Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még nem volt alkalmam írni az Olimpia óta.
Elõször is köszönet a Lányoknak a nagyszerû küzdésért, az örömteli pillanatokért, a sikeres szereplésért. Gratulálok! És sajnálom, h elvették Tõlük a bronzérem megszerzésének lehetõségét.
És nagy köszönet és tisztelet azoknak is akik kint szurkoltak a mieinknek.
Kis csalódottságot érzek a Játékok után. És elsõsorban azért, mert úgy érzem egyre kevésbé szól, szólhat ez az egész arról amirõl kellene. Jó lenne ezt a folyamatot még idõben megállítani, és hagyni, h a sportolók és ne a sportdiplomáciák nyerjenek...
😊)) fel 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

VMan
fel tucc jönni emesenre?

HAJRÁ MAGYAROK! :]

😊) mikor beszéltem vele legutoljára azt mondta, még nincs aláírt szerzõdés -állítólag másnap ment Romániába 😄.
Igaz kellett volna keresnem rá pár napra rá, hogy leadhassa a handball.hu az interjút,hogy az aláírt szerzõdés után menjen le a nyilatkozat, de mivel az NS-en megjelent, így ildy úgy döntött,hogy így már nem hír ha hasonló tartalom megjelent korábban.
Lehet nem jött össze odakint a szerzõdés, vagy nem tetszett neki, vagy az egész kamu volt 😄D én már semmin nem lepõdnék meg 😊)

de örülök neki, legalább Magyarországon játszik. pussz

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Mse!

Fanni a Fradinál kötött ki. Elég "komoly" román szerzõdés lehetett...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az utolsó mondatodra reagálva: sztem mindkettõvel egyaránt komoly gondok vannak...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

Mwgjöttek. <#eljen>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
<#mf1>=(Ez a vezetõké! <#levele><#vigyor2> Dolgozott a tudatalattim. <#nyes>)

kaloz174
Megérkeztek...

Üdv. itthon a nagyszerû sportembereknek, bajnokoknak! <#wave><#worship><#mf1>

Viszont kicsit vicces, hogy úgy zajlik a velük való találkozók szervezése, hogy csak közvetlenül a programok elõtt lehet tudni az idópontokról is.
Vidéki ember, elfoglalt sportbarát ne is álmodozzon arról, hogy találkozhat velük.
Az ország teli van öntelt, tehetségtelen (sport)vezetõkkel. <#levele> Nem a pénztelenség a legnagyobb gondunk.

kaloz174
Holnap érkeznek... <#eljen><#worship>

kaloz174
Vége az olimpiának. Én még néztem volna tovább... <#vigyor2>
Olvasgatom, hogy nyilatkoznak többen: most aztán pihenés. Van, aki hetekre, van, aki hónapokra lazítást tervez.

A kézisek ezt nem tehetik meg. Hétvégén már kupa Gyõrben, ha jól emlékszem, utána pedig az Emléktorna Újvárosban.
Szinte napokon belül indul a bajnokság...

Menetrend

ki megy Újvárosba Kulcsi-kupára?

dettó, nekem már Szentpétervár óta szimpi az orosz NagyMedve 😄DD

Isthy
De jó, hogy néha azért hallunk felõled!

Trefilov nyilatkozatának megítélésében maximálisan egyetértünk.

A 2 orosz bíró nem volt más, csak eszköz az IHF kezében. Õket jelölték ki a feladatra.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi a beszámolót!

DUNAFERR FOREVER!!!

Bizony láttam az interjút, és azt mindíg tudtam, hogy Kiss Gergõ jó sportoló, de azt is bizonyította, hogy egy érzõ EMBER!!<#eljen>
Viszont nekem nagyon szimpatikus Trefilov nyilatkozata a handball.hu-n !!
Korrekt, és tisztességes!

