. (nagy valószínûséggel)
És Dénes sem fog még egy ciklust vállalni!

egyébként volt egy Eb vagy világkupa, ahol a "nagy öregek" nem vettek részt, le is szerepeltünk emlékeim szerint, ezért is maradt a fokozatos fiatalítás mellett a kapitány.

A hét végi meccseken talán már tisztul a kép. Az olimpián meg amúgy is:
1. a napi forma dönt;
2. az adott játékvezetõk stilusához való alkalmazkodás mikéntje.
Duby
Úgy legyen.
Azonban (még) erre (is) nagyon csekély esélyt látok sajnos, ami ezt az olimpiát illeti. <#shakehead>

Igen, most még az van, de 4 év múlva már nem lenne az, ergo az olimpia után váltásra lesz szükség. Luxus lenne Baksát, Gór Nagyot és a többieket tovább jegelni, viszont sokáig halasztani sem lehet a generációcserét. Maradna az új csapatban is bõven tapasztalt ember: Szécsi, Biros, Kiss Gergely, Madaras, Varga Tamás, stb. Steinmetz Á., Varga II. Zs. és Szivósról már nem is szólva. Valószinüleg kapitány csere is lesz majd.
fokozatosan fiatalít, nem sorcserével próbálkozik 😄 szerintem tökéletes egyensúly van a fiatalok és az "öregek" között, meg fogjuk nyerni az olimpiát! szerintem 😄

Keretet hirdetett Kemény is, az Eb-hez képest egyetlen cserével: Nagy Viktor helyett Gergely a másik kapus! A puding próbája.... de szerintem ennek a csapatnak ez az utolsó dobása. Az olimpia után mindenkééppen fiatalitani kell s van is kikkel. Ennek a keretnek a fele már bár kiváló játékos, a jövõt tekintve nem jöhet számitásba. Szerintem, már két éve váltani kellett volna, csakhát KD nem volt rá képes. Túl a szivéhez nõttek Benedekék. A jövõ héten viszont talán okosabbak leszünk a jelenlegi formaemelkedésük/esésük tekintetében.
Sajnos és kérdezd meg a szervezõktõl ! ( a z európai kézilabda uraitól sé a macedónoktól)! Ráadásul a második körben is jönnek plusszban a norvégok is!
Breki33
EZ most komoly?

Hogy voltak a kiemelések?
kaloz174
Na igen. Nekem is ez volt az elsõ kérdésem. Teljesen igazságtalan az egész.
Nekünk ez az EB csapatépítésre lesz jó egyedül. Remélhetõleg egy új, kluboktól független kapitánnyal, valószínûleg több helyen változó csapattal.

Duby
Jóvan. Fasza. <#merges2><#falbav><#kuss>

A nõikézilabda-Eb csoportbeosztása:
A csoport
Franciaország, MAGYARORSZÁG, Dánia, Románia

B csoport
Norvégia, Portugália, Spanyolország, Ukrajna

C csoport
Oroszország, Svédország, Ausztria, Fehéroroszország

D csoport
Németország, Horvátország, Macedónia, Szerbia

Hogy a keserves annyjuk kinjában tudták így összeállitani a csportokat?!
kaloz174
De jó lesz valakinek. <#wink> Nem kicsit irigyellek. <#vigyor2>
Szívem szerint megkérnélek, ha már ott vagy, hogy tegyél fel Hajdú úrnak pár kérdést:

1. Ha már tudta, hogy Vincze Meli nem utazik, miért nem tette meg felé azt a gesztust, hogy legalább 5 percet játszhasson?

2. Mi az oka, hogy a magyar válogatott nem magyar, hanem ETO-válogatott jelenleg, és ezzel nem az a legnagyobb bajom adott pillanatban, hogy nem kedvenc csapatom játékosait láthatom a pályán, HANEM AZ, hogy talán jobb lenne másokat is formába, játékba hozni, hogy a sorozatmeccsek során szükség esetén úgy lehessen õket pályára küldeni, hogy érezzék a bizalmat, meglegyen a megfelelõ magabiztosságuk.
Ugyanis nem biztos, hogy az a kieg. gyõri különítménynek nem ismerik ki rövid idõ alatt a játékstílusát, és az sem biztos, hogy végigbírják az összes meccset, "csodacsatárostúl".

