Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont ha jól emlékszem, a tág keret meghirdetésével Ti is egyetértettetek. Ez önmagában hordozza azt a lehetõséget, hogy a gyengébben teljesítõk kimaradnak. Bal oldalon egyértelmû Vérten és hogy egyedül utazik, a jobb oldalon Bódi és még valaki, aki valszeg nem Lovász lesz az eddig mutatott teljesítménye alapján, bár évközben nem ment rosszul neki emlékeim szerint. Beállóban Piri + még valaki, aki lehet Borbás is, Mayer is. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen fontos poszton a kapitány ne szakmai alapon döntsön.
A védekezésrõl: valóban sarkallatos pontja a válogatottnak. Két tetsztmeccs volt, messzemenõ következtetéseket nem vonhatunk le. De javulni kell, az is biztos. S szerintem Pigára is szükség van a védõfalban, ez is ténykérdés. Ahogy Hornyákra kevésbé, szintén ténykérdés.. Legalábbis számomra.. <#buck>#buck>
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
"A választás ezek után a Dunaferrel készülõ Szádvárira esett, akivel szerdán vette fel a kapcsolatot Elek Gábor, a mai napon pedig már sok került a szerzõdéskötésre is. A kontraktus - melyet a még csak 17 esztendõs játékos édesapja írta alá - egy évre szól, jövõ nyártól pedig profi státuszba léphet az akkor már nagykorú kézilabdázó."
Amellett azért sztem jó kis szélsõ, nálam vastagon kiemelkedett az ifibõl. Legalább végleg el is adták, vagy csak kölcsönbe?
De maflák ezek, ...visszamennyenek! <#papakacsint>#papakacsint>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
még akkor sem ha Gyõrben játszanak az adott személyek, mégis csak válogatott meccs.
Én elsõsorban nem is azért vagyok nagyon kiábrándult az egészbõl, mert nem játszhatnak újvárosiak. Lovit elfogadom, hogy nem megy neki, sajnos ez kevés. Elfogadom Melit is, hogy szûkös a létszám, nyilván ezen a poszton kell spórolni (de Kalóz kijelentése igen is jogos: ha tudom, hogy ez a helyzet, már csak sportemberségbõl is megadom a hazai közönség elõtti szereplés lehetõségét, ha 10 percre is. Még ha kikapunk akkor is!).
Azonban tényként megállapítható, hogy 0 elõrelépés történt a nagy nyomatékossággal többször is hangsúlyozott védekezés összerakásában, ami elvileg a legfontosabb feladat. Már jócskán látszania kéne azoknak a jeleknek, ami a védekezés összerakásának kísérletére utalna, felállás, más játékosok, több formáció... Ehhez képest ugyanaz a szint, ami a VB-n volt. Lyuk, lyuk hátán, késések, besegítések hiánya, stb., stb. OK, hogy van hátra még x felkészülési, meg van vagy 3 hét az olimpiáig, de minimális esélyt látok arra, hogy ez valamennyivel jobb lesz addigra.
Szerintem lesz egy pár "Szádvári-fan" <#vigyor2>#vigyor2>
(bár sokak szerint nem lehet játákban hû de nagy szám, ha csak így le tudtuk igazolni Újvárosból.)
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Egyébként pedig én úgy látom, hogy teljesen megalapozottak a kapitány döntései, nekem Hornyák szerepeltetése az egyetlen talány..
(A keretben lévõ játékosoknak való - nagyjából - egyenlõ játéklehetõség biztosításával ugyanakkor egyetértek.)
Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig
Ozt az se lenne katasztrófa, ha egy (két) vendég játékos "véletlen" itt ragadna újvárosban, ami a következõ szezont illeti. Pl. beállós ... <#whatever>#whatever><#eljen>#eljen>
Angola ellen készül a KOHÁSZ!😊)
(Remélem, lesz még máskor is ilyen meccs, mert most kicsit késõn jött az infó. Más kérdés, hogy miért írja a "hivatalos" oldal, hogy "Ferlingék"?...)