Az orosz bíróknak meg, <#eplus2><#violent><#levele>!!
Bár szerintem õk csak eszközei voltak, egy gusztustalan játéknak!!!!

kaloz174
SIÓFOK KUPA (Helyosztók)

1. helyért:
Budapest Bank FTC - DVSC-Aquaticum 36-35
3. helyért:
Sparvägen Stockholm - Fehérép Alcoa 26-25
5. helyért:
Hypo Niederösterreich - Siófok KC 43-23

kaloz174
Tegnap és ma rangos kézitorna zajlott Siófokon. Igazán hálásan köszi a szervezõknek, mivel tényleg nagyon jó meccseket láthatott a közönség. Kicsit ugyan nehéz volt egyeztetni az olimpia miatt, de némi kompromisszum árán láthattam mindegyik csapatot. (Hypo, Loki, Fradi, Sparvägen Stockholm, Siófok KC)

A kupát végül a Fradi nyerte. A Hypo nélkülözte sok játékosát, így õk szerintem csak egy jót edzettek nálunk. Jellemzõ módon NA mégcsak fel sem emelte a hangját. <#smile> A svédek tegnap mérsékelt teljesítményt nyújtottak, de ma a Fehérép ellen kitettek magukért, valamint feltûnt, hogy elég durván védekeznek. A Fehérép, autentikus forrásom szerint<#vigyor2>, már a soraiban tudhatja Siti Esztert is, akivel nyilván sokat erõsödtek, ennek ellenére még nem meggyõzõek. (Csak ma láttam õket.) Djeric jobb volt a kapuban, mint Petróczi, az új igazolás.

Nagy csatát hozott a döntõ. A Fradi nagyon lendületes játékot mutatott, a Loki védekezése viszont sokszor nem volt az igazi. Annak ellenére, hogy a Loki tudhat soraiban tapasztaltabb játékosokat, a Fradi összjátéka, támadás-vezetése sokkal gördülékenyebb volt.
Szucsánszki jól irányított, Zácsik igazán szép klasszikus átlövés gólokat szerzett, Berta Melinda szinte szárnyalt a szélen. Egyedül a kapus poszt volt a gyengéjük, de Lajos szerint ez is rövidesen megoldódik, mert "jönnek kapusok is".
A Lokiban szintén jól játszottak az új emberek, Uhrakova, Crap, Sinkarenkó, Soós Viki, de ma a kapusaik éppúgy keveset találkoztak a labdával, mint az ellenfélé. Így alakult ki a döntetlen körüli állás az utolsó percekre. Már drukkoltam, hogy legyen hosszabbítás, de a Fradinak az izgalmas hajrában 1 góllal sikerült többet dobnia, így megnyerte a Siófok kupát, annak ellenére, hogy az elõzetes várakozások inkább a Loki sikere mellett szóltak. Ezúton is grat. nekik. <#taps>

Azt gondolom, a látottak alapján, hogy nagy versenyfutás várható a bajnokságban a 2. helytõl lefelé.

Végül is a rendezõk minden dícséretet megérdemelnek. Gondolom az olimpia miatt viszonylag kevés vendégszurkoló érkezett, így nem is volt semmi gond a lebonyolítással. (Tartottam tõle, mert ez a csarnok inkább csak egy nagyobb tornaterem.)

Isthy
Gondolom láttátok a döntõ utáni interjúkat a vizipólós srácokkal. Kiss Gergely nyilatkozata azt hiszem kicsit ide is tartozik. Ezt a 3. aranyérmét Kolónak és Kulcsinak is ajánlotta... <#taps><#worship>

Ha belegondolok azt kell mondjam vizes nemzet lettünk Pekingben. A 10 érmünkbõl 8 vizes sportágban született.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kicsit off, de:

Magyar-amerikai olimpiai bajnok

Az utolsó kérdésre adott válaszában tökéltesen megfogalmazza azt aminek a következményei többek között a sportban is jól érzékelhetõk itthon...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A tegnap esti Duna TV-ben elhangzott beszélgetésre.

Egyértelmûen állást foglalt abban, hogy a jv.-õk befolyásolták a mérkõzést és elmesélte, hogy volt egy bizonyos érdekes óvás visszavonási ügy is ami bizony következménnyel járt.
Valamint elmondta, hogy jó lenne, ha a sportdiplomáciánk felébredne. Mindenhol legyenek ott és képviseljék a magyar érdekeket.