Tudom, ezek költõi kérdések, de talán van valaki, akinek fel is lehetne õket tenni, bár neki meg nagyon kell vigyázni arra, mit és mikor mond, mert elõszeretettel forgatják ki a szavait.

Egyébként mindez csak vasárnap de. nekibuzdulás, a tehetetlenség és az értetlenség jele. <#falbav> Biztosan bennem van a hiba.<#conf><#circling>

Jó utat, kellemes idõtöltést, vigyázz magadra! Nagyon várjuk a beszámolókat! <#wave>

Egy félmeglepetés az utazó keretben: Kimaradt Vincze, utazik viszont mayer Szabina!
Ergo:1. egy balszélsõ lesz (ahogy már elõre látható volt);
2. nem elégedett a stáb a beállókkal!
Duby
Kalóz, Mse: egyetértek. <#schmoll2>

Breki33
jó utat !
Isthy
Ha már a csapat megy, akkor nem hagyhatom magukra õket, legalábbis Norvégiában <#wink> Dániába már nem követem õket - maradok szombat délutánig a norvégoknál - de remélem nélkülem is ellesznek <#vigyor>

Akkor irány Norvégia <#wink> Vasárnap délután ha hazaértem, majd jelentkezem.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Megmondom õszintén, egyáltalán nem bántam volna, ha kikapunk, ha láthattam volna forgatni a csapatot. Ez végül is egy felk. meccs volt.

Skandináv túra

Nem sok idejük lesz már a csajoknak mással foglalkozni.😊 (Nem gondoltam semmi egyébre, mint edzésekre, természetesen.😊)

Ha Melinda nem utazhat, akkor miért nem kapott legalább jelképesen pár percet. Én nem gondolom, hogy rontott volna a csapat teljesítményén.

Kis komiszkodás: van még egyáltalán hadrafogható eto-játékos, vezetõ otthon?
<#vigyor2>

A román sajtó is a játékvezetõket okolja... Csak tudnám miért?
Amikor a románok elhúztak 10-3-ra és egyetlen lépéshibájukat/támadó faultjukat sem fujták le, akkor korrektek voltak? Amikor ezt megtették akkor már nem? Tanulság: nem szabad túlzásba vinni a korrektséget sem, mivel visszaélnek vele a pofátlanok! Tadici besétálás a románok szerint persze természetes (igaz Bódiba való belemenést/ általa elkövetett faultot - megnéztem a meccs ismétléskor, de bárki megteheti - lehetett volna akárhogy megitélni), szerintem a kiállitás akkor is jogszerû volt! Arról ne is beszéljünk, hogy a beállóinkat úgy dobálták/lökdösték Bese-ék minden következmény nélkül,-sokszor méternél mélyebben belül állva a vonaltól - ahogy nekik tetszett!
Mivel Piga csak vagy 10 percet (de talán annyi se volt) játszott azt is az elsõ meccs elején, természetesen nem volt. Most már csak arra gondolhatok, hogy valamit titkolni akarnak. Egyébként érthetetlen a dolog. Egyébként Hajdu is azt mondta az este, hogy csak az északi turné után szükit keretet, de Bódi helye az eddig 2x20 perc alapján biztosra vehetõ.
nem is csodálkozom Detti teljesítményén...így kell valakit leépíteni a válogatottból, és még mondhatják is hogy megkapta az esélyt...f.ck 😞

tavaly Hajdu azt mondta Piga lesz az 5+1 védekezés alapja, volt ilyen variáció a 2 meccs valamelyikén? (részleteket láttam csak a meccsekbõl)

kaloz174
Ezzel szemben Csesziék azt írják a handball.hu fórumán, hogy a kerettagok is mennek.

