Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szégyen...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

no ehhez ki mit tud szólni?
Én egyértelmûen jobban örülnék Kínának, ahogy a vízilabda esetében is örülök Hollandiának. Persze ettõl még kemény meccsek lesznek/lennének ezek. Õszintén szólva a románok legyõzését az olimpia meglepetésének tartanám, nagyon fel kellene szívnunk magunkat, én már régóta a bronzérem megszerzése felé "rugdosnám" a csapatot.

(Természetesen teljes szívembõl szorítok a lehetõ legjobb helyezésért, de egyrészt a döntõ nem tûnik reálisnak, másfelõl vicc lenne, ha ez - egy csoda - erõsítené meg a kapitány szakmai munkájának helyességét és sportvezetést.)
Isthy
Sztem jobb, mint ha az olaszokkal kellene játszanunk. Ellenük nekünk szinte soha nem szokott jól menni... De egy olimpiai elõdöntõben bármi megtörténhet és a hollandok ellen is végig hajtva és koncentráltan kell játszani.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A franciák igen gyengén játszottak. Sokkal nagyobb verést kaptak volna, ha Nicolas nem véd elképesztõen (25/46=54%)

DUNAFERR FOREVER!!!

mostmár tényleg a fene se tudja, melik lenne jobb! Pl. a hollandok 5-kkel megverték az olaszokat s így megint velük jétszunk. Jó ez vajon?
Isthy
A kínaiak nyertek 21-18-ra és õk a csoportharmadikak.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
és két hasonló csapat ellen egymás után játszva taktikát se kéne teljesen átvariálni, ha bejön..
Breki33
szerintem pedig nem kéne arra játszanunk , hogy a románokat kapjuk
akkor nekik a koreaiak valók!-😊)) õk jobban ismerik õket s közelebb is laknak, mi meg ugyanígy vagyunk a románokkal.
Isthy
Az korántsem biztos, hiszen az 51. percben a kínaiak 19-14-re vezetnek a franciák ellen. Ha õk nyernek, akkor a franciák csak negyedikek a csoportban és a mi meccsünk gyõztese a kínaiakkal fog játszani.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
a mecs végét nem láttam, de állítólag elég erõs birói nyomással
no megvan a választék a mieink és a koreaiak elõtt: ki akar a románokkal illetve a franciákkal játszani? mivel a norvégok megverték a románokat.
mint láthatod, sajnos, amit a tegnap irtam a mai magyar vivásról ismét bebizonyosodott! teljes a csõd ebben a sportágban (is), a súlyemelés, röplabda, atlétika, kosárlabda,birkozás, ökölvivás, céllövészet, judo, torna mellet, hogy csak a régebbi húzó sportágkat emlitsem!. Ma már csak pár uszó, egy-két atléta, a kézi- és vizilabda, no meg persze a kajak-kenu az ami a nemzetközi felsõ szinten tudja tartani magát! De meddig? - PPPP....
u.i persze, aki nyerne, az a franciákat kapja (hiszen már mindent fognak tudni, mire sor kerül a magyar-koreaira).
no tisztázódtak a dolgok a csoportunkban is!
A svédek megtették maguknak és nekünk azt a szivességet, hogy megverték a brazilokat (25-22) és így õk a 4-ikek (függetlenül az orosz-német mecs eredményétõl), mig mi a koreaiakkal akár mérkõzés nélkül is eldönthetnénk a fehér asztalnál, hogy ki szeretne a románokkal és ki a norvégokkel játszani! S ha nem egyezünk meg ott, jöhet a pálya! -😊)))
közben látom hogy 12en, Nóra 11. lett, tehát bent van a döntõben! 😊 juppiii 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

hányan jutnak döntõbe? 8?

