Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Duby
A handball-fórumon már olyanokat írnak, hogy az ellenfél szurkolók szerint erõsen altatunk, kõkemény elterelési munka folyik.

Hát komolyan be..ok, ha szombat reggel elkezdünk úgy játszani, mint az álom, és lemossuk a világot! Mekkora lenne! <#mf1><#eplus2>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Duby
Én majdnem reagáltam rá, már elkezdtem írni, de aztán meggondoltam magam. Nem fröcsögök, nem idegesítem már magam, annyira felesleges. Ezeknek annyira vastag az a bizonyos bõr, hogy mi azt elképzelni sem tudjuk.

Néhány ifjú titán még bízik, velük se akarok vitatkozni. Bizonyos idõvel ezelõtt én is így voltam. Azóta túl sok ilyen volt már, hogy besokalljon az ember...

Azt hiszem,ez az olimpia sok tekintetben ledönti azt a mítoszt,hogy "a sportágban minden rendben van".
És nemcsak kézilabdában.
Én sem szeretnék most megszólalni! Ilyenkor csak szép lehet az ember, de okos nem! Vagy altatnak vagy valami nagy baj van a csapaton belül. Gondolom a védekezésben a megszokott bénázás megy (kár hogy nem tudjuk, hogy az ellenfelek közül milyen posztokról lõtték a legtöbb gól. Tanulságos lehetne!.)Kapusunk még van, jobszélsõk is jól muzsikálna,, jobbátlövõ nincs (igaz nem is volt),a beállósok önmaguk árnyékai, balátlõvõ még szerencsére van, ahogy balszélsõ is (igaz, csak egy). Irányitó? Láthatóan nem megy Görbe helyettesitése sem. No, szombaton hajnalban kiderül.
Isthy
Most felrémlett bennem az az idõ, amikor mi jó néhányan FTC karkötõt vásároltunk egy jó cél érdekében. Azért jó lenne, ha nem jutnának odáig a dolgok, hogy nekünk is ilyen feladataink legyenek...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Pontosan. Reménykedhetünk, hogy a rossz fõpróbát jó elõadás fogja követni. Bár azért erre én most nem mernék komoly tétet felrakni...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Várható volt, tegnap este errõl értekeztünk eleget... Lesznek követõi...

"Dunaferr NK tehát volt, van és lesz is! Az más kérdés, hogy milyen összetételben, no és persze, mire lesz majd képes az új idényben. Egy biztos, a kialakult helyzet kapcsán tett szurkolói megjegyzések, olykor mocskolódó vélemények nem viszik elõbbre a Dunaferr NK szekerét! A tisztánlátás ugyanakkor - a vezetés, a csapat, a szurkolók között - sportszerû lenne!"

Gondolom ezt sokan tudjátok, hogy honnan idéztem. Azért ez nem semmi... A végén majd már mi is hibásak leszünk... elképesztõ...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az illetékesek nyilatkozatai elég beszédesek azok számára akik jobban belegondolnak a dolgokba.
Egyelõre én még nem alkotok véleményt, megvárom, hogy a tavaszi meglátásaim beigazolódnak-e a meccseken. De halkan megjegyzem, attól félek igen...

DUNAFERR FOREVER!!!

"Hajdu János szövetségi kapitány a Telesportnak úgy fogalmazott, hogy amíg a közvélemény érmet remél a csapattól, addig egy kazah öregasszony elõbb hajol le a labdáért, mint a magyar játékosok."

Azért ez a nyilatkozat elég durva! Már elõre a vezetõk az összes felelõséget a játékosok nyakába akarják varni! Persze nekik is meg van a maguké!
Én a magam részérõl Hajdu úr kinevezését eleve hülyeségnek tartottam, de hát ez legyen a szöv. problémája! Egyre jobban hiszem, hogy kapitánynak csak olyan szent õrültet szabad kinevezni aki bizonyos fokig fanatizálja a játékosait! Persze ezt sokszor nagyon únszimpatikus módon teszi, de a cél érdekében!
Visszasírjuk mi még a sokat szidott, Mocsait, a "csak" ezüstökkel, vagy N.A.-t, vagy Lacibácsit! Vagy, ugye ott van, Tréfi az orosz csapat élén!
Én azért csak szorítok a csapatunkért, és remélem azért lesz örömünk is a csapat játékában!!!!!!

HAJRÁ CSAJOK!!!!!!!!

kaloz174
Diliház témához van egy hírem:

Lemeondását fontolgatta...

Már elég letargikusan fogadtam ezt a hírt is...

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Duby
Már ha lenne diliház. Ugyanis az is jó üzlet volt biztos valakinek.