Isthy
Ha jól emlékszem Hajdú azt mondta, hogy a skandináv túrára már csak az olimpiai csapatot viszi. Tehát most a hétvégén ki kell, hogy derüljön a keret és a tartalék személye.
A felkészülési meccsek elején tartunk, én még nem alkotok véleményt a válogatottról. Még minimum megvárom a 2 norvég meccset és majd azután elmondom, hogy mit gondolok, hol tartunk. A dániai meccseket ha valaki valahol tudja, akkor majd nézze és mondjon róla pár szót. A norvég meccsekrõl majd én írok az értékelésemmel együtt.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem vagyok optimista, a két meccs után. Nem is az eredmény, nem is a mutatott forma miatt, hanem azért, mert nem érzem, hogy jól mûködne a szakmai irányítás.
Remélem, tévedek.😞

Így, ahogy láttad, az eredményeken viszont ne csodálkozz!-😊))
kaloz174
Hogy lehet úgy csapatot építeni, hogy csak a csapat felének adok játéklehetõséget???
Pigát talán 10 perc után lekapták a szakvezetõk a pályáról, felmehetett újra a csodacsatár, Hajdú kedvence, aki már kint is majdnem végigjátszotta a meccset.
Vincze Melinda, ha már nem utazthat, legalább annyit megérdemelt volna, hogy itthon pályára lépjen.
Az egyetlen pozitívum ma, hogy Gin sajnálatos sérülése miatt Herr Orsi legalább védhetett, talán õ szerzett némi önbizalmat.

bocs, Borsos
hol látta Boros azt, hogy a játékvezetõk hazai pályát fújtak?????
no ez is megvolt! nyereség Bódi , aki Görbicz és Szûcs mellett hozta magát, a többié vagy csak elfogadható vagy felejthetõ . Utóbbi kategóriába tartozik sajna, Ferling, Lovász, Vérten és Borbás teljesitménye is. Az is nyilvánvaló, hogy Lovász és Vincze mondhat búcsut a keretnek, kérdés ki lesz tartaléknak nevezve közüllük.
háát a bölcsességnek sok jeét eddig nem láttam...Sz.Gabi teljesitményének a kivételével elég feledhetõ az egész elsõ félidõ.
Sajnos, Hornyák és Lovász ott folytatja ahol szerdán abbahagyta, s Borbás bár többet játszott, nulla beállósban (eddig).
kaloz174
Nem egészen értem, miért nem kísérletezett többet, miért nem adott másoknak is játéklehetõséget a csv. (Úgy hallottam, Konkoly irányított egyébként.)
Hogy akarják összeépíteni a csapatot, ha nem játszanak a másik csapatból érkezettek, csak szinte az ETO-sok?
A handbsll.hu fóruma ezekután azzal volt teli, hogy a pl. Rita gyengén játszott. Igen. Mire kicsit játékba lendült volna, addigra lekapták a pályáról. Úgy csinált a csv., mintha számított volna az eredmény. Pedig egyáltalán nem ez lett volna a lényeg.
A kimaradók lelkének sem tehetett jót ez az egész szitu.
Nagyon remélem, hogy ma bölcsebbek lesznek a szakvezetõk, leginkább a kapitány.

Gy.K.Tamás, bocsi
Okos döntést hoztak az érintetteke a kenu párosokkal kapcsolatban. Kozmann György Kiss tamással megpróbálja az 1000 m-t Pekingben, mig a Sáfrán fivérek mennek a rövidebb távon. Egy hónap talán elég lesz Kozmannak és új társának az összeszokáshoz. A versenyen elért eredmény úgy is a körülményektõl és a napi formától függ jórészt (hiszen aki odakerül az amúgyis fel van készülve).
ui. a polgármester (Boc, aki egyébként a legnagyobb párt országos elnöke is egyben) az az olvtárs, akinek a cipõjét mutatták többször is meccs közben - no meg a kopasz fejét hátulról. S emiatt értetlenkedett a kommentátor!-😊))