Olimpiai stúdió

A tegnap esti 21:56-os mûsor linkjére kattints és annak a második felében volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni ezeket a leveleket

"Tisztelt Emberek, Mindenki!
Én is így érzek, amit már leírtatok elõttem. Mélységesen felvagyok háborodva, hogy ilyen megtörténhetett! Amit mûveltek az orosz bírók, és a nemzetközi(koreai) sportdiplomácia együttesen az hányingert keltõ! Remélem hogy a "kedves" olimpiai bizottságunk tudja a dolgát, és legalább akkora botrányt csinál ebbõl, mint a koreaiak. Bár el lehet gondolkodni hol van az oly sokat emlegetett sportdiplomáciánk! Ha annyira jóban vagyunk mindenkivel mint ahogy Schmitt Pálék állítják, akkor ez ma nem történt volna meg!! Nem elég ám mindenkihez simulgatni egy-két odadobott alelnöki és bizottsági posztért! Nem meghunyászkodni kell ám kényes szituációkban, hanem lecsapni az asztalra keményen, ahogy tenné egy amerikai,orosz, vagy láss csodát, épp egy koreai vezetõség. Én sajnos ebben is látom a hibát, hogy ilyen esetekben elmarad a tiltakozás. De persze mit is várhatunk amikor Schmitt Pál még a magyar sportolók mellett sem állt ki a múltban sem. Ha ezt nem teszi szóvá a MOB akkor teljesen alkalmatlanok arra hogy a sportéletünket kordinálják! Egy kicsivel kevesebb politikával kellene foglalkoznia az elnök úrnak, és a fölös energiáit inkább a MAGYAR sportolók képviseletére fordítani!! Ha erre pedig képtelen a sportdiplomáciánk "vezetõje" akkor MONDJON LE! Várom a tiltakozást tõlük is, amit azt hiszem minden tisztességes magyar ember nevében meg kell tenniük, hiszen a MOB lényegében minket SZURKOLÓKAT is kell hogy képviseljen, és kell hogy a hangunkat hallassa a világban is!
Tisztelettel egy pártatlan sportrajongó!
T. Gyuri "

többi levél

http://www.telesport.hu/ilyen-nincs-es-megis-van
Breki33
Ha az esti értékelésére gondolsz a napi összefoglalóban azt láttam, de nekem inkább az jött le belõle, hogy nem meri kimondani igazán, hogy elcsalták ezt a meccset.

A riporter háromszor is rákérdezett, de lehet másik riportra gondolsz
Breki33
A feladásról

Mi történt Vajda Attilával?
Ághassi Attila (Peking) - [email protected]
2008. augusztus 23., szombat 16:08 | Frissítve: 22 órája
A kenus Vajda Attila ezer méteres sikere után a pontszerzés reális lett volna, az érem álom, a kilencedik hely csalódás. Edzõje, Vécsi Viktor megértést kért, tanítványa nem adta fel a távot, nem mulatott aranya után, fegyelmezetten, példamutatóan készült. Egyszerûen sokat kivett belõle a pénteki diadal.

http://sportgeza.hu/2008/peking/mi_tortent_vajda_attilaval_/
Isthy
Ajánlom mindenki figyelmébe Farkas Ági tegnapi interjúját. Az m1-en és a Duna TV-n is szinte szóról szóra ugyanazt mondta a "kedves sportdiplomáciánkkal" kapcsolatban. Minden szavával egyetértek. Mindkét tv videotárában vissza lehet nézni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Valóban szívet melengetõ volt látni, hogy az egész csarnok tele volt magyarokkal. A fiúk hazai pályán játszottak <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

😄DDD most mondhatom: megmondtam 😊)) ezekben a fiúkban nem lehet csalódni!!

SZÉP VOLT FIÚK!!!

na és az a zászló 😄DDD

(nem tudom ki intézte el, hogy ennyi magyar szurkoló bent lehessen a meccsen, de köszönet neki(k)!)

Breki33
Direkt írtad Smidt Pál-nak? <#vigyor2><#papakacsint>
Breki33
Így azért más a vasárnap :-)