Duby
Persze ne legyen igazam. Általában nem szokott, mert mikor ilyen siránkozós jóslataim vannak, mindenki megtáltosodik, és csodákat mûvel.
A focieb elõtt is kijelentettem, hogy amíg a vén bolond szenilis Aragones a kapitány, addig sehol se lesznek a hispánok.

Ezzel együtt a jelenség fennáll, a nemzetközi porondon harcoló csapataink olyan ellenfelekkel találják szembe magukat, akiknek éves költségvetése bõven több, mint az adott sportág bajnokságának összes hazai klubjáé együttvéve, a sportolók olyanokkal csapnak össze, akik a magánjövedelmükbõl vígan finanszírozhatnák a magyar sportoló komplett egyesületét.

Míg külföldön nyereséges befektetés a sportot támogatni, pénzt adni, addig nálunk mindenhol csak pénzmosásra és sikkasztásra használják a különbözõ egyesületeket.

Lehetne sorolni tovább, de már az életkedvem is elment.

Nekem minden érem ajándék lesz,mert az ország Zimbabwe szintjén áll a tisztesség,a becsület,a sport,a kultúra,az oktatás meg az egészségügy tekintetében.
Nem véletlen,hogy nem kaptuk meg az EB-rendezést,mit keresne az európai futball Afrikában.Az olimpia rendezés meg egy vicc,aki ezzel kampámyol,beb*sznám a diliházba.
Duby
Azt hiszem a többségnek egy vödör jegesvíz lesz a nyakba ez az olimpia, ami az egész magyar sportot illeti. Most le szeretném írni, hogy abszolút nem osztom azt a fajta hurráoptimizmust, hogy 6 arany-6 ezüst-6 bronz, a 8 aranyas minden valóságalapot nélkülözõ elméletrõl nem is beszélve. Szerintem jó, ha lesz 3, legjobb esetbe 4. Ezek után majd sokan a fejükhöz fognak kapni, és sokan rádöbbennek majd a magyar sport jelenlegi helyzetére.
Félreértés ne essék, ez nem elõre temetés akar lenni, nem világvége pesszimizmus. Inkább segélykiáltás. Fel kéne végre ismerni, hogy a patinás múlttal rendelkezõ magyar sport (mint újabb, meg nem becsült, és tönkretett értéke hazánknak) fényévnyi távolságra került elsõsorban finanszírozásban és abból adódóan szakmailag is a vetélytársakhoz képest. Rövid távon, jócskán erõn felül teljesítve tudtuk tartani azt a hatalmas lépéshátrányt, amibe kerültünk. Azonban ez tovább nemigen tartható.
Hisz más országokban az ifik, az utánpótlás nem dolgozik olyan körülmények között, mint itthon többszörös olimpiai bajnokok! Máshol egy élvonalban szereplõ sportoló valóban képes az egzisztenciáját megalapozni, képes a legapróbb részletekig csak azzal foglalkozni, hogy jobb és jobb legyen. Nincs olyan szegmense a magyar sportnak, ahol ez gyakorlat lenne.
A listán nem szereplõ doppingszerekrõl ne is beszéljünk. Persze, ha a mieinktõl csak megfázik valaki, és bevenne valamit, már bújhatná is az álláshirdetéseket.

Már csak hab a tortán azzal a gondolattal eljátszadozni, hogy valakik komolyan gondolják, hogy képes ez az ország egy olimpiát összehozni. Röhej. Egy M0-t pl. mióta nem képesek befejezni, pedig az csak egy sz..os út!

kaloz174
Sajnos Lovász Zsuzsi mindenképpen megy a Kohászbõl. <#rinya><#shakehead>

Nagyon megbántották, a jelek szerint. <#levele> Nem ezt érdemelte - õ sem.
Csak azok nem mennek, akiknek pedig menniük illene, pedig újra bizonyították totális alkalmatlanságukat egy sportklub vezetésére. <#boxer>

Üdv!<#integet2>

Ez a Kazah zakó, sajnos sokmindent fémjelez!
Bár legyünk optimisták, miszerint, rossz kezdet, jó végzet!
Mást úgy sem tudunk csinálni!

kaloz174
Sajnos, én nem. Ez a játékosállomány nagyságrendekkel gyengébb az elõzõnél. (Ahol Hornyák játszik j2-ben, mit lehet várni...)

Ennek ellenére azétr legalább egy Kazazatánt illett volna nekünk átlépni.
Ez már felkészítési gondokra utalhat. Akkor pedig nem sok jót várhatunk. Jó lenne tévedni!

Duby
Kazahsztán is átlépett a magyar kézicsapaton

Ne csináljátok már, hogy még optimista voltam! <#falbav>

Isthy
Hát nem olcsó... fõleg mivel az nem pár napos kiruccanás... egyszerû halandóknak ez komoly érvágás lenne... persze van akinek semmi sem drága...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Üdv! <#wave>

Örülök, hogy újra jelentkeztél. Persze nem az apropó miatt, de jó életjeleket kapni az "eltûntekrõl". Sajnos ezzel a helyzettel néhányan már elég régóta szembesülünk, csak most csúcsosodott ki a közvéleménynél is...

A szövetséget meg inkább ne is emlegessük... legfeljebb annyiban, hogy õk is hasonszõrûek...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szerintetek mennyibe kerül 1 afrikai vadászat, pl?...

Kb. azért lehet tudni, kik azok, akik semmibe vették a klub - állítólag - szûkös anyagi lehetõségeit a Dunaferr NK-nál.
Sunyi, tehetségtelen, kontár bagázs.

Duby
Szerintem ennyi ez.
Az én tippem, hogy nagy nehezen leszünk 4.-ek a csoportban, aztán Norvégia ellen be is fejezzük a torna érdemi részét.

na már most altatunk, vagy annyira jók a kinaiak, vagy ennyire rosszak lennénk???? Kikapni 2 góllal (úgy hogy a házigazdák már öttel is vezettek), kérdéseket vet fel. Görbe ide vagy oda. Beállóink ismét "remekeltek ): ketten 1 gól! No szombaton kiderül, hogy hol is vagyunk....
kaloz174
Talán a Dunaferr igen. De EZ A CSAPAT, amelyik olyan ígéretes úton indult el, már nem. <#boxer><#shakehead><#sir><#falbav>
Ráadásul a nagy csapat utolsó mohikánjairól volt szó. <#rolleyes>

Arról nem beszélve, hogy egyik hasonló sorsú klubnál sem most, hanem már az átigazolási szezon elején, vált egyértelmûvé a helyzet. A játékosokkal és a szurkolókkal szemben ez ugyancsak pofátlan, sportszerûtlen magatartás.
Méltó ehhez a kontár csapatvezetéshez. (De ez minket cseppet sem vígasztal.)

Ahogy olvaslak Titeket, bizony felmegy a pumpám. Gyorsan hozzá teszem, hogy nem a véleményektõl, hanem a magyar kézilabdában kialakult helyzettõl!
A D.ferr szurkolói, most szembesülnek azzal, amivel én már régen a Vasas, és sajnos már a Fradi kapcsán talákoztam! Remélem, a D.ferr nagyob sikerrel jár, mint az elöbb említett két klub!
Na de nem baj, nekünk van a legjobb bajnokságunk, szövetségünk, olimpiát nyerünk (bár úgy lenne).......

kaloz174
Egy kép, a mai naphoz:

Nem úgy tûnik, hogy sok ilyet láthatunk már...<#shakehead><#sir>

Isthy
Az én ablakom majdnem tök sötét... szinte semmilyen kilátás nincs rajta... <#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

szép kilátások... 😞(

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Kezdi felkapni a bulvársajtó a Dunaferr NK történetét:

FN cikk

kaloz174
Elmaradt szponzori pénzekrõl beszélnek a közleményben.
A Dunaferr NK fó kiemelt szponzorai, a hivatalos oldal szerint:
Dunaferr.
AstraZeneca,
Hummel Magyarország,
IKR Zrt.,
Viszló Trans,
Raiffeisen Bank Zrt.,
Suzuki Hollós Autószalon,
Corner café

Nem hiszem, hogy olyan nagy gond lett volna a tartozás kifizetése.

Duby
Elhiszem.
Borzasztóan érzi magát az ember. Ellopták, elsikkasztották az álmát, a kikapcsolódását, a szenvedélyét, amiért rajongott, ami tartotta benne a hitet.

Természetesen Vili és a Csapat érdemli legkevésbé azt, hogy ezentúl ki se menjek, de képtelen vagyok végigélni a vergõdést, a szenvedõs elmúlást. Hosszú évek óta folyamatosan csak egyre lejjebb, egyre lejjebb, ám most talán megindult valami. Erre harmadszor is, miután elvileg minden rendben volt hosszú távra, harmadszor is elõjönnek, hogy kiürült a kassza, benézett a ló. Ezeknek az Isten pénze nem elég, ha egyenesen az állami költségvetésbõl kapnák a lóvét, az is elfogyna. Mert gátlástalanul mindent ellopnak. Mindent.
Legszívesebben rájuk gyújtanám a székházat. Ha lenne.

Isthy
remélem valamiképp lesz is alkalmunk rá...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azért mi, szurkolók, megtehetjük, mint ahogy már ez is elõfordult.

kaloz174
a Hírlap cikke

Mivel a szerzõ már többször "érdekesen" fogalmazott, fenntartásokkal kezelem.

Isthy
Ezt olvastam én is, de szóra sem méltattam...

Csak nem gondolod komolyan, hogy saját maguknak csak fele pénzt adnának... akkor tényleg nem lennének szafarik meg vityillók...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"A Dunaferr NK Sajtóközleménye

A Dunaferr Nõi Kézilabda Kft. vezetése a napokban áttekintette a társaság elsõ félévi tevékenységét, számba véve a következõ idõszak feladatait, mûködési feltételeit. Sajnálattal kellett megállapítaniuk, hogy néhány nem várt pénzügyi nehézség miatt a felnõtt nõi kézilabdacsapat eddigi színvonalú, eredményes mûködtetéshez nem állnak hiánytalanul rendelkezésre megfelelõ anyagi erõforrások.
A napokban zárult le egy nyolc éve húzódó peres ügy, amelyet ugyan még egy másik sportszervezet ellen indítottak, ám a becsület és a korrektség úgy kívánja, hogy az ebbõl fakadó több tízmillió forintnyi kötelezettségeket a Dunaferr NK vállalja magára. A kft. ügyvezetése biztató tárgyalásokat folytat több potenciális támogatóval, ám ezek közül az egyik legjelentõsebb, multinacionális cég csak az év végén hoz döntést az esetleges együttmûködésrõl, azaz a Dunaferr NK tervezett kiadásai jelentõsen meghaladják a garantált, biztonsággal tervezhetõ bevételeket.

A kialakult helyzetrõl az elmúlt hét végén kaptak tájékoztatást az elsõ csapat játékosai és a stáb tagjai, akik két héten belül adnak választ, a kényszerûségbõl szûkítésre kerülõ anyagi feltételek közepette vállalják-e a további munkát.

A Dunaferr NK tulajdonosi köre és ügyvezetése a meglévõ támogatókkal egyeztetve továbbra is keresi a mostani helyzetbõl kivezetõ utat, jelenleg is zajlanak ilyen irányú tárgyalások."

Mit mondjak: ebbõl nem jön le az, ahogyan és amilyennek mi érezzük a helyzetet. Valószínûleg a tcsv. nem is érzi.😞 Az õ zsebük teli van, nekik nem számít, lesz-e csapat, vagy nem. Ez abból is látszik, hogy milyen gyakran járnak(jártak) meccsekre...
Pedig, ha belegondolok, ha õk is csak fele pénzüket kapnák... Vagy esetleg befizethetnék a síelések, nyaralások árát...<#levele>

Isthy
Holnap hazai idõ szerint 13 órától felkészülési meccs Kína ellen, majd szerdán szintén hazai idõ szerint reggel 5-kor a kazah csapat ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Anno láttam kimúlni a kiskõrösi nõi kézilabdacsapatot a 90-es évek végén hasonló okok miatt... Annak idején abban a csapatban vezetett le Böbe és olyan játékosok voltak benne, akik ma is vígan játszanak NB I-es csapatokban... Meli is abban a csapatban kezdte 15-16 évesen... Remélem most nem kell megérnem ugyanezt 10 évvel késõbb...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mint már korábban is írtam ezek a dolgok már 3-4 éve kezdõdtek és folyamatosan tartanak. Még mindig tartoznak olyan játékosoknak, akik már évek óta nem a Dunaferrben játszanak...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Amit az utolsó mondatodban írtál, azzal mások is így vannak, betelt náluk is a pohár. Vannak köztük olyanok is, akik velem együtt kezdték 1997-98-ban...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
"Remélem, legalább elköszönni, megköszönni mindent, lesz alkalom."

Kiindulva az elmúlt évek tapasztalataiból, sztem hiú ábrándokat kergetsz...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én sem tudok rá neheztelni... és senkire sem, aki el fog menni, mert már kezd nagyon elege lenni abból ami itt megy már több mint 3 éve...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Ez így igaz is lenne, hasonlóan érzek én is.
CSak ott a gond, hogy pontosan a legkiszolgátatottabbak a csapattagok és Imre Vili. Akiket egyrészt nagyon sajnálok, másrészt õk pontosan nem ezt érdemlik.<#schmoll2>

no szép kilátások! Egy röpke év alatt két jó csapat széledt szanaszét!
De kötve hiszem, hogy ezek a problémák csak tegnap keletkeztek. S akkor mi volt a nagy titkolózás háta mögött?
Duby
Itt tartunk.
<#levele>

😊) vaskesztyûben játszik majd 😄DD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

persze, de a kezet jobban lehet védeni s feltehetõen ott kisebbek az égési sebek/felületek. Szerintem már a svédek ellen is játszik, ha szükségesnek mutatkozik.
már máshol is olvastam, de a kép is alátámasztja: ezekszerint nem csak a lába :SS

Duby
Gyönyörû hétvége volt ezekszerint.
Most meg csak olvasom, olvasom a jobbnál jobb híreket. Fasza. <#rinya>

Azt hiszem én itt fejeztem be a Dunaferr NK-val való dolgaimat. Elegem van.