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Emlékszem, amikor végetért a hazai (kézi)EB, mástól sem volt hangos minden fórum, mint annak igényétõl, hogy fiatalítani, fiatalítani...Jöjjenek a fiatalok. Az eredményt (eredménytelenséget) látva egyértelmûen bebizonyosodott, hogy önmagában a fiatalabb korátlag nem visz elõre.
Sokkal jobb lenne, ha a pályán mutatott teljesítmény lenne az elsõdleges a csapattagok válogatásánál, nem az életkor.
Kérdésedre a válasz: Hornyák = Molnár/Benedek/Gergely. Részükrõl várom a kapitányi bizalomra a megerõsitést! Kásás más tészta, õ legalább védekezésben pótolja azt amit nem nyújt a támadások során (legalábbis úgy ahogy azt elvárnák tõle).
én senkivel...
a fiatalításban és kapitányváltásban egyetértünk, csak a módszerben nem, és a kapitány sem ért veled egyet 😛, és eddig szerintem a döntései õt igazolják , még ha egyesek úgy gondolják hogy a vízilabdacsapatnak mindent nyernie kellene 😊
és befejeztem az off-ot 😄DD
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
egyébként lesz is váltás, de azt ne várd, hogy ezt a 7 embert, akit generációcserével le akarsz váltani egyik napról a másikra kitegyék a csapatból, ebbõl a 7bõl amúgyis 3 aligha lesz tagja az olimpia -fõként ha arany is meglesz- után a válogatottnak, saját döntése alapján. (nagy valószínûséggel)
És Dénes sem fog még egy ciklust vállalni!
egyébként volt egy Eb vagy világkupa, ahol a "nagy öregek" nem vettek részt, le is szerepeltünk emlékeim szerint, ezért is maradt a fokozatos fiatalítás mellett a kapitány.
1. a napi forma dönt;
2. az adott játékvezetõk stilusához való alkalmazkodás mikéntje.
Azonban (még) erre (is) nagyon csekély esélyt látok sajnos, ami ezt az olimpiát illeti. <#shakehead>#shakehead>
Nekünk ez az EB csapatépítésre lesz jó egyedül. Remélhetõleg egy új, kluboktól független kapitánnyal, valószínûleg több helyen változó csapattal.
A csoport
Franciaország, MAGYARORSZÁG, Dánia, Románia
B csoport
Norvégia, Portugália, Spanyolország, Ukrajna
C csoport
Oroszország, Svédország, Ausztria, Fehéroroszország
D csoport
Németország, Horvátország, Macedónia, Szerbia
Hogy a keserves annyjuk kinjában tudták így összeállitani a csportokat?!
Szívem szerint megkérnélek, ha már ott vagy, hogy tegyél fel Hajdú úrnak pár kérdést:
1. Ha már tudta, hogy Vincze Meli nem utazik, miért nem tette meg felé azt a gesztust, hogy legalább 5 percet játszhasson?
2. Mi az oka, hogy a magyar válogatott nem magyar, hanem ETO-válogatott jelenleg, és ezzel nem az a legnagyobb bajom adott pillanatban, hogy nem kedvenc csapatom játékosait láthatom a pályán, HANEM AZ, hogy talán jobb lenne másokat is formába, játékba hozni, hogy a sorozatmeccsek során szükség esetén úgy lehessen õket pályára küldeni, hogy érezzék a bizalmat, meglegyen a megfelelõ magabiztosságuk.
Ugyanis nem biztos, hogy az a kieg. gyõri különítménynek nem ismerik ki rövid idõ alatt a játékstílusát, és az sem biztos, hogy végigbírják az összes meccset, "csodacsatárostúl".
Tudom, ezek költõi kérdések, de talán van valaki, akinek fel is lehetne õket tenni, bár neki meg nagyon kell vigyázni arra, mit és mikor mond, mert elõszeretettel forgatják ki a szavait.