hivatalos pekingi oldal szerint már elkezdõdött, és live results is van 😊

Duby
15:45

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

vívásban nem vagyok otthon, lehet igazad van, mindenesetre szomorú hogy ennyire elment melletünk a világ 😞

nem átok, a rossz felkészités eredménye! Ez minden megmozdulásukon meglátszik. Annyira lassú, tempótlan vivásra szoktatják õket, hogy ezen nem tudnak változtatni. egyetlen aki ezen túllépett az lám érmet is nyert. Aida viszont csak egy aszóban tudta ezt megtenni.
Mélységesen lenézik a magyar edzõk a naturális vivást, a vivóink így aztán nem is tudnak ellene tenni semmit. Mivel lelkiekben az olaszok/franciák/románok stb. meg erõsebbek, velük egynelõ tehnikával sem boldogulunk. Ha nem lesz személet változtatás ez után a kudarc után (holnap marad egy kevés esély a kardozóknak, csak az a baj, hogy õk is amerikaiak ellen vívnak), akkor lemaradunk mint a boravaló a vivóvilágtól, szégyenszemre!
nem hiszem el, a vívókon átok ül 😞((

mikor van Nóri elõdöntõje?

Duby
Én is. Remélem megy tovább.
Meg az volna még nagyon de nagyon jó, ha Barta Nóra is bekerülne a holnapi döntõbe...

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

hátha még a 8 közé is sikerülne!
off: nagyon szurkolok/szurkoltam Fazekas Robinak, és sikerült neki a 12be bekerülni!!!
Hajrá Robi!!!!

neked legyen igazad!!!

Táncos ETO
Érdekes, én nem sejtek rosszat. Igaz tényleg szarok voltunk és fáradtnak tûntek a csajok.. De bízom bennük és szerintem menni fog. Mert akarják.

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

és amikor Pigának végre sikerült valami, letette szélre 😄 nem értem miért nem lehetett Dettit, Pigával együtt pályánhagyni...

nincs koncepció amit játszunk, illetve volt egy figuránk -összehúzzuk a falat, és a balátlövõ jobbszélre passzol, míg fel nem ismerték és számolatlanul el nem adtuk belõle a labdát...

sajnos most pesszimista lettem , nagyon fáradtak a csajok 8-9, a többiek meg nincsenek játékban, plusz egy ekkora kudarc, nem tudom mi lesz a koreaiak ellen, de sajnos eléggé rosszat sejtek 😞(

miután Postnova számolatlanul lõtte a gólokat Piri mellett/felett.. érdekes volt, hogy ezt Hajdu türelmesen nézte...
A cseréi tényleg az enigmatikus esetek közé tartoznak...
háát a másik csoportban csak az biztos, hogy ki az elsõ 2, mert a 3-5 helyre számos variáció van a vasárnapi meccsek révén: Franciaország-Kina, Kazahsztán-Angola, miután ma a kazahkok nyertek Kina ellen!
Ha nyernének a kinaiak és a kazahkok, akkor 3-an állnának 4 ponttal!
Isthy
Hajdúnál sosem lehet tudni... vannak fura elképzelései... lehet velük akar játszani...

Ma is szuper volt az a 2 húzása, hogy Pigát elõször -7-nél, Ritát meg -9-nél küldte pályára egy lerobbant, összekavart csapatban... nesze nektek játszatok... inkább nem is írok semmit...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem is az IHF szabályzata van érvényben. De remélem nem kerül rá sor, hogy ezen múljon...

DUNAFERR FOREVER!!!

bár lehet tényleg így van, mert Hajdu épp most nyilatkozta, hogy ennek a meccsnek nem volt jelentõsége,és hogy a 3. hely már megvan.
és ez jó? mondjuk lehet a norvégokkal vagy a románokkal akarunk játszani...

Hacsak az IHF hivatalos honlapjának szerkesztõi nem vétettek hibát, akkor én még mindig abból tudok kiindulni, hogy az olimpiára vonatkozó szabályok között bizony a sajátukét tüntetik fel.

Forrás
én nem lennék olyan biztos a svédek legyõzésében a brazilok által! S abban sem, hogy mégegyszer ilyen bénán fogunk játszani!
ez tuti? mert te vagy az egyetlen aki ezt írja!
( sajnos szerintem pontosan a brazilokkal fogunk döntetlenre állni, hacsak nincs valami csodaszer fáradtság, és Hajdu ellen 😊

remélehetõleg nem lesz rá szükség....
engem viszont a helyzet kisértetiesen emlékeztet a VB-re, ahol egymásután jött 3 csunya vereség...s vége volt a dalnak
Ezt értem, csak nagyon szívesen el is olvasnám a vonatkozó pontokat (különben meg jól jöhet késõbb is), de sehol nem találom ezt a pdf-et a hivatalos oldalon.
Most az olimpia (NO😎 szabályzata számit.
Különben is már csak a brazilokkal kerülhetnénk azonos pontszámra, illetve õk a koreaiakkal.
Forrás? Mert én külön nem találtam semmit az IHF szabáélyain kívül, de érdekelne. Egyébként mindegy, mert szerintem is úgy kell a csoport második helye, mint egy falat kenyér.
speciel a gólarány most nem számit! csak az egymás elleni, illetve a nem bekerült (5-ik) elleni eredmény ha egyenlõség áll fenn.Ezért volt jó, hogy végre mindenki játéklehetõséget kapott, amikor már elment a szekér.
Isthy
A 35. és a 45. perc közötti 10 percet 8-1-re nyerték az oroszok, itt ment el a meccs (17-17-rõl 18-25).

DUNAFERR FOREVER!!!

istenem 😞((( elfáradtunk...Hajdunak nem mondta senki hogy esetleg a gólarány is számíthat?! Tomorit, Hornyákot irányíttatni?

háát, remélem a a svédek nem potyára hajtottak a németek ellen. Dehát számunkra a 3.hely is veszélyes, mert kb. a románokat kapnánk. Akkor már inkább megverni a koreaikat s jöhetnek a franciák.
Isthy
A meccs elején hagytuk lõni az oroszokat el is mentek. Miután nem a 6-oson akartunk sáncolni, hanem kicsit kilépve ütköztünk velük, egybõl sikerült is egyenlítenünk, mert elöl ekkor még viszonylag jól játszottunk. Végül a félidõre a 15-16-os eredmény jól tükrözte a meccset, egyenrangú ellenfelek voltunk.
A 2. félidõ elején 17-17-ig minden rendben volt, ezután azonban sorozatban adtuk nekik oda a labdát támadásban és õk köszönték szépen be is lövöldözték õket és elhúztak. Sajnos ez a labdaeladási tendencia a meccs végéig folytatódott és így az oroszok könnyedén arattak sima gyõzelmet. Ha Gin nem véd jól a 2. félidõben akkor 15 lett volna közte. Persze így is komoly verést kaptunk. A 35. perctõl terített betli volt a csapat játéka, elsõsorban támadásban. Mintha lelassultunk volna fizikailag és fejben is. Lehet addig bírtuk a fizikai fölényt ellensúlyozni?

Volt egy viszonylag jó elsõ, egy kritikán aluli második félidõnk és ez egy 9 gólos vereséghez volt elég. Össze kell kapnunk magunkat Korea ellen, nehogy ott is egy hasonló verésbe szaladjunk, mert akkor még a csoport 3. helye is veszélybe kerülhet, ha a brazilok megverik a svédeket.

DUNAFERR FOREVER!!!

na kár volt bemenni szünetre...
13-12-után ahelyett hogy növeltük volna 2-re az elõnyt elkezdtek a lányok fölényeskedni s meg is volt az eredménye: sorozatban elrontott átadások/kapuralövések.Ez folytatódott szünet után is. Az eredmény ismert. Marad a másik lehetõség.....
bocsi, döntetlen nem elég, dehát azt nem is lehet betervezni...
mellesleg, ha a svédek megverik a brazilokat, vagy döntetlent érnek el , õk a negyedikek!!!