SZÉP VOLT FIÜK <#worship><#worship>
szerintem a hiba hármas/közös: sportolók/edzõk - szakszövetségek, MOB - kormány mentalitása/hozzáállása. Ezért mindegyik fél le kell szürje a konklúziókat és az alkamatlanokat le kell cserélje. Ennél mélyebbre nem szabad sülyedni Londonban.
no a sportdiplomácia itt is dolgozott. Az általunk kivert montenegróiak biróját nem lett volna szabad delegálni erre a mérkõzésre! Fújt is rendesen ellenünk, de rosszindulata legfõbb bizonyitéka, amikor a labdabedobáskor az orra elõtt ütötték orrba viz felett Kását s még csak szabadot sem adott rá! Jó, hogy a szerbek két legnagyobbjuk nélkül is(Stefik kéztörés, Sapic lánbtörés egy kis nézeteltérés rendezés közben pénteken)is simán megverték õket! Túl nagy kezdett lenni a szarvuk....
igen ez volt a tika, mert az amcsikat tömték kiállitásos helyzettek s az elsõ 3 negyedben szinte mindet be is lõtték, mig mi kihagytunk 2-3-at.nem véletlen nálunk volt két végleg kiálitott is.
A másik titok, hogy akét fõleg védekzõ (és igy ki is pontozódott) Varga tamáson és Hosnyánszkin kivül minden mezõnyjátékosunk lõtt gólt!
A harmadik, Szecska magáratalálása.
Isthy
SPORTTÖRTÉNELEM!!!!

EZ GYÖNYÖRÛ VOLT FIÚK!!! GRATULÁLOK!!! <#taps><#taps><#taps>

Micsoda játékkal!!!
HÉT akciógólt lõttünk!!! Egy olimpiai döntõben!!!

Az amerikaiak 2 negyeden keresztül bírták a tempót, utána egyértelmû lett a gyõztes kiléte.

KÖSZÖNJÜK!!! <#worship><#worship><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
MEGVAAAN!! MEEEEGVAAAAAN!!!

Az olimpia - és az utóbbi 4 év - legnagyobb játékával, Sidney és Athén után harmadszor is: OLIMPIAI BAJNOK A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDAVÁLOGATOTT!!! <#taps><#taps><#taps>
Szép volt fiúk, köszönjük! <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Duby
Vajon hogy fogják elcsalni a vizilabdadöntõt?
A bíróktól félek a legjobban. <#szomoru1>

Duby
Sztem egyáltalán nem a sportolóinkban kellene megtalálni a hibát, ez eléggé Smidt Pál-os, és magyar sportvezetõi hozzáállás.
Rengeteg nyilatkozatot, véleményt hallottam már, amik fõleg arról szóltak, hogy általánossságban szólva sportolóink egy közös élménnyel szembesültek: hogy hihetetlenül elhúzott mellettünk a világ. A "profi" sportvilágunk is enyhén szólva korszerûtlen is. Korszerûtlenek a létesítményeink, a lehetõségünk, az eszközeink, és már korszerûtlen az edzésmódszerünk, edzésmunkánk, szakmai irányításunk is elavult.
Ez az olimpia inkább az elavultságunkkal való szembesülésrõl szól. Csak ezt ki hogy magyarázza, meg ebben ki hogy fogja vállalni a felelõsségét.

na most mondta kati a tv-ben (m1), hogy már a melegitésnél is érezte hogy "langyos", nem tud felpörögni, majd 50 m után, hogy nem megy....s persze azt már minek mondja, hogy tudta, hogy egy óra múlva még van egy sansza, arra kell spórolni az erejével. Más dolog, hogy mi és Angyalék várták a teljes erõbedobást minden esetben, dehát nem mi és nem õk lapátoltak, hanem akik a hajóban voltak és õk meg másképpen érezték a helyzetet....nekem ne mondja senki, hoigy Benkõ vagy Vajda csak 9-ik tudott volna lenni!
nem is azt irtam, hogy idõelõtt, hanem hogy akkor amikor rájött, hogy ebbõl nem lehet arany..ha figyelnél egy kicsit, észrehetted volna...Vajdánál meg nyilvánvaló volt, ugyebár?
melesleg ez az olimpia pont errõl a maygar sportolói mentalitásról szól: kimegy sérülten s egy szám után feladja (Zsivótczki), féltávnál feladja mert nem birja tempót (Gercsák), unja az egészet és legjobb lovasként leesik a lóról (Balogh), rosszul vív és tovább nem is érdekli (Vörös), de sorolhatnám a többi betlizõt is, csak az éremért kienõket emlitve (Hiling&Varga,Kõvágó, boxolók, birkozók, judózók, céllövõk, vivók egész sorát is). Azonos magatártás, hozzállás. Véletlen?
Táncos ETO
Az a hülyeség, hogy egy olimpián egy versenyzõ ne küzdene a végsõkig.
Jól lehetett látni, hogy Katinál 250 után görcsössé vált a lapátolás, nem volt dinamikája, látszott, hogy megtört az ütem, a lendület, a tempó, ment volna még, csak erõ nem volt. Aztán hogy a végén már úgy érezte nem tud odaérni és beletörõdött, az megeshet. Dehogy ne akarta volna, feladta volna idõ elõtt akár Õ, akár más kajakozónk, ezt kizártnak tartom.
Ma, tegnap, itt és most (Pekingben) ennyie tellett. Sajnos..