Egyébként mindez csak vasárnap de. nekibuzdulás, a tehetetlenség és az értetlenség jele. <#falbav>#falbav> Biztosan bennem van a hiba.<#conf>#conf><#circling>#circling>
Jó utat, kellemes idõtöltést, vigyázz magadra! Nagyon várjuk a beszámolókat! <#wave>#wave>
Ergo:1. egy balszélsõ lesz (ahogy már elõre látható volt);
2. nem elégedett a stáb a beállókkal!
Akkor irány Norvégia <#wink>#wink> Vasárnap délután ha hazaértem, majd jelentkezem.
DUNAFERR FOREVER!!!
Skandináv túra
Nem sok idejük lesz már a csajoknak mással foglalkozni.😊 (Nem gondoltam semmi egyébre, mint edzésekre, természetesen.😊)
Ha Melinda nem utazhat, akkor miért nem kapott legalább jelképesen pár percet. Én nem gondolom, hogy rontott volna a csapat teljesítményén.
Kis komiszkodás: van még egyáltalán hadrafogható eto-játékos, vezetõ otthon?
<#vigyor2>#vigyor2>
Amikor a románok elhúztak 10-3-ra és egyetlen lépéshibájukat/támadó faultjukat sem fujták le, akkor korrektek voltak? Amikor ezt megtették akkor már nem? Tanulság: nem szabad túlzásba vinni a korrektséget sem, mivel visszaélnek vele a pofátlanok! Tadici besétálás a románok szerint persze természetes (igaz Bódiba való belemenést/ általa elkövetett faultot - megnéztem a meccs ismétléskor, de bárki megteheti - lehetett volna akárhogy megitélni), szerintem a kiállitás akkor is jogszerû volt! Arról ne is beszéljünk, hogy a beállóinkat úgy dobálták/lökdösték Bese-ék minden következmény nélkül,-sokszor méternél mélyebben belül állva a vonaltól - ahogy nekik tetszett!
tavaly Hajdu azt mondta Piga lesz az 5+1 védekezés alapja, volt ilyen variáció a 2 meccs valamelyikén? (részleteket láttam csak a meccsekbõl)
A felkészülési meccsek elején tartunk, én még nem alkotok véleményt a válogatottról. Még minimum megvárom a 2 norvég meccset és majd azután elmondom, hogy mit gondolok, hol tartunk. A dániai meccseket ha valaki valahol tudja, akkor majd nézze és mondjon róla pár szót. A norvég meccsekrõl majd én írok az értékelésemmel együtt.
DUNAFERR FOREVER!!!
Remélem, tévedek.😞
Pigát talán 10 perc után lekapták a szakvezetõk a pályáról, felmehetett újra a csodacsatár, Hajdú kedvence, aki már kint is majdnem végigjátszotta a meccset.
Vincze Melinda, ha már nem utazthat, legalább annyit megérdemelt volna, hogy itthon pályára lépjen.
Az egyetlen pozitívum ma, hogy Gin sajnálatos sérülése miatt Herr Orsi legalább védhetett, talán õ szerzett némi önbizalmat.
Sajnos, Hornyák és Lovász ott folytatja ahol szerdán abbahagyta, s Borbás bár többet játszott, nulla beállósban (eddig).
Hogy akarják összeépíteni a csapatot, ha nem játszanak a másik csapatból érkezettek, csak szinte az ETO-sok?
A handbsll.hu fóruma ezekután azzal volt teli, hogy a pl. Rita gyengén játszott. Igen. Mire kicsit játékba lendült volna, addigra lekapták a pályáról. Úgy csinált a csv., mintha számított volna az eredmény. Pedig egyáltalán nem ez lett volna a lényeg.
A kimaradók lelkének sem tehetett jót ez az egész szitu.
Nagyon remélem, hogy ma bölcsebbek lesznek a szakvezetõk, leginkább a kapitány.