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

na jó, ott legalább van egyéniben a natasa, a Dalma, a Timea és még párn fiatalok. Csak a sorokat kell rendezni s nem féltem õket. Problémásabb pl. a férfi kajak, ahol kamera és Kucsera aki labdába tud rugni ebben a nemzetközi áélmezõnyben: Verekcei már a múlt, Benkõék meg nem bizoníitanak...Még jó, hogy kenu feljövõben van.
na jó, õ is és remélem a vezetés is a múlt! De ha nem, akkor a jövõ még sötétebbnek tünik...
Isthy
Sajnos már nem éppen fiatal és még 4 év már nem hiszem, hogy belefér neki. Sztem ez volt az utolsó olimpiája. Bár ha Idemet nézzük... De az a baj, hogy ebben a magyar környezetben ezt nem hiszem, hogy meg lehetne csinálni...

DUNAFERR FOREVER!!!

mi, hogy azt mondta, vagy hogy nem jól érezte?
Isthy
Gratulálok a norvégoknak az olimpiai aranyérmükhöz! <#taps>

Egy percig sem volt kétséges a dolog, leiskolázták az oroszokat. Már az elején elléptek és az oroszoknak esélyük sem volt. Végig 7-9 góllal vezettek, egyszer tudtak az oroszok 5-re feljönni a félidõ végére, de utána rögtön újra elléptek a skandinávok a szünet után. Ha a végén nem kerülnek kettõs hátrányba a norvégok megmaradt volna közte a 10 gól és a megalázó vereség az oroszoknak.

DUNAFERR FOREVER!!!

igen, sajnos az egyes nem sikerült 😞
de Janics Nati-Kovács Kati páros fantasztikus, szép volt csajok!!!

Kati abbahagyja?

Isthy
Amit Hajdú nyilatkozott az m1-en a játékvezetéssel kapcsolatban az tökéletes bizonyíték volt a szövetség mentalitására... Elnézést, de le kell írnom: hányni tudnék...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok Katinak és Natasának! Szép volt lányok!!! <#taps><#taps><#taps>

Kati az egyesbeli csalódás után hatalmas tartásról tett tanubizonyságot és összekapta magát a párosra. Le a kalappal elõtte! <#worship><#worship><#worship> Nagyon sajnálom, hogy egyéniben nem tudott olimpiai bajnok lenni és sajnos már nem is lesz. Azzal lett volna teljes a csodálatos pályafutása...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Jelenlegi siófoki idõjárás

Elõrejelzést a Met.hu-n találsz, szerintem.

Breki33
Görbicz: "Úgy érzem, hogy a bírók döntõen befolyásolták a mérkõzést"
2008. augusztus 23. 10:44

"Sokat tanultunk az olimpián"

Mint arról már korábban beszámoltunk, minõsíthetetlen játékvezetés mellett a negyedik helyet szerezte meg a magyar nõi kézilabda-válogatott a pekingi olimpián, miután a bronzmérkõzésen ötgólos vereséget szenvedett a Koreai Köztársaságtól.

A látottak olvasóinkat is mélyéségesen felháborították, s szinte percek alatt e-mail-ek tömkelege ársztotta el szerkesztõségünket.

Görbicz Anita így értékelte a történteket:

"Úgy érzem, hogy a bírók döntõen befolyásolták a mérkõzést. Nem tudom pontosan, de mi kb. nyolcszor voltunk kiállítva, a koreaiak meg talán kétszer. Ha 27-27-nél, amikor eléggé elakadtunk, tudunk egy gólt dobni, szerintem nyerhettünk volna. Szép lett volna bronzzal befejezni, de az elõdöntõ jó teljesítmény ettõl a csapattól. Sokat tanultunk az olimpián, például láttuk, hogy kevés, ha egy-egy meccsen csak egy-két ember nyújt kiemelkedõt.
Táncos ETO
Hülyeség..

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig